★ Free online encyclopedia. Did you know? page 366



                                               

Kazakstan

Kazakhstan, resmi diakuan the Republic of Kazakhstan, nyaéta hiji nagara di Antarbuana nu loba républik kaasup wewengkon Asia Tengah jeung hiji nu lesser anu kaasup di wewengkon Éropa Wétan. Républik perenahna garis Pagunungan Altai di wetan, nep ...

                                               

Kirgistan

Ampir nu baheula, saméméh misah ti Uni Soviét dikenal salaku Kirgisia nyaéta hiji nagara nu aya di Asia Tengah. Meungkeut ka Républik Rahayat Cina, Kazakhstan, Tajikistan, jeung Uzbekistan. Nu ibu kotana aya di Bishkék.

                                               

Latvia

Of the republic of Latvia, nyaéta hiji nagara di Éropa Kalér ibu kota Riga. Dunya ngabogaan wates darat jeung nu dua nagara Baltik, Estonia ka kalér jeung Lithuania ka kidul, jeung rusia jeung Bélarus ka wétan.

                                               

Laut Kaspia

Laut Kaspia wewengkon cai dina panggedena di dunya di Bumi nurutkeun wewengkon. Laut ngabogaan beungeut taneuh 371.000 km 2 jeung volume 78.200 3 km. laut aya di Rusia, Iran Turkménistan, jeung Kazakhstan. Masarakat kuna di wewengkon norwégia per ...

                                               

Luksemburg

Luxembourg, atawa anak Kadipatén Ageung Luksemburg mangrupa salah sahiji nagara nu teu boga wates laut nu aya di Éropa bagian kulon-kalér, tepung wates jeung Perancis, Jérman, jeung Bélgia.

                                               

Otoritas Nasional Paléstina

Paléstina ngalih ka dieu, pikeun guna lian ti Paléstina, tempo Paléstina disambiguasi Otoritas Nasional Paléstina nyaéta hiji organisasi pamaréntahan samentara nu maréntah sabagian tina West bank jeung sakabéh Gaza strip. Organisasi ieu diwangun ...

                                               

Paléstina (wewengkon)

Pikeun guna lian ti Paléstina, tempo Paléstina disambiguasi Paléstina دولة فلسطين basa Arab, Palestina basa / Net mangrupa salah sahiji wewengkon di Wétan Tengah antara Laut Tengah jeung Walungan Yordan. Status politikna masih dina paséa. Kalobaa ...

                                               

Point Reyes

Point Reyes nyaeta di katelah di basisir Samudra Pasifik di Kalifornia kulon Amérika Sarikat. Aya di Marin County kira-kira 30 mil 48 km jawa barat-kulon-kaléreun San Francisco. Istilah ieu mindeng diarahkeun pikeun Samenanjung Point Reyes, dina ...

                                               

Pulo Clipperton

Clipperton island nyaeta hiji atol karang "édit / édit sumber" di Samudra Pasifik wétan, kidul-kulon Mexico jeung ka kulon Amérika Puseur, di 10°18 n 109°13 W. Wewengkon ieu piboga perancis dina otoritas langsung Menteri Peuntas laut Perancis.

                                               

Pulo Jarvis

Pikeun samenanjung di Yarmouth, Nova Scotia, tempo Pulo Bunker, Nova Scotia. Pulo Jarvis nyaéta hiji pulo ngan 4.5 kilométer pasagi nu teu didumukan, perenahna di Samudra Pasifik Kidul dina 0°22 sacara 160°01 w, kira-kira satengah jalan antara Ha ...

                                               

Pulo Navassa

Pulo Navassa nyaéta hiji pulo leutik nu teu dicicingan di Karibia Laut, ngaku salaku hiji wewengkon Amérika Sarikat anu ngagabung jeung teu kaorganisasi, nu dikaluarkeun ku Dinas Lauk jeung Margasatwa Amérika Sarikat. Haiti, nu ngaklaim jadi kada ...

                                               

Rakata

Rakata atawa Krakatau nyaeta ngaran hiji gunung anu aya di selat Sunda. Ieu gunung téh kawentar ka sakuliah dunya alatan sajarah ieu anu kaasup bencana anu kacida rohakana. Ieu téh gunung nu dina poé senén, 27 agustus 1883. Letusan ieu kacida roh ...

                                               

Samudera Hindia

Lima Sagara Samudra Hindia, Nu basa Indonésia atawa India nyaeta kumpulan cai panggedena ketilu di dunya, nyaeta 20% permukaan air Bumi. Di Kalereun dibatas ti Asia Kidul, ka kulon ku Jazirah Arab jeung Afrika, di Wétan ku Malay Peninsula, Sumatr ...

                                               

Sela Siliguri

Sela Siliguri jeung Beuheung Hayam anu hiji wewengkon nu hereut nu nyambungkeun nagara ka nagara India kalér-wétan ka bagian India ka nu séjén, jeung nagara Nepal jeung Bangladés nu aya di deukeutna wewengkon gap. Karajaan Butan aya di kalér Sela ...

                                               

Selat Sunda

Selat-Asih nyaeta selat antara pulo Jawa jeung Sumatra di Indonesia. Ieu selat nyambungkeun Laut ka wétan jeung Samudra Indonesia Lebar pinuh di pangheureutna - nu aya di tungtung kalér babarengan jeung ngeunaan 30-km - kurang ti 30 km. Sedengkeu ...

                                               

Teluk Benggala

Teluk Benggala, teluk, panggedena di dunya, perenahna di north-east Samudra Hindia. Teluk Benggala wawatesan jeung India jeung Sri Lanka ka kulon, Bangladesh ka kalér, jeung Myanmar jeung Kapuloan Andaman jeung nikobar di wétan. Teluk Benggala ng ...

                                               

Teluk Palabuhanratu

Teluk Palabuhanratu ieu mangrupakan teluk, panggedena di pasisir Samudra Hindia di kidul The West bank. Ieu Fasilitas, nepi ka Teluk Palabuhanratu letakna dina posisi 6° 57 enya 7° 07 LS sareung 106° 22 106° 33 EAST sareung panjang garis basisir ...

                                               

Teluk Pérsia

Teluk pérsia bay aya di Asia Kulon antara Iran jeung Jazirah Arab. Teluk anu terus ti Samudra Hindia. Teluk pérsia hiji titik fokus dina Perang Iran-Irak 1980-1988, di mana pihak-hal nu silih narajang kapal tanker minyak loka. Dina taun 1991, Tel ...

                                               

Turkménistan

Républik Turkménistan, diakuan salaku hiji Turkménia nyaeta hiji nagara nu perenahna di wewengkon Asia Tengah, Asia. Nepi ka taun 1990, Turkménistan tetep kagabung dina konstitusi Uni Soviet, nu ogé Républik Sosialis Soviét Turkménistan. Turkméni ...

                                               

Uzbékistan

Républik Uzbékistan, nyaéta ngaran resmi Républik Uzbékistan, nyaéta hiji nagara di Asia Tengah, nu saencanna téh di wewengkon Soviet Union. Nagara républik regas daratan ieu tepung wates jeung Kazakhstan ka kulon jeung ka kaler, Kyrgyzstan jeung ...

                                               

Walungan Réprua

Walungan Réprua hiji walungan di Kacamatan Gagra, Abkhazia, séparatis di Géorgia. Panjang ngan 18 m 59 ft. Walungan ieu meureun hiji walungan pangpondokna di dunya nu boga ngaran. Walungan ieu asal mangrupa karst spring di Voronya Guha. Walungan ...

                                               

Érasia

Tempo ogé Pelat Eurasia, Asia, Afrika-Eurasia, Eurasia 1984, jeung Australasia. Érasia atawa Eurasia nyaeta kumpulan kalemahan nu ngawengku Éropa jeung Asia. Paling wétan jeung kalér, Eurasia bisa dianggap hiji superbuana, salaku bagian tina supe ...

                                               

Éropa Tengah

Central éropa nyaéta hiji nagara nu perenahna di sinyalna Éropa Wétan, jeung Éropa Kulon. Indonesia-indonesia nu aya dina wewengkon nu Érop tengah: Hungaria. (Hungarian) Austria. Jerman. (Germany) Polandia. Czech republic. Slovénia. (Slovenia)

                                               

Éropa Wétan

Éropa wétan nyaéta bagian wétan Éropa. Mangrupa harti pikeun ngagambarkeun Éropa Wétan salaku hiji entitas budaya: wewengkon Éropa jeung ciri utama di antarana Bizantium, Ortodoks, sarta pangaruh Modéren leutik jeung kawatesan.

                                               

Éstonia

Républik Estonia, nyaéta hiji nagara di Éropa Tengah. Wates lahan ieu nagara nyaéta limit 339 km jeung Latvia ka kidul sarta 229 km jeung Rusia di wétan. Di sisi kalér aya Teluk Finlandia jeung di barat Laut Baltik. Nagara ieu salaku anggota Uni ...

                                               

Ancol

Ancol ending ka daratan atawa jojontor téh nyolongodor ka laut, basa inggris Titik, Lamun Jakartana Di. Antol ogé bisa nunjul sasak nyolongodor ti sisi walungan nu tengah pikeun nurun ka unggah panumpang a, sabab éta téh hiji kapal atawa parahu t ...

                                               

Balong

Balong anu ogé dipikawanoh minangka kulah nyaéta cai taneuh nu leuwih leutik dina ukuran ti tasik. Balong lumangsung sacara alami atawa bisa jadi man-dijieun. Népikeun ka nu hadir jeung diajar nyaéta hiji alternatif ka situ jeung balong. Salian é ...

                                               

Buana

Buana atawa buana atawa banua ieu daratan lega nu teu pegat. Dunya kahiji dibagi kana hiji buana-buana ku ahli géografi tina Hélénisme Iskandariyah. pamakéan Iskandariyah kitu eta beda-beda rada leuwih beungeut utama, maranehna ngabagi oikoumene ...

                                               

Muara

Sungut atawa muhara hiji tempat ka tempat patepungna cai walungan jeung cai laut, ka sungut nu bisa ngabogaan harti ogé ieu téh tempat di mana ngocorna cai walungan paamprok jeung walungan séjénna anu leuwih badag, éta ogé bisa jadi ngajalankeun ...

                                               

Situ

Situ atawa talaga anu caina ngaplak di hiji tempat nu lega nu hasil paling gletser atawa ceuyahna cinyusu. Lolobana situ di dunya téh nu eusina cai seger sarta perenahna di bumi kalér dina lintang nu leuwih luhur. Dina ékologi, lingkungan situ nu ...

                                               

Daptar nagara kalawan pangakuan kawates

Daptar nagara kalawan pangakuan kawates eta méré hiji gambaran ngeunaan éntitas géopolitik ayeuna, nu hayang jadi diakuan salaku nagara daulat dina hukum internasional tapi teu atawa teu miboga pangakuan diplomatik dunya pinuh. Badan kawas ieu um ...

                                               

Kosovo

Pikeun kagunaan lian, tempo Kosovo disambiguasi Kosovo mangrupakeun hiji nagara républik sacara de facto merdéka, aya di tenggara Éropa. Saméméhna, Kosovo a province of Serbia dina administrasi pasarikatan bangsa-BANGSA, tapi dina 17 pébruari 200 ...

                                               

Sabah

Sabah nyaéta hiji kaayaan pangwetanna di Malaysia, nya eta salah sahiji dua nagara bagian Malaysia nu aya di pulo Kalimantan. Sabah aya ogé salah sahiji anggota anu milu jeung pikeun nyieun Malaysia federation babarengan jeung Sarawak, Federation ...

                                               

Transnistria

Pikeun wewengkon dina Perang Dunya II, tempo Kagubernuran Transnistria Transnistria, ogé katelah Transdniestria atawa Trans-Dniester, mangrupa salah sahiji éntitas kawijakan misah Nagara. Ukraina aya antara Moldova jeung Ukraina di Éropa Wétan. N ...

                                               

Xinjiang

Sinjiang atawa Sinjang, pinuh Wewengkon Otonomi Uighur Sinjang, nyaéta hiji wewengkon otonomi di Républik Rahayat Cina. Sinjiang tepung wates jeung Wewengkon Otonomi Tibet dina wétan jeung Propinsi Qinghai sarta Gansu di tenggara. Wewengkon nu me ...

                                               

Danie G. Krige

Danie G. Krige, Professor di Universitas Witwatersrand, Républik Afrika Kidul, salah sahiji ahli géologi di Afrika Kidul pikeun ngawanohkeun géostatistik. Téhnik kriging anu dumasar kana ngaran manéhna. Dina émpirisna pikeun ngévaluasi sumber day ...

                                               

Mineral

Mineral nu sanyawaan alami nu kabentuk tina prosés géologis. Istilah "mineral" teu ngan ngawengku nu komposisi kimia bahan, tapi ogé struktur mineralna. Dina unsur murni uyah nu basajan mineral kompléks / pajeulit téh nya éta ngabogaan loba bentu ...

                                               

Batuan beku

Batuan beku atawa batu igneus téh hiji tipe rock anu kabentuk ti magma anu niisan jeung neuasan, jeung atawa tanpa kristalisasi prosés, boh di panghandapna pabeungeutan salaku rock intrusif atawa luhur pabeungeutan salaku rock ékstrusif. Magma nu ...

                                               

Andésit

Andesit mangrupa salah sahiji wangun tina batu nu beku ku komposisi antara jeung tékstur nu spesifik nu ilaharna kapanggih di wewengkon subduksi téktonik di wewengkon sedengkeun sagara salaku di basisir kulon Amérika Kidul. Ngaran asalna tina nga ...

                                               

Basalt

Pikeun kota, tempo Basalt, Colorado jeung Basalt, Idaho. Basalt hiji batu vulkanik nu warna ilaharna kulawu nepi ka hideung. Basalat umum berbutir-lemes alatan niisna lava dina luar sumber anu gancang pisan. Basalt ogé bisa jadi hiji porphyritic ...

                                               

Cingcin Api Pasifik

Ring of Fire-Pasifik nyaéta hiji wewengkon anu mindeng ngalaman lini jeung gunung anu ngalingkung cekungan Samudra Pasifik. Ieu wewengkon wangunan bentuk nu kawas talapok kuda jeung ngawengku wewengkon sapanjang 40.000 km. Wewengkon ieu ogé minde ...

                                               

Kaldéra

Kaldéra téh hiji kawah vulkanik atawa kepundan gunung bitu nu pohara badag jeung lega nu ieu kabentuk minangka hasil tina runtuhna bagéan tina nu puncak tina gunung bitu jeung runtuhna babatuan nu panahan ka jero dapur magma. Eta sacara basa, kal ...

                                               

Magma

Magma mangrupa babatuan cair nua aya di jero kamar magma dina pabeungeutan bumi. Magma bumi mangupakeun leyuran silika nu hawana luhur tur kompléks jeung imah sadaya tina batu anu beku. Magma anu aya dina tekenan luhur nu kadang teu sok muncrat k ...

                                               

Gelap

Gelap nyaéta sora kilat lantaran dina tapakna diadu hawa. Gelap bisa muncul lantaran ayana béda poténsial muatan antara méga jeung bumi, atawa awan jeung banda séjénna. Muatan nu aya dina éta awan téh bisa aya ku sabab awan terus pindah kalawan k ...

                                               

Hujan

Hujan nyaéta hiji wangun présipitasi, saperti salju. Hujan lumangsung lamun cai ngareclak tumiba dina beungeut Marcapada ti awan. Teu sadaya tina hujan kana lemah, jadi nyokot eta lamun eta ragrag ngaliwatan hawa nyaéta garing, éta téh hiji tipe ...

                                               

Méga

Awan atawa awan a nyaéta hiji koleksi keclakan cai anu jadi kristal és jeung ngambacang dina basa inggris. Lamun nguruskeun nu alus, méga anu ipis, geulis pisan katingal, tapi di kali lain eta bisa jadi totondén aya bakal hujan atawa guludug. Air ...

                                               

Méga kumulonimbus

Méga kumolonimbus aya mega anu kandel, jangkung, pisan, padet, sarupa gunung atawa munara, nu diwangun minangka hasil tina ayana uap cai anu dibawa ku kiwari hawa anu pohara kuat ka luhur. Awan minangka hasil tina guludug jeung cuaca goréng nu ba ...

                                               

Usum

Usum tiis mangrupa salah sahiji wewengkon utama taun, biasana dumasar kana wangun iklim anu lega. Ilaharna taun ieu dibagi kana opat usum nyaeta usum spring, usum panas, gugur, jeung tiis. Tapi, di Indonésia, nyaéta pikeun alesan nu mana waé ari ...

                                               

Usum halodo

Usum Halodo nyaéta parobahan dina iklim Bumi ti usum hujan ka usum halodo, atawa hawa anu baseuh ka hawa garing. di Indonesia, usum halodo ieu biasana datang dina antara bulan April nepi ka séptémber. Usum halodo ieu ditandaan ku jumlah curah huj ...

                                               

Lombang samudra

Lombang sagara téh wancahan tina topografi gambira, nu mangrupakeun rélatif heureut liangna, ngan di jero pisan. Fenomena ieu oséanografi nyaéta deepest tina gambira. Lombang sagara téh karakteristik tina morfologi husus limit gelempengan konverg ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →