★ Free online encyclopedia. Did you know? page 385



                                               

Daptar carita dina Buku Sarébu Hiji Peuting

Ieu mangrupa daptar carita dumasar kana hiji Rebu Hiji Peuting ku Richard Francis Burton. Sapuluh kahiji volume Burton, diterbitkeun antara 1882-1884 jeung genep volume satuluyna, nu ngandung carita of suplement nu diterbitkeun dina taun 1885.Peu ...

                                               

I (kana)

い di rentang hiragana atawa イ dina katakana, salah sahiji kecap basa Jepang nu ngagambarkeun hiji mora. い dumasar kana sōsho gaya karakter kanji 以, jeung イ dina bentuk radikal karakter pikeun 伊. Dina aksara Latin Jepang ampir katutup buleud ...

                                               

Ki (kana)

き, di rentang hiragana, キ dina katakana, jeung di Romaji ngagunakeun romanisasi basa Jepang, nyaeta salah sahiji Basa Jepang, nu ngagambarkeun hiji mora. Boh hiragana skrip き jeung katakana キ ieu simplify 幾 kanji. Aksara hiragana skrip き, s ...

                                               

Ku (kana)

く, di rentang hiragana, atawa ク dina katakana, jeung di tempo ogé dumasar dina romanisasi basa Jepang, nyaeta salah sahiji basa Jepang, nu ngagambarkeun hiji mora. Karakter ieu, saperti dina karaker nu séjén baris kadua, eta bisa jadi periode k ...

                                               

N (kana)

ん, di rentang hiragana, atawa ン dina katakana, salah sahiji kana basa Jepang kana, nu éach ngagambarkeun hiji mora. Éta téh ngan sora tungtung jeung konsonan. Ieu téh unik di sababaraha aspék, nya kungsi bisa dimimitian hiji kecap, sarta ditutu ...

                                               

No (kana)

の, di rentang hiragana, atawa ノ dina katakana, salah sahiji kana basa Jepang kana, nu éach ngagambarkeun hiji mora. Dina pamakéan system susunan Jepang buleud, eta occupies 25th posisi, antara ね jeung は. Eta ngawengku nu 26th posisi dina iroh ...

                                               

U (kana)

Dina sistim tulisan Jepang, nu う jeung ウ aya di tempat katilu di modern Ti hiji kumpulan. Di Jerona, aya di tempat nu ka-24, antara む jeung ゐ. Dina tabel Unggal, う aya dina kolom kahiji jeung di baris katilu. Dieja normal téh.

                                               

Étiopia

Pikeun kagunaan lian ti Etiopia, tempo Étiopia disambiguasi Samentara éta, resmi Républik Démokratik Federal Samentara éta téh hiji éra hiji nagara aya dina Tanduk Afrika. Nagara ieu mangrupakeun nagara nu panggedéna di nulungan ka usher kadua di ...

                                               

Hungaria

Républik Hungaria nyaéta hiji nagara di Éropa tengah. Wates jeung Austria ka kulon, Slowakia ka kalér, Ukraina wétan, jeung Romania dina tenggara, jeung Kroasia jeung Sérbia di kidul. Dina basa lokal, nagara ieu geus diakuan salaku hiji Magyarors ...

                                               

Makédonia Kalér

Pikeun guna lian ti Makédonia, tempo Makédonia disambiguasi Républik Makédonia atawa Républik Urut Yugoslavia Nagara, ieu mindeng disebut minangka Républik, nyaeta hiji nagara nu perenahna di Balkan peninsula, Éropa Kidul. Nagara ieu tepung wates ...

                                               

Malta

Républik Malta nyaéta hiji pulo nagara di Éropa Kidul. Malta diwangun tina lima islands, tilu di antarana dicicingan, di tengah Laut Tengah. Lokasi university geus nyababkan Malta dicirikeun ku loba otoritas dina loba abad. Malta dipikawanoh sala ...

                                               

Moldova

Pikeun kagunaan lian ti "Moldova" tempo Moldova disambiguasi Républik Moldova mangrupakeun nagara nu aya di antara Rumania jeung Ukraina, di Éropa Wétan. Nagara teu boga aksés ka laut. Dina jaman baheula, Nagara mangrupa bagian ti Dacia, nu ragra ...

                                               

Norwégia

Karajaan Walanda atawa Kongeriket Paréntah dina basa Walanda, nyaéta salah sahiji nagara Nordic di Jazirah Éta bagian kulon ka wates jeung Swédia, Finlandia, jeung Rusia. Dina nu aya di Samudra Atlantik Kalér jeung Laut Barents lokasi fyord pikeu ...

                                               

Polandia

Polandia mangrupa salah sahiji tapi, komunis républik di Éropa Tengah nu wates jeung jerman sarikat di jawa barat, jeung Czech republic jeung Slowakia ka kidul, Rusia Lithuania di wétan, kalér, jeung Bélarus jeung Ukraina wétan.

                                               

Portugal

Républik Indonésia, nyaéta hiji nagara di Éropa bagian kulon. Nagara nu tepung wates Spanyol di kalér jeung wétan. Di bagian kulon tina tepung wates jeung Samudra Atlantik. Salian éta, Karibia ogé boga wewengkon di Madeira, Asores, jeung Selvagen ...

                                               

Romania

Romania mangrupakeun nagara nu aya di Éropa Tenggara, di bagian kalér Samenanjung Balkan jeung tepung wates sareng Laut Hideung. Méh sakabéh délta walungan Donau aya di Romania. Nagara ieu tepung wates sareng Hungaria jeung Sérbia di kulon, Ukrai ...

                                               

Slovakia

Républik Polandia, nyaéta hiji nagara sempalan Cékoslovakia di Éropa Tengah. Nagara nu teu boga laut ieu tepung wates jeung Polandia di kalér jeung Czech republic ka kalér-kulon, Ukraina wétan, Hungaria ka kidul, jeung Romania ka kidul-kulon. Ti ...

                                               

Slovénia

Républik Slovénia nyaéta hiji nagara basisir sub-Alpin sacara dina kidul Éropa Tengah, tepung wates jeung Sérbia di kulon, Laut Adriatik dina langkaplancar, Kroasia di kidul jeung wétan, Hungaria dina northeast, jeung Austria dina kalér. Nagara i ...

                                               

Spanyol

Karajaan Spanyol, nyaéta hiji nagara di Éropa, pikeun kidul-kulon, babarengan jeung Portugal, di Semenanjung Ibéria. Wates tanah Spanyol jeung Éropa Gunung Pirenia jeung Perancis jeung Andorra. Eta ogé ngawengku kota Ceuta jeung Mélilya di Afrika ...

                                               

Suis

Eurasia benua batur, resmina Dipikawanoh gaya ngalaman terus-terusan militer ngéléhkeun, nyaéta hiji républik féderal anu diwangun ti 26 ti kanton, jeung hiji di Bern. Nagara ieu ayana di Éropa Kulon, dikurilingan ku Jerman, Perancis, Italia, jeu ...

                                               

Yunani

Yunani, ogé katelah Hellas jeung resmi Républik Yunani nyaéta hiji nagara nu aya di Éropa tenggara. Yunani wates jeung Albania, Makédonia, jeung Bulgaria kalér, jeung Turki ka wétan. Laut Aegea aya di wetan daratan utama yunani, Laut Ionia ka kul ...

                                               

Taman Safari Indonésia

Taman ieu téh hiji tempat pelesir kulawarga nu eusi sato ieu perenahna di Désa Cibeureum, Kab Sémah Di London. Status control taneuh anu di handapeun kadaulatan Yayasan Taman jeung management atraksi wisata.

                                               

Déwan Pangwakil Rahayat Républik Indonésia

Déwan Pangwakil Rahayat Républik Indonésia, atawa kadang eta anu dimaksud Déwan Pangwakil Rahayat nu lembaga luhur nagara anu kasusun dina sistim tata nagara Indonésia salaku lembaga wawakil rahayat. DPR kasusun ku anggota partéy pulitik anu dipi ...

                                               

Himpunan Mahasiswa Pendidikan Basa jeung Sastra Sunda UPI

Himpunan Mahasiswa Pendidikan Basa jeung Sastra Sunda anu pakaitna nu aya di Dinas Pendidikan Di Daérah FPBS Universitas Pendidikan indonesia, Bandung.

                                               

Pamass Unpad

Pamass Association of Siswa Sastra Sunda nyaéta hiji organisasi mahasiswa sacara tumuwuh di Program Studi Sastra Sunda, Fakultas Sastra, nu ayeuna jadi Fakultas Ilmu Budaya Universitas. Pamass diadegkeun di Melbourne, ping 16 September, taun 1964 ...

                                               

Libanon

Libanon, resmina Républik Libanon nyaéta hiji nagara leutik nu lolobananana mangrupakuen gunung di Asia Kulon, di basisir kidul Laut Tengah. Libanon diwatesan ku Syria kalér jeung wétan, jeung Israel dina kuduleunnana. Alatan rupa-rupa sektarian, ...

                                               

Sierra Leone

Sierra Léone, ngaran resmina Républik Sierra Léone, nyaéta hiji nagara di Afrika Kulon. Nagara ieu wawatesan jeung Guinea ka kalér jeung Liberia di kidul, jeung Samudra Atlantik ka kulonna. Ngaran Sierra Léone dicokot ti ngaran portugis pikeun na ...

                                               

Tanzania

Tanzania IPA, ngaran resmi Amérika Republic of Tanzania, nyaéta hiji nagara di Afrika Wétan, diwatesan ku Kenya jeung Uganda kalér, Rwanda, Burundi jeung Républik Démokratik Kongo ka kulon, jeung Zambia, Malawi jeung Mozambik ka kidul. Dina east ...

                                               

Zimbabwé

Zimbabwe, resmina Républik Zimbabwé, baheulana Rodésia Korea, Républik Rodésia atawa Zimbabwe Rodésia, nyaéta hiji nagara nu dilingkung di bagian kidul buana Afrika, antara walungan Zambezi jeung Limpopo. Zimbabwe aya di Afrika Kidul loba kidul, ...

                                               

Lemah Héjo

Greenland nyaéta hiji nagara otonom dina Karajaan Dénmark, nu aya di antara Arktik jeung Samudra Atlantik, wétan Kanada Arktik Nusantara. Greenland panggedena di dunya aréana di dunya nu teu buana. Greenland geus dicicingan, sanajan teu teterusan ...

                                               

Polinésia Prancis

Polinésia perancis mangrupa salah sahiji nagara peuntas laut ti Perancis. Diwangun ku sababaraha grup kapuloan Polinésia, nu ageung téh Tahiti dina kumpulan pulo-Pulo di Masarakat, nu ogé sacara dunya panggedena jeung populasi jeung status ibukot ...

                                               

Saint-Barthélemy

Saint-Barthélemy, resmi nu Koléktivitas wewengkon, Saint-Barthélemy, nyaéta hiji koléktivitas peuntas laut perancis. Eta mindeng disingget Saint-Barth atawa St. Barts, padumuk asli nyebutanna Ouanalao. Koléktivitas ieu mangrupa bagian ti Leeward ...

                                               

Saint-Martin

Saint-Martin, resmi Koléktivitas, Saint-Martin, nyaéta hiji koléktivitas peuntas laut perancis nu aya di amérika kalér, ngawengku bagian kalér pulo kalédonia anyar jeung sababaraha islét. Bagian kidul pulona, Sint Maarten jeung mangrupa salah sah ...

                                               

Wallis jeung Futuna

Salaku jeung Budaya., resmi Wewengkon Wallis jeung Budaya., hiji téritori kapuloan Polinésia perancis di Pasifik Kidul antara Polinésia, Rotuma, bagian utama Fiji, Tonga, Samoa, Tokelau, jeung pulo-Pulo nu Maraca. Ieu daratanna 264 km 2 kalawan p ...

                                               

Mélilya

Mélilya mangrupa salah sahiji kota otonom di Spanyol jeung éksklave di basisir kalér Maroko. Mélilya, jeung éksklave Spanyol pikeun restorasi tina persatuan, nyaéta hiji wilayah di Spanyol nu aya dina daratan utama Afrika. Mélilya sakali bagain p ...

                                               

Kapuloan Kanaria

Hareup, atawa Hareup, mangrupa salah sahiji piboga Spanyol nu aya di kalér-kulon Afrika, kira-kira 100 km ka kulon Maroko jeung Western Sahara. Hareupeun hiji komunitas otonom Spanyol jeung hiji wewengkon luar Uni Éropa. Kapuloan ngawengku: Tener ...

                                               

Martinik

Martinik nyaéta hiji pulo di Karibia Laut anu ka wétan, jeung hiji wewengkon tanah 1.128 2 km. Saperti Guadeloupe, Martinik nyaéta wewengkon peuntas laut perancis, ngawengku 1 of departemén peuntas laut. Ka kalér-kulonna aya républik Dominika ka ...

                                               

Persekabtas Tasikmalaya

Persekabtas Anjeun geus a tim football anu dumasar dina Tasikmalaya nu ieu kabentuk dina 1 juni 2018 jeung diratifikasi di Asprov SPP Barat Kongrés Tahunan dina 27 April 2019. Persekabtas Loba nu aya di handapeun naungan Askab SPP Kacamatan Sumed ...

                                               

Persipura Jayapura

Persatuan Sépakbola Indonésia, Jayapura atawa disingget Persipura Jayapura, mangrupa salah sahiji klub sacara sépakbola profésional, loba urang Indonésia anu kantor puseurna di Jayapura, Papua. Ayeuna tim ieu meunang jujuluk Ieu Hitam. Persipura ...

                                               

PSM Makassar

Pikeun klub sepakbola Indonesia yang bernama sama, tempo PSM Madiun. Persatuan Sepak bola Makassar téh maén bal amérika sarikat Waktu, Sulawesi Barat, Sarta katelah pasukan Ramang, atawa Juku Eja.

                                               

Baladéwa

Dina sejen, perang atawa Aladara mangrupa salah sahiji karakter nu aya karakter dina hindu epik Pandawa. Manéhna putra Raja Basudéwa, Raja Mandura Dewi of Mahérah. Dina sejen, dina perang anu katelah pinter muter salaku gada, Duryudana jeung Jala ...

                                               

Kangsa

Kangsa, Kamsa, alias Jaka Maruta mangrupa salah sahiji inohong antagonis dina hindu epik Pandawa. Sistem manusa satengah Buta, ngaran Ibu Déwi Mahérah, carogéna Di Basudéwa, Raja Mandura. Bentuk raksasana warisan ti Bapana, manéhna Gorawangsa, ra ...

                                               

Parikesit

Subhadra mangrupa salah sahiji karakter film dina hindu epik Pandawa. Subhadra téh putra tunggal Abimanyu anu gugur dina Medan perang. Nya lahir dina poé pamungkas tina Medan perang, Indungna Déwi Utari. Subhadra jadi raja Astina nyaeta pikeun ng ...

                                               

Suzanne Pleshette

Nevada Smith, Taun 1966. Blackbeards Jurig 1968. (Blackbeards Ghost 1968) Manuk 1963. (The birds 1963) 40 Pon of Kasulitan 1962. Youngblood Hawke 1964. Berjiwa Away 2001. (Spirited Away 2001) Awon Dachshund 1966. (The Ugly Dachshund 1966) Singa R ...

                                               

Dian Sastrowardoyo

Diandra Paramitha Sastro Wardoyo, atawa leuwih dipikawanoh minangka Dian Sastro lahir di Jakarta, 16 Maret 1982. Alumnus Fakultas Filsafat Universitas Indonesia angkatan laut dina 2001 ieu lulusan thesis taun dina taun 2007. Nyokot judul Béauty K ...

                                               

Tayub

Sesa awak Jeung mangrupa salah sahiji ragem ibingan anu hirup di bank Jabar. Istilah Jeung dina sesa awak Jeung, dina garis jeung sajarah ayana, asalna ti basa Jawa sayub atawa anayub. Ibingan ieu muncul di Jawa Kulon, utamana Pamaréntah, lamun P ...

                                               

ISO 3166-1 alpha-2

ISO 3166-1 alpha-2 kode dua hurup pikeun kode nagara anu digambarkeun dina ISO 3166-1, bagian tina standar ISO 3166 anu diterbitkeun ku Organisasi Standarisasi Internasional, pikeun ngagambarkeun nagara, wewengkon dépénden, jeung wewengkon anu di ...

                                               

Lagu Kabangsaan Saudi Arabia

Lagu kabangsaan Saudi Arabia nyaéta lagu kabangsaan Saudi Arabia anu ditunjuk pamakéaannana dina taun 1950-an jeung diropéa deui dina taun 1984, jeung parobahan dina rumpakana.

                                               

Mike Dirnt

Mike Dirnt nyaéta ngaran asli Michael Ryan Prita nyaéta bassis grup musik Green Day. Mike lahir di Kalifornia, Amerika serikat tanggal 4 Mei 1972, Ibu Mike Heroin mikaresep. Mike diadopsi ku Pasangan séjén lamun ieu masih orok kénéh, tapi dina um ...

                                               

Tre Cool

Tre Cool ngaran asli Koplok Edwin Wright III the drummer grup musik Green Day. Tre Cool lahir di Frankfurt, Jérman tanggal 9 désémber 1972. Bapana,a helikopter pilot di Vietnam milih pikeun mulang ka Amérika Sarikat, Koplok ieu diangkat di Kalifo ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →