★ Free online encyclopedia. Did you know? page 360



                                               

Z

Bentuk sejen dina hurup Z diturunkeun ti hiji tipe surat Goth jeung Blackletter Modern Kahiji nyaeta "z berekor". Bentuk hurup z berekor ieu pikeun ngagabung jeung bentuk tina hurup s nyaéta hiji istilah nu, jadi pohara deukeut babaturan ß dina e ...

                                               

Algoritma sireum

Algoritma sireum dikenalkeun ku Moyson jeung Manderick, ieu mangrupa salah sahiji téhnik probabilistik pikeun méréskeun masalah computing cara manggihan jalur ka pamakéan pangalusna tina grafik. Algoritma ieu nujul ka paripolah sireum manggihan j ...

                                               

Transformasi Box-Muller

The Box-Muller transform téh métodeu pikeun ngahasilkeun pasangan independent dina kasus a normal distribution of random numbers, nu sumberna tina jumlah acakna ti sebaran seragam. Hal ieu ilahar dikedalkeun dina dua bentuk. Bentuk dasar anu diga ...

                                               

Wilangan

Jumlah atawa nomer hiji éntitas abstrak pikeun ngagambarkeun kuantitas. Aya sababaraha rupa nomer. Nu di luar naturals a {0, 1, 2.} hal ieu dipaké pikeun ngawilang jeung dilambangkeun ku N. Lamun négatif ogé kaasup, mangka urang meunangkeun nu wi ...

                                               

Daptar topik probabilitas

Kaca ieu hiji daptar topik probabilitas, dina kaca Wikipedia. Kaca ieu abjad Latin sarua pikeun Daptar jejer statistika. Aya ogé daptar probabilists jeung daptar statistikawan.

                                               

Éstimasi dénsitas

Kamungkinan jeung statistik, dua density harti pangwangunan dua dumasar kana data observasi, nu teu kaobservasi dina kaayaan hiji fungsi probability density. Fungsi dénsitas nu teu kaobservasi dianggap salaku density sebaran populasi data gedé an ...

                                               

Illustration of the central limit theorem

Artikel ieu bakal ngajelaskeun hiji gambaran kongkrit teorema central limit. Fungsi probabiliti tina densiti dipintonkeun dina gambar kahiji. Mangka jumlah density dua, tilu jeung opat variabel bebas, unggal densiti asli, dipintonkeun di gambar s ...

                                               

Masalah Urn

Hiji jambangan masalah nyaeta hiji idéalized percobaan pamikiran di mana sababaraha objék ti réal dipikaresep nu digambarkeun salaku bola tina warna anu sarua dina hiji jambangan atawa wadah sejenna. Hiji pretends ngagambar pikeun nyabut hiji ata ...

                                               

Sebaran normal

Sebaran Normal nu penting probability distribution dina loba widang. Ogé disebut sebaran Gaussian, hususna dina widang fisika jeung rékayasa. Dina kaayaan nu sabenerna kumpulan sebaran boga bentuk sarua, nu beda ngan dina seni lokasi jeung skala: ...

                                               

Téoréma Rao-Blackwell

Dina statistik jeung, ku alatan éta Rao-Blackwell ngajelaskeun téhnik anu bisa ngarobah bentuk éstimator nu teu jelas jadi éstimator optimal patokan méan-kuadrat kasalahan atawa geus aya nu lian nu ampir sarupa.

                                               

Kanjut

Di jalu, sirit atawa kanjut atawa skrotum nyaéta kantong kulit luar jeung otot nu ngandung téstikel. Kanjut mangrupakeun terusan abdomén, nu tempatna antara sirit jeung kérod salawé. Ieu homolog bikang nalika tumuwuhna utun inji nyaéta labia mayo ...

                                               

Kromosom Y

Kromosom Y nyaéta kromosom téh panangtu kelamin dina kalolobaan mamalia, kaasup manusa. Ieu kromosom téh diwangun ku 60 juta pasang basa, nu ngawengku SRY gene nu ngahirupkeun perkembangan testis. Mamalian lolobana boga hiji pasangan kromosom kel ...

                                               

Mani

Atawa cipepejuh nyaéta cairan nu dileupaskeun ti sirit salila éjakulasi, biasana dina waktu orgasme. Kawas getih, mani ngandung dua bagian: bagian unit jeung bagian nonsélular. Mani ngandung spérma, nu sakapeung hasil dina kakandungan, nu rarasmi ...

                                               

Sirit

Sirit, bebel, atawa purusa hartina organ sapatemon ka jalu jeung ka harti, nu organ jalu pikeun ngumbara. Sirit anu homolog jeung itil awéwé, alatan tumuwuhna émbrionik nu sarua. Sirit mangkreng ka ieu lamun sapetemon. lolobana marsupial, iwal du ...

                                               

Spérma

Sél spérma, atawa spermatozoon / spermatozoa, nu sél haploid gamét jalu. Spérma téh dibawa ka na cairan nu disebut mani atawa cipepejuh, nu bisa ngabuahan sél endog pikeun jadi zigot. "Édit pikeun bisa tumuwuh jadi organisme, kaasup manusa. Sél s ...

                                               

Spérmatogenesis

Spérmatogenesis nujul ka pangarang tina hiji sél spérma, nu lumangsung dina kanjut atawa téstés jalu. Sél spérma tumuwuh tina sél sirung nu katelah spérmatogonia. Spérmatogonia didiferensiasi jadi spérmatosit, spérmatid nu ahirna jadi spérmatozoa ...

                                               

Asam urat

Asam urat nyaéta kasakit sésa métabolisme zat dina purin anu asalna ti sésa-sésa kadaharan nu urang konsumsi. Purin sorangan nyaéta hiji zat nu aya dina unggal sahiji bahan kadaharan anu asalna ti awak mahluk hirup. Kalayan kecap séjén, dina awak ...

                                               

Vitamin C

Vitamin C atawa L -askorbat éta téh hiji zat gizi ésénsial pikeun leuwih luhur primata sarta sababaraha spésiés lianna. Askorbat ieu téh perlu pikeun sababaraha rupa réaksi métabolismeu dina sakabéh awak sato jeung tutuwuhan jeung dihasilkeun ku ...

                                               

Anabolisme

Anabolisme ngandung harti yén aspék métabolisme nu dicirikeun ku tumuwuh. Salah sahiji cara ngagolongkeun prosés métabolik, boh dina hambalan sélular, organ, atawa organisme anu anabolik atawa katabolik. Prosés ieu nu paling penting condong jadi ...

                                               

Asam nukléat

Asam nukléat anu biokimia makromolekul kompléks nu diwangun ku hiji ranté nukléotida nu ngandung émbaran genetik. Asam nukléat nu paling ilahar téh asam déoksiribonukléat jeung asam ribonukléat. Asam nukléat nyampak di sadaya sél hirup jeung virus.

                                               

Biokimia

Biokimia nyaéta kimia hirup. Biokimiawan ulikan unsur, sanyawa, jeung réaksi kimia nu dikawasa ku énzim-énzim na jero awak sakabéh organisme. Biokimia ieu fokus kana struktur jeung fungsi komponén jaringan sélulér standar saperti protéin, lipid, ...

                                               

Biomolekul

Biomolekul mangrupakeun sanyawa kimia nu aya sacara alami dina organisme. Biomolekul nu utamana diwangun ku karbon jeung hidrogén, jeung sajaba nitrogén, oksigén, pospor jeung walirang. Aya ogé unsur séjén nu kabeungkeut eta, tapi anu langka. Bio ...

                                               

Daur asam sitrat

Daur asam sitrat atawa asam sitrat daur runtuyan réaksi kimia nu penting pisan dina sakabéh sél-sél mahluk hirup nu maké oksigén dina réspirasi maranéhanana sélularna. Dina organisme aérobik ieu, daur asam sitrat nyaéta jalur métabolik nu ngabent ...

                                               

Farmakologi

Farmakologi ngarupakeun ulikan ngeunaan peta ubar ulikan interaksi nu lumangsung antara organisme hirup jeung bahan kimia éksogén yén éta téh meta dina fungsi biokimia normal. Ulikan ieu ngawengku eusi jeung sipat, interaksi, waos, terapi, jeung ...

                                               

Féromon

Féromon nyaéta hiji zat kimia anu diturunkeun ti endokrin jeung ieu dipaké ku hirup pikeun nganyahoankeun sasamana, lain individu, kelompok, jeung ngabantu prosés baranahan. Beda jeung hormon, féromon sumebar ka luar awak sarta ngan mangaruhan je ...

                                               

Métabolisme sél

Métabolisme sél ngandung harti yén prosés molekul-mulekul gizi jeung miara kahirupan dina sél-sél mahluk hirup. Métabolisme téh dibagi jadi dua tipe: anabolisme nyaéta prosés ngawangun hiji molekul kompléks jeung struktur sélulér, jeung katabolis ...

                                               

Potosintésis

Fotosintésis nyaéta prosés biokimia, lamun tutuwuhan, ganggang, jeung sababaraha rupa baktéri ngamangpaatkeun énergi cahya pikeun ngahasilkeun dahareun. Gemblengna mah, ampir sadaya mahluk hirupna gumantung énergi nu dihasilkeun tina fotosintésis ...

                                               

Énzim

Hiji énzim ngarupakeun protéin, atawa kompléks protéin, nu ngatalisan réaksi kimia dina hiji organisme. Anak jero sél klasifikasi pikeun nyokot tempat ieu pisan hiji réaksi kimia, nu mun tanpa énzim bakal lalaunan pisan jeung ku kituna moal ngadu ...

                                               

Apoptosis

Apoptosis téh hiji tipe utama program sél paéh, hiji prosés unik ka manéh nu ngahaja sél anu teu diperlukeun dina hiji organisme multisélular. Sabalikna tina nékrosis, nu sélna paéh alatan tatu jaringan anu akut, apoptosis lumangsung dina prosés ...

                                               

Organél

Dina biologi sél, organél téh salah sahiji struktur nu boga pancén husus sarta dibungkus ku mémbran, aya dina sitosol sél eukariot. Organél bisa ditalungtik ngagunakeunmikroskopi atawa fraksinasi sél. Sababaraha organél nu dipikaresep datang ti b ...

                                               

Néktar

Néktar atawa nu sari tina kembang Nu cairan nu rasana amis kareueut ti dina kembang usum keur mangkak ligar. Néktar bahan pimadueun geus loba gula anu di pikaresep ku rupa-rupa gegeremet, ieu téh néktar dihasilkeun ku nektar aya di dasar makuta t ...

                                               

Tangkal

                                               

Terna

Terna téh tutuwuhan nu hipu sabab teu aya bentuk tina kai. Tutuwuhan terna ilaharna hirup sausum tapi aya ogé nahun, terna nunjul tutuwuhan nu boga. Ilaharna judul nyaéta pikeun tutuwuhan nu leutik jeung teu boga kai di kalapa, sedengkeun tutuwuh ...

                                               

Togé

Togé atawa Kacambah nyaeta tutuwuhan ngora anu geus saukur ngalobaan ti panggung embrio dina jero siki. Tahap perkembangan katelah perkecambahan sarta mangrupa salah sahiji tahap dina kahirupan tutuwuhan. Togé papasingana aya tilu: radikula, hipo ...

                                               

Cacad génétik

Cacad génétik nujul ka kaayaan hasil tina ayana hiji abnormalitas dina hiji gene atawa kromosom. Beda tina jumlah kasakit kayaning kangker alatan abnormalitas génétik ngadadak dina sababaraha sél anu dina hiji mangsa hirup, istilah "kasakit genet ...

                                               

Golongan getih

Maranéhanana getih nu definisi sahiji ciri tina sél getih beureum hiji jalma dumasar kana jenis zat nu aya dina mémbran sélna. Klasifikasi golongan getih manusa anu paling penting anu ATAWA jeung Rhesus faktor. Aya ogé 46-antigén séjén, tapi lolo ...

                                               

Génétika

génétika nu hartina élmu pikeun nurunna sipat, jeung variasi tina organisme. Kecap génétika ieu kahiji dilarapkeun pikeun ngagambarkeun pangajaran nu pola turunan jeung élmu variasi ku élmuwan british William Bateson dina talatah ka Adam Sedgwick ...

                                               

Kareseban

Kareseban téh hiji kaayaan fisiologis normal awewe di daur menstruasi nu lumangsung sababaraha poé nu patali jeung kasuburan anjeun / fértilitas réproduktifna, dituduhkeun ku nu kaluar getih, awéwé bagian pikeun bisa ngawas kaluar ka jaringan énd ...

                                               

Mémék

Heunceut, mémék, momok, atawa baga nujul ka organ séks luar awéwé nu sacara umum disebut ogé heunceut. Heunceut manusa ngawengku labia mayora jeung labia minora, itil, lawang urétra, jeung Liang Heunceut. Fungsi utama nu ngalibetkeun palawangan n ...

                                               

Ovum

Ovum anu sél gender / kelamin awewe / awéwé jeung gamét. Boh sato atawa siki bisa ditempo jeung endog. Istilah ovule dipaké pikeun endog siki tutuwuhan jeung endog hiji sato ngora. Kecap ieu asalna tina kecap Latin ovum pikeun endog. Dina sato, e ...

                                               

Adrénalin

Epinéfrin nyaéta hormon jeung neurotransmiter nu boga pancén dina réspon "lawan atawa ngejat" dina sistem saraf simpatétik, hiji sanyawa katékolamina, monoamina simpatomimetik nu dihasilkeun ku kelenjar adrénal tina asam amino fénilalanin jeung t ...

                                               

Glukagon

Glukagon nyaéta hormon péptida, dihasilkeun ku sél alpha pankréas. Eta leuwih hade pikeun ngangkat konsentrasi glukosa jeung asam lemak dina getih, sarta dianggap katabolik hormon awak. Hormon ieu ogé dipaké pikeun ngubaran sababaraha panyakit. P ...

                                               

Norépinéfrin

Noradrénalin, ogé katelah norépinéfrin, nyaéta hiji zat organik kimia di kulawarga katékolamin anu boga order dina uteuk jeung awak salaku hormon jeung hiji neurotransmitter. Ngaran "noradrénalin" ieu diturunkeun tina akar basa Latin nu hartina " ...

                                               

Ari-ari

Ari-ari atawa tali ari-ari téh organ efemeral ngan dina plaséntal mamalia nu bikang nalika kakandungan. Dina plaséntal mamalia, ari-ari téh hiji tube anu nyambungkeun émbrio atawa fétus nu mekar jadi balina. Ari-ari nu ngandung arteri jeung véna ...

                                               

Bali (anatomi)

Nu deui atawa plasénta nyaéta organ efemeral ngan dina plaséntal mamalia nu bikang nalika kakandungan. Nu deui téh diwangun ku dua bagian, nu salah sahijina nyaeta genetis jeung klasifikasi teu bagian ti fétus. Plasénta téh "naplok" dina pinding ...

                                               

Fétus

Fétus téh hartina harti nu sanggeus hambalan émbrionik saméméh lahir. Di manusa, utun inji téh tumuwuh ti panungtung minggu ka dalapan kakandungan lamun sakabeh struktur nu rok geus kabentuk ka borojolna. Fetus, dina basa Latin, hartina nu ngora. ...

                                               

Bikang

A bikang atawa bikang sex hiji organisme, atawa bagian ti hiji organisme, nu ngahasilkeun sél endog. "Endog sél" dihartikeun salaku gamét leuwih dina sistim baranahan hétérogami, sedengkeun gamét nu leuwih leutik anu dihasilkeun ku jaluna. Hiji b ...

                                               

Jalu

Jalu nyaéta salah sahiji sex hiji organisme, atawa salah sahiji bagian tina hiji organisme, nu ngahasilkeun spérma. "Karakter nu sarua" dihartikeun salaku gamét nu leuwih leutik dina sistim baranahan hétérogami, sedengkeun gamét gedé leuwih dihas ...

                                               

Familia

Familia dina klasifikasi ilmiah hiji takson nu aya antara order jeung genus, nu taksonomi nu di jerona ngawengku sababaraha genus nu filogénétis kapisahkeun tina familia séjénna. Diindonesiakeun ieu takson téh sélér, kulawarga, atawa kulawarga. A ...

                                               

Alap-alap

Alap-alap manuk paling kulawarga Accipitridae, nyebar di leuweung Asia kidul pikeun Cina kidul jeung Indonesia. Nyayangna dina tangkal jangkung, sakali endog nu 2-5 siki, geus ganti pikeun unggal taun. Manuk ieu téh hiji medium-ukuran raptor, jan ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →