★ Free online encyclopedia. Did you know? page 381



                                               

Bangkuang

Bangkuang téh sabangsa boléd bodas didaharna atah-atah sanggeus perawatan kulit disebet, dicapékna nyakruk sakapeung ogé disebut salaku bui hiris pédah, kajaba saperti buah hiris. Bangkuang boga ciri eta dumasar kana jumlah faktor, nyaéta: Daun: ...

                                               

Jeruk mipis

Antara 1300 jenis a lemon, jeruk nipis atawa dina basa sunda ti kertas akademik anu disebut Jeruk Aurantium, anak mangpaat nu loba. Jeruk mangrupa bahan dasar pikeun ramuan ubar kecantikan tradisional di Indonesia. Sacara umum, buah jeruk anu beu ...

                                               

Jeruk purut

Jeruk Nipis atawa jeruk lémo, kaffir jeruk téh jeruk nu datang ti kulawarga rutaceae. Jeruk ti latin hartina jeruk, hystrix tina basa yunani nu hartina landak, jeruk nipis anu leutik, kulit anu kandel jeung reregetan aya ogé ngajarendul, lamun di ...

                                               

Areuy

Areuy téh tutuwuhan nu hérba waktu kulawarga Asteraceae. Areuy tutuwuhan ngarambat ka nu dipikanyaho keur tumuwuhna kuat jeung kacida. Ieu tutuwuhan bakal tumuwuh lamun aya hiji rohangan nu kasuburan anak anu alus, bahan organik, kalembapan taneu ...

                                               

Bébérétéan

Bébérétéan ogé katelah garunggung atawa ujen-ujen nyaeta ngaran tutuwuhan, anu baruleud, nu asak beungeut beureum, rasana amis. Kaasup dina tangkal gede nu hirup ngarungkun disisi leuweung aya hiji taneuh nu jemlék saperti sisi walungan, nu sisi ...

                                               

Carulang

Carulang téh hiji jukut taunan leutik nu sumebar di wewengkon haneut di sakuliah dunya, nu kira-kira 50 darajat lintang, kaasup spésiés invasif. Ieu spésiés praktek fotosintésis dina C4, ku kituna anjeun teu bisa hirup di hawa anu panas. sanajan ...

                                               

Kakawatan

Kakawatan téh hiji jukut liar anu pohara gancang ngomong jeung éta hésé dibasmina. Kulantran téh hiji jukut kakawatan kagolongkeun hama pikeun pepelakan, jukut kakawatan ka asup kana kulawarga Poaceae bisa hirup dina taneuh nu angar komo dina usu ...

                                               

Daréngdéng

Daréngdéng, Wlingi laut téh tutuwuhan nu asalna ti kulawargga Cyperaceae. Daréngdéng jujukutan nu hirup di rawa teh, eta mangrupa gulma,hama pepelakan sanajan eta jukut anu remen dipaké pikeun anyaman.

                                               

Hamérang bodas

Hamérang bodas téh tutuwuhan nu asalna ti kulawargga Moraceae. Hamérang éta téh hiji tangkal leutik hirup di leuweung pasukan majapahit, remen ditempo dina pipir gunung katempo handapna daun penampilan bodas,pérak korban ka nyingkab nu katiup angin.

                                               

Jotang leutik

Jotang leutik téh tutuwuhan nu asalna datang ti kulawarga Asteraceae. Eta téh tutuwuhan terna marga acmella séjén, kembang jeung daun jotang leutik nu dipake pikeun ubar nyeri huntu. Dipikawanoh ogé minangka ngaran jotang atawa jocong kaluar. Din ...

                                               

Jukut gendreng

Jukut gendreng, nyaeta jukut nu asalna ti kulawarga asteraceae. Ieu téh kagolongkeunkana gulma di widang tatanén. Bauna rada nyereng, waktu miang-miang tina ambeu embé téh jukut sok disarebut ogé jotang kuda / babadotan lalakina. A asli tina Amer ...

                                               

Kaceprek

Kaceprek, Jeung leuleueur, Dysosmia ciliata téh tutuwuhan nu asalna ti kulawarga Passifloraceae. Anu katutupan ku kelopak maranéhanana anu dimekarkeun nepi ka waktu anu geus asak, ieu tutuwuhan téh bauna teu pikaresepeun.

                                               

Kakasangan

Kakasangan atawa tukang beureum, ramo hiji, téh hiji jukut liar anu hirup téh di nagara nu boga iklim tropis ti kulawarga Poaceae, jukut rélatif jangkung, loba nu kapangih di wewengkon Asia, Australasia, Pasifik, jeung Amérika kidul. Di Indonesia ...

                                               

Manjah

Manjah téh hiji jukut jangkung nu katempo saliwat mah kawas tangkal anu didominasi ngadeg kulawarga padi-padian. Hirupna nyebar loba pisan di wewengkon Indocina, Nagara, disambungkeun ka samudra Pasifik. Manjah ogé mibanda ngaran nu beda conto tu ...

                                               

Sadagori

Sadagori Sida rhombifolia, Sanskrit: atibalā अतिबला tangkal liar anu hirupna nahun ti kulawarga Malvaceae, eta mindeng kapanggih di sisi jalan, tani, leuweung, kebon, galengan sawah, jeung nu séjén nyaéta cukup pikeun kasorot cahaya panonpoé. Ura ...

                                               

Sintrong

Sintrong Crassocephalum crepidioides nyaéta jukut anggota Asteraceae, kaasup jukut liar bisa kapanggih di buruan, sisi jalan, kebon atawa tegalan. Dina basa Indonésia, nyaéta jukut disebut bagini, jambrong, puyung atawa taplek hirup saeutik dina ...

                                               

Teki

Teki téh hiji jukut Cyperaceae asalna ti wewengkon kidul Afrika jeung tengah, ka Kalér ka Perancis jeung Austria, kitu ogé Asia kidul. Teki kagolong kana jukut liar pisan gampang pikeun ngomong, akarna deui bisa nyeceb jero kana taneuh nepi ka pa ...

                                               

Walingi

Walingi Actinoscirpus grossus téh tutuwuhan nu asalna ti kulawargga Cyperaceae. A campuran sajinis jukut mangrupa anggota ti suku teki-tekian téh remen dimangpaatkun pikeun anyam-anyaman. Ieu téh hiji jukut kahirupan, jeung saeutik rawa-rawa.

                                               

Poé

Poé ieu dina hijian waktu nu diperlukeun ku bumi muir dina porosna dina sorangan. Poé ieu dibagi kana waktu beurang jeung peuting. Tina sapoé dibagi jadi unit nu leuwih leutik jadi: 24 jam. (24 hours) 1440 menit. (1440 minutes) 86400 detik. (8640 ...

                                               

Abad

Abad anu ngaranna waktu periode saratus taun. Saabad sarua jeung sapuluh dékade. Ieu abad 21, nu dimimitian ti taun 2001 nepi ka taun 2100.

                                               

Beurang

Salila poé éta téh hiji periode mana hiji tempat aya dina posisi pahareup-hareup panonpoé, jeung sabab éta jadi caang. Dina waktu nu planet bumi pikeun pangalaman poé ieu, nu lain bakal ngalaman hiji waktu peuting. Salila poé éta téh sakapeung ng ...

                                               

Detik

Kadua atawa sékon aya dina hijian waktu dina sistem internasional, nu dihartikeun salaku interval waktu salila 9.192.631.770 kali radiasi transisi tina atom kalapa-133 ti dua hyperfine tingkat dina kaayaan taneuh nagara di suhu enol kelvin. Dina ...

                                               

Dékade

Dékade atawa leuwih dékade nyaeta hiji unit waktu nu hartina sapuluhan, paling ilahar sapuluh taun disa lolobana basa, kaasup basa inggris, atawa ka sapuluh poé dina kalénder républik Perancis. Kecap ieu asalna tina basa Latin "decas", yunani "de ...

                                               

Jam

Jam aya dina hijian waktu. Panjang waktu 1 jam 1 / 24 poé. Jam bisa salajengna dibagi kana unit anu leuwih leutik deui. Jam ngawengku: 60 menit. (60 minutes) 3600 detik. (3600 seconds)

                                               

Menit

Menit mangrupa salah sahiji unit waktu. Samenit 1 / 60 hiji jam. Samenit diwangun ti 60 detik. Menit tina unit séjén dina sistem internasional, tapi masih bisa dipaké babarengan jeung satuan SI.

                                               

Peuting

Peuting usum dimana tempat aya dina posisi teu pahareup-hareup panonpoé, jeung sabab éta jadi poék. Dina waktu nu planet bumi ngalaman eta mangsa peuting, nu lain bakal ngalaman hiji waktu poé. Peuting eta anu kadang ngan saukur dihartikeun salak ...

                                               

Taun

                                               

Tengah peuting

Tengah peuting nyaeta waktu transisi ti hiji poé ka poé saterusna – ngarobah tanggal dina kalénder abad. Dina itungan waktu Rum kuna téh, tengah peuting antara ngaktipkeun panonpoé nepi ka meletékna panonpoé, nu lilana mah varéatif kumaha uusuman ...

                                               

Daptar taun

2100 - 2099 - 2098 - 2097 - 2096 - 2095 - 2094 - 2093 - 2092 - 2091 2090 - 2089 - 2088 - 2087 - 2086 - 2085 - 2084 - 2083 - 2082 - 2081 2080 - 2079 - 2078 - 2077 - 2076 - 2075 - 2074 - 2073 - 2072 - 2071 2070 - 2069 - 2068 - 2067 - 2066 - 2065 - ...

                                               

1518

Edmund Plowden, hiji sarjana hukum Inggris maot 1585. Hubert Languet, a diplomat kamar jeung Ka pupusna 1581. Tintoretto, hiji ahli pelukis italia maot 1594. James Halyburton, inohong modern Skotlandia maot 1589. 22 April - Antoine de Bourbon, ba ...

                                               

Kalénder 2005

                                               

Kalénder 2006

                                               

Kalénder

Hiji kalénder ieu mangrupa hiji sistem anu méré ngaran nu periode waktu. Ngaran ieu disebut tanggal kalénder. Tanggal ieu bisa dumasar kana parobahan dina posisi saperti Panonpoé jeung Bulan. Kalénder Jepang

                                               

Kalénder Grégori

Kalénder Grégorian hiji kalénder lunar anu ayeuna pangréana dipaké di Dunya Kulon. Ieu mangrupa modifikasi tina Julian Calendar. Anu mimiti mengusulkannya nyaéta doktor Aloysius Lilius, ti Napoli, Italia jeung disatujuan ku nu anyar cross-nasiona ...

                                               

Kalénder Iran

Kalénder Iran basa pérsia: گاه شماری هجری خورشيدى ogé katelah kalénder pérsia atawa kalénder Jalāli mangrupa salah sahiji "kalénder panonpoé nu ayeuna dipaké di Iran sarta Afghanistan. Kalénder ieu dumasar kana observasi, teu aturan. Unggal taun ...

                                               

Kalénder Yahudi

Struktur Kalénder Yahudi anu hiji kalénder lunar anu digunakeun dina agama urang Yahudi. Hiji almenak pikeun nangtukeun tanggal libur umum Yahudi, ka nangtukeun tanggal umum pikeun maca bagéan tina Taurot, tanggal Yahrzeit mieling pupusna baraya- ...

                                               

Taun kabisat

A taun hiji kabisat taun nu mangrupakeun pangalaman nambahan hiji poé mangrupa tujuan pikeun nyocogkeun ka tanggal jeung taun astronomi. Dina sataun teu campleng 365 poé, tapi 365 poé 5 jam 48 menit 45.1814 detik. Mun ieu kasus euweuh nu nuturkeu ...

                                               

Taun Syamsiah

Taun Lunar atawa taun Solar dina fisika nyaeta hiji unit relatif waktu, hiji planét di kalangan panonpoé. Taun biasa nu dibagi kana bulan jeung poé. Planét bumi sabudeureun panonpoé dina waktu sataun. Hal ieu dumasar kana kalénder Julius, hiji ta ...

                                               

Vikram Samvat

Vikram Samvat mangrupa kalénder anu dijieun ku kaisar Kecap di India Vikramaditya. Kalénder resmi Népal. Kalénder ieu biasana dimimitian ti tanggal 13 atawa 14 April -56, 56.7 taun saméméh kalénder Gregori.

                                               

Pabaru

Festival taun anyar nyaeta salah sahiji indonesia badag di mana, lamun dipungkasna sataun dimimitiannana taun ka hareup. Budaya ngitung dumasar kana kalénder lunar taunan sagalana geus indonesia badag di Taun Anyar. Di amérika sarikat, nu anyar t ...

                                               

UTC+4

                                               

Wanci Standar Bangladés

Ku Standar Bangladés nyaéta parabot tina timed Bangladesh, nu dipaké pikeun sanagara, di UTC 6:00 am. Ngan kungsi make daylight saving sakeuduen dina taun 2009, alatan krisis listrik, tapi dina 2010, hiji kaputusan nu ieu dibolaykeun.

                                               

Wanci Usum Panas

Usum panas waktu di Amérika Kalér, ogé katelah Daylight Saving Waktu, nyaéta sistim nu dimaksudkeun keur "nyimpen cahya beurang" dina usum panas. Ku alatan éta, di Taun mah sistim ieu teh disebut "Wanci usum Panas". Wanci resmi dimajukeun saejam ...

                                               

Wanci Usum Panas Éropa Tengah

Wanci usum panas Éropa Tengah nyaéta salah sahiji ngaran ti waktu usum Panas nu dipaké dina zona waktu UTC 2 jam dina tetempoan Hiji nyaeta Universal Kakoordinasi. Hal ieu dipaké salaku waktu hiji poé usum panas di loba nagara Éropa. Dina usum ti ...

                                               

Wanci Éropa Tengah

Wanci Éropa tengah atawa dina basa inggris disebut Tengah Européan Waktu éta téh ngaran zona waktu anu loba dipaké di nagara Éropa jeung Afrika kalér bagian jeung boga waktu pikeun 1 tina UTC. Kaayaan nagara nu kaasup dina zona waktu ieu di antar ...

                                               

Tirosin

Tirosin, 4 hidroksifénilalanin, atawa asam dina 2-amino-3-propanoat, ieu mangrupa salah sahiji 20 asam amino nu dipaké ku sél ka nyintésis protéin. Hidroksilaseu tirosin hydroxylase, TH nyaéta énzim nu limit laju réaksi dina sintésis katékolamin.

                                               

Aérojél

Aérojél téh bahan padet nu dénsitasna handap, eta dijieun tina jél nyaéta hiji komponén cairna geus diganti ku gas. Hasilna ngarupakeun padetan anu dénsitasna kacida underneath jeung sipat nu penting, utamana salaku insulator. Material ieu kadang ...

                                               

Minyak bumi

Minyak atawa pétroleum, minyak atah, ogé katelah emas hideung, hartina cairan kentel, jeung kopi atawa panémbong héjo, nu mangrupakeun campuran tina rupa-rupa hidrokarbon, utamana maranéhanana saluyu, jeung nu lain nu aya di lapisan luhur di jero ...

                                               

Biodégradasi

Biodégradasi nyaéta hiji kaayaan laleupasna bahan kimia alatan ayana aktivitas baktéri, jamur, atawa cara pikeun suplement nu batur. Sanajan eta mindeng dihubung-hubungkeun, biodegradable harti nu beda ka kompos. Biodegradable nyaéta bahan anu di ...

                                               

Citak Injéksi

plastikmesin Citak Injéksi mangrupa salah sahiji cara anu dipaké pikeun nyieun barang kabutuhan. Utamana tina bahan termoplastik anu bahanna dilééhkeun heula dina tabung jeung mangka ngan disuntikkeun maké tekenan anu kawilang kuat kana jeroun ci ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →