★ Free online encyclopedia. Did you know? page 358



                                               

Rarakitan

Rarakitan mangrupa salah sahiji anu pang wanda sisindiran anu diwangun ku cangkang jeung eusi. Éta téh cangkang tina eusi anu aya dina papak dina puhuna. Sajaba ti éta, antara cangkang jeung eusi téh kudu sasora sarta murwakanti l panungtungna di ...

                                               

Rusdi jeung Misnem

Rusdi jeung Misnem téh judul bacaan barudak Sunda, karangan Dina Jayadireja jeung A. C. Deenik. Citakan kahiji buku ieu boga catetan taunan, sedengkeun nu kadua medal taun 1913, jeung eusi nu beda-beda dina sababaraha tempat. Rusdi jeung Misnem a ...

                                               

Rarangkén sang-

Rarangkén di - nu mangrupa salah sahiji rarangkén keur wangunan ieu dihasilkeun random kecap dina Basa sunda. Sacara umum rarangkén di - ngawangun wanda kecap sipat. Rarangkén di - eta teu ngalaman parobahan sora: alomorf kawas rarangkén N, - ata ...

                                               

Sésérok

Sésérok mangrupa salah sahiji pakakas dapur tradisional Sunda. Fungsi téh kudu miiskeun dahareun geus saukur réngsé goreng nyieun minyakna nyarudcudan, teu nyerep kana diet anjeun, utamana kadaharan anu goreng nyaeta nyieun jadi garing. Sakapeung ...

                                               

Asmarandana

Asmarandana lagu maranéhanana nu ngagambarkeun rasa sikep kahirupan di Buana atawa Bumi alam. Maranéhanana anu jumlahna 7 suku kata. Guru wilangan jeung guru lagu 81, 8a, 8o / e, 8i a, 7i / a, 8u, 8a Éling-éling mangka éling Rumingkang di bumi al ...

                                               

Gurisa

Gurisa lagu nu sipatna ngagambarkeun jelema nu ngalamun atawa malaweung. Hayang teuing geura beurang Geus beurang rek ka Sumedang Nagih ka nu boga hutang Mun meunang rek meuli soang Tapi najan henteu meunang Mo rék buru-buru mulang Rék terus gugu ...

                                               

Cikeruhan

Cikeruhan nyaeta tari tradisional nu dibawakeun jeung dimekarkeun di Cikeruh. Cikeruh éta sorangan, nyaéta hiji wewengkon di Jatinangor, Sumedang, Jawa Kulon. Tarianna eta nu dicokot ti mimiti polah jalma jeung sato.

                                               

Papantunan

Papantunan mangrupa salah sahiji wanda lagu dina lagu Cianjuran. Nya eta hiji alternatif pikeun wanda papantunan jeung wanda séjén, saperti jejemplangan, rarancagan, dedegungan, kakawén, mangu-mangu, jeung panambih.

                                               

Awi tamiang

Awi tamiang téh hiji tangkal awi leutik buku paranjang. Tamiang anu paling ilahar dipaké pikeun nyieun suling, toléat, sumpitan, atawa kawas. Awi tamiang ieu kawanoh ogé salaku awi ende, buluh tamiyang, trieng iges, ieuname. Awi tamiang dipaké di ...

                                               

Gendrum

Gendrum mengrupikeun kombinasi gendang jeung drum, dijieun tina Siswo Harsono taun dina taun 1992 pikeun pengembangan seni Gambang Semarang ieu diayakeun ku Fakultas Sastra Universitas Ieu Semarang. Minangka pamungkas gendang seni Gambang Semaran ...

                                               

Tatakrama pamingpin Sunda

Tatakrama pamingpin Sunda tatakrama atawa etika nu kudu dipiboga ku pamingpin Sunda. Tatakrama pamingpin Sunda ieu geus disebutkeun dina naskah kuna Salaku Siksa Kandang Karesian anu ditulis taun 1518 Dina Palanggeran pikeun megatkeun eta anu mas ...

                                               

Midadarén

Midadareni nyaeta kecap paranti jaman baheula, tumali jeung upacara nikahkeun, boh calon pangantén awéwé atawa lalaki, ti lima atawa saminggu kénéh satacan nikah teu meunang ka luar imah, komo indit inditan pasosoréan mah. Calon pangantén dijaga ...

                                               

Ngalamar

Ngalamar nyaéta salah sahii prosés ngajalankeun saméméh anjeun meunang nikah. Nu séjénna nyaéta minangka beungkeutan calon panganten awewe saméméh diayakeunna upacara. Aya sababaraha léngkah nu kudu dilakasanakeun kolot dua pihakananana pikeun bo ...

                                               

Numbas

Numbas bisa dihartikeun salaku "hadiah" pikeun panganten awewe hiji awewe nu geus pikeun ngajaga purity tug ka upacara. Acara numbas biasana nyieun tumpeng nu eusi daging hayam jeung deungeun sangu jeung nu lianna. Nu diundang dina acara numbas b ...

                                               

Seserahan

Seserahan mangrupa prosési masrahkeun babawaan atawa tanggeuyan ti panganten lalaki ka panganten awewe. Dina seserahan, pihak lalaki biasana mawa rupa-rupa barang, baju, duit, kaasup parabot rumah tangga jeung sato saboga-boga, mungguh, pikeun ba ...

                                               

Naskah kuno di Garut

Di handap ieu runtuyan daptar naskah kuno di garut: Tempat naskah: Desa Cangkuang, Kac. Leles. Kacamatan: Garut. (District: Regent) Ieu Kira-Kira. (It Was Around This) Kacamatan: Balubur Limbangan. (Districts: Balubur Limbangan) Tempat naskah: Dé ...

                                               

Dapur

Pawon atawa dapur a ieu rohangan imah nu di tukang, paranti mirun seuneu, masak, nyangu, jeung sajabana. Dina jaman baheula ieu mah dapur biasana sorondoy atanapi sosompang imah panggung. A bagian dapur aya parako jeung hawuna, seuneu anu sarupa ...

                                               

Imah Adat Penjalin

Imah adat Penjalin hiji imah adat nu aya di desa Panjalin Kidul, Kacamatan Sumberjaya, Barat Majaléngka. Eta sacara kateupastian imah adat ieu aya di koordinat 6º4151" LS dan 108º2125" EAST. Imah adat Penjalin nyaéta bukti sajarah atawa obyék par ...

                                               

Rumah Bubungan Tinggi

Rumah Bubungan Tinggi téh salah sahiji imah tradisional sélér imah Banjar dina Jeung Kidul, nu ikonnya imah Banjar alatan tipe ieu imah téh geus jadi imah adat has kulon Jeung Kidul.

                                               

Bangsul Agung

Bangsul Gede eta nyaeta hiji Rohangan nu ngabogaan podium, ieu rohangan aya dina komposisi inti KARATON KASEPUHAN. Perenahna di kidul tina BANGSAL PRABAYAKSA. Wangunan anu ogé disebut salaku bangsal panembahan nu ieu dimekarkeun husus pikeun Gust ...

                                               

Cukang

Nu ngabalukarkeun ka jadi badak, tina kai atawa awi, nu ngahaja digolérkeun tuah dina umur film atawa walungan, pameuntasan, sasak. Wangunan nu kawilang basajan, geus cukup pikeun indit ngaliwatan sajalmaeun. Bantuan anu teu rata, luhureun cukang ...

                                               

Igloo

Pikeun Igloo nu mangrupakeun program antarbeungeut basis data CDS / ISIS jeung WinISIS, tempo Igloo program. Hiji atawa hiji igloo nyaeta imah atawa tempat tinggal samentara, wangunna kubah jeung diwangun tina balok-balok salju. Sanajan éta téh h ...

                                               

Kantor

Kantor anu ngaranna waktu pikeun tempat nu dippaké dagang atawa pausahaan nu ngalir rutin. Kantor bisa jadi ngan kahiji atawa sarohangan atawa wangunan tingkat anu jangkung. Kantor téh sok dibagi jadi dua rupa, nu di dunya panggedéna jeung paling ...

                                               

Kuta

Prasasti ieu a luhur pager atawa témbok, nu wates nu wanguna istana kira-kira imah, istana, wewengkon, atawa hiji kota. Prasasti boga pungsi pikeun ngajaga imah atawa wangunan anu aya dijeroeunna tina sagala gangguan anu asalna ti luar, kitu ogé ...

                                               

Loténg

Loténg atawa level, nyaéta hiji wangunan nu leuwih ti hiji saundak rohanna. Hal ieu biasana di imah mah loténg atawa imah tingkat nu sok make tangga atawa jagged jadi rohangan luhurna. Dadasaran rohangan teu ngan dina dasar pelat tanah hungkul, p ...

                                               

Munara Pisa

Tower of Pisa ngaran munara anu jadi kareueus urang kota Pisa, Italia. Minangkana mah jadi landmark nya city of Pisa. Jangkungna Tower of Pisa nyaéta 56.70 méter, kalayan pinuh rubak bagéan handapna 4.09 méter. Saupama pikeun pindah dina ka luhur ...

                                               

Pager

Pager téh awi, kai atawa beusi jeung salianna tina kursus-kursus nu haratis luhurna dina wates pakarangan, kebon, atawa taman pikeun ciri jeung supaya ulah aya anu arasup salaku manéhna téh. Harti tina kata pager hal ieu kapanggih dina tarjamahan ...

                                               

Saung

Ahir nyaéta hiji wangunan leutik kawas hiji imah ngan teu pamadegan anjeun, gardu induk, ranggon. Tungtung nu paling ilahar katempo di sawah atawa kebon, dipaké pikeun istirahat, nungguan sawah, kebon, ingon-ingon, nunda dina alat, pupuk, jsb. Ah ...

                                               

Sayang

Nu tempat anu ngahaja dijieun pikeun nyumputkeun, pikeun nangtayungan barudak maranéhanana ti bahaya, pikeun nunjul kitu ogé tempat manuk jeung ternak di india kadin jeung ngagedékeun barudak maranéhanana. Sayang ieu dijieun alatan pangrojong kla ...

                                               

Tajug

Sadaya kali wangunan kagagalan muslim pikeun ngalaksanakeun ibadah, nu ukuran nu leuwih leutik jeung basajan ti nu ti masigit.Utamana di kampung, sadaya kali éta ogé jadi tempat pikeun barudak dialajar ngaderes ngaji jeung agama, di beurang di ka ...

                                               

Waduk

Aya hiji tembok tahanan cai anu dijieun tina sagala rupa batuan jeung taneuh. Cai anu dibendung baris dipaké pikeun nyumponan kaperluan masarakat antara séjén ka nu lian daya PLTA, penyediaan cai bersih, tempat rekréasi, kontrol Banjir, jeung saj ...

                                               

Binih

Nu binih gandum atawa pepetéan pelakaneun. Salah sahiji cara nu tutuwuhan ngahasilkeun hiji anyar pepelakan ti nu séjén nu sarua eta jeung perantara binih. Nu matak bisa kaluar tina cai nu diperlukeun, oksigén jeung panas. Cahya panonpoé anu loba ...

                                               

Hortikultura

Hortikultura nu ilahar disebut salaku budidaya ngebon / kebon, nyaeta bagean tina tatanén nu ogé ngawengku perikanan sarta kehutanan. Pepelakan of hortikultura anu bisa didahar salaku sakabeh anu bisa dipaké pikeun kadaharan manusa sarta mindeng ...

                                               

Palawija

Pepelakan di harpiah harti "tutuwuhan kadua". Kecap mangrupa hiji-hiji asal ti Sanskrit: phaladwija mangrupa hasil panén kadua salian ti sangu. Dina pengertian ayeuna, pepelakan ieu ngandung harti yén sakabéh tutuwuhan sausum anu dipelak dina lah ...

                                               

Péstisida

Péstisida anu substansi kimia jeung bahan séjén jeung jasad renik a ogé hiji virus nu dipaké pikeun ngadalikeun sagala rupa hama. Anu dimaksudkeun hama di dieu aya pisan wewengkon, nyaéta serangga, tungau, gulma, panyakit tutuwuhan disababkeun ku ...

                                               

Sawah

Sawah tanah anu digawé salila hiji tempat melak paré. Widang ieu kudu boga kakuatan dina cai naneum diluhureuna sabab tangkal dina sawaktu-waktu geus kakeueum cai. Pikeun karya kabutuhan cai pikeun widang paling ilahar nyokot kauntungan tina sist ...

                                               

IRQ

Di computing, nu ngaganggu paménta pikeun mintonkeun peta nginterupsi, jalur beus nu dipaké pikeun sinyal gangguan, atawa ka garis supply gangguan dina Programmable Ngeureunkeun Controller. Jalur gangguan sering diideéntifikaiskeun ku hiji indéks ...

                                               

Super Multi

Super Multi nyaéta hiji istilah nu teu resmi pikeun ngagambarkeun rupa pangrékam ka CD jeung DVD nu anjeun bisa nulis dina format CD-R, CD-RW, DVD-R / -RW, DVD-R / RW jeung DVD-RAM. Sababaraha pangrékam ogé bisa nulis dina format DVD-R DL jeung D ...

                                               

Finalisasi (cakram optik)

Nepi ka ahir, pikeun ngarengsekeun atawa ka finalisasi tina hiji cakram optik nyaéta hiji prosés nulis data ka ngarojong, saperti menu DVD, nu diréktori data, jeung sarua jeung hiji cakram optik pikeun dicoo dina hiji sistem anu teu tempat pikeun ...

                                               

Héjo

Héjo mangrupa warna nu ilahar katempo di alam. Loba tutuwuhan mucunghul héjo utamana alatan ayana sanyawa kimia nu katelah klorofil. Cahya panonpoé katempo ku jalma Bumi balukar tina ayana hiji atmosfir jeung sababaraha hal séjén sok kaciri dina ...

                                               

Pilot (pulpén)

Pulpén Pilot salah sahiji brand pulpén dijieun ku Pilot Pen Corporation, dumasar di Jepang. Pulpén téh populér di loba nagara, kaasup Indonésia, alatan kualitas luhur, nu hade jeung loba macemna.

                                               

Boboko

Boboko nyaeta susunan masak pikeun nyieun sangu dina kahirupan urang Sunda nu dijieun tina awi nu dianyam.Wangunna buleud tapi underneath ieu mah wangunna kotak nu sok disebut soko.Lian ti éta, boboko téh parabot dapur wawadahan tina anyaman awi, ...

                                               

Dulang

Nu hiji jati tradisional ti kai téh dipaké pikeun wadahna dina prosés masak sangu ku cara diseupan. Di kahiji pamakéan paranti ngarih, mangka kagagalan wadah ngakeul jeung nu paranti wadah béas.

                                               

Émbér

Émbér Walanda emmer mangrupa alat pikeun nahan cai pikeun wangunna silinder jeung vérikal, nu mangrupa bagian tina beban luhur jeung bagian handapna basa datar, biasana eta dilengkepan timbaan cacantél wangunna satengah buleud. Émbér geus dipaké ...

                                               

Rumus prédiksi Spearman-Brown

Rumus prédiksi nu Spéarman-Coklat ogé dipikanyaho salaku rumus ramalan Spearman-Brown nyaéta rumus hubungan reliabiliti psikometri kana panjangna uji: ρ x ∗ = N ρ x, x, 1 N − 1, ρ x {\displaystyle {\rho }_{xx}^{*}={\frac {N{\rho }_{xx}}{1 N-1{\rh ...

                                               

PH

pH atawa darajat kaasaman, hal ieu dipaké pikeun nyatakeun tingkat kaasaman dina pangleyur cai. Hormat pH nyaéta antara 0 ka 14. Salah sahiji solusi anu disebut nétral lamun ngabogaan nilai pH=7. Nilai pH&gt, nu 7 nunjukkeun yén leyuran ngabogaan ...

                                               

Sentral telepon

Dina widang telekomunikasi, tengah nelepon atawa puseur telepon atawa suwits telepon sistem komponén-komponén tina lagu nu nyambung ka omongan-omongan telepon. A station tengah wangunan fisik anu bisa dipaké pikeun ngaimahan jero alat tutuwuhan k ...

                                               

Daptar kode telepon di Indonésia

0656 - Tapaktuan. 0646 - Diréktur. (0646 - Director of the) 0652 - hal ieu alatan. 0643 - Takengon. 0645 - Lhokseumawe. 0657 - Bakongan. 0651 - Banda Aceh, Jantho, Lamno. 0655 - Meulaboh. 0659 - Blangpidie. 0653 - Sigli. 0644 - Bireuen. 0658 - Si ...

                                               

BRTI

Telekomunikasi miboga sipat anu robah teterusan, ampir heneuweuh tungtungna sarta sanggup ngarobah tatanan di muka bumi, ngarobah pola pikir manusa, mangaruhan laku-lampah sarta kahirupan umat manusa. Panyadia ayeuna geus jadi kaperluan hirup anu ...

                                               

Sajarah Telekomunikasi di Indonesia

Sajarah telekomunikasi di Indonesia saprak awal cénel telegraf nu ieu kahiji dibuka dina tanggal 23 oktober 1855 ku Pamaréntah Hindia walanda. Eta nyaeta channel jumlah éléktromagnétik telegraph anu nyambung Sarta jeung Buitenzorg. Dua taun sater ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →