★ Free online encyclopedia. Did you know? page 361



                                               

Béo

Béo, mamiang, tiong emas manuk nu asalna ti kulawarga sturnidae. A loba kapanggih hirup di nagara Sri Lanka, India, Himalaya, ka wetan kana Ciamis, kitu oge Kidul. Béo kaasup manuk nu paling loba diingu, salah sahijina nyaéta béo teu bisa nuturke ...

                                               

Cendrawasih Beureum

Cendrawasih Beureum atawa dina ngaran kertas akademik Paradisaea rubra nyaéta jenis manuk pengicau ukuran sedeng, kalayan panjang kira-kira 33 cm, ti marga Paradisaéa. Éndemik ka Indonesia, Cendrawasih dina Beureum nu ngan kapanggih di leuweung d ...

                                               

Cendrawasih Botak

Cendrawasih Botak atawa dina ngaran kertas akademik Cicinnurus respublica nyaéta jenis manuk pengicau ukuran leutik, panjang kira-kira 21 cm, ti marga Cicinnurus. Manuk anu hiji lalaki sawawa jeung bulu warna beureum jeung hideung jeung tengkuk b ...

                                               

Cendrawasih Gagak

Cendrawasih Gagak, Lycocorax pyrrhopterus, nyaéta Cendarwasih anu nyanghareupan kawas gagak ukuran sedeng sarta ngabogaan panjang kira-kira 34 cm. Cendrawasih gagak geus nulu téh hiji warna poék, tapi lemes kawas sutra. Pamatukna Cendrawasih manu ...

                                               

Cendrawasih Panji

Cendrawasih Panji ngaran kertas akademik Pteridophora alberti nyaéta jenis manuk pangicau ukuran leutik, ngabogaan panjang kira-kira 22 cm, manuk tina genus tunggal Pteridophora. Manuk Cendrawasih Panji jalu geus dewasamah buuk warna hideung jeun ...

                                               

Cipeuw

Cipeuw hiji spésiés manuk bacéo leutik nu hirup di wewengkon Asia Kidul wétan ti Indonésia. Hirupna di leuweung atawa pikeun wewengkon badag tina tatangkalanana. Sakali anakan endog dua nepi ka opat, nu di bentuk mangkok leutik nu diwangun ku juj ...

                                               

Goléjra

Goléjra manuk anggota kulawarga Passeridae nu sumebar di ampir sakuliah Éropa jeung Asia. Ieu manuk sumebar ka ampir sakuliah dunya nuturkeun sumebarna manusa ka Amérika, Afrika sub-Sahara, jeung Australia. Di Amérika sarikat, ieu manuk ieu dibaw ...

                                               

Heulang Jawa

Kamampuh pikeun ngajawab, Spizaetus bartelsi nyaéta heulang ukuran sedeng, panjang kurang leuwih 61 cm, buuk coklat kolot, manuk téh lolobana anggota kulawarga Accipitridae. Ciri utama nya éta kamampuh pikeun jawaban anu kukuncung istilah dina hu ...

                                               

Heulang Ruyuk

Kamampuh pikeun ngajawab Ruyuk téh manuk paling jalma anggota heulang kulawarga Accipitridae. Kamampuh pikeun ngajawab Ruyuk nu hirup di wewengkon Asia kidul ti India jeung Sri lanka Jarang Cina kidul, Asia tenggara, jeung Indonesia. Ieu téh heul ...

                                               

Jarapah

Jarapah nu sato anggota Girraffidae disebut salaku "beuheung istilah" alatan beuheungna panjang. Jangkungna bisa ngahontal 5 m atawa leuwih. Ieu sato boga tulang tonggong nu doyong jeung buntut panjang. Na awak téh warna coklat rada konéng"jeung ...

                                               

Jog-jog

Jog-jog, basa Inggrisna Konéng-vented Bulbul manuk asal kulawarga Pycnonotidae, urang aya Nu nyebutna terucuk atawa cerocokan. Aya ogé nu nyebut manuk ieu téh hiji braba, merbah, celucuk, cica. Pangawakanna leutik sapantar jeung manuk cangkurileu ...

                                               

Julung-julung

Julung-julung dina basa sunda ngacu tina tilu rupa lauk ti tilu kulawarga nu Belonidae, Hemiramphidae jeung Zenarchopteridae, nu mangrupakeun pengeusi order Beloniformes. Contona, sakumaha dituliskeun dina buku" Ikan Hawa anu Seger dina Ékosistem ...

                                               

Koréak

Koréak téh bueuk ti kulawarga Tytonidae. Koréak téh bueuk spésiés Tytonidae anu paling lega ambahanana, sarta kaasup salah sahiji manuk sumebar ampir ka sakuliah dunya.

                                               

Kékés

Kékés nyaéta jenis mamalia leutik nu kaasup kulawarga bajing. Ngaran kertas akademik, kuring Tupaia javanica, jeung ngaran dina basa inggris mah Horsfields treeshrew.

                                               

Lamé

Lamé téh hiji tutuwuhan tropis asli ka anak buwana India jeung Asia Tenggara nu jangkungna. Di pulo Jawa, a lamé hirup di leuweung jati, leuweung campur jeung leuweung leutik dipadésan. Jeung subur di dataran landeuh nepi ka 900 m di luhur permuk ...

                                               

Merak Biru

Merak Biru atawa Merak-India, anu dina ngaran kertas akademik Pavo cristatus nyaéta salah sahiji manuk tilu spésiés manuk merak. Merak Biru anak bulu téh nu warna Biru jeung poék mengilap. Manuk sawawa jalu ukuran badag, panjangna bisa ngahontal ...

                                               

Penyu

Penyu ieu nu kuya laut kapanggih dina sagala sagara di dunya. Nurutkeun élmuwan data, kuya laut geus aya saprak ahir Jurasik, atawa umur anu sarupa ka eta dunya. Dina waktu nu sarua eta teh Archelon, anu panjangna genep meter, jeung Cimochelys an ...

                                               

Piit

Piit nempo: pi-it ieu, Lonchura striata, nyaeta passerine manuk nu hirup leutik di Asia kidul nyaéta hawana tropis, kidul, jeung Asia Tenggara. Awak piit kira 10-11 cm. Bulu dina beuheung jeung bagian luhur awakna kelir coklat kolot, sedengkeun b ...

                                               

Siamang

Siamang, hylobates syndactylus anu apes hideung lengeunna panjang eta, jeung hirup di tangkal. Sacara umum, sakumaha anu kasebut pohara gesit nu luluncatan di luhur tangkal, meh taya nu prédator nu bisa moto maranehna. Salaku spesiés kaancam, ala ...

                                               

Tangkal kalapa

Tangkal kalapa ogé dipikawanoh minangka tangkal nyiur eta biasana tumuwuh di wewengkon basisir. Pisan loba mangpaat anu bisa urang meunangkeun ti tangkal kalapa. Start of a bar dina daun jeung anu sagala bisa dipaké. Meureun alatan anak pisan lob ...

                                               

Biofilm

Biofilm anu ngawangun hiji komunitas-komunitas mikroorganismeu nu dibulen matrix polimér nu napel inert obyék anu hirup atawa hirup. Biofilm mindeng dicirikeun ku nu napel dina produk, ka nu wangunna hétérogén, biodiversitas, interaksi kumunitas ...

                                               

Kloning

Kloning ngandung harti yén prosés nyieun salinan nu sarua ti aslina. Clone tina segi biologi, eta ngandung harti sél tunggal atawa organisme multisélulér nu genetik idéntik pikeun organisme jeung kahirupan séjén. Ieu kadang-kadang disebut clone a ...

                                               

Métabolisme

Métabolisme, nyaéta kecap basa yunani pikeun "robah", atawa "ngaragragkeun"), hartina modifikasi tina biokimia sanyawa kimia jeung tina organisme jeung sél, ngawengku biosintésis molekul organik jeung ngarecah. Métabolisme biasana runtuyan hambal ...

                                               

Peroksisom

Peroksisom nu organél sél eukariota nu tanggung jawab mere sihan sél zat racun, ku kituna sél ieu nu sumebar di salukiah jero sél. Mémbranna ganda lipid misahkeun eusi beuteungna ti sitosol nu ngandung rupa-rupa protéin anu boga tugas pohara pent ...

                                               

Alkaloid

Alkaloid nu sanyawa kimia alami ngandung atom nitrogén basa. Ngaran ieu dicokot tina kecap a leyuran nu ieu point sakabeh kecap nu ngandung nitrogén. Alkaloid nu dihasilkeun ku rupa-rupa organisme, diantarana baktéri, fungi, tutuwuhan, jeung fung ...

                                               

Fosforilasi oksidatif

Fosforilasi oksidatif nyaéta jalur métabolik di jero mitokondria nyaéta pamakéan énérgi téh oksidasi gizi pikeun ngahasilkeun ATP. Sanajan hirup di alam dunya ieu rupa-rupa bentuk jeung diet, nu dipaké pikeun métabolisme jero awak nyaéta sumber é ...

                                               

Radikal (kimia)

Dina kimia, radikal hartina hiji spésiés atom atawa molekul nu boga éléktron nyorangan di konfigurasi kulit valénsina. Ieu téh sorangan biasana réaktif pisan, jadi radikal condong jadi aub dina réaksina. Radikal ulin peran nu penting dina durukan ...

                                               

Fértilisasi

Pikeun nganteurkeun spérma ka nu bikang, jeung jalu pikeun ngasupkeun organ kelaminna, sirit, heunceut ka organ séks bikang tina prosés séjén mangrupa bagian tina kopulasi. Lamun jalu bucat, sél jeung sél spérma nu dipancerkeun indit ka ovum. Nu ...

                                               

Ampa

Ampa, panon Beureum, sisik milik urang, nu beureum mangrupa lauk cai ka tanah asal kulawarga Cyprinidae. Ieu mangrupa lauk hirup jeung sumebar di wewengkon Indocina jeung kapuloan Sunda.

                                               

Aro

Perak kahiji héjo, hiberna jeung jero hiberna sok ngaluarkeun sora sahéng salaku nyiruan. Ilaharna nu sok kapanggih hirup ngagorombol di tempat nu baseuh ngaluarkeu bau mabek sapertos runtah, ka bangké, jeung kembang anu ngaluarkeun ambeu anu teu ...

                                               

Bandeng

Bandeng, Milkfish nyaéta lauk laut anu asal ti kulawarga Chanidae raraga malacopterygii. Hirup téh nyebar di kidul kahiji Afrika wétan ka kapuloan di Tuamutu, Tahiti barat, Japan ka kidul ka Australia sacara kalér. Tapi sanajan kitu lauk bandeng ...

                                               

Bango

Bango nyaéta manuk jangkung asal kulawarga Ardeidae jeung bulu warna bodas. Dina basa inggris kadangkala disebut ogé wétan gede egret, Bodas Gede Egret, Gede Egret, Bodas Gede Karangmulya atawa Umum Egret. A loba kapanggih nu hirup di nagara nu b ...

                                               

Barakuda

Barakuda nyaéta lauk di kelas Actinopterygii nu dipikanyaho ka nu wangunna nu pikasieuneun jeung ukuran awakna anu badag. Barakuda nyaéta lauk laut nu genus Sphyraena, nyaeta genus di kulawarga Sphyraenidae nu dingaranan ku Constantine Samuel Raf ...

                                               

Caladi Batu

Caladi batu spesies manuk datang ti kulawarga Picidae. A loba kapanggih nu hirup di pulo Kalimantan, Sumatra jeung pulo Jawa, utamana di Jawa Barat. Ngarasakeun ulin di wewengkon tegalan, leuweung, jeung basisir, pikeun hirup susulumputan dina da ...

                                               

Daptar istilah anak sato

Dina basa inggris, aya anu ngaranna waktu husus pikeun rupa-rupa anak sasatoan. Di antarana, Anak bentuk datar = cémé. Anak sapi = pedét. Anak banténg = bangkanang. Anak ucing = bilatung. Anak munding = tanah sapi ngora. Anak deleg / gabus = bonc ...

                                               

Heulang

Heulang, falco pondicerianus: aya manuk lolobana nu gede. Utamana ngageugeuh of the Kuna World, a anggota raraga manuk Falconiformes, kulawarga Accipitridae, sarta nu jumlah nu genera of bédana, nu kadang-kadang teu pamungkas. Salaku sakabéh manu ...

                                               

Invertebrata

Invertebrata nu sato nu teu boga tulang tonggong atawa vertebral kolom. Lolobana sato invertebrata. Istilah invertebrata nyaéta hiji wangun awal tina vertebrae téh asalna tina kecap Latén. Vertebrae nu ilaharna ngandung harti joint, harti nu tang ...

                                               

Jalak Bali

Jalak Bali manuk asal kulawarga sturnidae. Buluna bodas, polét hideung di ahir ka-ka jeung buntutna, pipina jeung kira-kira panon warna biru, cekerna abu.Jalak bali nu mimiti diguar kahirupanna ku urang Inggris teu aya lian pikeun Walter Rothschi ...

                                               

Julang

Julang, hiji spésiés manuk asal kulawargaBucerotidae, tina genus Aceros. Kagolongkeun manuk nu ampir tumbur sok pacorok jeung manuk rangkong badak hornbill, kahakanan ieu manuk jeung buah, Ficus, keuyeup, bangkong, reptil, jeung saterusna. Manuk ...

                                               

Kakap beureum

Kakap beureum kaasup jalma lauk nu hirupna dina dasar cai, nu bisa hirup di wewengkon nu cai déét ka jero laut. Lauk kakap beureum loba dipaké ampir di sakuliah wewengkon basisir Indonesia, jeung nilai anak pikeun ékonomi anu luhur. Kakap beureum ...

                                               

Kapibara

Kapibara mangrupa salah sahiji sato nu kaasup dina harti a group of beurit jeung marmot panggedena. Awakna pondok jeung lintuh, beuratna bisa nepi ka 65 kg, panjang awak kurang ti 1.3 méter jeung biasana hirup dina cai. Kahakanannana jukut jeung ...

                                               

Kapinis

Kapinis, lamun abjad latin nyaéta manuk leutik kulawarga hiberna bisa nepi ka 110 km / jam, loba kapanggih hirup jeung pasti bakal sumebar nagara di Afrika jeung Asia, jangjangna téh kawilang lila dibandingkeun jeung awak jaman keur hiber ka-jang ...

                                               

Kasintu

Kasintu, basa Latina nyaeta hayam di sisi leuweung anu hirup di hiji wewengkon tropis asal kulawarga Phasianidae. Kasintu dipercaya karuhun atawa nu bibit buitna tina hayam di leuweung kandungan jeung loba nu kiwari di ingu / dijaga, tapi jeung g ...

                                               

Kembung bikang

Kembung bikang nyaéta jenis lauk laut ti kulawarga Scombridae. Dina kecap basa inggris anu katelah pondok mackerel atawa shortbodied mackerel. Ieu spésiés nu kapanggih di Samudra Pasifik ti Sagara ka Andaman nyaéta Thailand, Indonesia, Papua new ...

                                               

Kembung jalu

Kembung jalu nyaéta jenis lauk laut ti kulawarga Scombridae. Spésiés tina Indo-Pasipik Kulon kapanggih di Laut Beureum jeung Afrika Wétan ka Indonesia, Kapuloan Ryukyu ka kalér jeung ka Cina, kidul Australia, jeung Mélanésia Samoa. Tanda nu ti wé ...

                                               

Kijing

Dyes tipe kekerangan aya di cai seger. Dyes nu haremis tapi nu geus gedé, hirupna sok di walungan. Dyes, kuring resepna hirup dina jero leutak, cacah, anjeun sok di nyecebkeun manéh ka jero keusik walungan ka suhuna pisan tiis. Hayu kulit tina ca ...

                                               

Kiwi

Kiwi manuk anu asalna ti nagara Selandia Anyar. Manuk kiwi, kuring teu ngabejaan ka maneh nu hiber dina kanyataan hente dibere, ka-ka, ku, sabab nu ka-jangna leutik jeung pondok. Buluna anu kawas sato mamalia, teu kawas manuk atawa ternak mah di ...

                                               

Koki (lauk)

Lauk ieu nyaeta salah sahiji jenis lauk emas batik cai ka darat ti kulawarga Cyprinidae jeung order Cypriniformes. Lauk ieu nyaeta salah sahiji anu pang lauk pikeun kahiji kalina dilindeukeun, dijaga, jeung dibudidayakeun. Kiwari lauk ieu mangrup ...

                                               

Kolibri

Kolobri manuk nu asalna ti kulawarga Trochiliformes. Geus beak panjang jeung mencos, awakna leutik, jeung buuk nu endah hinyay nu katojo ku panon of a sababaraha poé. Awak wungkul, jeung jempol leungeun budak, panjang 7 cm, eta ngabogaan beurat 5 ...

                                               

Lalay

Bat nu hijina mamalia hiber nu kungsi sistem radar dina awak. Ieu téh hiji sistem radar anu gunana pikeun néangan cara jeung eupan salila peuting. Sistem radar nu dikaluarkeun ngaliwatan sorana nu mancerkeun gelombang ultrasonic. Eta sacara gelom ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →