★ Free online encyclopedia. Did you know? page 390



                                               

Kacapiring

Kacapiring, Gardenia jasminoides mangrupakeun sato nu diturunkeun ti kulawargga Rubiaceae. Kacapiring loba dijaga pikeun pepelakan hias / papaés buruan imah atawa kantor, sabab eta geus kembang nu endah jeung seungit. Di handap ieu mangrupakeun t ...

                                               

Kadongdong cina

Kadongdong cina, Daun berlangkas, Spondias pinnata téh tutuwuhan nu asalna ti kulawarga Araliaceae. Nu ngarungkun, d kawas pikeun make dauna pikeun sayureun sareng lalab. Aya nu siga daun kadongdong, éta naha tutuwuhan ieu kadang-kadang disebut t ...

                                               

Kaliki

Pikeun genus sato Ricinus Insecta, Phthiraptera, tempo Ricinus sato. Kaliki nyaéta tangkal nu hirupna nahun, kembangan, anu salaku masarakat jeung baruluan, aya ngan hiji dina sagagang ngarangkadak kawas ramo jumlahna 7 nepi ka 9 ramo, nyaéta hij ...

                                               

Karét munding

Karét, munding, Kikarét, Ficus elastica tangkal karét nu asalna ti kulawarga moraceae. Tangkal ieu asalna ti nagara Sri Lanka, ayeuna Loba kapanggih nu hirup di nagara-nagara ti Asia hususna di Indonesia. Karét kebo loba kapanggih hirup liar di s ...

                                               

Ki Ambit

Ieu Ambit mangrupakeun salah sahiji pepelakan nu boga ngaran ilmiah Elaeocarpus grandiflorus J. E. Smith, salian tutuwuhan ieu ogé oge dipikawanoh di Indonésia kungaran anyang-anyang atawa maitan, sedengken di Myanmar anu disebut si-f. Ieu ambit ...

                                               

Ki ciyat

Ieu ciyat téh tutuwuhan nu asalna ti kulawarga Moraceae, jeung masih baraya-na tangkal sora. Ieu tangkal nu liar, nu ngarungkun teupati gede, mindeng ditempo hirup di leuweung, nu stream, nu tegalan, sisi gunung, jeung batur. Upami anjeun jeung p ...

                                               

Ki congcorang

Jeung congcorang, Quassia amara, téh tutuwuhan nu asalna ti kulawarga Simaroubaceaenama. Ieu congcorang geus dipaké pikeun ubar, dina ayana zat fitokimia dina tutuwuhan ieu. Tutuwuhan ieu asalna ti Amerika tropis tur teras sumebar ka wewengkon su ...

                                               

Ki tanduk

Sababaraha tanduk, gelam pasir atawa yén basa inggris téh tutuwuhan nu asalna ti kulawargga Myrtaceae. Jeung perkara kahirupan ngarungkun di wewengkon atawa taneuh teu pisan subur, utamana dina pigunungan.

                                               

Ki urat

Pencinta-urat, Jeung Urat, atawa ka Ceuli Mencek anu hiji spésiés Plantago, kulawarga Plantaginaceae, pituin Éropa jeung Asia tengah jeung kalér, ngan di mana geus dinaturasi, salila ieu geus dianggap jadi tutuwuhan liar anu biasa. Ieu Urat tutuw ...

                                               

Ki éncok

Ieu éncok téh tutuwuhan nu asalna ti kulawarga nu Plumbaginaceae. Tangkal anu ngarungkun ieu asli Afrika, jeung nyebar jeung Indonesia.

                                               

Kucubung

Kucubung téh tutuwuhan kembangan nu anggota kulawarga Solanaceae, nu boga bar kai sarta kandel. Kucubung ieu mimiti diwanohkeun ku Linnaeus dina taun 1753, tapi éta botani tina katerangan jeung gambar tina kucubung masih teu acan merenah. Tutuwuh ...

                                               

Lidah buaya

Lidah vera atawa Aloevera mangrupa salah sahiji tutuwuhan obat nu geus khasiat pikeun ngubaran rupa-rupa kasakit.Tutuwuhan ieu geus dipaké ku bangsa Samaria ti taun 1875 SM.

                                               

Lélés

Leles mangrupa spesies tina hiji tangkal kulawarga Moraceae nu asalna ti Asia, Pasifik kapuloan ka Australia. Ogé dipikawanoh minangka udumbar dina basa Sangsakerta, dina basa Hindi nu disebut Gular. Tangkal anu sarupa ka: Limbangan, kawentar. Ie ...

                                               

Magnolia

Magnolia téh hiji genus leuwih badag batan 210 spésiés tutuwuhan kembangan subfamili Magnolioideae kulawarga Magnoliaceae. Ngaran ieu dicokot ti perancis botanical Pierre Magnol. Fosil spésimén M. acuminata ieu 20 juta taun heubeul, lain anu pang ...

                                               

Mahkota Déwa

Pangeran ti karajaan geus dipikawanoh salaku tutuwuhan anu miboga mangpaat pikeun ubar sagala panyakit, saperti Diabetes Mellitus, Kanker sarta Tumor, Hepatitis, Rematik jeung asam urat. Diabetes Mellitus. Pengobatana nginum cai hasil godogan Mah ...

                                               

Mahoni

Mahoni nyaéta ngaran tangkal kai nu bisa kapanggih tumuwuh liar di leuweung jati jeung ternpat anu deukeut ka basisir, atawa dipelak di sisi jalan. Tutuwuhan nu datang ti samudra Hindia ka kidul-Kulon ti ieu, anjeun bisa tumuwuh subur saupama tum ...

                                               

Mangandeuh

Mangandeuh Loranthus nyaeta ngaran tutuwuhan anu boga sipat parasit keur dina hirupna teu merlukeun taneuh salaku media tumuwuh. Mangandeuh hirup dina dahan-dahan tina tangkal jeung nyesep mineral nu teu leyur, nepi ka tangkal paéh. Kembang manga ...

                                               

Pala

Pala anu samara-rempah, hiji asli tina amérika sarikat Awak jeung Panalungtikan. Pala, sumebar ka Pulo lamun Marcopolo indit ka China ngaliwatan pulo-Pulo Nu taun 1271 nepi ka taun 1295. Saprak harita, pala dibudidayakeun ka Pulo Sumatra. Pala ie ...

                                               

Panglai

Panglai nyaeta ngaran tutuwuhan anu asalna ti India. Panglai ka tumuwuh jadi hiji rungkun, hiji bisa nepi ka 1.5 méter. Watangna eta bar baraya diwangun tina palapah daun nu teu boga pakang. Bentuk bisa lansét, manjang, sarta dina ahir nyaéta seu ...

                                               

Pterocarpus

Pterocarpus nyaeta genus pantropik tutuwuhan ti kulawarga Fabaceae, sarta informal, diasupkeun kana hiji cabang informal Pterocarpus monopilétik dina jero Dalbergieae. Ampir sakabéh spésiés Pterocarpus ngahasilkeun kai ka boga nilai ékonomi. Ngar ...

                                               

Pulus

Pulus, Laportea macrostachya téh tutuwuhan nu asalna ti kulawargga Urticaceae. Daun jeung bagian séjén tutuwuhan bakal nuju ka hiji rarasaan nu ateul ulah jeung paantel jeung kulit. Pulus dina basa inggris disebut kai-nettle. Lamun ditempo ti sud ...

                                               

Ranggasa

Ranggasa, hanggasa téh tutuwuhan nu asalna ti kulawargga. Anu amis rada haseum jeung seungit kaangseuna eta bisa dikonsumsi sakumaha nu mana wae nu dinakaayaan anu seger, buah nya make dikulub / seupan.

                                               

Rasamala

Rasamala téh tutuwuhan nu asalna ti kulawarga Altingiaceae. Ieu téh hiji tutuwuhan leuweung, hirup ngalaman jeung liar ka jangkungna bisa 40 nepi ka 60 méter. Rasamala boga nilai ékonomi alatan kaina kuat sarta ngahasilkeun geutah / damar téh mel ...

                                               

Roay

Roay ieu ogé dipikawanoh minangka kacang atawa kekara Phaséolus lunatus nyaéta tangkal kacang kulawarga Fabaceae Leguminosae. Di Indonesia Baheula ieu tangkal anu dipelak pikeun nutupan taneuh atawa lahan make teu wareg jeung hama gulma, Hasil nu ...

                                               

Rosella

Rosélla nyaeta ngaran tutuwuhan anu asalna ti India, tapi aya ogé klaim yen eta asalna ti Afrika Kulon. Ngran latinna Waru sabdariffa. Rosella téh hiji tipe tutuwuhan hérbal katelah sato rukmi dunya sabab mibanda mangpaat pikeun perlakuan anu alu ...

                                               

Saga

Pamajikan Abrus precatorius leutik tutuwuhan ngarambat ka tangkal / gedong pikeun nu maha kawasa. Katelah siki beureum jeung hideung, tapi ngandung racun ayana abrin. Lamun kadahar jeung kacerna, eta bisa jadi bahaya, boh ka kolot atawa budak. Sa ...

                                               

Seureuh

Seureuh nyaéta ngaran ngetik make areuy dina daun jeung anu didahar ku jalma ku cara digayem babarengan jeung jakarta, jambé jeung jeruk nipis. Seureuh dipaké salaku tutuwuhan ubar, anu pohara penting dina kahirupan sarta sagala rupa upacara bang ...

                                               

Sirsak

Sirsak salah sahiji buah anu asalna ti Karibia, Amérika Tengah sarta Amérika Kidul. Ngaran sirsak asalna tina basa walanda: zuurzak anu hartina bag haseum. Sirsak nelah ogé ku istilah nangka ieu. Sirsak diimpor ku pamaréntah walanda, basa Nagara, ...

                                               

Urang aring

Maké ngaran tutuwuhan anu watangna ngarancabang, tumuwuhna biasana di sisi jalan, di sawah, atawa di sisi solokan. Ieu tutuwuhan jangkungna ngan nepi ka 80 cm, perkembangan ajeg ka luhur atawa nyanggeyeng. Warna nu watangna héjo nepi ka coklat, a ...

                                               

Waréng

Waréng, Gmelina elliptica, téh tutuwuhan nu asalna ti kulawarga Lameaceae. Waréng loba kampanggih hirup jeung saeutik pulo: Andaman, Bornéo, Kamboja, Cina, Jawa, Sunda islands, Malaysia, Maluku, Ciamis, Sulawesi, Sumatera, Vietnam. Ieu téh tangka ...

                                               

Boléd

Hui atawa nu sok disebut ogé boléd mangrupa beubeutian nu ngandung karbohidrat anu endah jeung bisa dipaké pikeun sumber kadaharan tinimbang sangu atawa jagong. Ahli botani jeung tatanén ka naksir wewengkon asal hui anu di Selandia Anyar, Polines ...

                                               

Dahlia

Dahlia nyaeta sato nu beutian jeung maranehna hiji taunan, kembangan dina usum panas nepi ka usum gugur. Dahlia nasional kembang nagara Méksiko ogé nagara asal ieu kembang. Dina taun 1872, nagri Walanda narima sakotak beuti dahlia anu dikirim ti ...

                                               

Ganyol leuweung

Ganyol leuweung, tutuwuhan anu boga ngaran latin Canna indica. Kembang ganyol leuweung téh asalna ti daérah trofis benua Amérika sarikat.

                                               

Garut

Garut nyaéta pepelakan taunan leuwih badag batan genus Maranta nu habitat loba asli di hiji leuweung hujan di Asia Tenggara ka Afrika Kidul jeung Wétan. Tangkal bupati lagu asli tapi sarikat, saperti ayeuna loba dipelak di India west bank. Tangka ...

                                               

Sampeu

Sampeu atawa dangdeur teh tangkal kulawarga Euphorbiaceae. Beutina dipikawanoh salaku nyimpen kadaharan anu ngabogaan karbohidrat sarta aya salaku sayur a. Sampeu tumuwuh di nagara tropis jeung wewengkon us.

                                               

Suweg

Suweg mangrupa spesies tutuwuhan nu masih aya dina genus Amorphophallus. Liar jeung tumuwuh oge di tempat anu beueus jeung nu dilindungan ti panonpoé. Suweg loba tumuwuh di leuweung jeung mangrupa salah sahiji jenis beubeutian anu bisa hirup di i ...

                                               

Wortel

Wortel atawa Aconilum napellus L, nyaeta jenis tutuwuhan anu kaasup dina familia Ranunculaceae, nu pentingna nyaéta beutina ieu kadang-kadang disebut wortel. Tempat pangwangunan di taneuh utamana di dataran nu luhur di West Java, Central Java, Ea ...

                                               

Abiu

Abiu téh buah. Tangkal jeung anu boga sipat sarua jeung tangkal sawo. Kajaba oval, kadang aya ogé anu rada buleud, ukuran panjang 6-12 cm, jeung beuratna 150-500 gram, eta Geus katingal seger jeung buah ka batur. Alatan loba renowned jaung dibudi ...

                                               

Alkésah

Alkésah, jaringan-jaringan disebut sawo walanda atawa campoléh, nyaéta pikeun make hiji taunan nu ngahasilkeun buah nu kapanggih di Mexico, Brazil, Taiwan, Viétnam. Tangkal ieu pamikiran nu asalna di Mexico ka kota Campeche. Di Indonesia, tangkal ...

                                               

Alpuket

Alpukat nyaéta tutuwuhan pituin Méksiko jeung Amérika Tengah, tutuwuhan kembangan tutuwuhan ti kulawarga Lauraceae. Buah ieu boga nilai ekonomi anu badag, nya éta salila ieu loba anu dipelak di sakumna dunya, utamana di wewengkon tropis. Daging a ...

                                               

Aprikot

Jam aprikot mangrupa salah sahiji spesies tina subgenus ku Prem. taya sajarah anu jelas ngeunaan asal tina buah ieu alatan kuring geus jadi sato tijaman urang kénéh. Kawasna tangkal ieu téh hiji asli tina kidul jeung wetan daratan China atawa Cen ...

                                               

Bencoy

Bencoy Mull. Arg) ieu buah nu asalna ti kulawarga Euphorbiaceae. Di sababaraha wewengkon bencoy ieu disebut ogé: kapundung, jinteh beureum, ménténg. Tangkal bencoy loba kapanggih nu hirup di Semenanjung Malaysia, Singapura, Sumatra, Jawa jeung Ka ...

                                               

Bisbul

Bisbul atawa bisbol Diospyros blancoi A. DC., buludru apple, nyaéta tangkal nu asalna ti genus Diospyros, kulawarga Ebenaceae. Ieu tangkal téh asalna ti Ciamis, di nagara tangkal bisbul jadi kapanggih hirup liar di leuweung-leuweung, kitu ogé teu ...

                                               

Buah kiwi

Buah Kiwi buah nu asalna ti kulawarga actinidiaceae kulit, kajaba buluan. Buah kiwi loba dihasilkeun ku kaayaan nagara: Selandia Anyar, Amérika sarikat, Italia, Jepang, Perancis, Australi jeung Chili. Buah Kiwi anu asalna ti nagara China, ngeusi ...

                                               

Buah naga

Buah naga téh hiji tipe bungbuahan anu asalna ti nagara Meksiko, Amérika sarikat. Nu society Cina Kuna nganggap buah naga ieu leuwih ti saukur buah jeung rupa-rupa mangpaat. Buah jeung kulit, nu nyarupaan sisit oray badag teu jadi pangaping dua p ...

                                               

Campedak

Ieu tutuwuhan pituin Asia Tenggara jeung geus sumebar ti wewengkon Tenasserim di Burma, the Malay Peninsula, kaasup Thailand, jeung mangrupa bagian tina Nusantara: Sumatra, Kalimantan, Sulawesi, Maluku jeung Papua. Loba nu ogé kapanggih di wétan ...

                                               

Cau

Cau, musa paradisiaca nyaeta ngaran umum keur tutuwuhan herbaceous tina genus Musa, kitu ogé pikeun nyebut saha. Tutuwuhan ieu asalna ti wewengkon tropis Asia Tenggara, tapi ayeuna geus dibudidayakeun di ampir kabéh wewengkon tropis. Cau téh angg ...

                                               

Cau ambon

Cau ambon téh hiji ngaran pikeun jenis ieu cau nu loba di imah Pamaké.Ngaronda ieu téh yén maranéhanana rasana pulen jeung amis lamun geus asak. Cau ambon loba dipelak ku patani alatan ajén ékonomisna anu boga pangaji luhur. Pikeun babandingan, l ...

                                               

Cau badak

Mah badak téh spésiés cau nu pituin Asia Tenggara. Genom: Triploid AAA, kaasup dina Musa Paradisiaca Var Sapientum jeung Musa Lady of L-atawa Naon Cavendishii. Teu kudu diolah heula saméméhna: anjeun, nu biasana disadiakeun pikeun buah seger.

                                               

Cau hurang

Cau hurang, Naon Acuminta Beureum Dacca Indonesia Cau tapi, cau susu beureum, nyaėta cau téh asalna tina kulawarga Musaceae. Warna cangkangna beureum penampilan ati, bisnis, danging, kajaba eta nyaéta bodas, nu tékstur amis jeung seungit. Mah hur ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →