★ Free online encyclopedia. Did you know? page 376



                                               

Trombosit

Trombosit platélét atawa aya bagian sél getih nu aub dina mékanisme sélular nu ngabalukarkeun bekuna getih. Konsentrasi trombosit nu dina kaayaan normal atawa disfungsina bisa ngabalukarkeun hemorrhage, sedengkeun lamun geus luhur teuing eta bisa ...

                                               

Tétanus

Tétanus nyaéta kasakit renkeng otot nu. Nu diperlukeun aya dua jenis, nyaéta alatan inféksi baktéri Colostridium tetani atawa alatan naékna di hormon paratiroid dihasilkeun dina kelanjar paratiroid. Baktéri Clostridium tetani anu bisa ngahasilkeu ...

                                               

Cacing pita

Dina biologi, Cestoda nyaéta kelas nu worm depé tina parasit nu, disebut cacing pita, nu hirup di saluran pencernaan of vertebrata. Cacing pita pikeun nyerep dahareun nu saméméhna geus dicerna ku nu boga imah, jadi cacing ieu teu butuh saluran pe ...

                                               

Kutu

Kutu nu serangga parasit nu teu boga jangjang pikeun nyedot getih sato atawa manusa. Pikeun manusa, kutu téh yén parasit leutik nu bisa ngeusian sirah jeung awak, kaasup intim. Kutu manusa hirup ku cara nyedot getih manusa. Kutu nujul ka rupa-rup ...

                                               

Kutu cai

Kutu cai atawa tungau hawa / Hydracarina / Hydrachnellae, latin Hydrachnidiae mangrupakeun sato / kutu nu hirupna di cai kutu bisa hirup dina sagala rupa cai: cai sumur, cai nyusu, cai balong, cai walungan, cai nyurug jeung sajabana. Dina kanyata ...

                                               

Platyhelminthes

Platyhelminthes filum nyaéta karajaan Animalia sato nyaeta struktur awak geus jadi leuwih sampurna ti Porifera jeung Coelenterata.

                                               

Tongo

Thailand Pthirus pubis nyaéta kutu / serangga parasit anu dipikaceuceub ku sabab anu poko keur dina kanjut baga manusa, tapi kungsi ogé kapanggih dina bulu panon, anu hirupna tina nyeuseup getih. Nepi ka kiwari, ieu kutu ukur kapanggih nyayang di ...

                                               

Suku Gayo

Suku Gayo atawa "urang gunung" mangrupa salah sahiji anu pang étnis tina populasi 3 kota di tengah Barat Aceh, Populasi kurang leuwih ti 85.000 urang. Urang Gayo ditutup pikeun mayoritas nu aya di kabupaten Aceh Tengah jeung eta Bener Meriah jeun ...

                                               

Sélér Awyi

Sélér Awyi Urang Awyi jeung Awye aya di kalér Papua, anu cakeut perbatasan Indonesia jeung Papua new guinea. Kurang leuwih aya di kiduleun kota Jayapura. Jumlah populasi kira-kira 400 urang. Lamun Awyi kaasup dina rungkun basa Papua. Wew engkon m ...

                                               

Kabinét Pamaréntahan Indonésia

Kabinét téh hiji entitas nu ngawengku pajabat pamaréntah senior, biasana ngagambarkeun cabang éksékutif. Kabinét ogé bisa disebut minangka hiji Déwan para Mentri, Déwan Éksékutif atawa Éksékutif sesebutana gumantung dina sistem pamaréntah jeung p ...

                                               

Pamindahan puseur dayeuh Indonésia (2019-kiwari)

Hiji usaha pikeun pamindahan puseur ibu kota Indonésia, nu dimimitian ti taun 2019 dina jaman pamaréntahan Presiden Joko Widodo. Ngaliwatan rapat nu pamaréntah kawates dina tanggal 29 April 2019, Joko Widodo megatkeun pikeun pindah ka puseur daye ...

                                               

Kamentrian Angkatan Laut Jepang

Departemen angkatan Laut Jepang téh departemen atikan universitas kabinét taun 1872-1945 nu dikawasa ku Kaisar angkatan Laut Jepang.

                                               

Perdana Mentri Jepang

Perdana Menteri Jepang nyaeta watesan dina Basa inggris nu dipaké pikeun kapala pamaréntah Jepang, sanajan dina ngaran Jepang Perdana Mentri Kabinét. Perdana Mentri disatujuan ku Kaisar Jepang sanggeus ieu dipilih ku Dahareun ti antara anggotana, ...

                                               

Osachi Hamaguchi

Osachi Hamaguchi hiji politikus Jepang jeung Perdana Mentri Jepang ka-27 juli 2, taun 1929 nepi ka 14 April taun 1931.

                                               

Ryutaro Hashimoto

Ryutaro Hashimoto hiji politikus Jepang Perdana Mentri Jepang ka 82 83 jeung nu ti 11 januari 1996 nepi ka 30 juli 1998. Manéhna salah sahiji pamingpin LDP salila taun 1990-an jeung nyesakeun gaya dina tahap kawijakan Jepang aya skandal pulitik m ...

                                               

Junichiro Koizumi

Junichiro Koizumi Perdana Mentri Jepang teu. Sanggeus jadi pamingpin Partéy Démokrat Liberal PDL dina 2001, Koizumi anu kawentar salaku ahli hukum jeung, fokus dina hutang pamarentah Jepang jeung ngaswastakeun pos. Dina taun 2005, Koizumi anu dip ...

                                               

Fumimaro Konoe

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Konoe. Pangeran Fumimaro Konoe hiji politikus Jepang jeung Perdana Mentri Jepang ka-34, 38 jeung 39.

                                               

Saitō Makoto

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Saitō. Viscount Saitō Makoto ieu hiji laksamana di angkatan Laut Jepang Gubernur Jéndral Koréa ti 1919 nepi ka 1927 jeung Perdana Mentri Jepang ka-jadi 30 nepi ka 26 May 1932 nepi ka 8 juli 1934.

                                               

Kijūrō Shidehara

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Shidehara. Baron Kijūrō Shidehara mangrupa salah sahiji diplomat Jepang popular saméméh Perang Dunya II jeung Perdana Mentri Jepang ka 44 ti 9 oktober 1945 dugi ka 22 Méi taun 1946.

                                               

Kantarō Suzuki

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Suzuki. Baron Kantarō Suzuki mangrupa salah sahiji laksamana Laut nu Empire of Japan jeung Jepang Perdana Mentri-42 7 April 1945 nepi ka 17 agustus 1945. Suzuki anu nyoarakeun narimana Jepang dina Decla ...

                                               

Mitsumasa Yonai

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Yonai. Mitsumasa Yonai mangrupa salah sahiji laksamana Laut Jepang, jeung politikus. Jadi Perdana Mentri Jepang ka 37 ti 16 januari 1940 nepi ka 22 juli 1940.

                                               

Perdana Mentri Malaysia

Perdana Menteri Malaysia téh kapala pamaréntahan Malaysia. Perdana Menteri dipilih ku Yang di-Pertuan Agong, Raja Malaysia, ti antara anggota dprd anu geus narima pangrojong mayoritas parlemen. Hal ieu biasana pamingpin pulitik pihak anu paling k ...

                                               

Hidayat Nur Wahid

Dr. Haji Muhammad Hidayat Nur Wahid, M. A. Ketua MAJELIS REPUBLIK dina périodeu 2004-2009 jeung Présiden Partéi Keadilan Sejahtera ti 21 Méi 2000 nepi ka oktober 11, 2004. Hidayat mangrupa salah sahiji pamingpin hideung di tengah limpahan fasilit ...

                                               

Lord Minto

Gilbert Elliot-murray-kynynmound, 1st éarl of Minto atawa Lord Minto ieu politisi jeung diplomat Inggris. Manéhna kungsi nyekel kalungguhan salaku Gubernur jéndral India ti taun1806 - 1813. Dina taun1811 manéhna ogé sakeudeung geus ditugasi pikeu ...

                                               

Runtuyan Kaisar Jepang

Di handap ieu runtuyan Kaisar-kaisar Jepang. Date for 28 kaisar kahiji jeung utamana 16 mimiti, anu dumasar kana Kalénder lunar Jepang.

                                               

Hindia-Walanda

Basa walanda nyaéta hiji wewengkon jajahan walanda nu diakui ku hukum de jure jeung salaku hiji perkara kanyataan de facto. Pamingpin nagara samudra Hindia walanda Ratu / Raja Walanda, nu pancen gawena dunya dina sakabeh anu ku Gubernur Jéndral. ...

                                               

Amérika Sarikat

Amérika Sarikat, nyaéta hiji nagara di Amérika Kalér. Salaku républik taun, AS wawatesan jeung Kanada tur Méksiko, sarta manjang ti Samudra Atlantik nepi ka Samudrra Pasifik. Ibukotana nyaéta Washington, D. C.

                                               

Myanmar

Myanmar, resmi Uni Myanmar, nyaéta nagara panglegana di fasilitas dina daratan Asia Tenggara. Burma meunang kamerdikaan ti Britania Raya tanggal 4 januari taun 1948, salaku Union of Burma." Burma jadi "Républik Sosialis of the Union of Burma" ka ...

                                               

Saint Kitts jeung Névis

Federation of Saint Kitts jeung Karibia, ogé dipikawanoh minangka Federation of Saint Christopher jeung Karibia, nyaéta hiji nagara féderal dina samudra Hindia ka Kulon. Nagara daulat nangtang nu ngandung aréana jeung pangsaeutikna tina populasi ...

                                               

Uni Malaya

Uni Malaya nyaéta kaayaan nagara Malaya jeung Selat Padumukan teu kaasup Singapura. Is Cap British jeung boga tujuan ngahijikeun Semenanjung Malaya dina hiji pamaréntahan pikeun ngagampangkeun administrasi.

                                               

Prasasti dina Arca Cikapundung

Prasasti dina Arca Cikapundung nyaéta salah sahiji prasasti Karajaan Sunda. Prasasti ieu kapanggih di wewengkon pakebonan kina Cikapundung – Ujungberung 1884.

                                               

Prasasti Telaga Batu

Prasasti leuweung talaga Batu ieu kapanggih di wewengkon Sabokingking, Kel. 3 Ilir Kab. Ilir Timur II, Kota Palembang, Sumatra Kidul basisir, dina taun 1950-an. Hal ieu kiwari disimpen di muséum Nasional jeung hiji Nomer. D. 155. Dina wewengkon p ...

                                               

Perang Dunya II

Perang dunya II, atawa Perang Dunya Kadua nyaéta konflik militér di dunya nu lumangsung dina 1 September 1939 2 September 1945 nu ngalibetkeun loba nagara di dunya, kaasup-nu leuwih badag dibagi kana dua satru militer nu sabalikna: nu Waktu jeung ...

                                               

Patempuran Stalingrad

Battle of Stalingrad, nu lumangsung dina 23 agustus taun 1942 nepi ka 2 pebruari 1943, perang antara jerman jeung sakutuna ngalawan Uni Soviet, hiji organik kota Stalingrad, Perang Dunya II. Perang ieu dianggap salaku titik balik Perang Dunya II. ...

                                               

Sultan Maulana Muhammad

Maulana Muhammad Sultan 1585-1590, M nyaéta pangawasa nu ka 3 nepi ka kasultanan Banten, pikeun ngaganti bapana, Sultan Maulana Yusuf. Anjeunna diangkat jadi sultan dina waktu umur 9 taun heubeul. Nu Kadi masrahkeun hak kawalonna ka Mangkubumi. N ...

                                               

Céuta

Pikeun kagunaan séjén tina Céuta, tempo Céuta disambiguasi. Pikeun restorasi tina persatuan nyaeta salah sahiji kota otonom di Spanyol jeung éksklave nu aya di basisir kalér Afrika Kalér umumna Maroko jeung Laut Tengah, geus misah ti Iberia penin ...

                                               

Chittagong

Chittagong mangrupa palabuan laut utama jeung kota panggedéna kadua di Bangladés. Perenahna gigireun Walungan Karnaphuli, Chittagong ngabogaan jumlah pangeusi leuwih ti 5 juta jiwa.

                                               

Azték

Aztéc hiji kahirupan enya di Mesoamerica nu dimekarkeun di puseur Mexico ti taun 1300 ka 1521 kalénder christian. Public Aztéc diwangun ti sagala rupa suku anu nyicingan wewengkon puseur Mexico, dina hal sejen, nu bangsa ngaggunakeun basa Nahuatl ...

                                               

Cilé

Cilé, resmina Républik Cilé, nyaéta hiji nagara di Amérika Kidul pikeun ngeusian widang ka basisir nu lila jeung heureut, dicepit gunung Andes jeung Samudra Pasifik. Nepi ka wates sadaya watesan ka kidul-kulon, jeung Peru ka kalér, Bolivia di wét ...

                                               

Méksiko

Nagara Méksiko Ngahiji, atawa basajanna new york, nyaeeta nyaéta hiji nagara anu aya di Amérika Kalér, tepung wates jeung dina kalér jeung Amérika Sarikat, di kidul jeung kulon jeung Samudra Pasifik Kalér, wétan jeung kidul ku Guatemala, Belize, ...

                                               

Pilipina

Ciamis, ngaran resmi Republik Filipina, nyaéta hiji nagara pulo nu aya di Asia Tenggara, nagara urang ibukota Sumedang. Kapuloan Filipina ngawengku 7.107 pulo-pulo di Samudra Pasifik kulon. Filipina nyaéta nagara pangpadetna ka-12 di dunya, kapen ...

                                               

Sair

Sair nyaéta ngaran salah sahiji wanda sajak tradisional, nu asal tina sastra Arab. Dina sapadana matok diwangun ku opat-opat suku kata unggal suku kata dina hiji konstan jumlah engangna, murwakantina laraswekas. Béda jeung sisindiran, di sa ir ge ...

                                               

Wawangsalan

Wawangsalan téh nyaéta sisindiran anu diwangun ku sindir jeung eusi. Dina sindir diwangun deui ku cangkang jeung wangsal. Anu dijieun wangsalna téh tara ditétélakeun, tapi kudu ditéangan tina bagian eusi. Wangsal téh sok murwakanti jeung salah sa ...

                                               

Paparikan

Paparikan téh nyaéta wangun sisindiran. Kecap paparikan asalna tina kecap "parék" anu hartina "deukeut". Paparikan diwangun ku cangkang jeung eusi, anu padeukeut sorana, sarta murwakanti laraswekas dina unggal padalisanna. Ari jumlah suku kata di ...

                                               

Pupujian

Pupujian nyaéta puisi buhun anu eusina nyoko tina agama Islam. Pupujian ieu sair, nyaéta puisi anu asalna tina sastra Arab. Ku lantaran kitu, pupujian mah wangunna nu taya bédana jeung sair, diwangun ku opat suku kata dina sapadana, jeung padalis ...

                                               

Lutung Kasarung

Lutung kasarung teh carita pantun Sunda nu dianggap paling kramat tur pangkawentar boh Imah boh dina basa sunda. Ku kramatanana, loba juru pantun anu teu wasa pikeun nilik tina ieu karya awal. Lutung kasarung dianggap hujan fashion, enya sabab nu ...

                                               

Pantun Baduy

Hello aya hiji wanda mantun wewengkon Baduy, atawa carita pantun mangrupa asal atawa sumber anu aya di wewengkon Sunda, Rawayan. Baheulana ieu ngaranna waktu utamana dina J. J. Meijer 1981 midangkeun tulisanana ngeunaan sababaraha fashion awal na ...

                                               

Anting Perak

Anting Perak nyaéta hiji buku antologi nu ngandung carita pondok sawatara pangarang, boh pangarang Sunda, boh pangarang deungeun anu digawé jeung geus ditarjamahkeun kana basa inggris.

                                               

Carita biasa

Ieu kumpulan carita pondok anu munggaran ti RAF, diterbitkeun ku Pati Pustaka di Kota di taun 1959, nu kandelna 119 kaca. Ieu buku téh pikeun buku kumpulan carita pondok anu kadua dina sastra Sunda téh kumpulan carita pondok Dina Pangrewong karya ...

                                               

Demi Pasukan (carpon)

Demi Pasukan buku antologi nu ngamuat carita pondok ti sawatara pangarang, boh pangarang Sunda, boh pangarang deungeun anu digawé jeung geus ditarjamahkeun kana basa inggris. Kumpulan carita pondok nu aya dina antologi ieu nyaeta pilihan redaksi ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →