★ Free online encyclopedia. Did you know? page 380



                                               

Juniper beri

Pupuhu béri nyaéta siki ti buah tina pinus bikang tina tutuwuhan tina juniper. Pupuhu béri wangunna buleud penampilan sisitan. Sisitna pinuh pisan jiga kulit buah. Pupuhu béri dipaké salaku bungbu, jeung rasa nu semu pait. Pupuhu béri Juniperu co ...

                                               

Ki bawang

Sababaraha bawang, pingku, Dysoxylum alliaceum tutuwuhan kulawarga Meliaceae. ngaran spésipik alliaceum hartina "anu sarupa ka-bawang bombay", ngarujuk ka ambeu kulit kaina. Nu jangkung kalapa bisa nepi ka 38 méter, kalawan diaméter kai nepi ka 8 ...

                                               

Manuk haur

Kucica désa leutik manuk kicauan saméméhna digolongkeun salaku hiji anggota kulawarga Turdidae, tapi ieu ayeuna dianggap jadi anggota Muscicapidae. Ieu manuk hideung jeung bodas jeung buntut panjang. Buntutna ka angkat lamun aya hiji lagu tuangeu ...

                                               

Nepenthes glabrata

Nehenthes glabarata téh tutuwuhan nu tropik tipe ieu tina kantong semar kawedukan ti Kalér. Ieu tutuwuhan téh kawilang husus lamun dibandingkeun jeung tipe ieu tina kantong semar séjén. Ngaran Latin glaber haritna "teu buluan", nu kadua tina saku ...

                                               

Nepenthes × hookeriana

Nepenthes × hookeriana hiji spésiés kantong semar hasil hibrida tina alam tina N. ampullaria jeung N. rafflesiana. Pikeun alesan ieu, spésiés ieu ngabogaan ciri di tengah kadua spésiés eta. Spésiés ieu téh sumebar di Kalimantan, Sumatra, jeung Ma ...

                                               

Pijantung

Pijantung, manuk nu asalna ti kulawarga Nectariniidae. A loba kapanggih nu hirup di pulo Sumatera, Kalimantan, Bali, jeung Jawa. Jeung wewengkon séjén numibanda iklim subtropis atawa tropis campuran leuweung dina kaayaan hawana anu teu pati jemlé ...

                                               

Rakun

Rakun nyaéta hiji mamalia ukuran sedeng nu asalna ti Amérika sarikat ka Kalér.Nu careuh téh hiji spésiés panggedéda kulawarga Procyonidae, mibanda panjang awakna 40 nepi ka 70 cm sarta beurat 3.5-9 Kg. Perawatan kulit anjeun buuk warna kulawu anu ...

                                               

Sesep madu

Sesep madu Aethopyga siparaja hiji spésiés manuk ti kulawarga Nectariniidae téh kahakananana nyeuseup sari kembang néktar, sanajan kadang-kadang eta meakeun serangga, utamana lamun maraban manéhna. Nyeuseup sari maranehna bisa ku cara hiber ngage ...

                                               

Susuru

Susuru téh tutuwuhan nu asalna ti kulawargga euphorbiaceae. Susuru téh hirupna ngarungkun, nu tumuwuh di nagara-nagara nu boga iklim tropis. (Sanskrit: सप्तला saptala, सातला satala, Marathi: शेर-कांडवेल sher-kandvel.

                                               

Tikukur

Tikukur mangrupa anggota kulawarga Columbidae japati téh pituin Asia Tenggara, baraya deukeut Japati Damé Australia jeung new guinea, di Indonesia teh sok diingu ku alatan éta, alus sorana.

                                               

Titimplik

Titimplik, nyaeta, manuk nu asalna ti kulawarga alaudidae. Manuk titimplik sakapeung ogé disebut salaku manuk apung, sabab ieu manu sok atawa sora bacéo sanajan bari hiber. Titimplik jalu jeung titimplik bikang indikator kawas bacéo, nu béda téh ...

                                               

Toéd

Toéd Lanius schach manuk bacéo anggota kulawarga manuk Laniidae. Hirupna di lingkungan garing yén kuring geus sok mucunghul jadi eunteup di kamar mandi atawa kawat / kabel listrik. Bulu dina huluna maranéhanana sarua hideung topeng atawa hideung ...

                                               

Uncal (manuk)

Manuk nu Utamana Macropygia unchall, hiji spésiés manuk kulawarga Columbidae jeung japati. Nu sumebar di Bangladés, Butan, Kamboja, Cina, India, Indonesia, Laos, Malaysia, Myanmar, Népal, Muangtay, jeung Vietnam. Habitat alamina tagia leuweung bo ...

                                               

Éntog

Éntog nu sato ingon-ingon anak sarua jeung dengki nu asalna ti Méksiko, Amérika Tengah jeung Kidul. Ukuran anu badag, nu jalu nu panjangna nepi ka 76 cm jeung beurat 8 kg. Ilaharna, wol geus warna bodas jeung hideung kira-kira panon beureum jeung ...

                                               

Ésénangka

Ésénangka, meuli opior Nu, nyaeta, manuk nu asalna ti kulawarga zosteropidae, jeung anu nyebar di wewengkon kapuloan Indonésia, jeung Ciamis. Manuk ésénangka ieu aya dua rupa taya lian: L. J. gancang jeung LJ frontalis.Kaasup salah sahiji sato li ...

                                               

Beunying

Beunying hiji spésiés tangkal di kulawarga Moraceae. Ieu tutuwuhan téh nu ngandung potensi pikeun jadi ubar sabab eta ngandung senyawa alkaloid, triterpenoid jeung flavonoid nu hiji grup senyawa bioaktif. Nu jangkung nu bisa nepi ka 20 m 21 dbh, ...

                                               

Biruang kutub

Polar biruang anu hiji spésiés biruang nu kapanggih pikeun ngeusian widang és di Samudra Arktik. Polar biruang anu hiji spésiés biruang nu panggedéna di dunya geus nepi ka tega beurat jalu bisa nepi ka 600kg. Biruang ieu dianggap patali jeung bir ...

                                               

Biruang-hideung Asia

Biruang hideung jeung Asia, kitu ogé katelah biruang bulan atawa biruang dada bodas nyaéta spésiés biruang nu ukuran sedeng, lolobana adaptasi dina kahirupan arboréal, jeung aya di kiduleun Asia, Kidul, laut Cina kidul ka wétan, di wétan jauh ti ...

                                               

Gaharu

Gaharu, garu, Gonystylus macrophyllus hiji spésiés tutuwuhan ti kulawarga Thymelaeaceae. Sumebarna di Indonesia, Malaysia, Papua new guinea, Kapuloan Solomon, jeung meureun Ciamis.

                                               

Galatik

Galatik téh manuk leutik hirup éndemik di Indonesia, hususna di pulo Jawa jeung Bali. Galatik katelah Jawa Finch, Jawa Béas Finch, Jawa Sparrow, manuk galatik relatif leutik, panjang awak ti beak ka buntut nyaeta kira-kira 5-6 inchi, gerakanna ta ...

                                               

Kukang Sunda

Kukang Cinta strepsirrhine primata jeung hiji spésiés kukang anu asalna ti Indonesia, Malaysia, ka kulon, Muangthai korea, sarta Singapura. Panjang awak 27-38 cm ti sirah ka buntut, beuratna 599-685 g. Kawas kukang séjén, irungna baseuh, nu hulun ...

                                               

Macan dahan

Macan dahan Neofelis nebulosa hiji spésiés ucing nu hirup di wewengkon waktu luang Peran nepi ka daratan benua di Asia Tenggara jeung China. Macan dahan digolongkeun salaku hiji spésiés rentan ka punah dina taun 2008 ku IUCN. Total populasi macan ...

                                               

Macan dahan Sunda

Macan dahan-Sunda Neofelis diardi nyaéta salah sahiji spésiés ucing liar ukuran sedeng nu hirup di Kalimantan jeung Sumatra. Dina taun 2006, ieu spésiés ieu ngan dipisahkeun ti teu Macan dahan Neofelis nebulosa di daratan utama buana Asia. Dina 2 ...

                                               

Nepenthes eymae

Nepenthes eymae nyaéta salah sahiji spésiés ti kantong semar nu éndemik di Kalér. Spésiés ieu munggaran kapanggih ku P. J. Eyma di gunung central Sulawesi dina taun 1938. Ieu spésiés kapanggih deui dina taun 1983 ku J. R. Turnbull jeung A. T. Mid ...

                                               

Uncal sambar

                                               

Uncal Sunda

Lamun Pamaké atawa Mencek Uncal timorensis hiji spésiés uncal asli ka Pulo Jawa, Bali, jeung Timor. Ieu spésiés mangrupa spésiés introduksi di Papua, Kalimantan, Kapuloan Sunda Leutik, Kidul, Kalér, Australia, Mauritius, Kaledonia Anyar Selandia ...

                                               

Bogo

Bogo /gabus / a liar lauk téh tempat di mana hirup nu asli di walungan, sarta rawa-rawa. Bogo ngabogaan ngaran anu beda-beda di uanggal wewengkon saperti: kocolan, bayong, bogo, licingan, nu musibat, jeung loba deui anu sejen. Dina basa inggris o ...

                                               

Kancra

Lauk kancra teh lauk tentara ti grup anggota pepes kulawarga Cyprinidae. Kancra hirupna dina walungan anu gede, jeung cai bersih, jeung kahirupan lauk ka nu sejen, saperti tawés, nilem, lauk emas, jeung sajabana.

                                               

Lika

Lika nyaéta salah sahiji spésiés badag order Siluriformes tina genus Bagarius anu hirup dina walungan-walungan di Subkontinén India jeung Asia Tenggara.

                                               

Nilem

Nilem mangut, atawa melem mangrupa salah sahiji anu pang cai lauk nu kaasup kulawarga Cyprinidae. Nilem lauk nu Hérbivora karesepna ngakan dangdaunna jeung lulukutan, lauk nilem kapireungeuh loba di Asia Tenggara: Tonkin, Siam, the Malay Peninsul ...

                                               

Paray

Paray Rasbora argyrotaenia mangrupa lauk leutik kulawarga Cyprinidae runtuyan Rasborinae. Paray loba nu bisa kapanggih disusukan, umur film widang, jeung nu séjén nyaéta pikeun boga aliran cai tapi teu nyéot. Paray ngabogaan ngaran atawa ngaranna ...

                                               

Regis

Ieu / génggéhék Mystacoleucus marginatus lauk darat / nu séjén lauk laut kulawarga Cyprinidae. Lauk génggéhék loba kampanggih hirup liar di walungan situ jeung rawa. Ieu mah lauk ku urang anak ogé dina conto mah geus kapyah, komedi, lalawak ceuk ...

                                               

Soro

Soro, kancra, salah sahiji lauk téh asalna ti kulawarga Cyprinidae. Soro sacara masih baraya-na lauk ka sémah ti golongan Actinopterygii kulawarga Cyprinidae genus Tor. Lauk cai tanah Asia nu patali jeung Lauk emas, jeung sumebarna eta jeung lega ...

                                               

Sénggal

Sénggal atawa Hemibagrus planiceps lauk nu boga kumis panjang, kaasup angota kulawarga suku Bagridae. Hirupna dina walungan jeung teu sumebar jauh mangrupa endemik di jeung kira-kira West bank, awak tina coklat penampilan konéng, jeung pamatil ka ...

                                               

Belut Moray

Nu Moray nyaéta bubuka kulawarga Muraenidae nu ngawengku 200-an spésiés dina 15 genera. Panjang awak nu geus ilahar pikeun 1.5 m, nu pangpanjangna Strophidon sathete bisa nepi ka 4 m.

                                               

Kakap

Kakap hiji kulawarga tina lauk laut dasaran hirup bareng ngagorombol dina dasar ihtisar karang atawa batu karang. Eta boga ciri awak buleut gepéng jeung sirip ngalir sapanjang deui. Jenis lauk kakap-loba kapanggihan di Indonesia, nyaeta jenis hij ...

                                               

Layur

Layur nyaéta lauk laut nu dipikaresep pikeun jadi nu dipikanyaho tina bentuk hartina ngalegaan jeung ipis. Ieu mangrupa lauk sumebar dina parairan tropika atawa sedeng. Jenis anu kapanggih di Samudra Pasifik jeung Samudra Atlantik dikanyahoankeun ...

                                               

Ovipar

Ovivar dihartikeun salaku baranahan sato ku cara endogan. Endog anu disireungleuman nepi ka hatch. Biasana, éta endog katutupan ku cangkang nu teuas, nyieun yakin pikeun ngajaga fisik ka émbrio dina nu ka thrive.

                                               

Ovivar

Ovivar istilah zoologi hiji tipe baranahan nu ngahasilkeun endog anu dikaluarkeun ngembang jeung hatch luar awak indungna. Endog anu disileungleuman nepi ka hatch. Biasana, endog katutupan ku cangkang nu teuas, pikeun mastikeun perlindungan fisik ...

                                               

Ovovivivar

Ovovivivar ngarupakeun réproduksi sato ku cara kadin sedengkeun anakan. Émbrio ieu sato anu tumuwuh dina endog anu masih dina awak indungna. Sanggeus kolot cukup, anak sato nu megar jeung kaluar ti awak indungna nyieun eta kokotéténgan kawas kany ...

                                               

Vivivar

Vivipar nyaéta prosés réproduksi sato jeung cara méré lahir ka atawa anakan. Fétus internal fértilisasi tumuwuh jadi émbrio jeung bakal pamustunganana jadi karakter anak anu lahir ngaliwatan prosés kalahiran / deukeut ka maot viviparity.

                                               

Cendrawasih

Manuk nu patali atawa anu disebut ku jalma texting ngan saukur ngaran Manuk of Paradise, manuk has Agénsi. Wol anu éndah, utamana dina cendrawasih anu jalu. Sacara umum buuk pisan cerah, jeung kombinasi hideung, coklat kabeureum-beureuman, orén, ...

                                               

Ucing

Ucing téh karnivora mamalia leutik nu ilaharna jadi sato ingu ka manusa, boh salaku hiji sato cooeun pikeun nyingsieunan beurit. Sato ieu nu geus akrab jeung lalaki sahenteuna pikeun 9.500 taun. Salaku prédator, ucing moroan leuwih ti saréwu spés ...

                                               

Felidae

Pikeun kagunaan séjén tina Felidae, tempo Felidae disambiguasi. Felidae téh biologis kulawarga ucing, a anggota kulawarga nyaeta nu disebut felid. Felid nu paling umum nyaéta ucing imah, nu kahiji jadi lindeuk ku manusa kira-kira 10.000 taun baheula.

                                               

Jaguar

Pikeun mérk mobil, tempo Jaguar perusahaan otomotif. Jaguar nyaéta sato kawas ucing badag nu kagolong kana genus Jeung. Ieu téh sati nyaeta ucing linghas pihak sanggeus nu maung jeung singa, sarta ogé éta téh ucing panggedéna di lebahan kulon. Ie ...

                                               

Kalong

Kalong atawa lalay téh mamalia dina ordo Chiroptera. Nu jadi ciri éta téh nu anggota awak tina mangsa nu bakal mekar jadi jangjang, nyieun sato ieu jadi hiji-hijina mamalia anu bisa hiber. Kacap Chiroptera tina basa yunani nu hartina "leungeun hi ...

                                               

Karawaci

Karawaci téh manuk leutik anu asalna ti kulawarga Sylviadae.Spésiés anu asalna ti nagara India, warga Éropa éta téh manuk nu disebut akar manuk. Manuk ieu rada leuwih leutik ti nu ti murai, jeung warna buluna hideung saliwat kawas biru jeung wungu.

                                               

Onta

Onta hiji sato nu kukuna téh, beuheungna panjang sarta na tonggongna miboga matuh. Biasana ieu sato nu dipaké ngangkut. Nya hirup di tanah gurun, saperti Arab, Afrika Kalér, Asia Tengah, jeung saterusna. Kaasup kana genus Camelus. Umur ratana nya ...

                                               

Paederinae

Paederinae mangrupakeun salah sahiji sato anu sok reusepueun kana kadaharan anjeun, jeung nu néangan daharna ogé nilai sorangan nu sok rombongan,nu upafamili tina rove kumbang Staphylinidae. Paederinae ngawengku 2 ngawujud, Paederini jeung Pinoph ...

                                               

Cendrawasih Biru

Cendrawasih Blue atawa dina ngaran kertas akademik Paradisaea rudolphi nyaéta jenis cendrawasih manuk tina ukuran sedeng, ngabogaan panjang kira-kira 30 cm ti genus Paradisaea. Wewengkon distribution nu Cendrawasih ti Biru nu aya di leuweung-leuw ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →