★ Free online encyclopedia. Did you know? page 359



                                               

Pengolahan citra

Processing image nyaéta salah sahiji cabang tina élmu téknologi informasi. Ngolah gambar ulukutek dina hiji usaha pikeun ngalakukeun transformasi image / citra jadi citra nu séjénna kalawan ngagunakeun téhnik nu tangtu.

                                               

Kompa

Hiji pompa mangrupa alat pikeun transfer cairan atawa adonan. Hiji pompa mindahkeun cairan ti hiji tempat nu geus leutik tekenan ka tempat nu dina tekanan nu leuwih gede, pikeun nungkulan béda tekenan téh tuluy energi nu diperlukeun. Hiji pompa p ...

                                               

Aquifer

Aquifer handapeun lapisan taneuh nu ngandung cai dina batu nu perméabel, atawa leupas bahan saperti di mana taneuh cai téh kudu digunakeun ku cara maké pompa ti sumur. Élmu ngeunaan aliran cai dina aquifer jeung karakter aquifer disebut hidrogéologi.

                                               

Okulasi

Okulasi mangrupa salah sahiji téhnik ngalobakeun tutuwuhan sacara végétatif ku cara maké lemah batang tina tutuwuhan ieu nyaeta tutuwuhan nu jadi dihijikeun cocog nu boga tujuan pikeun ngahijikeun sipat-sipat nu alus unggal komponén misalna tumuw ...

                                               

Dioda

Dina éléktronika, dioda nyaéta hiji komponén anu aya di antara arah gerak carrier sacara biaya. Prinsip dasar, nu dioda ngaliwatkeun hiji arus listrik pikeun hiji arah, tapi keuna yén éta kiwari lamun arahna jeung sabalikna. Ku kituna, dioda bisa ...

                                               

Kapasitor

Tempo Kapasitor komponén pikeun bahasan tipe husus. Kapasitor nyaéta hiji alat listrik nu bisa nyimpen énérgi dina médan listrik antara pasangan konduktor dina deukeut. Lamun voltase diterapkeun ka kapasitor, muatan listrik jeung leuwih badag nu ...

                                               

Éléktroforésis

Éléktroforésis nyaéta gerak hiji barang anu boga muatan listrik alatan pangaruh médan listrik. Sacara téoritis gerakan mangrupa hasil tina ayana Lorentz gaya patali jeung paripatan listrik dasar nu geus tara barang nu keur ditalungtik, jeung kaay ...

                                               

Éléktrokimia

Éléktrokimia nyaéta cabang tina kimia nu ngarupakeun ulikan ngeunaan réaksi nu lumangsung antara éléktronik konduktor jeung ionik konduktor. Lamun hiji réaksi kimia disababkeun ku voltase ti luar, atawa lamun voltase disababkeun ku réaksi kimia, ...

                                               

Éléktromagnétisme

Electromagnetism, dina fisika, nyaéta fénoména di mana hiji widang ngeprakkeun gaya dina hiji partikel nu haratis geus aya muatan listrik, jeung sabalikna jadi kapangaruhan ku hadirna jeung gerak partikel nu kapangaruhan. Médan magnét anu dihasil ...

                                               

Médan Listrik

Médan listrik nyaéta pikeun éfék anu ditimbulkan ku ayana muatan listrik, saperti éléktron, ion, atawa proton, di rohangan sakurilingna. Médan listrik ngabogaan unit N / C atawa jadi maca ka newton / coulomb. Médan listrik anu umumna diajarkeun d ...

                                               

Médan magnétik

Dina fisika, widang magnétik hiji widang nu nembus ruang jeung ngeprakkeun gaya magnétik dina muatan listrik jeung kalapa magnétik dua kutub. Médan magnétik kira-kira arus listrik, batang dua magnetik kutub, sarta médan listrik téh barobah. Usum ...

                                               

Radiasi éléktromagnétik

Radiasi éléktromagnétik anu éléktromagnétik gelombang anu ngarambat sorangan di hiji kamar. Gelombang éléktromagnétik anu kawangun ku komponén listrik atawa wiring jeung komponén magnétik. Dua komponén ieu ngayun bulak-balik dina arah juruna 90 o ...

                                               

Rohangan bébas

Rohangan bébas ngandung harti yén teu aya material atawa fénomena pikeun nyekel nepi jeung nu sejenna iwal ti fénomena nu keur dibikeun kiwari. Rohangan bébas pikeun jadi dianggap mangrupa kaayaan dasar éléktromagnétik widang. Énerji beam ngaramb ...

                                               

Rohangan kosong

A hampa ngandung harti yén teu aya matrial atawa fenomena fisika iwal fénoménaanu aya dina tinimbangan. Rohangan kosong nu dianggap kaayaan dasar medan elektromagnetik. Énergi beam nu ngarambat ngaliwatan rohangan kosong dina bentuk gelombang ele ...

                                               

Daur séksagenari

Daur séksagenari of China nyaéta hiji sistem siklik panomeran 60 sacara kombinasi dua-daur dasar, nu sapuluh Cabang ti Langit jeung ti nu dua belas Cabang tina Bumi.Geus dipaké sacara tradisional salaku cara pikeun nganomeran poé jeung taun, teu ...

                                               

Cangkilung

Cangkilung, Omphisa fuscidentalis, nu maranéhanana / Gegeremet anu hirup dina jero buku-buku tangkal awi. Cangkilung loba dimangpaatkeu ka eupan usum pikeun fishing, maraban sato piaraan saperti lauk arwana, jeung rupa-rupa manuk. Cangkilung pali ...

                                               

Gegeremet

Gegeremet, insék, atawa ieu mangrupa salah sahiji kelas sato invertebrata, takson anu paling lega ambahanana tina filum Artropoda. Insék ngawengku panglobana rupa sato di Bumi, aya 925.000 spésiés nu geus digambarkeun - leuwih ti gabungan golonga ...

                                               

Pararaton

Pararaton mangrupa salah sahiji karya sastra nepi ka jadi sumber sajarah karajaan Nila jeung Majapahit. Jadi Pararaton bisa disebut salaku hiji karya sastra sajarah, nu aya dina khazanah sastra Jawa, karya saperti ieu disebut Kadua.

                                               

Hanja

Hanja, atawa Hanmun, nu kadang ditarjamahkeun salaku karakter, China-korea, nyaéta hiji judul naskah Cina dina basa koréa, tapi ieu husus pikeun ngarujuk kana naskah-naskah téh nginjeum basa Kidul jeung jadi bagian tina basa geus ngaliwatan ngaga ...

                                               

Alfabét fonétik NATO

Alfabét fonétis NATO surat fonétik atawa aksara dina NATO paling loba dipaké di dunya tina radio-telefoni internasional. Surat pengeja anu bisa dipaké pikeun komunikasi sora boh ngaliwatan radio boh tina telepon jeung sakabeh bangsa di dunya pike ...

                                               

Alfabét Kirilik

Naskah Kiril atawa Sirilik Abjad nyaéta jenis aksara dipaké pikeun nulis genep Slavia basa asli lagu jeung loba basa sejen anu dipaké dina Sovyét, Asia, jeung Éropa Wétan.

                                               

Rungkun aksara Brahmi

Kaligrafi Rungkun aksara Brahmi, nyaéta rungkun aksara abugida. Aksara-aksara Brahmi umumna dipaké dina Asia Kidul, Afghanistan), Asia Tenggara, jeung mangrupa bagian ti Asia Tengah sarta Wétan. Rungkun aksara Brahmi nu turunan Brāhmī Naskah ti w ...

                                               

Dakuten

Dakuten, maca sapuluh-sapuluh, hiji tanda nyata diacritik anu mindeng dipaké dina suku kata kana Basa Jepang nunjukkeun yen konsonan hiji suku kata nu kudu dibaca. Handakuten, maca maru, nyata diacritik dipaké dina metoda pikeun dimimitian ku suk ...

                                               

Sokuon

Sokuon nyaéta simbol Jepang make rentang hiragana atawa katakana tsu leutik. Dina basa mayit téh disebut chiisai tsu "tsu" leutik, dibandingkeun jeung ukuran gedé tsu: Sokuon dipaké pikeun rupa-rupa tujuan. Salah sahijina anu keur dipidangkeun di ...

                                               

Yōon

Yōon atawa Youon aya ciri Basa Jepang nu morana ieu dijieun ku nambahkeun hiji sora-y. Yōon digambarkeun dina nganggo ahiran "dina"jeung kuring, saperti き ki, jeung sajaba vérsi nu leuwih leutik tina nu tilu "ka" y, ya, yu atawa mang. Contona, k ...

                                               

Alfabét Latin

Aksara tina abjad Latin atawa Surat ka Rum nyaéta aksara kahiji kalina yén ieu dipaké ku nu Rum nuliskeun Latin, kira-kira abad ka 7 saméméh Dipake. Maranéhanana diajar nulis ti urang Etruria. Sedengkeun urang Etruska diajar ti urang Yunani. Aksa ...

                                               

A

Hiji kahiji dina Aksara tina abjad Latin. Dina basa inggris, surat maca, wangun jumlah aes. Ieu surat asalna ti aksara yunani Α, sarta mindeng dipaké minangka lambang pikeun hareup muka buleud. Hiji ogé mindeng dipaké minangka ngaindikasikeun sal ...

                                               

B

B kadua hurup dina aksara tina abjad Latin. Dina basa Latin, jeung basa séjén dina umum, di mana eta biasana "jempol" dina dwibibir, hususna kecap, di letup dwibibir bersuara.

                                               

C

C katilu hurup dina aksara tina abjad Latin. Dina basa indonésia, di mana ieu disebut ce saperti dina basa inggris disebut cee, jeung maca. Dina kecap Latin aksara, hurup ieu melambang kecap /k, letup dina basa inggris-basa inggris tukang teu ber ...

                                               

D

D surat kaopat dina aksara tina abjad Latin. Dina basa Indonesia disebut dina, sedengkeun nu basa inggris jeung walanda disebut dee. Dina kecap Latin jeung basa Nagara, aksara ieu ngagambarkeun kecap /d, letup di rohangan-gigi bersuara.

                                               

E

E mangrupa hurup Latin abjad anu kalima. Dina basa inggris, ngaran dibaca. Hurup E anu paling dipaké dina basa inggris. Surat biasana ngagambarkeun sora / I / vokal teu buleud ka hareup ampir katutup.

                                               

F

F nyaéta hurup Latin alphabet ka-6. Ngaranna dina basa inggris, Indonésia, jeung Melayu nyaéta ef, jeung maca. Hurup ieu ilahar dipaké pikeun leungeun dina ditutup desis bibir-gigi nirsuara.

                                               

G

Hurup G atawa g nyaéta surat ke-7 dina aksara tina abjad Latin. Dina basa Indonesia jeung walanda, hurup G ngagambarkeun letup dina basa inggris-basa inggris tukang bersuara. Hurup G ieu ogé dipaké dina dwihuruf "ng" jadi katutup nasal inggris ta ...

                                               

H

H nyaéta surat ka 8 dina aksara tina abjad Latin. Di Indonesia, di mana eta anu disebut lamunan. Dina basa inggris, surat aitch, maca /ˈeɪtʃ/ atawa /ˈheɪtʃ/. Hurup ieu biasana "jempol" dina desis sora nirsuara.

                                               

I

Nu Semit, surat Yôdh bisa diturunkeun ti hiji piktogram ka "panangan" jeung "leungeun" asalna ti hiéroglif sarua jeung nu mawa nilai desis dina sirah kerongkongan bersuara /ʕ/ dina basa Mesir, tapi ieu pindah ka /j / siga y dina kecap "y" ku uran ...

                                               

J

J asalna bentuk aksara séjén mah, kitu surat ieu diturunkeun ti hiji hurup yunani iota. Wangun hurup leutik j téh dipaké dina Abad pertengahan ka ahir angka Romawi pikeun ngaganti eta mah. Pamakéan metoda dimimitian dina basa jerman Hulu Umur. Pe ...

                                               

K

Hurup K asalna ti aksara Κ kapa Yunani, nu dicokot tina surat bank dina abjad tina basa Semit, nu kabentuk lambang leungeun kabuka. Surat bank nu bisa injeuman ku Semit anu cicing di Mesir ti hiéroglif bentuk a "leungeun" ogé dipaké pikeun sora / ...

                                               

L

Aksara Anu diturunkeun tina wangun aksara nu Semitik "iteuk" atawa "embé" anu ngawakilan sora /l /. Ieu bisa jadi dumasar kana hiéroglif Tapi nu geus diadaptasi ku Semit pikeun tujuan nu nulis. Aksara yunani Lambda Λ surat anu badag atawa urang h ...

                                               

M

Bentuk hurup M téh asalna tina surat nu Fénisia Mem, ngaliwatan hurup yunani Mu Μ, μ. Surat Semit Mem kamungkinan badag "jempol" dina cai. Hal ieu dipikanyaho bahawa masarakat Semit anu hirup di Mesir kira-kira 2000 SM mengadaptasi hiérogif "eta" ...

                                               

N

Salah sahiji hiéroglif oray di Mesir Kuna ieu dipaké pikeun ngagambarkeun sora hurup J jiga dina kecap "j poé", alatan omongan Kolot pikeun "oray" berbunyi djet. Hal ieu dipercaya yen bangsa Semit dina Heubeul menyesuaikan hiéroglif ka kreasi kah ...

                                               

O

Hurup O téh asalna tina surat nu Semit ` Ayin panon éta ogé ditutup, kamungkinan desis dina sirah kerongkongan bersuara ʕ, ogé dilambangkan ku hurup arab ع `Ayn. Surat Semit dina bentuk asli nampaknya dipangaruhan ku bentuk hiéroglif Tapi pikeun ...

                                               

P

Hurup P téh asalna tina surat nu Proto-semitik Pi t anu hartosna yen "sungut", nu ogé leuwih handap tina aksara Fénisia pe, jeung hurup-hurup yunani Pi jeung Nagara anu ngembang ti aksara Fénisia, tapi. Nu ngagambarkeun sora / I / /p, nyaéta kons ...

                                               

Q

Hal ieu surat ka-17-dina aksara tina abjad Latin. Dina basa Indonésia, nu ngaran ieu, dina kecap tina basa inggris disebut cue saperti dina Basa Malayu, anu kyu.

                                               

R

Wangun surat Semit asal bisa dipangaruhan ti hiéroglif Tapi nu hartina "sirah", nu disebut t-p dina basa sunda Kuna Mesir, tapi ieu injeuman ku Semit pikeun lambang dipaké pikeun sora /r / sabab dina basa sunda, kecap "sirah" berbunyi Rêš ahirna ...

                                               

S

Surat Syin "huntu" tina rungkun basa Semitik kungsi "jempol" dina desis pascarongga-huntu nirsuara /ʃ/ - kawas dina kecap-kecap sy arat. Bentuk ieu asalna meureun hiji representasi tina huntu atawa buah tina harigu. Yunani teu ngandung sora /ʃ/ e ...

                                               

T

T nyaéta hurup Latin alphabet of the album anu ka-20. Dina basa Indonesia, anu disebut te nyaeta, dina basa inggris disebut majalengka, jeung maca. Surat ieu mangrupa hurup tina basa inggris nyaéta nu paling ilahar dipake dina basa inggris.

                                               

U

U surat tina aksara Latin tina album ka-21. Dina basa inggris, hurup u atawa ü, anu bisa dibaca bentuk jumlah ues. Biasana nu "jempol" pikeun kasang tukang dina buleud, nyaéta pikeun ngaganti fungsi hurup V nyaéta pikeun muka eta salaku lambang t ...

                                               

V

V nyaéta aksara tina abjad Latin album anu lebet-ka 22. Dina basa indonésia, di mana ieu disebut fe, sedengkeun dina basa inggris disebut vee, jeung maca.

                                               

W

W nyaéta hiji hurup Latin alphabet of the album anu lebet-ka 23. Dina basa Indonésia, aksara ieu ngaran urang boga, saperti dina basa inggris ngaranna double-u. Dina basa séjén nu séjén, kaasup jerman, hurup kawas hurup V tina basa inggris. Di sp ...

                                               

X

X nyaéta hurup indit-ka 24 dina aksara tina abjad Latin. Aksara ieu dibaca /ɛks /. Dina élmu fonétik, x ngarupakeun lambang tina IPA jeung X-SAMPA pikeun basa inggris desis inggris kamari nirsuara, kawas dwihuruf "sirah" dina kecap "husus" dina b ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →