★ Free online encyclopedia. Did you know? page 379



                                               

Imunisasi

Imunisasi nyaéta prosés prévéntif keur ningkatkeun daya tahan awak, ku jalan ngasupkeun hiji bahan dina jero awak, supaya awak urang bisa ngawangun katahanan pikeun ngalawan bahan éta. Bahan éta dipikawanoh minangka imunogén. Imunisasi sarua jeun ...

                                               

Vaksinasi

Dina prosés ngasupkeun vaksin kana awak hiji jalma pikeun ngawangun katahanan dina nyanghareupan panyakit. Kecap di asana tina Latén vacca hartina sapi - di antarana eta sabab vaksin nu kahiji asal tina virus anu ngainféksi sapi. Vaksinasi ieu mi ...

                                               

Eukariot

S. L. Baldauf 2003. The Deep Roots of Eukaryotes. Science 300: 1703-1706. Artikel ieu ngandung bahan ti Science Primer nu dileupaskeun ti NCBI, nu, salaku publikasi pamaréntah AS, aya dina domain publik.

                                               

Fungi

Fungi nu mikroorganisme nu teu ngandung klorofil dina struktur awak. Benang hifa bisa pasekat-sekat tapi bisa oge teu kitu. Fungi lumangsung dina jeung aya kumaha jinisna. Pambiakan fungi lumangsung ngaliwatan division of Hida jeung bentuk spora ...

                                               

Anjing

Anjing téh subspésiés doméstikasi tina srigala abu, a mamalia kulawarga Canidae raraga Carnivora. Istilah ieu nujul kana boh liar atawa nu diingu jeung kadang eta dipaké pikeun anjing liar tina subspésiés atawa spésiés séjén. Anjing domestic akra ...

                                               

Kohaku

Kohaku) nyaéta variétas of koi jeung ornamén ka nu geulis. Kohaku nyaeta sahsahiji gosanke, Tilu Utama, nyaéta Kohaku, Sanke, jeung Shōwa. Kohaku baranahan dipecaya mangrupa salah sahiji variétas hias bako, roko pikeun kahiji kalina pikeun dimeka ...

                                               

Koi

Koi atawa leuwih husus {{Sanajan| nishikigoi |錦鯉|extra= Variétas of Koi dibédakeun ku warna nu beda, pola, jeung ukuran.

                                               

Kuda

Kuda sato ingon ka ungulata, salah sahiji dalapan spésiés hirup kulawarga Equidae. Ceuk na teori, ieu sato téh ngalaman hiji évolusi ti sato leutik ka bungkeuleukanana ayeuna pikeun 45-55 juta taun heubeul. Manusa nu mimiti ngingu kuda kira-kira ...

                                               

Meri

Sirik téh sato ingon, anak anu hirupna di darat, teu bisa ngojay, pangawakan kawas hiji soang ngan leuwih leutik. Sirik asalna ti kulawarga Anatidae.

                                               

Tai

Tai nyaéta runtah semi-padet pasésaan pencernaan sasatoan nu dikaluarkeun ngaliwatan anus nalika ngising. Dina manusa, ngising sacara bisa jadi unggal dua nepi ka tilu poé nepi ka sababaraha kali sapoé. Ku nu neuasan bisa ngabalukarkeun kaganggun ...

                                               

Bangbung

Bangbung téh hiji tipe bangbara nu dicirikeun ku ayana tanduk dina sirahna. Tanduk anu katingal jelas dina bangbung jalu. dipakébonan kalapa, insekta ieu dipikawanoh minangka hama, sabab osok nyerep cairan jeung gulung ka jaringan daun ngora. Ban ...

                                               

Beurit

Beurit téh nyaéta mamalia nu kaasup salasahiji spésiés rodénsia dina genus Mus sarta turunan lianna nu kaasup kulawarga Muridæ.

                                               

Céléng

Céléng, hiji peuting barbatur anu ilahar disebut salaku babi liar atawa babi ka leuweung aya hiji sato nu diturunkeun ti hiji kulawarga suidae. Didaérah nu katelah bagong atawa sedengkeun. Ieu sato boga kamampuh, katahanan dina kalumangsungan hir ...

                                               

Geget

Geget nyaeta sato leutik nu sok ngaruksak buku-buku atawa papakéan nu kurang piara, sakapeung ogé disebut salaku ngenget. Aya hiji sabuntut geget anu katelah" geget pakéan", sarta lolobana jelema nyalakeun alatan moths nyieun liang-liang geget di ...

                                               

Jukut pendul

Jukut Pendul téh hiji jukut liar anu hirupna di handapeun taneuh anu baseuh atawa cai nu déét utamana kapanggih dina widang jeung rawa-rawa, hirupna nahun sanajan teu pati ngaganggu pepelakan, jukut téh kagolongkeun nu gulma boga daun leuwih leut ...

                                               

Kasir

Kasir atawa gangsir nyaéta salah sahiji spésiés jangkrik kulawarga Gryllidae. Cara hirupna ngaliang dina taneuh. Ieu sato potensi pikeun jadi hama pepelakan ka patani, tapi sakapeung mah sok jadi diala keur dahareun. Ieu téh gegeremet sumebar ti ...

                                               

Kungkang

Kungkang mah sabangsa gegeremet ukuran kawas simeut, beuteungna panjang nu warna héjo. Kungkang kaasup hama béas jeung bisa hiber jeung angseuna bau.

                                               

Légé

Bumi perenahna di Uret, Exophilis Hypoleuca nyaeta sato leutik kawas bangbung asal kulawarga Scarabaeidae. Bumi perenahna dina ieu kapanggih nu hirup di sakabéh pulo-pulo di Indonesia, ieu téh sok dianggap hama alatan ngakan tina akar sarta daun ...

                                               

Panon munding

Panon munding Fimbristylis dichotoma téh hiji jukut liar anu datang ti kulawarga nu Cyperaceae. Hirupna naun biasana kapanggih dina tegalan, kebon, galengan sawah, umur film, jeung dicatet yén cukup tina cai jeung cahya panonpoé, dina hirupna bis ...

                                               

Sieur

Sieur ogé katelah tungau Ornithonyssus bursa nyaéta sato anu pohara leutik, nu numpak na hirup dina bulu hayam, manuk, jeung sababaraha batur. Sieur bagian raraga Mesostigmata kelas Acari jeung kelas Archnida. Spesies ieu boga suku opat pasang, p ...

                                               

Tumbila

Tumbila serangga peuting kulawarga Cimicidae nu hirup salaku hématofagi, nu nyeuseup getih manusa jeung host tina getih-haneut ka nu séjén.

                                               

Cupang

Cupang téh salah sahiji jenis lauk nu hirup di rawa nu habitat loba datang ti sababaraha nagara di Asia Tenggara di antarana Indonesia, Thailand, Malaysia, jeung Vietnam. Lauk ieu boga bentuk jeung hiji karakter anu agrésif pikeun nangtayungan te ...

                                               

Guramé

Kahirupan sapopoé nyaéta ngaran jenis lauk cai anu biasa didahar ku manusa. Wangun awakna gepéng jeung rubak. Tonggongna aya warna beureuman sedengkeun dina beuteungna abu penampilan konéng. Lauk kulawarga Anabantidae, turunan Helostoma jeung ban ...

                                               

Hayam

Hayam nyaéta sato ingu sabangsa manuk anu hirupna sapopoé dina taneuh. Aya rupa-rupa hayam anu dipikawanoh saperti: hayam jago, hayam danten, hayam jajangkar, hayam nu, jeung hayam bikang. Ngaran hayam ditangtukeun dumasar kana buluna, eta jeung ...

                                               

Hayam Katé

Hayam Katé, Bantam hayam ieu hayam nu pangawakanna kaluar. Nu spésies serama ieu, cenah ieu hayam pangleutikna. Sanajan ieu hiji leutik hayam dedeg dua teu ngandung harti hayam murah, malah bisa jadi loba nu leuwih mahal hargana ti biasa hayam an ...

                                               

Hayam pelung

Hayam Pelung nyaéta hiji hayam asli ti wewengkon jawa Barat, utamana di wewengkon Kawah. Ngaran hayam pelung asalna ti basa Sunda Mawelung atawa Melung anu hartina bingkeng, alatan dina nyoara pikeun ngahasilkeun sora bingkeng, kitu ogé kusabab h ...

                                               

Ingon-ingon

Ingon-ingon atawa sato ingon-ingon nyaéta hiji pepelakan nu ngahaja diingu salaku sumber dahareun, sumber bahan baku industri, atawa salaku babantu kana pagawéan hiji jalma. Usaha ngingu ingon-ingon anu disebut salaku paternakan jeung mangrupa ba ...

                                               

Jangkrik

Jangkrik, kulawarga Gryllidae, mangrupakeun serangga nu bisa disada, mirip jeung simeut jeung cihcir, tapi awakna rada depé sarta panjang anteneu.

                                               

Japati

Japati mangrupakeun manuk anggota kulawarga Columbidae. Istilah japati dipaké pikeun 308 spésiés manuk anggota raraga Columbiformes, di antarana japati hiji, tikukur, titiran, manuk puter, jeung spésiés séjén. Nu jadi ciri maranéhanana japati na ...

                                               

Kalkum

Kalkum hiji pasangan nu asalna ti kulawarga Meléagrididaé, dina sirah jeung beuheungna geus aya buuk, jeung eta teu bisa ngapung jauh ngan ka ngageleber teupati jauh ti luhur taneuh. Kalkum anu ilahar dipiara salila hirupna di kandang hiji, kalku ...

                                               

Kelenci

Kelenci téh sato kawas nu awakna leuwih leutik, jeung bisa hirup di loba tempat di sakuliah dunya. Kelenci biasana hirup dina rungkun, di sampalan, rawa atawa leuweung. Ciri has sato ieu téh kawas nu ceuli anu lila, buntutna pondok, sarta ngaboga ...

                                               

Lauk emas

Lauk Emas hiji lauk lahan nu lolobana sumebar di sakuliah dunya, nyaéta anggota kulawarga Cyprinidae. Lauk anu asalna ti Asia jeung Éropa jeung bisa tumuwuh nepi ka panjang 1.2 méter, beurat 37.3 kg), jeung umur 47 taun heubeul. Di alam liar bias ...

                                               

Lélé

Lele-a jenis lauk cai nu maranéhanana awak lila jeung kulit anu lemes, teu aya sisitan. Anak Lele-dina basa Sunda disebut "nanahaon". Lélé bisa hirup dina cai asin atawa payau, biasana hirup di walungan tina cai lalaunan, ranca, gelombang, jeung ...

                                               

Mujaér

Mujaér atawa Jaér lauk cai anu biasa didahar ku urang, nyaéta hiji wangun awakna gepéng, warna kulawu, coklat atawa hideung. Lauk ieu asalna di Afrika jeung ieu munggaran kapanggih di amérika sarikat ku bapa Mujair di muara walungan anu Dianggap ...

                                               

Oray

Oray, ogé dipikawanoh minangka ophidian, nu réptil teu sukuan deukeut pancakakina jeung kadal, nu ngahiji dina raraga Squamata. Aya ogé sababaraha spésiés kadal nu teu sukuan nu saliwat mah jiga oray, tapi henteu. Kawas oray disebut ofiofilia, ba ...

                                               

Sapi

Sapi téh hiji sato tandukan hasil doméstikasi tina anggota subfamili Bovinae kulawarga Bovidae. Sapi diternakkeun bisa diala daging, susu, kulit, jeung tanagana. Di India, contona, hiji sapi téh dina kanyataanana dihurmat, teu meunang dirogahala ...

                                               

Soang

Soang sababaraha cai ti kulawarga Anatidae, nu ogé ngawengku hiji soang jeung meri. Soang geus digolongkeun kana kelompok sosoangan dina genus Anserinae.

                                               

Ékék

Ékék téh hiji jenis manuk ragam hias anu boga buuk nu geulis jeung lengkingan sora anu cukup tarik. Spésiés téh kaasup salah sahiji manuk anu boga kecerdasan cukup alus, ku kituna mindeng dipaké pikeun acara hiburan di kebon binatang atawa hibura ...

                                               

Kelenci Assam

Kelenci Assam, hiji spésiés leporidae anu asalna ti Asia Kidul. Sebaran spésiés ieu dina jaman baheula ngalegaan di kidul suku Peran eu pasar tunggal. Ayeuna, habitat kelenci Assam misah-split jeung rupa kurang ti 500 km 2 ngluas nepi ka kira-kir ...

                                               

Surili

Surili, utamana di wewengkon Kulon Tepi ka Leuweung Mawa, nu gede Gunung Halimun, Gunung Tilu, jeung Gunung Patuha. sabab aya Nu pangsibukna of the Western wewengkon kota jawa Barat jeung Banten, surili ieu jadi salah sahiji ikon tina sato / faun ...

                                               

Uncal kasturi Himalaya

Uncal Kasturi himalaya jeung Uncal Kasturi Beuteung Bodas Moschus leucogaster hiji spésiés uncal kasturi. Spésiés ieu téh bahuelana ditempo salaku sub-spésiés uncal kastrui Alps. Uncal Kasturi himalaya hirup di Afghanistan, Pakistan, Tibet, Butan ...

                                               

Bangkong héjo

Bangkong héjo, Tutuwuhan mantuan hiji bangkong anu badag bagian awak maranéhanana jeung warna héjo paselang warna coklat. Bangkong héjo endemik amérika sarikat, wisatawan penampilan konéng, loba kapanggih hirup di sawah, rawa jeung walungan. Dina ...

                                               

Bangkong korodok

Bangkong korodok, basa latin aksara, nyaéta bangkong amfibi / hirupna di darat jeung di cai jeung kulit korodok / ngajarendil kawas bahan, warna kulit maranéhanana nyaéta coklat ogé katempo, nu konéng, mana oge pikeun pindah di mana kadang-kadang ...

                                               

Ungkut-ungkut

Ungkut-ungkut, layung-breasted barbet atawa coppersmith, manuk nu asalna ti genus Psilopogon. Buuk palebah luhureun pamatuk jeung lebah beuheungna beureum jeung, mun pareng sora sorana jiga tukang patri tikajauhan pikeun nakolan kaléng. Éta manuk ...

                                               

Bawang batak

Bawang ieu mangrupa tutuwuhan nu asalna ti kulawarga amaryllidaceae. Bawang nyaéta sistem sarua baé jeung bawang bombay atawa bawang bodas kucay, pédah lebah salaku tangkal deui jeung kelir leuwih bodas-plus aya nu leuwih leutik jeung lemah. Bawa ...

                                               

Berencét

Berencét, basa Inggrisna coklat-cheeked fulvetta, Latin, Alcippe poioicephala aya manuk leutik nu asalna di kulawarga Pellorneidae tina Genus Alcippe. Kagolongkeun manu leutik jeung ieu téh kawas bacéo, berencét hirup babarengan jeung manuk séjén ...

                                               

Binong

Binong hiji spésiés tutuwuhan ti kulawarga Tetramelaceae. Binong hiji tangkal badag nu hirup di sakumna Asia kidul, ti India jeung Asia Tenggara, ka Australia, ka kalér. Perkembangan nepi ka jangkungna 20 m, rangkadakna 10. m. Kaina tulangan, kul ...

                                               

Boboso

Boboso, salah sahiji spesies lauk lahan anu sumebar di Tenggara. Nyaéta badag, panjangna nepi ka 65 cm, sanajan paling henteu leuwih ti 30 cm. Boboso kaasup lauk anu boga nilai ékonomi, boh pikeun kadaharan atawa lauk hias. Rupa nu beda-beda chip ...

                                               

Cangcarang

                                               

Cangkakak

Cangkakak atawa dipikawanoh ogé minangka manuk hurang, hiji spésiés manuk ti kulawarga Halcyonidae. Manuk ieu nyaéta éndemik Indonésia. Habitat di wewengkon ranca atawa kira-kira walungan.

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →