★ Free online encyclopedia. Did you know? page 377



                                               

Gitar

Gitar atawa hiji hitar nyaéta alat musik senar jeung sakumna dunya. Dibédakeun ti nu sejen chordophones ku bèda-bèda tipe atawa nu séjénna. diantara sakian loba tipe gitar, jenis gitar klasik nyaéta alat musik anu digunakeun utamana pikeun ngahal ...

                                               

Goong

A gong waditra takol dina perangkat di pélog, saléndro atawa degung. Pungsi goong téh, minangka panutup nada. Ngaran goong mangrupa hasil tina sora éta waditra sorangan, lamun ditakol sorana Gong. Goong miboga bentuk nu panggedéna lamun dibanding ...

                                               

Rebana

Rebana nyaéta alat musik tepak, pikeun fungsi minangka hiji wirahma nu, maranehna atonal. Asal kecap tina kecap Arbana / Arbaa hartina opat. Drum atawa dawam disebut terebang ieu alat musik nu asup kana pintonan: genjring, gemyung, rudat, tagoni, ...

                                               

Harmonika

Nu harmonika nyaéta alat musik nu dipaénkeuna ku cara ditiup, eta geus sababaraha liang dina nada nu bisa ngaluarkeun sora nu sabab karajaan ngageter nailika ditiup.

                                               

Tarompét

Tarompet nyaéta alat musik tradisional nu paling kawentar novelis di Imah jeung budaya. Tarompet nyaéta alat musik jenis jelema anu dijieun ti bahan kai téh nu boga tujuh liang sora. Alat musik tarompet biasana dipaké pikeun pamirig tari, seni be ...

                                               

Cadas Pangéran

Batu Pangeran nyaéta jalan tol sapanjang tilu kilometer ti nu nyambung Pamaréntah lokal jeung lokal Bandung nu diwangun ku Gubernur Jenderal Herman Willem Daendels dina taun 1809. Peristiwa Batu Gusti bisa dipikaharti minangka salah diwanohkeun d ...

                                               

Jalan Braga

Jalan Braga mangrupa salah sahiji ngaran jalan nu kawentar di Kota Bandung. 1900-an, Jalan Braga jalan ka taneuh, jeung tangkal di sisi moral jeung imah-imah diwangun dina gaya Hindia Timur. Dina mangsa pamaréntahan kolonial walanda kira-kira tau ...

                                               

Jalan Raya Pos

Jalan of china post ieu jalan nu panjang anu kurang ti 1000 km nu manjang sapanjang kalér pulo Jawa ti Anyer ka Panarukan. Diwangun salila kakuasaan Herman Willem Daendels. Di unggal 4.5-kilometer-diwangun pos ieu jadi tempat pangreureuhan jeung ...

                                               

Asbéstos

Asbéstos atawa asbés, kaasup barang tina logam, hareup diuntay dijieun sabangsa tambang atawa digeblég-geblég, sok make panghalang atawa isolasi, sabab di antara nu teurak ku seuneu jeung tetep beleger jalmi. Kitu ogé listrik ka asbés nyaéta anta ...

                                               

Aspal

Aspal nyaéta jenis bahan mineral nu warna coklat kolot ka nu geuneuk hideung nu kapanggih di lapisan handap taneuh di nu mangrupa cairan, jeung hiji objek padet atawa bagian nu kabentuk tina barang anu padet. Aspal ogé mangrupa bagian tina nilai ...

                                               

Awi

Awi téh hiji kelompok tutuwuhan héjo kaian taunan dina kulawarga Poaceae, genus Bambusoideae, suku Bambuséae. Di antarana aya anu badag, jadi anggota kulawarga jukut nu panggedéna. Awi hirup di rupa-rupa iklim, ti gunung nu tiris ka wewengkon tro ...

                                               

Batako

Batako, tras, téraso,téras téh sabangsa semén tina taneuh, lamun dicampur apu terus dicaian sok jadi teuas.Batu bata mangrupa batuan anu dijieunna tina taneuh hideung atawa taneuh beureum. Bahan bakuna nyaeta liat pertanian anu diséwa ku pangraji ...

                                               

Putat

Putat Planchonia valida tangkal bungbuahan kulawarga Lecythidaceae, hirupna liar dileuweung atawa tegalan, jangkungna bisa nyambung ka 50 meter jeung bunderan nyaéta alamat 200 centi meter, aya ngemploh héjo nu bakal datang-datang usum halodo aya ...

                                               

Munara Eiffel

Munara Éiffel ngaran tower nyaéta beusi nu diwangun dina Champ de Mars di sisi Walungan Seine, di Paris. Ieu munara mangrupa landmark kota Paris, Perancis anu geus kawentar novelis di dunya. Ieu munara ieu diwangun antara 1887 jeung 1889 salaku l ...

                                               

Musieum Géologi Bandung

Museum Géologi Bandung nyaéta musieum nu neundeun rupa-rupa géologis paling lengkep di Nagara, saperti kumpulan batu-batu fosil sato purba, diorama, peta géologis hiji alat pertambangan, pangeboran minyak, hasil panalungtikan géologis di sawah, v ...

                                               

Musieum Prabu Geusan Ulun

Nu museum Ieu Keur Ulun mangrupa salah sahiji musieum nu aya di Kacamatan Pamaréntah téh perenahna aya di Kompléks Nu aya di koordinat 6° 51 7" S, 107° 55 13" ieu téh Di kompléks ieu aya sababaraha hiji wangunan saperti Gedong Srimanganti, Lalaki ...

                                               

Musieum Talaga Manggung

Talaga téh aya Dina ieu perenahna di Désa Talaga Wétan, Ibukota Gelombang. Jarak nu kudu ditempuh ka jeung ieu téh Skira jeung kira-kira 26 km ti puseur Kota Majaléngka. Datang ka loka wisata budaya ieu umumna dina. Tiket entry teu dibikeun, ngan ...

                                               

Rumah Sakit Tk. II Dustira

Rumah Sakit Dustira hiji rumah sakit anu perenahna di kota Cimahi pasna dina Cara Jalan nu Geulis Dustira no. 1 Cimahi. RS Dustira diwangun taun 1887 ngaran kahiji nyaéta Milifaire rumah Sakit salaku rumah sakit militer dina penjajahan Hindia-wal ...

                                               

Sasak

Sasak atawa sasak anu judulna umum pikeun wangunan anu dijieun tina beureum peuntas megah cliffs atawa nu séjén, saperti walungan, rél karéta, jalan tol, jsb. Sasak diwangun pikeun ngajalankeun dina luhur dipeuntasan. Ieu istilah sasak kuring gé ...

                                               

Tugu Yogyakarta

Tugu Di ciri Kota Yogyakarta paling populér. Letak anak perenahna di tengah perempatan Jalan ka Pangeran Mangkubumi, Jalan Jenderal Satria, Jalan A. M Sangaji jeung Jalan Ieu. Umur Tugu Di kira-kira abad 3 nu ngabogaan harti nu sakti jeung neunde ...

                                               

Kokyo

Nu CoorHeader 皇居 Kōkyo téh Istana Kaisar Jepang jeung tempat cicing nu Emperor of Japan. Lokasina di Chiyoda, Tokyo. Sanggeus Restorasi Meiji jeung ieu Tokugawa Yoshinobu, shogun Tokugawa, puseur Kaisar pindah ti Kyoto ka Tokyo dina jeung samém ...

                                               

.biz

.biz nyaéta domain undak luhur internét nyaéta bisa dipaké pikeun kaperluan bisnis nu asalna ngadegkeun sah di komérsial. Ngaran domain biz nyaéta pikeun ditambahkeun anu maksudna pikeun jadi neruskeun domain atawa ngaran pausahaan komérsial. Dom ...

                                               

.com

.naon domain undak luhur nerangkeun ka nu boga ngaran domain nyaéta organisasi komérsial. Domain system is one of the domain is a lengkah luhur nu kahiji anu bisa dipaké pikeun Sistem anu Ngaran Domain ka Internet. Ieu téh kahiji mah ditojokeun p ...

                                               

.gov

.gov domain undak luhur internét nu dipaké ku lembaga pamaréntah nagara jeung féderal, di Amérika Sarikat. Domain: gov managrupa mangrupa salah sahiji domain nyaéta undak luhur umum anu kagolong dina zona akar Domain Name System internet. Domain ...

                                               

.info

.hal ieu, the domain undak luhur internét nu dipaké ku pausahaan jeung individu yén éta téh informasi umum. Ngaran domain net geus ditambahkeun dina taun 2000. Domain info ieu téh salah sahiji domain nyaéta undak luhur umum dina Sistem Ngaran Dom ...

                                               

.net

.net ieu domain undak luhur internét téh ilaharna dipaké ku operator, ISP jeung organisasi pikeun komunikasi ka nu séjén. Dua domain nyaéta.net jeung.com kadang eta mah teu ilahar dipaké ku pausahaan sarua. Domain Net domain undak luhur umum dina ...

                                               

.org

.org anu domain undak luhur internét nu dipaké ku asosiasi jeung organisasi pikeun tanpabati, leuwih ti éta, di Amérika Sarikat jeung Kanada. Tapi domain org teu dugi ka lingkupna bisa dipaké ku pausahaan tanpabati ogé. This domain is one of the ...

                                               

Domain undak luhur umum

Hiji Domain undak luhur umum) anu domain alamat Internet nyaéta pikeun ngaidentipikasi umum anu patali jeung jumlah kelas domain. Ékstensi domain undak luhur umum anu diwangun ku tilu aksara atawa leuwih. This is one of the domain is a lengkah lu ...

                                               

Kode internasionalisasi nagara domain undak luhur

Kode internasionalisasi nagara domain undak téh domain undak luhur dina Ngaran Domain System Internet. IDN ccTLD ngaran domainna uk husus, nu aya dina mintonkeunna nyaéta pikeun aplikasi pikeun pamaké ahir, salaku browserna, dipintonkeun dina bas ...

                                               

Blogger

Blogger téh salah sahiji ladenan tina ieu publikasi blog ditaratas ku Pyra Labs jeung artikel ku Google dina taun 2003. Sacara umum, blog dikokolakeun ku Google téh dina subdomain blogspot.com. Blogger ngamungkinkeun pamaké pikeun nyebarkeun blog ...

                                               

Gmail

Gmail hiji fasilitas e-mail nu disayagakeun ku Google. Unggal pamaké bisa ngakses Cadangan dina aman webmail, salaku protokol POP3 atawa IMAP4 nu ilahar. Eta sacara Gmail nyaeta ngan jalur undangan tina hungkul dina release béta pikeun tanggal 1 ...

                                               

Google

Google Nyarita mangrupa hiji pausahaan publik nu Amérika Sarikat pikeun multinasional nu ngainvestasi dina neangan Internet, computing awan, jeung teknologi dina widang iklan. Pausahaan ieu diadegkeun ku Larry Page jeung Sergey Brin, ka nu ieu di ...

                                               

Google Chrome

Google Chrome nyaéta hiji palanglang web resources kuring geus dimekarkeun ku Google. Release kahiji salaku vérsi béta pikeun Microsoft Windows nyaéta, dina tanggal 2 September 2008, sedengkeun release stabil sacara umum dina 11 nepi ka désémber ...

                                               

Google Earth

Google éarth téh globeu virtual péta jeung informasi geografis program nu mimitina mah disebut EarthViewer 3D dijieun ku Keyhole, Nyarita, hiji pausahaan anu didanaan ku Agénsi Akal Tengah, mangka ieu mangrupa artikel jeung Google dina taun 2004. ...

                                               

Google Talk

Google Talk nyaéta hiji layanan talatah instan yén éta téh talatah teks jeung komunikasi sora. Service talatah instan ieu dina hal sorangan, ieu mah dipikawanoh salaku "gtalk", "gchat", atawa "gmessage" pikeun pamakéna, kitu ogé Google sorangan t ...

                                               

Google+

Google atawa Google Plus sosial nu dikokolakeun ku Google. Google - posted on 28 juni 2011 nu harita mah anak masih boga leuwih ti hiji uleman ka coba jeung coba. Ti semet harita Google pikeun ngidinan pikeun ngajak babaturan nu umurna geus leuwi ...

                                               

Picasa

Picasa nyaéta hiji aplikasi tina arranger gambar jeung paneuteup gambar pikeun ngatur jeung editor foto-foto digital, jeung diintegrasikeun jeung website pikeun poto, aslina mah ieu hiji pakakas lemes téh dijieun ku hiji pausahaan ngaranna Lifesc ...

                                               

Modular Audio Recognition Framework

Modular Audio Pangakuan Kerangka panalungtikan platform jeung kumpulan manusa sora / sora / kecap gawe, awalan me / teks jeung algoritma dina processing basa alami, nu ditulis ngagunakeun Java jeung anu disusun jadi hiji modulér jeung kerangka nu ...

                                               

Android (sistim operasi)

Android téh mangrupakeun sistem operasi anu boga sipat hiji open source, dirancang husus pikeun telepon pinter. Ieu sistem operasi téh salah sahiji produk nu dimekarkeun ku Google kalayan diseponsoran ku organisasi Open Handset Alliance. Android ...

                                               

Raramat wewengkon lokal tanpakabel

Wewengkon lokal jaringan tanpakabel tina Basa inggris: wireless local area network, a wireless LAN atawa WLAN nyaéta jaringan anu nyambungkeun alat-alat jeung wireless sebaran metoda ieu umumna sumebar tina spéktrum sumebar atawa OFDM) sarta ilah ...

                                               

XvYCC

xvYCC atawa Extended-gamut YCC nyaéta hiji rohangan kelir nu dipaké dina video electronics televisi panel datar, nu ngarojong 1.8 kali leuwih gede ti jumlah warna anu dipaké dina rohangan kelir sRGB. xvYCC ditangtukeun ku IEC, oktober 2005 jeung ...

                                               

YCbCr

YCbCr atawa YCbCr a kulawara warna rohangan anu bisa dipaké salaku bagian ti hiji gambar Warna pipa dina video jeung digital fotografi. Y nyaéta luma Cb jeung Cr nu komponén kroma jelas bulao jeung beureum. Y generasi jeung luma tina luminansi, n ...

                                               

YPbPr

YP B P R, nyaeta rohangan kelir dipaké dina video éléktronika, hususna dina rujukan pikeun komponén video kabel. YP B P R nyaéta analog vérsi rohangan warna YC B C R, dua nu sacara numerik sarua, tapi salaku YP B P R dirancang pikeun dipaké dina ...

                                               

Nokia 2330 klasik

Nokia 2330 klasik téh hiji telepon GSM nu dihasilkeun ku Nokia. Telepon ngabogaan dimensi 107 x 46 x 13.8 mm di buerat 80 gram.

                                               

Nokia 2600 klasik

Nokia 2600 klasik mangrupa produk telepon dileupaskeun ku Nokia. Telepon ngabogaan dimensi 109.6 x 46.7 x 12 mm jeung beurat 73.2 gram.

                                               

Nokia 2630

Nokia 2630 mangrupa produk telepon anu dikaluarkeun ku pausahaan Nokia. Telepon ngabogaan dimensi 105 x 45 x 9 mm jeung beurat 66 gram.

                                               

Nokia 2700 klasik

Nokia 2700 klasik mangrupa produk telepon anu dikaluarkeun ku pausahaan Nokia. Telepon a pikeun geus dimensi 109.2 x 46 x 14 mm jeung beurat 85 gram.

                                               

Nokia 2760

Nokia 2760 mangrupa produk telepon anu dikaluarkeun ku pausahaan Nokia. Telepon keupeul ieu geus dimensi 87 x 44.8 20.7 x mm jeung beurat 81 gram.

                                               

Nokia 3230

Nokia 3230 mangrupa produk telepon anu dikaluarkeun ku pausahaan Nokia. Telepon ngabogaan dimensi 109 x 49 x 19 mm jeung beurat 110 gram.

                                               

Nokia 5130

Nokia 5130 mangrupa produk telepon anu dikaluarkeun ku pausahaan Nokia. Telepon ngabogaan dimensi 107.5 x 46.7 x 14.8 mm, ku beurat 88 gram.

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →