★ Free online encyclopedia. Did you know? page 356



                                               

Skétbor

Skétbor mangrupa kaulinan nu asalna di nagara California. Kahiji aya nu mid-taun1940-1950an, lamun para peselancar ti California di Amérika hayang kasampak hiji hal pikeun ditumpakan, lamun cai sagara aya nu make tina papan seluncur maranehna. Di ...

                                               

Tarucing cakra

Tarucing cakra mangrupa tatarucingan di bentuk kotak-kotak kosong, urang kudu dieusian ku kecap pituduhna geus disadiakeun. Biasana, éta kotak-kotak hideung jeung bodas. Bodas kotak téh dieusian ku kecap, salaku hiji kotak hideung nu misah antark ...

                                               

Aci

Aci atawa aci nyaéta karbohidrat kompléks atawa a group of polisakarida nu teu leyur dina cai. Aci hiji polimér karbohidrat anu dijieun loba unit glukosa anu dikombinasikeun ngagunakeun ikatan glikosidik anu dieusi jeung polimér. Polisakarida aci ...

                                               

Kalori

A kalori nyaeta hiji unit ukuran pikeun énergi, nu asal tina basa perancis mangrupa ka bisa diserep tina basa Latin kalor. Sanajan sacara umum leuwih loba dipaké di unit joule, unit tanaga, dina SI, kilokalori atawa Kalori anu masih dipaké pikeun ...

                                               

Lemak

Lemak nujul ka grup badag-molekul-molekul alam nu diwangun tina unsur karbon, hidrogen jeung oksigén nyaéta asam lemak, lilin, stérol, vitamin-vitamin anu nyampur jeung lemak monogliserida, digliserida, fosfolipid, glikolipid, terpenoid jeung saj ...

                                               

Vitamin

"Vitamin" molekul organik anu diperlukeun ku mahluk hirup dina jumlah nu saeutik mantuan dieu. Organisme nu kakurangan vitamin a bakal katarajang panyakit anu gejalana husus ka salian vitamin. Vitamin bisa digolongkeun dumasar kana kaleyuranana d ...

                                               

Pamrograman over-the-air

Programming nu leuwih deui-hawa bisa nujul ka free-to-air, terestrial televisi, atawa eusi mobile dunya, leuwih-the-air service provisioning, over-the-air provisioning atawa leuwih deui-hawa ti administrasi, métodeu pikeun ngadistribusikeun ka up ...

                                               

Siaran

Siaran nyaéta distribusi sinyal sora jeung / atawa gambar anu ngirimkeun program-program ka para pamiarsa atawa jangka panjang. Aya rupa-rupa sistem siaran. Sistem release loba nyaéta siaran lokal sawates hiji wewengkon kota jeung wewengkon anu l ...

                                               

Agrikultur

Tatanén mangrupa prosés ngahasilkeun dahareun, parab, serat, jeung hasil nu dipiharep tina budidaya saperti tutuwuhan jeung sato ingon-ingon. Pertanian jeung watesan nu sarua jalma jeung tatanén.

                                               

Agribisnis

Agribisnis, salaku élmu, eta nujul ka runtuyan science piekuen pikeun nyokot kaputusan, ieu téh hiji élmu bisnis, manajemén, sistem élmu komunikasi jeung élmu ngeunaan pangrojong ieu bisa dilarapkeun ka nu ngagerakeun produksi pertanian, peternak ...

                                               

Akad Nikah

Nikah mangrupa salah sahiji runtuyan acara utama dina upacara nikah di islami. Biasana upacara ieu dilaksanakeun di masigit atawa balé nyungcung. Tapi kiwarikeun loba ogé nu ngayakeun hiji upacara di imah téh imah panganten awewe pamajikan, ku ja ...

                                               

Dinar Bahrain

Bahraini Dinar hiji tukeur of sri lanka. Bahraini Dinar leuwih salaku leutik éta dibagi kana 1000 Fils. Tukeur ieu diwanohkeun dina taun 1965, ngaganti Teluk Rupia dina nilai 10 Rupia = 1 dinar. Bahraini Dinar biasana dimidangkeun jeung 3 angkat ...

                                               

Riyal Saudi Arabia

Riyal Saudi Arabia nyaéta uangna Saudi Arabia, disingget jadi ر.س atawa SR. Tukeur ieu dibagi kana 100 Halala. Ghirsy / Qirsy nyaéta sarua jeung 5-Halala.

                                               

Pasar Céplak

Pasar Céplak téh hiji pasar nu nyadiakeun kadaharan pikeun kadaharan nu sarua ka Akar. Kecap céplak atawa nyéplak aya sora nu datang kaluar lamun dahar alatan sungut kabuka. Nurutkeun padagang nu geus lila jadi sales di pasar Céplak, ngaran cépla ...

                                               

ISO 4217

ISO 4217 standar dipedal ku Organisasi Standarisasi Internasional, nu boga hak pikeun nangtukeun hiji tukeur, kode nagara jeung rujukan pikeun unit-unit leutik éta dibagi kana tilu tabel: Tabél A. 3 – Daptar kode pikeun historis dénominasi mata u ...

                                               

Produk doméstik bruto

Dina widang ékonomi, nu produk domestic gross nyaéta nilai pasar sakabéh aset jeung jasa dihasilkeun ku hiji nagara dina hiji periode. GDP mangrupa salah sahiji cara pikeun ngétangan sharing nasional. GDP séjén sarta nasional gross produk alatan ...

                                               

Sarikat béa cukai

Salah sahiji sarikat adat nu rupa-rupa block dagang nu diwangun ku hiji wewengkon dagang bébas jeung adat luar ka masarakat. Nagara anu nanggungjawaban kana sadaya pikeun boga kawijakan padagangan luar, tapi dina sababaraha kasus eta dipaké kuota ...

                                               

Manat Azerbaijan

Manat nyaéta mata uang Azerbaijan. Tukeur ieu dibagi kana qəpik. Kecap manat injeuman ti "moneta" nyaéta dilapalkeun "maneta". Manat bisa ngarah ogé ka Soviet ruble dina basa Azerbaijan jeung basa turkmén. Lambang Manat, kurangna kiwari dikodéan ...

                                               

Kasaimbangan Kamampuh Balanja

Kasaimbangan kamampuh balanja, dina élmu ékonomi nyaéta hiji métode anu dipaké pikeun ngitung alternatif pikeun nilai tukar antara currencies tina dua nagara. PPP ukuran sabaraha jumlah hiji tukeur dipaké pikeun beubeulian dina ukuran internasion ...

                                               

Lini di Kapuloan Mentawai

Jalur di Mentawai 2010 ka kajadian dina tanggal 25 oktober, 2010, jeung skala 7.7 MW. Lini ieu lumangsung dina leupas basisir Sumatra, Indonesia. Amérika Sarikat nyaéta Géological Survey the web nyaeta gempa anu lumangsung jam 21:42 waktu lokal, ...

                                               

Skala Mercalli

Skala Mercalli dijieun ku ahli Jeung ngaran Giuseppe Mercalli. Skala Mercalli ieu dipaké pikeun ngukur kakuatan lini dumasar kana informasi ti jalma anu salamet ti lini jeung pikeun ngabandingkeun tingkat karuksakan anu ditimbulkeun tina garis nu ...

                                               

Séismométer

Séismométer nyaéta hiji alat atawa geter sensor, nu dipaké pikeun ngadeteksi hiji lini atawa geter di pabeungeutan taneuh. Hasil rekaman tina ieu disebut séismogram. Prototip alat nurutkeun kahiji taun 132 SM ku matematikawan ti Dinasti Han ngara ...

                                               

Sésar

Sésar atawa anjeun lepat retakan dina babatuan nu nunjukkeun ayana gerak relatif. Sésar kajadian utama di toong di bumi mangrupa hasil ngagésér gerak jeung zona sésar aktip pikeun parabot nu maké kamungkinan ayana garis. Lini disababkeun ku pamak ...

                                               

Kōki Hirota

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Hirota. Kōki Hirota nyaeta diplomat, politisi Jepang jeung Perdana Mentri Jepang ka 32-9 Maret 1936 nepi ka 2 pebruari 1937.

                                               

Kabayan

Jones nyaéta ngaran hiji tokoh imajinatif Pamaké masarakat umum dianggap salaku manusa lucu, polos, puguh, tapi eta sakaligus calakan. Carita-carita lucu ngeunaan Kabayan nu sumebar di masarakat Sunda téh kawilang loba pisan, mekar dina budaya li ...

                                               

UN/LOCODE

UN / LOCODE nyaéta hiji nu unggal kode geografis anu jadi diwangun jeung diurus ku Komisi Ékonomi tina pasarikatan bangsa-BANGSA pikeun Éropa, hiji unit perserikatan bangsa-BANGSA. UN / LOCODE nangtukeun néarly 50000 kode unsur ka lokasi jeung fu ...

                                               

Grafik kadali

Dina statistik proses kontrol charts, kawanoh ogé salaku grafik Shewhart atawa bagan prosés tina paripolah hiji alat anu digunakeun dina prosés pabrik atawa bisnis pikeun ngahontal di hiji state of statistical control atawa henteu. Lamun chart nu ...

                                               

Aqua (cai mineral)

Tirto Utomo 1930-1994 manéhna merintis lahirna industri cai nginum dina bungkusan BOTTLED cai di Indonésia ngaliwatan PT Jeung Mississippi dina tanggal 23 pébruari 1973. Ngaran Aqua geus kajojo ka sauran cai dina bungkusan tina AMDKanu séjén mére ...

                                               

KLM Royal Dutch Airlines

KLM Royal walanda Airlines nu bagian Air France-KLM. saméméh ngahiji jeung Hawa Perancis, KLM urang hiji pausahaan jalma nasional Nu. KLM nyaéta pesawat pangangkut pangkahotna di dunya. Air France-KLM nyaéta pesawat pangangkut utama perancis jeun ...

                                               

Hotel

Hotel nyaeta hiji wangunan, lambang, pausahaan atawa usaha akomodasi nu nyadiakeun pelayanan jasa panginapan, nyadiakeun kadaharan jeung inuman sarta fasilitas jasa lianna anu sakabéh pelayanan éta téh keur masarakat umum, boh nu meuting di éta h ...

                                               

Axis

PT SUMBU Telekom Indonesia, hiji operator telepon nu nyadiakeun ladenan jaringan mobile di Indonesia sacara panganyarna. Natrindo Telepon Sélulér nyaéta pikeun panyadia ladenan nu make merek SAJARAH ". NTS ngaliwatan jaman SUMBU-jeung nyadiakeun ...

                                               

Indosat

Lintasarta: nu panyadia Ladénan komunikasi data nu nanggo laju ka luhur jeung service integrasi jeung mumule ladenan jaringan perusahaan nu geus kawengku di Indonésia ieu mangrupa Taratas, perlu disampurnakeun. Indosat Perusahaan: ieu téh Hiji te ...

                                               

Telkom Indonesia

Telkom Indonesia, mangrupa salah sahiji Usaha Milik Nagara nu usahana di widang panyadiaan panyadia ladénan, nyaeta panyadia telekomunikasi pikeun cicing jeung panyadia usik di amérika sarikat. Telkom nyaéta pausahaan pikeun nelepon paling badag ...

                                               

Telkomsel

Telkomsel mangrupa salah sahiji parusahaan panyadia mobile dina basa sunda. Telkomsel mangrupa anak perusahaan ti PT. Telkom Indonesia. Posisi Telkomsel nyaeta operator seluler paling gedé di indonésia dina jumlah pelanggan kusabab sukses ngahont ...

                                               

XL Axiata

Xl axiata mangrupakeun salah sahiji pausahaan di Indonesia nu muka layanan dina jaringan telepon sélulér nu ngadegkeun tanggal 6 oktober 1989 dina nami Grahametropolitan Lestari, nu paling di dina trade jeung layanan ka masarakat. Genep taun sala ...

                                               

Gemstar

Gemstar-TV Guide International, Inc. ieu téh hiji pausahaan media nyaéta pikeun méré hiji lisénsi pikeun téknologi program pituduh interaktif operator multikanal, saperti ka panyadia televisi kabel jeung satelit, jeung pabrik éléktronika konsumén ...

                                               

Yahudi

Bangsa yahudi ayeuna jadi bangsa urang paling rame diomongkeun baleréa jalema nu kira-kira dunya ieu, nu bangsa yahudi mah hiji bangsa anu dianggap paling sarakah, jeung kalolobaan bengal tapi ogé paling calakan. Pikeun umat islam atawa kristen b ...

                                               

Lignin

Lignin mangrupakeun sanyawa kimia nu ilahar aya di kai salaku bagian integral dina pinding sél tutuwuhan, utamana trahéid, serat, silem, jeung skléréid. Sanyawa ieu téh kaasup sanyawa organik nu panggedéna di alam nu panghandapna tina selulosa. K ...

                                               

Pinding sél

Nu tembok sél anu kurang leuwihna, aya hiji lapisan padet ngubeng sél baktéri, archaea, fungi, tutuwuhan, jeung ganggang. Dina sato jeung lolobana protista anu ngan boga mémbran sél tanpa pinding sél. Lamun sélna diruksak, contona, pamakéan énzim ...

                                               

Réspirasi sélulér

Vérsi Aksara / ᮗᮦᮁᮞᮤ ᮃᮊ᮪ᮞᮛ Réspirasi sélular dina penerbitan réaksi-réaksi jeung prosés métabolismeu nu nyokot tempat dina sél pikeun ngahasilkeun énergi konsumsi biokimia molekul-molekul ti bahan bakar jeung sékrési produk runtahna. Réaksi nu au ...

                                               

ᮛᮦᮞ᮪ᮕᮤᮛᮞᮤ ᮞᮦᮜᮥᮜᮦᮁ

ᮗᮦᮁᮞᮤ ᮜᮒᮤᮔ᮪ / Vérsi Latin ᮛᮦᮞ᮪ᮕᮤᮛᮞᮤ ᮞᮦᮜᮥᮜᮦᮁ ᮙᮨᮓᮁᮊᮩᮔ᮪ ᮛᮦᮃᮊ᮪ᮞᮤ-ᮛᮦᮃᮊ᮪ᮞᮤ ᮏᮩᮀ ᮕᮢᮧᮞᮦᮞ᮪ ᮙᮦᮒᮘᮧᮜᮤᮞ᮪ᮙᮨᮅ ᮔᮥ ᮜᮥᮙᮀᮞᮥᮀ ᮓᮤ ᮏᮨᮛᮧ ᮞᮦᮜ᮪ ᮕᮤᮊᮩᮔ᮪ ᮍᮠᮞᮤᮜ᮪ᮊᮩᮔ᮪ ᮆᮔᮦᮁᮌᮤ ᮘᮤᮇᮊᮤᮙᮤᮃᮝᮤ ᮒᮤᮔ ᮙᮧᮜᮨᮊᮥᮜ᮪-ᮙᮧᮜᮨᮊᮥᮜ᮪ ᮞᮥᮜᮥᮂ ᮞᮁᮒ ᮍᮜᮩᮕᮞ᮪ᮊᮩᮔ᮪ ᮕᮢᮧᮓᮥᮊ᮪ ᮛᮥᮔ᮪ᮒᮂᮔ. ᮛᮦᮃᮊ᮪ᮞᮤ ᮃᮔᮥ ᮃᮅᮘ᮪ ᮓᮤᮔ ᮛᮦᮞ᮪ᮕᮤᮛᮞᮤ ᮑ ...

                                               

Antigén leukosit manusa

Sistem antigén leukosit manusa nyaéta ngaran lokus-lokus tina gén nu code pikeun kompléks histokompatibilitas utama di manusa. Super-lokus ngandung loba gén dina nu tumali jeung fungsi sistim imun manusa. Gene nu aya dina kromosom 6, nu code pike ...

                                               

Salésma

Salésma nyaéta kasakit jero irung sok léhoan nu mana wae nu waktu, tampolana sok sababaraha hal eta ku batuk eta sadayana. Lamun software pileg, dituduhkeun ku nyoba katarépa biasana dimimitian ku nu mana wae nu haben bersin atawa uuseupeun ngaja ...

                                               

Tuberkulosis

Tbc téh hiji kasakit inféksi alatan baktéri Mycobacterium tuberculosis, nu utamana serangan bayah, tapi ogé bisa nyerang sistim saraf puseur, sistim limfa, sistim sirkulasi, tulang, jeung kecap akses. Tbc téh hiji kasakit inféksi paling bahaya, l ...

                                               

Méncrét

Méncrét atawa Diaré nyaéta gangguan nyerepna cai dina peujit badag nepi ka hampas kadaharan nu dikaluarkeun awak sistem pikeun éncér. Hiji jalma disebut méncrét lamun anjeun miceun leuwih ti tilu kali dina sapoé nu dibarengan ku ngarobah tina fas ...

                                               

Saluran cerna

Saluran cerna nyaéta sistem organ dina sato multisél narima jeung nyerna dahareun salila ieu jadi énergi jeung zat gizi jeung miceun sésana. Saluran cerna anu beda-beda di unggal organisme.

                                               

Hémoglobin

Hémoglobin mangrupakeun hiji métaloprotéin pangakut oksigén nu ngandung beusi dina sél beureum dina getih mamalia jeung sato lianna. Hémoglobin jeung oksigén ti bayah pikeun ngurangan awak, saperti otot. Ngaran "hémoglobin" ti heme jeung globin, ...

                                               

Plasma getih

Plasma getih téh hiji komponén cairan dina getih, nu tempat pikeun suspénsina sél jeung dina sél getih. Plasma dina getih téh 55% tina volumena, nu diwangun ku cai jeung protéin, glukosa, faktor koagulasi, mineral ion, hormon jeung karbon dioksid ...

                                               

Sél getih beureum

Sél getih beureum nu sél getih nu paling umum nu tanggung jawab jeung oksigén tina bayah atawa insang of vertebrata jaringan-jaringan awak ngaliwatan getih. Dina istilah médis, sél getih beureum nu katelah RBC, hématid, atawa éritrosit. Sistosit ...

                                               

Cacar

Cacar nyaeta panyakit kulit anu disababkeun ku virus. Panyakit ieu ditandaan ku ayana gelembung nu eusi cairan dina kulit jeung selaput lendir. Sacara umum, cacar bisa dibédakeun kana dua rupa nyaéta biasa cacar jeung cacar dina cai. Cacar nyaeta ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →