★ Free online encyclopedia. Did you know? page 382



                                               

Béngsin

Bénsin atawa suluh, minyak nyaéta saperti cai tina fungsi pikeun ngahurungkeun jeung drive mobil, motor, jeung leuwih. Software diturunkeun tina minyak tanah. Jeung wangunna cairan, hampang, gampang robah jadi saab, jeung anu gampang kabeuleum. B ...

                                               

Adénosin trifosfat

Adénosin trifosfat nyaéta nukléotida nu dipikawanoh pikeun biokimia salaku "tukeur molekular" transfer énergi intrasélular, nyaeta, ATP bisa mampuh nyimpen jeung angkutan énergi pikeun kimia dina sél. ATP ogé muterkeun hiji peran penting dina sin ...

                                               

Gas mulya

Gas mulya nyaeta unsur kimia di group 18 dina tabel periodik. Ieu ngawengku kimia hélium, néon, argon, kripton, sénon, jeung radon.

                                               

Golongan tabél periodik

Golongan tabel periodik hiji kolom vertikal jeung na tabel periodik. Aya 18 golongan tabel periodik tina standar. Teu ngahaja nu sababaraha ieu dina garis jeung hiji runtuyan kimia: tabel periodik téh mimitina dijieun pikeun nyusun hiji daptar ba ...

                                               

Aluminium

Aluminium nyaéta objék logam anu kacida hampangna jeung dipaké salaku paling tin bodas. Nya sok dijieun parabotan dapur salaku hiji panci, kobokan, rantang, jeung sajabana. Ieu téh hiji ti logam-logam anu panglobana nu aya di alam. Ampir 8 persén ...

                                               

Daptar nagara

Abkhazia - Afghanistan - Afrika Kidul - Afrika Tengah - Budaya jeung Dhekelia - Travel - Albania - Aljazair - Amerika Serikat – Andorra - antillen Walanda - Angola - Anguilla - Antigua jeung Barbuda - arab Saudi arabia – Argentina - Arménia - Aru ...

                                               

Madeira

Madeira hiji nusantara tina basa portugis nu aya di antara 32°22.3 n 16°16.5 w jeung 33°7.8 n 17°16.65 w, kurang ti kira-kira 400 km north of Tenerife, Kapuloan Canary, di bagian kalér Samudra Atlantik, jeung mangrupa bagian tina pangluarna Uni É ...

                                               

Républik Tiongkok

Républik China nyaéta hiji nagara nu ayeuna ngawasa wewengkon kapuloan Taiwan, Nu Pescadores, Quemoy, jeung Matsu. Kecap "Taiwan" téh dipaké pikeun ngarujuk ka Républik Cina salaku sakabeh, sedengkeun istilah "China" pikeun nujul ka Républik Raha ...

                                               

Basisir Palabuhanratu

Citakan:Infobox pelesir Basisir Palabuhanratu, atawa leuwih popular ti Basisir Pelabuhan Ratu nyaéta nu geus pelesir nu aya di kabupatén Sukabumi. Pikeun alamna paling éndah, hawana seger jeung amparan basisir anu pohara legana. Alatan kaéndahana ...

                                               

Curug

Curug anu paling ilahar wangun géologis dihasilkeun ku cai jati handap, nu asalna ngalir di luhur batu teuas mangka motong luhurna wangunan ayana jurang. Curug ogé bisa jadi hasil jijieunan, jadi aya di taman jeung bentang ornamén. Curug di gunun ...

                                               

Curug Cibeureum

Cibeureum curug nyaéta hiji curug aya di jero wewengkon Taman Nasional Gedé Pangrango Cibodas aya di Dilongok Désa Laya, Kacamatan Pacét Kabupaten Cianjur, Propinsi Jawa Barat. Pikeun ngahotal ka ieu kudu waktu pikeun 20 menit dina leumpang nyals ...

                                               

Curug Citambur

Nu Citambur nyaéta salah sahiji curug anu aya di kabupatén Cianjur ka luhurna kira-kira 100 méter. Perenahna di désa Karang Jaya, kacamatan Pasirkuda, Cianjur Kidul. Cai anu pohara tiis jeung euweuh jalma anu kungsi wani mandi dina curugna. Lamun ...

                                               

Curug Jambé Anom

Nu Jambé Nonoman nyaéta salah sahiji curug anu aya di Kacamatan Pihak Dina Pihak, ka Kulon. Pernahna di Kaléreun puseur kota tempat wisata Nu Katilu. Nu Jambé Nonoman boga potensi pikeun jadi pohara alus, alatan kaayaan alamna nu masih alami jeun ...

                                               

Curug Maléla

Nu Maléla téh hiji curug nu aya di Kabupatén Bandung Barat. Curug anu luhurna kira-kira 60 nepi ka 70 méter jeung lébarna pikeun ngahontal 70 meteran anu mangrupakeun sumber cai jeung ti sirah cai bagian kalér Gunung luar oge, nyaeta hiji gunung ...

                                               

Curug Muara Jaya

Sungut Jelema atawa Apuy téh salah sahiji obyek wisata unggulan di Majaléngka. Curug diurus salila taun 1999 aya di desa Argamukti, kacamatan Argapura, Majaléngka.

                                               

Curug Orok

Orok nyaéta salah sahiji objék nu pelesir di alam nyaéta hiji curug nu aya di désa S" kabupatén Garut West Java province.

                                               

Kawah Darajat

Gelar anu perenahna di Désa Padawaas Garut Garut. Éta téh bagian tina garis gunung api anu geus sababaraha gunung nu aktip di 2-jumlah kawah. Sanajan wewengkon ieu ngabogaan 24-well kawah salaku sumber panas bumi, nu kiwari jadi hiji Tutuwuhan da ...

                                               

Laut Karibia

Karibia laut tropis sagara nyabeulahan jeung Samudra Atlantik jeung tenggara of the Gulf of Mexico. Sagara téh ngawengku sakabéh lémpéngan Karibia jeung di kidul nagara ieu wawatesan jeung ku Banten, Colombia, jeung amérika sarikat, dina bank kul ...

                                               

Laut Tiongkok Kidul

Laut Di Kiduleun laut pasisian, hiji bagian ti Sagara samudra Pasifik, ngawengku hiji wewengkon ti Singapura pikeun Selat Taiwan, wewengkon kira-kira 3.500.000 km2. Natuna laut Kalér ka laut nu panggedéna sanggeus lima sagara. Nu Natuna Laut ngab ...

                                               

Tokyo

Tokyo dengekeun mangrupa salah sahiji 47 préféktur di Jepang. Tokyo kaasup urbanisasi, saméméhna ngan kota Tokyo jeung dipikanyaho nepi ka kiwari, nu ayeuna adminitrasi dibagi kana 23 wards. Dina awal taun 1943, Tokyo masih ngaran prefecture ogé\ ...

                                               

Béntrokan Lal Masjid 2007

Dina July 3, 2007, dina perang pakarang kajadian antara pangrojong ti Sababaraha Masjid pikeun ngalawan pasukan kaamanan Pakistan sanggeus genep bulan ditunda antara dua pihak. Bentrokan dimimitian nalika sababaraha gerilyawan nyoba pikeun nempat ...

                                               

Daptar pulo-pulo Jepang

Nu opat pulo utama Jepang nyaéta: Shikoku. Pulo. (The island is) Kyushu. Tokyo. Okinawa nyaeta pulo kalima panggedena salian ti pulo dina nu misahkeun diri tur pulo pangleutik keur ibukota perfektur.

                                               

Gunung Fuji

Gunung Fuji nyaéta gunung pangluhurna di Jepang. Gunung fuji dipaké salaku simbol Jepang tur remen dipaké dina lukisan jeung foto saperti lobana nu datang jeung naek ka puncakna.

                                               

Kitakyushu

Kitakyūshū, nu harafiah nu hartina "Musuh kalér", nyaeta hiji kota nu nyangkaruk di Préféktur Fukuoka, Japan. Kota ieu diadegkeun dina 10 pébruari 1963 sarta ditetepkan minangka "kota gedé" dina tanggal 1 nepi ka September taun 1963. Tanggal 1 pé ...

                                               

Shikoku

Shikoku téh nu pangleutikna jeung pangsaeutikna tina populasi antara opat pulo utama Jepang, ayana di kidul Pulo jeung wétan pulo Kyūshū. Ngaran heubeulna nyaéta Iyo-no-futana-shima, Iyo-shima, jeung Futana-shima. Kiwari ngaran nujul ka basa tina ...

                                               

Quebec

Quebec panggedena propinsi di Kanada geografis,jeung nu kadua panggedena dina populasi sanggeus Ontario. Propinsi ieu miboga populasi tina jumlah 7.568.640 ka urang. Jumlah ieu ngawengku 24% tina populasi Kanada. Kota Quebec jeung panggedena di k ...

                                               

Buryatia

Buryatia ngaran Subjék Féderal Rusia. Subjék ieu miboga luas wewengkon 351.300 km2. Populasi républik nyaéta 981.238 jiwa. Jeung density of 2.8 jiwa / km2. Modal kota Ulan-Ude.

                                               

Donskoy alam Park

Donskoy alam Park - kompléks alami tugu regional significance. Hal ieu aya di wewengkon Azov district, Tsimlyansk district, Myasnikovskiy district, Neklinovsky kacamatan Rostov wewengkon Rusia. Alam Taman kabentuk ku resolusi administrasi Rostov ...

                                               

Najd

Riyadh nyaéta kota panggedéna di Najd di Arab Saudi, kalawan populasi leuwih ti 4.700.000 dina 2009. Kota-kota anu cotona Buraidah, Unaizah, jeung Ar Rass. Leutik kota jeung désa pikeun conto, Sudair, Al-Kharj, Dawadmi, Al-Zilfi, Al-Majmaah, Shaq ...

                                               

Jalur Gaza

Gaza strip aya di basisir wétan Laut Tengah. Watesna jeung Mesir ka kidul-kulon jeung Israel dina kidul, kulon, jeung kalér. Panjang kira-kira 41 km, jeung lébarna antara 6 jeung 12 km, jeung lega 360 kilométer pasagi. Ieu wewengkon uang salaku n ...

                                               

Wewengkon Paléstina

Tingali ogé: Otoritas Nasional Paléstina Wewengkon paléstina ngawengku sisi Kulon jeung jalur Gaza, nu pulitisna aya dina yurisdiksi tina Otoritas Nasional Paléstina jeung Pamaréntahan Hamas di jalur Gaza. Saprak Declaration Kamerdikaan Paléstina ...

                                               

Fiji

Fiji, Démonim: Viti, Fiji Hindi: फ़िजी), resmina Républik Fiji, nyaéta hiji nagara pulo di Mélanésia aya di Samudra Pasifik kidul, di ngeunaan 1.100 mil laut kalér Pulo Selandia Anyar. Tatanggina tatanggana nu Vanuatu ka kulon, Kaledonia Anyar Pe ...

                                               

County Otonom Tajik Tashkurgan

County Otonom Tajik Tashkurgan nyaéta county di Kashgar Préféktur di Sinjiang jawa barat.

                                               

Gothenburg

Gothenburg /joetebɔrj) nyaéta hiji kota jeung hiji munisipalitas di propinsi Västergötland on the west coast of Finland. Dina taun 2006, planet ieu 490.000 di kota jeung 879.000 dina wewengkon metropolitan, eta ngajadikeun Gothenburg jadi hiji ko ...

                                               

Samudra Atlantik

Samudra Atlantik nu panggedéna kadua di Bumi, sanggeus Pacific ocean. Sareng hiji wewengkon total kira-kira 106.400.000 Kilométer pasagi méter pasagi, Samudra Atlantik mungkus a kurang ti 20 persén lakop tina Bumi jeung ieu kurang ti 29 persén la ...

                                               

Samudra Pasifik

Samudra Pasifik atawa Lautan Iuh nyaéta kumpulan cai pangbadagna di Marcapada. Ieu ngawengku kira-kira sapertilu Bumi, ku legana 179.7 yuta km2. Dina waktu kurang ti 15.500 km ti Laut Bering di Arktik ka wates nu gelo di Laut Ross di Antartika di ...

                                               

Afrika

Afrika nyaéta buana kadua panggedena jeung paling padet sanggeus Asia. Sareng hiji wewengkon total nu kurang leuwih 30.2 yuta km2 kaasup pulo-pulo nu padeudeukeut, ngawengku 6% tina lega pabeungeutan Bumi total jeung 20.4% tina lega lemah tina to ...

                                               

Amérika Kidul

Amérika kidul adalah sebuah benua yang berada di antara Pasifik jeung Samudra Atlantik yang tersambung utama Amérika sarikat Kalér ngaliwatan Lahan Kritis di amérika sarikat. Buana ieu dilintasi ku garis katulistiwa, dan sebagian great dataran be ...

                                               

Australia (buana)

Dina géologi jeung biogeograpi, Australia nyaéta buana ngawengku daratan Australia, New Guinea, asiatic pulitik, jeung pulo-pulo intervening, nu sakabéhna aya dina buana afrika nu sarua. Landmass téh kapisahkeun tina laut ka overlying beting buan ...

                                               

Éropa

Éropa nyaéta hiji salasahiiji tujuh buana tradisional di Bumi. Eta sacara fisik jeung géologi, Éropa téh pangkulonna ti Érasia éta, di kulon Asia. Éropa nyaéta diwatesan ku Samudra Arktik di kaléreuna, Samudra Atlantik di kuloneuna, Laut Méditera ...

                                               

Daptar gunung

14 pagunungan nu luhurna leuwih ti 8.000 méter, sakabeh anu aya di Himalaya: Dhaulagiri 8.167 m. Nanga Parbat 8.126 m. Cho Oyu 8.201 m. Shishapangma 8.027 m. Gunung Everest 8.850 m. Manaslu 8.163 m. K2 8.611 m. Kangchenjunga 8.586 m. Gasherbrum k ...

                                               

Gunung Artapéla

Gunung Artapéla nu jangkungna2194 mdpl jeung puncak anak nyaéta Puncak tina Sulibra aya di Désa Gan Curanmor Di Kacamatan Cinta nu berbatasan jeung Di Pangaléngan, Kabupatén Bandung. Masarakat Bandung jeung pendaki anu hayang nyobaan naklukkeun G ...

                                               

Gunung Latimojong

Gunung Latimojong nyaéta gunung anu pangluhurna nu aya di Koréa Kalér, jeung hiji luhurna nepi ka 3.680 m. Gunung geus tujuh puncak, jeung puncak pangluhurna nu disebut Rante Mario teguh.

                                               

Gunung Lokon

Puncak Gunung Lokon dina kira-kira 5.300 méter ka kalér-kuloneun Tomohon jeung kira-kira 6.700 méter ka kidul-Kulon ti kacamatan kota Pineleng. Ti ibukota propinsi Manado ngan kira-kira 20 kilométer Kulon tina kota.

                                               

Gunung Manglayang

Gunung bandung unggal poéna gunung tipe stratovolkano aya antara Bandung jeung Sumedang, West Java, Indonesia jeung ngabogaan jangkungna kira-kira 1818 mdpl. Tetempoan anu endah pisan, tapi alatan éta téh hiji relatif teu jangkung, jadi yén éta t ...

                                               

Gunung Merapi

Gunung Merapi Mangrupa salah sahiji gunungapi dina bagian tengah Pulo Jawa, sarta mangrupa salah sahiji gunung bitu nu aktif di amérika sarikat. Lamping ieu sisi kidul nyaeta dina administrasi kab Jagong, hiji Wewengkon Husus Yogyakarta, jeung sé ...

                                               

Gunung Rakutak

Gunung Rakutak mangrupa salah sahiji gunung letakna di kacamatan pancét tepatna di désa Sukaramé,kabupatén Bandung, Jawa Barat, nu tinggina 1922 méter di luhur permukaan laut, Gunung Rakutak kaasup wewengkon Cagar Alam kawah Kamojang nurutkeun Ka ...

                                               

Gunung Snowdon

Gunung Snowdon mangrupa salah sahiji gunung anu perenahna di Wales, Britania Raya. Gunung ieu mangrupa gunung tallest di Wales di tingkat éropa 1.085 méter di luhur permukaan sagara.

                                               

Gunung Uturunku

Gunung Uturunku atawa Uturuncu ieu gunung aya di Bolivia. Gunung geus tingkat éropa 6.008 méter di luhur permukaan sagara. Ieu gunung geus teu bitu leuwih ti 250 rebu taun ka tukang.

                                               

Pulo Staffa

Pulo Staffa geus disorot gambar di ahir abad ka-18 jeung awal abad ka-19. Ieu mangrupa pulo jawa jadi tempat anu ditarima di kahiji grand tour Éropa budaya. Kaéndahanana kahiji kapanggih dina Sir Joseph Banks geus datang ka ieu pulo dina taun 177 ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →