★ Free online encyclopedia. Did you know? page 362



                                               

Lauk buntal

Lauk Buntal mangrupa salah sahiji baraya lauk ka cisadane jeung laut asal raraga tetraodontiformes Dina grammar, lauk-lauk sarupa jeung lauk landak anu ngabogaan tulang tukang lega jeung gedé. Lauk buntal eta umumna percaya yén salaku vertebrata ...

                                               

Lauk kembung

Lauk Kembung ngaran hiji standar pangarang tina lauk laut nu asup ka genus Rastrelliger, kulawarga Scombridae. Spésiés ieu téh sumebar di Asia Tenggara. Watesan kembung lauk di dunya ieu dilaporkeun jadi ngaronjat tilu spésiés Rastrelliger tina 2 ...

                                               

Marmota olympus

Marmota olympus hiji spésiés marmot kawedukan, nu ngan kapanggih di Gunung Washington sacara Olimpiade Amérika. Status kawedukan spésiés ieu téh ditangtukeun ku Undang Nagara Washington dina 2009.

                                               

Nila

Nila lauk konsumsi nu ilahar disebut lauk darat. Lauk nila nyaéta hiji komoditi anu pohara populér di masarakat, salian ti hargana murah, tékstur ngeunah kitu ogé nilai protein anu rada luhur. Lauk nila asalna ti banua Afrika jeung ieu mimiti diw ...

                                               

Odéng

Odéng anu nyiruan ti Asia kidul jeung tenggara hirup di leuweung. Subspésiés nu panggedena nu Api dorsata laboriosa tina Himalaya - hal anu ngeunaan ukur 17-20 mm. Nyayangna di tempat nu laluhur jauh ti lemah tapi kuring geus. Ieu téh gegeremet p ...

                                               

Pacikrak

Pacikrak ogé disebut salaku ciblek manuk nu asalna ti kulawarga Cisticolidae. Dina basa inggris ieu nyaeta manuk disebut bar-jangjangan Prinia, duméh aya hiji garis bodas dina unggal jangjangna.

                                               

Piteuk

Piteuk ngaran latin: dina basa Indonesiana disebut pikat anu kahiji badag nu sok nyeureud atawa nyongcong dina kuda, munding, sapi, jeung sato séjénna. Renik nyeureudna parna dina kanyataan, nya eta anu sok nepi ka getihan kawas raheut, piteuk og ...

                                               

Poksay kuda

Poksay kuda téh manuk nu asalna ti kulawarga Timaliidae tina genus Garrulax. Manuk ieu mangrupa salah sahiji jenis anu sok tuang buah leutik, bangbung, gegeremet jeung boga habitat di leuweung gunung sumebar di wewengkon luhurna 1.000-a 2.400 m d ...

                                               

Salmon

Salmon mangrupakeun lauk anu geus kawentar di masarakat, lauk nu ngandung gizi jeung kaséhatan alus otak manusa. Lauk ieu téh jenis lauk laut baraya nu salmonidae nu sacara umum nyaéta hiji spésiés anadromous, hiji spésiés lauk pindah tempat ka b ...

                                               

Sato

Sato nu hartina kelompok organisme di karajaan Animalia atawa Metazoa sacara umum selandia, eta bisa jadi pipindahan jeung résponsif ka sakurilingna, jeung dahar organisme salaku asupanana. Dedegan awakna leuwih jeung leuwih jejeg ka lamun sawawa ...

                                               

Simpanseu

Simpanseu, nyaeta ngaran umum keur dua spésiés, nu masih hirup tina monyet di genus pan. Walungan Kongo kabentuk wates tempat cicing ka alam dua spésiés nyaéta: Bonobo, Pan panissus Leuweung Republik Kongo. Simpanseu biasa, pan troglodytes Afrika ...

                                               

Tepus

Tepus mangrupa spesies manuk asal kulawarga Timaliidae, genus Stachyris. Asli / éndemik wewengkon Kulon, awakna leutik panjangna ukur 15 cm wide, pikeun hirup di pigunungan, tara katempo hirup di hiji tempat anu aya di handapeun 800 mdpl.Hirupna ...

                                               

Tunggeu

Tunggeu hiji spésiés bangbara moncong nu ogé katelah bangbara batang Asia atawa kumbang sagu. Tunggeu kolot téh kawilang badag, antara dua jeung lima sentiméter panjangna, sarta biasana nu warna beureum keyeng, ngan loba varian warna ka silih jeu ...

                                               

Éngang

Éngang, inggris-nyiruan téh gegeremet asal kulawarga Vespidae. Éngang kapanggih hirup ampir sakumna dunya di Jepang disebut hachi, anu bisa ngagantung dina tangkal aya ogé sanggeus dijieun dina tangkal, geus kasohor sok nyeureud ulah jeung kudu.

                                               

Sutra

Sutra produk ékslusip kaisar China atawa Rrc. Asalna sutra ieu dipikawanoh di Cina dina taun 2700 SM. Cina nyaéta pikeun diajar kumaha carana nyieun sutra, saha anu ngabéjakeun jalan prosés ieu basajan pisan sutra bakal dipaéhan. Ku alatan éta, h ...

                                               

Ginjal

Ginjal ieu aya organ tina ékskrési anu ngawangun kawas suuk na vertebrata. Bagian sistim urin, ginjal filter runtah ti getih jeung cabut babarengan jeung cai salaku cikiih. Widang médis nu studi ginjal jeung kasakit nu mangaruhan ginjal disebut n ...

                                               

Hipotalamus

Hipotalamus nyaéta bagian dina uteuk nu ngandung hiji sajumlah nukléi / inti leutik nu geus rupa-rupa tugas. Salah sahiji tugas pangpentingna yén eusi hipotalamus pikeun nyambung sistim saraf pikeun sistim éndokrin ngaliwatan kelenjar pituitari. ...

                                               

Endog

Endog, jumlah sato, zigot hasil fértilisasi tina ovum. Sato nu ovipar hartina sato anu kadin, teu tumuwuh dina jero indungna. Ieu mangrupa hiji cara pikeun baranahan rupa-rupa lauk, Amfibi, jeung réptil, sadaya pasangan, monotréma, jeung lolobana ...

                                               

Jalangan

Jalangan, kopulasi, lakian atawa éwéan nyaeta peta ngasupkeun sirit jalu nu celegeng kana heunceut bikang, kalawan tujuan baranahan jeung kasenangan. Istilah sanggama, rarasmi, atawa sapatemon nu dipaké pikeun ngarujuk ka manusa, sedengkeun pikeu ...

                                               

Pianakan

Pianakan mangrupa salah sahiji organ reproduksi bikang paling mamalia, kaasup manusa. nu hiji di ahir, nu serviks, lawang ka heunceut, sedengkeun nu sejenna nu disambungkeun ka tube Fallopi. Dina mamalia, bentuk rahim nya éta aya opat: bipartit, ...

                                               

Sileungleum

Sileungleum atawa nyileungleum anu nyimbutan endog dina sayang pikeun nyieun hiji baju haneut, nyaeta naon ngajadikeun endog bisa hatch. Dina prakna, éta endog-endog téh didekeman / disimbutan buuk dina awak indungna, kakuatan ieu ilaharna dipiga ...

                                               

Baham

Baham nyaéta lawang asup pikeun sato ngasupkeun dahareun. Hal ieu biasana aya dina sirah, tapi teu merta, baham planaria dina beuteungna. lolobana sato mibanda sistim digéstif nu lengkep: baham di hiji tungtung sarta nu anus di ahir eta. Tungtung ...

                                               

Peujit

Dina anatomi, peujit téh hartina bagian tina saluran cerna nu ngahubungkeun ti hiji burih / burih anus jeung, di manusa jeung mamalia séjénna, anu diwangun ku dua bagian: nu leutik peujit jeung jeujit badag. Di manusa, peujit leutik dibagi kana d ...

                                               

Probiotik

Probiotik nu mikroorganisme nu hirup dipromosikeun ku ngaklaim anu alus pikeun kaséhatan anjeun lamun dikonsumsi, umumna ku cara nambahan atawa opat flora peujit. Probiotik eta sacara umum dianggap aman, tapi dina sababaraha kasus eta bisa jadi o ...

                                               

Prébiotik (giji)

Prébiotik téh sanyawa dina vitamin d téh nginduksi tumuwuhna atawa giatna mikroorganisme nu aya mangpaatna kayaning baktéri jeung fungi. Conto anu diperlukeun teh nyaeta dina saluran gastrointéstinal, nu prébiotik bisa ngarobah komposisi organism ...

                                               

Buhaya

Buhaya atawa judul pikeun sakabéh spésiés sato nu anggota kulawarga Crocodylidae. Buhaya nu réptil cai badag wewengkon tropis di Afrika, Asia, Amérika, jeung Australia. Buhaya téh biasana ngumpul di walungan jeung situ di nu caina teu motah, kaha ...

                                               

Cihcir

Cihcir nu sato nu milik ieu atawa gegeremet. Ieu téh cihcir kaasup ordo Orthoptera, nu matak ieu téh ieu nu saliwat mah jiga simeut, jangkrik, tonggérét jeung saordo séjénna. Hayu familina teu kaasup dina tettigoniidae atawa ka jawa barat téh kat ...

                                               

Hurang

Hurang téh hiji sato anu hirup di cai tangtu walungan, sagara, atawa situ. Hurang bisa kapanggih di ampir sakabéh "kuyumbang" ieu téh ukuran badag dina boh cai anu seger, cai payau, boh tina cai asin di jero nyaéta variatif, ti deukeut pabeungeut ...

                                               

Jampang pait

Garut, eroded pait, Axonopus compressus téh tutuwuhan nu asalna ti kulawarga poaceae. Ieu téh hiji tutuwuhan kagolongkeun kana jujukutan loba nu katempo hirup dina tegalan-tegalan, kahirupan perenahna bohong dina taneuh, sisi jalan, galengan sawa ...

                                               

Kromosom X

Kromosom X téh salah sahiji dua kromosom nu nangtukeun kelamin dina lolobana sato spésiés, kaasup manusa. Ieu mangrupa bagian tina hiji sistem designation of sex tina XY, jeung sistem designation of kelamin X0. Ieu kromosom nu ngaranna jadi dumas ...

                                               

Mantéga

Mentéga nyaéta hiji produk kadaharan anu plugin tina susu. Hal ieu biasana dipaké pikeun olésan dina roti jeung biskuit. Kecap mentega aslna tina basa portugis anu manteiga. Komposisi gizi tina margarin ampir sarua jeung mentega, ngan beda tina j ...

                                               

Squamata

Squamata nyaéta grup reptilia nu panggedena jumlah spésiesna paling. Habitat loba anggotana nu dimimitian ti jero taneuh nepi ka tutuwuhan, ti gurun ka laut, jeung ti khatulistiwa nepi ka Arktik. Anggotana biasana teu animalia tapi dina Serpentes ...

                                               

Ékspérimén évolusi jangka panjang E. coli

Ékspérimén évolusi jangka panjang E. coli mangrupakeun nu salah ngeunaan évolusi nu diayakeun ku Richard Lenski pikeun nulusuran parobahan-parobahan genetik dina 12 populasi baktéri Escherichia coli nu di awal ékspériménna ampir sarua. Percobaan ...

                                               

Asem Jawa

Haseum a sarua jeung buah nu rasana haseum, eta biasana digunakeun pikeun campuran bungbu dina kalolobaan masakan amérika sarikat, pikeun nambahkeun rasa haseum dina masakan, contona, sayur haseum atawa kuah empé-empé. Asem ogé dgunakeun ka campu ...

                                               

Attaléa

Attaléa nyaeta genus palem-paleman pituin wewengkon tropis buana Amérika kalér, saperti Mexico, Karibia, Amérika Tengah, jeung Amérika Kidul. Pepelakan anu dina genus boga ciri sarupa kalapa.

                                               

Awi bitung

Awi imam atawa imam nyaeta awi kalapa jeung ukuran leuwih badag, nu milik kulawarga Poaceae. Awi imam geus sababaraha ngaran saperti awi betung, buluh petung Mly., buuk botung Bat., oloh gaya Gayo, triĕng bĕtong basa inggris, léwuo guru basa Nias ...

                                               

Awi buluh

Awi buluh, nyaéta tangkal awi anu ilahar dipaké ngaleumeung. A loba kapanggih nu hirup di wewengkon Malesia jeung Indocina, awi buluh atawa dina basa indonesia tina awi lemang di sababaraha nagara anu dipikawanoh ogé salaku: buluh nèhè, buluh sèr ...

                                               

Awi haur

Awi haur basa Indonésiana awi aur / ampel Awi aya hiji tangkal awi asalna ti kulawarga Bambusoideae, éta téh tangkal awi nu loba kapanggih hiru ka alam liar atawa ngahaja dipiara, sabab loba eta geus guna jeung mangpaat, awi haur panghasilan kapa ...

                                               

Awi krisik

Awi krisik nyaéta tangkal awi nu ngahaja dipelak ku alesan eta geus jadi loba mangpaat, utamana pikeun pager hirup kaulinan mangrupa hal anu aya nyanghareup ka jalan. awi krisik ogé katelah awi ganani, cina awi pager atawa pagar buluh. Awi krisik ...

                                               

Awi surat

Awi surat téh hiji tangkal awi yén éta téh lampu héjo paselang jeung garis-garis konéng, ukuran leuwih badag sarta mindeng dipaké pikeun bahan wangunan, pakakas, konstruksi, jeung pakakas rumah tangga.

                                               

Awi wulung

Awi wulung atawa hideung awi aya hiji tangkal awi asalna ti genus Gigantochloa, loba dipaké pikeun nyieun pakakas rumah tangga, alat musik, kitu ogé rupa-rupa karajinan. Awi wulung dina jaman baheula loba dipelak di wewengkon Jawa, nyaéta ayeuna ...

                                               

Babadotan

Babadotan, dodombaan, ngaran Latén Agerotum conyzoides, L nyaéta hiji tutuwuhan liar tapi ieu téh leuwih dipikawanoh minangka sato pangganggu. Sacara umum, tutuwuhan ieu tumuwuh liar jeung scrub, bisa kapanggih di pakarangan imah, sisi jalan ataw ...

                                               

Babakoan

Babakoan téh salah sahiji tutuwuhan nu asalna ti kulawarga rhizophoraceae. Babakoan bisa hirup di ranca-ranca basisir laut, akarna téh pabeulit jeung nu bisa nyaluyukeun manéh jeung pangsétna cai laut. Babakoan ogé hirup bisa sok sanajan kakeueum ...

                                               

Berenuk

Berenuk mangrupa tangkal nu asalna ti Amérika Tengah sarta Amérika kidul. Milik kulawarga Bignoniaceae, eta bisa jadi direkahkeun tina dicangkok atawa tumuwuh ti siki.

                                               

Bidara

Bidara, hong, zoo, mangrupa tangkal nu asalna ti kulawarga nu Rhamnaceae spesies Ziziphus, na hirup dina tegalan atawa polos landeuh, aya ogé anu ngahaja dipelak pikeun anu diarah. Nu melengkung, kaina heuras jeung beurat, ilahar dipaké pikeun na ...

                                               

Bintinu

Bintinu atawa bantinu mangrupa tangkal nu asalna ti kulawarga nu Malvaceae, hirupna ngarungkun.Jangkungna bisa nepi ka 15 méter, geus dimekarkeun gancang jeung anjeun bisa hirup dina taneuh nu kaayaanna kurang subur. Bisa lebar 90-300 mm, warna p ...

                                               

Cabé jawa

Cabe jawa, cabé areuy, cabé salaku jamu, Piper retrofractum Vahl mangrupa tangkal nu asalna ti kulawarga Piperaceae. Cabe di jeung ngaran-ngaran wewengkon séwangan, urang Geus nyebutna leuwih lila, cabai jawa, west Java, nyebutna cabean, cabe jeu ...

                                               

Cau kepok

Cau kepok) nyaeta cau anu asal tina spésiés: Musa balbisiana, Genom Triploid BBB. Cau kepok milik ka Musa paradisiaca forma typica aya no séjén cau anu bisa didahar jeung nu saméméhna kudu diasakan heula, eta bisa jadi goreng, diseupan, dikulub, ...

                                               

Cau manggala

Mah manggala atawa mah kulutuk hiji tangkal cau kulawarga, kajaba aya hiji adams, sigana kareueut, loba zat gizi nu aya mangpaatna kayaning protéin, lemak, karbohidrat, vitamin jeung mineral.

                                               

Cicuta

Cicuta mangrupa salah sahiji tutuwuhan nu ngandung racun, sakapeung katelah cai hemlock. Cicuta hiji kulawarga afiaceae, genus opat spésiés tutuwuhan nu ngandung racun. Tangkal anu sok urang langsung kapilih daun piterseli racun, pulp ti setan at ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →