★ Free online encyclopedia. Did you know? page 36



                                               

Raden Muhammad Mulyadi

Di Muhammad Mulyadi nyaeta konsonan lahir Sunda, February 14, 1969. Manéhna aktif jadi dosen jeung panalungtik di Universitas oge salaku Ketua Program Studi dedicated lolobana Élmu Sajarah. Sajaba ti ngadosenan, manéhna aktip survey jeung nulis s ...

                                               

LionsGate

Lionsgate Hiburan Corporation pausahaan hiburan di Kanada anu geus di ayana di incarnations béda. Pausahaan ieu diwangun di Vancouver, British Columbia, tapi nurutkeun Santa Monica, California. Dina 2007, salaku paling suksés pausahaan film komér ...

                                               

Saudi Aramco

Saudi Aramco arab: أرامكو السعودية ʾArāmkū sacara Suʿūdiyyah, nyaeta pausahaan minyak nasional Saudi arabia. Markas nu gedéna aya di Zhahran, Saudi arabia.

                                               

Blog spam

Blog ieu blog nu maranéhanana anu ngaganggu atawa pikeun minuhan data ka server. Blog ngaharepkeun eta bisa jadi hiji model transmigrants lamun urang keur néangan artikel dina Internet. Contona, aya hiji mangsa nu bakal datang urang keur néangan ...

                                               

Surélék

E-mail, atawa email, disundakeun jadi e-mail, alias pikeun "electronic mail" anu dimaksudkeun pikeun nyusun / nulis, ngirim, jeung nampa talatah / surat ngaliwatan sistem komunikasi éléktronik. Sistem e-mail ayeuna paling make Internet, jeung e-m ...

                                               

Goréngan

Goréngan téh hiji jenis kadaharan anu dianclomkeun kana adonan tipung jeung saterusna digoréng keueum ka masak minyak panas nu loba. Goréngan kaasup caneuteun anu kawilang populér, boh di wewengkon Sunda, utamana kira-kira basa nu. Ieu téh goréng ...

                                               

Transformasi Laplace

Transformasi Laplace nyaéta hiji téhnik pikeun nyederhanakeun masalah dina hiji sistem anu ngandung asupan jeung kaluaran, ku ngalakonan hiji transformasi ti hiji domain ka domain séjénna. Dina matematik, wanda transformasi ieu téh hiji konsép nu ...

                                               

Walt Disney

Walt Disney nyaéta raja multimedia dina widang animasi. Mangjuta-juta barudak di dunya ieu pasti teu bireuk deui jeung karakter animasi anu Bébék jeung Mickey Mouse kitu ogé Gufi. Kahiji tina film kartun, Tapi Disney sacara ayeuna jadi leuwih lob ...

                                               

Keramik

Keramik /ke ra mik / a liat anu dicampurkeun jeung mineral séjén terus dibeuleum, Keramik asalna ti Kecap, κεραμικός kecap basa yunani keramikos," karajinan "atawa" pikeun karajinan ", ti κέραμος keramos,"kotak, karajinan" dina Kecap "keramik" bi ...

                                               

Kartu pamanteng tivi

Kartu pamanteng tivi basa indonésia: kartu penala TV pikeun Basa inggris: TV tuner kartu nyaéta parabot komputer anu bisa nyieun komputer jadi bisa mrosés televisi sinyal bisa dipintonkeun dina layar monitor. Lolobana kartu pamanteng tivi ogé mib ...

                                               

Bentley

Bentley Motor Limited nyaéta hiji panyieun mobil méwah jeung mobil olahraga gedé-dumasar kana British. Bentley Motor ieu diwangun di Inggris dina 18 januari 1919 ku Walter Owen Bentley, dipikawanoh di O. W. Bentley atawa sakadar "O. W." Pausahaan ...

                                               

NASCAR

Association Nasional pikeun Stock Mobil Otomatis Balap atawa biasa disingget jeung akronim NASCAR hiji kulawarga perusahaan nu nyelenggarakeun visualize jenis acara lomba. Perusahaan nu diadegkeun ku Bill Perancis, Sr. dina taun 1948 jeung ayeuna ...

                                               

Spoon Sports

Spoon Sports nyaéta hiji pausahaan Jepang anu diadegkeun taun 1988. Ieu téh tuner mesin sarta produsén tina suku cadang anu ngahususkeun diri dina mobil anu dijieun ku Honda. Konsep pikeun nyieun hiji mobil anu nyadiakeun "téknologi total jeung k ...

                                               

Rumus

Rumus mangrupa hiji cara pikeun méré gambaran ringkes tina informasi atawa keur "umum hubungan antara kuantitas". Salah sahiji nu kawentar nyaéta rumus Albert Einstein E = m × c 2.

                                               

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton mangrupa salah sahiji racers dina ngaran balap Formula 1. manéhna raises a Meunangna grand prix Formula 1 dina taun 2008 nepi ka waktu nu sarua nyupiran mobil McLaren tim.

                                               

Hendrick Motorsports

Hendrick Motorsports atawa baheulana kawanoh ku ngaran hiji Sadaya-Star Ieu téh hiji sebuah tim balap mobil tina asal Amérika Sarikat nu diadegkeun ku Rick Hendrick. Tim ieu ayeuna berkompetisi di ngaran NASCAR Cup Series Ngutruk jeung mobil Chev ...

                                               

Olah raga

Sports Nyaéta hiji wangun kagiatan fisik nu rencanana jeung dipigawé susunanana jeung ngagerakeun sakabeh awak loba kali, di waktu nu sami.Latihan anu penting pikeun kaséhatan awak jeung kaséhatan mental. Olahraga anu alus anu bisa dijieun rutin ...

                                               

NASCAR Seri Piala

NASCAR Cup Series utama ti séri balap NASCAR. Runtuyan ieu mimitina katelah Mastikeun Stock Runtuyan ti mimiti usum inagurasina dina taun 1949. Awal taun 1950 sampai taun 1970-an jeung anu katelah Runtuyan Grand Nasional. Ku kituna, ayana hak kas ...

                                               

Sarapala

Jantung hartina Cinta. Dina aktipitas Sarapala, Jantung artinta Ngajamparing. Gondewa dipaké, pikeun mintonkeun. Ngalakukeun hal eta dina basa Indonésia Busur Panah, anak panah disebut Panah.

                                               

Lawong

Lawong nu pakakas pikeun ngabédaskeun soara dina raraga pikeun bisa jauh kadéngéna. Dina jaman baheula, kuring lawong téh diperenahkeun di ahir tarompet. Lawong nu paling basajan nyaéta leungeun, lamun urang nyalukan jelema jauh jadi nu kadéngéeu ...

                                               

Tomo

Tomo atawa pendil téh sééng nu djieun ti taneuh. Tomo barang karajinan. Gunana pikeun ngéjo, ngagodog cai atawa jajamu. Kadang ogé disebut salaku pependil.

                                               

Telepon keupeul

Telepon seluler atawa leungeun telepon nyaéta hiji alat éléktronik jauh anu bisa switched move anu dipaké pikeun komunikasi masarakat nu leumpang. Salian funsi sora nu standar saperti telepon téh disebut ti ip alat ayeuna bisa boga ladenan tina l ...

                                               

Pita Rubak

Broadband nyaéta istilah dina Internet pikeun hiji sambungan internet jeung data pangiriman laju anu gancang. Aya dua bentuk broadband ilahar, éta téh hiji DSL jeung kabel modem, nu bisa ngirimkeun data dina laju 512 kbps atawa leuwih, nyaéta kir ...

                                               

E1

E1 atawa circuit E-1 nyaéta ngaran format pangiriman digital make a 30-channel digital sora anu dikaluarkeun 2.048 mégabit per detik. E1 nyaéta standar dipaké di Éropa jeung Indonesia. Standar E1 nyaéta satara jeung standar T1 dipaké di Amérika s ...

                                               

Extremely low frequency

ELF ieu dipaké ku angkatan Laut Amérika Sarikat pikeun ngalaksanakeun telekomunikasi jeung kapal selam, nu aya di handapeun beungeut cai. Alatan konduktivitas listrik uyah cai, kapal selam anu teu katembus ku lolobana komunikasi éléktromagnétik. ...

                                               

Mediaset

Mediaset jaringan televisi komersil utama italia markas di Milan, Lombardy. Jaringannana diadegkeun ku Silvio Berlusconi, tapi ayeuna dina kadali kulawargana ngaliwatan Fininvest saham pangbadagna eusi Silvio Berlusconi sorangan. A loba studiona ...

                                               

Transformasi Fourier Diskrit

Transformasi Fourier Diskrit nyaeta salah sahiji transformasi Fourier tina pamakéan pajumlahan salaku gaganti tina integral. Dina matematik, mindeng disebut transformasi Fourier kahingga, nyaéta transformasi Fourier ieu loba dilarapkeun dina pamr ...

                                               

Anomali rata-rata

Dina mékanika awak langit, tapi ogé teu rata, ti hiji posisi jeung sipat nu lumaju di orbit Képler. Anomali ieu dumasar kana fakta yen wewengkon nu sarua begag kasapu dina fokus dina interval waktu nu sarua. Anomali tina rata-rata sarua ngaronjat ...

                                               

Ékspéktasi Pitagoras

Nu dipiharep phitagoras rumus dimekarkeun ku Bill James estimasi jumlah game dina hiji tim baseball "kudu" meunang dumasar kana jumlah skor jeung aturanna. Watesan ieu asalna tina kasaruaan tina rumus Pythagoras pikeun ngitung panjang hypotenuse ...

                                               

Gelombang éléktromagnétik

Radiasi éléktromagnétik anu éléktromagnétik gelombang anu ngarambat sorangan di hiji kamar. Gelombang éléktromagnétik anu kawangun ku komponén listrik atawa wiring jeung komponén magnétik. Dua komponén ieu ngayun bulak-balik dina arah sudtna 90 o ...

                                               

Uyah (disambiguasi)

Uyah bisa ngarujuk kana sawatara hal: Uyah kimia: sanyawa ionik nu diwangun ku kation nu muatan positif jeung dua nu muatanana. Natrium klorida: sanyawa kimia jeung rumus molekul NaCl. Salt: a mineral nu rasana asin ilahar dipaké pikeun barang ol ...

                                               

Atropin

Atropin nyaéta ubar kelas antimuskarinik nyaéta ubar nu dipaké pikeun ngurangan motilitas peujit. Na rumus kimia C17H23NO3, ubar ieu ogé dipaké pikeun ngungkulan gejala karacunan insektisida, laju jantung lungsur, jeung prosedur praoperatif nu mi ...

                                               

Régrési Deming

Régrési Deming téh métodeu linear regression nu nangtukeun garis pangalusna pikeun susunan data nu patali. A regression ieu béda jeung régrési liniér dina count of kasalahan boh dina sumbu-x jeung y sumbu -. Contona, lamun data dina sumbu-x dipik ...

                                               

Adamantan

Adamantan atawa adamantana mangrupakeun sanyawa kimia kristainna tangtu tanwarna anu bauna jiga kamper, geus rumus kimia C 10 H 16, nyaéta hiji sikloalkana jeung pangbasajanna diamondoid. Molekul adamantan diwangun ku kombinasi tilu cingcin siklo ...

                                               

Dopamin

Dopamina dopamin atawa mangrupa hiji-neurotransmitter nu sadia dina rupa-rupa sato, boh vertebrata atawa hiji invertebrata. Dina otak manusa, ieu téh fenetilamina mangrupa hal anu ngaktifkeun lima rupa reséptor dopamin D 1, D 2, D 3, D 4, D 5, je ...

                                               

Celsius

Darajat Celsius nyaéta unit suhu anu asalna ti ngaran swédia astronom Anders Celsius, nu munggaran ngajukeun hiji sistem anu sarua jeung eta dina taun 1742. Ti taun 1750-an, skala nu disebut Centigrade skala, eta ngan sakadar robah Celsius dina t ...

                                               

Xilometazolin

Xilometazolin nyaéta bahan aktip anu perenahna di ubar semprot dina irung nu dipaké pikeun ngungkulan irung nu mangpet. Xilometazoline ubar dina bentuk semprot a atawa tétés keur irung nu bisa digunakeun pikeun ngungkulan paradangan jeung irung n ...

                                               

Kloropil

Kloropil nyaéta potosintétik héjo nu aya dina tutuwuhan, ganggang, jeung sianobaktéri. Ngaran ieu diturunkeun tina basa yunani kuna: kloros jeung fillon = daun. Kloropil nu pangkuatna nyerep bagian tina biru jeung beureum tina spéktrum éléktromag ...

                                               

Prazikuantel

Prazikuantel nu ngabogaan ngaran dagang Biltricide téh hiji ubar anu biasa dipaké pikeun ngubaran inféksi parasit, saperti worm s chistosoma jeung worm f asciola hepatica, sajaba ubar ieu ogé dipaké pikeun ngubaran sababaraha panyakit nu alatan c ...

                                               

Rokét

Rokét nu mangrupa alat nu jadi jembatan antara rohangan kamar tamu jeung bumi sarta banda-banda langit. Rokét-rokét nu kahiji waktu séjén kawas kembang seuneu,bung-bung eusi hideung tina areng, dijieun kahiji 13 di China, jeung ieu téh jadi hiji ...

                                               

Pikiran

Pikiran téh ide jeung prosés kaséhatan mental. Pamikiran ieu ngajadikeun eta mungkin pikeun hiji jalma pikeun ngagambarkeun dunya salaku model jeung méré treatment eta éféktif luyu jeung tujuan, rencana, jeung kahayang. Hiji kecap nu nujul kana k ...

                                               

Carita rahayat Indonésia

Carita rahayat Indonesia, nyaéta hiji wangun tradisi lisan nu sumebar kalawan tatalépa sakuliah nagara Indonesia. Di Indonésia, carita rahayat diperlukeun disebut jurig, tapi ngan urang dieu nu ngawengku wangun-wangun séjén anu leuwih lega. Sabab ...

                                               

Prakambrium

Prakambrium téh hiji ngaran nu teu otorisasi éon ti waktu kontak saméméh éon Fanerozoikum ayeuna. Prakambrium dimimitian nalika Bumi kabentuk jeung rengse dina awal periodé Kambrium. Acara digambarkeun dina bagian saméméha mangrupa bagian tina sa ...

                                               

Kabupatén Lampung Kalér

Kec ogé ka Kalér mangrupa salah sahiji kota di jawa Barat ogé, mangrupa Taratas, perlu disampurnakeun. Geus jadi kacamatan nu panggedéna di jawa Barat ogé ngawengku Kacamatan ogé Kalér Di pojok Katuhu Luhur tina District ogé ka Kulon jeung Kacama ...

                                               

Wewengkon Kansai

Wewengkon Kansai atawa ditulungan agronomi wewengkon Jepang téh aya di Tengah-Kaléreun pulo utama Jepang, Honshu. Wewengkon ieu ngawengku nu di préféktur Nara, Wakayama, Mie, Kyoto, Osaka, Hyōgo, jeung Iii. Kadang Fukui jeung Tokushima kaasup ogé ...

                                               

Gondwana

Gondwana nyaeta Superbuana heubeul nu bakal kira-kira 180 juta taun ka tukang. Buana geus dibeulah ka bumi urabg nyaho ayeuna: di Afrika, Amérika Kidul, jeung Antartika, nu benua India jeung Jazirah Arab. Buana teu dipikanyaho ka ayeuna ngan bias ...

                                               

J.K. Rowling

J. K. Rownling mangrupa salah sahiji novélis, tukang nulis skenario jeung produser film nu asal ti britania raya. Manéhna nyaéta panulis runtuyan implengan Harry Potter, ieu salah sahiji buku jeung franchise film nu paling kawentar sapanjang saja ...

                                               

Kabupatén Way Kanan

Ieu kacamatan mangrupa salah sahiji lima belas kabupatén / kota anu aya di Propinsi Rahayat. Ngaduhan wewengkon karajaan ieu wewengkon 3.921.63 km atawa sarua jeung 11 persén tina jumlah kolotna nu aya di Kacamatan sudut Katuhu Luhur. Ditilik ti ...

                                               

Artéfak

Artifak nyaéta hiji istilah anu mindeng dipaké ku arkéolog. Artifak atawa artefak nyaéta hiji alat-alat anu mangrupa hasil tina sajarah. Artifak ieu ngawengku sakabéh alat nu dijieun jeung dirobah ku urang jeung bisa pindah ti hiji tempat ka temp ...

                                               

Skala waktu géologis

Skala geologi waktu sistem dipaké ku para élmuwan pikeun ngagambarkeun sajarah Bumi dina kasus kajadian géologi atawa paléontologikal. Géologi dipisahkeun kana hiji unit jeung subunit, nu panggedéna di dunya dieusieun. Éon téh dibagi kana Jantung ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →