★ Free online encyclopedia. Did you know? page 378



                                               

Nokia C5-00

Nokia C5-00 telepon Nokia series C kahijia kalayan sistem operasi Symbian. Nokia C5-00 make panutup tukang anu dijieun tina baja antikarat.

                                               

Dhoho TV

Dhoho TV station lokal establishments Nu Merupakan Jaringan tvOne. Dhoho TV Merupakan Jaringan tvOne Jakarta Dan Menjadi Pasangan jaringan tvOne Jakarta.

                                               

TV Edukasi 2

TV Édukasi 2 nyaéta hiji kareta salah sahiji swasta di Kota. TV Édukasi 2 mimitian siaranna taun dina taun 2003 ku ngaran Saluran 2, jeung Boga TV2. Channel 2 ganti ngaran jadi TV2 Juta saprak taun 2005. Dina 2011, TV2 Daily asup deui kana TV Edu ...

                                               

TVRI

Télevisi of the Republic of Indonesia, nyaéta lembaga penyiaran nu raises ngaran nagara hartina dina ngaran anu siaranana pikeun kapentingan nagara. Ti semet nangtung pikeun tanggal 24 agustus 1962, TVRI geus hiji kawajiban salaku televisi nyaéta ...

                                               

NHK

NHK 日本放送協会, Nippon Hōsō Kyōkai, atawa Pausahaan Penyiaran Jepang, nyaéta hiji penyiaran milik pamarentah Jepang. Radio Tokyo Radio Jepang ngaran teu resmi Basa inggris, keur radio ka NHK. Kiwari dibagi ka dua salaku hiji lahan nu NHK TV Umu ...

                                               

Mobil

Mobil nurutkeun kamus, nyaéta otomobil atawa oto (automobiel, nu asal tina basa yunani autos harti nu pribadi, jeung Latin mobilis nu hartina alat eta tiasa ngarobah, sarua jeung wahana anu bisa dimekarkeun alatan pamakéan béngsin.

                                               

Motor

Nanaon naon tina motor téh dumasar kana golonganna di antarana, Skutik nyaéta salah spesies motor nu teu maké gigi pikeun ngoper pikeun nyieun eta mungkin. Ayeuna keur ramé sabab gampang dipaké, loba onderdilna, jeung miboga merk anu gedé. Free s ...

                                               

Parahu

Parahu mangrupa laut, walungan, rata-rata tina parahu dijieun tina kai geus bisa disaperti lisungkeun. Parahu ieu biasana dipaké ku fishing pikeun ngala lauk di laut. Parahu téh dibagi jadi dua rupa nyaéta parahu tradisional jeung parahu of dunya ...

                                               

Béca

Béca téh modeu transportasi tilu kabayang nu ilahar kapanggih di Indonésia sarta mangrupa bagian ti Asia. Béca téh ngaran gilindingna tilu roda sepéda jeung majuna diboséh nu urang. Kapasitas béca téh angkutan dua panumpang jeung supir. Kasohor j ...

                                               

Délman

Tempo ogé mangrupa wahana pikeun transportasi tradisional rodana dua, tilu atawa opa teu ngagunakeun mesin tapi make kuda minangka panggantina. Variasi alat tranportasi anu make kuda ka waktu perang, karéta kencana jeung ngalatih kuda. Di Imah Ci ...

                                               

Padati

Padati téh gagal pikeun gorobag ngunjalan barang anu ditarik ngagunakeun kuda, sapi, atawa munding. Padati anu paling ilahar dipaké ngunjal barang nu beurat sarta nu tempat dijug-jug anu kawilang jauh, saperti ngiangkeun barang dagangan jeung has ...

                                               

Rakit

Rakit mangrupa hiji wahana anu bisa ngambang luhureun cai anu dijieun tina beungkeutan awi, kai atawa gebog cau anu dijéjérkeun geus terus nyieun dibeungkeut pageuh, nepi ka bisa dipaké pikeun cross atawa angkutan barang ogé jalma. Rakit bisa maj ...

                                               

Sapédah

Sapédah téh tutumpakan manusa nu diboséh nu gilindingna aya dua, hiji di hareup jeung hiji di tukang. Sapédah mimiti dipikawanoh di Éropah, dina pertengahan abad ka-19. Kiwari aya kira samilyar sapédah, dipaké pikeun angkutan, olahraga, jeung pel ...

                                               

Kapal Selam

Kapal selam atawa kapal silem nyaéta kapal nu bangunna saperti sulutu, bisa jalan di jero atawa di luhur laut. Kapal selam kaasup kapal perang, ari parabotna torpedo. Prinsip dasar anu nyieun kapal selam bisa jadi anjeun atawa nembongan dina beun ...

                                               

Beus

Beus badag kandaraan nu rodaan, hal ieu dipaké pikeun mawa panumpang jumlahna loba. Istilah beus téh asalna tina basa Latén, omnibus, nu hartina yén éta téh keur sakabeh jelema.

                                               

Karéta api

Kareta api mangrupa sarana angkutan atawa kandaraan anu ngagunakeun énergi penggerak, boh nu dimekarkeun sorangan atawa dicantélkeun kandaraan ka nu séjén, nu anjeun hoyong maju dina rail. Kareta api mangrupa sarana massa transportasi anu umumna ...

                                               

Ojég

Ojég téh sarana transportasi umum di Indonesia, jeung make motor atawa bike anjeun. Disebut informal sabab teu diakuan ku pamaréntah jeung teu make idin pikeun ngoprasikeunana. Panumpangna eta biasana ngan hiji, tapi kadang bisa wae. Harga ongkos ...

                                               

Stasion karéta api

Stasion kareta api atawa kareta station atawa statsion kareta nu mangrupa fasilitas pikeun nempatkeun hiji panumpang luhur jeung ka handap ti kareta jeung / atawa barang ditaékkeun atawa diturunkeun. Aya ogé platform kareta api nu ngabogaan fungs ...

                                               

Bandar udara

Airport atawa port angkatan udara mangrupa salah sahiji fasilitas tempat pesawat bisa dipisahkeun landas jeung tanda tina taneuh. Bandara nu pangsederhanana sahenteuna boga landas pacu, ngan ka bandara-bandara gedé, kuring biasana mioga fasilitas ...

                                               

Kapal udara

Kapal udara, Kapal hiber atawa Pesawat angkatan udara téh kapal yén endog nu cara di langit. Mesin-mesin hiber anu nonoman indonésia anu dijieun henteu miboga mesin. Mesin-mesin éta sabenerna nyaéta layang-layang nyaéta raksasa atawa pesawat hibe ...

                                               

Konéktor RCA

Jack RCA, ogé katelah phono konektor atawa CINCH / AV konektor, nyaéta hiji wangun konéktor éléktrikal nu ilahar dipaké di pasar audio / video. Ngaran "RCA" dicokot tina Radio Corporation of America, nu diwanohkeun desain ieu téh awal 1940-an nu ...

                                               

Tai hiang

Karat nyaéta zat kabentuk lamun sanyawa beusi ku hiangan alatan ayana oksigén jeung cai. Tai hiang mangrupa hal anu mangrupa campuran ti beusi oksida jeung hidroksida. Di alam, beusi téh dina bentuk hématit jadi oksida beusi, kitu ogé hiji logam ...

                                               

Géoglif Nazka

Géoglif Nazka ningali ka géoglif tina raksasa di tegalan Nazka, datar beungeut nu manjang ti kota Nazka ka Palpa teuing jauh ka 53 mil, dina Pampas de Jumana, Péru. Ieu téh géoglif ieu dijieun ku budaya Nazka antara 200 SM jeung 600 Jeung Di temp ...

                                               

Machu Picchu

Machu Picchu dianggap Inca pre-Columbus nu aya di minangka gunung anu luhurna kira 2.350 m, di luhur Urubamba lebak, Péru, kira-kira 70 km kalér-kuloneun Cusco. Ieu loka anu mimiti pisan kawentar di sakuliah dunya lamun ahli arkeologi ti Yale, Hi ...

                                               

Juru lima

Dina élmu ukur, lima atawa ka sisi lima-nyaéta poligon naon éta téh manéhna anu boga lima juru atawa lima sisi. Tapi, istilah ieu mindeng dipaké pikeun ngarujuk ka juru lima sarua sisi, di mana sadaya tina buntut jeung panjang nu sarua jeung saga ...

                                               

Juru tilu

Juru tilu atawa tilu nyaéta ngaran hiji nepi nu ieu dijieun ku tilu sisi anu nyaeta garis lempeng jeung tilu juru. Nu ahli matematika di formal sistem anu hirup kira-kira taun 300 SM manggihan yén jumlah tina tilu di juru di salah sahiji juru til ...

                                               

Sebaran binomial

Dina matematik, nu binomial distribution ngarupakeun probability distribution diskrit nu ngagambarkeun jumlah sukses ti sekuen n bebas enya / no percobaan, unggal hasil ngabogaan probability p. Kitu ogé kasuksésan / gagalna percobaan ogé disebut ...

                                               

Sebaran kondisional

Dibikeun dua sebaran joint variabel acak X jeung Y, sebaran probabiliti kondisional Y dibikeun X sebaran probabiliti Y lamun X dipikanyaho jadi hiji nilai husus. Pikeun variabel random diskrit, kondisional fungsi probabiliti massa bisa ditulis sa ...

                                               

Sebaran Poisson

Dina statistik jeung téori probabilitas, Poisson distribution sebaran probabiliti diskrét jeung ieu diterbitkeun, babarengan jeung téori probabilitas, taun 1838 dina makalahna Recherches sur la probabilité des jugements en matières criminelles et ...

                                               

Sebaran Weibull

Dina tiori probabiliti jeung statistik, sebaran Weibull nyaéta probability distribution kontinyu jeung probability density function f x = k / λ x / λ k − 1 e − x / λ k for x &gt, 0 {\displaystyle fx=k / \lambdax / \lambda^{k-1}e^{-x / \lambda^{k} ...

                                               

Sebaran-F

Dina statistik, hiji F hartina yen probabiliti distribusi variabel random dina bentuk U 1 / d 1 U 2 / d 2 {\displaystyle {\frac {U_{1} / d_{1}}{U_{2} / d_{2}}}} nu mana U-1 jeung U-2 mibanda sebaran chi-kuadrat jeung d 1 jeung d 2 tingkat kaperca ...

                                               

Sebaran-t student

Kamungkinan jeung statistik, sebaran - t atawa sebaran Mahasiswa dipaké pikeun estimasi mean tina populasi sebaran normal dina waktu nu ukuran sampel leutik. Dasar nu kawentar Siswa t-test pikeun statistical significance tina dua sampel mean nu b ...

                                               

Probabilitas

Kecap kamungkinan asalna tina basa Latin probare. Eta sacara teu resmi, hal ieu jadi salah sahiji kecap anu dipaké pikeun kajadian jeung pangaweruh nu teu pasti, kecap séjén atawa rada ngagantina kamungkinan, picilakaeun can kapanggih, sarta dira ...

                                               

Ranté Markov

Dina matematika, hiji ranté a Markov prosés stokastik nu ngagunakeun Markov harta. Salaku prosés, jarak ti mimiti aya teu patali jeung jarak nu kiwari di nu teu dipikanyaho. Dina kasus diskrit waktu prosés jeung réntétan X 1 X 2, X 3. variabel ra ...

                                               

Amorphophallus titanum

Kembang bangké baksaksa atawa suweg raksaksa nyaéta salah sahiji spésiés a plant of the genus Amorphopallus. Titan arum nyaéta flora nyaéta éndemik of the Island of Sumatra, utamana sebaran di wewengkon nu Mantuan jeung kitu ogé jeung dina katego ...

                                               

Lodaya

Lodaya atawa maung lodaya nyaéta mamalia kulawarga Felidae, salah sahiji maung nu asup kana marga Jeung. Sakumaha ilaharna bangsa maung, lodaya mangrupakeun karnivora. Nurutkeun lolobana hirup di leuweung jeung imah ka jukut nu luyu pikeun kamufl ...

                                               

Mitokondria

Dina biologi sél, mitokondria mangrupakeun salah sahiji organél dina sél paling eukariot. Mitokondria kadang digambarkeun salaku "power unit" sabab nu jadi tujuan utama nyaéta desain bentuk adénosin trifosfat, nu dipaké salaku sumber énergi. Juml ...

                                               

Awak Golgi

Dina biologi sél, awak Golgi nyaéta organél nu aya di ampir sakabéh sél eukaryote, kaasup tutuwuhan, sato, jeung fungi. Ngaran ieu dicokot ti ngaran ahli tina anatomi italia Camillo Golgi, nu ieu kahiji ngaluarkeun ieu organél dina taun 1898. Lob ...

                                               

Inti sél

Inti sél atawa nukleus nu organél kapanggih dina sél éukariotik. Organél ngandung lolobana bahan génétik sél jeung bentuk molekul DNA anu linear panjang nyieun tina kromosom babarengan jeung rupa-rupa-rupa protéin. Pituduh nu di jero kromosom-kro ...

                                               

Lisosom

Lisosom nyaéta organél sél mangrupa kantong terikat nu eusi énzim hidrolitik nu kapaké pikeun ngadalikeun pencernaan intraséluler dina sagala rupa kaayaan. Lisosom bisa kapanggih dina taun1950 ku Christian de Duve jeung anu kapanggih dina sadaya ...

                                               

Rétikulum éndoplasma

Rétikulum éndoplasma nyaeta eukariot organél nu nyieun interkoneksi diwangun tina tubulus, vesikel, jeung cisternae dina sél. Réticulum éndoplasma garihal nyintesis protéin, sedengkeun rétikulum éndoplasma lemes nyintesis lipid jeung stéroid, nga ...

                                               

Vakuol

Vakuola nyaéta organél sél dina nu eta kantong nu membranna ganda. Vakuola nu ukranna leutik disebut vésikel. Vakuola jeung struktur jeung fungsi rupa-rupa jeung deui eta bisa jadi kapanggih dina sél tutuwuhan jeung sato. Vakuola sél tutuwuhan, m ...

                                               

Kromatofor

Kromatofor nu sél nu ngandung pigmén jeung mantulkeun cahya dina organisme ampibi, lauk, réptil, krustaséa, jeung sefalopoda. Sél ieu kacida biasana nu ngahasilkeun warna kulit jeung panon dina sato getih tiis. Kromatofor sawawa digolongkeun kana ...

                                               

Kebon Raya Cibodas

Kebon raya Cibodas mangrupa salah sahiji wewengkon nu ngoleksi rupa-rupa tutuwuhan di geus aya dasar ilmiah. informasi ilmiah ngeunaan tutuwuhan koleksina anu didokumentasikeun kalawan rapih. Fungsi Kebon téh minangka tempat pikeun konservasi uru ...

                                               

Hémofilia

Hémofilia atawa hémofili is a group of cacad genetik nu ngabalukarkeun awak ka teu bisa mampuh ngatur bekuna getih. Nu paling umum nyaéta Hémofilia hasil tina euweuhna sahiji faktor VIII. Hémofilia B disababkeun ku kakurangan faktor IX. Frékuénsi ...

                                               

Talasémia

Talasémia panyakit nu nurun alatan cacadna molekul globin dina sél getih beureum. Cacad genetik dina sintésis ranté globin ngabalukarkeun teu stabil atawa teu normal angkutan oksigén, sedengkeun sél getih nu leuwih gampang pikeun jadi ruksak / de ...

                                               

Stéroid

Stéroid nyaéta lipid térpénoid manuk geus puseur stérana jeung grup fungsi tambahan. Hiji bentuk karbon nu opat-ring sasmita: tilu-ring siklohéksana jeung ring siklopéntana. Rupa-rupa stéroid ditangtukeun ku hiji kelompok fungsi anu napel dina ri ...

                                               

Éstrogén

Éstrogén a group of sanyawa stéroid anu penting dina siklus éstrus sakumaha anu kasebut utama hormon séks awéwé. Éstrogén dipaké salaku bagian dina sababaraha lisan kontrasépsi, terapi gaganti éstrogén pikeun bikang kusabab, jeung ieu dina terapi ...

                                               

Émbrio

Embrio anu tahap awal tumuwuhna of vertebrata. Pikeun manusa, émbrio téh nyaéta hiji organisme nu robah ti mimiti pembuahan nepika ahir minggu kadalapan kahamilan, disebut salaku janin. Sababaraha définisi ngagambarkeun tahap émbrio ngan ti point ...

                                               

Baktéri

Baktéri ieu grup pangbadagna di antara organisme. Istilah baktéri geus rupa-rupa téh dipaké pikeun sakabéh prokariot atawa lolobana golongannana, kitu ogé proposes pikeun gumantung kana pamikiran ngeunaan nu aya hubungannana. Di dieu, nu baktéri ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →