★ Free online encyclopedia. Did you know? page 357



                                               

Reungit

Reungit téh anggota kulawarga Culicidae, serangga nu ngabogaan sapasang jangjang nu bisa jadi nilep, pasangan halter, nya awak langsing ngalegaan, jeung suku nu paranjang. Nu bikang kalolobaan spésiés reungit nyeuseup getih sato séjén, kaasup man ...

                                               

Véktor (biologi)

Dina widang épidemiologi, vektor nyaéta organisme nu sorangan teu ngabalukarkeun panyakit, tapi maranéhanana mawa inféksi tina patogén ti hiji inang ka nu séjén. Conto klasikna anu reungit Anopheles vektor pikeun kasakit malaria nyaéta ku cara ma ...

                                               

Kuman

Nu kuman atawa patogén ngandung harti yén agén biologis nu ngabalukarkeun panyakit atawa gering ka nu boga imah. Istilah ieu mindeng dipaké pikeun agén nu ngaruksak pisiologi normal sato atawa tutuwuhan multisélulér. Tapi, baktéri ogé bisa ngainf ...

                                               

Hormon

Hormon sarana kimia utusan ti hiji sél ka sél lianna. Sagala organisme multisélular ngahasilkeun hormon. Hormon nu paling dipikawanoh ti bangsa sato jeung manusa nu dihasilkeun ku kelenjar éndokrin of vertebrata, dina kanyataan, hormon anu dihasi ...

                                               

Ménopause

Ménopauseu numutkun lamun harti tina eureunna fisiologi daur haid, ti akar basa yunani meno jeung pausis. Sanajan kitu, dina kanyataanana, kuring ménopuseu leuwih ti ngan hiji eureunna haid, tapi eta pareumna jumlah sakabéh fungsi baranahan wanoj ...

                                               

Ostéoporosis

Ostéoporosis téh hiji kasakit tulang téh hiji kamunduran dina density mineral tulang, jeung karuksakan mikroarsitéktur balung, jeung parobahan dina komposisi protéin non-kolagén. Tulang ostéoporotik risiko luhur tina rengatna. Jeung nu kaséhatan ...

                                               

Raja Saudi Arabia

Raja karajaan Saudi Arabia nyaéta kapala nagara jeung pamingpin absolut of Saudi Arabia. Manéhna geus hiji kawajiban salaku pupuhu Monarki of Saudi arabia - Upacara Ti. Raja ieu Mobil ka Dua Masjid Suci. Ka darajat eta, nu kawijakan yurisdiksi ki ...

                                               

Républik Démokratik Arab Sahrawi

Républik Démokratik disparity antara dua wewengkon Arab anu salah sahiji nagara nu sabagiannana diakuan nu ngaklaim kadaulatan leuwih sakabéh wewengkon Western Sahara, urut jajahan Spanyol. RDAS ieu diproklamasikeun ku Polisario Hareup dina 27 pe ...

                                               

Bangladés

Bangladesh, resmina Républik Rahayat Bangladesh, nyaéta hiji nagara di Asia Kidul. Perenahna di Délta Gangga-Brahmaputra nu subur, Ngan salaku bagian tina wewengkon étnis jeung basa Benggala. Ngaran Bangladés hartina "Nagara Benggala" dina Basa B ...

                                               

Jepang

Japan. Pangaruh luar nu dituturkeun ku période isolasi nu panjang nu mangrupa salah sahiji ciri tina sajarah urang Jepang. Saprak pamakéan konstitusi dina taun 1947, Jepang make a konstitusional kapala nagara ayana kaisar jeung dpr nu dipilih, Pa ...

                                               

Malaysia

Malaysia is a federation 13 nagara di Asia Tenggara, dibentuk dina taun 1963. Nagara diwangun ku dua wewengkon geografis nu geus dipisahkeun ku Laut Cina Kidul: Malaysia sacara Barat atawa Semenanjung Malaysia dina Semenanjung Malaya nu biasa wat ...

                                               

Saudi Arabia

Karajaan Saudi Arabia nyaéta nagara panglegana di Jazirah Arab. Hal ieu diwatesan ku Jordan jeung kulon ka kalér, Iraq kalér jeung wétan téh ka kalér, Kuwait ka kalér, Qatar, Bahrain jeung Émirat Arab timur, Oman dina wétan ka korea, jeung Yaman ...

                                               

Sisi Bajo Nuévo

Sisi Bajo Nuévo, ogé dipikawanoh minangka Petrel mangrupa salah sahiji ngan "édit / édit sumber" jeung sabaabraja islét, ditutupan ku jukut, aya di Laut Karibia nyaéta barat 15°53 n 78°38 W, jeung munara suar di Kéi Low di 15°51 n 78°38 W. Komo l ...

                                               

Sisi Sérraniya

Sisi Ngajalankeun nyaéta hiji karang nu sabagianna tikerelep, kalawan sababaraha islét tanpa padumuk, di Laut Karibia beulah kulon. Sisi Ngajalankeun aya kira-kira 350 km kalér-wétaneun Punta Gorda, Nikaragua, jeung kira-kira 280 km kidul-kulon t ...

                                               

Emas

Emas atawa kancana nyaéta unsur kimia nu lambangna Contona, jeung jumlah atom 79. Ieu logam mulya geus ti bihari ka boga nilai luhur, boh pikeun perhiasan, hiji patung, atawa papaés wangunan / ornaméntasi. Di alam, logam ieu nu kapanggih dina ben ...

                                               

Pérak

Pérak nyaéta unsur kimia nu lambangna Ag, jeung jumlah atom 47. Ieu unsur kaasup logam transisi, konduktivitas listrikna nyaéta anu pang dominan gaya sakabéh unsur, nu defects genetik konduktivitas panasna téh nu paling dominan gaya logam. Ieu lo ...

                                               

0G

Langit bulao dicium sagara, jeung sagara swayed di langit biru. I wrote mah berkah dina biru langit jeung biru gelombang. Hawa anu seger isuk-isuk, jeung sagalana mana ogé pikeun anjeun, dina isuk-isuk geus cerah, kuring keukeuh anjeun ka dua kal ...

                                               

HSPA+

Robah HSPA nyaéta hiji standar pitalega wireless W-CDMA anu ditetepkeun ku 3GPP kaluaran 7 jeung kaluaran 8. Robah HSPA nawarkeun laju data nepi ka 42 Mbit / s dina downlink sarta 11 Mbit / s dina uplink jeung téknologi multiple input, langkung k ...

                                               

IS-95

No Sandard 95, nyaéta standar sélulér digital anu kahiji anu dumasar kana CDMAanu ditaratas tina Eta. Ngaran dagang pikeun ANU 95 téh cdmaOne. IS-95 ogé katelah TIA-EIA-95. cdmaOne Standar Telekomunikasi Mobil 2G nu make CDMA, nu maké cara aksés ...

                                               

Bandung Lautan Api

Kajadian Bandung Lautan Seuneu kajadian big nu lumangsung di alberta, Propinsi Jawa Barat, Indonésia, dina tanggal 24 Maret 1946, awal jam 21.00 23 oktober nepi ka Maret. Di tujuh jam, kira-kira 200.000 urang Sunda dibeuleum imah maranéhanana, ni ...

                                               

Gencatan pakarang

A cease-seuneu pangeureunan perang atawa konflik pakarang nu mana wae nu jenis samentara di salah sahiji pihak anu milu satuju pikeun ngeureunkeun paripolah agrésif ka silih. A gencatan senjata bisa disebut salaku bagian tina india wungkul, tapi ...

                                               

Réstorasi Méiji

Restorasi ti Méiji, ogé dipikawanoh minangka Meiji Ishin, Revolusi, atawa Pembaharuan, nyaeta runtuyan kajadian anu ngabalukarkeun parobahan dina naon pulitik, jeung sosial di Jepang. Acara ti 1866 ka 1869, salila periode tilu taun ti awal ahir E ...

                                               

Itō Hirobumi

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Itō. Pangeran Ito Hirobumi mangrupa salah sahiji pendiri Jepang Nyicingan-General of Korea, nu opat kali Perdana Menteri Jepang jeung genrō. Suematsu Kencho aya dina hukum adik Ito, nikah jeung putri ka ...

                                               

Saionji Kinmochi

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Saionji. Pangeran Saionji Kinmochi hiji politikus Jepang, kombo jeung dua kali Perdana Menteri Jepang.

                                               

Batu Rosetta

Batu Rosetta batu tina granodiorit bantuan panalungtikan albeum dina tarjamahan tina naskah kuna ditulis dina démotik basa Mesir, yunani, jeung hiroglif Mesir. Batu ieu dijieun dina taun 196 SM jeung kapanggih dina taun 1799. Sabab tina basa yuna ...

                                               

Ahmad Dahlan

Kiai Haji Ahmad Raya atawa Muhammad Darwis mangrupa salah sahiji greatest lalaki Pahlawan Nasional Indonesia jeung perintis parobahan Muslim di Indonesia jeung pangadeg Organisasi sarta pamingpin suku.

                                               

Aruji Kartawinata

Aruji Kartawinata téh salah sahiji urut Menteri Ngora Indonésia Pertahanan dina Kabinet Sjahrir II. Satamatna ti KATRESNA manéhna neruskeun atikan ka MULO di bandung. Réngsé ti aya manéhna digawé minangka guru, manéhna jadi kapala sakola SMP Isla ...

                                               

Cut Nyak Dhien

Cut nyaéta salah sahiji Pahlawan Nasional Indonesia ti Aceh anu bajoang ngalawan walanda dina Perang tina basa inggris. Sanggeus wewengkon HAL Mukim diserang, anjeunna ngungsi bari salakina Ibrahim Lamnga tempur ngalawan belanda. Ibrahim Lamnga t ...

                                               

Ki Tapa

Ieu nu Tapa atawa Kiyai Tapa, hiji sarjana, pahlawan Nasional of Venezuela. Ieu Tapa hiji teureuh ménak nu Province, lahir di Karaton Surasowan, putra Sultan Muhammad Zainal Abidin nu mawa kakawasaan Kasultanan Banten taun 1690-1733, di Propinsi ...

                                               

Mohamad Toha

Mohamad Toha téh pahlawan ti Bandung Kidul salami revolusi kamerdikaan. Lahir di Kota Bandung taun 1927. Indungna nu biasa anu asalna ti Kedunghalang, Bogor, defects genetik ramana ngantunkeun nalika Mohamad Toha sanajan manéhna ieu 2 taun heubeu ...

                                               

R.E. Martadinata

Laksamana Di Eddy Martadinata atawa leuwih dipikawanoh minangka R. E. Martadinata nyaéta salah sahiji nu kawentar ALRI jeung pahlawan nasional Indonesia. Manéhna tilar dunya lantaran kacilakaan helikopter di Kapala Gunung sarta dimakamkan di TMP ...

                                               

Sultan Ageng Tirtayasa

Sultan skala ti pesaing anak atawa Abdul Fatah nyaéta Sultan Banten anu ngabalad ka demak, lamun manéhna kolot 20 taun. Sultan skala ti pesaing anak digumelarkeun di Propinsi salila taun 1631, maot dina Sarta taun 1692. Sultan skala ti pesaing an ...

                                               

Tan Malaka

Tan Malaka atawa Allah nu gelar Datuk Sutan London lahir di Nagara Pandam Imah, Suliki, jeung lima Puluh Kota, Kulon Kalér, dina juni 2, 1897 - maot di désa Selopanggung, Kediri, Wétan, jawa Timur, 21 pébruari 1949 dina umur 51 taun heubeul. Pami ...

                                               

Toha Mochtar

Mochta,Toha mangrupa salah sahiji pamingpin lahir 17 September taun 1926 di Ngadiwuluh,Kediri,Wétan ka East,nikah jeung Tjitjih Sudarsih.Mochtar lestari 17 Méi taun 1992 dina Umum.Nénéh:Badarijah U. P.,Matuléssy,Jeung Léssy,Tati Mochtar,Élly,Guto ...

                                               

Karajaan Singasari

Singasari Atawa sok ditulis Nila jeung Singosari nyaéta karajaan Jawa Timur, nu diadegkeun ku Ken Arok di 1222. Lokasi karajaan anu ayeuna diperkirakeun di wewengkon Singasari, Filipina.

                                               

Naskah Wangsakerta

Wangsakerta naskah nujul ka grup naskah nu disusun ku Pangéran Wangsakerta pribadi atawa disusun ku "Panitia Wangsakerta". Dumasar kana eusi Pustaka Rajyarajya i Bhumi Nusantara parwa V sarga 5 nu mangrupa daptar salajengna maca, sahenteuna pikeu ...

                                               

Wangsakerta

Manéhna Wangsakerta, manéhna nu katilu Populasi, salah sahiji putra Panembahan Girilaya bareng jeung dua adi pamingpin Istana asalna ti sapupus pupusna bapana.

                                               

Klasisme

Klasisisme, ageung, gede, uvinersal. Nurutkeun shipley saméméh hal ieu dipikaharti yén anggapan tina klasik dunya Kulon anu pohara lega nu ngawengku hiji bentang ti Homer nepi ka abad ka-18, saméméh Umur nu Romanesque. Dina karya sastra tina alir ...

                                               

Adiparwa

Adiparwa téh parwa mimiti 18-parwa dina épos Ogé, parwa-parwa eta Sabhaparwa, Wanaparwa, Wirataparwa, Udyogaparwa, Bhismaparwa, Dronaparwa, Karnaparwa, Salyaparwa, Saupikaparwa, Striparwa, Shantiparwa, Anusasanaparwa, Aswamedikaparwa, Asramaparwa ...

                                               

Jatayu

Jatayu atawa nu ilahar disebut Jetayu mangrupa salah sahiji karakter pohara penting dina hindu epik buku ngandung pidana, Jatayu nyaéta putra bungsu Garuda Brihawan, Manuk tina raksasa Dewa Wisnu ieu téh boga dulur ngaranna Garuda Sempati. Jatayu ...

                                               

Rahwana

Manéhna, dina mitologi hindu nyaeta ėta palaku antagonis dina hindu epik buku ngandung pidana ngalawan Mary, manéhna digambarkeun boga 10 sirah matakna Nu disebut Sumber. Manéhna nyaéta raja Lanka sakaligus raja iblis. Putra Kecap padépokan deder ...

                                               

Lakun

Lakun ieu loba dipaké dina pangajaran teks, nu bagean nu kosong, jeung bagian anu leungit, atawa copong. Lamun dina ngabanding-banding téks naskah nempo hiji kecap, sababaraha kecap, atawa bagian anu leungit, ompong ", dipaké kaayaan disebut laku ...

                                               

Model Sastra Abrams

Model sastra Abrams anu jalan - jalan analisis karya sastra anu ngawengku nu make tina sagala aspek nu sasuai, nyaéta: a writer, semestaan, karya sastra sorangan. Omongan tina aspék - aspék nu dipimaksud diungkapkeun ku M. H. Abrams buku nu judul ...

                                               

Mémén

Mémén nu watesan nu dihijikeun, hartina dalang.Istilah ieu nu kapanggih dina naskah kuna Saperti Siksa Kanda ng Karesian. Unina: "Anjeun hayang nyaho di sakwéh ieu carita atawa Damarjati,Salaku Bayu,Jayaséna,Sédamana,Pu Jayakarma,buku nu ngandung ...

                                               

Naskah lontar

Naskah lontar mangrupa naskah-naskah téh bahanna tina lontar-daun, meunang neukteukan hiji panjang rata-rata kira-kira 20 cm. Ditulis ku pangot, leutik ngelik seukeut ka ahir, jeung sabangsa a raut. Hal ieu dumasar kana périodeuna, naskah-naskah ...

                                               

Nh. Dini

Nh. Chelsea ngaran péna tina Nurhayati Sri Hardini Siti Nukatin, lahir 29 pébruari 1936 di Semarang, Jawa Tengah, nyaéta nikah jeung diplomat perancis ngaran Yves Coffin. Nh. Dina salah sahiji pangarang wanoja paling produktif, nu mimiti nulis ti ...

                                               

Pada

Hiji beungkeutan rakitan maranéhanana anu diwangun ku sababaraha suku kata unggal suku kata ilahama ditulis ka sajajar-sajajar. Dina unggal pupuh béda-béda, boh nilik kana jumlah padalisanana sawangan réana engang dina unggal suku kata boh nilik ...

                                               

Kidung Sunda

Diaksés mangrupa salah sahiji karya sastra dina basa-Tengah dina wanda kakawin nu sigana datang ti Tukang, anu ditulis dina lontar-daun. Kakawin ieu nyaritakeun kajadian Perang heubeul inggris nu awal Raja hayam wuruk ti Majapahit nu keur néang p ...

                                               

Dongéng

Dongeng atawa dangiang mangrupa salah sahiji golongan carita dina wangun prosa. Nilik wandana jeung eusina dongéng téh kaasup rékaan baheula. Ilaharna carita anu pikeun barudak. Patempatan anu jadi latarna mindeng tétéla gambaran kaayaan baheula, ...

                                               

Sisindiran

Sisindiran téh asalna tina kecap sindir, anu ngandung harti omongan atawa kecap gawe, awalan kuring anu dibalibirkeun, henteu togmol. Dumasar kana hal éta, dina sastra Sunda anu disebut sisindiran téh nyaéta karya sastra nu ngagunakeun rakitan ba ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →