ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 352




                                               

Piala Intercontinental

Piala Intercontinental mangrupikeun kompetisi maén bal anu minangka cikal tina Piala Dunia FIFA Club. Éta dimaénkeun antara taun 1960 sareng 2004. Sadaya juara parantos namina "juara dunya" ku FIFA ku cara resmi.

                                               

Brawn GP

Brawn Grand Prix Formula 1 Téam mangrupa salah sahiji tim balap Formula 1 ti Inggris. Tim ieu mangrupa akusisi ti tim Honda F1 anu mundur di akhir 2008 ku lantaran terkena imbas krisis global. Bos tim ieu nyaéta Ross Brawn, dibaturan ku dua pemba ...

                                               

Caterham F1

Caterham F1 mangrupa salah sahiji tim balap Formula 1 anu asalna ti Malaysia. Tim ieu mangrupa akusisi ti tim BMW-Sauber F1 Téam anu ngundurkeun diri ti F1 di sasih Agustus 2009. Tim ieu dikelola sareng diawasi langsung ku paméréntah Malaysia. Bo ...

                                               

Force India

Force India mangrupa salah sahiji tim balap Formula 1 anu asalna ti India. Tim ieu mangrupa akusisi ti tim Spyker anu pernah turun di taun 2007. Nu miboga tim ieu nyaéta jutawa India Vijay Mallya. Debut tim ieu dimimitian di GP Australia 2008. Ti ...

                                               

Hispania Racing

Campos Grand Prix mangrupa salah sahiji tim balap Formula 1 anu asalna ti Spanyol. Tim ieu mangrupa salah sahiji tim enggal anu bakalan berkompetisi di F1 ti mimiti musim 2010. Tim ieu dipigaduh ku tilas pembalap F1 taun 1980-an, Adrian Campos. S ...

                                               

McLaren

Téam McLaren mangrupa salah sahiji tim anu ngiringan balap Formula Hiji. Tim ieu bermarkas di Woking, Surrey, Inggris. Debut tim ieu dimimitian ti Grand Prix Monako 1966. Nami McLaren dicandak tina nami pengker pembalap sakaligus pendiri tim ieu ...

                                               

Mercedes Grand Prix

Mercedes GP nyaéta salah sahiji tim nu ngiluan ajang balap mobil Formula hiji mulai ti taun 2010. Tim ieu asalna nyaéta tim Brawn GP nu jadi juara konstruktor F1 2009 sakaligus mawa pembalapna Jenson Button jadi juara dunia pembalap F1 2009. Dina ...

                                               

Red Bull Racing

Red Bull Racing mengrupakeun salah sahiji tim balap Formula 1 anu asalna ti Austria. Tim balap ieu mangrupa akusisi ti tim Jaguar Racing anu mundur di akhir taun 2004. Anu gaduh tim ieu nyaéta jutawan Austria anu ngagaduhan pabrik inuman energy R ...

                                               

Renault F1

Renault F1 mangrupa salah sahiji bagian ti pabrikan mobil Perancis, Renault anu turun di ajang balap mobil Formula Hiji. Debut tim ieu dimimiti di Grand Prix Inggris 1977. Teras saatos ti dinya, Renault leuwih milih janten pamasok mesin. éra kaja ...

                                               

Scuderia Ferrari

Scuderia Ferrari mangrupa salah sahiji tim anu berlaga di ajang balap jet darat Formula 1. Tim ieu kawitna ti Italia, markasna di kota Maranello. Tim anu berlogo kuda jingkrak ieu mangrupa hiji-hijina tim anu berlaga di ajang balap F1 sejak musim ...

                                               

Scuderia Toro Rosso

Scuderia Toro Rosso mangrupa salah sahiji tim balap Formula 1 ti Italia. Kawitna sateuacan musim 2006, tim ieu leuwih dikenal ku nami Minardi F1, anu terkenal sabagai tim balap dengan duit pas-pasan tetapi semangat ngiringan balapannya ageing pis ...

                                               

Team US F1

Téam US F1 mangrupa salah sahiji tim balap anu turut sarta dina ajang balap Formula 1. Tim ieu mangrupa salah sahiji tim enggal anu direncanakeun bakalan ngamimiti debutna di taun 2010. Basis tim ieu aya di Charlotte, North Carolina, Amerika Seri ...

                                               

Toyota F1

Toyota mangrupa salah sahiji tim balap anu berlaga di ajang Formula Hiji. Tim ieu dipiboga ku pabrikan mobil paling ageing di dunya, Toyota Motor Corporation. Tim Toyota ngamimitian debutna di GP Australia 2002 sareng pembalap Mika Salo-Allan McN ...

                                               

Virgin Racing

Virgin Racing mangrupa salah sahiji tim balap Formula 1 anu asalna ti Inggris. Tim ieu mangrupa salah sahiji tim enggal anu bakalan berkompetisi di F1 ti mimiti musim 2010. Basis tim ieu aya di Sheffield, Inggris. Sateu acan lebet ka F1, Manor pa ...

                                               

WilliamsF1

Williams Grand Prix Engineering atanapi biasa disebat Williams F1 mangrupa salah sahiji tim balap Formula 1 ti Inggris. Salian ti Ferrari sareng McLaren, tim ieu mangrupa tim tersukses di ajang balap F1 dengan jumlah 7 gelar jawara dunya pembalap ...

                                               

Adrian Sutil

Adrian Sutil nyaéta saorang pembalap Formula 1 asal Jerman nu ayeuna memperkuat tim Force India sareng Giancarlo Fisichella. Sutil ngamimitian debut F1 dina taun 2007 di tim Spyker, tur ngahasilkeun sapoin salila usum lumangsung.

                                               

Rubens Barrichello

Rubens Goncalves Barrichello mangrupa pembalap Formula 1 asal Brazil. Ayeuna dirina ngagabung sareng tim WilliamsF1. Barrichello ngamimitian debutna di GP Afrika Selatan 1993 sareng tim Jordan Grand Prix. Ti dinya sampai ka ayeuna, dirina janten ...

                                               

David Coulthard

David Marshall Coulthard adalah saurang tukang balap mobil ti Skotlandia. Dirina pernah turun di ajang Formula 1 ti taun 1994 sampai 2008, salami waktos eta, dirina ngagabung sareng tim Williams, McLaren, dan Red Bull. Ayeuna DC tos pensiun tapi ...

                                               

Felipe Massa

Felipe Massa nyaéta tukang balap Formula 1 anu asalna ti Brazil. Anjeunna kiwari ngahiji jeung tim Ferrari bareng jeung batur satimna asal Finlandia anu janten juara dunia 2007, Kimi Raikkonen.

                                               

Fernando Alonso

Fernando Alonso Diaz nyaéta saurang pembalap Formula 1 anu asalna ti Spanyol. Ti mimiti musim 2010, Alonso ngagabung sareng tim Italia, Scuderia Ferrari.

                                               

Timo Glock

Timo Glock mangrupa saorang pembalap Formula 1 anu asalna ti Jerman. Musim 2010 engke, anjeunna bakal ngagabung sareng tim Manor Grand Prix. Sateuacan ka Manor, Glock sempet ngagabung di tim Toyota ti mimiti musim 2008. Debut Glock di F1 dimimiti ...

                                               

Nicolas Hülkenberg

Nicolas Hulkenberg babar di Emmerich am Rhein, Jerman kaping 19 Agustus 1987 mangrupa saorang pembalap Formula 1 anu asalna ti Jerman. Ayeuna anjeunna ngagabung sareng tim Williams-Cosworth. Sateuacan lebet ka F1, Hulkenberg mangrupa saorang pemb ...

                                               

Jenson Button

Jenson Button Jenson Alexander Lyons Button mangrupa saurang tukang balap Formula 1 asal Inggris anu ayeuna ngagabung sareng tim Brawn GP.

                                               

Kimi Räikkönen

Kimi Matias Räikkönen adalah saorang pembalap Formula 1 anu asalna ti Finlandia. Kimi Räikkönen saat ieu ngagenggam titel juara dunia Formula 1 anu direbutna di GP Brazil taun 2007. Ayeuna teh, Kimi ngabela tim Citroen di WRC.

                                               

Michael Schumacher

Michael S. Schumacher nyaéta saurang manten pembalap Formula 1 anu asalna ti kota Hurth-Hermulheim, Jerman. Dirina mangrupa salah sahiji legenda hirup Formula 1 éra modérn. Dirina kungsi janten juara dunia taun 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, ...

                                               

Robert Kubica

Robert Józef Kubica pangecapan Ku-bit-sa dina IPA babar 7 Desember 1984 di Krakow, Polandia nyaéta saurang tukang balap Formula 1 anu asalna ti Polandia. Dirina mangrupa tukang balap Polandia munggaran tur hiji-hijina di Formula 1 nepi ka ayeuna.

                                               

Nico Rosberg

Nico Rosberg nyaéta pembalap formula hiji nu di taun 2010 bakal ngabalap kanggo tim Mercedes GP. Nico Rosberg mangrupa warga Jerman nu pernah ngabalap dibawah lambang Finlandia waktos budak, ku sabab anjeunna gaduh dua status kabangsaan nyaéta Je ...

                                               

Bruno Senna

Bruno Senna Lalli mangrupa saorang pembalap Formula 1 anu asalna ti Brazil. Ayeuna anjeunna ngagabung sareng tim Campos Grand Prix. Senna mangrupa kaponakan ti pembalap F1 legendaris Brazil, Ayrton Senna anu tilar dunya di San Marino taun 1994.

                                               

Sebastian Vettel

Sebastian Vettel nyaete saurang tukang balap mobil F1 ti Jerman. Ayeuna ngagabung sareng tim Red Bull Racing, ngagentoskeun posisi David Coulthard anu pensiun di ahir 2008. Sateuacan ngagabung sareng Red Bull, Vettel gabung sareng tim Scuderia To ...

                                               

Mark Webber

Mark Alan Webber mangrupa saorang pembalap Formula 1 anu asalna ti Australia. Ayeuna dirina ngagabung sareng tim Red Bull Racing, berpasangan sareng Sebastian Vettel. Webber ngamimitian debut F1-na di GP Australia 2002 sareng tim Minardi. Podium ...

                                               

Stockholm

Stockholm nyaéta ibukota Swédia, jadi tempat pamaréntahan jeung parleménna salian ti ogé jadi tempat cicingna pamingpin nagara Swédia, King Carl XVI Gustaf. Stockholm geus jadi puseur pulitik jeung ekonomi Swedia ti saprak abad ka-13. Kiwari mang ...

                                               

Michael Doohan

Michael Mick Sydney Doohan, AM nyaéta mantan Juara Dunya balap Grand Prix urang Australia, nu meunang lima kali terus-terusan Kajuaraan Dunya 500 cc. Ngan ukur Giacomo Agostini kalayan dalapan kali meunag sarta Valentino Rossi kalayan tujuh kali ...

                                               

Jorge Lorenzo

Jorge Lorenzo Guerrero mangrupa saorang tukang balap motor MotoGP asal Spanyol. Ayeuna anjeunna ngagabung sareng tim Yamaha Racing babarengan Ben Spies Lorenzo mangrupa tilas jawara dunya kelas 250cc taun 2006-07. Lorenzo ngamimitian debut MotoGP ...

                                               

Marc Márquez

Marc Márquez Alentà nyaéta tukang balap motor Grand Prix urang Spanyol sarta dalapan kali juara dunya kajuaran Grand Prix, nu genep di antarana dina kelas MotoGP. Márquez balap pikeun tim pabrik Honda saprak manéhna ancrub dina MotoGP taun 2013. ...

                                               

Dani Pedrosa

Daniel "Dani" Pedrosa Ramal nyaéta purah balab motor Grand Prix urang Spayol. Pedrosa tumuwuh di hiji désa deukeut Sabadell nu disebut Castellar del Vallès. Manéhna panggorana juara dunya balap motor Grands Prix 250cc. Pedrosa jangkungna 1.58 m s ...

                                               

Casey Stoner

Casey Stoner mangrupa saorang tukang balap motor MotoGP asal Australia. Ayeuna anjeunna ngagabung sareng tim Repsol Honda babarengan Daniel Pedrosa jeung Andrea Dovizioso. Stoner ngamimitian debut MotoGP-na di taun 2006 sareng tim LCR Honda. Taun ...

                                               

Dale Earnhardt

Ralph Dale Earnhardt, Sr. mangrupikeun pembalap mobil profesional sareng pamilik tim balap ti Amérika Serikat. Anjeunna balap dina lomba mobil NASCAR Seri Piala antara musim 1975 dugi ka 2001. Salami waktos éta anjeunna meunang 76 balapan Seri Pi ...

                                               

Jeff Gordon

Jeffrey Gordon mangrupa saorang pembalap mobil professional anu asalna ti Amérika Serikat. Ayeuna anjeunna nuju ngiringan balapan di ajang NASCAR Sprint Cup Series sareng tim Hendrick Motorsports. Anjeunna mangrupa rekan satim ti Jimmie Johnson. ...

                                               

Jimmie Johnson

Jimmie Kenneth Johnson mangrupa séorang pembalap professional ti Amérika Serikat. Ayeuna anjeunna ngagabung sareng tim Hendrick Motorsports, jeung janten rekan satim tim Jeff Gordon. Jimmie Johnson sampai ka ayeuna nyekel rekor sabagai tukang bal ...

                                               

Kasey Kahne

Kasey Kenneth Kahne mangrupa saorang pembalap mobil professional ti Amerika Serikat. Anjeunna ayeuna ngiringan balapan di ajang NASCAR Sprint Cup Series sareng tim Hendrick Motorsports, jeung janten rekan setim Jeff Gordon, Jimmie Johnson sareng ...

                                               

Kanye West

Kanye Omari West anu leuwih dipikawanoh Kanye West babar di Chicago, Illinois, AS, ping 8 Juni 1977. Manéhna nyaéta saurang penyanyi Rap jeung R&B sakaligus produser rékaman anu asalna ti Amerika anu geus genep kali meunangkeun hadiah Grammy ...

                                               

Limbad

Limbad nyaéta pesulap asal Indonesia anu naratas debutna ti saprak SMA kénéh. Limbad anu lahir di Tegal, Jawa Tengah, 6 Juli 1972 ieu kasohor sabada disinugrahan salaku Master Magician dina acara The Master session 2 anu ditayangkeun ku RCTI. Tin ...

                                               

Titi Sjuman

Titi Handayani Rajobintang nyaéta aktris Indonesia. Aktris anu dipikawanoh Titi Sjuman ieu nikah jeung Wong Aksan atawa Aksan Sjuman, mantan drummer grup band Dewa 19 jeung budak ti sutradara legendaris, Sjuman Djaja. Titi ogé mangrupa guru musik ...

                                               

Victoria Beckham

Victoria Caroline Adams atawa anu leuwih dipikawanoh Victoria Beckham dibabarkeun di Hertfordshire, England, Inggris ping 17 April 1974.Victoria mangrupa pamajikan ti pamaén bola nyaéta David Beckham. Manéhna leuwih kawéntar salaku anggota grup m ...

                                               

Ludwig van Beethoven

Ludwig van Beethoven komponis jeung pianis Jerman. Beethoven dianggap salah saurang komponis agung sapanjang sajarah, sarta mere warna nu dominan dina periode transisi antara era musik klasik jeung musik romantis di musik klasik kulon. Reputasi n ...

                                               

William Beebe

Charles William Beebe, nyaéta saurang ahli biologi Amérika, juru jelajah, juru ngaprak, jeung panulis sajarah alam anu ngagabungkeun panalungtikan biologi jeung kamampuh literasi anu kawilang langka. Anjeunna mantuan manggihkeun bathysphere. Beeb ...

                                               

Fernandel

Fernandel nyaéta lalakon jeung pelawak ti Perancis. Ngaran asli Fernandel nyaéta Fernand Joseph Désiré Contandin. Fernandel ngamimitian karierna minangka palawak jeung panyanyi di panggung téater. Ngaranna kasohor saenggeus mawakeun lakon Don Cam ...

                                               

Perdana Mentri Arménia

Perdana Mentri Arménia nyaéta mentri pangluhurna dina pamaréntahan Arménia, sarta dipéntaan ku konstitusi pikeun "ngawaskeun aktivitas umum Pamaréntah jeung ngatur gawéna para Mentri." Perdana Mentri ditunjuk ku Présidén Arménia, tapi bisa dituru ...

                                               

Perdana Mentri Azerbaijan

Anvar Alikhanov 29 Désémber 1961 - 10 April 1970 Ali Ibrahimov 10 April 1970 - 22 Januari 1981 Vali Akhundov 8 Juli 1958 - 10 Juli 1959 Mir Jafar Baghirov April - 7 Juli 1953 Ayaz Mutallibov 27 Januari 1989 - 25 Januari 1990 Teymur Guliyev 15 Mar ...

                                               

Runtuyan Perdana Mentri Jepang

Ieu runtuyan sajarah pribadi nu jadi Perdana Mentri Jepang. Watesan sababaraha kali marentah, boh runtuyan jeung séjénna, diruntuykeun tur diitung dina kolok kahiji nomer administrasi sarta kolom kadua itungan pribadi. Contona, Yasuo Fukuda, nyaé ...