★ Free online encyclopedia. Did you know? page 37



                                               

Supa lumar

Jeung lumar Mycena chlorophos: ngaran tina jamur téh asalna ti kulawarga mycenaceae sok cahayaan / ngaluarkeun cahya nu kapoékan. Supa ieu téh kahiji dibikeun dina taun 1860, ieu kapanggih di wewengkon subtropis wewengkon Asia kaasup Jepang, Taiw ...

                                               

Kamarang

Kamarang, atawa eumeninae aya nyiruan téh kosmopolitan nu ayeuna digolongkeun salaku subfamili Vespidae, ngan di baheula anu sok katelah kulawarga eta, eumenidae.

                                               

Bebegig

Bebegig nyaeta susunan, nu sacara tradisional biasana aya jejelemaan maké papakéan urut, atawa mannequin, nu dipaké pikeun ngusir jeung nyingsieunan manuk kawas gagak teu ngaganggu pepelakan. Gagak téh teu ngan hiji ngahakanan tutuwuhan di tempat ...

                                               

Harry Potter and the Sorcerers Stone

Harry Potter jeung Batu Bertuah atawa Harry Potter jeung Filsuf Batu téh hiji film nu sukses di 2001 jeung dumasar kana novél implengan J. K. Rowling jeung judul nu sarua. Salah sahiji agén Warner Brothers, nu meuli hak cipta nu film ieu dina har ...

                                               

Radio VHF kalautan

Citakan:Globalize Radio VHF kalautan dipasang dina sakabéh kapal pikeun balayar ka gede jeung kapal leutik dina sagara. Éta ogé bisa dipaké, jeung aturan anu beda saeutik, dina walungan jeung situ. Ieu téh dipaké pikeun rupa-rupa tujuan, kaasup n ...

                                               

Pulo Man

Pulo Man, mangrupakeu hiji Nilik kana Makuta British, di Irlandia Laut antara pulo Britania jeung Irlandia. Kapala nagara nyaéta Ratu Elizabeth II, jeung judul Tuhan Mann. Pangeran of Mann, diwakilkeun ku Létnan Gubernur. Pulo ieu teu bagian ti B ...

                                               

Kapuloan Britania (istilah)

Rupa-rupa istilah anu dipaké pikeun ngagambarkeun wewengkon geografis jeung pulitis nu béda ngeunaan pulo-pulo, nu sacara tradisional nujul ka wewengkon "Kapuloan Britania", nu sakapeung percaya manéhna geus bagian mana wae dunya séjén, komo ka u ...

                                               

Makédonia (disambiguasi)

Nagara atawa Makédon bisa dipindahkeun ka: Républik Tengah. (Republic Of The Central) Makédonia ka Wétan jeung Thrake ngan bagian kulon tina. Nagara Yunani atawa Nagara Yunani, nyaéta hiji wewengkon Yunani dibagi kana tilu distrik administratif. ...

                                               

Vodka

Vodka nyaéta inuman keras suling diwangun lulugna tina cai jeung puluhan ku ngaleungitkeun rasa alam teu murnina. Vodka ieu dijieun ku cara nu nyuling dahareun difermentasi. Nu ilahar dipaké nyaéta biasana kacang-kacangan, hui kumeli, sakapeung, ...

                                               

Taiwan

Citakan:Ngeunaan Template:Chinesetext Taiwan tradisional Hanzi:臺灣 atawa 台灣, Hanzi basajan:taiwan, Hanyu Pinyin: TáIWāN, Tongyong Pinyin:TáIWAN, Wade-giles: Tai2-wan1, Taiwan, Hokkien: TâI-OâN / Tāi-oân saméméhna 大灣/台員/大員/台圓/大圓/台窩 ...

                                               

ASEAN

Perhimpunan bangsa Asia Tenggara atawa dina basa ingris Association of Asia Tenggara Pbb mangrupakeun organisasi géo-politik jeung ékonomi tina bagara nagara di wewengkon Asia Tenggara. Aséan wewengkon nurutkeun 4.7 kilométer pasagi nu ngabogaan ...

                                               

Åland

Travel wangunan mangrupa salah sahiji pulo di Laut Baltik. Kapuloan anu dina jalan anu ka Teluk bothnia jeung bentuk hiji wewengkon Finlandia, nu otonom, kadémilitarisasi, jeung make kecap tunggal Manusa. Ieu ngawengku pulo utama, Fasta Travel, s ...

                                               

Suriname

Républik Suriname, ieu ngaranna Di Walanda, nyaéta hiji nagara di Amérika Kidul sarta mangrupa urut jajahan Walanda. Nagara geus tepung wates jeung Guyana perancis di palebah wétan jeung Sagala lebah kulon. Salaku wates di tenggara jeung Brazil j ...

                                               

Cengkéh

Cengkéh, dina basa inggris disebut cengkéh, nyaéta pikeun make kembangan tutuwuhan ti kulawarga tangkal Myrtaceae nu bobot kembang garing seungit. Cengkeh mangrupa tangkal nu asalna ti Indonesia, loba dipaké minangka samara asakan tina cabe di na ...

                                               

Makau

Wewengkon Administratif husus tina Républik Rahayat Cina Makau atawa disingket Makau mangrupa hiji wewengkon leutik di basisir kidul Cina. Makau aya dina 70 km kulon-kiduleun Hong Kong jeung 145 km ti Guangzhou. Wewengkon ieu hiji jajahan Éropa s ...

                                               

Kong Hu Cu

Kong hu cu atawa Kung Fu Tze atawa Konfusius, sakapeung, sering oge disebut Kongcu aya guru atawa jalma wijaksana anu kaceluk sarta ogé filsuf sosial Perang. Falsafahna mentingkeun moral pribadi jeung pamarentah, sarta jadi populér sabab dasarna ...

                                               

Monako

Kapangéranan kosta rika nyaéta hiji nagara kotajeung nagara nu pangleutikna nyaéta kadua di dunya, sanggeus Vatican city, anu perenahna antara Laut Tengah jeung Perancis sapanjang Basisir Hukum. Monaco nagara jeung density kadua panggedena di dun ...

                                               

Suku (satuan panjang)

Foot nyaeta hiji unit panjang téh hiji non-SI ilahar dipaké di Britania Raya jeung Amérika Sarikat. 1 suku téh kira-kira sapertilu square atawa pasna 0.3048 m. 1 suku ogé sarua jeung 12 inci. 3 suku sarua jeung 1 yard. Lambang di internasional pi ...

                                               

Seuneu

Seuneu mangrupa hasil réaksi éksotérm, bagian tina durukan anu katempo. Warna jeung suhu seuneu gumantung kana jenis bahan bakar dina durukanana. Conto baé seuneu nu hiji cocog pikeun ngahurungkeun lilin. Panas kontrak ngabalukarkeun molekul sulu ...

                                               

Yusuf

Yusuf nyaéta ngaran nu ilahar dipaké ku urang Muslim, lamun anjeun aya dina basa inggris, kuring Joséph jeung dina basa ibrani, kuring Yosséf. Di wewengkon Sunda téh sok disebut ku ngaranna Hanjakalna. Yusuf bisa ningali ka nu hal di handap ieu: ...

                                               

Organisasi Pabébasan Paléstina

Organisasi Pabébasan Paléstina téh pulitik resmi Arab bangsa Palestina nu geus miboga pangakuan ti dunya internasional. Lembaga ieu sorangan diwangun ku sajumlah organisasi palawanan, organisasi ahli hukum, siswa, pagawe, jeung guru.

                                               

Républik Otonom Krimea

Kriméa atawa Républik Otonom tina Kriméa, ieu hiji unit sub-nasional, hiji républik otonom ti Ukraina. Kriméa nu aya di basisir kalér Laut Hideung, dina samenanjung nu ngabogaan ngaran nu sarua.

                                               

Kyoto

Kota Kyoto pikeun ngadangukeun ieu salah sahiji kota di bagéan tengah Pulo Honshu, Japan. Populasi ampir 1.5 juta. saméméhna ngarupkeun the capital of Japan, geus ayeuna jadi ibukota Préféktur Kyoto jeung bagian wewengkon metropolitan of Osaka-Ko ...

                                               

Parunggu

Perunggu titik sakabéh aloy tambaga, utamana jeung tin salaku aditif pikeun nu utama, tapi sakapeung jeung unsur séjén, saperti fosfor, mangan, aluminium, atawa silikon. Saméméhna logam ieu loba pisan dina pamakéan, sarta ku kituna hal ieu dipaké ...

                                               

Sampo

Sampo hiji sabun cair pikeun ngumbah buuk jeung kulit sirah, eta dijieun ti campuran tina tutuwuhan atawa zat kimia. Sampo nu mangrupa produk ngurus buuk nu dipaké pikeun ngaleungitkeun minyak, kotoran, partikel tina kulit, ketombé, polusi lingku ...

                                               

Sistem Hijian Internasional

Sistem Internasional, sistem unit nu cia dipaké pikeun. Iwal anu di AS jeung Inggris, ieu sistem téh dipaké dina kahirupan sapopoé di sakuliah dunya, kitu ogé dina ilmiah widang. SI ieu dipilih salaku husus sawaréh geus aya Méter-Kilogram-Kadua s ...

                                               

Tumbu telekomunikasi

Link panyadia paling ilahar mangrupa salah sahiji sababaraha rupa jalur transmisi informasi nu dilakonan ku komunikasi satelit pikeun nyambungkeun dua titik di bumi.

                                               

Mésopotamia

Mesopotamia téh minangka lahirna peradaban, a géografi ayana antara walungan Tigris jeung Euphrates, dina kahirupan kiwari anu raket patalina jeung China jeung ka kulon Iran. Sumedang anjeun di kidul Mesopotamia dianggap jadi puseur peradaban dun ...

                                               

Azerbaijan (disambiguasi)

Républik Sosialis soviét azerbaijan (Soviet Socialist republic) - hiji républik Soviét 1936-1991. Territories of the West bank of konsép pulitis (Territories of the West bank of the concept of the pulitis) - an konsép iridéntis of the Republic of ...

                                               

Pandémi koronavirus 2019 di Swedia

Pandemi koronavirus 2019 di Swedia nyaéta nu kahiji dikonfirmasi dina tanggal 31 januari 2020, lamun wanoja balik ti Wuhan dites positif. Dina tanggal 26 pébruari, wabah mucunghul di Italia jeung di Iran, sababaraha travel nu séjén nu teu patali ...

                                               

Semprong (lampu)

Semprong téh bagian tina lampu cempor nu dijieun tina kaca bentukna kawas songsong. Ayeuna mangpaatna, semprong dipasang dina lampu cempor nu seuneuna teu yayasan jeung jadi loba nu leuwih caang. Istilah semprong ogé mindeng dipaké pikeun nyebutk ...

                                               

Frankfurt

Frankfurt am Utama) nyaéta kota panggedéna di nagara Hesse jeung kota nu kalima panggedena jerman sarikat, jeung populasi 714.241 jiwa dina sajeroning wates administrasi centre. Wewengkon urban panggedena disebut Frankfurt Rhine-Utama populasi 2. ...

                                               

Julia Franck

Julia Franck nyaéta panulis jerman sarikat. Manéhna ulikan sastra Jerman jeung Ulikan Amérika di Free University of Berlin jeung spent sababaraha waktu di Amérika Sarikat, Mexico jeung Guatémala. Manéhna téh mancén gawé salaku nu nepikeun pikeun ...

                                               

Zürich

Zürich nyaéta kota panggedéna nu aya di Swiss jeung ibukota Kanton Zürich. Hal ieu aya di jawa barat end of the sea of lake Zürich. Kiwari Zürich jadi puseur industri jeung keuangan, jeung pasar bursana. Zürich ogé pikeun University jeung Federal ...

                                               

Klaipéda

Klaipėda, nu labuan hiji-hijina Lituania di Laut Baltik. Planet ieu 194.400 jalma, hiji nurun tina 202.900 dina taun 1989. Klaipėda ayeuna jadi dramaga fėri tumbu jeung Swédia, Dénmark, jeung Jérman. Tempat anu deukeut ka muara walungan Neman. Kl ...

                                               

Peristiwa Kapunahan Kapur-Térsiér

Peristiwa Punah tina Jeruk nipis-Térsier, ogé disingket Punah K-T ogé disebut salaku Punah Tersiér Batu kapur téh periodé kapunahan spésies, ngeunaan 65.5 juta taun ka tukang nu ngaleungitkeun 80 persén spésies aya di atawa deukeut pisan wates an ...

                                               

Loka Warisan Dunya

Loka Warisan Dunya UNESCO téh hiji loka / pakampungan ku Pbb Atikan, Dimimitian jeung Budaya Organisasi diasupkeun kana daptar anu ngandung significance budaya jeung fisik dina. Daptar ieu dikokolakeun ku Program téh Warisan Dunya di internasiona ...

                                               

Polistiréna

Polystyrene /IPAc-en|ˌ|p|an|l|i|ˈ|s|t|aɪ|r|y henteu kungsi|n /Polistiréné téh tina polimér aromatik sintétik anu dijieun tina styrene monomér. Polistiréné sistem bisa jadi naon waé padet atawa busa-na. Sipat umum polistiréné geus jelas saperti te ...

                                               

Safinatun Najah

Safinatun Najah atawa Kitab Safinah full Safinatun Najah Fiima Yajibu `ala I, Ii Maulah nyaeta buku pondok dasar-dasar élmu fiqih mungguh kaom Syaféi. Ieu buku ditojokeun pikeun santri jeung nu mimiti pikeun mantuan anjeun ngalakukeun ngan hiji k ...

                                               

Cheonan

Chéonan) nyaéta hiji kota nu aya di kalér wétaneun South Chungcheong, salah sahiji propinsi di Kalér ka Kidul, sarta perenahna dina 83.6 km kiduleun ibu kota, Seoul. Hawa rata-rata di kota 12.5 o pikeun C, jeung hawa panglkuhurna nu karékam téh 3 ...

                                               

Olimpiadeu Usum Panas 2016

Olimpiade usum Panas tina 2016, ngaran resmi Kaulinan tina XXXI Olimpiade, jeung ilahar disebut Rio Olimpiade di taun 2016,ieu ngaran olahraga utama internasional, diayakeun di Rio de Janeiro, Brazil, kaping 5 nyampé agustus 21, 2016. Leuwih ti 1 ...

                                               

Nagri (disambiguasi)

Universitas atawa ka Nagara atawa Nagara atawa ka nu séjén nu sarupa bisa pindah ka: Istilah pikeun bagian dina basa di Malaysia. Istilah pikeun hiji désa di Kidul Puseur, saperti di Ambon. Salawasna définisina. (Always définisina) Waktu ieu - a ...

                                               

Ki Paré Lalaki

Jeung Salaku Manusa ieu, tutuwuhan nu boga ngaran ilmiah Glochidion obscurum. Jeung Salaku Manusa kadang-kadang disebut basa Indonésia nyaéta tangkal Cermai / Ceremai. umum basa boga ngaran cheremai antan, nu-dulung, ubah paya. Thailand basa tang ...

                                               

Génjér

Génjér, Limnocharis flava hiji spésiés tutuwuhan kembangan antara asalna tina Méxiko, Tengah Amérika Kidul, Cuba, Haiti, sarta Républik Dominika tapi geus sumebar dialamikeun di pakidulan Asia). Génjér jangkungna bisa nepi ka 50-an cm, tumuwuhna ...

                                               

Eureup-eureup

Eureup-eureup basa indonésia: tindihan basa inggris: saré paralisis Walanda: slaapverlamming atawa slaapparalyse nyaéta hiji kaayaan nu ilahar alatan lumpuhna otot rangka jeung areflexia boh nu paling atawa sakabeh kajadian salila hudang sare ata ...

                                               

Bénazir Bhutto

Benazir Bhutto teh wanoja munggaran mingpin nagara Muslim di pos-kolonial. Bhutto anu karismatis kapilih jadi Perdana Menteri Pakistan dina taun 1988, tapi 20 bulan saterusna manéhna geus ka ngagulingkeun présidén nagara nu dirojong militer, Abad ...

                                               

Dravida

Dravida nyaéta hiji rungkun suku di India Kidul. Tatangga suku of Indo-Arya linggih di India Kalér. Tawis-tawisna urang Dravida nyaéta, maranéhanana kulit hideung, buukna ikal jeung ukuran rata-rata nu pondok. Maranéhanana anu kaasup ras Australo ...

                                               

Juni 2019

Bencana dan kecelakaan Hiji jeung pamajikan hiji Présidén amérika sarikat. Ani Yudhoyono, pamajikan presiden ke-6 Indonesia Présidén Susilo Yudhoyono, meninggal di rumah Sakit University National, Singapura, karena penyakit kanker getih yang ia d ...

                                               

Tari Balét

Tari Balét mangrupakeun ragem tari nu lahir di Perancis dina waktu Raja Louis XVI, anu terus thrive di ampir sagala penjuru dunya. Balét atawa bala asalna tina basa Italia ballarè nu hartina ngigel sorangan. Balét nyaéta tradisi, téhnik, jeung ng ...

                                               

Stétoskop

Stétoskop nyaéta hiji alat pamariksa nyaeta fungsi ngadéngé sora gaya internal awak dina boh sora jantung, bayah jeung / pernafasan, sora arteri jeung sora anu dina sistem pencernaan manusa jeung sato. Stétoskop disiapkeun ti résonator nu wangunn ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →