★ Free online encyclopedia. Did you know? page 388



                                               

Nikotin

Nikotin nyaéta hiji alkaloid nu aya di kulawarga tutuwuhan Solanaceae, utamana nu ngaroko, tapi ogé aya dina tomat, kentang jeung sababaraha tutuwuhan lianna. Nu Alkaloid nikotin ogé nu dikandung dina daun tangkal coca. Nikotin dina bako daun ant ...

                                               

Léptin

Léptin nyaéta hormon nu utamana dijieun ku sél adiposa jeung peujit leutik nu mantuan pikeun ngatur kasaimbangan énergi, keuna ku lapar. Hormon ieu meta dina reséptor dina hipotalamus. Dina obesitasna, sénsitipitas nu leptin ngurangan mangrupakeu ...

                                               

Protozoa

Protozoa nu sejen grup protista eukariotik, manéhna ngan diwangun tina hiji sél tunggal. Sakabéh protozoa nu hirup di cai atawa ka tempat anu baseuh. Manéhna bisa moro, manggihan kadaharan, mangka semifinal tina kadaharan éta téh. Manéhna bisa ny ...

                                               

HIV

Virus imunodefisiénsi hiji lalaki anu katelah HIV, nyaeta retrovirus nu utamana nginféksi bagian penting tina sistim imun manusa saperti T sél CD4, makropag, jeung déndritik sél. Ieu téh hiji virus ogé, boh langsung atawa teu, pikeun ngancurkeun ...

                                               

Babakaur

Babakaur atawa babak-haur nu artropoda tanah peurahan awak lila jeung pasangan suku dina unggal ruas / bukuna na awak. Ieu sato lolobana liar peuting, cicing utamana di wewengkon tropis. Kawas dulur deukeutna ti titinggi, awak téh diwangun ku 15- ...

                                               

Hiu sirip hideung

Sirip lauk hiu hitam nyaeta hiu nu hirup di cai déét. Ieu eta sabab di ahir unggal siripna nu warna hideungan. Kontrak anu ka asup kana hiji status Deukeut Kaancam nurutkeun IUCN.

                                               

Hérbivora

Hérbivora di latén, nyaeta "Hérba" nu hartina "tutuwuhan tina jujukutan" jeung "Vorare" nu hartina "dahar". Harti hérbivora nyaéta grup salah sahiji kasang tukang ngadahar tutuwuhan sorangan.

                                               

Manuk onta

Nu manuk Onta nyaéta jenis manuk nu panggedéna nu masih hirup nepi ka ayeuna. Manuk ieu milik kulawarga sarua manuk kasuari, rhéa, emu, jeung kiwi. Sabab awakna anu badag, manuk onta bisa ngapung kawas manuk sejénna. Manuk onta-jangkungna bisa ne ...

                                               

Omnivora

Ciri sato omnivora: Geus dua suku. Contona: hiji hayam, hiji soang, manuk jeung dengki. Ngembang: is ovipar. (Growing: it is oviparous) Sato getih panas / tiis. Nyireungleuman endog. (Nyireungleuman eggs)

                                               

Badak

Badak mangrupa salah sahiji lima spésiés aneh-toed ungulate hirup kulawarga Rhinocerotidae. Lima sadaya ngarti speaker di Afrika atawa Asia.

                                               

Bancét

Bancét "Indonesia", Bancet hijau, hiji spésiés bangkong kulawarga Dicroglossidae, loba kapanggih nu hirup di Bangladesh, Kamboja, Cina, Hong Kong, India, Indonesia, Laos, Malaysia, Myanmar, Thailand, Vietnam, Korea nu ogé sadia. pangawakanana kaw ...

                                               

Tawés

Tawés atawa turub hawu, latin, Barbonymus gonionotus Bleeker, 1850 lauk anggota kulawarga Cyprinidae. Tawés loba diingu / biasana make akuakultur. Hal ieu olahan lauk tawés téh dina asin tina lauk tawés. Di alam bébas tawés téh kapanggih ampir di ...

                                               

Adas

Microsoft atawa hadés, nyaéta tangkal nu diarah sikina pikeun rupa-rupa kagunaan. Ilahar dipaké dina bungbu masak jeung ubar, éta ogé bisa diala minyakna. Microsoft ku basa inggris disebut pedas, di Papua anu disebut adeh, manih, urang aya Nu nye ...

                                               

Bawang beureum

Bawang beureum atawa Allium Cepa Var Agregatum L, pepelakan anggota familia lilaceae anu loba tumuwuh di Indonesia, hususna di west Java, Central aya di Kabupaten Brebes. Bawang beureum boga ngaran lokal di antarana bawang ngan murah, bawang aban ...

                                               

Bawang bodas

Bawang bodas atawa Allium sativum L, pepelakan anggota familia lilaceae anu loba tumuwuh di Indonesia, utamana di Tengah jeung Kidul Tenggara.

                                               

Cikur

Sport nyaeta salah sahiji wanda tina tutuwuhan anu dipaké pikeun ubar kagolongkeun ka Zingiberaceae. Rizoma tutuwuhan ieu ngandung minyak nu penting jeung alkaloid nu dipaké salaku parangsang. Ngaran cekur jeung pro hom. Di perpustakaan internasi ...

                                               

Jahé

Jahé anu melak beuti anu pohara populér salaku bumbu jeung bahan ubar. Rasana cabe sacara jeung sanyawa of keton anu ngaranna zingeron. Jahé anu kaasup dina suku Zingiberacéae. Ngaran ilmiah jahé ieu dijieun ku William Roxburgh tina kecap basa yu ...

                                               

Kananga

Kananga téh ngaran kembang tina tutuwuhan anu boga ngaran nu sarua. Kananga tumuwuh di hiji gancang nepi ka 5 méter per taun jeung eta téh bisa ngahontal jangkungna rata-rata 12 méter. Tumuwuhna dirojong ku sinar panonpoé, sarta pikeun mintonkeun ...

                                               

Kapulaga

Kapulaga atawa kapol salila ieu dipikawanoh salaku bungbu pikeun hiji plato jeung ogé leuwih loba dipaké pikeun campuran jajamu. Di sababaraha wewengkon kapulaga anu dipikawanoh kalayan ngaran kapol, palago, karkolaka, jeung nu séjén-séjénna. Din ...

                                               

Katuncar

Asli lemahna, ᮊᮒᮥᮑ᮪ᮎᮁ nyaeta ngaran tutuwuhan anu biasa hirup dina rungkun. Watangna kaian jeung boga akar tunggang gunung. Aya daun nu sanyawa, jeung héjo penampilan bodas. Maranehna kawas payung, makutana anu diwangun ku 5 daun makuta, jeung bo ...

                                               

Kunci

Ngonci atawa nu katelah temu keyword nyaeta ngaran tutuwuhan anu kaasup kana bungbu dapur jeung bisa dipaké salaku ubar. Watang anu asli aya di jero taneuh anu disebut beuti, jeung konéng nepi ka coklat, seungit, kandelna 5-30 x 0.5–2 cm, nu bar ...

                                               

Laja

Laja atawa ka laos nyaéta pikeun make beubeutian nu populér minangka samara kecap tina asakan jeung ubar-ubaran tradisional Indonésia atawa Asia Tenggara wewengkon séjén. Bagian anu ngagunakeun laja nyaéta beutina nu boga bau anu mandiri.

                                               

Muncang

Tutuwuhan, nu tutuwuhan nu siki dipaké salaku bahan tina minyak jeung bungbu. Tangkal masih sabaraya jeung sampeu jeung sélér Euphorbiaceae. Dina dagang antarnagara katelah candleberry, India walnut, atawa candlenut. Nu disebut varnish tangkal at ...

                                               

Pandan

Pandan tangkal monokotil tina genus Pandanus. Nu jangkung nu nepi ka 11 m. Watangna lempeng, buleud, régangna monopodial. Aya nunggal, lansét, boh régé-régé, ahirna anjog ka hiji seukeut, tulangna sajajar, panjang 75 90 sentimeter, lebarna 3-5 se ...

                                               

Pandan wangi

Pandan wangi nyaéta tangkal nu aya alusna renowned dina iklim tropis. Tutuwuhan ieu biasana osok dipelak di buruan imah atawa di kebon. Pandan ogé sakapeung mah osok aya di walungan jeung tempat nu rada beueus. Mun anjeun di wewengkon basisir kud ...

                                               

Picung

Picung atawa pucung, atawa Kemayang dina basa amérika sarikat Pangium edule Reinw. ex Blume, sélér suku Acariaceae, ieu dihijikeun kana Flacourtiaceae) téh hiji tangkal anu tumuwuh liar atawa satengah-liar. Siki picung, nu ogé disebut salaku kele ...

                                               

Salam

Bay nyaéta ngaran tangkal nu ngahasilkeun daun nu ngawula minangka samara asakan amérika sarikat. Tangkal anu ogé dipikawanoh jeung ngaran séjén kawas ubar serai, meselangan Kalér, samak, kelat samak, serah Malaysia, jeung manting basa Jawa. Dina ...

                                               

Salédri

Salédri tutuwuhan asupna sayuran jeung eta bisa dipaké pikeun ubar. Salédri bisa tumuwuh di dataran luhur atawa dataran handap, salaku salédri di amérika sarikat aya di Brastagi, Afrika Kalér jeung di wetan ka Kulon di antarana Pacét, Pangaléngan ...

                                               

Surawung

Surawung, Lemon basil, Ocimum basilicum L. nyaeta sababangsaning tutuwuhan asalna ti kulawarga Lamiaceae sarta ngabogaan bau anu has. Hal ieu biasana dipaké keur lalab jeung ieu téh salah sahiji bahan jeung bungbu pikeun nyieun pais. Surawung asa ...

                                               

Séréh

Séréh mangrupa salah sahiji tutuwuhan ti kulawarga Poacéae. Ieu mangrupa jenis tutuwuhan jukut nu aya lila kawas scrub. bédana téh, rumpun séréh leuwih badag jeung sok ngembang ngagorombol. Daun séréh ngabogaan bentuk hiji pelat ipis, daun nu saj ...

                                               

Wijén

Wijén nyaéta ngaran salah sahiji sambara anu kaasup kana kulawarga Pedaliaceae. Wijén dibudidayakeun salaku sumber minyak sayur, nu katelah minyak tina wijén, nu diturunkeun ti ekstraksi siki. Wijén ka asalna ti wewengkon tropis Afrika jeung sate ...

                                               

Bangban

Bangban, bamban téh tutuwuhan nu asalna ti kulawargga Marantaceae. Kagolongkeun tutuwuhan terna téh pikeun ngahasilkeun harambay a anyam-anyaman.

                                               

Cangkring

Cangkring anu melak kembang nu sok dijieun hiasan di taman. Hal ieu biasana tumuwuh di wewengkon tropis Asia Pasifik, Amérika Tengah, jeung Amazon Citarum. Ukuran sedeng, bentuk mahkotana buleud. Catangna pondok, distinguishable ti nepi ka 2 cm. ...

                                               

Haramay

Haramai atawa linen anu ngembang tutuwuhan ti kulawarga Urticaceae nu hiji asli ti wewengkon Asia wétan. Haramay tutuwuhan taunan nu bisa tumuwuh di wewengkon élévasi 0-1500 m lbl, jangkungna bisa nepi ka 2 meter, bisa ngabentuk jantung nu panjan ...

                                               

Jukut

Jukut tutuwuhan nu pendék nu sering aya di buruan, sisi jalan atawa di sawah. Jukut dianggap minangka hiji gulma nu ngaganggu pepelakan lamun aya di sabudeureun pepelakan nu ngahaja dipelak, tapi mangrupakeun asét utama lapangan maén bal. Mangpaa ...

                                               

Katomas

Katomas, nyaéta pamakéan hias pakarangan tina wangun jeung warna bisa rupa-rupa. Rupa-rupa kultivar geus dimekarkaeun jeung rupa-rupa warna tina héjo, konéng, oranyeu, beureum, ungu, jeung campuranana. Bentuk aya ogé rupa-rupa: manjang, nu lonyod ...

                                               

Katus

Katus asalna tina basa yunani nyaeta, kaktos, ngandung harti yén tutuwuhan nu distinguishable ti. Linneaus, ahli botani anu nyieun klasifikasi tutuwuhan katus asup kana kelompok tutuwuhan anu distinguishable ti atawa Cactaceae. Katus nya éta ngar ...

                                               

Ki acret

Ieu acret téh tina tangkal kai anu ka video asli génusna monotipik, kulawarga tutuwuhan nu mibanda kembang, mimiti ditaluntik taun 1787 dina Gold Coast of Afrika. Ieu acret boga sababaraha ngaran, ogé dipikawanoh minangka tangkal tulip di Afrika, ...

                                               

Plasa

Plasa, palasa téh tutuwuhan nu asalna ti kulawargga Fabaceae. Tangkal anu kembangan beureum téh katempona éndah, hirup téh sumebar-rupa dimitian ti India, Asia Tenggara, nepi ka Indonésia region of West bank. Dina basa inggris disebut Seuneu Leuw ...

                                               

Suplir

Suplir judul awam kana kelompok tutuwuhan nu asup kana genus nu Adiantum, kulawarga Adiantaceae. Tutuwuhan ieu genera pakis atawa relatif tina hiji tangkal paku. Salaku tutuwuhan tina paku, suplir teu ngahasilkeun kembang dina daur hirup.

                                               

Awi bunar

Awi bunar nyaeta awi nu asalna ti kulawarga Poaceae, Genus: Siraten, Spesies: Siraten steudel, Sinonim tina Schizostachyum biflorum McClure. Hirup kalawan subur di wewengkon nu aya 600 méter di luhur beungeut laut, loba kapanggih hirup di kampung ...

                                               

Awi siam

Awi, siam, tina awi di éta téh hiji tutuwuhan nu asalna ti kulawargga Poaceae. Salah sahiji tipe tina awi, hias anu remen dipelak minangka pager pakarangan, atawa di sisi jalan. Awi asalna ti daratan Asia Tenggara jeung remen salah sahiji disebat ...

                                               

Awi temen

Awi babaturan, Gigantochloa verticillata Munro Kulawarga: Poaceae Ngaran lokal: andong awi gombong, awi ater, pring legi Jawa, pereng keles Salaku kayali Ciamis. Sebaran géograpis: Jawa, Ciamis, Brunéi, Semenanjung Malaysia Mangpaat: pikeun furni ...

                                               

Bako

Bako nujul ka hiji genus tina tutuwuhan nu aya di rubak pituin Amérika Kalér, jeung amérika Kidul, atawa siksikan aya nu geus garing. Bako daun nu sok diudud dina bentuk roko atawa nu mana wae bentuk séjén. Haseup ieu ogé sakapeung diseupah, ataw ...

                                               

Cau abaka

Cau abaka, abaca anu spesiés tangkal cau téh hiji tempat nu datang ti Ciamis. Ieu tutuwuhan téh dipaké haramayna / rambatna anu diarah tina salumpit / palapah daun, anu ilahar disebut.

                                               

Cikoru

Cikoru cekru, se, m. si nyatakeun, Schima wallichii mangrupa salah sahiji tangkal kai anu asal tina kulawarga. A loba kapanggih nu hirup jeung sumebarna mimiti Pihak, ngaliwatan Asia Tenggara, jeung Papua new guinea. Kadang-kadang disebut" candi ...

                                               

Dahu

Dahu nyaéta tangkal kai nu asalna ti kulawarga Anacardiaceae. Tangkal dahu loba kapanggih nu hirup di nagara-nagara India, Cina, Myanmar, Thailand, Indonesia, Filipina, New Guinea, jeung kapuloan Solomon. Tangkal dahu bisa hirup kalawan subur di ...

                                               

Ental

Ental, palm, Borassus flabellifer téh tutuwuhan nu asalna ti kulawarga arecaceae. Ental saperti kalapa,palma anu hirup di Asia Kidul jeung Asia Tenggara.

                                               

Entéh

Entéh utamana tumuwuh di Cina, India, Bangladesh, Pakistan, Iran, Republic of Korea, Sri lanka Jarang dipake dina Taiwan, Jepang, Indonesia, Népal, Australia, Argentina, jeung Kenya.

                                               

Gandrum

Gandrum, sorgum téh tutuwuhan nu asalna ti kulawargga Poaceae. Ieu téh hiji tutuwuhan sarwa guna pikeun bisa make eta mangrupa sumber dahareun, parab ingon-ingon jeung bahan baku industri. Salaku dahareun, gandrum aya dina jumlah-pikeun-5 sanggeu ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →