★ Free online encyclopedia. Did you know? page 392



                                               

Katapang

Katapang nyaéta jenis tangkal gedé di wewengkon tropis kagolongkeun ka kulawarga Combretaceae. Ngagunakeun ieu sumebar ka loba bagian tina jasana manusa jeung asal nu teu dipikanyaho kalayan pasti. Katapang lila ka tukang dibudidayakeun di weweng ...

                                               

Ki pahang

Jeung pahang, jeung pahang ka laut, bangkongan, malapari mangrupa tangkal nu asalna ti kulawarga suku Fabaceae. Jeung pahang anu dipikawanoh ku ngaran republic of kacang jeung laut, mabai, kepik, kranji, butis, sikam, berah, asawali, sawali, awak ...

                                               

Mara

Mara ngaran kertas akademik anu Macaranga tanarius Mull. Arg. Ngaran séjén dina basa Indonesia, jeung Ambon téh hanuwa. Ayeuna di Jawana pikeun nutupan ancur. Hirup anu ngarungkun loba kapanggih di leuweung pasukan majapahit. Kaina lemes, eta sac ...

                                               

Orok-orok

Orok-orok, Oorokan, téh tutuwuhan nu asalna ti kulawargga Fabaceae. Dina perkara balantik internasional dipiwanohna sun hemp atawa sunn hemp, anu asalna ti Asia tropis nu ilaharna biasa dimangpaatekun pikeun tutuwuhan ka nutupan taneuh, utamana t ...

                                               

Peuteuy sélong

Peuteuy sélong téh hiji tutuwuhan tropis nu leutik nu asalna ti Mexico. Tutuwuhan ieu dipaké pikeun rupa-rupa tujuan, saperti bbm jeung kadaharan sapopoé. Peutuey sélong geus dipaké pikeun produksi biomassa. Tutuwuhan ieu ogé efisien pikeun fiksa ...

                                               

Jukut Jongkrang

Jukut jongkrang, Spinifex longifolius téh tutuwuhan nu asalna ti kulawarga Poaceae. Kagolongkeun jujukutan nu hirupna nahun, nu loba kapanggih nu hirup di sisi basisir utamana dina taneuh nu loba miband akeusik utamana di Indonesia jeung Australi ...

                                               

Waru laut

Waru laut atawa di laut, nyaeta tutuwuhan nu asalna ti kulawargga kapas-kapasan. A loba kapanggih hirup di basisir-basisir tropis, nu leuwih leutik eta bisa disebut rungkun, ieu tangkal téh asalna ti India.

                                               

Schlumbergera

Schlumbergera ngaran genus leutik kaktus nu diwangun ku genep spésiés nu kapanggih di gunung basisir tenggara Brazil. Ngaran ieu dicokot ti ngaran Frédéric Schlumberger, salah sahiji koléktor kaktus. Genus ieu ngabogaan sababaraha sasaruaan tina ...

                                               

Asiwung raja mantri

Asiwung raja mantri atawa wawalinian téh tangkal kahirupan di rawa-rawa, situ atawa balong anu gede, nu wewengkon nu deukeut ka basisir, jeung wewengkon gunung oge bisa manggihan eta ieu hiji tangkal. Asiwung raja mantri tangkal / herba tina genu ...

                                               

Nepenthes gracilis

Nepenthes gracilis nyaeta tutuwuhan karnivora nu genus kantong semar nyaeta ukuran leutik. Sumebarna sacara umum di Brunei Darussalam, Indonésia, Malaysia, Singapur, jeung Thailand.

                                               

Tangkal Tanjung

Dina Mimusops elengi mangrupa jenis pepelakan anu asalna ti India, Sri Lanka jeung Myanmar. Tangkal anu dina jangkungna nepi ka 5-15 méter. Warna kembangna bodas penampilan konéng. Tangkal anu seungit jeung biasana dipelak di taman-taman jeung si ...

                                               

Daptar dékade

Pikeun kagunaan sejen istilah "dékade", tempo Dékade disambiguasi. Ieu mangrupakeun daptar dékade nu miboga artikel kalayan informasi nu leuwih loba ngeunaannana.

                                               

Jumaah

Jumaah nyaéta poé kaopat dina saminggu. Jumaah tina Basa arab nu hartina ramé. Ngaran séjén pikeun jumaah nyaéta Sukra ti basa Sanskrit nu hartina planet Venus.

                                               

Kemis

Kemis kalima poé minggu. Kemis asalna ti basa arab nu hartina lima. Ngaran séjén keur kemis nyaeta Wrehaspati, Wrespati atawa Respati ti basa Sangsakerta nu hartina planét Jupiter.

                                               

Kliwon

                                               

Minggu

Minggu nyaéta poé kahiji dina saminggu, dina basa arab ogé katelah Ahad harti yén hiji. Ngaran séjén pikeun sapoé jeung ieu téh Aditya, Raditya, / Healers atawa Disebut ti basa Sanskrit nu hartina panonpoé. Di Indonésia, kalolobaan nagara, poé mi ...

                                               

Rebo

Rebo nyaéta poé kaopat dina saminggu. Rebo tina basa arab nu hartina opat. Ngaran séjén keur rebo nyaeta Budha, nyaéta ti basa Sangsakerta nu hartina planét Raksa. Geus dijieun harti kecap Budha jeung kecap Buddha sacara.

                                               

Salasa

Salasa katilu poé minggu. Salasa tina basa arab nu hartina tilu. Ngaran séjén keur salasa nyaeta Anggara, ti basa Sangsakerta nu hartina planét Mars.

                                               

Saptu

Saptu katujuh poe minggu. Saptu asal tina basa ibrani sabbat nu hartina "manehna geus eureun". Ngaran sejen keur saptu Saniscara ti basa Sanskrit nu hartina planét Saturnus. Kecap keur saptu téh dina basa Jawa, nyaéta tumpek. Di Tukang mah tumpek ...

                                               

Senén

Senén kadua poé minggu. Senén atawa Isnain tina basa arab nu hartina dua. Ngaran séjén pikeun senén nyaéta Soma, ti basa Sanskrit harti hiji bulan.

                                               

2000

Artikel ieu ngeunaan taun 2000. Keur kagunaan séjén nu patali jeung 2000, tempo 2000 nomer atawa 2000 breakdancing move. 2000 taun mimiti poé saptu dina kalénder Gregorian. Dina kalénder lunar Cina 2000 Taun Naga jeung dina kalénder dina astrolog ...

                                               

April 2000

                                               

Abad ka-11 SM

Abad ka-11-abad SM nyaéta abad Saméméh Maséhi anu lumangsung antara taun 1001 SM nepi ka taun 2000 SM atawa dékade 1000 jeung hiji AC pikeun 1090-an SM dina kalénder Gregori.

                                               

Abad ka-17

                                               

Abad ka-18

Daptar taun-taun abad ka-18 Abad: Dékade 4: 1731 – 1732 – 1733 – 1734 – 1735 – 1736 – 1737 – 1738 – 1739 – 1740. Dékade 9: 1781 – 1782 – 1783 – 1784 – 1785 – 1786 – 1787 – 1788 – 1789 – 1790. Dékade 6: 1751 – 1752 – 1753 – 1754 – 1755 – 1756 – 17 ...

                                               

Abad ka-19

Minangka catetan tina waktu nu geus kaliwat, abad ka-19 nyaéta abad nu taun taunan antara 1801-1900. Pertengahan abad ka-19 sering pisan ieu kajawab ku sajarahwan salaku "isme", nu ditandaan jumlah isme nu tumuwuh dina taun nu bakal datang. Aya m ...

                                               

Abad ka-20

Minangka catetan tina waktu nu geus kaliwat, jeung 20 taun heubeul nyaeta antara 1901-2000. Hal ieu dumasar kana kalénder GregorianAbad ka-20 awal januari 1, taun 1901 jeung réngsé 31 désémber 2000. Sababaraha ahli sajarah dianggap waktu 1914 nep ...

                                               

Abad ka-21

The abad 21 nyaéta abad nu lumangsung ayeuna di sabadana Ad anu dumasar kana kalénder Gregorian. Mimiti 1 januari 2001 jeung bakal réngsé di tanggal 31 désémber 2100. Konsép nu béda séjén nu 21 century dimimitian ti taun 2000 jeung eta réngsé tau ...

                                               

Abad ka-22

21 jeung 22 atawa 23 A taun-taun ke-22 Pamakean: 2161 – 2162 – 2163 – 2164 – 2165 – 2166 – 2167 – 2168 – 2169 – 2170. 2151 – 2152 – 2153 – 2154 – 2155 – 2156 – 2157 – 2158 – 2159 – 2160. 2111 – 2112 – 2113 – 2114 – 2115 – 2116 – 2117 – 2118 – 211 ...

                                               

Insidén vampir Mercy Brown

Insidén pontianak Mercy Brown, nu lumangsung di 1892, mangrupa salah sahiji kasus nu notorious ngeunaan pangalian mayat nu disangka jadi vampir a. Dina Exeter, Rhode Island, the kulawarga Géorge jeung Mary Coklat ngabogaan runtuyan tbc inféksi di ...

                                               

1 Agustus

30 SM – Octavian ljagana nelah ku Augustus Romawi Republic, eta nyandak Aléksandria, Mesir. 1498 – Christopher Columbus ngadarat di "Isla Santa" Vénezuéla. Taun 1960 – Dahomey jagana nelah tina Bénin pikeun nambahkeun ieu ti Perancis. 1987 – Mike ...

                                               

1 April

1941 – Pangbantéyan Fântâna Albă: 200 nepi ka 2.000 urang ka rahayat Romania, nya éta ditelasan ku Pasukan Soviet Wates. 1826 – Samuel Morey narima patén pikeun "Gas atawa Uap Engine" mesin semprot atawa mesin gas nu teu make komprésor. Dina taun ...

                                               

1 Désémber

1934 – Di Uni Soviet, hiji anggota Politbiro Sergey Kirov tiwas. Stalin mangfaatkeun hal ieu pikeun alesan dilaksanakeunna Pangbersihan Raya. 1974 – Pasawat Kaler Airlines, 6231, a Boeing 727 séjén, murag ka kalér kulonen Bandara Internasional Jo ...

                                               

1 Januari

1 januari nyaéta poé ka-1 dina taun dina kalénder Gregorian, sésana 364 poé. Poé ieu nelah salaku Poé Taun Anyar sacara sabab nu jadi tanda dimimitianna hiji taun.

                                               

1 Juli

1950 - Kota Médan diadegkeun. 1847 - Karl Ludwig Hencke manggihan astéroid 6 Hebe. 1991 - Pakta Warsawa ngajarkeun dina resmi. Taun 1946 - pihak Kapulisian Nagara Republik Indonesia ieu ngadegkeun. 1916 – Perang Dunya I: Poé kahiji Perang Somme, ...

                                               

1 Juni

1676 – Perangna of Öland: a Armada pasakutuan dénmark walanda ngéléhkeun angkatan laut Swédia dina Perang Baltik, waktu Perang Skania 1675-1679. 1533 – Anne Boleyn diistrénan jadi Ratu britania raya. 1215 – Beijing, dina kakakawasaan kakuasaan Ju ...

                                               

1 Maret

1893 – Nikola Tesla nyaéta pikeun mintonkeun nu make tina radio-heula ka balaréa di St. Louis, Missouri. 1964 – gunung Villarrica bitu jeung isu lava nu ancur satengah kota Coñaripe di Chile. 1796 – WALANDA dinasionalisasi Republik Sarta. 1998 – ...

                                               

1 Méi

2019 – Julian Assange, nyeri téh diadegkeun pikeun Wikileaks, dihukum panjara salila 50 minggu alatan ngalanggar sarat tina jaminan di London. 1865 – Karajaan Brazil, Argentina jeung Uruguay néken Di Tilu tina Satru. 2001 – Présiden Philipina Glo ...

                                               

1 Nopémber

1009 – Gaya Economies kapamingpinan Sulaiman bin al-Hakam ngéléhkeun Lamun Umayyah Muhammad II Kordoba di battle of Alcolea. 1911 – Pangeboman angkatan udara kahiji dina pajoang di dunya, diayakeun di Libya di Perang Jeung Turki. Létnan dua Giuli ...

                                               

1 Oktober

2000 - Panutupanana Olimpiade Usum Panas Taun 2000. 1958 - NASA lembaga antariksa Amérika Sarikat, nu resmi operasi. 1795 - Bélgia sacara dijajah Perancis. Taun 1960-an dina U. s. ti Ingrris. 2014 - Microsoft dileupaskeun vérsi anyar téhnis sawan ...

                                               

1 Pébruari

1979 – Ayatollah Ruhollah Khomeini sacara mulang ka Teheran di ampir 15 taun kadang. 2002 – Gusti nu Pearl, jurnalis American ieu diculik di Purwakarta dina tanggal 23 januari 2002 tiwas ku panyulikna. 2009 – hiji Kabinét kahiji Jóhanna Sigurdard ...

                                               

1 Séptémber

1939 - Nazi Jerman nyerang Polandia jeung jam 04:40 AM, nu ditandaan dimimitianna Perang Dunya KADUA. 1991 - Pengamat di ti Uni Soviét. 1961 - Konférénsi kahiji Gerakan Non-Blok diayakeun di Belgrad, Yugoslavia. 2004 - Kumpulan teroris sanjataan ...

                                               

10

                                               

10 Agustus

1920 - Wakil Sultan Mehmed VI nandatangan Pajangjian Sèvres, nyieun ngaku dina wewengkon Karajaan Taun sanggeus Perang Dunya kahiji. 1973 - Pamugaran Candi Borobudur diresmikeun Présidén Nagara, Panganten awewe. Eta sacara pamugaran ieu réngsé di ...

                                               

10 April

1971 – Ping-pong Diplomasi: Dina usahana pikeun nyairkeun hubungan jeung AS, China ngajak tim pikeun ténes tabel SALAKU ahir minggu. 1979 – Tornado Leuwi Beureum: A tornado serangan dina Wichita Ragrag, Texas, killing 42 jelema. 1998 – Pasini jum ...

                                               

10 Désémber

1978 – Pacéngkadan of the Arab – Israél: PM Israél Menachem Dimimitian jeung Présiden Mesir Anwar Sadat touch babarengan Hadiah Nobel widang Padaméan. Taun 1898 – American Perang – spanyol: Pasini Paris ditanda signature resmi ngeureunan pacéngka ...

                                               

10 Januari

1985 – Daniel Ortega tina Sandinista présidén di Nikaragua jeung sumpah nu bakal ngahurungkeun nya nagara jadi nagara sosialis jeung nu paéh pikeun Uni Soviét jeung Cuba. Taun 1946 – Majelis Umum pasarikatan bangsa-BANGSA anu mimiti indit di Lond ...

                                               

10 Juli

1973 - Bahama, nyaéta hiji nagara pulo-pulo di Karibia di ti Britania Raya. 1796 – Carl Friedrich Gauss pikeun manggihan pola nomer triangular. 1962 - komunikasi Satelit nyaéta kahiji di dunya, Telstar, diorbitkeun ka rohangan. 1985 - Greenpeace ...

                                               

10 Juni

671 – Kaésar Tenji tina posisi Jepang jam cai tina clepsydra nelah tina Rokoku. Pakakas anu bisa ngitung waktu ti hiji jam, jadi aya di ibukota Otsu. 1190 – Frederick kuring Barbarossa panonpoé tilelep di Leuwi Saleph ayeuna Turki sanggeus anjog ...

                                               

10 Maret

1629 – Charles I ngabubarkeun Parlemén Inggris, mimiti periode sabelas taun Pamaréntahan Pribadi. 1804 – American meuli wewengkon Louisiana ti perancis. 1922 – Mahatma Gandhi nyaéta ditahan di India alatan pamungpangan jeung dihukum genep taun pa ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →