ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 385




                                               

Daptar carita dina Buku Sarébu Hiji Peuting

Ieu daptar carita dumasar tarjamah Sarébu Hiji Peuting ku Richard Francis Burton. Sapuluh volume mimiti Burton diterbitkeun antara 1882-1884 sarta genep volume satuluyna, ngandung carita tambahan, diterbitkeun taun 1885.Peuting-peutingna dicarita ...

                                               

I (kana)

い dina hiragana atawa イ dina katakana nyaéta salah sahiji kana basa Jepang nu ngagambarkeun hiji mora. い dumasar kana gaya sōsho kanji karakter 以, sarta イ dina bentuk radikal tina karakter kanji 伊. Dina sistim alpabet Basa Jepang modérn, ma ...

                                               

Ki (kana)

き, dina hiragana, キ dina katakana, ki dina Romaji maké romanisasi Hepburn, salah sahiji kana Basa Jepang, nu ngagambarkeun hiji mora. Boh hiragana き jeung katakana キ asalna tina ngabasajankeun kanji 幾. Karakter hiragana き, saperti さ, bisa ...

                                               

Ku (kana)

く, dina hiragana, atawa ク dina katakana, sarta ku dina Romaji dumasar kana romanisasi Hepburn, salah sahiji kana Basa Jepang, nu ngagambarkeun hiji mora. Karakter ieu, saperti dina karaker séjén baris kadua, bisa ditambahan ku dakuten. Robahna ...

                                               

N (kana)

ん, in hiragana, or ン in katakana, is one of the Japanese kana, which éach represent one mora. It is the only kana sound ending with a consonant. This kana is unique in several aspects; it can never begin a word and is followed by an apostrophe ...

                                               

No (kana)

の, in hiragana, or ノ in katakana, is one of the Japanese kana, which éach represent one mora. In the gojūon system of ordering of Japanese syllables, it occupies the 25th position, between ね and は. It occupies the 26th position in the iroha o ...

                                               

U (kana)

Dina sistim tulis Jepang, kana う jeung ウ aya di tempat katilu dina sistim modérn Gojūon kumpulan kana. Dina Iroha, aya di tempat ka-24, antara む jeung ゐ. Dina tabel Gojūon, う aya dina kolom kahiji sarta dina baris katilu. Dieja sacara normal ...

                                               

Étiopia

Pikeun kagunaan lian ti Etiopia, tempo Étiopia disambiguasi Étiopia, resmina Républik Démokratik Féderal Étiopia, nya éra hiji nagara nu aya di Tanduk Afrika. Nagara ieu mangrupa nagara nu panglobana padumukna kadua di Afrika, kalawan lauwih ti 8 ...

                                               

Hungaria

Républik Hungaria mangrupa hiji nagara di Éropa tengah. Tepung wates jeung Austria di kulon, Slowakia di kalér, Ukraina di wétan, Romania di tenggara, jeung Kroasia sarta Sérbia di kidul. Dina basa lokal, nagara ieu dikenal salaku Magyarország nu ...

                                               

Makédonia Kalér

Pikeun guna lian ti Makédonia, tempo Makédonia disambiguasi Républik Makédonia atawa Républik Urut Yugoslavia Makédonia, mindeng disebut Makédonia, mangrupa hiji nagara nu aya di samenanjung Balkan, Éropa Kidul. Nagara ieu tepung wates jeung Sérb ...

                                               

Malta

Républik Malta mangrupa hiji nagara kapuloan di Éropa Kidul. Malta kawangun ti lima pulo, tilu di antarana dicicingan, di tengah-tengah Laut Tengah. Lokasina nu stratégis geus nyababkan Malta dijajah ku raloba pangawasa dina loba abad-abad. Malta ...

                                               

Moldova

Pikeun kagunaan lian ti "Moldova" tempo Moldova disambiguasi Républik Moldova mangrupa nagara nu aya di antara Rumania jeung Ukraina, di Éropa Wétan. Moldova teu miboga aksés ka laut. Dina jaman baheula, Moldova mangrupa bagian ti Dacia, nu labuh ...

                                               

Norwégia

Karajaan Norwégia atawa Kongeriket Norge dina basa Norwégia, mangrupa hiji nagara Nordik di Samenanjung Skandinavia bagian kulon nu tepung wates jeung Swédia, Finlandia, jeung Rusia. Basisirna nu aya di Samudra Atlantik Kalér jeung Laut Barents m ...

                                               

Polandia

Polandia mangrupa hiji négara républik di Éropa Tengah nu tepung wates jeung Jérman di kulon, Céko jeung Slovakia di kidul, Rusia, Lithuania di wétan-kalér, jeung Bélarus sareng Ukraina di wétan.

                                               

Portugal

Républik Portugal mangrupa hiji nagara di Éropa bagian barat daya. Nagara ieu tepung wates jeung Spanyol di beulah kalér jeung wétan. Di beulah kulon tepung wates jeung Samudra Atlantik. Salian ti éta, Portugal ogé miboga wewengkon di Madeira, As ...

                                               

Romania

Romania nyaéta nagara nu aya di Éropa Tenggara, di bagian kalér Samenanjung Balkan jeung tepung wates sareng Laut Hideung. Méh sakabéh délta walungan Donau aya di wewengkon Romania. Nagara ieu tepung wates sareng Hungaria jeung Sérbia di kulon, U ...

                                               

Slovakia

Républik Slovakia mangrupa hiji nagara peupeusan Cékoslovakia di Éropa Tengah. Nagara nu teu miboga laut ieu tepung wates sareng Polandia di beulah kalér, Céko di kalér-kulon, Ukraina di wétan, Hungaria di kidul, jeung Austria di kidul-kulon. Ti ...

                                               

Slovénia

Républik Slovénia mangrupa nagara basisir sub-Alpin di kidul Éropa Tengah, tepung wates jeung Italia di beulah kulon, Laut Adriatik di kidul-kulon, Kroasia di kidul jeung wétan, Hungaria di kalér-wétan, jeung Austria di kalér. Nagara ieu mangrupa ...

                                               

Spanyol

Karajaan Spanyol mangrupa hiji nagara di Éropa kidul-kulon nu, bareng jeung Portugal, aya di Samenanjung Ibéria. Wates darat Spanyol jeung Éropa nyaéta Pagunungan Pirenia jeung Perancis sareng Andorra. Wewengkonna ogé diwangun ti kota Ceuta jeung ...

                                               

Suis

Suis, resmina Konféderasi Suis, nyaéta républik féderal nu diwangun ku 26 kanton, kalawan puseurna di Bern. Ieu nagara perenahna di Éropa Kulon, dikuriling ku Jérman, Prancis, Itali, sarta Austria jeung Liechtenstein. Suis téh nagara nu kakubeng ...

                                               

Yunani

Yunani, ogé kawanoh salaku Hellas jeung resmina Républik Yunani mangrupa hiji nagara di Éropa tenggara. Yunani tepung wates jeung Albania, Makédonia, jeung Bulgaria di kalér, jeung Turki di wétan. Laut Aegea aya di wétaneun daratan utama Yunani, ...

                                               

Taman Safari Indonésia

Taman Safari Indonésia mangrupa tempat pelesir kulawarga nu eusina sasatoan aya di Désa Cibeureum, Kacamatan Cisarua, Kabupatén Bogor. Status pangawasaan tanah aya dina wewenang Yayasan Taman Safari nu mibanda tur ngokolakeun ieu obyék wisata.

                                               

Déwan Pangwakil Rahayat Républik Indonésia

Déwan Pangwakil Rahayat Républik Indonésia atawa sakapeung disebut Déwan Pangwakil Rahayat nyaéta lembaga luhur nagara anu kasusun dina sistem tata nagara Indonésia minangka lembaga wawakil rahayat. DPR kasusun ku anggota partéy pulitik anu dipil ...

                                               

Himpunan Mahasiswa Pendidikan Basa jeung Sastra Sunda UPI

Himpunan Mahasiswa Pendidikan Basa jeung Sastra Sunda nyaéta himpunan anu aya di Jurusan Pendidikan Bahasa Daérah, FPBS Universitas Pendidikan Indonesia, Bandung.

                                               

Pamass Unpad

Pamass Paguyuban Mahasiswa Sastra Sunda mangrupa hiji organisasi mahasiswa nu tumuwuh di Program Studi Sastra Sunda, Fakultas Sastra anu kiwari jadi Fakultas Ilmu Budaya Universitas Padjadjaran. Pamass diadegkeun di Bandung, ping 16 Séptémber 196 ...

                                               

Libanon

Libanon, resmina Républik Libanon, nyaéta hiji nagara leutik nu lolobananana mangrupakuen pagunungan di Asia Kulon, di basisir kidul Laut Tengah. Libanon diwatesan ku Syria di béh kaler jeung wetan, sarta Israel di kuduleunnana. Alatan rupa-rupan ...

                                               

Sierra Leone

Sierra Léone, ngaran resmina Republic of Sierra Léone, mangrupa nagara di Afrika Kulon. Nagara ieu wawatesan jeung Gini di béh kaler sarta Liberia di kiduleunnana, kalayan Samudra Atlantik di béh kulonna. Ngaran Sierra Léone dicokot tina ngaran d ...

                                               

Tanzania

Tanzania IPA, ngaran resmina Uni Républik Tanzania, nyaéta nagara di Afrika Wétan, diwatesan ku Kenya jeung Uganda di kaler, Rwanda, Burundi jeung Républik Démokratik Kongo di kulon, jeung Zambia, Malawi sarta Mozambik di kidul. Di beulah wetan w ...

                                               

Zimbabwé

Zimbabwé, resmina Républik Zimbabwé, saméméhna Rodésia Kidul, Républik Rodésia atawa Zimbabwé Rodésia, nyaéta hiji nagara nu dilingkung di bagéan kidul buana Afrika, antara walungan Zambezi jeung Limpopo. Zimbabwe wawatesan jeung Afrika Kidul di ...

                                               

Lemah Héjo

Lemah Héjo nyaéta hiji nagara otonom dina Karajaan Dénmark, aya antawis Arktik jeung Samudra Atlantik, wétaneun Arsipélago Arktik Kanada. Lemah héjo mangrupa pulo nu panggedéna aréana sadunya nu sanés hiji buana. Lemah héjo geus dieusian, sanajan ...

                                               

Polinésia Prancis

Polinésia Prancis mangrupa hiji nagara peuntas laut ti Perancis. Diwangun ti sababaraha grup pulo-pulo Polinésia, nu pangsohorna nyaéta Tahiti dina grup Kapuloan Society, nu ogé mangrupa pulo nu panglobana populasina jeung kadudukan ibu kota.

                                               

Saint-Barthélemy

Saint Barthélemy, resmina Koléktivitas téritorial Saint Barthélemy, nyaéta hiji koléktivitas peuntas laut Perancis. Mindeng disingket Saint-Barth atanapi St. Barts, padumuk aslina nyebutanna Ouanalao. Koléktivitas ieu mangrupa bagian ti Kapuloan ...

                                               

Saint-Martin

Saint-Martin, resmina Koléktivitas Saint-Martin, nyaéta hiji koléktivitas peuntas laut Perancis nu aya di Karibia, ngawengku bagian kalér ti pulo Saint Martin sareng sababaraha islét. Bagian kidul pulona, Sint Maarten, mangrupa salah sahiji nagar ...

                                               

Wallis jeung Futuna

Wallis jeung Futuna, resmina Téritori Kapuloan Wallis jeung Futuna, mangrupa téritori pulo Perancis di Polinésia di Pasifik Kidul antara Tuvalu, Rotuma, bagian utama Fiji, Tonga, Samoa, Tokelau, jeung Kapuloan Phoenix. Aréa daratanna 264 km 2 kal ...

                                               

Mélilya

Mélilya nyaéta hiji kota otonom Spanyol jeung hiji éksklave di basisir kalér Maroko. Mélilya, jeung éksklave Spanyol Céuta, mangrupa wewengkon Spanyol nu aya di daratan utama Afrika. Mélilya baheulana mangrupa bagain ti propinsi Málaga saméméh 14 ...

                                               

Kapuloan Kanaria

Kapuloan Kanaria, atawa Kanaria, nyaéta hiji kapuloan piboga Spanyol nu aya kalér-kuloneun Afrika, kira-kira 100 km kuloneun Maroko jeung Sahara Kulon. Kanaria mangrupa hiji komunitas otonom Spanyol jeung hiji wewengkon luar ti Uni Éropa. Kapuloa ...

                                               

Martinik

Martinik nyaéta hiji pulo di Laut Karibia beulah wétan, kalawan aréa darat 1.128 km 2. Saperti Guadeloupe, Martinik mangrupa wewengkon peuntas laut Perancis, ngawengku 1 departemén peuntas laut. Ka kalér-kulonna aya Dominika, ka kidulna aya St Lu ...

                                               

Persekabtas Tasikmalaya

Persekabtas Tasikmalaya mangrupikeun tim maén bal anu dumasarkeun di Tasikmalaya anu dibentuk dina 1 Juni 2018 sareng diratifikasi dina Asprov PSSI Jawa Barat Kongrés Tahunan dina 27 April 2019. Persekabtas Tasikmalaya parantos aya di handapeun n ...

                                               

Persipura Jayapura

Persatuan Sépakbola Indonésia Jayapura atawa disingget Persipura Jayapura, nyaéta hiji klub sépakbola profésional Indonésia anu markasna di Jayapura, Papua. Kiwari tim ieu meunang jujuluk Mutiara Hitam. Persipura Jayapura mangrupa salah sahiji ko ...

                                               

PSM Makassar

Pikeun klub sepakbola Indonesia yang bernama sama, tempo PSM Madiun. Persatuan Sepak bola Makassar nyaéta tim maén bal ti Indonesia Makassar, Sulawesi Kulon, Indonésia, katelah pasukan Ramang atanapi Juku Eja.

                                               

Baladéwa

Baladéwa atawa Aladara nyaéta salah sahiji tokoh anu aya dina wiracarita Mahabarata. Manéhna putra Prabu Basudéwa, Raja Mandura ti Déwi Mahérah. Baladéwa katelah pinter maénkeun gada, Duryudana jeung Bima ogé jadi muridna. Baladéwa boga kembaran ...

                                               

Kangsa

Kangsa, Kamsa, alias Jaka Maruta nyaéta salah sahiji tokoh antagonis dina wiracarita Mahabarata. Wujudna manusa satengah Raksasa, ngaran Indungna Déwi Mahérah, carogéna Prabu Basudéwa, Raja Mandura. Wujud raksasana diwariskeun ti Bapana, Prabu Go ...

                                               

Parikesit

Parikesit nyaéta salah sahiji tokoh wayang dina wiracarita Mahabarata. Parikesit nyaéta putra tunggal Abimanyu anu gugur di Baratayuda. Abimanyu lahir di poé pamungkas Baratayuda, Indungna nyaéta Déwi Utari. Parikesit jadi raja Astina ngagantikeu ...

                                               

Suzanne Pleshette

Blackbeards Ghost 1968 Support Your Local Gunfighter 1971 If Its Tuesday, This Must Be Belgium 1969 The Ugly Dachshund 1966 40 Pounds of Trouble 1962 Wall of Noise 1963 A Rage to Live 1965 The Shaggy D.A. 1976 Spirited Away 2001 Youngblood Hawke ...

                                               

Dian Sastrowardoyo

Diandra Paramitha Sastro Wardoyo, atawa leuwih dipikawanoh Dian Sastro lahir di Jakarta, 16 Maret 1982. Alumnus Fakultas Filsafat Universitas Indonésia angkatan 2001 ieu lulus skripsi taun 2007. Nyokot judul Béauty Industrial Complex, Dian lulus ...

                                               

Tayub

Ibing Tayub nyaéta salah sahiji ragem ibingan anu hirup di Jawa Kulon. Istilah Tayub dina Ibing Tayub, sajalan jeung sajarah ayana, asalna ti basa Jawa sayub atawa anayub. Ibingan ieu muncul di Jawa Kulon, utamana Sumedang, nalika Sumedang dipare ...

                                               

ISO 3166-1 alpha-2

ISO 3166-1 alpha-2 nyaéta kode dua hurup pikeun kode nagara anu didadarkeun dina ISO 3166-1, bagian tina standar ISO 3166 anu dipedalkeun ku International Organization for Standardization, pikeun ngawakilan nagara, wewengkon dépénden, jeung wilay ...

                                               

Lagu Kabangsaan Saudi Arabia

Lagu Kabangsaan Saudi Arabia nyaéta lagu kabangsaan nasional ti Saudi Arabia nu diresmikeun pamakéaannana dina taun 1950 sarta dianyarkeun deui dina 1984 kalawan parobahan dina rumpakana.

                                               

Mike Dirnt

Mike Dirnt anu ngaran aslina Michael Ryan Pritchard nyaéta bassis grup musik Green Day. Mike lahir di Kalifornia, Amerika tanggal 4 Méi 1972, Indungna Mike nyaéta pecandu Heroin. Mike pernah diadopsi ku Pasangan séjén nalika masih orok kénéh, tap ...

                                               

Tre Cool

Tre Cool anu ngaran aslina Frank Edwin Wright III nyaéta drummer ti grup musik Green Day. Tre Cool lahir di Frankfurt, Jerman tanggal 9 Désémber 1972. Bapana,pilot helikopter di Vietnam milih pikeun balik deui ka Amerika Serikat, Frank digedékeun ...