★ Free online encyclopedia. Did you know? page 39



                                               

Buddha (disambiguasi)

Kagunaan séjén anu saru jeung Buddha tina kelompok kabudhaan lianna: Adi-Buddha enya. (Adi-Buddha is yes) Ratnasambhava, salah sahiji tina lima kawijaksanaan Buddha dina tradisi Vajrayana kabuddhaan. Amitābha, salah sahiji tina lima kawijaksanaan ...

                                               

SMA Negeri 4 Bandung

                                               

James Watt

James Watt nyaeta ide jeung ahli mesin asal Skotlandia anu populér alatan kreasi mesin uap. Pamanggihanna ieu nyorong pikeun lumangsungna paéobahan industri manéhna ogé ilahar nyieun parabot anu penting séjén kawas mesin dwi karya alat nolak teke ...

                                               

Siti Khodijah binti Khuwailid

Hirup binti Khuwailid bin al Asad-Qurésyiyah SH ngarupikeun Ummul muminin, dileler hadiah nobel pikeun kahiji Kanjeng Nabi Muhammad Saw, basa sakumna putra putrina kajaba Sayyid Ibrohim bin Muhammad. manéhna rarabi jeung Sagalana Sejenna saméméh ...

                                               

Kota Ayodhya

Ayodhya nyaeta hiji kota kuna India, sakali ibukota Awadh, nyaéta di kacamatan Faizabad dina Hasil Pradesh. Dina hiji karya sastra Hindu saperti Waktu jeung Itihasa, Ayodhya dipikawanoh minangka dayeuh suci pikeun urang Hindu.

                                               

Wihara

Wihara nyaéta tempat ibadah agama Budha. Kecap wihara asalna tina basa Pali basa Indian Kuna hartina tempat cicing, atawa tempat puja bhakti Pamaréntah, 2000:1. Wihara ogé bisa dihartikeun salaku hiji biara Budha atawa tempat pasamoan Budha monk.

                                               

Obelisk

Obelisk of yunani ὀβελίσκος – obeliskos nyaéta komposisi nu wangunna pilar pasagi panjang tur ahir dina seukeut, ti handap ka luhur leuwih jeung leuwih leutik jeung seukeut. Dina ahir anu sarupa piramida nu dikemas kalawan campuran logam emas ata ...

                                               

Paléozoikum

Éra Paléozoikum, "heubeul" jeung zoe, "hirup", nu hartina "umur heubeul") nyaéta pangheubeulna nu tilu jeung éra tina géologi éon Panérozoikum, nu dibasajankeun ngeunaan 541 juta pikeun 252.2 juta taun ka tukang. Paléozoikum nu periodé parobahan ...

                                               

Spa

Spa téh hiji prosés kasaimbangan nyaeta jiwa, jeung jiwa nyaéta pikeun ngahontal hiji tujuan nu tangtu. Dina prakprakanana, spa budaya dina kahirupan manusa anu ngagunakeun cai pikeun sarana ngabersihkeun awak. Ritual mandi ieu geus kacatet dina ...

                                               

Kéju

Cheese atawa kéju pondok mangrupa produk olahan susu anu dihasilkeun ti prosés koagulasi protéin susu casein. Keju umumna dijieun ngagunakeun susu sapi, tapi aya ogé anu dijieun ngagunakeun susu sato mamalia nu jiga embé, domba, rusa kutub, mundi ...

                                               

Prasasti Horren

Horren prasasti ieu hiji prasasti dina lambaran tambaga ukuran panjang 32.6 cm, rubak tumuwuh taunan 10.6 cm, nu kapanggih dina Campur Tentara. Ieu prasasti anu pamikiran kahiji datang ti jaman. Tapi, ditilik tina gaya jeung wangun basa, ieu leuw ...

                                               

Buah Iblis

Buah Setan, éta téh buah tina mistis nu aya di anime jeung manga Hiji Sapotong karya tempo ogé: daptar. Buah Iblis bisa méré daya ka jalma anu ngaleeut lembar. Rahayat ngaleeut buah ieu dipikawanoh Pamaké Buah Setan. Kakuatan eusi ti buah setan a ...

                                               

Jumadil akhir

Jumadil Akhirah atawa Jumadilakhir bulan nu kagenep dina pananggalan kalénder dina bulan Jumadil Ula saméméh Bulan Rojab. Tina sakabeh bulan dina kalender Hijriah make kecap pikeun judul manusa anging bulan Jumadal Ula jeung Jumadal Akhiroh make ...

                                               

Pecinta alam

Pecinta alam nurutkeun Kamus Umum Basa Jeung kalimah Pecinta Alam diwangun ti dua kecap, Asih sarta Alam. Kecap" Asih" miboga opat harti, nyaéta: asih katuhu, Sunda Pisan, Terpikat Hayang pisan, Ngaharepkeun pisan Teuas jantung. Geus asup kana Pe ...

                                               

Jazakallohu khoiron

Jazakalloh atawa Jazakalloh khoir nyaéta hiji istilah tina basa arab anu digunakeun dina biantara gusti pikeun nambahkeun rasa tumarima kahadéan tina harti "kuring ngaharepkeun ka Allah ngabales kahadéan pikeun anjeun".

                                               

Jimat

Simpen Pesona téh barang nu hasiatna bisa ngadatangkeun kauntungan atawa pikeun ngajaga ngajaring ka nu bogana dina raraga kabur ti pancabaya, mula-mula ti jalma ka timbul kapercayaan pesona yen dunya ieu ngeusi kakuatan gaib, anu ayana hayat dis ...

                                               

Minyak seungit

Kecap Parfum nu dipake ayeuna asalna ti Latin per fumum nyaéta hartina ngaliwatan haseup. Nyieun parfum dimimitian ku nagara Mesopotamia jeung Mesir, tapi ieu dimekarkeun di Roma jeung Persia. Sajarah nyatet salah sahiji nu ngaranna Tapputi nu an ...

                                               

Laélatulqodar

Laélatulqodar atawa Lailat Al-Qadar téh salah sahiji peuting sacara penting pikeun lumangsungna ngan dina bulan Romadon sadaya. Dina Al-Quran anu digambarkeun mianangka peuting nu loba leuwih hade tinimbang sarébu bulan. Hiji gambaran nu kaistimé ...

                                               

Data

Alternativni pamakéan: Nempo Data Datum hiji pernyataan ditarima di nilai beungeut. Data tina bentuk datum. Hal anu penting dina kelas nu gede ngarupakeun ukuran atawa panalungtikan variabel. Ieu téh saperti nomer, hiji kecap atawa hiji gambar.

                                               

Suangkung

Suwangkung atawa suangkung Caryota mitis, hiji spésiés tutuwuhan kembangan kulawarga palem ti India jeung Asia Tenggara. Ieu spésiés mangrupa hiji-hijina salah sahiji kulawarga palem nu aya jeung dua sabab ieu dina basa inggris anu katelah fishta ...

                                               

Ganitri

Ganitri nyaéta ngaran tangkal anu sikina teuas kalawan beungeutna kawas anu kahakan cacing sarta ngabentuk rupa-rupa ukiran anu éndah. Di Cipagalo jeung Cipadung, Bandung, ieu bisa ditempo salaku ngaran patempatan nyaéta Ciganitri. Kiwari, siki g ...

                                               

Gaang

Mol diwangun ku kulawarga Gryllotalpidae, serangga awak kandel, panjangna kira-kira 3-5 cm, biwir, mangsa nu bakal mekar kawas kacida dimekarkeun pikeun ngagali taneuh jeung ngojay a, anjeun bolotot. Gaang geus dewasa bisa hiber nepi ka 8 kilo ja ...

                                               

Caricangkas

Caricangkas téh sabangsa simeut nu boga warna héjo, suku-na deui leuwih panjang jeung ranggoas tapi ieu téh jauh leuwih leutik batan simeut sejen ukuran nu sarua. Caricangkas kumisna ogé leuwih jangka panjang, jeung ngaluarkeun sora ngéngkréng ut ...

                                               

Altai

Altai, Altay, atawa Altaik bisa dipindahkeun ka: Bangsa Altaik. (The Nation Altaik) Basa Altay, basa-Altay. (The language of Altay, in Altay) Nu-Altay. (The Altay) Républik Altai. (Republic Of Altai) Basa Altaik. (When Altaik) Pagunungan Altai. ( ...

                                               

Organisasi Sastra

Organisasi karya sastra mangrupa hiji wadah anu kaorganisasi dina formal saperti lembaga-lembaga nu aya dina kahirupan sapopoé. Tujuan na jentré pikeun ngahimpun anggota, dina raraga nyangga sumébarna sastra, boh hasil panciptaan jeung sumebaran ...

                                               

Paguyuban Mahasiswa Sastra Sunda

                                               

Pustaka Jaya

Maca Jalma téh hiji penerbit buku sastra nu diadegkeun di Kota di taun 1971 di saran tina Asrul Sani jeung aya sababaraha urang anggota Dewan Kesenian Jakarta. Iwal ti anyar nu diterbitkeun buku sastra Sarta ogé medalkeun buku tarjamahan tina sas ...

                                               

Kepangeranan Pindos

Kapangéranan Pindos mangrupa bonéka otonomi ngadeg di kadalai fasis Jeung master dina kulon ka kalér ka Yunani di wewengkon Epirus, Thessaly jeung Makédonia Kulon salila Perang Dunya II. Nagara bagian leutik tina ieu salila dijajah italia kalér Y ...

                                               

Jingitiu

Jingitiu nyaeta agama masarakat di mana urang dina lisan. Dina ieu ajaran, Manéhna dat nyaéta pangluhurna, nu disebut Déo Video atawa Déo Muri Mara, nu hartina eta teu Bakal geus aya ti dituna, teu dirarancang. Inti ajaranana nu negeskeun yen All ...

                                               

Blangkon

Lisénsi anu tungtung sirah anu dipaké ku lalaki salaku bagian tina pakéan tradisional keyboard. Lisénsi anu sabenerna hiji wangun praktis ti iket éta téh tungtung sirah anu dijieun tina batik. Lisénsi dina prinsip anu dijieun ti lawon iket atawa ...

                                               

Torres de Quart

Torres de Cuart basa Valencia: nu Torres de Quart mangrupa salah sahiji nu nyampak, nu mangrupa bagian ti pinding tengah ngurilingan dayeuh kolot Valencia, nu fungsina pikeun mertahankeun dayeuh. Hal ieu aya di antara parapatan jalan Guillén de C ...

                                               

Kelompok étnik

Grup teu atawa suku bangsa téh hiji kelompok manusa anu anggota-anggotana mertimbangkeun diri salaku bagian tina sasamana, biasana dumasar kana kala turunan nu bisa dianggap sarua. Identitas suku ogé ditandaan ku pangakuan ti batur ngeunaan ciri ...

                                               

Idu Durahman

Wa Idu teh sebutan keur Idu Durahman, tokoh spirituil ti Kabupaten Sumedang. Kertas di wewengkon Galudra, Cimalaka, Wa Idu boga kaahlian rupa-rupa. Wa Idu bisa ngadalang kalayan wayangna anjeun teu bisa obah sorangan tanpa diobahkeun. Wa Idu bisa ...

                                               

Angklung bungko

Tari nu indit jeung eta, dipaènkeun salila upacara nadran, ngunjung ka Gunung Jati jeung Amal Bumi, jeung nu kaulan, nu ayana kira di desa Bungko téh prenahna di perbatasan Populasi jeung ngawengku katerangan. Nadran anu dipaké upacara tradisiona ...

                                               

Villa Isola

Villa Isola nyaéta hiji villa anu perenahna di wewengkon kalér kota Melbourne. Aya dina taneuh luhur, di sisi kénca jalan nu nuju ka hiji Hiking tacan lumangsung optimal. Setiabudhi katelah wangunan VII Institut Keguruan dan Ilmu Pendidikan Bandu ...

                                               

Pompeii

Hal ieu dianggap Romawi kota deukeut Naples di wewengkon Campania, Italia. Kota ieu ancur nalika bituna gunung vesuvius taun 79. Letusan gunung ieu ngubur ieu kota dina sababaraha méter salila ieu geus leungit tapakna nu tadi 1600 taun. Dianggap ...

                                               

Mesin ketik

Mesin Tipe hiji alat atawa piranti nu anjeun bisa nyieun template surat atawa tanda baca di luhur kertas jeung hasilna nyaeta template. Mesin ketik anu dihasilkeun ayeuna dijieun ti engine tipe konvensional jeung mesin ketik listrik typwriter anu ...

                                               

Joe Satriani

Joe Sarriani nyaéta gitaris jeung guru gitar nu lahir di Westbury, New York,Amérika Sarikat tanggal 15 juli 1956. Joe geus dimimitian pikeun maénkeun gitar ti umur 14 taun heubeul nu masih, Joe diajar ka gitaris Billy Bauer jeung pianis Lennie Tr ...

                                               

Takahashi

Takahashi ogé nujul ka: Takahashi nyaéta 高梁, hiji kota di Okayama prefecture, Japan. Grup Takahashi, multi-nasional robotics, jeung logistik organisasi. Metoda Takahashi, nu dimekarkeun cake Masayoshi Takahashi. Identitas Bangsal-Takahashi, din ...

                                               

Hiroyuki Sawano

Hiroyuki Sawano mangrupa komposer, arranger lagu, musisi, nu ngarang lirik, jeung pianis Jepang, nu leuwih kasohor pikeun karyana dina loba animé, runtuyan télevisi, jeung pilem. Manéhna dibere ku Legendoor antara taun 2006 jeung 2017, nya eta ay ...

                                               

Cinlok

Cinlok mangrupa salah sahiji pilem Indonesia anu dirilis dina 26 September 2008, jeung diréktur Guntur Soeharjanto. Film ieu salah sahijina Tora Sudiro, Luna Maya, Tukul Arwana, Ria Irawan, Yeyen Lidya, Yurike Prastika, jeung Laila Sari.

                                               

Babak (téater)

Nu mangrupa unsur nu aya dina carita drama, carita ulin, atawa pagelaranana. Salakon biasana dibagi kana sababaraha buleud, tapi aya ogé drama téh ngan sababak. Dina téks tinulis biasana digambarkeun dibagi sababaraha nu lamun hal ieu, sarta dina ...

                                               

Battle of Surabaya

Perang Surabaya nyaeta film animasi 2D, drama, aksi jeung sajarah Taratas, perlu disampurnakeun nu dihasilkeun ku MSV Gambar. Karya munggaran nu diréktur nonoman Aryanto Yuniawan pikeun mintonkeun inohong jeung carita fiksi, tapi eta perkara kasa ...

                                               

Uppsala

Uppsala, éjahan heubeulna Upsala) nyaéta ibukota Uppsala County jeung kota panggedéna kaopat di swédia, sanggeus Stockholm, Gothenburg jeung Malmö. Baga 140.454 populasi dina taun 2010. Hal ieu aya 71 km 44 mi ka kalér ibukota Stockholm, éta téh ...

                                               

Fifty Shades of Grey

Lima puluh Nuansa Grey mangrupakeun film drama layeut / érotis Amérika Sarikat, diarahkeun ku Sam Taylor-Johnson jeung layar kertas anu ditulis ku Kelly Marcel. Dumasar kana novel nu paling laris ku E L James téh hiji ngaran nu sarua, béntang fil ...

                                               

Harry Potter and the Goblet of Fire

Harry Potter and the Goblet of Fire nyaéta film nyaéta kaopat dina séri Harry Potter ieu diadaptasi ti panulis nu pangpayunna J. K Rowling. Diarahkeun ku Mike Newell jeung dirilis dina 18 November 2005. Tilu-poé geura-giru bisa dileupaskeun, film ...

                                               

Harry Potter and the Deathly Hallows - Bagean 1

Tulisan ieu ngeunaan pilem. Pikeun novel anu mangrupikeun sumber adaptasi, tingali Harry Potter dan Relikui Kematian. Artikel ieu ngeunaan bagian pilem 1. Kanggo bagian 2, tingali Harry Potter and the Deathly Hallows – Bagean 2. Harry Potter jeun ...

                                               

The Theory of Everything (pilem 2014)

The Theory of Everything a film biografi drama Inggris dina taun 2014, diarahkeun ku James Rawa jeung dikaluarkeun ku Tim Bevan, Eric Fellner, Lisa Bruce jeung Anthony McCarten. Aksara film ieu ditulis ku Anthony McCarten dumasar kana éta buku Ii ...

                                               

Christina

                                               

Harry Potter and the Order of the Phoenix

Harry Potter and the Order of the Phoenix jeung film nyaéta hiji petualangan implengan, dumasar kana novel tina ngaran nu sarua, jadi nu ditulis ku J. K. Rowling. Diarahkeun ku David Yates, jeung film ieu téh kalima dina serial Harry Potter anu p ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →