★ Free online encyclopedia. Did you know? page 365



                                               

Kobalt

Kobalt mangrupa unsur kimia dina tabel periodik nu boga simbol Co jeung jumlah atom 27. Kobalt téh hiji unsur nu féromagnetik, gelut, getas, jeung ngagurilap, jeung warna pérak-bodas warna. Produser utama kobalt dunya ieu Républik Démokratik Kong ...

                                               

Kripton

Kripton nyaéta unsur kimia dina tabel periodik nu boga simbol Kr jeung jumlah atom 36. Pamakéan waktu dina hawa ku a konsentrasi kira 1 ppm. Ieu gas nu ditandaan jeung spéktrum tina garis-garis cerah, héjo jeung orén. Dina taun 1960-an, disupaket ...

                                               

Kromium

Kromium nyaéta unsur kimia dina tabel periodik nu boga simbol Cr jeung jumlah atom 24. Kromium nyaéta logam glow, getas jeung kaku, jeung warna pérak abu. Lamun dipanaskeun, kromium bentuk hiji kromat héjo. Ieu logam stabil pikeun oksigén jeung l ...

                                               

Litium

Litium nyaéta unsur kimia nu lambangna Li jeung nu boga nomer atom 3 -, logam alkali lemes warna bodas perak. Dina kaayaan baku, ieu unsur logam panghampangna jeung éta unsur padet anu dénsitasna di handap. Sakumaha galibna logam alkali, litium t ...

                                               

Magnésium

Magnésium mangrupa unsur kimia nu boga simbol Mg jeung jumlah atom 12. Unsur ieu geus atom 24.305. Magnésium téh hiji unsur logam pérak-bodas pikeun ngahasilkeun cahaya bodas cahya lamun nundutan. Ieu unsur anu ngalimpah di alam jeung dipaké dina ...

                                               

Mangan

Mangan mangrupa unsur kimia dina tabel periodik nu boga simbol Gn jeung jumlah atom 25. Mangan kaasup kana unsur pangbadagna kakandung dina jero kulit marcapada. Ngijih tina mangan utama pirolusit jeung psilomelan, nu boga komposisi oksida jeung ...

                                               

Molibdénum

Molibdénum mangrupa salah sahiji unsur kimia nu dina tabel periodik nu miboga lambang Th jeung jumlah atom 42. Molibdénum nyaéta logam transisi jeung bodas kapérakan jeung lemes ti tungsten. Scheele kapanggih molibdénum dina taun 1778. Ieu logam ...

                                               

Natrium

Natrium mangrupa unsur logam nu jumlahna loba jeung mangrupakeun mineral penting pikeun sakabéh mahluk hirup. Natrium ogé loba dipaké dina industri pikeun nyieun rupa-rupa barang tina konsumsi. Logam lemes jeung ieu ogé nyampak di kalimpahan sany ...

                                               

Nikel

Nikel mangrupa salah sahiji unsur tina kumia nu boga simbol Ni. Ieu unsur nu boga nomer atom 28 jeung mangsa nu bakal datang tina atom 68.71 gram / mol. Nikel téh logam nu teuas, nu liat, bisa ditempa sarta boga warna bodas anu kapérakan. Nikel a ...

                                               

Niobium

Niobium mangrupa unsur kimia dina tabel periodik nu boga simbol Nb jeung jumlah atom 41. Niobium nyaéta logam jarang, lemes, bisa ditampol, jeung warna bodas anu poék. Ieu unsur ngabogaan struktur kristal nyaéta hiji kubus jeung sifat fisika jeun ...

                                               

Nitrogén

Nitrogén mangrupa unsur kimia nu boga simbol N, jeung nomer atom 7. Ku kituna, aya loba énergi di Nitrogén. Nitrogén tina alam teu umum campur jeung unsur séjén saperti oksigén, hidrogén, boron, jeung sajabana. Pikeun misah gas nitrogén ti gas ka ...

                                               

Néon

Néon téh hiji unsur kimia dina tabel periodik nu boga simbol Ne jeung nomer atom 10. Néon nu mulya gas anu nyangkaruk dina kolom 18 tabel periodik. Néon mangrupa unsur kalima-paling-ngaleuyana dina alam samesta. Atom Néon geus 10 éléktron jeung 1 ...

                                               

Platinum

Platinum nyaéta unsur kimia nu boga atom 78, simbol Waktu, jeung Beurat Atom = 195.09, éta téh hiji logam mulia grey pikeun kahiji kalina diulik ku Kai di taun 1741. Platinum miboga beurat, warna bodas tina kaabu-abuan, nyaéta logam liat babari p ...

                                               

Rubidium

Rubidium kapanggih ku kimiawan jerman Robert Bunsen jeung Gustav Kirchhoff dina taun 1861 waktu pikeun nganalisis sampel lepidolite mineral KLi2Al Alsi3o10 F, OH, 2) nu maké alat nu disebut spektroskop. Ngaran Rubidium ti latén "rubidium" heubeul ...

                                               

Silikon

Silicon mangrupa unsur kimia dina tabel periodik nu boga simbol Si jeung jumlah atom 14. Silicon nyaéta unsur éléktropositif paling-ngaleuyana di kerak bumi bébas métaloid tina gurilapna tina logam, jeung sare pisan. Silicon biasana wangun sanyaw ...

                                               

Skandium

Skandium mangrupa salah sahiji unsur kimia nu dina tabel periodik nu boga simbol Sc jeung jumlah atom 21. Skandium mangrupa unsur transisi lemes jeung warna kapérakan anu mimti kapanggih dina mineral téh langka ti nu datang tina al masih. Bagian ...

                                               

Stronsium

Stronsium mangrupa salah sahiji unsur kimia nu dina tabel periodik nu boga simbol Sr jeung jumlah atom 38. Stronsium hiji logam alkali taneuh lemes jeung warna pérak. Stronsium geus tilu bentuk kristal alotropik tina sifat fisika jeung properti; ...

                                               

Sélénium

Sélénium mangrupa salah sahiji unsur kimia nu dina tabel periodik nu boga simbol Se jeung jumlah atom 34. Aktivitas kimia jeung fisika sélénium nyarupaan walirang jeung telurium. Ieu unsur aya dina atmosfir salaku dérivatif métil. Nagara panghasi ...

                                               

Telurium

Telurium mangrupa salah sahiji unsur kimia nu dina tabel periodik nu boga simbol Te jeung jumlah atom 52. Telurium kapanggih ku Franz Joseph Müller von Reichenstein, salah sahiji pajabat pertambangan Rumania, dina taun 1782. Telurium aya di batub ...

                                               

Timah

Tin mangrupa unsur kimia dina tabel periodik nu boga simbol Sn jeung jumlah atom 50. Tin nyaéta logam anu dipaké nyaéta bodas kapérakan, nu teuasna handap, beurat tipe 7.3 g / cm 3, jeung anak sipat konduktivitas panas jeung listrik nu luhur. Din ...

                                               

Timbal

Eta anu bulak balik tina unsur kalima kolom kaopat dina tabél périodik. Unsur ieu digolongkeun kana pos-transisi logam beurat, jeung logam anu goréng. Atom bulak balik geus 82 éléktron jeung 82 proton jeung 4-éléktron valensi dina kulit luar.

                                               

Titanium

Titanium nyaéta unsur kimia nu boga simbol jeung jumlah atom 22. Titanium nyaéta murni geus rupa-rupa cahyaan, bodas kapérakan, teuas, logam méncrang. Boga kakuatan alus jeung tahan korosi bari anjeun boga kakuatan nu gedé pikeun beurat.

                                               

Uranium

Uranium téh hiji unsur kimia nu boga simbol U jeung nu boga nomer atom-atom nu 92. Dina standar state, uranium logam teuas warna pérak. Logam ieu bisa jadi ditempa. Uranium téh hiji bangsa mineral nu mancarkeun radiasi nuklir atawa nu alam radioa ...

                                               

Vanadium

Vanadium mangrupa unsur kimia dina tabel periodik nu boga simbol V jeung jumlah atom 23. Vanadium unsur jarang, lemes, jeung warna abu jeung bodas nu kapanggih dina mineral di wewengkon nu tinangtu jeung dipaké utamana pikeun ngahasilkeun paduan ...

                                               

Yodium

Iodin, Yodium atawa Iodium mangrupa unsur kimia dina tabel periodik nu boga simbol kuring jeung jumlah atom 53. Iodin biasa nyandak dina alam ngan salaku yodat jeung yodida atawa kombinasi duanana. Unsur iodin dina jero kulit bumi, di antarana ny ...

                                               

Zirkonium

Zirkonium mangrupa unsur kimia dina tabel periodik nu boga simbol Zr jeung jumlah atom 40. Zirkonium kuat logam, eta bisa jadi ditampol, liat, jeung warna pérak abu. Alam kimia jeung fisikana sarua jeung titanium. Zirkonium tahan panas pisan jeun ...

                                               

Atlas

Eta téh baheula mah tara jelas, jeung biasana sok dilieurkeun jeung masalah nu jadi dumasar. Sigana mah tujuan kreasi peta ngaraos teu pikeun tujuan nu vérsi, jadi maranehna leuwih condong pikeun mintonkeun sajarah nu patali jeung wewengkon.

                                               

Hatulistiwa

Dina basa inggris, katulistiwa atawa ka garis katulistiwa hiji garis rékaan ngagambar di tengah planet ieu di antara dua kutubna jeung anu sajajar jeung sumbu tina rotasi planet, tapi. Garis katulistiwa ngabagi Bumi jadi dua bagian, nyaéta hémisf ...

                                               

Khatulistiwa

Dina géografi, latitude of katulistiwa ekuator atawa hiji kala ku imajinasi ngagambar di tengah planét téh aya dina antara dua kutub jeung sajajar jeung sumbu tina rotasi planet. Lintang khatulistiwa ngabagi Bumi jadi dua bagian séjén tina bumi k ...

                                               

Peta géologis

Peta géologis peta nu dipaké husus pikeun nandaan fitur géologis sub-beungeut. Di AS, jeung peta géologis biasana nyoko dina peta topografi sababaraha warna, garis kontur stratigrafi, sartta nu lambag séjénna. Warna dina peta ieu mintonkeun papar ...

                                               

Kalér

Ka kalér nyaéta hiji arah panon angin dina kompas. Dina budaya Kulon, kalér dianggap arah imah. Pikeun kalér eta biasana dina peta ngarahna ka luhur. Dina pituduh, ka kalér dipaké salaku titik awal.

                                               

Kidul

Kidul nyaéta salah sahiji arah dina kompas, patukangtonggong jeung arah kalér.Nu arah ka katuhu arah wétan. Lamun urang nyanghareup ka kalér hartina urang nonggong ka kidul.

                                               

Kompas

Kompas /kom pas / nyaéta hiji anu dijerouna aya jarum magnét / semprani dipaké pikeun nunjukkeun ka lebah kalér / eta mahnét bumi. Katukang mangrupa cara digawé Atawa semprani ku cara make semprani; ieu téh sarupa, alatan pangaruh semprani bumi / ...

                                               

Kulon

Pikeun kagunaan séjén tina Kulon, tempo Kulon disambiguasi. Jawa barat mangrupa kecap banda, hiji kecap sipat, atawa kecap katerangan nu nunjukkeun arah atawa géografi.

                                               

Wétan

                                               

Atol Johnston

Atol Johnston hiji atol di Samudra Pasifik Kalér. Aya opat pulo-pulo nu aya dina platform tina batu karang, dua pulo alam Pulo Johnston jeung Pulo Keusik, nu geus diluaskeun ku pangerukan karang, kitu ogé Kalér Pulo jawa jeung pulo-Pulo anu ka Wé ...

                                               

Atol Midway

Atol Midway ieu téh hiji kap aya di Samudra Pasifik bagian kalér, kira-kira katilu nu jarak antara Honolulu jeung Tokyo. Wates date internasional di bank jabar. Atol ngabogaan populasi 40 jiwa ieu diwangun karang pangaling winangun ring jeung sab ...

                                               

Dusun

Dusun atawa kampung nyaéta: Dati V: ngaran alternatif pikeun salaku / banjar / padukuhan / harmoni désa RK / barudak désa, nu sagala rupa nu mangrupa bagian tina hiji désa / wahana kabersihan. Désa salaku sinonim tina loba ieu dipaké di Kulon, Ka ...

                                               

Munisipalitas

Munisipalitas nyaéta hiji éntitas administrasi kadefinisikeun dina jelas wewengkon jeung pangeusina, nu paling ilahar nujul ka hiji kota atawa ka hiji desa, atawa kelompok leutik entitas-entitas eta. Munisipalitas biasana diparentah ku walikota j ...

                                               

Propinsi

Propinsi anu ngarobah ka pamarentah éntitas subnasional nu biasana sahambalan handap léngkah nasional. Dina sababaraha nagara dipaké istilah séjén, saperti serikat atawa departemén. Kecap ieu diwanohkeun ku Rumawi, nu ngabagi kakaisaranana nu pro ...

                                               

Wewengkon depéndensi

Gumantung wewengkon hiji wewengkon nu ieu sabab hiji hal anu teu bisa boga kamerdikaan atawa kadaulatan salaku hiji nagara. Kasimpulan bisa dikategorikeun tipe jeung katingkatan. Wewengkon nu katingal jeung nu éntitas subnasional nyaéta hiji naga ...

                                               

Jaladri

Jaladri atawa samudra téh sagara nu lega jeung massa cai asin nararumbu ngawengku sakabéh pabeungeutan bumi, wates buana atawa pulo éropa. Aya lima sagara di bumi nyaéta: Samudra Hindia. (Indian Ocean) Samudra Pasifik. (The Pacific Ocean) Samudra ...

                                               

Kawah Kamojang

Kawah kamojang aya di wewengkon Garut, sabelah timur-ka kiduleun Kota Bandung, tapel wates Majalaya-Garut. kira-kira 25 km ti Kota Garut jeung Bandung kira 35 km. Kawah kamojang anu aya di ketinggian 1000m di luhur permukaan laut.

                                               

Pulo

Pulo anu sawidang taneuh nu leuwih leutik ti hiji buana tapi leuwih badag batan karang, nu dilingkung ku cai. Kumpulan pulo anu disebut pulo jawa. Wangenan "pulo" dumasar konvénsi PBB ngeunaan Hukum Laut International taun 1982 UNCLOS 82, artikel ...

                                               

Islét

Batu - "rock", bisa ditempo ti séntiméntal rico, nyaéta hiji wangun taneuh anu kawangun ti dina aya dina leupas basisir, teu dicicingan, jeung kuring boga hiji tutuwuhan nu sahenteuna. Gosong keusik sandbar. (Gosong sand sandbar) Cinta islét. (Lo ...

                                               

Lambak

Aya hiji gelombang pabeungeutan nu kajadian dina lapisan luhur sagara. Aya biasana disababkeun ku ayana angin atawa pangaruh géologis nu bisa jadi dipaké ku rébuan mil saméméh tepi ka darat. Bisa jadi aya rupa-rupa ukuran, ti mimiti riak nepi ka ...

                                               

Daptar nagara di Oséania

Kaayaan nagara, jeung pangakuan internasional anu luas nu aya di Oséania. Kapuloan Solomon. (Solomon Islands) Citakan:data Nagara pikeun Démonim. Citakan:data Nagara Papua. (Template:Country data Papua) Australia. Citakan:data Nagara téh Polinési ...

                                               

Selandia (buana)

Selandia, ogé katelah Tasmantis atawa buana Selandia Anyar, éta téh hiji peupeusan buana ka jero laut ka tikerelep sanggeus eta peupeus ti Australia 60-85 juta taun nu geus kaliwat, sajaba ti Antartika antara 85 jeung 130 juta taun baheula. Maran ...

                                               

Pulo Paskah

Pikeun album beunang Kris Kristofferson, tempo Easter Island album. Easter island nyaeta Polinésia pulo di Samudra Pasifik Kidul, di hiji titik nu pangkidulna tina Polinésia Outlier. A specific region of Chile nu dicaplok dina 1888, Kapuloan East ...

                                               

Paris

Paris mangrupa puseur ibukota Perancis dina sakali kota anu panggedéna di nagara. Kota ieu ayana di tepi walungan Seine di bagian kalér Perancis, di tengah wewengkon Île-de-France. Wates administratif kota Paris teu robah saprak 1860 sacara, jeun ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →