★ Free online encyclopedia. Did you know? page 400



                                               

Iklim

Iklim nyaéta kaayaan cuaca anu hiji rata-rata dumasar kana panjang waktu nu dibikeun lokasi di bumi atawa planét nu séjénna. Studi dina iklim ragrag di Klimatologi. Tempat anu iklim bumi téh dipangaruhan ku géografi jeung topografi tempat. Pangar ...

                                               

Subtropis

Us Bumi nu aya di kalér jeung kidul sanggeus wewengkon tropis anu diwatesanan garis deui kalér jeung garis balik ka kidul dina lintang 23.5 darajat ka kalér jeung kidul. Kaayaan iklim subtropis manuk tina gangguan jeung halangan alam saperti badé ...

                                               

Pulo Biawak

Pulo Biawak di kota nu kaasup kadina wewengkon Désa Pabean Ilir Kabupatén ngawengku katerangan, hal ieu aya dina leupas basisir sagara jawa ± 40 km di palebah kalér basisir ngawengku pedaran dina posisi 06°56022 LS sarta 108°22015 BT. Jeung total ...

                                               

Pulo Bunaken

Bunakén nyaéta hiji pulo tina total wewengkon 8.08 km2 di Teluk Manado, kalér Pulo Sulawesi, Indonesia. Pulo bisa kahontal ku laju parahu atawa kapal séwaan jeung perjalan kira-kira 30 menit ti palabuhan kota Manado. Di kira-kira Pulo jawa aya hi ...

                                               

Irian

Irian mangrupakeun pulo-panggedéna kadua di dunya nu aya di kalér of Australia. Pulo jawa dibagi jadi dua wilayah nu masing-masing anu dikawasa ku Indonesia, nu bagian kulon nu disebut Papua jeung ka kidul dayeuh téh bagian tina nagara Papua New ...

                                               

Kalimantan

Kalimantan mangrupa salah sahiji pulo-pulo nu aya di kaléreun Pulo Jawa jeung ka kulon Pulo Sulawesi. Kalimantan dibagi kana wewengkon nu Brunéi, Indonésia, jeung Malaysia. Pulo téh kabéhannana mindeng ogé disebut salaku Bornéo, sedengkeun weweng ...

                                               

Kabupatén Administrasi Kapuloan Seribu

Kec Administrasi Kapuloan Kayman salah sahiji kacamatan kota dina Bay Kota, 45 km north of Jakarta, Indonesia. Kec Administrasi Kepuloan pulo-Pulo dibagi kana dua wewengkon, nyaéta Kepuloan pulo-Pulo Kalér jeung Kepuloan Pulo basisir Kidul. Ibu k ...

                                               

Pulo Doom

The island of Doom hiji pulo nu aya di Kota Sorong, Propinsi Papua Barat, Indonesia. Pulo ieu ngabogaan garis basisir, sapanjang 4.5 km jeung wilayahna dibagi jadi dua kulawarga, Doom, jeung nu Doom of the East. Ieu pulo ieu pikeun dijadikeun pus ...

                                               

Pulo Lombok

Pulo Lombok nyaéta hiji pulo di kapuloan Sunda alit atawa Nusa Tenggara, nu geus dipisahkeun ku Selat Lombok ti Bali di sebelat ka kulon jeung Alas Selat ka wétan Sumbawa. Pulo jawa nyaéta kurang ti hiji buleud jeung jenis "buntut" dina kidul-kul ...

                                               

Pulo Sebuku (Sumatra)

Pulo Sebuku mangrupa salah sahiji pulo-pulo nu aya di Selat Sunda jeung nu kaasup kana Distrik Rajabasa Kab kitu oge Kidul, Propinsi Rahayat. Total wewengkon 17.71 kilométer pasagi jeung hiji luhurna nepi ka 361.8 méter. Ieu téh hiji pulo nu jadi ...

                                               

Sumatra

Pulo Sumatra anu aya di Indonésia, éta pulo téh kagenep panggedéna di dunya, jeung vast 443.065.8 2 km. Kira-kira 28.016.160 jiwa. Di pulo Sumatera geus ngadegkeun karajaan nu Dua kiwari basa inggris. Sajarahna, dina tumandangna ka pulo Ibnu Batt ...

                                               

Honshū

Pulo ieu pulo panggedena di Jepang, disebut Pulo utama, di kiduleun Hokkaidō sakuliah Selat Tsugaru, kaléreun Shikoku peuntas Laut Darat, nu kalér-wétaneun Kyūshū di sakuliah Kanmon Selat. Pulo ieu nomer tujuh pulo-pulo panggedénna, jeung nomer d ...

                                               

Propinsi Ar-Riyadh

Pikeun kagunaan séjén tina Riyadh, tempo Riyadh disambiguasi. Propinsi Al-Riyadh nyaéta hiji propinsi di Saudi arabia. Wewengkon kira-kira 412.000 km2. Salian Produksi Riyadh, propinsi dibagi kana 19 kagubernuran muhafazat 1 sub-kagubernuran mark ...

                                               

Walungan Han (Koréa)

Han walungan nyaeta walungan di Kalér ka Kidul nu muhara pinanggihna dua walungan Namhan, nu datang ti Gunung Daédeok, jeung Bukhan walungan, nu asalna ti lebak Gunung Geumgang di koréa Kalér. Walungan ieu ngalir ngaliwatan Seoul terus ngahiji je ...

                                               

Kabupatén Simalungun

Kacamatan Simalungun téh kacamatan nu aya di Sumatra Kalér, nu katelah kacamatan pangluasna pihak sanggeus Garut, maranéhanana dahar daging manusa pikeun Christmas jeung Kabupaten Langkat. Luas wewengkon Kabupaten Simalungun téh 4.372.5 2 km. Kac ...

                                               

Kabupatén Bangka

Kabupatén Bangka mangrupa salah sahiji kabupatén anu perenahna di Propinsi Bangka belitung, Indonesia. Pernahna Kabupatén Bangka aya di Pulo Bangka, nu miboga luas wilayah kurang ti ngeunaan 302.879.47 Ha atawa 3.028.794 Km2, sarta ngabogaan beun ...

                                               

Pasukan Abadi

Pasukan Abadi thanatos "paéh", hal ieu kadang-kadang disebut "Pasukan Abadi Pangawasa" atawa "Sapuluh Rewu Tentara Abadi") nya éta ngaran nu dibéré ku Herodotus keur nyebut pasukan husus ti Kakaesaran persia Akhemeniyah. Gaya Model tanggung jawab ...

                                               

Gunung

Gunung Malaya jeung Indonésia keur Kecap gunung - hal anu rutin dipaké di gunung. Gunung ogé nunjul ka hiji wewengkon kaayaan jangkung keluhur ilaharna ngabogaan leuwih ti 1.500 mdpl. Ngaran na gunung sakuliah Asia Tenggara.

                                               

Kalédonia

Konstitusi nyaéta salaku kolot di Scotlandia, wewengkon bagian tina kalereun England nu dikawasa ku militér Romawi, nyèta di mangsa nu bakal datang pamarèntahan Kaisar Septimius Severus. Ayeuna ibu kota Scotlandia nyaèta Edinburgh jeung kota ieu ...

                                               

Kampung Mahmud

1. KAMPUNG MAHMUD Désa mahmud perenehna ditempatna di rw 04 didesa mekarrahayu dikcematan margaasih, kabupaten Bandung, nurutkeun kepercayaan sahiji warga satempat, désa diwangun ku turunan wali tina Populasi, Nini Abd Manaf, nu -15, nu diadegkeu ...

                                               

Museum benteng vredeburg

Muséum Dunya Vrédeburg hiji bénténg nu diwangun ditaun 1765 ku Pamaréntah Walanda anu dipaké pikeun nolak serangan Kraton tina Yogyakarta. Lokasi Benteng Vredeburg katuhu di ahir Malioboro Jalan atawa ka titik nol kilometer ti Yogyakarta. Persis, ...

                                               

Museum De Mata

Museum Of Panon atawa De, nu mangrupa salah sahiji museum nu aya di Yogyakarta, muséum ieu nyaèta muséum anu beda jeung muséum umum, lamun kalobaan ngadangu sanggeus muséum nyaèta tempat kumuh, nu ngabosenkeun, jsb., tapi di muséum De Mata urang ...

                                               

Laut Tengah

Tengah laut atawa Laut Méditerania laut nu kasambung ka Samudra Atlantik umumna wewengkon Laut Tengah jeung pungsionalitas ampir kalingkung daratan di kalér ku Éropa Kidul sarta Anatolia, di kidul ku Afrika Kalér jeung dina wétan ku Levant. Laut ...

                                               

Pulo nu kasebar di Samudra Hindia

Pulo nu kasebar di Samudra Hindia diwangun ku 4 pulo-pulo karang anu leutik, 1 tina kap, sareng 1 karang di Samudra Hindia, jeung geus dinyatakeun salaku kab 5 perancis Kidul jeung Antartika Perancis saprak pébruari 2007. Wewengkon ieu teu boga p ...

                                               

Sasak Akashi Kaikyō

Sasak Akashi Kaikyō nyaéta sasak gantung anu nyambungkeun kota Kobe dina daratan Jepang, Honshu ka Iwaya di Pulo Awaji. Ieu téh hiji sasak sakuliah Selat Akashi nu riweuh téh jadi bagian tina Jalan Bebas Hambatan Pulo–Shikoku. Ieu sasak ka réngsé ...

                                               

Allianz Aréna

Pikeun kagunaan séjén tina Stadion Allianz, tempo Stadion Allianz disambiguasi. Allianz Sarena hiji stadion maén bal di Munich, Bavaria, Jérman nu geus kapasitas ka jok of 75.000 jelema. Pikeun loba plastik ETFE di luarna, stadion ieu jadi stadio ...

                                               

Alpen

Alpine sistem gunung nu pangluhurna jeung nu pangluasna nu kasaluruhan bagéanna aya di Éropa, misahkeun Kidul Éropa ti Tengah ka jawa Barat sarta ngabentang kira-kira 1.200 kilométer ngaliwatan dalapan nagara tina Alps: Perancis, Swiss, Monaco, I ...

                                               

Stasion Ancol

Stasion Ancol nyaéta hiji stasion karéta api kelas III / leutik pererahna di Ancol, Pademangan, Jakarta Utara tepatna di KRL Komuter Garis jalur Dina Priuk kahiji kalina ti Kantor ka Kota datang ka Stasion Tanjung Priuk. Stasion pererahna di imf, ...

                                               

Stasion Angké

Stasion Angké nyaéta hiji stasion karéta api kelas kuring pererahna dina wates antara Desa Sasak sacara Lima jeung Angké, Tambora, Jakarta Barat. Stasion pererahna di imf, 3, m kaasup ti Wewengkon Operasi jeung Eta. Stasion geus tilu garis kareta ...

                                               

Antartika Brasil

Diajar Brazilian ngaran wewengkon Antartika kidul 60° lintang kidul, jeung ti 28° ka nu imbit jawa barat nepi ka 53° ka nu imbit barat, diusulkeun salaku Zona Dipikaresep ku ulama géopulitis, Therezinha de Castro. samentara éta inti tina masalah ...

                                               

Stasion Arjawinangun

Stasion Arjawinangun nyaéta hiji stasion karéta api kelas II aya dina Jungjang, Arjawinangun, Cirebon. Stasion ieu ayana di tingkat imf, 8, m téh kaasup ka Wewengkon Operasi di MANA datang ti. Stasion geus lima garis, jeung garis 2 jeung 3 salaku ...

                                               

Kapuloan Ashmore jeung Cartier

Wewengkon kapuloan Ashmore jeung Cartier Islands hiji téritori luar Australia, nu diwangun ku dua kelompok pulo-pulo di Samudra Hindia aya di juru pelat buana kalér-kuloneun Australia jeung kidul Roté, mangrupa Taratas, perlu disampurnakeun. "The ...

                                               

Bandar Udara Internasional Schiphol

Bandara Schiphol Amsterdam utama airport Walanda anu perenahna 20 menit kulon Amsterdam, the municipality of Haarlemmermeer. Ngaran basa Walandana téh Luchthaven Schiphol. Bandara ogé nu boga kode IATA NUNGGUAN tapi teu hasil.

                                               

Bandar Udara Nusawiru

Bandara Cijulang Nusawiru atawa bandara Pihak mangrupa salah sahiji bandar udara di ibukota Cijulang Di Pihak, Provinsi jawa Barat. Bandara Pihak, kaasup salah sahiji bandara perintis aya di Indonesia.

                                               

Stasion Banjar

Stasion Banjar nyaéta hiji stasion karéta api kelas jeung kuring nu aya di Hegarsari, rebo, Kota Banjar. Stasion luhurna 32 méter téh hiji stasion tina pangwétanna di Wewengkon Operasi of the KADUA Sex jeung station aktip nyaéta nu boga élévasi s ...

                                               

Basisir Haéundaé

Parkiran, basisir katut résor mangrupa basisir nu aya di Busan, koréa Kidul. Parkiran, basisir katut résor bisa dijugjug perjalanan 40 menit ti stasion kareta ka Loka utama, jeung ieu téh kurang ti hiji jam ti Bandara Internasional gimhaé. Jeung ...

                                               

Stasion Batutulis

Stasion Batutulis nyaéta hiji stasion karéta api kelas III / leutik nu aya di Lawanggintung, Bogor Selatan, Bogor. Stasion ieu ayana di Wewengkon Operasi jeung di luhurna 299 mdbs. Sanajan ngaran stasion Batutulis anu aya di Desa Batutulis, tapi ...

                                               

Stasion Bekasi Timur

Stasion Salaku East nyaéta hiji stasion karéta api kelas III / leutik nu aya di Urang Aya, Salaku Timur, Turki. Stasion ieu ayana di tingkat imf, 19 square ieu kaasup kana Wewengkon Operasi jeung Kota jeung ngawula KRL Garis Komuter. Stasion ieu ...

                                               

Stasion Bekasi

Stasiun Bekasi nyaéta station railway nyaéta angka nu gede kelas tipe C nu perenahna di Jl. H. Juanda, Kota Bekasi. Stasion ieu ayana di tingkat imf, 19 square ieu kaasup kana Wewengkon Operasi jeung Eta. Stasion ieu gaduh lima garis kareta api a ...

                                               

Stasion Blitar

Stasion Blitar nyaéta hiji stasion karéta api nu aya di Kepanjénkidul Blitar. Stasion luhur 167 square ieu pikeun asup ka Wewengkon Operasi KATUJUH tepi walungan solo. Di ieu stasion aya dipo kareta jeung sasak pamuter sacara lokomotip anu perena ...

                                               

Stasion Bogor

Stasion London - lamun kekecapan Ieu dingaranan Station tina Buitenzorg téh hiji stasion karéta api téh hiji kelas badag tipe A anu aya di Cibogor, Bogor Tengah, Bogor. Stasion ieu ayana di tingkat éropa 246 méter ieu kaasup kana Wewengkon Operas ...

                                               

Bonére

Pikeun kagunaan séjén tina Bonére, tempo Bonére disambiguasi. Bonére hiji munisipalitas husus anu ti Walanda, nu ngawengku kapuloan Karibia, Bonére, jeung islét nu teu didumukan, Klein Bonére. Bareng jeung Aruba jeung Sajaba ti, Bonére ngawangun ...

                                               

Universitas Brawijaya

Universitas Brawijaya nyaeta nagara amérika sarikat nu diadegkeun dina taun 1963 di Kota Malang, Jawa Wétan ngaleuwihan putusan kamentrian Atikan jeung Élmu no.1 tanggal 5 januari, 1963. Kaping anu saterusna nyetel salaku ulang a UB. Ngaran Brawi ...

                                               

Stasion Brebes

Stasion Brebes nyaéta hiji stasion karéta api kelas jeung kuring nu aya di Brebes Brebes. Stasion ieu ayana di tingkat imf, 4 méter nyaéta hiji stasion karéta api aktip pangwétanna di Wewengkon Operasi MANA asalna jeung ti station panggedena di K ...

                                               

Stasion Buaran

Stasion Buaran nyaéta hiji stasion karéta api kelas III / leutik nu aya di Jatinegara, Cakung, Jakarta Timur. Stasion ieu ayana di tingkat imf, 11, alun ieu kaasup kana Wewengkon Operasi jeung Eta. Stasion téh ngan service KRL Garis Komuter. Sala ...

                                               

Stasion Bumiwaluya

Stasion Bumiwaluya nyaéta hiji stasion karéta api nu aya di Citéras, Kabupatén Garut. Stasion ieu ngaran kuna Station A alatan perenahna nu aya di kacamatan, A. stasion ieu boga tilu jalur 2 salaku jalur anu lugas luhur. Euweuh kareta nu eureun d ...

                                               

Busan

Pikeun kagunaan séjén tina Busan, tempo Busan disambiguasi. Busan, resmi Busan Metropolitan City), diromanisasi jadi Pusan saméméh 2000, nyaéta hiji kota métropolitan anu kadua panggedena di koréa Kidul sanggeus Seoul, kalawan populasi kira-kira ...

                                               

Bérlin

Berlin) nyaéta puseur ibu kota jeung kota panggedéna di jerman sarikat di wewengkon jeung populasi. Kota mangrupa salah sahiji 16 nagara bagian tina federal jerman sarikat. Kota ieu dikurilingan ku nagara bagéan tina Brandenburg, nu deukeutan jeu ...

                                               

Stasion Cakung

Stasion Cakung nyaéta hiji stasion karéta api kelas II aya di Pulogebang, Cakung, Jakarta Timur. Stasion ieu ayana di tingkat imf, 18 méter ieu kaasup kana Wewengkon Operasi jeung Eta. Stasion téh ngan service KRL Garis Komuter. Stasion ieu jadi ...

                                               

Stasion Cawang

Stasion Cawang nyaéta hiji stasion karéta api nu aya di wewengkon Tebet, Jakarta Kidul. Stasion ieu ayana di tingkat imf, 16 m jeung wewengkon Operasi jeung Eta. Stasion ieu pikeun ngalayanan KRL Garis Komuter. Sanajan diaranan Cawang Station, st ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →