★ Free online encyclopedia. Did you know? page 387



                                               

Mohandas Gandhi

Citakan:Infobox revolusi biografi Mohandas Karamchand Gandhi Gujarati: મોહનદાસ કરમચંદ ગાંધી, Hindi: मोहन्दास करमचंद गांधी, Pronunciation-IPA: / moːhəndaːs kərəmtʃənd gaːndʰiː / 2 oktober taun 1869 – 30 januari 1948 mangrupa salah sahiji politikus ...

                                               

Operasi Varsity

Operasi Varsity mangrupa salah sahiji strategi nu digunakeun di Perang Dunya II, dina 23 Maret 1945. Operasi ieu dirarancang ku pasukan Sekutu ngaliwatan gempuran jalur gaya air, pikeun ngamankeun ngawasa jerman wewengkon Kulon.

                                               

Perang Dunya I

Perang dunya ieu mah ngarujuk ka battle of the sababaraha nagara nu nyandak tempat di Éropa antara 1914 jeung 1918. Perang ieu ngabalukarkeun palastrana juta urang jeung parobahan kaayaan dunya modern. Dina ieu perang, Sekutu, ku perancis, Kaisar ...

                                               

Muhammad al-Idrisi

Abu Abdullah Muhammad al-Idrisi al-Qurtubi al-Hasani salaku-Sabti, atawa katelah al-Idrisi, nyaeta arab Maroko mangrupakeun ahli geografi, muslim kartograper jeung Egiptolog anu hirup di Palérmo, Sisilia di istana Raja Roger II, sanggeus nyirorot ...

                                               

Alfred Nobel

Alfred Nobel Bernhard. Swédia kimiawan, insinyur nu manggihan dinamit. Manéhna nyaéta paling kawentar manéhna Nobel Prize. Unsur sintétik Nobelium dicokot ti ngaran-na.

                                               

Baro

Bangladesh Baro Vatra, kampung di kacamatan of Gopalganj Guinéa Baro, Guinea. Bahasa Baro, Dina. (Baro, In) Indonesia Peukan Baro, kab téh di Pidie, Aceh. Glumpang Baro, kab téh di Pidie, Aceh. Kuta Baro, dina Ti Aceh. Langsa Baro, kab téh di Lan ...

                                               

2002

8 pébruari - 24 pebruari - Olimpiade usum Panas di Kota Salt Lake, Utah. 18 April - Pemesanan anyar serangga, Mantophasmatodea, dibéwarakeun. 20-May - restorasi ti kamerdikaan East Timor. 2 September - Gotra Sawala Persarikatan Bangsa-bangsa uran ...

                                               

2005

2005 taun mimiti poé saptu dina kalénder Gregorian. Taun 2005 tanda: Taun Ékaristi internasional dina kakawasaan Katolik. Olimpiade Fisika. (The Olympic Games Is The Physics) Taun Kota Cork, minangka Puseur Kabudayan Éropa. Taun Sukarelawan ku pa ...

                                               

2006

Pikeun satengah taun dimimitian dina 2006 sarua taun 1998 nu taun aya saprak 1890-an, salila ieu waktu nu taun ieu téh bisa jadi aya nu geus bisa direkam.

                                               

2007

2007 nyaeta taun biasa nu dimimitian ti poé senén dina kalénder Gregori. Taun ieu mangrupakeun taun 2007 Maséhi, taun 7 dina abad 21, jeung 7 dina milénium ka 3. Taun ieu oge taun pikeun inpo nu urang kiwari. Taun ieu diancer-ancer: Taun Kutub In ...

                                               

2008

2008 nyaéta taun ieu, taun awal poé salasa di Anno Sunda, nurutkeun kalénder Gregorian. Dina 2008, tapi, saperti: Sataun Maca Nasional di Inggris. Yéar nu Mantuan, sakumaha nyatakeun ku internasional konservasi prakarsa Amphibian Parahu. Ieu Inte ...

                                               

2012

22 désémber. (December 22) Singapore sacara meunang leuwih Thailand di final Piala Suzuki tumbu téks, jeung batur 2012 utama skor 3-2. Cangkir Suzuki tumbu téks, jeung batur ditutup dina 2012 resmi ditutup di Suphachalasai Stadion, Bangkok, Thail ...

                                               

Suraghana

Nu Jalantara Di Suraghana atawa Rahyang Raja téh hiji raja nu kadua-Tapi Manéhna ieu Tapi Manéhna lahir Dina Suradharmaputra ti awal taun 702 Make dugi ka 709 Make eta salaku panerusna ka bapana, raja Wretikandayun.

                                               

Wretikandayun

Nu Wretikandayun anu mimiti raja Tapi Raja nu maréntah di Tapi Manéhna, gumelar Nya Suradarma Jayaprakosa ti awal taun 612 Make dugi ka 702 Make eta salaku panerusna ka Karajaan Limbangan. Nya Suradarma Wretikandayun ngamerdékakeun Karajaan Jeung ...

                                               

Marco Polo

Marco Polo nyaeta padagang Venesia jeung penjelajah, bareng jeung pupus-na bapa téh Kolotna jeung pamanna nyaeta Mafféo, west kahiji kalina indit ka make Jalan Sutra ka China jeung nganjang Gede Khan Kakawasaan Mongol, Kubilai Khan. Keur di jalan ...

                                               

Museum Nasional Indonésia

Muséum Nasional Republik Indonesia atawa Muséum Gajah, museum nu aya di Puseur Dayeuh nu di Jalan Di Jabar 12. Muséum ieu muséum kahiji jeung panggedena di Asia Tenggara.

                                               

Gedong Perundingan Linggarjati

Gedong Perundingan Linggarjati tempat pikeun diayakeunanan perundingan Linggarjati. Perundingan Linggarjati nyaeta perundingan antara Indonésia jeung Walanda di Linggarjati, The West bank nu nyababkeun kasapukan ngeunaan status kamerdikaan Indone ...

                                               

Gedong Saté

Gedong Saté kiwari Kantor Kapala Tingkat I jawa Barat Bandung, lebah wétan Wangunan Tunggang ayeuna dikawasaan ku Central Kantor Pos jeung Giro salaku wangunan tambahan lebah kulon nyaéta Wangunan DPRD Provinsi jawa Barat. Dina hakékatna wangunan ...

                                               

Abdul Halim

Abdul Halim téh salah sahiji Kiai Haji, para ulama, guru. Ngaran acuk hajina téh Otong Syatori, putra-na, Muhammad Sipat, panénjo kawedanan Jatiwangi. Ti leutik geus ngajalankeun agama kanu jadi bapana, sarta saterusna maranéhanana pindah ka saba ...

                                               

Ahmad Affandi

Achmad Affandi lahir di kuningan tepatna tanggal 27 oktober 1927 kota - manéhna wafat dina kaping 29 désémber 1990. Manéhna janteun dosen jeung diréktur umum paternekan,diréktur umum tina tatanén, departemen ngora dina urusan dahareun jeung kamen ...

                                               

Anwar Isnudikarta

Anwar Isnudikarta mangrupa salah sahiji politikus ogé minangka penyair anu di babarken di Cibeber, Cianjur, 10 mar 1923-Bandung 24 mei 1985)anjena nulis dina dua-di sunda jeung bahasa indonesia, anjena sareng ngango nyaéta ngaran landian.l-purwa ...

                                               

Danarto

Danarto lahir di Mojowétan, Sragén, Jawa Tengah, 27 juni 1940. Pendidikan pamungkas tina Akademi Fine Arts Di amérika sarikat. Kawin jeung Kapala muslim ku Luxfiatin. Sajaba ti éta pikeun jadi panulis Danarto ogé kawentar salaku pelukis. Danarto ...

                                               

Kuntowijoyo

Kuntowijoyo tabel, gumelar 18-Septembèr 1941 ti Bantul, Yogyakarta, nikah jeung Susilaningsih. Kuntowijoyo pupusna tanggal 22 pébruari 2005. Atikan S-2 di University of Connecticut, S-3 Universitas Columbia, Amèrika Sarikat. Pagawèan tetep jadi d ...

                                               

Kacapi indung

Kacapi indung téh salah sahiji bentuk waditra kacapi dina karawitan Sunda anu kaasup kelompok musik instrumen of the string. Ilaharna kacapi indung aya anu dipaké pikeun mirig lagu Cianjuran atawa mamaos. Tong dipaké dina kacapi indung nyaéta ila ...

                                               

Kacapi rincik

Kacapi rincik nyaéta alat musik Sunda wangun darso anu paling mirip jeung jentréng atawa kilung biasana mindeng dipaké babarengan jeung kacapi indung di seni mamaos tembang Sunda Cianjuran. Kacapi rincik sakapeung ogé disebut salaku kacapi anak. ...

                                               

Scandic Hotels

Scandic nyaeta hiji ngaran keur jaringan hotel nu gede di nagara-nagara Nordik, jeung jumlah jamleh hotelna leuwih ti 139 boh nu geus oprasi atawa nu keur dijieun keneh.

                                               

Korean Folk Village

Koréan Rahayat Désa mangrupa salah sahiji wanda wisata atraction anu hirup nu aya di kota Yongin, kota satelit di Seoul metropolitan di Wewengkon, the province of Seoul, South korea. Tujuan Koréan Rahayat Désa nyaéta pikeun mintonkeun unsur kahir ...

                                               

.бг

Ari ngaran domain.бг nu kode internasionalisasi nagara domain undak luhur ieu diusulkeun pikeun el salvador. Ari ngaran DNS SUNDA domainna lamun geus--90ae, nurutkeun aturan prosedur aplikasi internasional ngaran domain. Saméméhna ieu ditampik ku ...

                                               

SPSS

Komputer Program SPSS versi munggaran nu mimiti diwanohkeun dina taun 1960-an jeung program anu digunakeun pikeun analisis statistik dina élmu sosial, éta ogé dipaké ku pasar panalungtik kaséhatan, pamaréntah, guu jeung silih. Program RUJUKAN dij ...

                                               

Karéta api ékonomi

Kareta api sacara ékonomi kelas kareta api nyaéta panghandapna di Indonesia. Kareta ekonomi nu disubsidi ku pamarentah, sabab teu disubsidi. Fasilitas nu aya toilet di unggal gerbong, AC téh Split ti 6 unit per gerbong, jeung aya hiji kareta nu t ...

                                               

Karéta api éksekutip

Karéta api éksekutip nyaéta kelas kareta api pangluhurna di Indonesia. Di hiji waktu kelas éksekutip, eta ngan ngawengku 50-tempat diuk, leuwih saeutik batan kelas bisnis téh hiji 64-tempat diuk, atawa kelas ékonomi nu 80 atawa 106 jok. Karéta ap ...

                                               

Kereta Api Indonesia

PT Station Seuneu Indonesia atawa PT KAI mangrupa Badan Usaha Milik Nagara nu ngaoperasikeun kareta api di Indonésia. PT KAI téh dibagi kana sababaraha Daop jeung Divre. PT KCJ misahkeun diri ti WAKTU KAI ti taun 2008 jeung anu jadi anak ti PT KAI.

                                               

Lokomotip

Lokomotip atawa anu mindeng disebut salaku kapala angkutan téh mangrupa bagian tina sirkuit kareta api anu ngagunakeun mesin pikeun pindah kareta. Hal ieu biasana lokomotip nu panghareupna dina blok kareta api. Nu Operator tina lokomotif anu dise ...

                                               

Rél

Urang atawa erél logam batang ka landasan, jalan kareta atawa kandaraan nu séjén salaku trém jeung sajabana. Urang nu dua batang logam kaku anu panjang nu sarua, anu napel di bantalan minangka dasar ti landasan. Urang-urang anu dibeungkeut dina b ...

                                               

Toyota Sienta

Toyota Sienta leutik minivan 5-panto nu di jieun tina Toyota nu dijual di Jepang jeung Indonesia. Diwanohkeun dina awal bulan September 2003 nepi, mobil geus a 7-tempat diuk najan ukuran bodina leutik pisan. Toyota Sienta ngabogaan engine bensin ...

                                               

Toyota Supra

Toyota Supra mobil olahraga nu boga kamampuhan luhur dijieun ku Toyota Motor Corporation, Jepang ti 1978 nepi ka taun 2002. Kahiji, Supra mangrupa vérsi méwah tina engine 6-silinder Toyota Celica. Ti taun 1986, Supra kana mobil olahraga anu eweuh ...

                                               

Chūbu Centrair International Airport

Bandara Internasional Chūbu Centrair dina Basa wewengkon Chūbu Inggris Centrair International Airport bandara di pulo dijieun di Basisir Ise, Kota Tokoname di Préféktur Aichi, Nagoya kyushu di Jepang di tengah.

                                               

Aljabar Borel

Dina matematik, nu Borel algebra di topologi dua σ-algebra di topologi rohangan X: Minimal σ-algebra ngandung muka susunan. Minimal σ-algebra ngandung ci susunan. Minimal σ-algebra dina susunan X ngandung sawaréh T daya diatur 2 X anu pangleutikn ...

                                               

Memorylessness

Anggap X ngarupakeun variabel random diskrit nu nilai bohong dina susunan { 0, 1, 2. } atawa dina susunan { 1, 2, 3. }. Sebaran probabiliti tina X memoryless persis lamun, pikeun nu mana wae x, y di { 0, 1, 2. } atawa di { 1, 2, 3. }, salaku hal ...

                                               

Sebaran Cauchy

Sebaran Cauchy nyaeta sebaran probabilitas nu ngabogaan probability density function f x = 1 s π }}} mana t nyaéta hiji parameter lokasi s nyaéta hiji parameter skala. Kasus husus lamun t = 0 jeung t = 1 disebut standar sebaran Cauchy nu ngabogaa ...

                                               

Sebaran chi-kuadrat

Pikeun nu mana wae nu positif integer k {\displaystyle k}, sebaran chi-kuadrat jeung k tingkat kabebasan nyaeta probability distribution of a random variable X = Z 1 2 + ⋯ + Z k 2 {\displaystyle X=Z_{1}^{2}+\cdots +Z_{k}^{2}} mana Z 1., Z k nu no ...

                                               

Sebaran eksponensial

Dina téori kamungkinan jeung statistik, sebaran eksponensial nyaeta sebaran probailiti kontinyu jeung probability density function f t = { λ e − λ t, t ≥ 0, 0, t &lt, 0. {\displaystyle ft=\left\\ s,t\geq 0.} Ieu hartina yen probabiliti kondisiona ...

                                               

Sebaran gamma

Dina tiori probabiliti jeung statistik, sebaran gamma nyaéta probability distribution kontinyu. Probability density function bisa ditembongkeun dina watesan fungsi gamma: f x = x k − 1 e − x / θ Γ k θ k f o r x &gt, 0 {\displaystyle fx=x^{k-1}{\f ...

                                               

Sebaran Log-normal

Kamungkinan jeung statistik, sebaran log-normal nyaeta sebaran probabiliti nu téh raket patalina jeung sebaran normal: lamun X ngarupakeun variabel acak sebaran normal, mangka mal ngabogaan sebaran log-normal. Dina kecap: variabel nyaéta alam log ...

                                               

Sebaran seragam

Dina matematika, sebaran seragam nyaeta sebaran probabiliti tina basajan. Distribution bisa jadi diskrit atawa kontinyu. Dina kasus diskrit, bisa karakterisasi ku nyebutkeun yen sakabeh nilai nu sarua kamungkinanna. Dina kasus palaksanaan nyaéta ...

                                               

Sebaran Wishart

Dina statistik, sebaran Wishart, ngaranna ngahargaan John Wishart, salah sahiji kulawarga tina sebaran probabiliti keur nonnegative-definite nilai matrix variabel random, diartikeun di handap ieu. Hayu X 1 ∼ N p 0, V, {\displaystyle X_{1}\sim N_{ ...

                                               

Gambaran kongkrit teorema central limit

Bagian ieu ngagambarkeun theory of the central limit ngaliwatan conto keur penghitungan bisa gancang diitung ku leungeun dina kertas, salaku conto-intesip di teorema central limit. Asumsina yén probability distribution diskrit variabel acak X ka ...

                                               

Probability axioms

Probability P {\displaystyle P} jumlah kajadian E {\displaystyle E} {\displaystyle P}) nyaéta tangtu nu aya kaitannana ka a "universe" atawa sampel ruang Ω {\displaystyle \Omega } sadaya mungkin dasar kajadian dina cara saperti nu a P {\displayst ...

                                               

Random field

Harti dasar random field nyaéta random jumlah nu jumlah ka bisa dipetakeun kana rohangan. Nilai di random field ilahar pakait dina spatial antara hiji nilai jeung nu séjén téh, di harti dasarna bisa jadi ogé nilai ieu teu pisan beda jeung nilai s ...

                                               

Téoréma Bayes

Téorema Bayes nyaeta hasil dina tiori probabiliti, nu méré conditional probability distribution of a random variable dibikeun B dina watesan conditional probability distribution variabel B dibikeun jeung marginal probability distribution of A sor ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →