★ Free online encyclopedia. Did you know? page 41



                                               

Lorazepam

Lorazepam nu ngabogaan ngaran dagang Ativan téh hiji ubar anu ngabogaan fungsi pikeun ngubaran gangguan kecemasan. Ubar ieu milik kelas dipikawanoh salaku massa atom, pikeun berpungsi dina uteuk jeung sistim saraf pikeun ngahasilkeun pangaruh ten ...

                                               

Papanting

Papanting atawa Mischocyttarus nyaeta genus nyiruan sosial nyaéta pangbadagna, utamana mah di genus Neotropika jeung sababaraha spésiés nu kapangguh di wewengkon Nearktik. Papanting eta mangrupa hiji-hijina anggota suku Mischocyttarini. Papanting ...

                                               

Atmosfir

Atmosfir nyaéta lapisan gas pikeun nutupan hiji planét, kaasup bumi, ti beungeut planét geus nepi ka nu jauh di luar rohangan. Di bumi, atmosfir aya ti mimiti ka luhur 0 km di luhur beungeut taneuh, nepi ka kira-kira 560 km ti luhur beungeut bumi ...

                                               

MU Céphei

TAPI Céphei juga dikeunal salaku Herchels Garnet, nyaéta béntang superbadag beureum dina konstelasi Chepeus. Eta sacara dipinggir Nébula IC 1396. Geus radius 1260 kali Panonpoé jeung mangrupa salah sahiji pangbadagna béntang di galaksi anu dikeunal.

                                               

Superlautan

Superlautan atawa Supersagara mintonkeun cai nu ngurilingan Superbuana. Konsep ieu kadang-kadang dipake keur ngartikeun dua leuwih ageung ti Samudra Pasifik ayeuna. Panthalassa ieu superlautan nu ngurilingan Pangéa. Lamun tingkat cai teu terobih ...

                                               

Pamandangan dua gunung

Adegan dua gunung nyaeta pola lukisan ka masarakat anu dibayangkeun ku budak TK jeung sakola DASAR di Indonesia. Lukisan ieu biasana ngagambarkeun dua gunung, sawah, jalan jeung panonpoé. Barudak Indonésia, anu dipercaya jadi draw ieu adegan kuri ...

                                               

UY Scuti

UY Scuti nyaéta béntang supergedé di beureum anu aya di arah konstelasi Scutum. Jeung radius diperkirakeun 1.708 jari-jari panonpoe, ayeuna hiji béntang ti dunya ieu nu teu dipikanyaho. Digolongkeun salaku hiji béntang variabel berdenyut jeung ka ...

                                               

1 Ceres

Ceres hiji planet nu aya dina Beubeur Asteroid. Ceres kapanggih dina 1 januari 1801 ku Giuseppe Piazzi. Kahiji kapanggih Ceres dianggap minangka salah sahiji planét, tapi geus satengah abad saterusna jeung ieu panungtungan 150 taunsaterusna, digo ...

                                               

Superraksasa beureum

Superraksasa beureum, Superbadag beureum atawa Supergedé beureum béntang raksasa sepuh anu ngonsumsi suplai inti tina suluh hidrogén. Helium geus akumulasi di inti, jeung hidrogén ayeuna nuju nepi ka nuklir dina cangkang luar. Cangkang terus dile ...

                                               

Atmosphere

Atmosfir, atawa mood, dina hiji karya sastra mangrupa rékaan téh dipaké ngalataran nétélakeun carita massa-katerangan kanu maca léokna kajadian nu bakal lumangsung, naha eta bakal pikabungraheun atawa bakal piketireun. Jauh bisa dipaké istilah ka ...

                                               

Rasi Béntang

Rasi Béntang téh pengelompokan béntang di langit nu katempo dina wewengkon nu tangtu di waktu peuting dina bentuk konfigurasi imaginer atawa hayalan. Rasi béntang ogé bisa disebut kalawan istilah konstelasi. International Astronomical Union nyaét ...

                                               

Kalénder Thai

Aya leuwih ti hiji almenak ti Suling: Kalénder bulan Thailand, dipaké nepi ka taun 1888 CE Taun Barat, 2431 B. Kalénder panonpoé Thai, dina ngagunakeun 1888 CE Taun Barat, 2431 B.

                                               

Digit (hijian)

Harga panghandapna, lamun dipaké salaku unit panjang, paling ilahar téh sapergenepbelas suku, contona, 3 / 4" atawa 1.905 cm. Lebar tina tungtung ramo lalaki sawawa kurang ti 2 sentiméter. Dina basa inggris unit ampir teu dipake, sabab ukuran séj ...

                                               

Ngorong

Ngorong téh hiji map of isu korong atawa lého garing eta ti liang irung make ramo anjeun. Tapi lalampahan ieu téh hiji matak pikangéwaeun batur, tapi keukeuh jalma loba jelema anu kawas pikeun milampahna dina raraga pikeun ngabersihan liang irung ...

                                               

Unit ukuran Sunda bihari

Bau taneuh nu lega pangbadagna. Sabau sarua jeung lima ratus bata, 7096.6514 m-2. Bata téh pinuh lega anu pangleutikna. Sabata sarua jeung satumbak pasagi, 14.1933 m-2.

                                               

Raheut

Raheut téh hiji jenis tatu rélatif gancang lita deui, mana nu kulit soéh alatan kakeureut, kagesruk atawa katojos, atawa aya hiji tinggangan gaya mintul nu nyumebabkeun raheut dina jero kulit. Dina patologi, ieu ditutup sacara husus nujul ka hiji ...

                                               

Bareuh

Nu bareuh, turgescence atawa tumefaction nyaeta ngabadaganna bagian awak anu abnormal samentara, disababkeun ku proliferasi sél. Perkara ieu disababkeun ku titik cairan dina jaringan. Hal ieu bisa kajadian di sakumna awak, atawa bagian organ dibi ...

                                               

Sai (Naruto)

Sai nyaeta salah sahiji inohong manga jeung anime Naruto. manéhna nyaéta salah sahiji NGEMBANG akar teu boga sajarah ieu. Kamunculan Sai dianggap minangka gaganti nya Eta anu ngahianat ka basa inggris. Taun Ka Tukang Sai nyaeta anggota ti ANBU an ...

                                               

Tiung

Tiung atawa khimar téh gagal pikeun nutupan sirah awewe, dina sajaba ti éta tiung pikeun nutupan beuheung jeung dada tapi teu nutupan pamenteu. Nu wates handap tina nu ditutupan ku tiung téh mangrupa bagian tina kerah baju anu dipidangkeun dina b ...

                                               

Gilles de Rais

Gilles de Rais ieu bangsawan perancis dina abad ka-15, tentara jeung babaturan Joan of Arc salila Perang Saratus Taun tarung ngalawan inggris. karir militer Rais mawa Rais meunang loba muji, tapi reputasi hiji gaya hirup dibédakeun méwah pikeun n ...

                                               

Dampal suku

Dampal suku tina suku atawa talapak suku nyaeta kulit suku bagian ka panghandapna nu ilahar dipaké pikeun tuncak-tincak. Bagéan ieu dampal suku nu langsung antel kana sapatu atawa panincakan nu séjén, atawa mun nu nyékér téh langsung antel di lan ...

                                               

Suku Sasak

Suku Sasak sahiji suku nu aya di Lombok, nusa tenggara barat. Asal suku Sasak anu disusun ti kecap sasak éta sorangan. Eta sacara étimologis, nurutkeun Goris S, kecap tina sasak ieu sah kecap nu hartina "indit" jeung shaka nu hartina "karuhun". K ...

                                               

Gunung Suku, Laut Tawar, Aceh Tengah

                                               

Méter pasagi

                                               

Calana

                                               

Kabupatén Empat Lawang

Empat Lawang mangrupa salah sahiji kabupatén di West Sumatra Kidul, mangrupa Taratas, perlu disampurnakeun. Ibukota Kabupatén Empat Lawang pernahna di Tebing Luhur. Kec perkembangan Lahat Garut, nu diresmikeun dina 20 April 2007. Kabupat e n ieu ...

                                               

Misalah

Error mangrupa salah sahiji urat nyaéta ngaruksak jeung hiji atawa leuwih tina ligamén dina kode, eta sok disababkeun ku hiji tatu atawa kaleuleuwihina kode téh ditarik ti luar kancengan ngarobah fungsionalna. Tingkat parahna cidera tina cidera r ...

                                               

Abu Bakar

Abu Bakar atawa nu katélah Abu Bakar ash-Shiddiq téh lamun nu mimiti Nabi Muhammad s death. anjeunna oge salah saurang anu kawentar di kota Mekkah jeung di suku Quraisy. Nu indit ka Mekah, saperti dina ngarobah Nabi Muhammad ka Abu Bakar. Manéhna ...

                                               

Urétra

Dina anatomi, nu urétra mangrupa tabung anu nyambungkeun kandung kemih ka luar tina awak. Urétra boga fungsi minangka hiji saluran pikeun ngaluarkeun cikiih ka luar, ogé boga fungsi séjén salaku channel baranahan dina lalaki ngaliwatkeun eta. Ure ...

                                               

Birokrasi

Birokrasi mangrupa hiji sistem pamaréntahan anu dijalankeun ku pagawé pamaréntah jeung nyekelan dina hiérarki jeung tingkat kalungguhan. Birokrasi mangrupa konsép idéal ngeunaan administrasi atawa pamaréntahan anu ngarahkeun jeung ngoordinasikeun ...

                                               

Autisme

Autisme nyaéta gangguan tina nu tumuwuh di budak lalaki anu teu bisa komunikasi sarta bisa ngebréhkeun rarasaanna jeung kahayangna, ku kituna laku lampah jeung hubungan jeung batur jeung nu séjén pikeun jadi kaganggu. Autisme nyaéta gangguan perk ...

                                               

Daptar sakola jeung paguron luhur dumasar nagara

Di handap ieu dibéréndélkeun daptar paguron luhur nagara. Daptar paguron luhur di Denmark. Daptar paguron luhur di Républik céko. Daptar paguron luhur di Pakistan. Daptar paguron luhur di Polandia. Daptar paguron luhur di Jerman. Daptar paguron l ...

                                               

Pandémi koronavirus 2019 di Viétnam

Pandémi koronavirus 2019 di Pulo ieu munggaran kapanggih dina tanggal 23 januari 2020, nalika dua warga nagara nu geus dinyatakeun positif tina virus korona. Salaku Per tanggal 4 juni, 2020, kacatet geus aya 328 kasus positif jeung 302 us anu geu ...

                                               

Pandémi koronavirus 2019 di Malaysia

Pandémi koronavirus 2019 di Malaysia, nu kahiji kapanggih dina tanggal 25 januari 2020, nu make Malaysia geus jadi nagara kahiji nu mastikeun ayana virus korona di Asia Tenggara. Salaku Per tanggal 27 nopémber 2020, kacatet geus aya 61.861 kasus ...

                                               

Ar-Rasyid

Ar-Rasyid bisa nujul ka: Ar-Rasyid Khalifag Abbasiyah Khalifah Baghdad 1135-1136. Salah sahiji kaligrafi. (One of these calligraphy) Ar-Rasyid dinasti nyaeta dinasti dina jaman baheula di Jazirah Arab. Harun Sauyun Al-Rashid, Khalifah Iraq, 786-8 ...

                                               

Riyadh

Pikeun kagunaan séjén tina Riyadh, tempo Riyadh disambiguasi. Riyadh nyaeta ibu kota jeung kota panggedéna di karajaan Saudi Arabia. Riyadh ogé nyaéta ibukota jeung kota panggedéna of the Province of Riyadh, jeung ieu kaasup di wewengkon ieu dina ...

                                               

Ibnu Batutah

Ibnu Batutah, Basa Arab: islam ابن بطوطة, lengkep: شمس الدين أبو عبد الله islam بن عبد الله اللواتي الطنجي بن بطوطة, 25 pébruari 1304 – 1368 atawa 1369 nyaéta lulusan Muslim of Berber Maroko, anu paling kawentar novelis lalakonna a ngambah dunya ...

                                               

George Nick

Géorge Nick S., ogé disebut salaku Georgii Nikitin, nyaéta panulis Catholicism, Vatikan, nu reporter. ku alatan éta, dina 2015 - Asisten Paus pikeun Komunikasi.

                                               

Moro

Moro nyaéta kagiatan nu dipigawé néangan, ngudag, jeung maehan sato jarah. Dina Cinta nu tukang moro sato nu ngagunakeun tumbak biasana disebut hunter. Di kahiji, kagiatan ieu dipigawé pikeun manusa téh pikeun meunangkeun kadaharan. Tapi, moro ng ...

                                               

Dinamit

Dinamit nyaeta jumlah bahan peledak nu ngamangpaatkeun poténsi bahan peledak nitrogliserin, nu kahiji ngagunakeun kieselguhr salaku adsorben. Ieu jumlah bahan peledak ieu karya kimiawan jeung insinyur di Swédia, Alfred Nobel ieu taun 1866 di Krüm ...

                                               

Dzulhijjah

Dzulhijjah atawa Aqidah nyaéta bulan kaduabelas dina pananggalan kalénder dina bulan Dzulkaédah saméméh bulan Muharam atawa Syuro.

                                               

Saur

Ulah atawa sahur, sok disebut ogé suhur, sehur, sehri, sahari jeung suhoor dina basa séjén) nyaéta hiji istilah dina Islam nu nujul ka aktivitas dahar yén salaku Muslim dina waktu janari nu anjeun hoyong ngajalankeun service dina panungtungan bul ...

                                               

Juz

Juz mangrupa hiji cara pikeun pambagian Raja ngabagi Quran kana 30 bagéan. Sanajan Sakola bisa dimimitian pikeun maca kalawan cara anu pangalusna, sistem bisa jadi leuwih gampang pikeun maranéhanana anu hayang ngajalankeun pikeun 30 poé. Juz dina ...

                                               

Hanzhalah

Hanzhlah ngaran lengkapna ieu, Hanzhalah ibnu Abi Amir bin Shaifi bin Zaid bin Umayyah bin Dhabiah. Manéhna ieu ti Bani Amr bin Auf anu kaasup dina bagian kabilah Ti, salah sahiji dua kabilah ka jeuk urang tea ras atawa suku di Pasamoan disebut j ...

                                               

Malaékat

Malaékat anu hiji mahluk nu dijieun Allah SWT cahaya jeung boga kakuatan-kakuatan jeung ieu tara sulaya tina masiat, ka nyokot paréntah Allah.

                                               

Nabi Nuh

Pikeun Surah, tempo Nuh surat. Noah nyaéta hiji gambar dina Quran, kitab Suci, jeung nu Tanakh. Ogé éta téh ceuk 43 kali dina 28, nu surah dina Al-Quran jeung 58 kali dina 48 ayat di 9 buku Alkitab Anyar Panarjamahan. Dina Islam, Nuh nuliskeun da ...

                                               

Isa

Yesus anu ngarujuk kana: Yesus ieu nabi dina ageman Islam, nu ogé disebut Yesus Kristus dina kakawasaan Christian. Solat Isa, mangrupa salah sahiji solat 5 waktu nu wajib umur skumna Muslim.

                                               

Hasan bin Ali

                                               

Utsman bin Affan

Afrika kalér jeung spanyol mangrupa salah sahiji anu pangalusna babaturan ka Nabi Muhammad anu paling éraan. Manéhna téh kaasup salah sahiji Peuting katilu anu Umar bin al-Khattab maot. Afrika kalér jeung spanyol sarta ti taun 644 M dugi ka 656 S ...

                                               

Romadon (bulan hijriyah)

Romadon atawa puasa téh bulan kasalapan dina pananggalan kalénder dina bulan Rewah saméméh Syawal. Dingaranan Romadon alatan suhu nu panas nyongkab dina bulan ieu.

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →