★ Free online encyclopedia. Did you know? page 367



                                               

Kajahatan dunya maya

Kajahatan alam maya atawa dina basa Inggrisna disebut Cybercrime mangrupa istilah anu nyoko kanu kagiatan kajahatan jeung komputer atawa jaringan anjeun pikeun komputer anjeun salaku alat, target jeung adegan tina kajahatanana. Jadi kaasup kana k ...

                                               

Gangguan bipolar

Gangguan bipolar nyaeta gangguan mental nu nyerang kaayaan psikis jelema nu ditandaan ku parobahan dina kaayaan hate nu kacida ekstrim nu mangrupa depresi jeung mania. Kaayaan hate jelema nu miboga ti karusuhan bipolar bisa ujug-ujug robah, ti du ...

                                               

Analisis faktor

Analisis faktor nyaéta téhnik statistik asli kaayaan psikologi matematik. Nu ilahar dipaké dina élmu sosial, marketing, manajemén produk, risét operasi, jeung ieu dina praktis séjén nu merlukeun jumlah data nu loba. Maksudna mah pikeun manggihan ...

                                               

Jajal pamanggih

Jajal pamanggih nu ukur ide make sampling. Ieu dijieun pikeun ngagambarkeun pamadegan tina populasi ku mere patanyaan ka sajumlah leutik anggota populasi jeung teu ekstrapolasi jawaban ka grup nu leuwih gede.

                                               

Arakatra Project

Arakatra Project nyaeta hiji proyek ngamumulé budaya Indonesia, jeung gaya Budaya Pop. Dina proyék ieu geus a local genius nu ngajadikeun nilai budaya Indonesia. Arakatra bisa nyokot tema superhero jeung pahlawan super nu terinspirasi ti budaya, ...

                                               

Bobotoh (Persib)

Sponsor nyaeta sébutan pangrojong klub sepak bola Persib Bandung. Ngaran ieu diturunkeun tina basa nu hartina jelma-jelma anu ngarojong atawa ngawangun minat pikeun jelma nu séjén. Babaturan anu aya saberaha part of a group of antarana aya Viking ...

                                               

Wangun pamaréntahan

Bentuk pamaréntah nyaéta hiji istilah nu nujul ka rangkéyan politik nu dipake pikeun ngorganisasikeun nagara pikeun nanjeurkeun kakawasaannana ka masarakat sacara pulitik. Harti masih dipake komo lamun pamaréntah teu sah atawa nu hasil nanjeurkeu ...

                                               

2 Pallas

Pallas hiji asteroid badag aya di sistim béntang pikeun sistim tatasurya sacara mandala jeung beubeur asteroid-2 nu bisa kapanggih. Kapanggih jeung ngaranna ku astronom Heinrich Wilhelm Matthaus Olbers ping, March 28, 1802. Pallas mangrupa salah ...

                                               

Uranus

Uranus nyaeta Planet of panganggangna nu katujuh ti Panonpoé sanggeus Saturnus, kapanggih dina 1781 ku William Hechell. Itungan orbit Uranus nyindekeun yén ieu téh nu Pangeusina aya anu ngaganggu. Jarak Uranus jeung Panonpoé 2875 juta km. Uranus ...

                                               

Getih

Getih téh nyaéta jaringan sumebar nu mangrupa cairan plasma jeung sél. Istilah médis nu patali jeung getih biasana sok maké émbohan / awalan hémo atawa hémato-, tina kecap yunani "haima" nu hartina "getih". Fungsi utama getih nyaéta alatan gizi j ...

                                               

Hiperténsi

Hipertensi atawa tekanan Getih luhur mangrupa salah sahiji lampu beureum nu pangécésna dina tanda ayana masalah dina jantung jeung getih kapal hiji jalma. Manéhna nyaéta sensus-kira ngalaman tekanan getih luhur mangka manéhna ngabogaan kamungkina ...

                                               

Ceuli

Kagangguna ceuli atawa tina sistim pangrungu na uteuk bisa ngabalukarkeun torék. Benign Paroxysmal Posisional Jangar. Meningitis. Barotrauma. Otosclerosis. Otitis externa. Sensorineural dédéngéan leungitna. (Sensorineural hearing loss) Vestibular ...

                                               

Sungsum tulang

Sungsum tulang atawa sungsum hiji jaringan nu ngeusi tube na tulang badag. Sungsum dijieun tina sél-sél getih. Sungsum tulang ngandung dua rupa sél sirung: hémopoiétik jeung stromal. Sél sirung stromal bisa jadi robah kana rupa-rupa jaringan, sap ...

                                               

Tulang tonggong

Dina anatomi manusa, balik deui tina harti nu kolom nu disusun ku vertebrae, sacrum, invertebral cakram, jeung coccyx di dorsal bagian tina watak teu jeung anggahotana, nu dipisahkeun ku cakram tulang tonggong. Kolom ieu mangrupa padumukan saraf ...

                                               

Vertebra

Vertebra nyaeta tulang irégular nu ngajadikeun nepi kolom tulang tonggong - nu nyambung ka silih jeung ka nasabah. Manusa ngabogaan 33 vertebra, kaasup opat-di-hiji ngahiji jadi sacrum séjén jeung kuring dipisahkeun albanian antarvertebra jeung o ...

                                               

Madrasah Ibtidaiyah

Madrasah informasi resmi ti pamaréntah lembaga tingkat paling dasar dina atikan formal di Nagara, nu sarupa jeung hiji Sakola Dasar, anu pengelolaannya dipigawé ku Departemen Agama. Atikan garut informasi resmi ti pamaréntah lembaga nepi ku on-ti ...

                                               

Sakola dasar

Sakola dasar anu tingkat paling dasar dina atikan formal di Indonésia. Sakola dasar nepi ku on-time 6 taun, nu dimimitian ti kelas 1 nepi ka kelas 6. Ayeuna, saurang murid ti kelas 6 anjeun diwajibkeun pikeun nuturkeun Ujian Nasional anu mangaruh ...

                                               

Sakola Menengah Atas

Sma Atas nama salah, nu salah sahiji atikan sekundér umum anu jadi tuluyan tina atikan dasar. Atikan tengah eta mangrupa tuluyan tina atikan dasar. Luyu jeung UU no.20 taun 2003 atikan dibagi jadi tilu nyaéta atikan dasar, atikan sékundér jeung a ...

                                               

Taman Kanak-kanak

Tk-tk nyaeta tingkat atikan ka barudak umur atawa underneath) dina bentuk atikan formal. Kurikulum TK ditekenkeun pikeun méré stimulus ka atikan pikeun mantuan tumuwuh jeung perkembangan fisik jeung rohani kids pikeun mantuan kids geus kasiap di ...

                                               

Jurusan Pendidikan Bahasa Daérah (Sunda) UPI

Departemen Atikan Di Wewengkon UPI Mangrupa salah sahiji departemen tingkat atikan Sarjana Starata 1 di Fakultas Atikan, Basa jeung Sastra Universitas Pendidikan indonesia, Bandung.

                                               

Politeknik Pajajaran

Politéknik ieu téh salah sahiji paguron luhur anu aya di kompleks Grand surapati core, Jalan Phh Mustafa no 155 Bandung. Poljan Politéknik ieu geus boga pangalaman leuwih ti 20 taun di nu matak ngajadikeun eta Poljan jadi salah sahiji politéknik ...

                                               

Universitas Kuningan

Atikan leuwih luhur ti Universitas Waterloo disingget UNIKU. Universitas Waterloo nu aya di puseur dayeuh Kabupatén Tasikmalaya, Propinsi Jawa Barat. Universitas Waterloo eta diadegkeun dina 6 juni 2003 ku Kaputusan Menteri Atikan, Jumlah Nasiona ...

                                               

Universitas Majalengka

University of Kab UNMA diadegkeun dina taun 1984. Yayasan Pembina Pendidikan Kabupaten anu menaungi University of Kab. Yayasan anu disahkeun jeung Akta Notaris tina Sipat Wiramihardja, S. H., No. 177 tanggal 25 oktober 1984, jeung akta parobahan ...

                                               

Universitas Swadaya Gunung Jati

Dina mimiti kaayaan ieu pindah ka kampus dina station rohangan milik Korem. Kakara dina taun 1967 universitas diakuan ku Unswagati urut nyicingan nu gedung SMA Gaudra milik Baperki. Kahiji Unswagati ngan boga Fakultas Hukum jeung Ékonomi. Tuluy t ...

                                               

Kutang

A kutang téh hiji tipe baju jero nu dipake di dina papakéan. Pamakéan kutang téh pikeun nyieun hiji cangkéng wanoja sacara jadi lengkéh jeung pinareup katingali nyentreu beuneur. Ilaharna kutang anu dirancang jeung bentuk nu cocog pikeun ngangkat ...

                                               

Berlian

Intan tina asal kecap ti yunani adama anu boga hartina teu bisa taun.Minangka salah sahiji sumber daya alam, intan ngarepresentasikeun kakuatan nu teu bisa di hiji taun, hiji permata batu nu dipikahoyong ku unggal jalma sacara utamana calon panga ...

                                               

Cingcin

Archduke Maximilian Austria, hiji jalma kudu" disalahkeun" sabab anu ngawanohkeun a ring inten. Salila taun 1477, Louis méré nya-Mary Burgundy a ring inten, ti harita mimiti performers cingcin tunangan jadi dipikawanoh.

                                               

Kangkalung

Kangkalung téh lemesna tina kongkorong nya éta ngaran perhiasan anu sarupa atawa nu dibeulitkeun kana beuheung. Kongkorong nu aya ide tina ranté emas, pérak, marjan, mutiara, jeung loba-loba deui.

                                               

Suweng

Suweng, anting anu basa kasarna anjeun perhiasan pikeun awewe anu sok dipasang dina ceuli kénca-katuhu, hayu basa software nyaéta ka sumedang anjeun, nu sumber atawa kumbu. Suweng, kecap tina anting. Salaku aksésoris suweng kudu dipilih dina rara ...

                                               

Gamparan

Gamparan tilam aya dampal suku supaya teu kakotoran, kabaseuhan, atawa kacugak, wanguna kawas tarumpah / bakiak / kelom, eta dijieun tina kai. salah sahiji bédana gamparan jeung nu mangrupa hal anu teu boga tali, jadi waktu anu dipaké gamparan ku ...

                                               

Sapatu

Sapatu ieu alat disebut suku anu biasana dijieun tina kulit atawa bahan séjénna, kaulinan mindeng beunang multiplayer aya hiji bagian tina sol,pasifik, jeung tali. Sapatu nu biasana abad nurutkeun fungsi, saperti sapatu résmi, nyokot sapatu anjeu ...

                                               

Sendal

Sapatu salah sahiji jinis sarampah, éta kabeh nu sok dipaké di dampal suku jelema jero leumpang. Jinis séjénna ti sarampah nu sarupa fungsina jeung sapatu nu tarumpah, teplék, selop, bakiak, jeung sapatu. Flip mangrupa matras ti rumput-rumputan, ...

                                               

Sendal capit

Sendal capit atawa sendal di Jepang nyaeta hiji sapatu nu ngabogaan warnna rupa-rupa nu bahana tina karét atawa karét sintétik. Tali sendal nu bentukna kawas hurup "v" nu nyambungkeun bagian hareup jeung bagian tukang sendal. Bagéan handapeun sap ...

                                               

Irak

Républik Iraq, biasana katelah Iraq, nyaéta hiji nagara di Wétan Tengah nu perenahna lolobananana di tungtung kulon kalér ka Gunung Zagros-bagian wétan Gurun Syria jeung bagian kalér ka Gurun of Arabia. Iraq diwatesan ku Kuwait jeung Saudi Arabia ...

                                               

Sumqayit

Sumgayit mangrupa salah sahiji kota panggedéna di Azerbaijan, aya deukeut Laut Kaspia, kira-kira 31 kilométer ti Standar. Ieu dayeuh boga populasi kira-kira 308.700 jiwa. Kota ngabogaan wewengkon 83 km2. Kota ieu diadegkeun dina 22 agustus 1949.

                                               

Ganja, Azerbaijan

Pikeun kagunaan sejen, tingali Ganja Ganja Basa azerbaijan: Gəncə nyaeta hiji kota di Azerbaijan kadua panggedena, jeung populasi kira-kira 313.300 jiwa. Dina jaman baheula nu ngaran Yelizavetpol Basa rusia: Елизаветполь dina waktu Kakaisaran rus ...

                                               

Lankaran

Pikeun rayonna, tingali Rayon Lankaran Lankaran nyaeta hiji kota di Azerbaijan, basisireun Laut Kaspia.

                                               

Urang Azerbaijan

Urang Iran atawa Order Turk ngeusian dominan Iran ka kalér-kuloneun Républik Azerbaijan, kitu ogé di nagara sadeukeutannana saperti Géorgia, jeung Rusia Arménia. Urang Iran utamana si ah Muslim jeung miboga sajarah budaya campuran kaasup unsur Tu ...

                                               

Selat Hormuz

Selat Hormuz hiji selat antara Teluk Pérsia jeung Teluk pérsia. Selat Hormuz hijina jalan pikeun laut ti Teluk pérsia pikeun muka. Di kaléreunana aya di Iran, jeung di kiduleunana aya Uni Émirat Arab jeung Musandam, wewengkon éksklave Oman. Lebar ...

                                               

Bukhansan

Bukhansan, atawa Bukhan Gunung, nyaeta gunung di kalér of Seoul, South Korea. Bagian penting Séoul wates of Bukhansan, nu hiji pakampungan nu kamungkinan bisa ditempo ti sabagéaan wewengkon di dayeuh ieu. Gunung nu jangkungna 836.5 méter di luhur ...

                                               

Stasion Seoul

Stasion Séoul nyaéta hiji stasion karéta api nu gedé nu aya di Seoul, Korea Kidul. Stasion ieu disadiakeun ku jalur Gyeongbu kecepatan luhur tara jeung Jalur Gyeongui, jeung ladenan tina-kecepatan luhur, nganyatakeun, jeung lokal sering ka sababa ...

                                               

Apganistan

Afghanistan, resmina Républik Islam Afganistan, nyaéta hiji nagara di singkur nu aya dina jajantungna di Asia. Dicaturkeun téh masih ngeunaan perenahna of Afghanistan sacara géograpis, naha éta téh aya di Tengah Asia, Timur Tengah, atawa Asia Kid ...

                                               

Butan

Butan, resmi Karajaan Butan, nyaéta hiji nagara nu dilingkung di Asia Kidul, aya di wewengkon wétan Himalaya. Wates butan jeung Cina di kalér jeung India di kidul, wétan, jeung kulon. Leuwih ka kulonna aya Nepal, dipisahkeun ku nagara bagian Indi ...

                                               

Mongolia

Mongolia magrupakeun nyaéta hiji nagara nu regas daratan Asia ka Wétan, geus tepung wates jeung Rusia ka kalér jeung Républik Rahayat Cina di kidul. Mongolia mangrupa puseur Kakawasaan Mongol dina 13th nu, tapi ieu dicaplok ku Dinasti Qing ti ahi ...

                                               

Gunung Burkhan Khaldun

Gunung Burkhan Khaldun nyaéta hiji gunung nu aya di Propinsi Khentii, Mongolia ka kalér-wétan. Ieu gunung aya di Khentii Gunung. Burkhan Khaldun miboga harti "gunung dewa". Gunung geus aya di 1.2 juta hektar Lahan pikeun Panangtayungan Husus Dina ...

                                               

Indonésia

Républik Indonésia, nyaéta hiji nagara di Asia Tenggara, nu diliwatan ku garis katulistiwa jeung aya antara Buana Asia jeung Australia jeung antara Pasifik jeung Samudra Hindia. Indonesia hiji pulo bangsa anu panggedena di dunya, diwangun ku 13.4 ...

                                               

Timor Lésté

Républik Démokratik-Artikel, nyaéta hiji nagara di Asia Tenggara. Nagara ieu aya di bagian wétan Pulo Timor, deukeut pulo-pulo Atauro jeung Jaco, jeung Oecussi-Ambeno, poé di sisi kulon kalér pulo jawa, di wewengkon Nu bank Jabar, mangrupa Tarata ...

                                               

Viétnam

Ngaran resmina: Républik Sosialis Vietnam, nyaeta nagara pangwetanna di Indochina. Nagara wates China dina sesa kaler, Laos ka kaler, jeung Kamboja ka jawa barat. Dina basisir wetanna nu perenahna Laut Di Kidul. Kalawan populasi leuwih ti 85 juta ...

                                               

Daratan Tiongkok

Di Daratan atawa Daratan China mangrupa salah sahiji eksonim nu ngarujuk ka dina wewengkon Républik Rahayat Cina nu aya dina daratan benua Asia tapi ieu kaasup di propinsi Hainan, mongolia, Tibet jeung Xinjiang. Bisa ditempo ti kaayaan fasilitas ...

                                               

Perang Candu

Perang Madat lamun Cina: 鸦片战争, tradisional Hanzi: 鴉片戰爭, lamun Cina: Yāpiàn Zhànzhēng atawa sakapeung disebut ogé Perang Anglo-Cina. Perang antara Cina jeung Inggris lumangsung ti taun 1839-1842.

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →