★ Free online encyclopedia. Did you know? page 40



                                               

Pandémi koronavirus 2019 di Indonésia

Pandémi koronavirus di Indonesia, ieu munggaran kapanggih di tanggal 2 Maret 2020, nalika 2 urang Dépok anu miboga gejala flu, positif meunang ieu sasalad, bari salah sahijina ieu papanggih jeung urang Jepang nu pamikiran nu népa ka manéhna.

                                               

Gamelan Sari Onéng Parakansalak

Dina Sari Onéng Media Bay atawa Di Sari Onéng nyaeta ngaran kumpulan Museum Salaku anjeun bakal Ulun. Ieu hiji kungsi ngalanglang buana dina sababaraha kagiatan di dunya abad ka-19, salah sahijina dina acara Éksposisi Universelle dina 1889 di Par ...

                                               

Komunikasi nonverbal

Bahasa tubuh anu slah sajbagéan komunikasi nonverbal. Lamun ngobrol téh sok bari pepeta garis? Tah eta salah sahiji komunikasi nonverbal. Kusabab ieu, komunikasi nonverbal nyaéta pohara penting dina kahirupan balaréa. Komunikasi nonverbal éta sal ...

                                               

Calung jingjing

Calung Jingjing nyaéta hiji wangun calung anu makéna bari dijingjing. Ieu perkembangan ngajalankeun ayeuna di antarana: Calung jenglong ka akkuh-lagu atawa desain balayar geus 6 nada. Calung miboga fungsi jeung gong kempul atawa kulanter jeung ng ...

                                               

Hak Imunitas

Hak Imunitas nyaéta hak anu dibikeun ka anggota diplomatik mantuan ka boga hak husus keur diri jeung harta bandana. Hak imunitas nyaéta pikeun geus ditetapkeun ku domestik jeung pasar internasional ngaliwatan protokol.

                                               

Nokia 3110 klasik

Nokia 3110 klasik mangrupa produk telepon anu dikaluarkeun ku pausahaan Nokia. Telepon ngabogaan dimensi 108.5 x 45.7 x 15.6 mm jeung beurat 87 gram.

                                               

Bandros (disambiguasi)

                                               

EMI

EMI bisa jadi mangrupakeun singketan tina: Bursa Interface Talatah: a spésifikasi telekomunikasi pikeun tagihan. Éropa Monetér Institute. (The European Monetary Institute) Percobaan dina Kecerdasan Skala. Lagu Sex Pistols. (The Song Of The Sex Pi ...

                                               

DMOZ

University of hawaii, ieu kawanoh ogé salaku Dmoz, nyaéta diréktori kontén an open, multi-basa tumbu Web-Rupa Dunya. Ieu loka téh dipibogaan ku Netscape tapi ieu diwangun jeung diurus ku hiji komutas alamat sukarelawan.

                                               

Nomer telepon di Bahrain

Nomer telepon di sri lanka ilaharna ngabogaan 8 tina jumlah iwal dina pondok kode anu leuwih singket. Jumlah pesawat tina taneuh pikeun ngajaga kalobaananana dimimitian jeung 1. Jumlah telepon sélulér jeung pager dimimitian ku 3* atawa 663* atawa ...

                                               

The Weinstein Company

Nu Weinstein Pausahaan film studio nyaéta hiji mini-utama di Amérika Sarikat, eta diadegkeun ku Bob jeung Harvey Weinstein dina 2005 sanggeus maranéhanana datang kaluar tina Miramax Film. Maranéhanana anu diadegkeun Miramax di 1979. Eta masih nga ...

                                               

Fairy tail

Plot Tempo ogé: Sipat Fairy Tail Saurang penyihir ngora, Lucy Héartfilia, hiji nagara Fiore pikeun ngagabung jeung Fairy Tail. Waktu dina lalampahan, manéhna papanggih jeung Dragneel, saurang nonoman anu keur néangan naga ngaranna ucing-kawas, je ...

                                               

Ksatrian instituut

Ksatrian instituut téh lembaga atikan pikeun lumangsungna ti prianger instituut van de reeniging volksonderwijs, diadegkeun ku Dr. E. F. E. Douwes Deker aka Dr. danudirjo Setia Budi, anu kungsi mingpin indische partij. tujuan atikanna tapi, seman ...

                                               

Susi Pudjiastuti

Panas Susi Pudjiastuti nyaéta urut Menteri Kelautan sarta Perikanan Kabinet Kerja 2014-2019 ogé dunungan nu boga jeung Presdir PT ASI Pudjiastuti Laut Produk, eksportir hasil-hasil perikanan jeung PT ASI Pudjiastuti Aviation atawa aviation Susi A ...

                                               

Amarah

Anger asalna tina kecap ambek, jadi emosi fisik nyieun antarana ngaronjat laju jantung, tekenan getih, jeung tingkat of adrenaline jeung noradlenalin. Rasa ambek, jadi salah sahiji parasaan dominan paripolah,kognitif, atawa fisiologi yén lamun hi ...

                                               

Sajak

Sajak dina sastra Sunda teu karya sampakan, tapi éta téh hiji karya sampeuran, nu hartina hiji sajak nyaéta kulawarga sastra séjénna. Sajak nu munggaran gelar dina bébas. Hirup téh nu mimiti ditulis ku Kis W. S dina taun 1946. Lahir minangka kary ...

                                               

Cahara Bumi Siliwangi

                                               

Agus Suriamiharja

Agus Suriamihardja. hiji Professor jeung ngarang, nu lahir Di Cirebon Tikawit manéhna mahasiswa nulis ngenaan sajak jeung Guguritan of Agus eta Dina. Dimana ieu ditulis di s.k SIPATAHOENAN, mangka majalah-majalah WARGA,LANGEN SARI MANGLE,HANJUANG ...

                                               

Uton muhtar syafei

Arkéologis Haji Uton Muchtar Syaféi. nu ngarang dina basa sunda, indonesia jeung jawa. uton masih boga duduluran leungit jeung pangarang sunda Dina "S Babarengan Dina E-suriadireja.

                                               

Dodong Jiwapraja

Dodong Djiwapraja, SH. Pujangga A Perwira pensiunan angkatan Udara, guru, dosén, panalungtik a, panerjemah. Sanggeus kajadian revolusi taun 1945., Manéhna sakola kénéh di sma. Sareung sawareuh babaturan sakelasna, manéhna milu jeung mantuan perju ...

                                               

Nicky Astria

Nicky Nastitie Hade Rupa atawa leuwih dipikawanoh minangka Nicky Astria lahir di Bandung, 18 oktober 1967. Nicky téh panas kango nu asal tina Basa. Ratu Batu Nicky Astria maranéhanana masih sohor. Sababaraha taun kaluar ti dipanggung musik alatan ...

                                               

Lalaki Kolot jeung Laut

The Man Heubeul jeung Séa nyaeta novella ditulis ku jurnalis Amérika Sarikat Ernest Hemingway, ditulis dina Cuba dina taun 1951 jeung diterbitkeun dina taun 1952. Karya salaku hiji karya fiksi nyaéta kapala anu pangalusna nu ditulis jeung diterbi ...

                                               

Démokrasi

Démokrasi asalna tina basa yunani nu démokratia. Demo hartina urang, sedengkeun kratia ngandung harti yén pamaréntah. Kaayaan pamahaman demokrasi, keur pulitik hak warga negarana. Maranéhanana bébas pikeun ngébréhkeun pamadeganana. Praktek demokr ...

                                               

Féodalisme

Féodalisme hiji sistim pamarentahan nu hiji pamingpin, anu biasana salah sahiji bangsawan jeung anak buah kitu oge masih ti golongan bangsawan masih, tapi leuwih handap tina nu tingkatanan jeung nu ilahar disebut salaku vazal. Para vazal ieu waji ...

                                               

Nanang Ermanto

Nanang Ermanto lahir di Tanjung Karang, Kota Town kitu ogé tabel 10 oktober 1967.Manéhna geus lila babakti ka masarakat di Kacamatan ogé ka Kidul. Munggaran kapilih jadi Kapala Désa Cara galih dina taun 2007, di mana manéhna cicing salian ti éta ...

                                               

Basa Éspéranto

Lamun Éspéranto téh basa di nu dijieun ku L. L. Zaménhof dina taun 1887. Ayeuna Éspéranto nyaéta basa nu geus panutur nu paling. Ari ngaran "Éspéranto" nyaéta ngaran samaranna Zaménhof lamun manéhna diterbitkeun kahiji buku ngeunaan basa, nu mané ...

                                               

Wiranto

Jendral MILITER Wiranto. anu dipikawanoh ku judul Wiranto nyaéta Panglima Angkatan Bersenjata Republik Indonesia ka tukang. Di waktu, taun1999 MILITER anu jadi dipisahkeun ti polisi jadi aya ngan hiji nomenklatur Komandan MILITÉR. Lahir di Yogyak ...

                                               

Nomer Buku Standar Internasional

                                               

ISO 3166-2:JP

Kuring JADI 3166-2: JP nyaéta catetan dunya jeung Jepang merteélakeun kode pikeun bagian-bagéen utama nagara. ieu téh ISO 3166-2 mangrupa salah sahiji bagian tina ISO 3166 standar dikokolakeun ku Organisasi Standarisasi Internasional, ISO 3166-1 ...

                                               

Aora TV

Aora keur tanggal 8 agustus 2008 di Kota. Kahiji produk ditawarkeun paket perdana kawates Olimpiadé Beijing 2008 hungkul, nu diwangun ku 10 saluran: 3 lokal jeung 7 internasional. Aya ogé 4-channel téh dihususkeun pikeun siaran-siaran Olimpiadé t ...

                                               

Téori buana kumalayang

Theory of drift Buana nyaéta tiori anu ngagambarkeun kumaha posisi buana pindah kana Beungeut Bumi. Ngadeg dina taun 1912 ku Alfred Wegener, hiji ahli radiasi jeung metéorologis, drift buana ogé ngécéskeun naha fosil sato jeung tutuwuhan, jeung f ...

                                               

Panérozoikum

Éon Panérozoikum selang geologi waktu ti penampilan fosil anu makroskopis, kasar geus jadi dipasang, ngeunaan 542 juta taun ka tukang, nepi ka ayeuna. Saméméh anjeun éon Panérozoikum téh éon Protérozoikum, jeung wates antara dua éksonan dihartike ...

                                               

Samudra Téthys

Pikeun Kagunaan sejénna, tempo Téthys mitologi. Téthys laut heubeul nu aya 250 juta 50 juta taun ka tukang saméméh évolusi Samudra Hindia. Diomongkeun of Déwi Yunani kuna laut ku Eduard Suess dina taun 1983, anu démo ayana sagara raya jeung catet ...

                                               

Kapunahan massal

Kapunahan of massa nu kapunahan sababaraha spésies dina waktu nu lila rada pondok di momen geologis, disangka alatan faktor saperti kajadian musibah global atawa parobahan dina lingkungan anu nyaebar ieu gancang teuing pikeun lolobana spésies pik ...

                                               

Mastixia

Mastixia nyaeta genus 19-spésiés mangrupakeun evergreen tangkal résinan, eta biasana ti kulawarga Cornaceae, sumebar ti India jeung Asia Tenggara jeung new guinea ka Kapuloan Solomon. Klasifikasi Mastixia teu kahiji sabab éta téh masih lumangsung ...

                                               

Loris

Pikeun kagunaan séjén tina Loris, tempo Loris disambiguasi. Loris nyaeta strepsirrhine primata subfamili Lorinae kulawarga Lorisidae. Jalu nu diwangun ku dua genus, nyaéta Loris jeung Nycticebus. Kukang nu hirupna tina nokturnal, sebaran dina tro ...

                                               

Gerak Brown

Aya dua definisi watesan gerak Brown: a, dina fenomena fisik salaku gerak partikel dina fluida nu gerak random, jeung nu séjén nyaéta dina modél matematik nu dipaké pikeun ngagambarkeun eta. A mathematical model ogé bisa dipaké pikeun ngajelaskeu ...

                                               

Mésozoikum

Éra Mésozoikum waktu dinosaurus jeung lumangsung ampir 180 juta taun ti ngeunaan 250 ka 66 juta taun ka tukang. Salila periode ieu, kaasup 3 periodé nu disebut jantung Trias, Jurassik, jeung Cretaceous. Kapunahan of massa mintonkeun nu awal jeung ...

                                               

Musieum Cigugur

A Cigugur atawa dipikawanoh ogé salaku Paséban. Ieu téh hiji sipat kulawarga, hal ieu aya di Désa Cigugur Kabupatén Kuningan téh kira-kira 3 kilometer ka kulon kota Kuningan atawa 40 km ka kidul dayeuh new Delhi di suku Gunung Ciremai. Hal ieu of ...

                                               

Mantra Sunda

Mantra mangrupa salah sahiji sastra wangun puisi heubeul anu dianggap boga kakuatan gaib, sahingga bisa hirup kalawan teu bisa dipaké bulan. Kecap mantra asalna tina basa Sansekerta nu hartina yén mantra-mantra, kekedalan nu ngandung kakuatan gai ...

                                               

Wikipédia basa Inggris

                                               

Beus (disambiguasi)

                                               

Struktur Jaringan Inti GPRS

Sistem GPRS dipaké ku telepon sélulér atawa telepon sélulér ka GSM, telepon sélulér anu paling ilahar di sakuliah dunya, pikeun nganteurkeun pakét-pakét-IP. GPRS core network nyaéta bagian anu jadi puseur dina sistem GPRS jeung ogé narima jaringa ...

                                               

Pupuk

Pupuk nu panyubur tina tutuwuhan nu ditambahkeun ka taneuh pikeun eta sanyawa unsur anu diperlukeun ku tutuwuhan. Pupuk nyaéta bahan anu dibikeun ka pepelakan atawa lahan pikeun minuhan kaperluan gizi tutuwuhan. Sacara umum, pupuk dibagi jadi dua ...

                                               

Kortisol

Kortisol eta ieu téh hiji hormon stéroid dina kelas hormon glukokortikoid. Lamun dipaké dina tatamba, mangka disebut hidrokortison. Dina awak manusa, kortisol dihasilkeun ku parabot tina fasikulata dina cortex adrénal tina jero tina kelenjar adré ...

                                               

Kortison

Kortison nu hormon stéroid prégnana anu dikaluarkeun ku kelenjar adrénal dina nyanghareupan stress. Ieu hiji bentuk kimia, hiji sanyawa kortikostéroid deukeut ka kortisol. Kortison biasa dipaké pikeun ngubaran rupa-rupa nyeri, ku cara maké neken ...

                                               

Lodong (disambiguasi)

Lodong tingal: Lodong: Kaulinan nu dijieun tina awi, nu dipaénkeunna ku diseuneut. Lodong wawadahan: alat pikeun mawa cai anu dijieunna tina tangkal awi.

                                               

Ngawuluku

Pasangan zona gagal ngahijikeun munding anu rék dimekarkeun, dijieun tina kai, jeung dina subyek munding. Wewengkon pasangan: Hiji atawa tali mangrupa salah sahiji anu tali nu meulit dina beuheung munding. Dina ngaranna waktu Pamaké, aya nu diseb ...

                                               

Kolom

Pikeun kagunaan séjén tina Kolom, tempo Kolom disambiguasi. A kolom atawa rukun dina arsitéktur jeung téhnik struktur mangrupa élemén struktur ngalirkeun beban ka struktur di luhurna ka élemén struktur handapna ngaliwatan tekenan. Ku kituna, hiji ...

                                               

Résistansi

Lalawanan bisa boga sababaraha harti: Dina élmu: Lalawanan ka listrik, darajat di nu hiji arus listrik nu leuwih, maranehna ngaleungit jadi panas. Sered fisika "résistansi gaya", gaya cairan atawa gas nu ngalawan gerakan atawa aliran. Friksi, gay ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →