★ Free online encyclopedia. Did you know? page 48



                                               

Walungan Cimandiri

Cimandiri walungan nyaeta walungan nu aya di Sukabumi. Walungan ngabogaan ciri has lamun ditempo ti jenis cai. Walungan Cimandiri mangrupa habitat pikeun rupa-rupa lauk jeung udang. Sabab ieu walungan tina cai hasil tina campuran cai walungan téh ...

                                               

Ucing Pérsia

Ucing pérsia nyaeta ucing piaraan anjeun manuk panjang buuk, hiji beungeut buleud jeung pondok irung. Hal ieu kadang-kadang disebut Longhair atawa persia Longhair. Hal ieu kawanoh ogé salaku Shirazi ucing atawa Ucing Iran, utamana di Wétan Tengah ...

                                               

Desa Pinangraja Jatiwangi Majalengka

Désa Pinangraja asup ka wewengkon Kacamatan Jatiwangi Garut, Kacamatan Propinsi Jawa Barat, tina 16 desa di wewengkon Kacamatan Jatiwangi Desa Pinangraja désa téh nu paling di ahir. tepis miringna ka dua wewengkon kacamatan lian nyaeta Sukahaji j ...

                                               

Patahan Lémbang

Patahan Lémbang atawa nu Lepat tina Lémbang anu lepat nu manjang kira-kira 29 km ti Jatinangor, Pamaréntah Kacamatan, Kabupaten Bandung, Kota Cimahi, Sora, Kabupaten Bandung barat nu ayeuna aktif. Pikeun alesan nu, nya eta anu lepat ngabogaan pot ...

                                               

Alusi

Alusi aya référensi,boh langsung atawa teu langsung, pikeun jelma, tempat, kajadian, atawa karya sastra séjén. Warnaning alusi nu kapanggih dina petikan ieu, ti guguritan Laut Kidul karya R. H. Muh. Suéb nu dimuat dina Volksalmanak dina 1921. . N ...

                                               

OSVIA

OSVIA atawa sakola ménak mangrupa hal anu diadegkeun dina Asih 1878 M.dina taun 1900, M mah dirobah ka OSVIA. Ieu sakola téh tujuannana pikeun calon pagawé pribumi jeung diajar tata krama jawa Barat. Jadi kabiasaan nu hiji kahiji saméméh mah nyar ...

                                               

Es Lilin

ciptaaan: Ibu Mursih penyanyi: Nining Méida Es lilin mah Ceuceu kalapa muda Dibantun mah dibantun ka Sukajadi Abdi ngaraos isin jungjunan eta bararingung Kuring sok sieun mah aduh henteu jadi Es lilin mah Ceuceu dijieun Sunda Ieu dicokot ieu mah ...

                                               

Gunung Batu

Gunung Batu téh salah sahiji tempat wisata nu aya di Lembang, Kab Bandung Barat. Tour Gunung Batu ku hiji masarakat téh sok disebut ogé aya nu Lepat tina Lembang, sabab gunung nu geus lega tina lava ieu jadi bukti ayana Patahan Lémbang.

                                               

Daptar istilah pakarang sato

Nyokot-pakarang = panyapit. (Take the guns = panyapit) Munding boga pakarang = tanduk. Lamun boga pakarang = tanduk. Ningali aya pakarang = cula. Gajah boga pakarang = gading & tulalé. Lélé boga pakarang = pamatil. Kalajengking boga pakarang = pa ...

                                               

Karaton Kasepuhan Cirebon

Karaton Kasepuhan karaton nu pangbadagna jeung pangrapihna di Cirebon. Harti unggal sudut arsitektur karaton ieu ogé kaceluk ngabogaan sajarah anu jero. Buruan karaton ieu dikurilingan dina bata beureum jeung dibales. Karaton ieu ngabogaan museum ...

                                               

Chelsea F.C

Citakan:Kotak info klub sepak bola \\\Chelséa Klub maén Bal\\\ éta téh hiji klub sepak bola Inggris bermarkas di Fulham,London. Chelséa disalirakeun di taun1905 jeung ayeuna berkompetisi di Liga Utama inggris. Sapanjang sajarah penampilan jero du ...

                                               

Piteket Wanua Tengah III

Piteket Wanua Tengah lampu anu shines nyaéta piteket / daptar taun 908 M nyaéta jaman Karajaan Mataram jeung Matematika, nu kapanggih November 1983 dina Kedunglo Dukuh, Désa Gandulan, Kaloran, 4 kiloan Kota luhur mindeng. Ieu téh piteket disimpen ...

                                               

Pakakas Tatanén Tradisional

Pakakas Tatanén Tradisional mangrupa alat anu dipaké dina ngalaksanakeun kagiatan tatanén. Dina prakték, baranggawé, patani tangtu merlukeun alat-alat anu dipaké pikeun ngaringankeun rupa-rupa pagawéanana. Alat-alat anu paling ilahar disebut alat ...

                                               

Peupeundeuyan

Peupeundeuyan, colorado sacara hawa, cai kumbang, aya hiji sato cai nu asalna ti kulawarga Dytiscidae. Peupeundeuyan remen katempo hirup di sawah, rawa, balong, jeung ka sisi walungan. Ngojay atawa cacah dina sela-sela dapuran paré, écéng, atawa ...

                                               

Bungbulang

Bulang, bungbulang, Premna tomentosa Willd. Ngaran lokal: gembulang, leban capo, bebulang handak, bebuas, sarang burong, tembaroh, kyunbo, kyunnalin, nathabyu, t fan, a sak ka jati, kapiat, saam paling, sak khe khwai. Sebaran géograpis: Népal, In ...

                                               

Tim Krikét Nasional Papua Nugini

Tim Nasional Krikét Papua new guinea, dilandih Barramundis, nyaéta tim nu ngagambarkeun nagara Papua new guinea di arena krikét internasional. Tim anu diayakeun ku Krikét PNG, nu geus gaul anggota Déwan Krikét Internasional ti taun 1973. Papua ne ...

                                               

Michael Faraday

Ngora Michael Faraday, nyaéta ilmuwan Inggris anu meunang landian "Bapa Listrik", alatan berkat usahana listrik jadi téknologi anu loba gunana, Faraday lahir 22 séptember 1791 di Newington, inggris. Manéhna diajar sagala rupa widang élmu, kaasup ...

                                               

Muhammad Toha

Muhammad Toha jeung Mohammad Toha nyaeta hiji komandan militér tina Implengan Rakjat Indonésia / gaya pakarang, eta Perkumpulan militer anu aktip dina mangsa Perang Kamerdikaan Indonésia.

                                               

Madaniyah

Madaniyah grup ayat atawa hiji bab tina Quran anu kaungkap di Madinah sanggeus Rasulullah SAW hijrah ka Madinah. Di handap ieu dibérédélkeun bab-bab anu asup kana ieu grup: QS. Ath-Thalaq. QS. Al-Maidah. QS. Al-Haji. (QS. Al-Hajj) QS. Ash-Shaf. Q ...

                                               

Nikah

Nikah arab Islam nyaéta pikeun ngahijikeun atawa ngumpulkeun. Hal ieu bisa ogé nikah dihartikeun salaku akad atawa idin ngalantarankan ayana hubungan nu halal antara hiji manusa jeung hiji awewe dina ngambah sagara ka imah. Dina Kuran téh kecap z ...

                                               

Prasasti Dalung Bojong

Daptar Dalung Bojong, Piagam Dalung pikeun Bojong, Piagam of Samenanjung nu, Boh Dalung, atawa Buk Dalung mangrupa piagem dina lambaran tambaga nu ngandung kakawasaan Kasultanan Banten anu ngabalad ka demak ka gegedén jeung jalma tina Sekampung, ...

                                               

Thaif

Tapi etaif a nyaéta hiji kota di jawa Barat Mekkah, Saudi arabia nu aya di luhur ketinggian 1.700 m di lereng Gunung Sarawat. Kota ngabogaan populasi 521.273 of. Unggal usum panas, Pamaréntah Saudi pindah ti panasna Riyadh ka Taif. Kota ogé puseu ...

                                               

Buhaero

Jalur Abu Musa al Asyari sunda.hiji. ditakhrij ku At-Tirmidzi, Abu Nuém, jeung Hakim, Ibnu Asakir, Tarikh Dimasqi kalayan sanad tina rupa-rupa garis sohabat Abu Musa al-Asyary nyaritakeun: Abu Tholib nu diperlukeun keur indit ka Syria dibarengan ...

                                               

Pamilihan umum Présiden Indonésia 2009

Pemilu Présidén jeung Wakil-Présidén Republik Indonésia Taun 2009 ieu dilaksanakeun pikeun milih Presiden jeung Wakil-Présidén kali dina 2009 -, 2014. Pamungutan sora ieu diayakeun dina tanggal 8 juli 2009. Pasangan Présidén Susilo Yudhoyono - Di ...

                                               

Préféktur

Watesan préféktur nunjukkeun kantor, korsi, wilayah kakawasaan hiji Préfek. Dina basa inggris, watesan sababaraha nyaeta dipake keur nujul kana kantor nu sarua dina budaya basa nu séjén.

                                               

Indochina

Indochina atawa Indochina atawa Tenggara Daratan nyaéta hiji wewengkon jeung samenanjung nu aya di Asia Tenggara. Éta pisan sababna naha hal ieu aya di east India jeung kidul China, budaya Indochina ka jadi kapangaruhan ku budaya Cina jeung India ...

                                               

SMPN 7 Bandung

TARGET 7 Bandung mangrupa Sakola Luhur pikeun Kahiji kalina nu aya di Kota Bandung. Alamatna di Jalan Ambon nomor 23, nu Citarum Ibukota Bandung Wetan, Kota Bandung, West Java. Anu ngabogaan visi "Nyieun TARGET of a 7-a Klub nu boga moral, mulya, ...

                                               

Ale

Ngaléan téh mitembayan atawa ngamimitian paripolah obyék,gagawe, atawa ngabuat raraméan. Ngaléab tina kata ale anu dipigawé ku pemilik atawa panggarap sawah. Ogé bisa mantuan jeung dibayangkeun atawa henteu. Nu bisa dipake pikeun nyieun hiji bibi ...

                                               

Ahmad Numan

Ahmad numan lahir di Garut, 10 oktober, taun 1926. Ahmad numan téh salah sahiji pendiri jeung pangurus Yayasan Pendidikan Islam BÉBAS. Sanggeus tamat ti Wewengkon NYA terus MULO di akar, tapi di tamatkeun ieu di SMP sarta pamingpin suku Yogyakart ...

                                               

Upacara inisiasi

Upacara inisiasi atawa upacara daur hirup hiji runtuyan upacara adat anu aya dina budaya. Ieu téh runtuyan upacara téh dilaksanakeun ti mimiti manusa lahir nepi ka maot. Fungsi minangka rasa sukur ka Gusti Nu Maha suci alatan masih ngaliwatan kas ...

                                               

Ékséntrisitas orbit

Ékséntrisitas orbit peureum, inget nomer lamun orbitna méngpar tina bunderan sampurna, 0 harti tina bunderan sampurna, jeung 1.0 téh parabola, jeung teu orbit hiji ditutup deui. Ngaran asalna teu ti seni siksikan congcot, ku kituna pikeun unggal ...

                                               

Wikisource

Wikisource atawa SumberWiki, The Free Library proyék Wewengkon di mana tujuan pikeun ngawangun perpustakaan wiki, eusi nu haratis sareng nu diwangun jeung naskah-naskah téh sumber kahiji, jeung tina tarjamahan tina naskah-naskah sumber ka jero lé ...

                                               

Al muakhir

Al-Muend tina اَلْمُؤَخِّرُ Allah SWT anu Maotkeun sadaya makhlukna. Allah ngajadikeun sakabeh makhlukna nu asal teu bisa aya ku takdirna, sabab éta téh hiji Muslim sacara Al-Qodir. Salah sahiji takdir manusa nyaeta kacamatan kamampuh pikeun tete ...

                                               

Protista

Protista nyaeta oraganisme eukariotik nu hirup di habitat nu kawilang baseh Jeung paling saluran nu mikroskopis.Prorista teu digolongkeun kana Jero tutuwuhan,hiji dokter hewan,atawa supa,loba dina tipe prorista nu dumasar Kana kamiripanna eukario ...

                                               

Bingbin

Bingbin Nu) Family: Arecaceae Sebaran géograpis: Sumatra, Jawa, Sulawesi Kagunaan: dina ubar tradisional Nu bentuk kahirupan jeung asal tina data: papaleman, tutuwuhan pituin

                                               

Pinding ranjang

Dina hiji bed, pining, atawa pinding Valeton) Kulawarga: Zingeberaceae Kagunaan: dina ubar tradisional Nu bentuk kahirupan jeung asal tina data: hérba, tutuwuhan pituin

                                               

Plasmodium

Plasmodium nyaeta genus eukariot conto parasit obligat of vertebrata jeung gegeremet. Daur hirup tina spésiés Plasmodium ngawengku tumuwuh dina nu boga imah gegeremet panyeuseup getih jeung injects parasit ka vertebrata nu boga imah salila nyeuse ...

                                               

Cangkoréh

Cangkoréh, Dinochloa scandens O. Kuntze Sebaran géograpis tina Kapuloan Andaman jeung nikobar, Thailand kidul, Semenanjung Malaysia, Sumatra, nepi ka R Leutik. Mangpaat: a bongsang pikeun ngamimitian batu ti walungan, hastakarya. Hal ieu dipaké p ...

                                               

Bengang

Bengang Nu) Kulawarga: Bombacaceae Ngaran lokal: nu bengang Kanyataan, benggang, apa-apa, punggai, kadu monyit di Malaysia, chang baek Muangtay. Sebaran géograpis: Nu Muangtay, Semenanjung Malaysia, Sumatra, Jawa, Kalimantan Mangpaat: pikeun wang ...

                                               

Kaséhatan réproduksi

Kaséhatan réproduktif nyaéta kaayaan kaséhatan fisik sarta mental jalma anu sampurna di kaasup kahirupan sosialna, teu ngan bébas ti panyakit atawa ceda tina sagala hal nu aya patalina jeung sistim baranahan, sato galak jeung prosés. Ieu téh saba ...

                                               

Kolkalsiferol

Kolkalsiferol atawa nu ilahar disebut salaku vitamin D3 nyaéta vitamin nu mantuan awak pikeun nyerep kalsium jeung fosfor jeung fungsi anak nyaéta pikeun nangtayungan kaséhatan jeung density tulang.

                                               

Tatu

Tatu tapak nu leuwih gede dina anggahota awak anu disababkeun ku pakarang, kabedil, kasogok, nu keuna jeung sagala barang teuas, sabab tina karuksakan nu sejen ka baloboran getih, nu buncunur, potong tulang, gudawang atawa nyéréngéh.

                                               

Hidroksiklorokuin

Hidroksiklorokuin nyaéta turunan ubar klorokuin nyaéta ubar nu dipaké pikeun nyingkahan jeung vérsi panyakit malaria. Sajaba ubar ieu ogé dipaké versi panyakit sistem kekebalan awak atawa autoimun, saperti lupus, atawa radang sendi. Pamakéan hidr ...

                                               

Karét (tuwuhan)

Minangka penghasil latéks, maké karét bisa disebut mangrupa nu ngan hiji tangkal anu dipelak di hiji masif. Maké karét téh hiji tangkal anu tumuwuh luhur sarta boga tangkal anu cukup badag. Luhur tangkal dewasa ngahontal 15-25 méter. Tangkal tutu ...

                                               

Kebul

Koran, majalah nyaeta ngaran umum keur jumlah partikel padet anu leutik, kalawan diaméter kurang ti 500 mikrométer. Di atmosfir Bumi, koran, majalah asalna ti jumlah sumber: loess, nu sumebar ku angin, nu bituna gunung seuneuan, polusi, jeung lob ...

                                               

Cilosari

Cilosari éta téh hiji wahangan nu ngamuara kalaut wétan jeung cilosari stream nu jadi bari di Kulon jeung Tengah di kalér, ku alatan éta,a t epi kulon ayana di Kabupatén Cirebon, jeung tepi ka wetan wewengkon Kabupaten Brebes.Bagean hulu walungan ...

                                               

Kuda lumping

Kuda lumping nyaéta bentuk seni sesa awak anu diterbitkeun ku saurang maké kukudaan minangka média. Iwal ti éta ibing kuda lumping biasana sok aya atraksi anu bahaya saperti ngadahar beling, jukut, mesek of kalapa maké huntu, jsb. Ieu hal nu ngaj ...

                                               

Tugu Adipura

Adipura tugu ieu kadang-kadang disebut salaku rukun Gajah mangrupa tugu aya di jantung Kota Urang, nu amérika sarikat. éta tugu téh perenahna aya di antara PARAPATAN Jl.Di Pamajikan, Jl.Jéndral Sudirman, Jl. Ieu jeung Jl. A Yani, tempat anu minde ...

                                               

Data mining

Data pertambangan, ogé katelah pangaweruh-pamanggih dina database, nyaéta watek néangan dina otomatis ti gudang data nu loba keur pola. Pikeun employ ieu, data pertambangan ngagunakeun téhnik pikeun komputer nu statistik jeung pola rekonstruksi. ...

                                               

Falsafah Sunda

Lamun anjeun cicing di wewengkon Kulon atawa nu dina kanyataan, urang Suku Sunda, mangka tangtu manéhna kungsi maca atawa ngadéngé hiji waktu nu nyoara," Silih Asah, Silih Asih, Silih asuh." Falsafah atawa tetempoan hirup éta henteu luput ti kahi ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →