★ Free online encyclopedia. Did you know? page 43



                                               

Klorokuin

Klorokuin turunan aminoqulnoloe nu munggaran dimekarkeun di taun 1940 salaku ubar nu dipaké pikeun nyegah sarta ngubaran panyakit malaria disababkeun ku P. vivak, P. malaria, P. oyale, jeung P. falcifarum nu sensitip.

                                               

Sulfasalazin

Sulfasalazin nyaéta ubar antiperadangan nu dipaké pikeun pikeu nurunkeun gejala tina radang peujit atawa kolitis ulseratif nu nyeri dina beuteung, panas awak, diaré, atawa ngaluarkeun getih dina bagian tungtung peujit badag.

                                               

Suung

Suung téh hartina awak buah di luhur taneuh golongan jamur, nu manuk geus bar jeung payung. Mun ambahanana dilegaan, suung, kitu ogé pikeun nujul ka sakabéh jamur anu ngahasilkeun awak buah nu sarupa jeung ieu, nu diwangun ku jaringan filamén ata ...

                                               

Lémbér bodas

Lémbér bodas mangrupa salah sahiji spésiés ti kelas jeung geunyal atawa Heterobasidiomycetes kalayan awak buah wangunna rurumbayan henteu, boga warna bodas pisan paling kawas ager. Dina basa Tionghoa, lémbér bodas dipikawanoh minangka 银耳 pinyin ...

                                               

Madu

Madu nyaeta cairan kentel amis nu dihasilkeun ku nyiruan jeung nu séjén tina nu sari tina kembang. Madu loba leuwih amis ti batan gula, jeung moal bari, alatan gulana luhur éta bisa maéhan baktéri plasmolisis. Kapang ogé bakal bisa tumuwuh di mad ...

                                               

Beunceuh

Beunceuh, gangsir, Nu portentotus /pôrˈtenəs, ngan leuwih leutik. Beunceuh anjeun kudu sok katempo disabudeureun imah, utamana peuting nyiar hakaneun beunceuh sok kawas pendekatan ka tempo cahaya nu hurung salaku lampu. Pikeun patani, kuring beun ...

                                               

Yaki

Yaki nyaéta monyét dunya kuna nu hirup di Tangkoko Alam Reserve di ahir kalér sarta sababaraha pulo leutik sakurilingna.

                                               

Nepenthes dubia

Nepenthes dubia hiji spésiés kantong semar nu éndemik di Pulo Sumatra. Spésiés ieu munggaran kapanggih ku Bünnemeijer dina tabel Bisa 29 taun 1917 di Gunung Talamau, tepatna di éropa 1.900 méter. Spésiés ieu sarua N. inermis, tapi aya sababaraha ...

                                               

Elaeocarpus

Elaéocarpus nyaeta genus evergreen tutuwuhan tropis jeung subtropis nu di antarana 350 spésiés anu sumebar di Madagaskar di jawa barat India, Asia Tenggara, Malaysia, China kidul jeung Jepang, Australia, Selandia Anyar, Fiji, jeung Hawaii di wéta ...

                                               

Léter

Kecap léter hartina hiji unit métrik eusi. Léter teu an SI unit, tapi ieu kadaptar salaku salah sahiji "unit séjén ti SI, nu ditampa jeung dipaké babarengan jeung SI". SI Unit pikeun volume nyaéta meter kubik catetan NIST sacara SI unit. Unit lét ...

                                               

Daptar tempat di One Piece

The island of toei animation nyaéta hiji pulo dua nu hal anu paling ujung di perairan Grand Line. Dicaritakeun yen ngeun hiji bajak laut nu bisa nyampe ka Pulo toei animasi, nyaéta Raja Bajak laut Gol D. Roger jeung asalna. Nu kitu oge yen di pul ...

                                               

Garam

Dina kimia, hiji uyah nétral sanyawa gambar anak ngeunaan 7. Uyah bisa ogé hartosna: Eta oge bisa ningali ka hartina ganda salting. Natrium klorida, bahan atah utama uyah. Uyah kriptografi, hiji initialization vector of block cipher. Uyah dapur, ...

                                               

Kécap

Pikeun Kecap dina basa Sunda, tempo Kecap. Basa inggris nyaéta ngaran deungeun sangu téh éncér kawas cai, jeung cikopi lekoh di jieunna tina kacang kedelé jeung anggang aya nu asin aya nu amis. Aya loba pengertian nu lng nyaeta cairan mangrupa ha ...

                                               

Liwet

Liwet nyaéta hiji téhnik ngolahkeun béas ka béas ku diasakan tanpa dikarih hiji kahiji. Biasana mah ngasakan ku diliwet téh kudu disamaraan lengkep saméméh ditagenkeun kana luhureun seuneu. Samarana téh ngawengku nu bawang bodas, bawang beureum, ...

                                               

Sambel oncom

Anjeun oncom nya eta salah sahiji anjeun husus jalma nu cinta nu dijieun tina oncom. Oncom téh biasana dina saos anu hideung oncom. nyieun hiji pondok jeung gampang pikeun direndos biasana oncomna dibeuleum atawa diseupan heula, bumbuna basajan p ...

                                               

Amis mata

Amis panon of a mangrupa tangkal nu asalna ti kulawarga moraceae, jeung ngaran wewengkon: uyah-uyahan, periyeh, kesinan, duéa din / maduéa hin. Sebaran géograpis: Myanmar, Muangthai, Malaysia, Indonesia, ieu tangkal téh remen dipaké pikeun nyieun ...

                                               

Kelenjar Tiroid

Nu Gondok anu kelenjar nu diwangun ku dua lobus. Hormon anu disékresikeun tina kelenjar tiroid anu antara séjén hormon kalstinonin atawa tiroid. Hormon tiroid aya dua jenis, nyaeta tiroksin jeung triodotironin. Kelenjar tiroid ngahasilkeun hormon ...

                                               

Komédo

Komédo nu rupa jerawat nu aya dina beungeut cai. Komédo nu disababkeun ku ayana sél-sél kulit nu geus paéh jeung dina ayana minyak kelenjar jawa barat dina kulit. Hali nyaéta jarangna pikeun ngabersihan kulit beungeut ku kituna sél-sél kulit nu g ...

                                               

Patromak

Patromak cahya daya badag bahan bakar minyak tanah pamakéan pressure ngaliwatan prosés gasifikasi pikeun nyieun bahan bakar pikeun nyokot eta dina ieu dibeuleum dina buntelan, pikeun ngahasilkeun hiji cahya anu caang. Tah ieu lampu anu kaasup din ...

                                               

Kahuruan

Seuneu digolongkeun kana sababaraha kelas gumantung kana bahan bakar anu kadurukna: Seuneu kelas A: kahuruan bahan padet saperti kertas, karet, kai, lawon, sarta plastik. Seuneu kelas D: kahuruan logam, saperti magnesium, titanium atawa putra. Se ...

                                               

Anémia

Anémia mindeng disebut minangka panyakit kurang getih. Anémia nyaéta kaayaan dimana jumlah sél getih beureum atawa jumlah hémoglobin dina sél getih beureum aya di handapeun normal. Atawa bisa disebut ogé kurangna jumlah éritrosit dina getih. Nu b ...

                                               

Batubara

Batubara Batubara nyaéta daglegan endapan senyawa organik karbonan anu ngawujud ku alam ti sésa-sésa tutuwuhan. Pertambangan batubara nyaéta pertambangan daglegan karbon anu aya dina jero bumi, kaasup bitumen padet, gambut, jeung béntang rock. Mi ...

                                               

Sindrom Serotonin

Serotonin sindrom lumangsung salah sahiji jalma anu ngagunakeun narkoba nyababkeun tingkat luhur tina serotonin dina awak. Ieu bisa jadi ngarandapan ku pasien ngaronjatkeun dosis ubar nu atawa ngadahar minangka ubar lianna. Farmasi anu diulah, je ...

                                               

Walirang dioksida

Walirang dioksida atawa walirang dioksida JADI 2 mangrupakeun sanyawa kimia nu dihasilkeun ku gunung jeung rupa-rupa industri prosés. ku alatan éta, batubara jeung minyak loba nu ngandung sanyawa walirang, durukanana ogé ngahasilkeun walirang dio ...

                                               

Campaka leuweung

Maranéhanana datang leuweung Ngaran lokal: cempaka leuweung Sumatra, cempaka jahé Keyboard. Sebaran géograpis: Semenanjung Malaysia, Sumatra, Jawa, Kalimantan, sarta Bali Mangpaat pikeun ngawangun hiji cahya, rawayan, lawang, peti Bentuk kahirupa ...

                                               

Gunung Burangrang

Gunung Burangrang nyaeta gunung nu paéh nu aya di Pulo Jawa, Indonesia. Jangkungna gunung Burangrang ieu ngeunaan 2.064 m. Gunung ieu mangrupa salah sahiji hasil letusan Gunung Sunda dina sajarah prasajarah. Gunung Burangrang pagigir-gigir jeung ...

                                               

Teddy bear

Gambar:200px-Teddy bear 27.jpg Teddy béar ngaran boneka biruang nu asalna ti Amerika Serikat. Dina hiji poé, taun 1902, harita Présidén Roosevelt diondang moro biruang di Leuweung Sharkey, Mississippi, AS. Tapi, Présidén teu hasil pamaké sanajan ...

                                               

Aki Panyumpit

Aki Panyumpit téh hiji tokoh anu mindeng nembongan dina carita pantun, salaku tukang moro sato leuweung. Disebut jadi-Aki Panyumpit téh duméh pakarangna make sumpit. Lamun teu dicaritakeun, eta téh biasana babarengan jeung pamajikanana anu disebu ...

                                               

Licuala

Licuala nyaeta genus palem nu ilahar kapanggih di leuweung hujan tropis kidul China, Asia Tenggara, Himalaya, new guinea, sarta kapuloan Samudra Pasifik kulon. Palemna kaasup nu palem kipas, nu mangrupakeun garis luar bisa bunder.

                                               

Walungan Citumang

Citumang walungan nyaéta salah sahiji tempat wisata nu aya di Désa Bojong, Kacamatan Parigi, Bupati nu Katilu. Ieu mangrupa tujuan tour deukeut ka wewengkon leuweung nu bogana Perhutani. Ku kituna, wewengkon Citumang kana tempat wisata lokal wisa ...

                                               

Waduk Saguling

Saguling embung ieu embung nu pernahna di Kuloneun Bandung Kulon di katinggian 643 méter di luhur beungeut laut. Ieu embung mangrupa salah sahiji anu pang di tilu waduk nu batang palidna cai walungan Citarum. aya dua waduk paéh pikeun campuran: E ...

                                               

Curug Cibareubeuy

Nu Cibareubeuy atawa aya oge nu nyebut Cibareuhbeuy jangkungna 40 méter anu dihandapna aya kulah leutik pikeun nampung cai curugna. Suhu hawa dina ix téh 26 darajat C, curah hujan-na kurang ti 2000 mm / taun téh gelar dina kalembaban aya hiji rat ...

                                               

Ailanthus altissima

Ailanthus altissima atawa tangkal sawarga teh hiji tangkal anu asli ti Cina jeung Taiwan ngembang jeung galugurna rélatif gancang. Ieu tangkal bisa tumuwuh nepi ka jangkungna lima belas méter na periode dua puluh lima taun. Jeung paling ngajangku ...

                                               

Ki asahan

Sababaraha Asahan, Areuy ki asahan, Tetracera Dichotoma tangkal asal tina kulawarga Dilleniaceae. Jeung asahan nu manggihan kahirupan anu nyebar di kapuloan: Sumatra, Jawa, jeung jam gawena. Jeung asahan nu kapanggih ogé hirup téh nyebar di sawat ...

                                               

Tatangkalan

Review of the asal tina kecap ti Tangkal, nyaeta sagala rupa nu diasah di taneuh, iwal ti bangsa nu jamur, jukut, jeung jumlah katuhu pikeun travel dina taneuh. Dina tangkal anu daun, jadi badak, jeung akar na waktu. Kabéh tangkal buah téh sok ng ...

                                               

Daptar istilah ngeunaan sasatoan

Dina basa Sunda réa istilah anu patali jeung sasatoan, di antarana: Imah = anjing nu buluna hideung meles. Borontok = warna bulu hayam, hideung atawa beureum campur totol-totol bodas. Jajangkar = hayam jago nu mangkat begér. Pancawarna = manuk ti ...

                                               

Rawa Lakbok

Rawa Lakbok anu ngaran rawa nu aya dina wewengkon Lakbok, Ciamis deukeut ka Banjar, di Kulon, di koordinat 7°24 Kidul, 108°31 Wétan. Rawa Lakbok anu rawa peat, wewengkon total nepi ka 3000 hektar, nu ieu meureun nu pangbadagna di Indonésia dina s ...

                                               

Rawa, Pidie, Pidie

                                               

Golden Gate

Golden Gate hiji selat nu nyambungkeun Teluk San Francisco ka Samudra Pasifik. Golden Gate, ogé dipikawanoh minangka Cape of Samenanjung nu San Francisco jeung Marin nu di 1937 geus disambungkeun ku hiji bridge Golden Gate. Garis basisir jeung ca ...

                                               

TvOne

tvOne nyaéta hiji stasiun télévisi di Nagara, tvOne ditangtungkeun taun 2008 ku Abdul Rahman Latief, Geus Dulune Dinamaake tvOne Jakarta Dan Lativi. Alfitto déanova. Indiarto Priadi. Tina Talisa. Déwi Budianti. (The Goddess Of The Budianti) LOKAL ...

                                               

Ki Banen

Ieu Banen Mangrupa salah sahiji tutuwuhan nu ngaran kertas akademik Crypteronia paniculata. Ngaran ieu bisa ditempo lamun di amérika sarikat nyaeta hiji javanese atawa kai celeng. Lamun éta di Malaysia, nyaeta bekoi atawa buah tina babi, ubah sem ...

                                               

Tanjung Longat, Dolok, Padang Lawas Kalér

                                               

Tanjung Baru B, Dolok, Padang Lawas Kalér

                                               

Tanjung Baru Silaiya, Dolok Sigompulon, Padang Lawas Kalér

                                               

Tanjung Balai Kota IV, Tanjung Balai Utara, Tanjung Balai

Dina Maot Kota IV mangrupa salah sahiji Desa di kacamatan, Di Pupus Kalér, Kota ieu Dina hiji Maot, Province of North Sumatra, Indonesia. Nu Maot Dina Kalér, Dina Maot

                                               

Tanjung Balai Kota I, Tanjung Balai Selatan, Tanjung Balai

Dina Maot Kota kuring téh salah sahiji Desa di kacamatan, Di Pupus Kidul, Kota anu Dina hiji Maot, Province of North Sumatra, Indonesia. Dina Geus Maot, Di Maot

                                               

Tanjung Balai Kota III, Tanjung Balai Utara, Tanjung Balai

Dina Maot Kota MANA mangrupa salah sahiji Desa di kacamatan, Di Pupus Kalér, Kota ieu Dina hiji Maot, Province of North Sumatra, Indonesia. Nu Maot Dina Kalér, Dina Maot

                                               

Tanjung Balai Kota II, Tanjung Balai Selatan, Tanjung Balai

Di Pupus City II mangrupa salah sahiji Desa di kacamatan, Di Pupus Kidul, Kota anu Dina hiji Maot, Province of North Sumatra, Indonesia. Dina Geus Maot, Di Maot

                                               

Perwira, Tanjung Balai Selatan, Tanjung Balai

Patugas mangrupa salah sahiji Desa di kacamatan, Di Pupus Kidul, Kota anu Dina hiji Maot, Province of North Sumatra, Indonesia. Dina Geus Maot, Di Maot

                                               

Karya, Tanjung Balai Selatan, Tanjung Balai

Karya mangrupa salah sahiji Desa di kacamatan, Di Pupus Kidul, Kota anu Dina hiji Maot, Province of North Sumatra, Indonesia. Dina Geus Maot, Di Maot

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →