ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 378



                                               

Nokia C5-00

Nokia C5-00 mangrupa hiji telepon keupeul Nokia séri C nu kahijia kalawan sistem operasi Symbian. Nokia C5-00 maké panutup tukang nu dijieunna ti baja antikarat.

                                               

Dhoho TV

Dhoho TV nyaéta stasion TV lokal di Indonésia Sing Merupakan Jaringan tvOne. Dhoho TV Merupakan Jaringan tvOne di Jakarta Dan Menjadi Mitra jaringan tvOne Jakarta.

                                               

TV Edukasi 2

TV Édukasi 2 nyaéta hiji setasion tipi swasta di Jakarta. TV Édukasi 2 ngamimitian siaranna taun 2003 ku ngaran Saluran 2 jeung TV2 Jakarta. Saluran 2 ganti ngaran jadi TV2 Jakarta ti saprak taun 2005. Taun 2011, TV2 Jakarta ganti ngaran deui jad ...

                                               

TVRI

Télevisi Républik Indonésia nyaéta lembaga penyiaran anu nyandang ngaran nagara ngandung harti yén kalawan éta ngaran téh siaranana ditujukeun pikeun kapentingan nagara. Ti semet ngadeg tanggal 24 Agustus 1962, TVRI mibanda tugas minangka télévis ...

                                               

NHK

NHK 日本放送協会, Nippon Hōsō Kyōkai, atawa Perusahaan Penyiaran Jepang, nyaéta penyiaran milik pamaréntah Jepang. Radio Tokyo jeung Radio Japan ngaran teu resmi dina Basa Inggris, keur radio NHK. Ayeuna kabagi dina dua stasiun tipi darat nyaéta ...

                                               

Mobil

Mobil numutkeun kamus nyaéta otomobil atawa oto (automobiel, asal tina autos basa Yunani nu hartina pribadi, jeung mobilis basa Latin anu hartina bisa obah, sarupa tutumpakan nu bisa maju lantaran maké béngsin.

                                               

Motor

Jenis motor dumasar kana golonganna di antarana ; Free style nyaéta kandaraan anu dipaké pikeun gaya jeung mikabutuh kaparigelan anu leuwih pikeun freestyle. Trail nyaéta motor anu dipaké pikeun di tempat anu ékstrim jeung biasana dipaké offroad ...

                                               

Parahu

Parahu nyaéta tutumpakan di laut, walungan, rata-rata parahu dijieunna tina kai bisa disaperti lisungkeun. Parahu biasana dipaké ku pamayang pikeun ngala lauk di laut. Parahu dibagi jadi dua rupa nyaéta parahu tradisional jeung parahu modern. Par ...

                                               

Béca

Béca nyaéta moda transportasi tilu roda anu ilahar kapanggih di Indonésia jeung di sawaréh Asia. Béca mangrupa ngaran tutumpakan gilindingna tilu gilinding sepéda jeung majuna diboséh ku jelema. Kapasitas béca nyaéta pikeun ngangkut dua urang pan ...

                                               

Délman

Délman nyaéta kandaraan transportasi tradisional nu rodana dua, tilu atawa opa anu teu maké mesin tapi maké kuda minangka panggantina. Variasi alat tranportasi anu maké kuda séjénna nyaéta karéta perang, karéta kencana jeung karéta kuda. Di Tatar ...

                                               

Padati

Padati nyaéta gorobag paranti ngunjalan barang anu ditarik maké kuda, sapi, atawa munding. Padati ilaharna dipaké ngunjal barang-barang anu beurat tur tempat anu dijug-jug kawilang jauh, saperti ngiangkeun barang dagangan jeung hasil panén ti lem ...

                                               

Rakit

Rakit nyaéta kandaraan anu bisa ngambang luhureun cai dijieun tina kantétan awi, kai atawa gebog cau anu dijéjérkeun rapih tuluy dibeungkeut sangkan pageuh, dipaké pikeun meuntas atawa ngangkut barang ogé jalma. Rakit bisa maju ku jalan diwelah a ...

                                               

Sapédah

Sapédah téh tutumpakan manusa nu diboséh nu gilindingna aya dua, hiji di hareup jeung hiji di tukang. Sapédah mimiti dipikawanoh di Éropah, dina abad ka-19. Kiwari aya kira samilyar sapédah, dipaké pikeun alat angkutan, olahraga, jeung pelesir/hi ...

                                               

Kapal Selam

Kapal selam atawa kapal silem nyaéta kapal nu bangunna saperti sulutu, bisa jalan di jero atawa di luhur laut. Kapal selam kaasup kapal perang, ari parabotna torpedo. Prinsip dasar anu nyieun kapal selam bisa neuleum atawa muncul di permukaan nya ...

                                               

Beus

Beus nyaéta kandaraan gede nu rodaan, dipaké keur mawa panumpang nu jumlahna loba. Istilah beus ieu asalna tina basa Latén, omnibus, nu hartina keur sakabéh jalma.

                                               

Karéta api

Karéta api nyaéta sarana transportasi atawa kandaraan anu maké tanaga penggerak, boh nu maju sorangan atawa dicantélkeun kana kandaraan lianna, anu rék atawa keur maju dina rél. Karéta api nyaéta alat transportasi masal anu umumna aya lokomotif j ...

                                               

Ojég

Ojég nyaéta sarana transportasi umum di Indonésia kalawan maké motor atawa sapédah. Disebut informal ku sabab teu diaku ku pamaréntah jeun teu maké idin pikeun ngoprasikeunana. Panumpangna biasana ngan saurang tapi kadang-kadang bisa duaan. Harga ...

                                               

Stasion karéta api

Stasion karéta api atawa stasion karéta atawa statsion karéta nyaéta fasilitas tempat panumpang naék jeung turun tina karéta api jeung/atawa barang ditaékkeun atawa diturunkeun. Aya ogé halteu karéta api anu boga fungsi sarua jeung stasion karéta ...

                                               

Bandar udara

Bandar udara atawa palabuan udara nyaéta hiji fasilitas tempat kapal udara bisa leupas landas jeung napak darat. Bandar udara nu pangsederhanana minimal miboga hiji landas pacu, ngan bandara-bandara anu gedé mah biasana mioga fasilitas séjén, pik ...

                                               

Kapal udara

Kapal udara, Kapal hiber atawa Pesawat udara nyaéta kapal anu jangjangan nu jalanna di langit. Mesin-mesin hiber anu pangmimitina anu dijieun henteu miboga mesin. Mesin-mesin éta sabenerna nyaéta layang-layang raksasa atawa pesawat hiber layang, ...

                                               

Konéktor RCA

Jack RCA, disebut ogé phono connector atawa CINCH/AV connector, nyaéta wangun konéktor éléktrikal nu ilahar digunakeun di pasaran audio/vidéo. Ngaran "RCA" dicokot tina Radio Corporation of America, nu ngawanohkeun rancangan ieu awal 1940-an nu b ...

                                               

Tai hiang

Tai hiang mangrupa zat nu kabentuk nalika sanyawa beusi tai hiangan alatan ayana oksigén jeung cai. Tai hiang téh mangrupa campuran oksida beusi jeung hidroksida. Di alam, beusi téh aya dina bentuk bijih hématit salaku oksida beusi; nya kitu ogé ...

                                               

Géoglif Nazka

Géoglif Nazka nujul ka géoglif raksasa nu aya di tegalan Nazka, pasir datar nu manjang ti kota Nazka nepi ka Palpa nu jauhna 53 mil, di Pampas de Jumana, Péru. Ieu géoglif dijieun ku kabudayaan Nazka antara 200 SM jeung 600 M. Di tempat éta aya r ...

                                               

Machu Picchu

Machu Picchu téh ruruntuk Inca pra-Columbus nu perenahna aya di puhu gunung anu luhurna kira 2.350 m, luhureun lembah Urubamba, Péru, kira 70 km kalér-kuloneun Cusco. Situs ieu mimiti kawentar ka sakuliah dunya nalika ahli arkéologi ti Yale, Hira ...

                                               

Juru lima

Dina élmu ukur, juru lima atawa sisi lima nyaéta poligon naon baé anu boga lima juru atawa lima sisi. Sanajan kitu, istilah ieu mindeng dipaké pikeun nujul kana juru lima sarua sisi, di mana kabéh sisina mibanda panjang anu sarua sarta sakabéh su ...

                                               

Juru tilu

Juru tilu atawa sisi tilu nyaéta ngaran hiji bangun anu dijieun ku tilu sisi anu mangrupa gurat lempeng sarta tilu juru. Ahli matematika Euclid anu hirup kira taun 300 SM manggihan yén jumlah tilu juru dina hiji juru tilu nyaéta 180 darajat. Hal ...

                                               

Sebaran binomial

Dina matematik, sebaran binomial mangrupa probability distribution diskrit nu ngajelaskeun angka keberhasilan tina sekuen n independent percobaan enya/heunteu, unggal nu hasil mibanda probabiliti p. Saperti ogé hasil/gagalna percobaan disebut ogé ...

                                               

Sebaran kondisional

Diberekeun dua sebaran gabungan variabel random X jeung Y, sebaran kondisional probabiliti of Y given X is the probability distribution of Y when X is known to be a particular value. For discrete random variables, the conditional probability mass ...

                                               

Sebaran Poisson

Dina statistik jeung téori probabilitas, sebaran Poisson nyaéta sebaran probabilitas diskrét sarta dipublikasikeun, babarengan jeung téori probabilitas, taun 1838 dina makalahna Recherches sur la probabilité des jugements en matières criminelles ...

                                               

Sebaran Weibull

Dina tiori probabiliti jeung statistik, sebaran Weibull nyaéta probability distribution kontinyu nu mibanda probability density function f x = k / λ x / λ k − 1 e − x / λ k for x > 0 {\displaystyle fx=k/\lambdax/\lambda^{k-1}e^{-x/\lambda^{k}} ...

                                               

Sebaran-F

Dina statistika, sebaran - F hartina sebaran probabilitas tina variabel acak dina bentuk U 1 / d 1 U 2 / d 2 {\displaystyle {\frac {U_{1}/d_{1}}{U_{2}/d_{2}}}} nu mana U 1 jeung U 2 variabel bebas tempo teorema Cochran keur conto pamakéanna. U 1 ...

                                               

Sebaran-t student

Dina kamungkinan jeung statistik, sebaran- t atawa sebaran Student loba digunakeun keur nga-estimasi mean tina populasi nu kasebar sacara normal dina waktu ukuran sampelna leutik. Dasar nu kawentar Students t -test nyaéta keur statistical signifi ...

                                               

Probabilitas

Kecap probabilitas asalna tina basa Latin probare. Sacara teu resmi, probable mangrupa salah sahiji kecap anu digunakeun keur kajadian jeung kanyaho anu teu pasti, kecap séjénna atawa anu rada bisa ngagantina nyaéta ku likely, risky, hazardous, u ...

                                               

Ranté Markov

Dina matematik, ranté Markov nyaéta prosés stokastik nu ngagunakeun Markov property. Salaku prosés, jarak ti heula taya hubunganana jeung jarak ayeuna di dipikanyaho. Dina kasus discrete-time, prosés mibanda sekuen X 1, X 2, X 3. tina variabel ac ...

                                               

Amorphophallus titanum

Kembang bangké baksaksa atawa suweg raksaksa nyaéta salah sahiji spésiés tutuwuhan tina génus Amorphopallus. Titan arum mangrupa flora éndemik Pulo Sumatera, sumebar utamana di daérah Bengkulu jeung lampung jeung asup kana kategori rentan dina da ...

                                               

Lodaya

Lodaya atawa maung lodaya nyaéta mamalia kulawarga Felidae, salah sahiji maung nu asup kana marga Panthera. Sakumaha ilaharna bangsa maung, lodaya téh karnivora. Lodaya lolobana hirup di leuweung jeung tatar jukut nu luyu pikeun kamuflasena. Ti a ...

                                               

Mitokondria

Dina biologi sél, mitokondria nyaéta hiji organél nu aya na sél lolobana eukariot. Mitokondria kadang didadarkeun salaku "pembangkit listrik sélular" sabab tujuan utamana pikeun ngarancang wangun adénosin trifosfat, nu dipikabutuh salaku sumber é ...

                                               

Awak Golgi

Dina biologi sél, awak Golgi mangrupa organél nu aya dina ampir sakabéh sél eukaryote, kaasup tutuwuhan, sato, jeung fungi. Ieu ngaran dicokot tina ngaran ahli anatomi Itali Camillo Golgi, nu munggaran medar ieu organél dina taun 1898. Pancén uta ...

                                               

Inti sél

Inti sél atawa nukleus nyaéta organél nu kapanggih dina sél éukariotik. Organél ieu ngandung lolobana materi génétik sél jeung wangun molekul DNA liniér panjang nu nyieun kromosom babarengan kalayan rupa-rupa jenis protéin. Gen di jero kromosom-k ...

                                               

Lisosom

Lisosom nyaéta organél sél mangrupa kantong terikat mémbran nu eusina énzim hidrolitik nu kapaké pikeun ngadalikeun pencernaan intraséluler dina sagala rupa kaayaan. Lisosom kapanggih dina taun1950 ku Christian de Duve sarta kapanggih dina kabéh ...

                                               

Rétikulum éndoplasma

Rétikulum éndoplasma nyaéta organél eukariot anu nyieun raramat interkoneksi anu diwangun ti tubulus, vesikel, sarta cisternae di jero sél. Réticulum éndoplasma garihal nyintesis protein, sedengkeun rétikulum éndoplasma lemes nyintesis lipid sart ...

                                               

Vakuol

Vakuola nyaéta organél sél nu mangrupa kantong nu membranna ganda. Vakuola nu ukranna leutik disebut vésikel. Vakuola mibanda struktur sarta fungsi anu rupa-rupa jeung deui bisa dipanggihan dina sél tutuwuhan sarta sato. Vakuola sél tutuwuhan sip ...

                                               

Kromatofor

Kromatofor nyaéta sél nu ngandung pigmén sarta mantulkeun cahya nu aya dina organismeu ampibi, lauk, réptil, krustaséa, jeung sefalopoda. Sél ieu pisan anu biasana ngahasilkeun kelir kulit jeung panon dina sato getih tiis. Kromatofor sawawa digol ...

                                               

Kebon Raya Cibodas

Kebon Raya Cibodas nyaéta hiji wewengkon anu ngoleksi rupa-rupa pepelakan kalawan mibanda dasar ilmiah. éta informasi ilmiah ngeunaan tutuwuhan koleksina téh didokumentasikeun kalawan apik. Fungsi Kebon Raya nyaéta minangka tempat konservasi ex-s ...

                                               

Hémofilia

Hémofilia atawa hémofili nyaéta kelompok cacad genetik nu ngabalukarkeun awak jadi teu mampuh ngatur bekuna getih. Nu paling ilahar nyaéta Hémofilia A, balukar tina euweuhna faktor VIII. Hémofilia B disababkeun ku kakurangan faktor IX. Frékuénsi ...

                                               

Talasémia

Talasémia mangrupa kasakit nurun alatan cacadna molekul globin dina sél getih beureum. Cacad genetik dina sintésis ranté globin ngabalukarkeun teu stabil atawa teu normalna angkutan oksigén, sedengkeun sél getihna leuwih gampang ruksak/paéh. Taré ...

                                               

Stéroid

Stéroid nyaéta lipid térpénoid nu cirina boga puseur stérana jeung gugus fungsi tambahan. Puseurna nyaéta wangun karbon opat cingcin anu ngahiji: tilu cingcin siklohéksana jeung hiji cingcin siklopéntana. Rupa-rupa stéroid ditangtukeun ku gugus f ...

                                               

Éstrogén

Éstrogén nyaéta hiji golongan sanyawaan stéroid nu penting dina daur éstrus salaku hormon séks utama wanoja. Éstrogén dipaké salaku bagian dina sababaraha kontrasépsi oral, terapi gaganti éstrogén pikeun istri balangantrang, sarta dina terapi hor ...

                                               

Émbrio

Embrio nyaéta tahap awal tumuwuhna vertebrata. Keur manusa, émbrio téh nyaéta hiji organisme anu mekar ti mimiti pembuahan nepi ka ahir minggu kadalapan kahamilan, disebut ogé minangka janin. Sababaraha définisi ngagambarkeun tahap émbrio ngan sa ...

                                               

Baktéri

Baktéri nyaéta golongan panglobana di antara organisme. Istilah baktéri geus macem-macem dipaké keur sakabéh prokariot atawa lolobana golongannana, atawa disebut ogé eubacteria, gumantung kana pamikiran ngeunaan hubungannana. Di dieu, bacteria di ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →