★ Free online encyclopedia. Did you know? page 391



                                               

Ganas Madu

Nanas madu nyaeta salah sahiji paling telenges éta bungbuahan tropis jeung subtropis.Bungbuahan nu datang ti nagara Brazil nyaéta pikeun bisa tumuwuh jeung conto di wewengkon tropis, utamana di wewengkon sabudeureun dunya. Indonesia jadi nagara k ...

                                               

Hiris

Hiris atawa Gude, kacang gude, atawa kacang bali mangrupa jenis tangkal kacang-kacangan anu hirupna nahun. Siki bisa didahar jeung mangrupa sumber dahareun di india. Ieu téh rélatif tahan ka iklim panas, sabab eta tangkal hiris make tangkal pengh ...

                                               

Jataké

Jataké atawa gandaria teh sato nu asalna ti kapuloan Indonésia jeung Malaysia. Pepelakan ieu tumuwuh di wewengkon tropis, jeung loba dibudidayakan di Sumatra jeung Thailand. Gandaria dipaké, kajaba, aya, jeung nu. Gandaria buah dipaké dina héjo w ...

                                               

Jeruk

Oranyeu nyaéta salah sahiji ngaran-ngaran bungbuahan anu eusina ngan sababaraha pasi. Lemon dina mimiti tumuwuh di Asia Cina dipercaya salaku tempat kahiji jeruk tumuwuh. Saprak ratusan taun, oranyeu geus tumuwuh di Indonesia, boh alam boh dibudi ...

                                               

Kadongdong

Kadongdong aya nu pepelakan buah nu asalna ti kulawarga Anacardiaceae. Jenis-jenis kadongdong naon potensi sarta loba dipelak ku patani di antarana nyaéta kadongdong karimunjawa, kadongdong dina jeung kadongdong luar oge. Kadongdong karimunjawa n ...

                                               

Kadu

Leuwih resep atawa teu, maranéhanana wewengkon lokal zibethinus nyaeta ngaran tutuwuhan tropis nu asalna ti Asia Tenggara, ogé ngaran anu bisa didahar. Kawas nu dicokot tina ciri kulit, kajaba nu teuas jeung geus distinguishable ti objék seukeut. ...

                                               

Kanari

Kanari nyaeta genus kira-kira 75 spésiés tutuwuhan tropis ti kulawarga Burseraceae. Asal tina tangkal anu ti Afrika tropis Asia, ka kidul, Nigeria ka kidul, Madagaskar, Mauritius, India, Cina kidul, Indonesia, jeung Ciamis. Jangkungna tangkal nu ...

                                               

Kapundung

Kapundung atawa ménténg Muell. Arg., kitu ogé gancang jeung thorn) nyaéta tutuwuhan panghasil buah anu bisa didahar. Sakolébatan buah kapundung sarua jeung buah dukuh ngan tajugna béda. Rasana buah kapundung biasana haseum sanajan aya oge anu ami ...

                                               

Kawéni

                                               

Keledeng

Keledeng atawa keledang téh buah tina langka, ayana di wewengkon Kalimantan. Keledang mangrupa salah sahiji buah nu kahiji kapopohokeun alatan béakna tina leuweung di ieu wewengkon. Keledang tangkal kulawarga familia Moraceae, baraya nu mentawa, ...

                                               

Kemang

Tangkal jeung buah nu pamaén opera beijing dina basa eta ngabogaan ciri-ciri anu sarupa ka hiji binjai, jeung sababaraha béda. Pamaén opera beijing ogé ngaran patempatan di bagian Kulon Jawa jeung Jakarta.

                                               

Kesemek

Kesemek nyaéta ngaran jenis bungbuahan ti marga Diospyros. Tutuwuhan ieu ogé dipikawanoh ku sebutan buah kaki, atawa dina basa Inggris ieu Oriental kesemek. Ngaran kertas akademik nyaéta Diospyros kaki.

                                               

Kolé

Kolé, Naon Trogloditarum, fe i cau mangrupa tangkal nu asalna ti genus musa. Mah kulé tumuwuh jadi dicandak, iwal, teu bisa langsung dikonsumsi tapi kudu diasakan heula diseupan atawa bubuy, kumaha pangaresep. Mah kolé ogé kitu mah gunung teh lob ...

                                               

Konyal

Konyal hiji tutuwuhan anu di laratan ceuk datang ti Gunung Andés antara Bolivia jeung Banten, manjang nepi ka bagian Utama kalér jeung Mexico. Di luar tempat asal, tutuwuhan ieu aya di jawa Barat, gunung tropis Afrika, jeung Australia, nu hawana ...

                                               

Korma

Palm a palm dina genus Phoenix, nu yesus anu didahar. Alatan sajarah panjang manajemen bungbuahan ieu, sebaran asal nu geus pasti teu dipikanyaho, tapi meureun ti hiji wewengkon dina oasis gurun diAfrika ka Kalér, jeung badag-badag kitu ogé dina ...

                                               

Kupa

Kupa, atawa kupa beunyeur, nyaéta tangkal buah anu kaasup dina jambu-jambuan atawa Myrtaceae nu asalna di Indonesia, hususna di pulo Jawa sarta Kalimantan. Ngaran kupa di unggal wewengkon nu beda-beda salaku gohok, gowok, dompyong. Nu leutik sede ...

                                               

Kérsen

Kérsen Muntingia calabura nyaéta ngaran rupa-rupa tangkal jeung anu leutik jeung amis. Di sababaraha wewengkon, saperti di Umum, buah ieu ogé dingaranan hiji céri pikeun buah séjénna ngaran ceri, tempo céri. Ngaran-ngaran séjén pikeun potongan ie ...

                                               

Léngkéng

Pikeun kapentingan buah léngkéng leuwih loba dikandung siki dibandingkeun jeung daging anu.

                                               

Manggah

Pelem atawa nu sok disebut buah tina jalma téh ngaran rupa-rupa bungbuahan, ogé ngaran kalapa. Mangga milik marga Mangifera, nu diwangun ku 35-40 anggota, jeung ka suku Anacardiacéae. Ngaran kertas akademik nyaéta Mangifera indica. Genus Mangifer ...

                                               

Manggu

Manggu mangrupa jenis tangkal ti wewengkon tropis nu dipercaya asalna ti Kapuloan Indonésia. Tumuwuhna pikeun ngahontal 7 nepi ka 25 méter. Kajaba, nu ogé disebut salaku manggu, nu boga warna beureum semu tapi waktu pikeun tempo, sanajan aya ogé ...

                                               

Markisa

Gairah atawa pasi Passiflora edulis ieu buah anu ngabogaan sagudang nu mangpaat. Alatan loba nutrisina, buah markisa ieu bisa jadi kuantitas tina antioksidan kanker. Buah ieu ogé alus pikeun ngalawan kasakit inféksi kandung kemih, anemia, alzheim ...

                                               

Mélon

Melon téh hiji ngaran hiji buah sakaligus ngaran tangkal nu ngahasilkeuna kaasup nu Cucurbitaceae kulawarga. Melon sinyalna wewengkon kulit, daging jeung sikina. Ngaran melon bisa wae beda-beda di sababaraha wewengkon saperti meloen, kanteloep ba ...

                                               

Rambutan

Rambutan téh salah sahiji wanda bungbuahan anu kaasup kana jenis tatangkalan tropis. Rambutan asalna ti wewengkon Kepuloan di Asia Tenggara. Kecap rambutan anu asalna dicokot tina bentuk anu nu boga kulit jiga buuk atawa buuk. Rambutan loba kapan ...

                                               

Salak

Tangkal~cecekelan bisa jadi pinuh ku rupa-rupa, buah~cangkangna salaku sisit kadal, ~atah tékstur kesed, tapi geus asak angsena seungit jeung tékstur amis, kembang - ~ ngaran gojod sedek, teu nu sepuh Sunda: kakandungan teu meunang ngadahar~, jad ...

                                               

Samangka

Samangka téh bungbuahan nu waktu téh kawas hiji Bonténg jeung Melon milik nu Cucurbitaceae kulawarga. Turun tina wangunna buleud, daging, kajaba eta ngandung cai, jeung rupa-rupa, aya beureum ngora, pikeun oranyeu, konéng, aya oge nu bodas, cangk ...

                                               

Sawo durén

Sawo aya ngaran tutuwuhan buah ti suku sawo-sawoan Sapotacéae. Anu ieu oge dipikawanoh kalawan ngaran sawo apple, sawo ijo basa Jawa, sawo héjo Sunda, sawo online Ayeuna, jeung kenitu atawa manécu Wétan. Dina basa kosta, buah anu dipikawanoh jeun ...

                                               

Sawo manila

Sawo manila Manilkara zapota mangrupakeun tutuwuhan buah jeung jangka panjang. Tangkal jeung anu ogé dipikawanoh ku ngaran kawas sawo, sauh atawa sauh sumedang, atawa ciku basa Malayu. Ngaran-ngaran séjén anu chico Filipina, ciku Malaysia, chikoo ...

                                               

Sentul

ê Indoor atawa darso ngaran hiji jenis buah jeung tangkal nu ngahasilkeunana. Ngaran-ngaran kechapi Malaysia, sentol, santol atawa liar mangosteen dina basa inggris santor Fil. jeung nu séjén-séjénna. Ngaran kertas akademik anu Sandoricum koetjap ...

                                               

Buncis

Dina kelas kacang-kacangan anu sarupaning kacang papanan, cangkangna kandel jeung sikina leutik, ari panjangna saramo gépeng eusina aya tilu atawa lima siki. Sok disebut ogé kacang buncis atawa istilah buncis. Buncis dialana keur ngora kénéh, sab ...

                                               

Bungur

Wungu mangrupakeun salah sahiji pepelakan nu datang ti kulawarga of the lythraceae. Tangkal bungur nu ilahar dipelak diburuan pikeun papaés, aya hiji sumur di sisi jalan dimangpaatekun ka pangiuh jalan. Kembang beureum kayas, salila usum tiris ma ...

                                               

Hortensia

Horténsia, Kembang bokor téh hiji kembang nu asalna di Jepang. Biasa tumuwuh jadi pepelakan hias di buruan atawa di kebon-kebon. Maranehna tutuwuuhan téh geus lila umur, nyanghareupan ajeg, watangna kuat, warna nyaeta hejo lamun ngora jeung jangk ...

                                               

Kaliagé

Kaliagé, Cudrania Pubescent, mangrupa tangkal nu asalna ti kulawarga Moraceae. Kaliagé hirupna ngarungkun, bisa hirup saeutik sanajan kahieuman. d kawas pikeun jadi kapanggih hirup dina tegalan, walungan, leuweung.

                                               

Kembang Patrakomala

Patrakomala atawa Kembang Merak téh tangkal atawa kembang nu asalna ti Amérika Kidul. Tangkal sawatara tuwuhan ieu mimitina ngan minangka tangkal hias. Mangka kudu dipikanyaho yén nu Patrakomala ngabogaan sajumlah mangpaat pikeun ngubaran kasakit ...

                                               

Malati

Malati mangrupa tutuwuhan nu salaku tutuwuhan hias kembang nu ajeg jeung kahirupan pikeun taun. Di Indonesia, salah sahiji wanda malati jadi simbol Indonesia, nyaeta malati bodas sabab patali jeung rupa-rupa kecap sélér-sélér bangsa di nagara ura ...

                                               

Mawar

Mawar atawa eros téh hiji tangkal tina genus Rosa. Mawar liar anu diwangun leuwih ti 100 spésiés, lolobana tumuwuh di bumi kalér téh hawana tiis. Spésiés mawar anu umumna tangkal eurih anu distinguishable ti dinya atawa tangkal nu ngareuy jangkun ...

                                               

Orchidaceae

Kulawarga aangkrékan anu golongan tutuwuhan kembangan anu mibanda anggota atawa jenis panglobana. Anggota kulawarga ieu bisa kapanggih di sakuliah dunya, iwal ti gurun pasir garing jeung nu wewengkon ieu sok katutupan di salju. Jenis angkrék téh ...

                                               

Pacing

Pacing Costus speciosus hiji spésiés genus Costus nu pituin Asia Tenggara, utamana basa di Kapuloan britania mangrupa Taratas, perlu disampurnakeun. Beda tina sakali biasa ngan boga sabaris daun susunanana murilit nypiral. Nu sumebar di dua cara: ...

                                               

Pancing

Pancing / panching, Heliconia indica mangrupa tangkal nu asalna ti kulawarga Heliconiaceae. Ieu téh hirupna ngarungkun / ngawangundapuran kawas hiji tangkal cau. Jangkungna nepi ka 2 méter komo terus, kadang aya nu leuwih ka nu jangkung, ieu tang ...

                                               

Saliara

Saliara Lantana camara, tangkal ka kembang di verbena kulawarga, Verbenaceae asli ti wewengkon tropis Amérika. Saliara di sababaraha nagara mibanda ngaran nu beda-beda conto, nu disebut gedé-wijaksana, liar-sage, beureum wijaksana, bodas-sage-di ...

                                               

Samoja

Waktu atawa kamoja atawa kamboja hiji kelompok tutuwuhan dina genus Plumeria. Bentuk hiji tangkal leutik jeung daun areng tapi kandel. Maranehna teh seungit pisan has, jeung makuta maranéhanana boga warna bodas penampilan beureum wungu, eta biasa ...

                                               

Saroja

Saroja Nelumbo nucifera Gaertn. mangrupa spesies tutuwuhan cai ti genus Nelumbo kaos nu asalna ti India. Di Indonésia, tutuwuhan ieu ogé mindeng disebut kaos nu sabenerna hiji genus Nymphaea. Saroja kungsi dipikawanoh kalawan ngaran binomial Nelu ...

                                               

Taraté

Kaos nyaéta ngaran genus pikeun tutuwuhan cai ti suku Nymphaeaceae. Dina basa inggris katelah cai-lily atawa waterlily. Di Indonesia, nu Kaos ogé dipaké pikeun nyebutkeun a plant of the genus Nelumbo. Dina jaman baheula, jelema anu memang mindeng ...

                                               

Wijayakusumah

Wijayakusumah atawa hiji Epiphyllum anguliger mangrupakeun tutuwuhan spésiés kaktus asli Meksiko. Tutuwuhan ieu ilaharna dipelak pikeun hiasan alatan kaéndah sarta seungit maranehna.

                                               

Areuy kidang

Areuy tapi éta téh hiji tutuwuhan nu asalna ti kulawargga Fabaceae. Areuy tapi loba kapanggih nu hirup di wewengkon Asia Tenggara, jeung pulo-pulo di Pasifik kulon-ngétan, anu populér sabab tina geutah tina akarna sok remen dipaké ngaracun lauk.

                                               

Awi konéng

Awi konéng téh ngan salah sahiji tina rupa-rupa awi, pet / budidaya. Awi konéng jeung ciri campuran buku, ruas, paranjang, jeung nu konéng. Ilaharna, awi anu hirup di wewengkon tropis. Di wewengkon Asia Tenggara, hiji Jenis awi, ieu téh loba dibu ...

                                               

Babasaran

Babasaran, nu tangkal mulberry mangrupa tangkal nu asalna ti kulawarga moraceae genusna morus, spesies asalna datang ti Asia. Babasaran anjeun bisa cicing di mana wae iklim Tropis 24-29°c, a pH taneuh tina 5.0-9.0, jeung cukup boga irigasi pikeun ...

                                               

Badori

Badori, Sagalana mangrupa tangkal nu asalna ti kulawarga Apocynaceae. Badori loba kapanggih hirup ngarungkun dina usum halodona lila, salaku tegalan anu garing, nu lamping gunung, jeung basisir laut. Jangkungna tina 0.5–3 mm, nu buleud, cabang ka ...

                                               

Bayur

Bayur, bayor atawa cayur nyaéta jenis tangkal nu ngahasilkeun kai nu luhur kualitas anu alus. Tangkal ieu biasana aya di alur, dipikawanoh ogé ku ngaran-ngaran nu sejenna, saperti bayur, cayur, wadang, bayur, wayur, wadang, walang, phenjur, jeung ...

                                               

Binong laut

Binong laut, Klampis, china, bengkak, mangrupa tangkal nu asalna ti kulawargga Hernandiaceae. Dina kecap basa inggris anu katelah Lantern Tangkal, eta nujul kana wangun anu saperti lantera Perang.

                                               

Bogem

Bogem, Sonneratia caseolaris, mangrupa tangkal nu asalna ti kulawargga Lythraceae. Bogem paling ilahar hirup di rawa, walungan, jeung leuweung babakoan. Bogem beureum campuran bogem anu remen kapanggih hirup, jeung Ieu tangkal téh sok disebut bog ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →