★ Free online encyclopedia. Did you know? page 395



                                               

2 Méi

1941 – kudéta ka Putra Mahkota of Iraq, Katelah Abdallah di awal taun, britania Raya mesatkeun Perang Anglo-Irak dina raraga mulangkeun deui pikeun ngeusian. 1780 – William Herschel manggihan béntang binér-ka-1, Xi Ursae Majoris. 1998 – Bank Cent ...

                                               

2 Nopémber

Taun 1920-an Di Amérika Sarikat, KDKA Pittsburg mimiti disiarkeun salaku radio komérsial nu kahiji. 1936 British Broadcasting Corporation pikeun nyieun Service BBC Televisi, salaku hiji layanan" harti luhur nyaéta kahiji di dunya. Taun 64 ngaroba ...

                                               

2 Oktober

1992 - Kakacoan di panjara di Sao Paulo, Brazil, 118 tahanan tiwas. 1980 - Muhammad Ali nu harita umur 38 taun kasoran ku Larry Holmes at Caesars Istana Las Vegas jeung TKO 10 ronde. Ali geus reureuh tina champions ti dua taun katukang. 2009 - DU ...

                                               

2 Pébruari

1536 – Pangjalajah Spanyol, Pedro de Mendoza pikeun manggihan a Buenos Aires, Argentina. 1943 – Perang Dunya II: the Battle of Stalingrad réngsé nalika taun ka pasukan jerman di hiji kota nu nyarerah ka pasukan Soviét. 1868 – Pasukan pro jeung ng ...

                                               

2 Séptémber

1998 - Swissair Panerbangan 111 ragrag di Peggys Bucht, Nova Scotia. Sakabéh panumpang jeung awak tina pasawat yén jumlah 229 maot. 1192 – Sultan Solehuddin jeung Raja Richard Haté Singan néken Perjangjian Jaffa, dina panungtungan perang Salib nu ...

                                               

20 Agustus

Taun 1993 Kasapukan Daméy Oslo ditandatangan di Walanda. 636 - Gaya nu ngarah ka Kholid bin Walid mikawasa Syria jeung Paléstina di Battle of Yarmuk. 1926 - téknologi umum pikeun Jepang, Nippon Hōsō Kyōkai NHK, diadegkeun. 1991 - September pikeun ...

                                               

20 April

1862 – Louis pasteur vaksin jeung Claude Bernard pikeun ngarengsekeun percobaan dipintonkeun dina theory of the generasi nu spontan. 2008 – Danica Patrick meunang ras ka nu Indy Jepang 300 jeung jadi awéwé kahiji dina sajarah nu meunang balap mob ...

                                               

20 Désémber

1973 – PM Spanyol, Laksamana Luis Carrero Blanco, nemasing pati ku serangan bom mobil dina Madrid. 1995 – Pasawat 965 A merican Airlines, Boeing 757, eta murag ka hiji gunung anu 50 km ka kalér Cali, Colombia, killing 159 jalma. 1984 – Torowongan ...

                                               

20 Januari

Taun 1929 – panjang Film kahiji dina nu gambar nu dicokot dina saulareun studio, Di Heubeul Arizona, ieu dipedar. 1949 – Program nu Opat Titik hiji program ékonomi bantuan keur nu miskin dibéwarakeun ku Présidén AS Harry S. Truman dina ucapan ka ...

                                               

20 Juli

1881 - Gambar tina Suku Indian Sioux Diuk Bula, nyerah ka pasukan féderal. 1304 - Perang Kamerdikaan Skotlandia: Rugrugna Puri Stirling - Raja Edward Inggris nyandak kenténg pamungkas pamoha perang. 1954 - Jerman: Otto John, pamingpin agén rusiah ...

                                               

20 Juni

1840 - Samuél Morse narima patent a pikeun pamanggihna, nyaeta télégraf. 1877 – Alexander Graham Bell ka masang telepon service komérsial ieu nu kahiji di dunya di Hamilton, Ontario, Kanada. 1873 - Ratu Victoria naik tahta Britania Raya. 451 - At ...

                                               

20 Maret

1760 – Seuneu di hiji Boston ancur 349 wangunan. 1993 – Troubles: Bom Samentara IRA killing dua budak leutik-na dina Wanasari, britania raya. Napigasi ka protes massa, boh di Inggris boh di Sarua. 2012 – itung 52 urang maot sarta leuwih ti 250 sé ...

                                               

20 Méi

1631 – Kota Magdeburg di nagara jerman dikepung ku pasukan ti Karajaan Romawi Suci jeung loba pop di tandasa dina acara pangbantéyan paling pinuh ku getih dina Perang tilu Puluh Taun. 1949 – Di Amérika Sarikat, Agénsi Pasukan Kaamanan Basanjata, ...

                                               

20 Nopémber

1917 – Perang Dunya I: Battle of Cambrai dimimitian: pasukan inggris mimiti narajang posisi Jerman tapi maranéhanana terus mundur kadeseh. 1992 – Karaton ka Windsor dina basa inggris seuneu, nu balukarna karuksakan leuwih ti 50 juta poundstérling ...

                                               

20 Oktober

2008 - Diresmikeunna Unicode Aksara Sunda Baku. 1977 - Pesawat hawa grup band Lynryd Skynryd ragrag di Mississipi, penyanyi lead Ronnie Van Zant jeung gitaris Steve Gaines maot dina kacilakaan. 1968 - Isro Miraj Nabi Muhammad SAW jadi libur umum ...

                                               

20 Pébruari

Dina 2015 Dua utama impacts dina Kota Rafz, Swiss, hasil 49 urang taratu. 1979 – Lini ngarenghatkeun kawah vulkanik Sinila di Dataran Luhur Diéng, ngaleupaskeun gas racun, H 2 S jeung killing 149 jalma pangeusi hiji désa di Jawa Tengah, Indonesia ...

                                               

20 Séptémber

2008 – Pasar geus pinuh ku bom ngabeledug di hareup Marriott Hotel di Islamabad, Pakistan, niwaskeun 54 urang jeung 266 tatu séjénna. 1187 – Sultan Soléhuddin ngamimitian Pangepungan Yérusalém. 1984 – mobil Bom bunuh diri serangan embassy US di B ...

                                               

2003

2003 nyaeta taun biasa nu dimimitian ti poé rebo dina kalénder Gregori. 28 januari Propinsi di amérika sarikat Donald Knuth kapilih salaku Sasama tina Royal Society.

                                               

2020

03 januari - Pasawat drone ka Amérika Sarikat pikeun nyerang a konpoy militer di Iran, killing pamingpin Quds Gaya, Mayjén Qasem Soleimani jeung pajabat militer as of Iran jeung Irak, Serangan ieu salaku wawales serangan ka Kedubes AS di Irak ku ...

                                               

21 Agustus

1945 - Salila mroklamirkeun kamerdékaanana. 1821 - Pulo Jarvis kapanggih ku awak kapal tina basa inggris, Eliza, Francis. 1945 - Gaya Indonesia ngarebut kakawasaan laut tentara Jepun. Ieu téh poé nu dipiéling minangka Poé Maritim establishments. ...

                                               

21 April

2004 – Lima bom maehan aneh nyasar sahiji stasiun pulisi di Basra jeung sabudeureunna, killing 74 urang jeung nyideraan 160 séjénna. 2019 – Dalapan tina ledakan bom gereja, hotel jeung tempal séjén di Dunya Langka waktu minggu Easter, leuwih ti 2 ...

                                               

21 Désémber

21 désémber mangrupa poé ka 355 dina taun dina kalénder Gregorian, sésana nu 10 poé. Di imah di kalér nepi ka tanggal 21 désémber biasana téh poé nu pangpondokna, jeung kadang sok dianggap awal usum tiis. Di imah di kidul tanggal 21 désémber bias ...

                                               

21 Januari

1789 – kahiji Novel ti Amérika, Nu Daya tina Simpati atawa nu Triumph tina Alam Diadegkeun dina Bebeneran ku William Hill Coklat, anu dicitak di Boston. Taun 1774 – Abdul Hamid kuring nu manjing Sultan di Kasultanan Ottoman ogé Khalifah Islam. 19 ...

                                               

21 Juli

356 SM - Herostratus kaduruk Kuil Artemis di Epesus, salah sahiji ti Tujuh Keajaiban Dunya. 1798 - Napoleon Bonaparte meunang dina Perang tina Piramida di Mesir Perang Embabeh ngalawanan pangawasa nu Mamluk, ngaburantakkeun ampir sakabéh tentara ...

                                               

21 Juni

1582 – Periode Sengoku: Oda Nobunaga, Jepang daimyō sahiji anu pang kuat, kapaksa maehan injil jéndralna sorangan Akechi Mitsuhide. 1834 – Na jeung pangusaha of America, Cyrus McCormick, maténkeun mesin wuluku. 1900 – Pangbarontakan Bokser: China ...

                                               

21 Maret

2019 – Jiangsu Tianjiayi, pabrik bahan kimia di China, hiji ledakan, killing sahenteuna 47 urang jeung nyideraan 640 séjénna. 2009 – Opat jeung hiji pulisi ditémbak paéh jeung nu kalimana cidera dua kajadian panémbakan di Oakland, Califronia. 199 ...

                                               

21 Méi

1871 – Pasukan perancis pikeun nyerang Komun of Paris jeung nu patelak di awal jalan. Di ahir minggu getih ieu, kira-kira 20.000 urang tina Padumuk maot jeung ieu 38.000 ditahan. 1932 – Cuaca anu goréng ka gaya Amelia Earhart ka ngadarat dina juk ...

                                               

21 Nopémber

2009 – tegalan pikeun ngajelegur di Heilongjiang, China anu killing 108. 1676 – Astronom Jeung Ole Romer medalkeun wanayasa itungan tina kahiji kacepetan cahaya. Taun 1927 – Pangbantéan Milik Kolumbin: pagawé tegalan anu marungpang diangkeuh game ...

                                               

21 Oktober

2005 – Gambar planét kurcaci Eris dicokot terus anjeun jadi dokuméntasi panimuanna. 1895 – Républik Formosa rubuh sanggeus ieu diserang ku Jepang. 1600 – Tokugawa Ieyasu peupeus Klan Toyotomi saparakanca dina Perang Sekigahara jeung jadi shogun J ...

                                               

21 Pébruari

1440 – Dipikawanoh Prusia nangtung. 1918 – Manuk tina parkit carolina, ahir paéh di kurungan di Smithsonian Cincinnati. 1797 – Hiji pasukan perancis nu diwangun ku 1.400 prajurit ka serangan inggris di Fishguard dina raraga mantuan Masarakat Naga ...

                                               

21 Séptémber

1192 – King of England, Richard Wanda Singa ditahan ku Leopold V, Pangéran Austria. 1991 – di républik dominika ti Uni Soviét. 1999 – Lini Chi narajang Taiwan, kira-kira 2.400 urang maot. 1964 – Malta di inggris Raya. 1949 – Républik China ka RRC ...

                                               

22 Agustus

1959 – Hawaii pikeun ngagabung AS salaku nagara bagéan ka-50. 1968 – Pasukan ti Pakta Warsawa pikeun ngarengsekeun serangan ka Kalér ku ngayakeun turun pamingpin of the Czech republic, Alexander Dubček jeung maksa manéhna pikeun nyieun néken Prot ...

                                               

22 April

1809 – Poe kadua Perang Eckmühl: Tentara Austria diéléhken tentara Karajaan Perancis sacara Kahiji pamingpin Napoléon jeung ngirim kuring Délta, Regensburg. Taun 1930 – britania Raya, Jepang jeung Amérika Sarikat néken Di Laut London diatur ka ka ...

                                               

22 Désémber

1885 - Ito Hirobumi, a samurai, diangkat jadi Perdana Mentri Jepang nu kahiji. 1790 – Dunya Plastik di Kota gumantung dina ieu diserang jeung direbut ku Alexander Suvorov jeung pasukan ti Rusia. 1948 – Sjafruddin Prawiranegara pikeun ngadegkeun P ...

                                               

22 Januari

1517 – Kasultanan Utsmaniyah dina pamingpin Sultan Salim mah peupeus Kasultanan Mamluk di Battle of the Ridaniya jeung nyandak leuwih wewengkon nu kiwari nelah Mesir. 2002 – Kmart toko ritél panggedena dina sajarah Amérika Sarikat ngajukeun pikeu ...

                                               

22 Juli

1963 - Sarawak meunang kamerdikaan ti Inggris, tapi ieu saterusna dihijikeun kana Federation of Malaysia. 1456 - Pasukan dina John Hunyadi peupeus Kakaisaran Utsmani jeung mungkasan Pangepungan Beograd. 2002 - israél killing Hiji Shahade, Pupuhu ...

                                               

22 Juni

1945 - Hiji komisi tina pamingpin, Sukarno méakkeun diadopsi jeung latihan ngeunaan peran Islam dina constitution of the Republic of Indonesia jeung ngasilkeun kompromi nu terus jadi katelah Piagam Kota. 1949 - Délegasi Walanda jeung Indonesia sa ...

                                               

22 Maret

1888 – Liga Ménbal Inggris diadegkeun. Dina taun 1916 Yuan Shikai ngaleupaskeun pangeran kaésar China, Républik rahayat Cina diadegkeun deui. 1622 – Pangbantéyan Jamestown: Indian Algonquian pembunuhan 347 pangeusi urang Inggris di jeung kira-kir ...

                                               

22 Méi

2012 – nu Building of Tokyo Skytree ieu dibuka pikeun umum. A pangjakungna munara di dunya 634 m jeung struktur jieunan jalma kadua-tallest di Burj Khalifa 829.8 m. 1863 – Perang Sipil Amérika: Gaya Uni pikeun ngamimitian Pangepungan Hudson nu lu ...

                                               

22 Nopémber

1574 - Nu Spanyol, yaman manggihan nu kiwari nelah Kapuloan Juan Fernández di ditueun Chile. 1718 - laut basisir Karolina Kalér, bajo laut inggris Edward Ngajarkeun anu leuwih kasohor ku sebutan" Blackbeard" nemasing pati dina perang ngalawan gru ...

                                               

22 Oktober

1633 – angkatan Laut Dinasti Ming kalah WALANDA dina perang Basisir Liaolu. 2014 – Michael Zehaf-Bibeau ka serangan Dprd Kanada, nunda hiji prajurit jeung tilu natuan nu séjén tilu. 2001 – Grand Maling Otomatis III dipedalkuen, ku kituna apple co ...

                                               

22 Pébruari

1974 – Samuel Byck nyoba ngabajo hiji pasawat di Bandara Internasional Baltimore / Washington, téh rék diteunggarkeun ka Gedong dpr White maehan Présidén Richard Nixon, tapi ieu kalah paéh ku pulisi. 1974 – Rapat Organisasi Islam Konférénsi luman ...

                                               

22 Séptémber

1792 - Républik Perancis sacara Kahiji ngadegkeun ku National Convention, ngangantikeun kakawasaan raja. 1980 - Iraq mirucaan invasi kana Iran, nu ngamimitian perang Iran-Irak. 1973 - 2006 Polonskaya kapanggih ku N. S. Chernykh. 2013 - Bubukaan I ...

                                               

23 Agustus

Taun 1990 - di Uni Soviét. 1945 - Présidén nepikeun biantarana kahiji nyaéta ngaliwatan radio pikeun rahayat Indonesia. 1839 - Britania Raya nyandak leuwih Hong Kong. 1967 - Diadegkeunana Lembaga Sains Amérika Sarikat. 2008 - Jalan Bibit Waluyo-R ...

                                               

23 April

1521 – Perang Villalar: Raja Charles Spanyol ngéléhkeun urang Comunero Kastile. 2018 – Hiji serangan dina tabrakan mobil maehan sapuluh jalma di Toronto, kanada. Kasangka Alek Minassia umur 25 taun heubeul ditahan. 2019 – Di imah nyaéta kahiji di ...

                                               

23 Désémber

1572 – Téologis Di Sylvan diéksékusi di Heidelberg, Jerman alatan maranéhanana Antitriniti-jeung nu lain urang. 1979 – Perangna of Soviet–Afghan: Kakuatan Uni Soviet pikeun ngeusian Kabul, puseur urusan of Afghanistan. 1876 – Poé kahiji Konstanti ...

                                               

23 Januari

1957 – Tukang ti barang pikeun nyieun American, Walter Frederick Morrison ngajual hak pikeun cakram hiber nyaéta pikeun dokumén hasil tina pausahaan Wham-O, anu saterusna nelah jeung judul Frisbee ". 1920 walanda nampik nyérénkeun ka Waktu raja y ...

                                               

23 Juli

1798 - Napoleon nyandak leuwih ti Alexandria, Mesir. 1829 - William Austin Burt maténkeun "typographer" mesin tipe kahiji di Amérika sarikat. 1942 – Perang Dunya II: Serangan ti nagara jerman, Operasi Edelweiss jeung Operasi Brunswick dimimitian. ...

                                               

23 Juni

1596 - Abul Mufakir jadi Sultan Banten anu ngabalad ka demak. 2016 – Referendum dina Brexit di Inggris, urang Inggris milih kaluar ti eu jeung hasil 52% tina lawan 48%. 1894 - Komite Olimpiade Internasional diadegkeun di Sorbonne, Paris. 1993 - M ...

                                               

23 Maret

1879 Perang Pasifik: Battle of Topáter, perang kahiji perang anu lumangsung antara Chile ngalawan pasukan gabungan Bolivia jeung Péru. 1821 Perang Kamerdikaan Yunani: Battle of runtuhna Bénténg Kalamata. 1956 – Pakistan jadi nagara républik Islam ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →