★ Free online encyclopedia. Did you know? page 44



                                               

Juz amma

Juz 30, atawa anu leuwih kawentar pikeun minganka Juz Amma téh juz nu pang handap ahir tina Al-Quran. Eusi surat nu ka 78 pikeun 114. Juz ieu hiji lalaki ngora diideuan ku amma sabab ngarujuk ka hiji suku kata nu kahiji dina juz nyaeta عم dina su ...

                                               

Pati

Pati dina basa Sunda boga harti atawa nujul kana sababaraha hal, diantarana: Pati, hartina eta atawa nimba eta. Contona, cipati. Pati, hartina sirah atawa ku dunungan. Contona, dina kecap bupati kapala wewengkon, sénapati kapala perang. Pati, har ...

                                               

Habiburrahman El Shirazy

Habiburrahman el-Romantis lahir di Semarang, Jawa Tengah, kemis, 30 September 1976 Manéhna lulusan Al-Azhar University, Cairo. Manéhna pengasuh utama pasantrén Karya Jeung Naon Basmala amérika sarikat, nu aya di Semarang, Jawa Tengah. Manéhna dia ...

                                               

1 E+12 m²

Pikeun nulungan ngabandikeun ordo ukuran wewengkon lakop, di handap didaptarkeun sababaraha wewengkon anu aya di antara 1 yuta km 2 jeung 10 juta km 2. Lega lakop bal kalawan jari-jari 282 km. 386.000 mil pasagi. (386.000 square miles) Bundeuran ...

                                               

Afghani Apganistan

Dina 2002, uang lembaranna dipikawanohkeun dina pecahan 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 500, jeung 1000 Afghani. Pecahan 1, 2, jeung 5 Afghani diganti ku koinna dina 2005.

                                               

Daptar karakter One Piece

Laksamana Momonga; Sadaya. (Admiral Momonga; All Of The) Laksamana Gumantung Tsuru. (Admiral Dependent On The Tsuru) Laksamana Kizaru. (Admiral Kizaru) Laksamana Lila Ti Harita. Kaptén Morgan. (Captain Morgan) Sersan Mangrupa Salah Sahiji Dua Dja ...

                                               

Pokemon

Nu aya téh ngaran pikeun hiji na carita fiksi nu franchisena antara Nintendo. Nu nyieun anonim Satoshi Tajiri. Mimiti taun dina taun 1995, jeung saterusna ti aya, jeung mekar pisan. Ayeuna franchise Nu tangtu pikeun jadi salah sahiji laris franch ...

                                               

Tiwulandu, Banjarharjo, Brebes

                                               

Banjarlor, Banjarharjo, Brebes

                                               

Cihaur, Banjarharjo, Brebes

                                               

Cikuya, Banjarharjo, Brebes

                                               

Cimunding, Banjarharjo, Brebes

                                               

Penanggapan, Banjarharjo, Brebes

                                               

Kertasari, Banjarharjo, Brebes

                                               

Tegalreja, Banjarharjo, Brebes

                                               

Parereja, Banjarharjo, Brebes

                                               

Ciawi, Banjarharjo, Brebes

                                               

Bandungsari, Banjarharjo, Brebes

                                               

Cibuniwangi, Banjarharjo, Brebes

                                               

Wi (kana)

ゐ, di rentang hiragana, atawa ヰ dina katakana, nu Jepang teu kaanggo deui. Unggal surat nu ngaréprésentasikeun hiji mora. Hal ieu diperkirakeun yén ゐ ngaréprésentasikeun /ɰi jeung ゐ ogé い ngindikasikeun panyébatan bédana antara Bulan nepi ka ...

                                               

Al-Ahsa

Al-Ahsa bisa nujul ka: Al-Ahsa atawa Al-Hasa - hiji wewengkon téh hiji oasis di Saudi Arabia sacara wétan. Di Darat wewengkon nu baheula, nu ngawengku bagian Wétan Province of Saudi Arabia. Kagubernuran Al-Ahsa - hiji unit administratif nu ngawen ...

                                               

Sambel suuk

Anjeun suuk, kacang asin, kacang asin, samara suuk, atawa bumbu pecel ieu asin hiji nu ti bahan utama suuk meunang masak terus diréndos atawa digiling nepi ka lemes. Anjeun suuk anu loba dipaké dina kaolahan domestic leuwih ti éta, di imah urang ...

                                               

Bala-bala

Bala-bala téh salah sahiji kadaharan anu kaasup kana wanda goréngan nu teu amérika sarikat. Bahan utama tina kadaharan ieu téh nu ti tipung gandum. Bahan tambahan pikeun nyieun bala-bala nyaéta togé, kol, jeung wortel dikeureutan iripis. Sanggeus ...

                                               

HLDS

HLDS nyaéta singketan tina: Hitachi-LG Gudang Data, joint venture antara Hitachi jeung LG group. Nu Half-Kahirupan Dedicated Server software nu ngarojong game Stéam heubeul.

                                               

Summit Entertainment

Gempungan Hiburan studio film datang salaku Amérika Sarikat, diadegkeun dina bulan juli 26, 1991 jeung diwangun dina 1996. Film Studio Gempungan Hiburan geus junun ngahasilkeun hiji film di Amérika Sarikat, Kanada, sapanjang sakabéh dunya mangrup ...

                                               

Alun-alun Palabuhanratu

Square Palabuhanratu ieu téh mangrupa puseur Kota ti Palabuhanratu. nu dicirikeun ku sabidang taneuh nu leuga. Di sabudeureun nyondong wangunan-wangunan fungsional. Alun-alun anu perenahna di Desa Palabuhanratu, Kabupatén Palabuhanratu Kota, meun ...

                                               

Untung Suropati

Lucky Surapati jeung dilegaan Surawiraaji, Lahir di Bali, taun 1660 - maot di Bangil, Pasuruan, Wétan ka East, 5 désémber 1706 di paris ka 45 / a kolot 46 taun) nyaéta tokoh dina sajarah Nagara ieu kacatet dina Babad Tanah nu patali jeung lembaga ...

                                               

Pengeboman atom hiroshima jeung nagasaki

Amérika Sarikat ngabogaan nurunkeun bom atom di kota Hiroshima jeung Nagasaki, Jepang, dina bulan agustus 1945, ahir Perang Dunya Kadua. Amérika Sarikat nyaéta nurunkeun bom jeung idin ti Britania Raya, salaku nyatakeun di Perjangjian Quebec. Dua ...

                                               

Pamilihan umum présidén Italia 2013

Pamilihan umum présidén teu langsung dilaksanakeun di Italia dina 18 nepi ka 20 April 2013. Giorgio Napolitano datang kaluar minangka jawara, Présidén Italia anu kahiji anu dipilih ka dua-melu.

                                               

Grand Prix balap motor Spanyol 2017

2017 spanyol motor Grand Prix ieu buleud kaopat tina 2017 MotoGP usum. Hal ieu dilaksanakeun di Circuito de Jerez di Jerez de la Frontera dina May 7, 2017.

                                               

Manga

Manga ieu kecap basa Jepang keur komik jeung citakan kartun. Di Jepang, geus ilahar pikeun rujukan tina komik dina basa Jepang. Manga anu diwangun ku campuran ukiyo-e jeung gaya gambar urang asing, sarta mimiti tumuwuh sanggeus Perang Dunya Kadua ...

                                               

Katsushika Hokusai

Katsushika Hokusai nyaéta salah sahiji seniman, nu pelukis, pemahat jeung seniman grafis nu maké téhnik ukiyo-e dina Meiji. Manéhna lahir di Kacamatan Honjo, Edo. Palukis buku skétsa tina 13 jilid berjudul Hokusai Manga, jeung diterbitkeun dina 1 ...

                                               

Kapuloan Faroe

Kapuloan faroe atawa kapuloan faroe aya sakumpulan pulo-pulo di Samudra Atlantik Kalér nu aya antara Skotlandia jeung Islandia. Kapuloan faroe miboga status otonomi region of Karajaan Denmark jeung ti taun 1948. Sector patahanan jeung masalah lua ...

                                               

Pamajikan Wakil Présidén Amérika Serikat

Pamajikan Wakil Présidén Amérika Sarikat amérika judul informal téh kudu dicekel ku pamajikan Wakil Présidén Amérika Sarikat amérika, babarengan jeung watesan posisi ka présidén. Judul ieu kurang dipaké ti judul Pamajikan Présidén Amérika Sarikat ...

                                               

Cucurut

Cucurut mangrupakeun sato mamalia anu asal ti kulawarga Soricidae. pangawakanna kawas beurit, jeung 290 spésiés, salah sahiji runtuyanna campuran cucurut imah Suncus murinus L. Cucurut sakapakeung sok katempo ngajalankeun ngaliwatan diburuan ataw ...

                                               

Uesugi Kenshin

Uesugi Kenshin 上杉 謙信 atawa ka Uesugi Terutora ngaran asli téh Nagao Torachiyo, mangrupa salah sahiji pamingpin Militér munggaran nu paling kuat dina abad ka-16 di Jepang. Nagao Torachiyo 4 the control lahir sirah Propinsi Echigo, Nagao Tameka ...

                                               

Honda RC213V

Honda RC213V hiji motor balap nu dimekarkeun pikeun lomba di MotoGP keur usum 2012, jeung saterusna. Tetekon pikeun taun 2012 pikeun ngidinan kapasitas mesin disambungkeun ka 1.000 cc, jeung jumlah kelép kawates nyaéta 4 siki jeung liang sehér 81 ...

                                               

Honda RC212V

Honda RC212V hiji motor balap nu dimekarkeun pikeun lomba di MotoGP 800 cc. Resmi diumumkeun dina 30 oktober 2006 salaku gaganti tina RC211V di MotoGP, dimekarkeun ku Honda Racing Corporation dina taun 2006, jeung remi mimiti dipaké pikeun balap ...

                                               

Sudoku

Sudoku nyaéta kaulinan teka-teki solitér. Tugas pamaén sudoku nyaéta pikeun ngeusikan nu ti nomer 1 nepi ka 9 jadi bentuk Sudoku. Bentuk Sudoku nyaéta hiji wangun kotak bujur sangkar nu diwangun tina 9x9 unit ka kotak kongruen jeung. Jumlah total ...

                                               

Balap motor Grand Prix

Sakuliah dunya balap motor Grand Prix kahiji diayakeun ku Fédération Internationale de Motocyclisme dina 1949. Mangka sacara tradisional geus dilaksanakeun sababaraha bangsa di unggal kajadian pikeun rupa-rupa kelas motor, dumasar kana kapasitas ...

                                               

Létah

Basa nyaéta alat indera nu ngabogaan fungsi pikeun ngarasakeun rangsangan tina barang anu asup kana sungut jelema. Létah bisa ngarespon kana rupa-rupa rasa saperti amis, pait, haseum, jeung asin. Urang bisa ngarasakeun kadaharan atawa inuman alat ...

                                               

Euphorbiaceae

Euphorbiacéae mangrupa salah sahiji kulawarga tutuwuhan nu aya di utama kelompok Angiospermae. Euphorbiacéae mangrupa salah sahiji kulawarga badag tina Tutuwuhan kembangan anu mibanda 300 genus jeung kira-kira 7.500 spésiés. Lolobana tutuwuhan ie ...

                                               

Kuray

Kuray hiji spésiés tutuwuhan kembangan kulawarga of Cannabis, Cannabaceae. Ieu istana geus sumebar ka ampir sakuliah dunya: Afrika, Wétan Tengah, subbuana India, Cina, jeung Asia Tenggara, Asia ka Australia.

                                               

An-Nuur

An-Nuur ألنُّوْرُ nu hartina Cahaya. Allah téh ngan sumber cahaya rohaniah anu ngagerakeun sadaya makhlukna tina firmanNa. ku alatan éta, salaku élmu-élmu kurikulum jeung sistem atikan, sarta ogé tata nilai adat istiadat, jeung norma-norma anu di ...

                                               

Trans TV

Trans TV atawa Televisi nyaéta Transformation Indonesia, nyaéta stasiun televisi swasta Jeung masing-masing konglomerat Chairul Tanjung. Salaku ieu téh release kahiji dina taun 2001. Jeung jargon-na Milik bapa emod, konsep tayang saperti ieu teu ...

                                               

Béntang laut

Béntang laut nyaeta salah sahiji sato laut nu kaasup kana kelas Asteroidea kitu ogé grup Echinodermata. Umumna kelompok Echinodermata boga kulit nu distinguishable ti, nyokot bentuk radial simétris, sarta ngabogaan endoskleton zat kapur. Béntang ...

                                               

Syawal

Syawwal atawa Sawal nyaéta bulan kasapuluh dina pananggalan kalénder bulan saméméh bulan Hapit atawa Zulkodah.

                                               

Sopar

Sopar asalna tina kecap سمِّي بذلك لإصفار مكَّة من أهلها أي خلّوها من أهلها إذا سافروا فيه shofar hartina kosong euweuh nu urang, sabab urang miang Nya nu diperlukeun keur indit ka luar nagri atawa يغزون فيه القبائل perang antara kabilah.

                                               

Dzulkaédah

Dzulqodah atawa Dzulkaedah nyaéta bulan kasabelas dina pananggalan kalénder dina bulan Syawal saméméh bulan Haji atawa Rayagung.

                                               

Jumadil Ula

Jumadil Ula atawa Jumadal Ula atawa eta anu kalima bulan dina pananggalan kalénder dina bulan Silid Mulud saméméh Jumadil ahir.

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →