★ Free online encyclopedia. Did you know? page 396



                                               

23 Nopémber

1985 – Jalma basanjata ngabajo pasawat EgyptAir Hiber 648 route Athéna pikeun Cairo. Lamun kapal ngadarat di kidul-Kulon, paréntah ti Mesir nyerbu kana jero kapal, tapi salila ieu 60 urang palestra téh dina serangan éta. 1940 – perang dunya II: R ...

                                               

23 Oktober

1955 – wewengkon Saar milih pikeun ngagabung ka jerman ti perancis dina referendum. 2011 – Déwan Transisi Nasional of Libya dianggap pangréngsé Wars Anjeun aya di Libya. 1998 – Israel jeung Otoritas Paléstina néken Mémorandum Dileupaskeun Walunga ...

                                               

23 Pébruari

1945 – Perang Dunya II: Power-Ka-11 jeung gerilya Philipina tahanan dileupaskeun tina kémp Los Banos. 1885 – Perang Cina-perancis: Tentara Perancis pikeun meunangkeun salaku penting di Battle of Dong Dang di wewengkon Tonkin, Vietnam. 1998 – Di A ...

                                               

23 Séptémber

1983 - Kapal angkatan Udara Teluk Air 771 ngajelegur alatan bom dina bahasina, 117 panumpang tiwas. 1846 - Planét Néptunus kapanggih ku astronom Irlandia. 1980 - Konser pamungkas tina Bob Marley di Pittsburgh, Pennsylvania. 2002 - Versi munggaran ...

                                               

24 Agustus

79 Gunung Harita bitu, letusan gunung api ka Roma jeung Herculaneum, kurang ti 15. 000 palasatra. Taun 1990 - Ngadegna SCTV. 1962 - Ngadegna tina TVRI. 1989 - Ngadegna RCTI. 1511 - Kasultanan Malaka dikawasa ku portugis. 2008 - Penutupan Olimpiad ...

                                               

24 April

2018 – Kasangka Sudut Paténi Golden State, Joseph DeAngelo ditahan jeung didakwa ka dalapan panelasan nu katohian ngaliwatan loka jaringan généalogi. 2005 – Kardinal Joseph Ratzinger diistrénan salaku Paus Garéja Katolik pikeun 265 make ngaran an ...

                                               

24 Désémber

2005 – Chad nyatakeun kaayaan perang ngalawan Sudan ka serangan 18 désémber ka Adré, nu ngabalukarkeun hiji 100 jalma paéh. 1999 – Pasawat Indian Airlines 814 ngabajak di rohangan antara Kathmandu, Népal jeung Délhi, India, nu militan nu dirojong ...

                                               

24 Januari

1942 – Perang Dunya II: Waktu ngabombardir Bangkok, nu balukarna di Thailand, nu harita aya dina kakawasaan Jepang nyatakeun perang ka Amérika Sarikat jeung britania raya. 1939 – Line pangmautna dina sajarah Chilean serangan Kota Chillán, killing ...

                                               

24 Juli

1911 - Arkéolog Hiram Pantun III pikeun manggihan kota Inca kuna Machu Picchu. 1825 - Kacamatan Wonosobo diadegkeun ku Pangéran Ieu jeung bupati kahiji KRT. Seconegoro. Taun 1970 - Aturan Ténes Internasional isu aturan dasi-break 9 titik. 1977 - ...

                                               

24 Juni

1497 - John Cabot klaim Wétan Kanada pikeun England marukanna manéhna kapanggih di Asia di Nova Scotia. 1812 - Pasukan Napoleon Bonaparte meuntas Leuwi Neman, ka serangan Rusia. 1916 Mary Pickford jadi béntang film nyaéta awéwé kahiji anu meunang ...

                                               

24 Maret

Taun 1946 – Lamun kudu nyérénkeun Bandung Kidul Inggris, jeung kaduruk kahiji gudang-gudang tempat jeung wangunan-wangunan séjén di adegan di nu kiwari nelah bandung Lautan Seuneu. 1976 – Dina Utama, gaya pakarang nu ngarugrugkeun pamaréntah kons ...

                                               

24 Méi

1999 – Pangadilan Pidana International shock of Yugoslavia di den Haag, Walanda, ngadakwa Slobodan Milosevic jeung opat jalma sejen pikeun perang kajahatan jeung kajahatan ngalawan anak di Kosovo. Taun 1915 – Thomas Alva Edison nyiptakeun telescr ...

                                               

24 Nopémber

1642 – Abel Tasman jadi urang Éropa kahiji pikeun manggihan kapuloan Lemah Van Diemen jagana dingaranan asiatic pulitik. 2015 – A beledugan dina jero hiji beus nu mawa pérsonél Guardians of the Présiden Federation di puseur urusan Tunisia ngabalu ...

                                               

24 Oktober

1851 – William Lassell pikeun manggihan bulan Umbriel jeung Ariel tina orbit Uranus. 1648 – Perdaméyan Westphalia ditéken, ngeureunan Perang Tilu jeung dua Belas Taun di Kakaisaran Romawi Suci antara kakuatan Katolik Habsburg pangawasa Austria je ...

                                               

24 Pébruari

1868 – Andrew Johnson janten presiden AS nu munggaran dimakzulkeun ku Kongrés, manéhna tuluy dibébaskeun ku Sénat. 1916 – Gupernur Jéndral Koréa pikeun nyieun hiji klinik nu dipikawanoh ku Jahyewon dina Sorokdo ka ngarantina penderita lépra. 1739 ...

                                               

24 Séptémber

1529 - Sultan Sulaiman ceuk nu Pasamoan Turki Utsmani jeung pasukan mimiti Pangepungan Beda. 2015 - Kakacauan salila ibadah Haji di Mekah, nu ngabalukarkeun 1.100 jamaah maot jeung 934 deui tatu. 1996 - 71 nagara néken Pasini Larangan Testing Nuk ...

                                               

25 Agustus

1920 – Perang antara Polandia jeung Uni Soviet di Warsawa ngajarkeun jeung eleh pihak Uni Soviét. 1989 – Pasawat rohangan nyaeta pesawat ruang angkasa Voyager 2 nepi Néptunus, pangeusina, ka tukang nu nepi saméméh pamustunganana kaluar ti sistim ...

                                               

25 April

1945 – Poé Elbe: Pasukan AS jeung Soviet papanggih di Torgau, sapanjang Leuwi Elbe, pikeun ngabagi Wermacht Nazi pikeun jadi dua. 775 – Perang Bagrevand lengkep pangbarontakan urang Arménia ka Kakhalifahan Abbasiyyah. 1982 – Israel sacara lengkep ...

                                               

25 Désémber

1926 - Kaisar Taishō Jepang pupus. Putrana, Pangeran Hirohito diangkat salaku Kaisar Shōwa. 1000 – Karajaan Hungaria diadegkeun ku Raja Stephen I. 2016 – Pasawat Tupolev Tu-154 Kamentrian Pertahanan rusia nu ngangkut anggota Énsembel Alexandrov m ...

                                               

25 Januari

1998 – Serangan bom maehan injil Pangbébasan Macan Tamil Eelam di Bait allah tina Huntu Di Jarang killing dalapan urang jeung nyideraan 25 pikeun nu sejen. Taun 1946 – Resolusi 1 Déwan Kaamanan pasarikatan bangsa-BANGSA ngeunaan Staf Militer, ieu ...

                                               

25 Juli

1511 - Pasukan portugis pamingpin Afonso de Albuquerque mimitia nyerang komérsial kota London, di Bobojong Cap. 1983 - Album kahiji Metallica, Maéhan Ém Sadaya, diterbitkeun ku Megaforce Catetan. 2013 - Dibukana Bandara Internasional Kuala Namu, ...

                                               

25 Juni

1678 - Elena Cornaro Piscopia tina Vénesia dileler jeung gelar doktor dina widang filsafat, salaku awewe nu kahiji pikeun meunangkeun gelar doktor ti universitas, atawa hiji PhD. 1938 - Kongrés Basa Indonesia, anu diayakeun di Surakarta, Jawa Ten ...

                                               

25 Maret

2006 – Nu pamoha nungtut anyar pamilu di Bélarus, pamilu présidén 2016 anu dianggap curang, mangka patelak jeung polisi. Pamingpin oposisi, pikeun Aleksander Kozulin nu aya di pamoha tuluy dicerek. 1669 – Gunung Etna di Sisilia bitu, killing kura ...

                                               

25 Méi

1979 – Pasawat McDonnel Douglas DC-10 nu Maskapai Amérika murag di Ahir, lamun leupas landas ti Bandara Internasional pikeun OHare, killing 271 urang sajeroeunna jeung jalma tina taneuh. 1940 – Perang Dunya KADUA: Nu Panser-2 jerman nyandak leuwi ...

                                               

25 Nopémber

1510 – angkatan Laut portugis dina kapamingpinan of Afonso de Albuquerque, babarengan jeung brythonic lokal garawé ka Timoji, nyandak leuwih Goa ti Kasultanan Bijapur, ngabalukarkeun 451 taun kolonial portugis. 1964 – Pakaitna Guru Republik améri ...

                                               

25 Oktober

1997 – Sanggeus perang sipil di nu ringkes, Denis Sassou Nguesso usaha-usaha pikeun jadi présidén Républik Kongo. 1980 – Konpénsi den Haag dén Haag, Walanda ngeunaan Aspék Sipil nu Panyulikan Kids Intérnasional ka réngsé. 2009 – Dua bom mobil ka ...

                                               

25 Pébruari

1991 – Perang Tiis: Pakta Warsawa ka dibubarkeun. 1836 – Samuel Colt pikeun meunangkeun patén Amérika Sarikat, pikeun péstol révolver Colt. 1951 – Pasanggiri Pan American kahiji rasmi dibuka dina Buénos Aires, Argéntina Présidén Juan Platform. 19 ...

                                               

25 Séptémber

1066 - Perang Stamford Bridge: Pasukan inggris dina pamingpin Raja Harold II kalah panyerang ti Norwegians dipingpin ku Raja Harald Hardrada jeung relatif Harold, Tostig, di mana boh di antarana maot. 1986 - 36 of IRA tahanan kabur ti Panjara nu ...

                                               

26 Agustus

1959 – Pausahaan British Motor anu ngawanohkeun Morris Mini-Minor, dirancang ku Alec Issigonis, panjang téh ngan 10 feet tapi beban tina opat panumpang. 1346 - Artiléri ieu dipaké pikeun ngabandingkeun kahiji ti pasukan inggris ngéléhkeun peranci ...

                                               

26 April

1944 – Heinrich Kreipe kacerek ku pasukan Waktu di wewengkon tina pangdiukan Krete. 1989 – Tornado nu paling maut nu geus dipikawanoh pikeun nyerang Dialog, pikeun maehan nepi ka 1.300 jelema, nyideraan 12.000 urang jeung 80.000 urang leungit ima ...

                                               

26 Désémber

2003 – an Lini Of 6 M, w ngeundeuk-ngeundeuk kidul east Iran jeung Inténsitas a maximum Mercalli IX tarung, hasilna leuwih ti 26.000 urang maot jeung hiji 30.000 anu tatu. 1944 – Perang Dunya KADUA: Tentara Katilu George S. Patton ngarecah pangep ...

                                               

26 Januari

1564 – Déwan Trent ngadegkeun pangbéda resmi antara Romawi Katolik jeung Protéstan. 1956 – Soviet Union nyérénken deui Porkkala Finlandia. 1980 – Israél jeung Mesir nyaéta pikeun ngawangun hubungan diplomatik. 1992 – Boris Yeltsin dibewarakeun yé ...

                                               

26 Juli

1579 - Francis Drake sacara miang ti San Francisco pikeun ngambah of the western Pacific Ocean. 1975 - Diadegkeunna MUI. 1950 - KNIL resmi dibubarkeun di jam 00.00 ngabogaan anak markas besarna sacara diserahkeun ka ku Dirk Cornelis Buurman van V ...

                                               

26 Juni

1975 - Indira Gandhi ngadegkeun pamarentah anu otoriter dina India. 2001 - Presiden Gusdur jeung Pardana Menteri Australi John Howard tepung di Canberra, pikeun ngabenerkeun hubungan bilateral boh nagara. 1819 - Sapéda dipaténkeun. 1945 - Piagam ...

                                               

26 Maret

Dina taun 2005, kira-Kira 200.000 nepi ka 300.000 rahayat Taiwan anu démo di Taipei, taiwan dina raraga pikeun nolak Hukum nu anti-a Division of China. 1913 – Perang Balkan Kahiji: nu Pasukan Bulgaria nyandak leuwih Adianople. 1830 – Kitab Mormon ...

                                               

26 Méi

1896 – Nicholas II janten Tsar Karajaan Rusia nu pamungkas. 1983 – Lini 7.8 Mw Laut jepang ngeundeuk-ngeundeuk Metropolis kalér, tsunami bisa ngaruksak lead kira-kira saratus urang maot. Taun 1927 – Henry Ford jeung Ford Motor Company pikeun nyie ...

                                               

26 Nopémber

1812 – Perang Berezina dimimitian salila Napoleon sacara mundur ti Rusia. 1939 – Témbakan Mainila: Pasukan Soviet nyieun-nyieun kajadian jadi alesan pikeun ngamimitian Perang Tiis Usum ngalawan Finlandia opat poé sanggeusna. 2008 – Blok Serangan ...

                                               

26 Oktober

2015 – the Lini of MAGNITUDE 7.5 ka serangan gunung Hindu Kush di Kidul wetan laut, korban maot 398 urang jeung 2.536 cidera. 1689 – Umum Piccolomini Studi dina ngaduruk Skopje pikeun nyegah sebaran saperti koléra. Manéhna maot alatan koléra teu ...

                                               

26 Pébruari

Taun 1935 – Adolf Hitler maréntahkeun pasawat Luftwaffe ka dijieunan leuwih ngabahayakeun ka rezeki dina Perjangjian Versaillers. 1971 – Sékjén PBB U Thant néken tina proklamasi tina pasarikatan bangsa-BANGSA ngeunaan equinox vernal jadi Poé Bumi ...

                                               

26 Séptémber

2009 - Topan Ketsana serangan Philipina, Cina, Vietnam, Kamboja, Laos jeung Thailand, 700 maot. 1997 - Garuda Indonesia Airbus 300 ragrag deukeut ka Bandara Polonia Medan, 234 panumpang ka maot. 1905 - Albert Einstein posisi téori rélativitas. 19 ...

                                               

27 Agustus

Taun 1928 – Pakta Kellogg–Briand nu ngaharamkeun perang ditaréken tina 50 nagara, di 61 nagara narékenna. 2017 – Floyd Mayweather, Jr. ngéléhkeun patarung MMA Conor McGregor jeung sapuluh ronde di Las Vegas. 1979 – Ménak of Burma, Lord Mountbatte ...

                                               

27 Désémber

1939 – Perangna Usum: finlandia tahan serangan Soviet dina Perang Kelja. 1997 – Pamingpin paramiliter Protéstan, Billy Wright, tiwas di Irlandia Kalér di Inggris. 1845 – Anéstési éter munggaran dipaké pikeun kanyataan yén ku Dr. Crawford Lila di ...

                                               

27 Januari

1880 – Thomas Edison narima patent a pikeun bulbs cahya. 1868 – Boshin Perang: Perang tina imah adat-Fushimi dimimitian antara kakuatan Shogun Tokugawa ngalawan faksi-faksi pro-empire, éngkéna shogun kasoran jeung éta dina mangsa katukang anu pen ...

                                               

27 Juli

1920 - Kompas, radio ieu nu mimiti dipaké pikeun nganapigasi pesawat. 1953 – Tinjauan tina Korean Perang nepi sanggeus AS, China jeung korea Kaler naréken pasini daméy. Koréa kidul présidén Syngman Rhee nampik nyeri néken tapi jangji baris gusti ...

                                               

27 Juni

1923 - Kaptén. Lowell H. Smith jeung Lt. John P. Richter mintonkeun pangeusian suluh di hawa-hawa kahiji nunggang pasawat DH-4B biplane. 1994 - Pujangga W. S. Rendra jeung sababaraha aktivis ditahan salila démo di deukeut Departemén tina Katerang ...

                                               

27 Maret

1814 – Perang Taun 1812 Di tengah Alabama, URANG pamingpin Ieu Andrew Jackson ngéléhkeun India Creek di Battle of the Ngarobah Talapok Kuda. 1855 – Abraham Gesner maténkeun karosén minyak taneuh. 2014 – Philipina néken kasapukan daméy jeung Hareu ...

                                               

27 Méi

1996 – Perang Chéchnya Kahiji Présiden Rusia Boris Yeltsin papanggih pejuang Chéchnya ka kali kahiji jeung nyawalakeun ngareureuhan perang. 1905 – Perang Rusia-Jepang: the Battle of Tsushima mimiti. 1257 – Richard of Cornwall, jeung pamajikanna, ...

                                               

27 Nopémber

1989 – Boeing 747 Avianca 203 ngabeledug saluhuren Kolumbia, killing 107 jalma di luhur jeung tilu dina lemah. Kartél Madellin ngaku tanggung jawab pikeun serangan ieu. 1975 – IRA pembunuhan Ross McWhirter, hiji konperénsi préss mana McWhirter ng ...

                                               

27 Oktober

1553 – Dianggap ahli bedah, Michael Servetus, élmuwan Renaisans Spanyol, ieu dibeuleum di luar Jenéwa. 1971 – Républik Demokratik Congo asup kana Zaire. 1904 – kareta api Nu di handap taneuh nu mimiti dibuka dina New York City. 1924 – Républik So ...

                                               

27 Pébruari

1940 – Martin Kamen jeung Sam Ruben manggihan karbon-14. 1700 – Kapuloan Britania Nembe kapanggih ku bangsa Éropah. 425 – the University of Konstantinopel diadeugkeun tina Kaésar Theodosius II ka pameredih geureuhana, Aelia Eudocia. 1942 – Perang ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →