★ Free online encyclopedia. Did you know? page 386



                                               

Noah (grup musik)

Noah, atawa dipikanawoh ku ngaran NUH, nyaeta grup Pop / Rock alternatif ti Bandung, Indonesia. Kelompok musik ieu dijieun dina taun 2000 jeung éta téh pikeun lagu "Mimpi Yang Sempurna". Grup musik ieu ogé populér jeung lirik nu basajan jeung pui ...

                                               

Arctic Monkeys

Arktik Monyet grup asal tina basa inggris nyaeta aliran video musik tina post-punk revival jeung garasi rock. Arktik Monyet dibenuk taun dina taun 2002 ku Alex Turner, Jamie Cook, Matt Helders, jeung Nick OMalley. Andy Nicholson jeung Glyn John n ...

                                               

Blur

Nu Blur a group of asal Inggris anu kawangun dina taun 1989, di Colchester, britania raya. Tanaga Blur ayeuna di antarana: Damon Albarn salaku vokalis / keyboardist, Graham Coxon salaku gitaris jeung deui-vocal, Dave Rowntree salaku drummer a, je ...

                                               

Daptar lagu kabangsaan

Di handap ieu runtuyan lagu kebangsaan. Ngaran nagara dina nu geus leunit, atawa teu bébas tapi masih tetep masih ngabobaan himne, ditulis juni. Nu terikat disusun lamun maranéhanana éta dina jeung lagu kebangsaan nu beda jeung nagara indungna.

                                               

Meniñ Qazaqstanım

Meniñ Qazaqstanım ieu lagu kabangsaan Kazakhstan kiwari diadopsi dina tanggal 7 januari 2006. Lagu ieu dumasar kana hiji lagu nu sejen nu mangrupa homonim nu ieu dirancang dina 1956, anak musik ku Shamshi Kaldayakov jeung rumpakana tina Jumeken N ...

                                               

Shche ne vmerla Ukraina

"Shche ne vmerla Ukraina" nyaeta lagu kabangsaan Ukraina deui 1992. Rumpakana nyokot pupuh nu asli téh nu mimiti saeutik robah ti hiji sair patriotik nu ieu ditulis dina taun 1862 ku Pavlo Chubynsky, a étnograper paling kawentar tina Kiev, jeung ...

                                               

Wilhelmus van Nassouwe

Wilhelmus van Nassouwe ieu lagu kabangsaan Walanda. Lagu ieu diwangun ti 15 September nu bareng pikeun nyieun hiji akrostikhon: di versi nu panjang waktu, hurup-hurup nu kahiji 15 September nu nyieun ngaran Willem van Nassov. Hal ieu biasana ngan ...

                                               

Dangdut

Pop musik populér Indonésia téh pikeun meunangkeun éfék wirahma Malayu, Arab jeung India. Musik ieu jadi popular saprak 1970-an di antara pagawe ngora, tapi saprak taun 1990-an ahir nu mikaresepna sacara lega leuwih loba deui di Nagara, komo di n ...

                                               

Lésitin

Lésitin biasana dipaké salaku sinonim pikeun fosfatidilkolin, a fosfolipid nu ngarupakeun salasahiji komponén utama fraksi fosfatida nu bisa anjeun diékstraksi tina konéng endog dina basa yunani lekithos - λεκιθος, atawa kacang kedelé. Lésitin an ...

                                               

Bungbu dapur

Bungbu dapur atawa bungbu atawa sambara anu rupa-rupa bagian tina tutuwuhan atawa hasil tina olahannana nu dipaké pikeun méré rasa ngeunah dahareun. Biasana bungbu dibebek, katutupan dina gandum atawa diréndos terus digalokeun jeung sayuran atawa ...

                                               

Gula

Dina pamakéan sacara umum, gula nujul ka sukrosa, atawa "gula bodas", disakarida kristalin bodas. Gula bodas mangrupa nu pangmindengna dipaké pikeun ngarobah rasa jeung sipat vitamin d. Gula bodas ieu sacara komersil dijieun tina tiwu atawa bit. ...

                                               

Jaringao

Jaringao téh tutuwuhan ti kulawarga Acoraceae, tina genus Acorus. Nu jangkung, ngembang di taneuh anu baseuh atawa ranca, nu observasi taunan jeung monokotil. Rhizomana geus sok geus dipaké pikeun ubar, tapi ogé bisa dipaké salaku ubar psikotropi ...

                                               

Pedes

Pamajikan téh tutuwuhan nu ngarambat kulawarga Piperaceae. Tutuwuhan ieu geus buah nu sok dimanfaatkeun salaku bumbu dapur anjeun jeung tutuwuhan tina tegalan nu geus prospék usaha nu luhur. Tutuwuhan ieu sumebar di sababaraha wewengkon amérika s ...

                                               

Endog bobodasna

Endog bobodasna salaku umum ka paling cairanana nu aya dina endog, kitu sitoplasma, nu saméméh fértilisasi hiji sél tunggal. Kandunganana mah lolobana protéin nu leyur dina cai. Fungsi utama nyaeta disebut konéngna jeung nyadiakeun tambahan gizi ...

                                               

Endog kokonéngna

Endog kokonéngna atawa di wewengkon nu ilahar disebut salaku endog beubeureumna téh mangrupa bagian tina endog nyaéta kadaharan tina émbrio. Endog kokoneéngna ngambang dina endog bobodasna jeung hiji atawa dua tali pikeun endog kokonéngna atawa k ...

                                               

Saté lilit

Saté lilit atawa tunggang beulit mangrupa variasi tina tunggang asal Deui. Ieu téh tunggang anu dijieun ti daging bagong, lauk, hayam, daging sapi, atawa dagind kuya dicacagan, terus dicampurkeun jeung parud kalapa, cipati, jus jeruk, bawang beur ...

                                               

Lumpia basah

Lumpia basah nya eta salah sahiji kadaharan has Indonesia, nu asalna di China. Dina taun 90 hiji snack lumpia basah kasus di Semarang jeung Bandung. Sanajan geus dipikawanoh ti Semarang, Klub ogé geus lumpia nu teu leungit ka israel. Lumpia basah ...

                                               

Asinan Bogor

Asinan London mangrupa salah sahiji has kadaharan anu asalna ti wewengkon Bogor, Jawa Kulon. Asinan pangan anu eusina potongan bungbuahan atawa sayur-sayuran nu kahiji nu dibere ngagunakeun sup ti campuran tina cabe beureum, cuka, gula, uyah jeun ...

                                               

Leumeung

Leumeung nyaeta kadaharan nu dijieun tina béas ketan anu diasakan dina sabuku awi, mibanda saméméhna digulung ku pangaruh tina daun cau. Gulungan daun cau nu anjeun ngalakukeun tipung béas anu dicampur jeung cipati téh tuluy diselapkeun kana sabu ...

                                               

Lumpia

Lumpia atawa lun pia nyaeta salah sahiji kadaharan tradisional Cina. Lumpia dipikawanoh ku masarakat Indonesia, nyaeta lafal Basa Hokkian. Lumpia nu dijieun tina lambaran ipis tina tipung gandum nu jadi variasi tina eusina, saperti Lats, Endog, s ...

                                               

Pais

Pais téh cara ngolah dahareun ka nu umum ampir aya di wewengkon Indonesia. Cara leuwih biasana ngagunakeun daun cau keur disebut lauk jeung eta. Kumaha nyieunna ku bumbu jeung rempah diréndos jeung nambahkeun hiji daun surawung, tomat, jeung cabe ...

                                               

Tteokbokki

Ttéokbokki mangrupa salah sahiji kadaharan Kidul nyaéta tteok nu asal tina tiipung béas diasakan ngagunakeun samara tina gochujang amis ka lada. Hal ieu biasana Ttéokbokki nyokot bentuk buleud panjanng hirup tabung. Kadaharan ieu nu loba dijual d ...

                                               

Pohpohan

Pohpohan anu kaasup dina haté Urticacéae ngaran lalab téh didaharna téh aya, jadi sorangan biasana di sisi leuweung jeung warna bisa héjo.Pohpohan tutuwuhan terna téh jangkungna bisa nepi ka 5 meter, aya anu teu teuas jeung seungit biasana dipaké ...

                                               

Lotte World

Lotte World kompléks rekréasi di Seoul, Korea Kidul. Ieu ngandung kebon jejer di jero rohangan, taman hiburan di luar rohangan, kapuloan nu disambungkeun ku hiji monorél, mall balanja, hiji hotel, hiji museum of the kuna, fasilitas olah raga jeun ...

                                               

Rugbi union

Rugbi union, mindeng disebut rugby ngan, nyaéta olahraga tim full kontak anu lahir di Inggris di awal ka pertengahan abad ka-19. salah sahiji dua konci maén bal rugbi, geus di jalan jeung bal anu dibawa ku leungeun. Olahraga maén kalawan hiji bal ...

                                               

Ténda

Ténda téh mota sok karya hateup mobil atawa tempo ogé, imah gedé saperti yén éta téh sok dipaké ku sirkeus. Ténda bisa dibawa ka mana jeung éta sok dipaké ku tantara minangka tempat pikeun nampung korban bencana alam atawa basa aranjeunna keur ay ...

                                               

Curug Bangkong

Bangkong téh hiji objek wisata di Kabupatén Kuningan di désa kertawirama. Bangkong geus jangkungna 23 méter, kalayan rubak kira-kira 3 méter. Nu daya tina cai tina Curug ieu perenahna lamun usum hujan datang, jumlah cai pikeun kanaékan leuwih bad ...

                                               

Curug Sidomba

Nu Sidomba eta aya dina Obyek wisata Bumi Perkemahan Sidomba di handapeun suku Gunung Ciremai. Asal curuk-eta kapanggih nu teu fun di taun2002 jeung sababaraha siswa SMP Islam Terpadu Umar Sjarifudin Kuningan pikeun ngalakukeun hiking ngaliwatan ...

                                               

Kampung Daun

Désa Daun mangrupa salah sahiji kuliner nu aya di kota Bandung. Jeung konsep Budaya hiji Galeri jeung hiji Kafé, hiji tempat pikeun dahar kuring siap pikeun ngawowoy nganjang ka ngarasakeun kaayaan nu sarua nu tenang jeung tingtrim. hung salian t ...

                                               

Situ Ciburuy

Situ Ciburuy téh perenahna di jalan raya ka Melbourne-kota, benerna di désa kacamatan Ciburuy Sora. Situ Ciburuy ngabogaan rupa-kira 25 ha, jeung pulo nu rindang di tengah. Pikeun ngahontal pulo, kumaha oge, nu datang bisa nyewa parahu nu warna w ...

                                               

Taman Balai Kota Bandung

Kebon Pati Kota Melbourne téh hiji taman kota nu aya di Kota Bandung. Taman safari anu perenahna di kidul of Death of the City of Bandung. Ayeuna, Taman Pati Kota Bandung téh hiji dua taman amerika, nyaéta Taman Déwi pejuang istri déwi sartika je ...

                                               

Taman Héwan Bandung

Taman Héwan Bandung, atawa Ingon di Taman téh salah sahiji anu pang taman tématik dina City of Melbourne nu geus téma hewan a. Taman ieu diwangun dina raraga minuhan kaperluan wargi Bandung, masarakat anak, atawa penyayang héwan dina video.

                                               

Asam lemak oméga-3

Asam lemak nu n -3 hiji kulawarga asam lemak teu jenuh jeung ahir beungkeut ganda karbon-karbon dina posisi n ieu -3, nyaéta beungkeutan katilu tungtung métil asam lemakna. Asam lemak nu n -3 nu penting salaku zat gizi dina eta asam alfa-linoléna ...

                                               

Lipid

Istilah lipid ngawengku rupa-rupa molekul, jeung kaasup sanyawaan nu rélatif teu leyur na cai atawa nonpolar nu asalna tina mahluk hirup, kayaning malam, asam lemak, fosfolipid, sfingolipid, jeung glikolipid turunan asam lemak sarta terpenoid kay ...

                                               

Insulin

Insulin nyaéta polipéptida hormon nu ngatur métabolisme karbohidrat. Lian ti nu tanggung jawab salaku éféktor utama homéostasis karbohidrat, awak bisa ogé mangaruhan métabolisme lemak: bisa kuring ngarobah kamampuh ati ka nyabut panyimpen lemak. ...

                                               

Leukemia

Kecap leukemia nujul ka grup kangker nu tumiba kana sél gerih jeung bodas. Dina pertengahan abad ka-19, nu leukemia téh dianggap hiji kasakit homogen nu bisa nepi ka pupusna, manuk eta mah getih tina penampilan jeung bodas leuko-. Leukemia mungga ...

                                               

Kékéongeun

Kékéongeun panyakit tina kuku atawa pikeun déformitas paku. Sanajan paku struktur dihasilkeun ku kulit sarta palengkep kulit, kékéongeun kuring boga hiji klasifikasi nu beda sabab tanda jeung gejala nu beda sorangan nu bisa patali jeung kaayaan m ...

                                               

Panyakit Alzheimer

Panyakit B, anu ku urang kulon mah disebut Alzheimer atawa pikun sorangan, nyaeta turuna kapinteran jeung fungsi mental kusabab aya perobahan tina jaringan otak, bisa jadi alatan sél otak anu murungkut, pambuluh darah otak anu acak-acakan, atawa ...

                                               

Lépra

Lépra, kusta, atawa Hansen panyakit, nyaéta hiji kasakit inféksi nu dibalukarkeun ku inféksi Mycobacterium leprae, a mycobacterium aérobik résistansi ka asam. Ngaran lépra bisa dicokot ti kapanggihna Mycobacterium leprae ku Gerhard Armauer Hansen ...

                                               

Polio

Polio, atawa paralisis orok, ieu téh hiji kasakit viral tepa. Nu nyababkeun virus nu disebut individu, nu asup kana awak oral, terus ngainféksi peujit. Salajengna ieu virus bisa nyebar asup kana saluran getih sarta sistim saraf pusat nu ngabaluka ...

                                               

Énsiklopédi Britannica

Encyclopedia Britannica nyaéta énsiklopedi ilahar make basa inggris diterbitkeun ku Encyclopedia Britannica, Inc. Énsiklopedi ieu téh hiji énsiklopedi pangkolotna di dunya. Dianggap ku loba pihak pikeun jadi otoritas pangluhurna dina widang ieu. ...

                                               

Nomor Pokok Wajib Pajak

Hiji nomer Poko Wajib Pajeg nyaéta nomer anu dibikeun ka wajib pajeg pikeun tujuan ngitung, nyetor, jeung ngalaporkeun pajeg nu jadi hutang dina hiji waktu lamun, sakumaha nu geus ngadegkeun dina ieu POLAH.

                                               

Garuda Indonesia

WAKTU Hiber Tarumanagara of Garuda Indonesia, disingket Garuda Indonesia, nyaéta salah sahiji parusahaan penerbangan, nasional Indonesia. Ieu ngaran asalna ti dongeng manuk Garuda. Dina tradisi Weda India, Garuda nu mawa Hindu gusti Wisnu. Pausah ...

                                               

Everland

Everland Resort nyaeta hiji taman di Yongin, the suburb of Seoul, South Korea. Everland panggedena taman tema di koréa Kidul. Dina taun 2002, nu Boga anu aya dina rengking kagenep di taman hiburan nu paling dilongok di dunya. Sejen sahiji obyek w ...

                                               

Chilsung Cider

Chilsung Cider cuka inuman dikarbonoasi nu dipasarkeun ku pausahaan koréa Kidul Lotte Chilsung. Chulsung apple Cider tinimbang "cider" kawas basa inggris nyaéta hiji inuman nu ngandung alkohol, éta téh dijieun tina jus apel. Dina Koréa Kalér keca ...

                                               

Daptar pausahaan karéta di Jepang

A runtuyan pausahaan kareta di Jepang nyaeta sekuen operator kareta di Jepang. Ditulis déngdék nyaéta operator katilu, antara satengah-umum, satengah-swasta.

                                               

Urang Géorgia

Eastmond, Anthony 2010, Karajaan Imagery dina kawas awak Géorgia, Penn State Pencét. Suny, R. G. 1994, Nyieun tina Georgian Bangsa, Indiana University Press. Toumanoff, C. 1963 Studi di Christian Kaukasia Sajarah, Bungah University Press. Rapp, S ...

                                               

Urang Minang

Papua atawa sok disingget ka Jalan nyaéta grup étnis golongan Nagara séjén Jalan jeung ngajungjung jeung Papua. Wewengkon jeung kabudayaanna ngawengku Kulon Kalér, nu sabeulah Kontak bagian tina Bengkulu kalér, bagian barat Jambi, bagian kidul Af ...

                                               

Urang Mongol

Pikeun kagunaan séjén tina Urang Mongol, tempo Urang Mongol disambiguasi. Mongol, Mongolchuud) nu hiji grup étnis Asia Tengah-Wétaneun ngeusian utamana nagara Mongolia, Cina, jeung Rusia. Sabab perang jeung hijrah, Mongol kapanggih kitu oge di sa ...

                                               

Lembaga Penerbangan dan Antariksa Nasional

Lembaga Rahayat dan Antariksa Nasional, nu disingket LAPAN anu lambaga Pamaréntah Non-Department of Indonesia, nu ngabogaan tugas ngalaksanakeun tugas pamaréntah dina widang panalungtikan jeung proyék pangwangunan kadirgantaraan jeung pamangfaata ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →