★ Free online encyclopedia. Did you know? page 355



                                               

Opieun

Opieun mangrupa istilah pikeun kadaharan anu teu menu utama. Dahareun anu dianggap opieun nu pangan pikeun ngaleungitkeun rasa lapar for jauh, jeung méré saeutik energi pikeun awak, atawa geus didahar pikeun mahluk maranehna sigana.

                                               

Permén

Permén anu asal tina kecap ti basa pérsia dina mangsa nu nyebutkeun tina gula tiwu, jeung meureun ogé ti basa Sansekerta khanda ", hartina sapotong ". Permén ogé disebut salaku gula-gula nyaéta salah sahiji kadaharan nu umumna ngabogaan rasa amis ...

                                               

Pizza

Pizza baking nu dibeuleum ka asal italia dijieun salaku roti tina rata-rata periode saos tomat jeung kiju pondok, luhur minedeng sababaraha kawas hiji sosis atawa zaitun. Kecap Pizza dipercaya ti italia hartina "titik" nu di waktu jadi kecap tina ...

                                               

Ragi

Kapang nyaeta tutuwuhan sél nyaeta hiji anu leutik jadi teu bisa ditempo tanpa ngagunakeun mikroskop. Tapi ragi bisa ditempo alatan ragi ka tumuwuh jadi hiji grup-grup, anu diwangun ti loba pabrik kapang pikeun tumuwuh babarengan. Koloni of kapan ...

                                               

Roti

Roti mangrupa salah sahiji anu pang pangan. Bahan utama basa roti tipung gandum jeung cai nu difermentasikeun ku kapang, tapi ogé nu teu make ragi. Kamajuan téknologi manusa pikeun nyieun roti anu bisa diolah jeung jumlah bahan saperti uyah, miny ...

                                               

Roti unyil

Roti unyil roti nu ngabogaan ukuran leuwih leutik batan nu ti roti ka kasus séjén. Gedena ngan sakeupeul atawa ngan sahuapeun, sanajan éta téh hiji leutik roti unyil keur patut kawentar jeung dina acara utamana di kota-kota." Roti unyil téh sarua ...

                                               

Rujak

Kadaharan lada dijieun tina rupa-rupa buah anu ngora atawa beubeutian. Bubuahan jeung beubeutian dijieun rujak biasana buah ngora, jawa kareta, telenges, kadongdong, bangkuang, jsté. Nyieunna kawilang babari. Rupa-rupa bahan nu disebut di luhur d ...

                                               

Rujak cingur

Rujak cingur nyaéta kadaharan anu bahanna dasarna tina biwir jeung irung sapi anu meunang ngasakan. Kaasup hiji asakan tradisional nu asalna ti wewengkon Wétan, utamana ti kota Surabaya. Kecap cingur sorangan panawaran pikeun nyebut kana sungut s ...

                                               

Rujak juhi

Rujak juhi nyaéta kadaharan anu dijieun ti campuran dua budaya, aya no séjén Cina jeug Batawi. Hayu juhi sorangan taya lain lauk sotong atawa cumi-cumi saos uduh. Bahan pikeun nyampuran eta juhi, saperti: apu, tahu goréng, bonténg, nunda éndog, é ...

                                               

Sagu

Sagu hiji powder nu eusi olahan tina tangkal kirai. Tipung sagu geus ciri fisik sarua jeung tipung tapioka. Dina hiji resep masak, tipung sagu téh kawilang hésé pikeun didapet dina leuwih sering dipake tinimbang digentoskeun jeung tipung tapioka ...

                                               

Sambel

Sambel pets / réncang sangu tradisional masarakat Malayu dina wujud kawas saos anu anjeun salawasna maké céngék atawa cabé, waktu ieu maranéhanana sigana condong ka orok. Bentuk saos ieu dihasilkeun tina cara nyieunna, ku jalan diréndos dina coét ...

                                               

Sarimi

Sarimih atawa Sarimi brand instan puseur nu populér di Indonésia, dihasilkeun ku PT. Indofood CBP Sukses Makmur Tbk, baheulana taun dina taun 1982. Dina 2007, Sarimi Lokal Koya dihasilkeun, jeung loba tékstur, saperti Lemon Jus jeung Pedasss. Dua ...

                                               

Sawo

Sawo anu disebut neesbery atawa sapodilas aya nu pepelakan buah mangrupa hal anu asalna ti Salah sahiji Amérika Tengah, Mexico jeung Hindia Barat. Tapi, di Indonésia, tutuwuhan sawo geus lila dipikawanoh sarta loba dipelak pikeun ngamimitian ti h ...

                                               

Semur

Semur mangrupa olahan daging anu dikulub sajarah sup warna coklat lantaran dina prosés ngolahna make tengah amis, bawang beureum, bawang, pala jeung cengkéh. Lg sacara amis nu dijieun tina kécap hideung mangrupakeun bahan penting dina prosés ngol ...

                                               

Soba

Soba 蕎麦 そば atawa, Soba? ieu salah sahiji rupa puseur Jepang nyaeta plugin tina tipung buckwheat sisikian buk. Dina basa Jepang, nu make tina sereal buckwheat sok disebut jadi-soba. Sajaba ti éta, watesan soba osok ditetepkeun minangka puseur ...

                                               

Sop

Sajaba tékstur nu ngeunah sarta haneutna anu nyieun beuteung merenah, sop ogé boga mangpaat séjén utamana dina usum hujan kieu, cuaca meded sarta hawa jadi tiis. Pangngeunahna ngarasaan sop haneut, sanajan henteu lapar, lamun beuteung dieusi hiji ...

                                               

Soto

Keju mangrupa kadaharan has Indonésia anu dijieun tina cai kaldu daging jeung sayuran. Bahan daging nu ilahar dipaké pikeun nyieun keju teh taya lian ti daging hayam jeung daging sapi, aya ogé anu ngamangpaatkeu daging embé, lain daging babi. Eta ...

                                               

Soto Batawi

Lokal Batawi téh kadaharan lokal sistem nu boga ciri nu mandiri tina wewengkon Kota. Eusi ieu ampir sarua jeung Administrasi lokal atawa keju nu saméméh, tapi bahan dasarna nu tina daging ogé pikeun make daging tina jeroan. Dina Kuahna soto Bataw ...

                                               

Soto hayam

Soto Hayam nyaeta dahareun has Indonésia anu dijieun ti kaldu daging sarta sayuran. Daging nyaéta nu paling ilahar dipake keur sapi jeung hayam. Sagala rupa wewengkon di Indonesia, geus a jenis keju of sorangan, jeung eusi nu berbeda-beda, conton ...

                                               

Soto Jepara

Kiju jepara téh hiji keju anu dijieun jeung ngabogaan ciri nu mandiri kota jepara. Sarérétan ieu keju téh sarua baé jeung keju hayam-batur, pédah dina rasa sop, cai, atawa kaldu leuwih gurih ti nu lokal hayam dina séjén. Kitu oge dina bumbu nu di ...

                                               

Soto Kediri

Soto Kediri kadaharan lokal sistem nu boga ciri mandiri ti Kota Kediri, East Java. Eusi jeung bahan dasarna nu paling sarua jeung nu Suci kiju atawa keju di india, pédah manéhna kuahna dijieunna tina cipati jeung tékstur leuwih gurih. Taya lian d ...

                                               

Soto Kudus

Kiju Suci nyaeta opak anu dijieun jeung ngabogaan ciri nu mandiri kota Suci. Sakarérétan ieu keju téh sarua baé jeung keju hayam-batur, pédah dina ngawadahan lokal Suci anu make mangkok nu leuwih leutik. Ieu téh dina dasar bahan anu dipaké, saper ...

                                               

Soto Lamongan

Soto Lamongan kadaharan lokal sistem nu boga ciri mandiri ti wewengkon Lamongan. Eusi bahan dasarna ampir sarua jeung nu Suci kiju atawa keju di india, taya lian daging hayam, bihun, kol jeung bungbu-bungbu. Aya ogé hiji alternatif pikeun soto La ...

                                               

Soto Madura

Administrasi lokal kadaharan lokal sistem nu boga ciri nu mandiri Administrasi lokal. Eusi jeung bahan dasarna nu paling sarua jeung lokal Batawi atawa lokal di india, aya sejen daging sapi, kulub endog, nu goréng kentang jeung togé. Aya ogé hiji ...

                                               

Soto Padang

Keju nyaeta opak anu dijieun jeung ngabogaan ciri nu mandiri ti kota ka Leuweung. Ciri mandirina taya nu alat, bahan dasarna nu sapi nu digoréng nepi ka garing. Ieu téh daging sapi saméméhna dikulub kahiji hiji nepi ka asak, ieu ngan di siksikan ...

                                               

Soto Sadang

Soto Sadang nyaeta salah sahiji kadaharan has ti wewengkon Purwakarta, The West bank. Sisikian Soto Sadang teu jauh jeung Klub Lokal nu ngabédakeunna téh palengkepna, Klub Lokal ieu mah ngagem lobak sadengkeun Soto Sadang, kuring teu. Ngaran Soto ...

                                               

Soto Sokaraja

Kiju Isuk, sroto isuk-Isuk téh hiji keju anu dijieun jeung ngabogaan ciri nu mandiri kota isuk-Isuk, Banyumas, Jawa Tengah. Sarérét ieu keju nyaéta jelema sarua kawas lokal hayam di india, pédah dina hiji tékstur beda ti nu séjén alatan pamakéan ...

                                               

Spaghetti

Hirup nyaéta puseur nu nyokot bentuk paranjang sapertos sapu nyéré, anu paling ilahar di masak 9-12 menit dina cai nu ngagolak. Spaghetti anu sabenerna dahareun Italia. Ampir unggal jalma nyangka yén hirup nu dicandak ku Marco Polo nyaeta anjeun ...

                                               

Sushi

Sushi nyaéta kadaaran has Jepang anu dijieun ti sangu jeung rupa-rupa bahan séjén, saperti lauk,daging,sayuran atah atawa dimasak. Sangu pikeun sushi geus haseum rasa nu lembut sabab geus dibumbuan jeung campuran cuka béas, uyah, jeung gula. Asal ...

                                               

Tahu

Tahu mangrupakeun kadaharan anu dijieun ti kacang kadelé nu diférméntasikeun jeung dicokot ka teu ngarti. Beda jeung tempe nu asli ieu, nyaho yén kuring datang ti China, kawas sir, némpelkeun a, bakpau, jeunn gancang. Tahu nyaéta kecap kulawarga ...

                                               

Tahu susu

Nyaho susu mangrupa produk diturunkeun tina susu jeung tahu kadelé. Sakumaha ilaharna nyieun tahu susu dijieun tina kacang kadelé nu geus diolah kawas maca sadaya parentah. Bahan anu freeze tahu ogé sarua jeung anu biasa dipaké pikeun freeze tahu ...

                                               

Taleus

Taleus sato herba éta hirupna bisa jadi loba taun heubeul. Taleus suku tataleusan Aracéae, Wanguna ajeg, ka jangkungna 1 cm atawa leuwih jeung hiji sato sausum atawa sapanjang taun. Taleus geus sababaraha ngaran umum anu Taro, Heubeul cocoyam, Da ...

                                               

Tauco

A némpelkeun nyaeta kadaharan nu dijieun tina kadelé sanggeus dikulub tuluy diférméntasi, ilahar dipaké salaku bungbu atawa panyedep dina nyieun lauk pauk, contona, hayam dina bungbu témpél. Di Sunda, nya éta tauco Cianjur.

                                               

Teureup

Teureup téh hiji leuweung tangkal kulawarga moraceae. Kaina anu alus naker keur bahan nyieun hiji parahu, bahan wangunan, jeung kaperluan séjén. Teureup jeung ngaran wewengkon nu beda, saperti: bakil, torop, tarock, pananya, kokap, erap. Tangkal ...

                                               

Tipung

Tepung téh bubuk leutik jeung lemes anu dihasilkeun ti diolah sisikian, beubeutian pon kitu deui sato. Badag jeung lembutna tepung gumantung kana nutuan atawa ngagilingna, tepung téh ilaharna dipaké pikeun kaperluan rumah tangga, bahan baku indus ...

                                               

Tumpeng

Tumpeng mangrupa kadaharan geus masarakat Jawa anu sok kapangguh dina rupa-rupa upacara, saperti salametan, muludan, ngaruat, atawa sukuran. Komo dieukeun mah tumpeng teu ngan pikeun upacara candi anu boga sipat sakral, tapi ogé hiji perayaan-per ...

                                               

Témpé

Témpé téh mangrupakeun kadaharan anu dijieun tina ferméntasi siki kedelé jeung nu séjén nyaéta pikeun ngagunakeun rupa-rupa kapang Rhizopus, saperti Rhizopus oligosporus, Rh. oryzae, Rh. stolonifer, atawa Rh. arrhizus. Eta ferméntasi di umum kawe ...

                                               

Téspong

Téspong atawa dina basa latinna Oenanthe javanica nyaéta ngaran tangkal anu aya kawas salédri. Téspong loba tumuwuh di dataran luhur nepi ka handap daratan, nu asal tina taneuh gembur, eta anu baseuh sarta ngabogaan drainase alus. Mun ieu saliwat ...

                                               

Wajit

Wajit antarana dahareun nu amis-amis, dipak jeung upih atawa kararas, eta dijieun tina béas ketan, a young kokomoh, mangka kaluah, jawadah, kuled, angléng, ayeuna, ngaran anu sarua jeung kartu leutik. Wajit mangrupa salah sahiji ti sagala rupa ta ...

                                               

Xylitol

Eta mangrupakeun karbohidrat alami, anu katempo jeung maranehna sigana sarua jeung gula méja biasa. Maranehna boga cara diekstraksi tina tangkal. Dina ukuran komérsial bahan pikeun nyieun diekstrak ti sumber nu anjeun bisa ngarefresh eta deui. Sa ...

                                               

Zaitun

Nu zaitun nyaéta anggota kulawarga Oleaceae, nyaéta tangkal nu rélatif leutik, nya eta anu hirupna nahun / umur kolot bisa jadi rébuan taun heubeul. Aya teu ngarandapan ngarangrangan. Anu kungsi rasana seger bisa langsung didahar atahna atawa ogé ...

                                               

Bodor

Bodor mangrupa laku-lampah anu matak pikaseurieun. Laku-lampah di dieu bisa dihartikeun salaku boh ku ucapan, obahan tina awak, atawa kertas, anu ngahaja bakal pikaseurieun.

                                               

Aarcaan

Aarcaan mangrupa kaulinan pikeun barudak, nuturkeun atawa niru-niru patung, eta dipigawé di buruan imah atawa di lapang, jeung ieu kaulinan geus sadia di Cigoléndang, Garut, west java. Nu biasa anjeun pigawé pikeun kaulinan ieu nyaéta budak awéwé ...

                                               

Banana boat

Cau parahu anu sajinis parahu karét nu teu maké mesin anu ngawangun kawas cau anu tujuana pikeun kaulinan. Cau parahu bisa dimekarkeun alatan ditrik nu ark tina mesin. Lain Cau parahu téh Glenn Matthews dina ahir taun 1980 an. Kahiji model Cau pa ...

                                               

Bonéka

Bonéka anu sajinis game nu loba beungeut, ilaharna manusa atawa sato, jeung tokoh-tokoh fiksi. Bonéka téh hiji game nu enya, sabab di jaman Yunani, Romawi atawa kuna Mesir bonéka téh geus aya. Tapi éta téh hiji fungsi, tina wangun atawa cara nu p ...

                                               

Gapléh

Gapléh atawa domino nyaéta hiji game kartu, nu ilaharna diterbitkeun ku opatan. Kartu gapléh dikelompokkeun 28, hiji dibagi opat-nepi hiji rata-rata tujuh keuangan. Dina sakartu nyaéta anu ngabogaan pasangan nomer. Ti mimiti nomer 0 simbulna koso ...

                                               

Hompimpah

Hompimpah nyaéta salah sahiji anu pang kakawihan barudak anu biasana digunakeun pikeun néangan saha nu jadi ucing dina kaulinan barudak. Salah sahiji contona nyaeta: Hompimpah Hompimpah, alaihum gambréng ceu ijah maké baju rombéng Eta rumpaka di ...

                                               

Kaléci

Kaléci nyaéta bal leutik anu plugin nu liat, marmer atawa kaca nu sok jadi kaulinan barudak. Ukuran kaléci loba beungeut, ilaharna ½ inci. Sakapeung mah kaléci téh sok di koleksi, keur nostalgia atawa warna tina estetika.

                                               

Koderan

Koderan mangrupa salah sahiji kaulinan Indonesia. Ieu kaulinan tujuana pikeun ngalatih kreativitas anjeun, intelegensi, jeung kaakraban. Kumaha pikeun muterkeunana ieu koderan mangrupa hiji cara pikeun nyieun bentuk bunderan. Pamuter ieu ngeusi b ...

                                               

Kolécér (kaulinan)

Kolecer nyaeta sajénis kaulinan sacara paling kasohorna di wewengkon Sunda. Ieu kaulinan téh teu diterbitkeun ku barudak minor tina hungkul, tapi ogé dipedar ku remaja jeung nu sawawa. Di Singapura, dipendakeun kolecer nu dugi ka 6-8 méter jeung ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →