★ Free online encyclopedia. Did you know? page 368



                                               

Républik Rahayat Tiongkok

Républik Rahayat China mangrupa salah sahiji nagara anu hirup di wewengkon Asia ka Kalér ibukota Beijing. Nagara ieu geus sajumlahing tina populasi anu aya, rélatif panggedena di dunya jeung rupa wewengkon 9.69 juta kilométer pasagi, anu ngabaluk ...

                                               

Koréa Kalér

Pikeun sajarah Koréa, tempo Koréa. Koréa kalér, resmina dipikawanoh minangka Républik Démokratik Korea, nyaéta nagara di Asia Wétan dina kalér Bojong koréa, nu mana nu ibu kotana aya di kota Pyongyang. Wates ieu téh hiji Perang ku Walungan Amnok ...

                                               

Koréa Kidul

Keur informasi leuwih detil ngeunaan sajarah Koréa, tempo Koréa. Koréa kalér, resmina dipikawanoh minangka Républik Korea, nyaéta nagara di Asia Wétan nu aya dina satengah bagian kidul Semenanjung koréa. Pikeun hal ieu diwatesan ku Korea Kidul, n ...

                                               

Iran

Di Iran, nu ngaran resmina Républik Islam Iran, baheulana kawanoh internasional salaku Persia, nyaéta hiji nagara di Asia Kulon ka Kidul dina wewengkon geografis aya di Wétan Tengah, jeung Kaukasus. Islam Syiah anu demografi nagara jeung ngaran " ...

                                               

Sudan

Sudan nyaéta nagara panglegana di Afrika. Sudan diwatesan ku Mesir ka kalér, Sagara Beureum di wétan kalér, sababaraha poé jeung eta Etiopia ka wétan, Kenya jeung Uganda di wétan ka kidul, républik Demokratik Kongo jeung Républik Afrika Tengah di ...

                                               

Kubung

Tando hiber tina arboréal pituin Asia Tenggara, kulawarga Cynocephalidae, order Dermoptera nu ngan dieusi ku dua spésiés di genusna tina séwangan. Ieu sato téh harti pangbisana ngalayang ka nu sejen hiber dina harti nu sabenerna make jangjang anu ...

                                               

Daur karbon

Siklus atawa daur tina bentuk nujul ka daur biogéokimia silih tukeurna karbon antara biosfir, géosfir, hidrosfir, jeung atmosfir Bumi. Daur ieu biasana dianggap salaku opat sumber utama karbon. Reserviorna nyaéta atmosfir, biosfir tina taneuh, ja ...

                                               

Asam sulfat

Asam sulfur, ogé katelah vitriol, nyaéta asam mineral nu diwangun tina unsur walirang, oksigén jeung hidrogén, jeung rumus molekul H 2 JADI 4. Asam sulfat nyaéta cairan nu teu jadi teu warnaan, bau, jeung anu ngawangun kawas sirop nu leyur dina c ...

                                               

Ajag

Ajag téh hiji leuweung nu hirup di Asia tenggara, utamana wewengkon kidul jeung wétan. Di wewengkon Asia pikeun nu sejen tur di Amérika sarikat sarta Éropa, anjing ieu disebut ka srigala. Ajag mangrupakeun anjing asli nusantara, aya di Pulo Sumat ...

                                               

Putra Mahkota Euimin

Pangeran Kaisaryah Yéong, Makuta pangeran Uimin, eta katelah Yi Un, Yi Eun, Lee Eun jeung Un Yi (lahir di Déoksugung{{lahirmati|Deoksugung, Seoul|20|10|1897|Pati Nakseon, Changdeokgung

                                               

Zakir Naik

Zakir Abdul Karim Naik Nyaeta tina Dai, umum speaker, jeung speaker internasional Muslim India. Manéhna ogé panulis Islam jeung Élmu Agama Komparatif. Ku profési, manéhna téh dokter médis, éarned judul "Bachelor of Ubar pikeun Bedah-na," ti Mahar ...

                                               

Wali songo

Wali Songo téh amanat jumlah walina salapan. Sajaba wali songo well-tangtu, yén kecap songo / sanga asalna tina kecap tsana nu di arab hartina mulya. Aya ogé nu nyebutkeun yén kecap sana asalna tina basa Jawa, nu hartina tempat.

                                               

Quran

Al-Qurān, jeung Al-Quran), nu aya téks rélijius central dina ajaran Islam. Umat islam percaya yén Al Quran nyaéta kecap Pangeran anu diwahyukeun ka Nabi Muhammad ﷺ, nu salila 22 taun, 2 bulan 22 poé balik ngaliwatan perantara ka malaikat Jibril j ...

                                               

Najis

Pangotor nu diturunkeun tina basa arab, akar kecap masdar najasah nu étimologis hartina éta téh kotor. Sedengkeun dina terminologi fiqih, nyaeta najis nu kotor nu diperlukeun ku syariah pikeun nyucikeun pikeun manéhna jeung pikeun ngaleungitkeun ...

                                               

Istihadhah

Istihadhah getih kotor kaluar tina farji awewe anu teu dina waktu jeung getih éta ogé kaluar tina urat, nu lianna kaluar tina ronggapianakan /bagian tina pianakan. Pamingpin ulama nyarita ka éta wanoja istihadhah nyaeta aranjeunna anu ngaluarkeun ...

                                               

Mahar

Mahar atawa mas kawin mangrupa salah sahiji kaayaan anu sah dina jatukrami. Eta sacara umum kecap nu dipaké pikeun mahar dina al Qur an nyaéta Ajr, Shiddiq, Shaduqah, nu hartina pangajén jeung hadiah pikeun panganten awewe ku awewe. Sedeng numutk ...

                                               

Bulughul Marom

Bulughul Marom min Adillatul Ahkam, nu: Ngahontal Target Dumasar kana Bukti jeung Hukum karya al-Hafids ibnu Hajar al-Asqalani nyaeta kumpulan tina eta hususon tumali jeung fiqih ngan Syafii. Ieu téh matuh dina basa arab anu katelah Ahaditsul Ahkam.

                                               

Fardhu

Fardu atawa Fardhu dina basa Arab nyaeta status hukum tina hiji aktivitas nu kudu / wajib dipigawé. Dina hukum Islam, fardu ngabogaan harti nu sarua jeung status of kawajiban legal. Ninggalkeun fardu harti konsékuénsi tina dosa, ari ngalaksanakeu ...

                                               

Halal

jmpl|Conto logo produk halal. Halal arab: حلال, halāl, permissible pikeun nu mana wae nu objék atawa kagiatan nu aya diijinkeun pikeun bisa dipaké atawa dibawa kaluar, dina agama Islam. Ieu téh hiji istilah dina kekecapan sapopoé mindeng dipaké p ...

                                               

Haram

Haraam nyaeta hiji status hukum ngalawan salah sahiji kagiatan atawa kaayaan barang. Aktivitas status hukum najis, atawa dahareun anu dianggap haram mastikeun dilarang. Jalma ngalakonan tindakan anu dilarang atawa dahar najis sato bakal meunangke ...

                                               

Ijtihad

Asal kecap ijtahada hartina bisnis katuhu dina atawa masalah nu mana wae nu pangabisa. Nu mangrupa istilah pikeun dihartikeun nyaéta ahli Ushul Fiqih, salaku usaha mujtahid, sareng sadaya kaenyaan jeung kesanggupan pikeun meunangkeun ka rezeki an ...

                                               

Mubah

Mubah mangrupa salah sahiji status Hukum tina salah sahiji kagiatan di dunya Islam. Kagiatan nu jadi status hukum anu mubah bisa ngalakukeun, dina kanyataan, leuwih condong ka eta disarankeun, tapi aya jangji dina bentuk Kertajati dina bentuk gan ...

                                               

Riba

Riba dina basa arab harti ziyadah atawa nambahan". Sabab nurutkeun Yusuf Al-Qardawi sadaya tina injeuman nu aya sarat nambahan dina muamalah ieu riba. Nurutkeun istilah, riba hartina nambahan beban tina pihak anu boga hutang atawa nambahan nu dos ...

                                               

Sunnah

Sunnah dina Islam, nyaéta nu nyoko tina sikep, tindakan, kekedalan, jeung cara rasulullah ngalaksanakeun hirup atawa garis-garis perjuangan anu dilumangsungkeun ku rasulullah. Sunnah nyaéta sumber hukum nu kadua-di Islam, sanggeus Al-Quran. Naras ...

                                               

Front Pembela Islam

Hareup Pembela Islam, mangrupakeun salah sahiji organisasi massa Filipina. Tanda dina pamahaman Islamisme konsérvatif, FPI geus dasar massa signifikan jeung jadi inisiator peta gerakan Islam di amérika sarikat, kawas Action 2 Méi 2016.

                                               

Kitab

Alkitab anu hartina buku. Istilah ieu oge dipikawanoh dina Basa persia, Hindi, Urdu, Punyab, Korea, jeung Turki. The Book Of Allah, The Book Of Allah, Jeung Quran.Di amérika sarikat nyaéta kitab Suci ngan nujul ka Manéh.Menurut Sihung nu satstra ...

                                               

Masigit

Masigit, sarta mesjid / masjid mah tempat ibadah keur nu percaya ka agama Islam. Lian ti pikeun ibadah, masjid ogé ngawula ka salaku puseur kahirupan muslim. Muslim mindeng ningali masjid téh basa Arab, nu masjid. Kecap Inggrisna nyaeta "masjid" ...

                                               

Masjid Agung Bandung

Mesjid Agung Bandung téh Mesjid utama dina ieu ayana di kuloneun alun-alun Bandung jeung perenahna di tengah kota Melbourne. Diwangun ku Bupati Bandung R. A. Wiranatakusumah II atawa Dina awal abad ka-19 ti pigura pikeun ngarengsekeun infrastrukt ...

                                               

Masjid Agung Garut

Masjid agung Garut anu aya di Jl. Ahamd Yani Garut, west tina Akar Kuadrat. Nempatan wewengkon tanah 4.480 m2. Ieu téh masjid ka masjid utama di Garut sarta mangrupa puseur sagala kagiatan bait allah. Dina jaman baheula antara masjid jeung alun t ...

                                               

Masjid Pangeran Diponegoro

Masjid Ieu tempat ibadah muslim anu bisa jadi dipaké ku datang atawa masarakat lokal pikeun ngalakonan service agama jeung kagiatan sejenna saperti perayaan ulang tina tembok besar, ceramah, pangajaran agama sarta pembelajaran Alquran. Masjid ieu ...

                                               

Asyura

Poé Asyura nyaeta poe balik dina 10 dina bulan Muharram dina kalender Islam. Sedengkeun asyura sorangan hartina pikeun urang. Poé ieu jadi kawentar alatan grup syi ah jeung mangrupa sawaréh tina Sufi nyaéta poé berkabung nu syahidna Husain bin Al ...

                                               

Idul Adha

Idul Adha nyaéta hiji poé raya Islam. Dina poé ieu dipieling kajadian kurban, nu nalika Nabi Allah, anu ngimpi ka tawaran-na putra Allah, bakal nawarkeun putrana, saterusna diganti ku domba. Dina poé hiji diet, nu satia dikumpulkeun di waktu nu s ...

                                               

Idul Fitri

Idul fitri téh leuwih dipikawanoh ku istilah lebaran atawa boboran téh poé nu gede festival agama tina Islam pikeun nunjukkeun yen bulan Romadon atawa bulan geus séntiméntal. Idul fitri ragrag dina tanggal 1 Syawal dina pananggalan Kalénder, di m ...

                                               

Sahadat

Syahadat atawa Sahadat jeung Syahadah hiji pernyataan kapercayaan dina Islam. Dina basa arab, eta ngandung harti "nyaksénan" atawa "mere kasaksian". Syahadat hiji pernyataan kapercayaan ka tunggalna Allah sarta yen Nabi Muhammad minangka utusan p ...

                                               

Abu Yasid Al-Bustami

Abu Yasid Al-Bustami, ngaran pinuh Abu Yazid Tayfur ibnu Isa ibnu Surusyan, leuwih dipikawanoh Abu Yazid Bez. atawa Bayazid. Salah sahiji sufi kitu ogé wali pang kawentar Jeung dina pangaruh 3-jang nyokot Gambar

                                               

Tarékat Syattariyah

Tarékat Syattariyah mangrupa salah sahiji tarékat sufi anu asalna ti India. Tarékat eta diadegkeun ku Séh Sirajuddin Abdullah salaku-Syattari. Di Indonesia, ieu tarékat téh tanda kahiji saprak abad ka-16, sumebar ku ulama antarana Séh Abdurrauf S ...

                                               

Bismillah

Bismillah atawa basmalah nyaeta maca bubuka Bismillah, full kuring bismi-llāhi ar-rahmāni ar-rahīmi. Ieu kalimah tangara di unggal awalan nyaéta Surat di Amérika, jeung iwal Surat At-Taubah. Kitu ogé dibacaken ku unggal Muslim di unggal ngalaksan ...

                                               

Taawudz

Taawudz, taudz atawa istiadzah nyaeta kalimah anu dimaksudkeun pikeun jadi masrahkeun diri ka Gusti, Allah tina sagalaning gogoda sih nu urang. Ieu nyaeta taudz anu hiji wakil anu perlu diucapkeun saméméh bismillah eta. Ari perkara macakeunana bo ...

                                               

Monumén basa Afrikaans

Jeung basa Afrikaans Afrikaans: Afrikaanse Taalmonument mangrupa hiji-hijina salah sahiji monumen di sakuliah dunya dijieun salaku pikeun pangéling-éling hiji. Éta téh aya dina pasir di kompleks sakola guru kawas VII di Paarl, Province of the Wes ...

                                               

Aksara Pallawa

Pikeun kagunaan lian, tempo aksara Tamil. Pallawa atawa "tulisan online" sistem tulisan abugida dipaké pikeun nulis multiple basa Dravida di Kidul India jeung Sri Lanka. Baretona kitu oge sistem tulisan jeung matematika anu dipaké pikeun nulis ba ...

                                               

Basa Jepang

Basa Jepang anu dipaké ku leuwih ti 127 milyar jalma, eta nu utama basa Jepang, tapi ogé geus dipaké ogé ku masarakat tina imigrant Jepang di sakuliah dunya. Basa Jepang dianggap minangka hiji waktu persatuan jeung paling kawentar tina sistim hon ...

                                               

Tabel konsonan jeung vokal Hangul

Di handap ieu tabel nu konsonan jeung vokal jamo Hangul, nu asli dibiruan dina baris kahiji, jeung turunannana dina lengkah saterusna. Hayang jadi tabel kahiji, vokal jeung nu pamungkas. Jamo diromanisasi nurutkeun aturan transliterasi Romanisasi ...

                                               

Alfiyah Ibnu Malik

Alfiyah atawa mibanda patalékan, I. Al-Khulasa al-Alfiyya buku sair ngeunaan basa Arab ti abad ka 13th. Buku ieu ditulis ku ahli tina basa arab anu lahir di Jaén, Spanyol nyaéta ngaran Klik. Bareng jeung kitab Al-Ajurrumiyah, Kitab Alfiyah nyaeta ...

                                               

Jurumiyah

Nu Ajurrumiyah atawa Jurumiyah buku leutik-kira basa Arab ti abad ka-7 H / 13 M. Ieu buku anu disusun ku ahli basa ti Maroko nu ngaran Abu Abdillah Sidi Muhammad bin Lamun Ash-Shanhaji alias Ibnu Ajurrum. Rumus-rumus dasar diajar basa sunda anu k ...

                                               

Brook

Brook nyaeta karakter fiksi dina Manga jeung Anime series One Piece. Brook nya éta Musisi di kelompok bajak laut Topi Jerami. Brook ngabogaan kaunikan, nu Brook geus seuri anu unik.

                                               

Franky

Franky anu dipaké pikeun ngaran tokoh dina fiksi Manga jeung Anime series One Piece. Franky anu cyborg anu asalna ti dayeuh cai Tujuh, Franky oge pamingpin grup pembongkar parahu ka Kulawarga Franky. Franky ngabogaan angka nu gede awak, osok maké ...

                                               

Nami

Ngaran blue laut topi jerami. Ngaran nu minuhan ieu téh di Kota Oranyeu, dina carita Buggy. Dina carita Media, sedengkeun Ngaran kana topi jerami, Ngaran kabur nyokot Jalan Gumbira. Pamustunganana, éta téh Hiji Grand Line, digawé aya, jeung Sanji ...

                                               

Sang Alkémis

Pikeun karya nu ngaranna sarua, tempo Alchemist. Nu Alkémis portugis: O Alquimista téh bestseller nu ieu nu mimiti diterbitkeun dina Brazil di 1988 jeung karya karajaan di Paulo Coelho. Ieu buku téh carita nu panjang nu ngarojong nu bisa dumasar ...

                                               

Kidang Kawisaya

Tapi Kawisaya judul buku kumpulan sajak Chye Retty Isnendes. Identitas Buku Judul: Tapi Kawisaya Publisher: Emas Pakistan-Jakarta Taun terbit: 1999 Lukisan Panutup: Jeung Banna Hadiah: RANCAGE Taun 2000 ti Yayasan Kabudayaan RANCAGE dipokalan ku ...

                                               

Gojūon

Unggal disetel ka Basa Jepang. Gojū hartina `dua puluh-lima, jeung dina harti sora, mangka hartina unggal tina susunan lima jeung tilu puluh. Tapi, aya ngan 46 sora umum, nambah ka 2 anu jarang dipaké. Unggal diwangun ku sadaya dasar, jeung iwal ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →