ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 383




                                               

Situ Dal

Situ Dal nyaéta hiji situ anu aya di Srinagar, nagara bagian Jammu jeung Kashmir, India. Situ ieu kawentar ku kaéndahanana, malahan mah ieu situ dilandi "sawarga di bumi India" jeung "intan makuta Srinagar". Situ ieu perenahna kira-kira 25 kilomé ...

                                               

Teluk Tomini

Teluk Tomini nyaèta salah sahiji teluk nu aya di Pulo Sulawesi, Indonèsia. Harti Teluk Tomini nu dumasar kana International Hydrographic Organization nyaéta salah sahiji perairan Kepulauan Hindia Wétan. Dumasar kana IHO batas belah wétan nu salak ...

                                               

Walungan

Walungan atawa Wahangan, Bangawan, Susukan nyaéta hiji jalan cai alami anu ngalirkeun cai ngaliwatan lanskap ti tempat nu luhur ka nu leuwih handap. Walungan téh bagian ti daur cai, nu asalna tina cihujan, aliran cai dina taneuh, cinyusu, atawa t ...

                                               

Walungan Cimanuk

Cimanuk nyaéta hiji walungan gedé anu huluna aya di suku gunung Papandayan Kabupatén Garut ngocor ka beulah wétan atawa kuloneun Indramayu, susukan Cimanuk kawilang panjang ngaliwatan sabaraha kabupatén: Garut, Sumedang, Majalengka, Indramayu, je ...

                                               

Walungan Rogue

Walungan Rogue nyaéta hiji walungan anu aya di nagara bagian Oregon, Amérika Sarikat. Walungan Rogue dipikawanoh ku lantaran arusna anu tarik. Walungan ieu dikurilingan ku pagunungan leuweung sarta babatuan. Walungan ieu jarakna 215 mil ti Cascad ...

                                               

Klaim téritorial di Antartika

7 nagara miboga klaim téritorial dina 8 téritori di Antartika. Nagara-nagara ieu geus ngusahakeun nempatkeun panénjoan jeung fasilitas panalungtikannana di Antartika di wewengkon nu diklaimna.

                                               

Daratan Adélie

Daratan Adélie nyaéta bagian ti basisir Antartika antawis 136° imbit wétan jeung 142° imbit wétan. Wewengkon ieu diklaim ku Perancis salaku 1 ti 5 distrik Daratan Kidul jeung Antartika Perancis, sanajan teu sadaya nagara ngauan klaim ieu. Saprak ...

                                               

Antartika Argéntina

Antartika Argéntina nyaéta hiji bagian di Antartika nu diklaim ku Argéntina salaku bagian ti wewengkon nasionalna. Wewengkon Antartika Argéntina ngawengku Samenanjung Antartika jeung hiji bagian sagitilu nepi ka Kutub Kidul. Wewengkon ieu diwates ...

                                               

Antartika Chili

Antártica ngalih ka dieu. Pikeun buana Antartika, tingali artikelna Wewengkon Antartika Chili nyaéta wewengkon Antartika nu diklaim ku Chili. Wewengkon Antartika Chili aya ti 53°Kulon nepi ka 90°Kulon sarta ti Kutub Kidul nepi ka 60°Kidul, sabagi ...

                                               

Pulo Peter I

Pulo Peter I nyaéta hiji pulo vulkanis di Laut Bellingshausen, 450 kilometres ti Antartika. Wewengkon ieu diklaim salaku hiji depéndensi ti Norwégia. Bareng jeung Daratan Ratu Maud sarta Pulo Bouvet, minangka 3 wewengkon depéndensi Norwégia di we ...

                                               

Depéndensi Ross

Depéndensi Ross nyaéta hiji wewengkon di Antartika. Wewengkonna malang antawis 160° imbit wétan nepi ka 150° imbit kulon, antawis Kutub Kidul jeung 60° lintang kidul. Depéndensi ieu dingaranan dumasar kana nami Sir James Clark Ross, nu manggihan ...

                                               

Lémpéng Sunda

Lémpéng Sunda atawa Pelat Sunda nyaéta hiji lémpéng téktonik anu perenahna di Asia Tenggara sarta umumna dianggap minangka bagian tina Lémpéng Eurasia. Lémpéng Sunda ngawengku Laut Cina Kidul, Laut Andaman, bagian kidul Viétnam jeung Thailand bab ...

                                               

Parigi Sunda

Parigi Sunda atawa katelah ogé Parigi Jawa, perenahna di wétan kaléreun Samudra Indonésia, panjangna 2600 km kalawan titik pangjerona 7725 m, manteng ti Kapuloan Sunda Alit, mapay kiduleun pulo Jawa, terus ka kuloneun Sumatra, nepi ka kapuloan An ...

                                               

Bélgia

Karajaan Bélgia nyaéta hiji nagara di Eropa kulon kaler nu diwawatesanan ku Walanda, Jerman, Luksemburg, jeung Perancis, kalayan gurat basisir nu pondok di Laut Kalér. Belgia mangrupa salah sahiji nagara nu ngadegkeun Uni Eropa sarta jadi tempat ...

                                               

Jérman

Républik Féderal Jérman nyaéta hiji nagara di Éropa, diwawatesanan ku nagara Belanda, Bélgia, Luksemburg, Perancis, Swiss, Austria, Céko, Polandia jeung Dénmark. Jérman mangrupa nagara penting di Uni Éropa sarta mangrupa nagara anggota nu mibanda ...

                                               

Prancis

Prancis, ngaran resmina Républik Prancis, nyaéta hiji nagara nu wewengkon metropolitannana perenah di Éropa Kulon sarta ngawengku ogé rupa-rupa kapuloan jeung wewengkon peuntas sagara nu aya di buana séjén. Metropolitan Prancis manjang ti Sagara ...

                                               

Karajaan Walanda

Karajaan Walanda nyaéta hiji nagara berdaulat anu mibanda wewengkon-wewengkon di Éropa Kulon jeung Karibia. Katilu bagian ieu meunang sebutan "nagara-nagara", sarta babarengan ngahariji dumasar sasaruaan minangka mitra dina karajaan. Sanajan kitu ...

                                               

Swédia

Karajaan Swédia nyaéta hiji nagara Nordik di Skandinavia. Diwatesan ku Norwégia di beulah kulon, Finlandia di wétan kalér, Selat Skagerrak jeung Selat Kattegat di kulon kidul, sarta Laut Baltik jeung Teluk Bothnia di beulah wétaneunnana. Swédia d ...

                                               

Walanda

Walanda nyaéta bagian Éropa tina Karajaan Walanda, nu ngawengku Walanda, Walanda Antilles, jeung Aruba. Walanda mangrupa hiji karajaan konstitusional, nu aya di beulah kulon Éropa. Walanda diwawatesan ku Laut Kalér di beulah kulon kalérna, Bélgia ...

                                               

Australia

Australia, resmina Persemakmuran Australia, nyaéta hiji nagara di beulahan dunya kidul nu mangrupa buana pangleutikna di dunya sarta sajumlah kapuloan di Sagara Kidul, Sagara India jeung Sagara Pasifik. Nagara tatanggana di antarana Indonésia, Ti ...

                                               

Daptar astéroid

Aya daptar planét leutik nu geus dinomeran, ampir kabéh mangrupa astéroid, dina susunan runtuy. Dina bulan Séptémber 2006 aya 136.563 planét leutik nu geus dinomeran, lianna tacan. lolobana astéroid biasa-biasa waé sarta henteu kasohor sacara hus ...

                                               

Albumin

Albumin mangrupa protéin getih nu diproduksi ku ati anu boga fungsi dina miara volume getih normal. Albumin mangrupa larutan, protéin monomer nu diwangun ku sabudeureun hiji-satengah tina protéin sérum getih. Albumin mangrupa protéin sérum globul ...

                                               

Sél getih bodas

Sél getih bodas mangrupa salah sahiji komponén getih nu pancénna mantuan pertahanan awak ngalawan kasakit inféksi jeung bahan asing salaku bagian tina sistim imun. Normalna mah aya kana 4x10 9 nepi ka 11x10 9 sél getih bodas dina saléter getih ja ...

                                               

Universitas Islam Bandung

Universitas Islam Bandung atawa nu ilahar dipiwanoh UNISBA nyaéta salah sahiji paguron luhur swasta nu aya di Bandung, Jawa Kulon. Alamatna di Jalan Tamansari No. 01.

                                               

Universitas Islam Nusantara

Universitas Islam Nusantara atawa nu ilahar dipiwanoh UNINUS nyaéta salah sahiji paguron luhur swasta nu aya di Bandung, Jawa Kulon. Alamat UNINUS téh aya di Jl. Soekarno Hatta No. 530 Bandung 40286.

                                               

Universitas Jenderal Achmad Yani

Universitas Jenderal Achmad Yani atawa nu ilahar disingget UNJANI nyaéta salah sahiji paguron luhur nu aya di Kota Cimahi, Jawa Kulon, Indonésia. Alamatna di Jalan Terusan Jendral Sudirman, Cimahi.

                                               

Universitas Katolik Parahyangan

Universitas Katolik Parahyangan atawa nu ilahar dipiwanoh UNPAR nyaéta salah sahiji paguron luhur swasta nu geus kolot, pernahna di Bandung, Jawa Kulon, Indonésia. Kampus utamana aya dii Jalan Ciumbuleuit, kampus séjénna aya di Jalan Merdeka sart ...

                                               

Universitas Komputer Indonesia

Universitas Komputer Indonesia atawa nu ilahar dipiwanoh UNIKOM nyaéta salah sahiji paguron luhur swasta nu aya di Bandung, Jawa Kulon, alamatna di Jalan Dipatiukur No 112-114, Bandung.

                                               

Universitas Kristen Maranatha

Universitas Kristen Maranatha atawa nu ilahar dipiwanoh Marnath nyaéta salah sahiji paguron luhur swasta nu aya di Bandung, Jawa Kulon. Alamatna aya di Jalan Prof. Drg. Surya Sumantri No.65, Sukawarna, Bandung, Jawa Barat, 40164, Indonésia. Gedun ...

                                               

Universitas Langlangbuana

Universitas Langlangbuana nyaéta salah sahiji paguron luhur swasta nu aya di Bandung, Jawa Kulon, Indonésia. Universitas Langlangbuana atawa nu ilahar dipiwanoh Unla aya dina papayung Yayasan Pendidikan Tri Bhakti Langlangbuana. Alamat Unla téh a ...

                                               

Universitas Nasional Pasim

Universitas Nasional Pasim atawa nu dipiwanoh UNAS PASIM nyaéta salah sahiji paguron swasta nu aya di Bandung, Jawa Kulon, Indonésia. Alamatna di Jalan Dakota No.8A, Sukaraja, Cicendo, Kota Bandung, Jawa Kulon 40175.

                                               

Universitas Tarumanagara

Universitas Tarumanagara atawa nu kawentar UNTAR nyaéta salah sahiji Paguron Luhur swasta nu aya di DKI Jakarta, Indonésia. UNTAR miboga tilu kampus, Kampus I aya di Jl. S Parman No 1, Kampus II di Jl. Tanjung Duren Utara Nomer 1, ari Kampus III ...

                                               

Universitas Widyatama

Universitas Widyatama atawa disingkat Utama nyaéta salah sahiji paguron swasta nu kasohor di Bandung, Jawa Kulon, Indonésia. Alamatna di Jalan Cikutra 204A Bandung 40125.

                                               

Institut Teknologi Telkom

Sekolah Tinggi Teknologi Telekomunikasi atawa STT Telkom nyaéta paguron luhur swasta milik PT Telekomunikasi Indonésia Tbk. anu mangrupa Badan Usaha Milik Nagara. Paguron luhur ieu perenahna persisna di Bandung Kidul, di wewengkon Dayeuh Kolot. S ...

                                               

Universitas Pasundan

Universitas Pasundan atawa dipikawanoh ogé minangka Unpas nyaéta hiji universitas di Bandung, Indonésia. Universitas ieu ayana di Jalan Tamansari No. 6-8, Jalan Lengkong Besar No. 68, jeung Jalan Dr. Setiabudhi No. 193 Universitas Pasundan UNPAS ...

                                               

Institut Teknologi Bandung

Institut Teknologi Bandung nyaéta hiji paguron luhur anu perenahna di Kota Bandung. ITB diadegkeun dina ping 2 Maret 1959. Kampus utama ITB nu perenahna di jalan Ganésa sarta di bagéan séjénna kota Bandung mibanda lega wewengkon 770.000 m². Asram ...

                                               

Nomer Pokok Sakola Nasional

Nomer Pokok Sakola Nasional nyaéta kodeu pangwanoh pikeun sakola di Indonesia anu unik sarta ngabédakeun hiji sakola jeung sakola séjénna. Ati sistimna lumaku sacara nasional sarta ngagantikeun kodeu-kodeu saméméhna kayaning NIS Nomer Induk Sakol ...

                                               

Emarat

Emarat nyaéta kode domain top-level internasionalisasi nagara Uni Emirat Arab. Ngaran ASCII domain ieu anu aya sajeroeun Domain Name System Internet nyaéta xn -. Mgbaam7a8h. Ieu Domain geus dipasang dina sistem ngaran Domain ti mimiti 5 Méi 2010. ...

                                               

Pajangjian Jeddah

Pajangjian Jeddah 1927, ditandatanganan dina 20 Méi 1927, antara Raja Abdul Aziz jeung Britania Raya, ngakuan kadaulata Raja Abdul Aziz bin Saud kana Karajaan Hijaz jeung Najd; wewengkonna teras dihijikeun kana Karajaan Saudi Arabia dina 1932. Sa ...

                                               

Pasar Namdaémun

Pasar Namdaémun nyaéta pasar gedé di Seoul, Korea Kidul. Namdaemun hartina "gapura kidul nu gede", sabab pasar ieu deukeut jeung lawang gedé di kota heubeul. Lawang gapurana sorangan katelah Namdaemun, atawa Sungnyemun. Pasar Namdaemun mangrupa s ...

                                               

Divisi di Bangladés

Bangladés dibagi kana 7 wewengkon administratif tingkat I nyaéta divisi. Unggal divisi dibéré ngaran dumasar ibu kotana: Barisal বরিশাল Borishal Rangpur রংপুর Rongpur Chittagong চট্টগ্রাম Chôttogram Khulna খুলনা Khulna Dhaka ঢাকা Dhaka Sylhet সিল ...

                                               

Upazila di Bangladés

Upazila Belabo Upazila Palash Upazila Shibpur Upazila Monohardi Upazila Narshingdi Sadar Upazila Raipura

                                               

Divisi Barisal

Divisi Barisal nyaéta salah sahiji divisi di Bangladés. Divisi ieu wawatesan jeung Divisi Dhaka di kalér, Teluk Benggala di kidul, Divisi Chittagong di wétan, sarta Divisi Khulna di kulon. Ibu kotana, Kota Barisal, aya di Délta Walungan Gangga.

                                               

Nycticebus

Nycticebus nyaéta hiji genus primata strepsirrhine nokturnal. Hirupna sumebar di sabudeureun Asia Tenggara, ti Bangladés jeung India Wétan-ngalér nepi ka Kapuloan Sulu di Pilipina, sarta ti Propinsi Yunnan di Cina nepi ka Jawa. Kiwari, ieu golong ...

                                               

Macan Tamil

Organisasi Pangbébasan Macan Tamil Eelam, nu leuwih kasohor minangka Macan Tamil diadegkeun taun 1976 kalayan tujuan utama pikeun ngadegkeun nagara Tamil nu merdika jeung berdaulat di wetan kalereun Sri Langka. Pamingpin organisasi ieu nyaéta Pup ...

                                               

Trincomalee

Trincomalee nyaéta kota palabuan di wetan kalereun Sri Lanka. Kota ieu leuwih kasohor ogé ku ayana palabuan alamina, nu mana jadi salah sahiji basis penting keur armada sekutu nalika perang dunya. Kota ieu ngampar dina hiji wewengkon nu aya pange ...

                                               

Urang Tamil Sri Lanka

Urang Tamil Sri Lanka nyaéta kelompok étnis Tamil anu jadi pangeusi di Sri Lanka. Kelompok étnis ieu mangrupa anu kadua panglobana saenggeus urang Sinhala. Tamil Sri Lanka maké basa Tamil salaku basa sapopoé, tapi kadang ogé maké basa Sinhala jeu ...

                                               

Lagu Kabangsaan Uzbékistan

Lagu Kabangsaan Républik Uzbékistan diwangun nalika Uzbékistan eukeur mangrupa républik bagian tina Uni Soviét. Saenggeus kamerdékaanna dina taun 1991, lantaran kakirangan sajarah lagu kabangsaan nagara, lagu kabangsaan nu lami tetep ditahankeun. ...

                                               

Brunéi

Brunéi Darussalam, ngaran resmina Nagara Brunéi Imah Kasajahtraan, nyaéta hiji nagara nu perenahna di Pulo Kalimantan, Asia Tenggara. Lian ti diwatesan ku basisir jeung Sagara Cina Kidul, Brunei sagemblengna dikuriling ku nagara bagéan Sarawak, M ...

                                               

Dayeuh Tacloban

Dayeuh Tacloban téh mangrupa dayeuh palabuan nu anggangna kurang-leuwih 225 kilométer beulah kidul-wétan lamun ti Manila mah. Dayeuh ieu téh dayeuh nu paling loba pamukimna jeung dianggap sabagé puseur Wilayah Visayas Wetan atawa Wilayah VIII. Da ...