★ Free online encyclopedia. Did you know? page 389



                                               

Hantap

Hantap, Tongtolok mangrupa salah sahiji tangkal kai téh asal kulawargga Malvaceae, maranéhanana masih baraya-na Sterculioideae. Tangkal hantap anu kawentar pikeun ngahasilkeun kai anu alus, kahirupan téh nyebar di Asia Tenggara sarta Kapuloan Nus ...

                                               

Hoé

Sapatu is a group of tutuwuhan palma ti suku hiji sub-kulawarga Calaméae anu ngabogaan watek nérékél ngareuy, utamana Calamus, Daemonorops, jeung Oncocalamus. Suku sub-kulawarga Calaméae sorangan téh diwangun kira-kira genep ratus anggota, jeung ...

                                               

Hoé badak

Kai badak, téh tutuwuhan nu asalna ti kulawargga Arecaceae. Kagolongkeun tutuwuhan mangrupa palem-paleman loba kapanggih hirup menyebar di Asia Tenggara, utamana di Indonésia ka kulon. Palma salaku hasil tina sapatu ukuran badag, tapi nepi ka aye ...

                                               

Jagong

Jagong tutuwuhan nu ngandung siki, sok bisa dipaké maraban ingon-ingon, anu gora dijieun lalab atawa sayur, anu geus garing ogé bisa diawétkeun jadi emping. Banjarnegara anyar dikumpulkeun téh biasana mah dikulub atawa dibeuleum, éta ogé bisa jad ...

                                               

Jayanti

Jayanti mangrupa tangkal nu asalna ti kulawarga Papilionaceae. Dina basa Jawa, sok disebut giyanti, atawa dunya warna. Di amérika sarikat, tangkal jayanti loba kapanggih hirup utamana di Pulo Jawa, geus dipelak di galengansawah jeung ka sisi kebo ...

                                               

Juwar

Juwar, juar, johar mangrupa tangkal nu asalna ti kulawarga Fabaceae. Juwar pikeun ngahasilkeun kai anu teuas, nu dipelak pikeun pangiuh sisi jalan.

                                               

Kalapa

Batang nyata tangkal asal tina kulawarga Arecaceae, mangrupa hiji-hijina spésiés di Genus China, nu badag palm, nu jangkungna bisa nepi ka 30 m, panjang barangbang 4-6 m, daun 60-90 cm. Istilah kalapa leuwih nujul ka anu, teu.

                                               

Kapas

Kapas nyaéta ngaran tangkal nu ngahasilkeun hiji serat anu lemes anu tumuwuh di kira-kira siki jeung tumuwuh di wewengkon tropis jeung subtropis. Serat téh tuluy digulung jadi hiji thread jeung dipaké pikeun nyieun fabrics. Kapas pamakéan gedé aj ...

                                               

Kaso beurit

Didominasi ngadeg mouse, nyaeta jukut-gedé datang ti kulawarga Poaceae. A loba kapanggih nu hirup di wewengkon India, Indochina, Nagara, nepi ka Di kidul jeung samudra Pasifik. Batang ningkatkeun dikumpulkeun, dimangpaatekun pikeun nyieun sapu.

                                               

Kawung

Tangkal kawung Arecaceae asli ka alam tropis Asia, ti India wétan ka Malaysia, Indonesia, jeung Ciamis. gedéna kaasup lontar ukuran sedeng, jangkungna bisa nepi ka 20 m, nu watangna renjul salaku cabang / barangbang. Panjang bisa 6-12 m, sedengke ...

                                               

Kepoh

Kepoh, koléangka, kelumpang mangrupa salah sahiji tangkal kai téh asal kulawargga Malvaceae. Hi leuir tangkal kapuk randu, loba kapanggih nu hirup di hiji leuweung-leuweung anu perenahna deukeut ka basisir laut, Di Tukang jeung aya, ieu téh loba ...

                                               

Ki hiang

Jeung karat mangrupa salah sahiji tangkal kai téh asal kulawargga Fabaceae. A loba kapanggih hirup ti mimiti India kulon, ka Asia Tenggara, Di kidul, Nusantara, jeung Australia ka kalér.

                                               

Kosambi

Haté mangrupa tangkal nu asalna ti kulawargga sapindaceae. Di Jawa, haté téh umumna aya dina dataran handap, tapi kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun hirup dugi ka kalér ka luhurna 1.200 m dpl., hujan téh kurang ti 750-2.500 mm taun. Tangkal ieu ...

                                               

Kunyit

Kunyit, jawawut, Setaria italic téh tutuwuhan nu asalna ti kulawargga Poaceae. Nu serealia siki lalembut / dina jaman baheula pikeun jadi utama food /dahareun pokok masyarakat Asia Wétan ogé Asia Tenggara saméméh budidaya béas dipikawanoh. Tutuwu ...

                                               

Lisah nilam

Kilang lisah tina, minyak Patchouli mangrupa salah sahiji minyak-astiri nu eusi sari ekstrak tina tangkal. Minyak ieu téh hiji komoditi unggulan Basa nasional. Minyak tina rupa-rupa kagunaan, rupa-rupa ubar saperti obat dicongcong gegeremet. 70% ...

                                               

Randu

Randu atawa kapuk téh hiji tangkal tropis anu kagolongkeun dina raraga Malvales jeung kulawarga Malvaceae, asli ti bagian kalér Amérika Kidul, Amérika Tengah jeung Karibia, sarta asal tina lebah kulon Afrika. Kecap "kapuk" bisa ogé dipaké pikeun ...

                                               

Usar

Usar, Vetiveria zizanioides, akar wangi, téh tutuwuhan nu asalna ti kulawargga Poaceae. Kadang disebut ogé. Make kagolongkeun jujukutan, asli ka nagara India. Tutuwuhan ieu bisa tumuh sapanjang taun, geus dipikaterang nu make anu bahan alami pike ...

                                               

Widara

Widara mangrupa tangkal nu asalna ti kulawargga Rhamnaceae. Nyaéta jenis tangkal leutik nu ngahasilkeun buah anu tumuwuh di wewengkon garing.

                                               

Angsana

Atawa Pterocarpus indicus nyaéta tangkal nu aya murudul dina mangsa nu tangtu nu mangrupakeun spésiés Pterocarpus pituin Asia Tenggara, northern Australasia, jeung western Pacific Ocean islands, Kamboja, Cina paling cina kidul, asia tenggara, Ind ...

                                               

Antanan

Antanan Centella asiatica téh hiji tipe tutuwuhan "liar" anu loba tumuwuh di pakebonan, huma, sisi jalan, galengan sawah atawa di huma nu rada baseuh. Tangkal kasebut asalna ti Asia tropis, sumebar di Asia Tenggara, kaasup Indonésia, India, Repub ...

                                               

Asem

Haseum atawa kamal nyaéta jenis tutuwuhan nu ngahasilkeun buah nu rasana haseum, nu ilahar dipaké bungbu dina loba masakan Indonesia, salaku aditif rasa haseum dina dahareun, salaku conto, dina sayur haseum. Kecap "haseum" jeung kecap "kamal" jad ...

                                               

Babawangan

Babawangan nyaéta salah sahiji spésiés nu asalna ti Amerika serikat. Ieu tutuwuhan téh loba tumuwuh di wewengkon pasir, jeung hiji luhurna antara 600-1500 m di luhur permukaan laut. Babawangan, kuring remen tempat anu kuring geus jeung taneuh nu ...

                                               

Balingbing

Jawa kareta nyaéta pikeun tutuwuhan ngahasilkeun buah, nya eta anu wangunna has nu asalna ti Melayu, Indian, jeung Sri lanka téh Langka. Ayeuna, balimbing geus sumebar ka bagian Asia Tenggara, Républik Dominika, Brazil, Peru, Ghana, Guyana, Tonga ...

                                               

Baluntas

Baluntas nyaeta ngaran tutuwuhan ubar nu ilahar dipaké. Asli jangkungna 2 m atawa leuwih. Régangna loba jeung aya bulu lemesan. Tumuwuh liar di lahan garing atawa di pakarangan salaku pager. Tangkai aya anu pondok, cicingna sisilangan, wangunna t ...

                                               

Binahong

Binahong nya éta ngaran tutuwuhan ti Perang diakuan salaku ubar, ngaran asli téh Dheng San Chi sacara. Tutuwuhan ieu dipikawanoh boga mangpaat pikeun ubar anu kacida alusna sarta geus rébuan taun ka dipake ku urang Cina, Korea, Taiwan, jeung loba ...

                                               

Bulustru

Bulustru, lopang, Luffa cylindrica téh tutuwuhan nu asalna ti genus Luffa. Tangkal anu pindah, anu nyaéta kawas bonténg. Buah anu ngora dipaké pikeun sayuran, buah nu geus kolot nu dipaké pikeun gogosok nu mandi atawa ngumbah wadah.

                                               

Buntiris

Buntiris, ibu nagara Kalanchoe pinnata Pers. kana kulawarga Crassulanceae mangrupa salah sahiji tutuwuhan ubar. Jangkung tangkal buntiris nyaéta 0.3 - 2 meter. Tutuwuhan buntiris aslina ti nagara Madagaskar. Tutuwuhan ieu biasana hirup di wewengk ...

                                               

Cangkudu

Cangkudu atawa Morinda Citrifolia tangkal ngaran sawatara tuwuhan, anu ampir sakeupeuleun leungeun, loba benjolan salaku kudis. Cangkudu kaasup tipe kopi-éksemplar. Cangkudu bisa tumbuh di dataran rendah nepi ka di ketinggian 1500 meter diatas pe ...

                                               

Caringin

Sora, Ficus benjamina, beringin dina basa Indoésia mangrupa tangkal nu asalna ti kulawarga Moraceae. jeung geus sababaraha jenis Ficus ka nu sejen suku tina ara-araan atawa Moraceae), anu ogé disebut salaku waringin, atawa ara, anu dipikawanoh mi ...

                                               

Cingcau

Cingcau atawa Camcauh téh tutuwuhan nu areuy anu aya lamun anjeun dirames dibauran cai saeutik saterusna eta sok ngagibleg saperti jelly éncér. Paling ilahar sok diolah salaku nginum és cingcau, biasana dina waktu dinner lantaraan tiis. Camcauh a ...

                                               

Cingcau Hideung

Cingcau hideung atawa cingcau sawatara tuwuhan Premna serratifolia, di nu wewengkon ieu sok disebut Janggelan, sedengkeu di jawa barat nu disebut Jukut Jelly Nginum. Cingcau hideung mangrupa salah sahiji tutuwuhan cingcau. Cingcau hideung jeung n ...

                                               

Cingcau Héjo

Diameter lingkar watangna anu leutik, nu kulit tina watangna keset jeung distinguishable ti. Panjang watangna jadi rumaja square jeung bisa pinuh ku bulu. Maranéhanana nyaéta warna konéng jeung buah batu warna beureum jeung bentukna oval. Ieu tut ...

                                               

Cécéndét

Cécéndét atawa cécénét téh ngaran hiji tutuwuhan liar, geus semak atawa sawatara tuwuhan anu pondok jeung geus umur kurang leuwih sataun. Cécéndét jeung subur di dataran handap ieu pikeun nepi ka 1550 méter dataran luhur, eta biasana tumuwuh dina ...

                                               

Darangdan

Darangdan, Ficus heteropleura mangrupa tangkal nu asalna ti kulawarga moraceae. Di amérika sarikat tangkal darangdan loba kapanggih nu hirup di pulo Jawa, Maluku, Sulawesi, Sumatera. Di sababaraha wewengkon tangkal darangdan jeung ngaran séjén: d ...

                                               

Gadung

Gadung, Dioscorea triphylla téh hiji tangkal anu sok diarah sarta mangrupa bahan kadaharan anu teu acan loba dipikawanoh ku masarakat, utamana urang kota. Nu gadung biasana tumuwuh di hiji rungkun atawa di sisi leuweung. Areng masih, maranéhanana ...

                                               

Ganja

Anu kaasup kana ganja nya hashis. Ngandung tétrahydrocannabinol THC nu psikoaktip sarta ngabalukarkeun katergantungan. Sanggeus dipaké, zat anu dikandung bisa cicing dina jero awak, lilana bisa saminggu. Tangkal ganja anu digaringkeun, dikuluntun ...

                                               

Gedang

Gedang, colvillea racemosa L. ngaran bungbuahan. Gedang mangrupa tangkal nu asalna ti genus Carica, ti Meksiko bagian kidul jeung Amérika sarikat, bagian kalér, ayeuna mah geus sumebar disakabéh wewengkon tropis. Pucukna anu didahar atah-atah jeu ...

                                               

Handarusa

Handarusa nyaeta ngaran tutuwuhan ubar anu biasa hirup dina semak, nu ilaharna tumuwuh jadi tutuwuhan ubar atawa tumuwuh liar di leuweung jeung ka sisi walungan. Di Jawa, tutuwuhan ieu tumuwuh di dataran élévasi 1 - ka 500 méter di luhur permukaa ...

                                               

Handeuleum

Handeuleum ogé daun nu wungu jeung éta téh hiji tangkal ka ubar nu asal muasalna ti Papua new guinea jeung Polinesia tuluy sumebar ka sababaraha nagara salila waktu ieu ka amérika sarikat. Ieu spésiés nu baris ku wewengkon jeung ngaran beda conto ...

                                               

Hanjuang

Hanjuang téh tutuwuhan kembangan kulawarga Laxmanniaceae, saacanna asup kana kulawarga Agavaceae, jangkungna bisa nepi ka 4 m, panjang bisa 30-60 cm, kalayan rubak tumuwuh taunan tina 5-10 cm. Ningkatkeun penampilan konéng-beureum, nu gagangna pa ...

                                               

Ki tolod

Ki tolod atawa teuing koréjat téh tutuwuhan kembangan kulawarga Campanulaceae. Asalna mah éndemik ka India ka jawa Barat, ayeuna geus sumebar ampir di sakuliah dunya. Nu narik, ieu tutuwuhan ngandung dua piridin alkaloid: lobelin jeung nikotin. P ...

                                               

Huni

Huni nyaéta ngaran tangkal jeung buah, anu dynasty, gedéna 1 cm, aya nu wangunna buleud aya nu lonjong, jeung héjo saupama asak robah jadi warna wungu penampilan hideung. Bisa di antarana daun tunggal, bentukna lonjong, panjang 9-25 cm, boh an ah ...

                                               

Jalantir

Jalantir, Conyza sumatrensis téh tutuwuhan nu asalna ti kulawargga Asteraceae. Ieu téh hiji tutuwuhan digolongkeunkana gulma, d kawas pikeun nempo hiji hirup di buruan, sisi jalan, tegalan, tanah teukaurus atawa kebon jeung galengan sawah salaku ...

                                               

Jamblang

Jamblang atawa jamlang nyaéta jenis review buah ti suku jambu-jambuan. Tutuwuhan, kajaba kesed haseum ieu dipikawanoh ogé kalayan sagala rupa ngaran kawas jambee kleng, jambu kling, jambu kalang, jambulang, jambulan, jombulan, jumblang, jambulan, ...

                                               

Jambu Batu

Pikeun ubar Diabetes Mellitus, cara nu prosés ieu basajan pisan: nyetel salah sahiji buah jambu batu anu rada asak. mangka dibagi jadi opat bagian. Sanggeus éta jambu téh dikulub ku asumsina cai nepi ka asak, tuluy disaring diarah cai. Di inum 2 ...

                                               

Jambé

Jambé nyaéta jenis palem tangkal anu tumuwuh di wewengkon Pasifik, Asia jeung Afrika bagian wétan. Jambé ogé ngaran buah nu dihasilkeunana anu dijualbeulikeun rahayat. Rupa-rupa ngaran tangkal ieu dumasar kana anak antarana aya pineung, pining, p ...

                                               

Jarak

Jarak nyaeta ngaran tutuwuhan liar anu biasa hirup di leuweung, lahan anu kosong, basisir, atawa dipelak salaku komoditi perkebunan. Jarak bisa tumuwuh dina taneuh nu teu subur asal pH na, 6, 7 jeung drainase cai anu alus, sabab éta téh akar jara ...

                                               

Jawura

Jawura atawa Garcinia thorn Kurz tutuwuhan anggota genus Garcinia kulawarga jeung manggu jeung asem kandis. Ayeuna kaayaan geus leuwih jeung leuwih jarang manggihan. Tapi, kiwari jawura dibudidayakeun buah Mekarsari. Dina Mekarsari jawura bisa di ...

                                               

Jawér kotok

Jawér nu, Plectranthus nyaéta ngaran hiji pepelakan hias datang ti kulawarga Labiate, jeung ngabogaan jadi loba variétas saperti aya 200 tisakuliah dunya. Jangkungna bisa nepi ka 2 meter, warna tina daun téh ilaharna beureum coklat, jeung sisina ...

                                               

Jinten bodas

Jinten bodas nyaéta ngaran tangkal anu sikina loba dipaké pikeun sambara atawa pangjangkep jeung ramuan jajamu. Warna siki bodas jeung seungit. Jinten bodas alus tumuwuh di wewengkon anu hawana tiis, contona, di India kalér deukeut-suku / tutugan ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →