★ Free online encyclopedia. Did you know? page 369



                                               

Iroha

Ieu téh hiji sajak basa Jepang ditulis dina periode Heian. Sajak ieu ditulis munggaran dina taun 1079. Hal ieu kacida populer, sabab éta téh hiji sampurna pangram, nu mana unggal karakter basa Jepang suku kata persis ngan bisa ditulis ka sakali. ...

                                               

Kana

Kanggo hartos sanes Kana, tempo Kana disambiguasi. Nu hiji watesan umum pikeun suku kata aksara Jepang hiragana jeung katakana, duanana dina sistim heubeul disebut manyogana. Nu ieu teu diwangun salaku hiji pilihan jeung sajaba karakter tulisan B ...

                                               

Kanbun

Keur era Basa Jepang abad ka-17, tempo Kanbun era. Kanbun Cina tulisan nu ieu ditulis keur urang Jepang. saméméh aya sistim tulisan Jepang jeung suku kata kana, kanbun geus dipaké pikeun nyusun téks dina Basa Jepang asli. Ayeuna kabun nyaéta pali ...

                                               

Kanji

Kanji nyaeta tulisan Cina nu dipaké dina tulisan basa Jepang album sajaba rentang hiragana, katakana, jeung angka arab.

                                               

Katakana

Katakana hiji suku kata Basa Jepang, nyaeta salasahiji tina opat nyaéta sistem nulis dina Basa Jepang. Lain hiragana jeung katakana, duanana kanji jeung rōmaji. Kecap katakana hartina "dina séjén," asal turunan katerangan gramatikal Basa Jepang, ...

                                               

Kunrei-shiki

Kunrei-shiki nyaéta urang jepang sistim romanisasi, nyaéta sistem pikeun transcribing Basa Jepang kana aksara Latin dina Romawi. Ngaran nu diumumkeun Kunreisiki ngagunakeun Kunrei-shiki sorangan. Kunrei-shiki nyaéta kadang disebut Monbushō sistim ...

                                               

Manyogana

Manyōgana nyaéta hiji wangun nu heubeul dina basa Jepang nu make karakter Cina jeung ngagambarkeun tulisan Basa Jepang. Jeung kapuluruh nyaeta jéntré kahiji kalina dipake, eta diperkirakeun pikeun ngamimitian gawé dina awal abad kagenep. Ngaran m ...

                                               

Nihon-shiki

Nihon-shiki atawa Nippon-shiki nyaéta hiji sistim romanisasi pikeun transcribing Basa Jepang kana aksara Latin dina Romawi. Aya sababaraha sistem romanisasi Basa Jepang, Nippon-shiki nu ilahar dipaké, jeung boga hubungan ka hiji-hiji dina kertas. ...

                                               

Okurigana

Okurigana ahir ka nu nuturkeun karakter dina tulisan Basa Jepang. Ilaharna dipaké dina hiji kecap sipat atawa kecap pagawéan, nu okurigana bisa nunjukkeun tense, nu hartina hiji hal atawa hiji négatif, atawa lemes, sajaba fungsi séjén. Dina pamak ...

                                               

Romanisasi aksara Jepang

Romanisasi kecap basa Jepang, nyaeta nuliskeun karakter nu asalna tina tulisan tina Basa Cina jeung skrip hiji suku kata ka aksara tina abjad Latin, keur kaperluan nuliskeun tanda jalan, ngaran sarta dina kamus jeung teks book keur urang luar nu ...

                                               

Sistim tulis Jepang

Artikel ieu ngajelaskeun sistem nulis dina basa Jepang kiwari jeung nu. Artikel ngeunaan basa Jepang, tempo Basa Jepang. Basa Jepang kiwari ngagunakeun tilu utama naskah ieu nyaéta: Karakter, asalna ti karakter Cina. Hiragana jeung katakana, duan ...

                                               

Kalénder Étiopia

Kalénder Samentara éta, ogé dipikawanoh minangka Geez almenak, nyaéta hiji almenak pikeun pamakéan dina Samentara éta jeung ieu téh taun kabaktian Kristen di Éritréa nu dipaké ku Gereja Tewahdo Ortodoks Éritréa, Katolik Gereja of the East di Érit ...

                                               

Lambang Arménia

Simbol nasional Arménia miboga kamampuh pikeun ngajawab jeung singa nyekelan anu kuat. Lambang ayeuna diadopsi dina 19 April 1992, ku kaputusan Déwan Luhur Arménian. On 15 juni 2006, hukum ngeunaan lambang nagara Arménia diliwatan ku Parlemen Arm ...

                                               

Mer Hayrenik

Mer Hayrenik ieu lagu kabangsaan kapentingan Républic Arménia. Diadopsi dina 1 juli taun 1991, lagu ieu oge lagu kabangsaan kapentingan Républik Démokratik Arménia, nagara tina album nu kahiji. Rumpaka lagu ieu diadaptasi ti hiji versi Lagu nu pu ...

                                               

Oda Nobunaga

Oda Nobunaga mangrupa salah sahiji pamingpin daimyo salila periode Sengoku dina sajarah Jepang. Nobunaga anak ti Oda Nobuhide, salah saurang pamingpin di daerah pertanian di propinsi Owari. Téknologi hirup tumuwuh dina lingkungan militer, ahirna ...

                                               

World Association of Zoos and Aquariums

World Association of Zoos and Aquariums nyaéta organisasi anu mayungan masarakat, kebon binatang jeung akuarium. Anggotana antarana kebon binatang jeung akuarium nu kasohor, nu Association of kebon binatang jeung Akuarium, regional jeung nasional ...

                                               

Organisasi Amatir Radio Indonésia

Organisasi Amatir Radio Indonésia nyaéta organisasi anu ngajaga radio amatir dina basa sunda. ORARI didirikeun dina tanggal 9 juli 1968, dina Aturan Pamaréntah RÉPUBLIK No. 21 taun 1967. ORARI mangrupa bagian ti Organisasi Radio Amatir Dunya.

                                               

ISO 3166-1

ISO 3166-1 mangrupa bagian tina ISO 3166, nu pakodéan standar pikeun ngaran nagara. Mimiti dimuat dina 1974 ku Organisasi Standarisasi Internasional anu tilu konci nu beda kanggo unggal nagara: ISO 3166-1 alpha-2, dua aksara tina abjad nu umumna ...

                                               

Mercosur

Mercosur atawa Mercosul nyaéta hiji pasatujuan ékonomi jeung pulitis antara Argentina, Brazil, Paraguay, jeung Uruguay. Diadegkeun dina taun 1991 ku Perjangjian Asunción, nu satersna anu dimekarkeun jeung diropéa ku Perjangjian Ouro Preto dina ta ...

                                               

Uni Arab Magribi

Uni Arab Magribi hiji kasapukan dagang pikeun ékonomi jeung éta téh hiji kahijian pulitis jaga di Afrika Kalér antara Maroko, Aljazair, Tunisia, Libya, sarta Mauritania. Ngaranna time "Uni Arab Magribi" dipertimbangkeun salaku Arab-séntris, sabab ...

                                               

Dialog Méditérania

Dialog Méditérania nyaéta forum kooperasi antara NATO jeung tujuh nagara Méditérania. Tujuan utama ti Dialog Méditérania nya pikeun nyieun hubungan alus jeung leuwih alus silih pamahaman jeung kapercayaan di sakuliah wewengkon, promosi kaamanan r ...

                                               

Asosiasi Asia Kidul keur Sabilulungan Régional

South Asian association for Regional gawé babarengan, nyaéta organisasi nagara-nagara ti Asia Kidul, diwangun dina désémber taun 1985 ku Ziaur Rahman jeung diarahkeun ka tumuwuhna ékonomi, téknologi, sosial, jeung budaya kaprah dina kapercayaan s ...

                                               

Organisasi Sabilulungan Ékonomi Laut Hideung

Dina 25 juni 1992, kapala Nagara jeung Pamaréntah 11 nagara nandatangan dina Deklarasi kaanggotaan of Istanbul jeung Statement of the Bosporus pikeun ngahasilkeun formasi Sabilulungan Ékonomi Laut Hideung.

                                               

Uni Afrika

Citakan:Infobox Géopolitical organisasi Uni Afrika ngarupakeun union nu ngabogaan anggota 55 nagara di Afrika. Ngan nagara Afrika nu teu anggota uni nyaéta Maroko. Ngadegkeun dina 9 juli 2002, UA diwangun salaku panerusna ka Organisasi Persatuan ...

                                               

Déwan Éropa

Institusi ieu mangrupa bagian ti Uni Éropa. Pikeun patepungan tingkat mentri nu ngaranna mirip, temp Déwan Uni Éropa. Pikeun organisasi di luar Uni Éropa nu ngaranna mirip, tempo Majelis Éropa Déwan Éropa nyaéta hiji organisasi pulitik kakawasaan ...

                                               

Abimanyu

Na, Angkawijaya nyaéta salah sahiji inohong dina hindu epik Pandawa. Manéhna nyaéta anak Ieu téh ti salah sahiji pamajikanana ngaranna Eta. Ditangtukeun yén éta téh bakal pikeun neruskeun tahta Sawarga. Dina hindu epik Pandawa, manéhna dianggap j ...

                                               

Abiyasa

Abiyasa anu dipikawanoh ogé salaku Resi Wiyasa. Manéhna nyaéta putra Resi Palasara tina patapaan Retawu, jeung Déwi Durgandini, putri Raja Basuketi, raja Wirata. Abiyasa mibanda sipat jeung watek anu pinter, percéka, wijaksana, nu soleh, soléh, i ...

                                               

Adirata

Dina hindu epik Pandawa, Adirata nyaéta hiji kabayang jeung kolotna piara Adipati Manéhna. Manéhna nyekel kalungguhan minangka Raja-na Pikeun. Nya putra - Di - jadi satria, éta téh hiji tangguh baris ka raja dina Media jeung pikeun ilubiung dina ...

                                               

Ahilawati

Ahilawati nyaéta ngaran salah sahiji tokoh wanoja dina hindu epik Pandawa. Manéhna nyaéta anak hiji naga jeung ceuk manéhna Bari jeung Gatotkaca. Waktu manéhna lalagasan ieu dipikawanoh ku ngaran Maurwi. Manéhna nikah jeung Gatotkaca sanggeus nga ...

                                               

Amba

Amba mangrupa putri cikal ti Raja Karajaan Kasi dina hindu Perang epik. Babarengan jeung tilu adina nu séjén, nyaéta ambika jeung Populasi, Amba ieu dibawa ka Candi ku Gelut pikeun diserahkeun kana Méi sarta dikawinkeun ka adina ngaran Wicitrawir ...

                                               

Ambalika

Dina hindu epik Pandawa, Populasi nyaéta putri Raja Kasi nu jadi pamajikan Wicitrawirya, Raja Astinapura. Babarengan jeung barayana, nyaéta Amba sarta Ambika, manéhna diboyong ku Ngalawan ka Indungna lantara ieu biasana hasil meunangkeun istighfa ...

                                               

Ambika

Dina wiracarita Mahabarata, nyaéta Ambika putri Raja Kasi jeung pamajikanna Wicitrawirya, Raja Astinapura. Bareng jeung baraya-na, Amba jeung éta, manéhna henteu dibeunangkeun ku hiji Fight dina hiji istighfar pikeun Ngalawan nu nangtang ka raja ...

                                               

Arimba

Citakan:Infobox déwa Arimba atawa nu sok disebut Hidimba Sanskrit nyaéta putra Raja kahiji Arimbaka tina raksasa ti nagara Pringgadani.

                                               

Arimbi

Dina hindu epik Pandawa, Arimbi nyaéta hiji raksasi. Nu baraya Arimba, hiji raksasa. Arimbi salaku jeung Bima, salah sahiji Pandawa, sarta ieu méré lahir ka anak nu dingaranan Gatotkaca.

                                               

Astinapura

Indungna atawa Candi, nyaéta hiji dayeuh sarta Nagar Panchayat di distrik Meerut, Hasil Pradesh, nagara bagian India. Hastinapura asalna ti kecap Hasti Bisa. Réa kajadian dina carita mahabarata anu lumangsung di Hastinapura. Dina mangsa kiwari, n ...

                                               

Aswatama

Aswatama nyaéta Putra Lawon jeung Krepi dina hindu epik Pandawa. Salaku putra tunggal, Duka nyaaheun pisan ka manéhna. Manéhna ogé mangrupa salah sahiji ti tujuh Ciranjiwin, nu dikutuk hirup salawasna, anjeun ngan bisa teu ngarasa bogoh. Saprak p ...

                                               

Babruwahana

Babruwahana mangrupa salah sahiji nu kawentar karakter dina hindu epik Pandawa. Manéhna nyaéta salah sahiji putra Arjuna, putrana jeung Chitrangada, putri Manipur. Babruwahana diadopsi ku akina ti Manipur sarta jadi Raja eta. Salila pamaréntah, n ...

                                               

Bagawad Gita

Bagawad Gita mangrupa téks India enya jadi hasil karya téh penting dina tradisi nu digawé pikeun anjeun boh sastra boh palsapah. Tarjamahan tina karya kahiji ti sanskrit kana basa sunda ieu dijieun kira taun 1795 ku Sir Charles Wilkins. Judul Bag ...

                                               

Baratayuda

Medan perang nyaéta perang rongkah antara dua pihak turunan tina Kecap kahirupan nu mana Wae nu dina widang; dua atawa Kaisar. Peperangan ieu lumangsung salila 18 poé. Perang ieu dicaritakeun dina hindu epik wiracarita Mahabarata anu ditulis Kris ...

                                               

Barbarika

Barbarika atawa Barbri mangrupa salah sahiji nu kawentar karakter dina hindu epik Pandawa. Manéhna katuliskeun salaku hiji inohong penting dina carita. Manéhna téh budak tina kakenal pejuang gedé Gatotkaca. Gatotkaca téh budak tina Cara jeung Hid ...

                                               

Bima (wayang)

Sedengkeun Bimaséna mangrupa salah sahiji tokoh protagonis karakter dina hindu epik Pandawa. Manéhna nyaéta putra ti Déwi Na sarta dipikawanoh sabagé inohong Pandawa anu kuat, boga sipat sok pamandangan ti pandawa perang jeung nu dipikasieun ku m ...

                                               

Bisma

Usum panas ieu ngan saukur ngaran Déwabrata, nyaéta salah sahiji inohong utama dina hindu epik Pandawa. Manéhna téh anak ti Raja jeung Déwi Gangga. Manéhna ogé aki Tugas. Lamun ngora sacara ngaran, manéhna nyaéta Déwabrata, tapi ieu diganti ngara ...

                                               

Burisrawa

Burisrawa mangrupa salah sahiji nu kawentar karakter dina hindu epik Pandawa. Manéhna budak nu kaopat Raja Salya, nu Raja Madraka jeung déwi satyawati, putri Buta Bagaspati. Manéhna magrupa hiji-hijina anu geus nyanghareupan setan. Manéhna sacara ...

                                               

Citrānggada

Citranggada nyaéta éndah pasangan Raja Santanu jeung Satyawati dina wiracarita Mahabarata. Saprak Gelut pikeun nambahkeun ka sumpah yén manéhna moal kawin masalah hirupna jeung nu bakal neruskeun tahta, Citranggada jadi raja jeung nya jeung karya ...

                                               

Citrānggadā

Citrānggadā anak awewe ti Raja Citrasena tina Manipur, jeung mangrupa salah sahiji istri Arjuna. Manéhna mimiti panggih jeung waktu Jeung ngasingkeun diri di Manipur. Mangka Ieu téh boga status salaku manusa boga dua istri. Sanajan geus ngabogaan ...

                                               

Dorna

Kurban atawa Dronacharya Dina hindu epik Pandawa, nyaéta guru para Kurawa sarta Pandawa. Manéhna mangrupakeun ahli ngamekarkeun seni perang.

                                               

Drupada

Rujukan nyaéta salah sahiji inohong dina mitologi India. manéhna nyaéta raja ti Karajaan Panchala. Prishada bapana pikeun ngirim manéhna ka patapaan téh hiji allah enya nu ngaranna Agniveshya pikeun ulikan tulisan suci jeung seni perang. manéhna ...

                                               

Drupadi

Maranéhanana nyaéta salah sahiji anu pang kasohor karakter dina hindu epik Pandawa. Manéhna téh anak Raja Rujukan, raja di karajaan Pancala. Dina kitab Mahabarata vérsi aslina, Lamun eta nyaéta pamajikan para Pandawa nu jumlahna lima urang. Tapi ...

                                               

Dréstajumena

Smashing manéhna nyaéta salah sahiji inohong dina hindu epik Pandawa. Manéhna nyaéta adi Karna jeung Srikandi, turunan Raja Rujukan asalna ti Karajaan Game. Manéhna aya dina Acan, waktu perang di Kurusétra. Manéhna nyaéta implengan Resi Kurban. W ...

                                               

Dréstarata

Pikeun karakter dina hindu epik Pandawa, nyaéta hiji anak Indra jeung Ambika. Manéhna nu lolong ti awal lahir alatan indungna pikeun nutupan panon anjeun lamun ngalakonan upacara Putrotpadana dilaksanakeun ku Resi Abiyasa pikeun meunangkeun turun ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →