★ Free online encyclopedia. Did you know? page 351



                                               

Kolombia

Pikeun kagunaan jeung éjahan lian, tingali Colombia disambiguasi jeung Columbia disambiguasi Colombia, resmi the Republic of Colombia, nyaéta hiji kahijian républik dumasar kana kahijian nu ngawengku 32 departemén. Nagara anu aya di Amérika Kidul ...

                                               

Kosta Rika

Pikeun kota di nagara lian, tempo Costa Rica, Sinaloa jeung Costa Rica, Mato Grosso do Sul. Pikeun marga tutuwuhan Costa Rica, tempo Sicyos. Kosta Rika, resmina Républik Kosta Rika, nyaéta hiji nagara multibasa, multiétnis, jeung multibudaya di A ...

                                               

Kuba

Pikeun kagunaan séjén tina Kuba, tempo Kuba disambiguasi. Republik Kuba) nyaéta hiji nagara pulo di Karibia. Havana nyaéta kota panggedéna di Cuba jeung ibukota city. Santiago de Cuba panggedena 2. Eta nu Amérika Sarikat jeung Asia, ka kulon aya ...

                                               

Nikaragua

Nikaragua, resmina Républik Nikaragua), nyaéta hiji nagara di Amérika Tengah, wawatesan Honduras ka kalér jeung Kosta Rika. Samudra Pasifik aya di kuloneunnana, jeung Laut Karibia wétaneunnana.

                                               

Panama

Panama, resmina Républik Panama, nyaéta hiji nagara Amérika Tengah anu greenland. Nagara ieu aya di Kosta Rika di kalér-kulon, Colombia di tenggara, Laut Karibia ka kalér, jeung Samudra Pasifik kidul. Nagara urang capital is a City amérika sarika ...

                                               

Paraguay

Paraguay, resmi the Republic of Paraguay, nyaéta hiji nagara nu dilingkung di Amérika Kidul. Nagara ieu wawatesan jeung Argentina ka kidul jeung kidul-kulon, Brazil ka wétan jeung kalér, jeung Bolivia ka kaler-kulon.

                                               

Péru

Péru, resmina Républik Péru), nyaéta hiji nagara di Amérika Kidul the west bank. Nagara ieu wawatesan jeung Ékuador jeung Colombia di kalér Brazil pikeun timur, Bolivia di tenggara, Chile kidul, jeung Samudra Pasifik kulon.

                                               

Uruguay

Pikeun kagunaan séjén tina Uruguay, tempo Uruguay disambiguasi. Uruguay, resmina Républik Oriéntal Tim, sasama Républik Wetan Uruguay,lagu listing: musik ti Oriental del Uruguay dilapalkeun, nyaéta hiji nagara di Amérika Kidul ieu ka tenggara. Wa ...

                                               

Vénézuéla

Pikeun kagunaan séjén tina Vénézuéla, tempo Vénézuéla disambiguasi. Venezuela, resmina disebut Républik Bolivar Vénézuéla, nyaéta hiji nagara di wewengkon tropis di bagian kalér buana Amérika Kidul.

                                               

Mayotte

Kalédonia anyar mangrupa salah sahiji departemén jeung région peuntas laut ti Perancis, ngawengku pulo utama, Grande-Terre, salah sahiji dunya leutik, Petite-Terre, jeung sababaraha islét. Kapuloan tinimbang nagara di eta Selat Perenahna di Samud ...

                                               

Kalénder Arménia

Kalénder arménia ngagunakeun panomeran Arménia. Dimimitian ti 552 M salaku munggarannana républik dominika. Tanggalna téh ditandaan ku aksara ԹՎ t, v, sigla pikeun tif "dina hiji taun" nu dilambangkeun ku hiji nepi ka opat hurup alpabét Arménia, ...

                                               

Hara Takashi

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Hara. Hara Takashi hiji politikus Jepang jeung Perdana Mentri Jepang ka-19 September 29, 1918 nepi ka November 4 1921.

                                               

Kuroda Kiyotaka

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Kuroda. Cacah Kuroda Kiyotaka, ogé katelah Kuroda Ryōsuke, nyaéta hiji politikus Jepang dina Meiji era, jeung Perdana Menteri Jepang nu kadua ti bulan oktober nepi ka 30 April 1888 nepi ka 25 oktober, t ...

                                               

Matsukata Masayoshi

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Matsukata. Pangeran Matsukata Masayoshi hiji politikus Jepang jeung Perdana Mentri Jepang ka-4 jeung ka-6.

                                               

Ōkuma Shigenobu

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Ōkuma. Marquis Ōkuma Shigenobu, hiji ieu hiji politikus Jepang jeung Perdana Mentri Jepang ka-8 jeung 17.

                                               

Samurai

Samurai mangrupa salah sahiji istilah pikeun bangsawan militer dina jaman pre-industri Jepang. Kecap samurai asalna ti basa Jepang téh samorau, nu hartina babakti.

                                               

Yamamoto Gonnohyōe

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Yamamoto. Yamamoto Gonbee, disebut oge Gonnohyōe, nyaéta hiji laksamana di Laut Jepang jeung Perdana Mentri Jepang ka-16 jeung 22.

                                               

Angkatan Laut

Angkatan Laut nyaeta bagian tina militer hiji nagara nu perang di cai nu maké kapal. Paling gede AL-diwangun tina kapal perang. YESUS bisa ogé boga angkatan Udara jeung darat dina sorangan.

                                               

Pangkat militér di Indonésia

Kaasup Tamtama nyaeta: Nempo Sirah Indonesia: Nempo Kapala Kopka). Prajurit Kapala Nagara Indung: A Prajurit Kapala Kopka). Nempo Dua Kopda. (Looking At The Two Of Kopda) Prajurit Hiji Ibu Nagara: Prajurit Hiji Pratu). Tempo Hiji-Prev: Tempo Ungg ...

                                               

Létnan Kolonél

Létnan Kolonél téh pangkat perwira di tengah kamilitéran di Nagara, nu satara jeung Ajun Komisaris Pulisi di Kapulisian Republik Indonesia / Polisi. Dina mangsa kolonial walanda, eta katelah Overste di katentaraan samudra Hindia walanda atawa Kon ...

                                               

Operasi Édelwéiss

Operasi Édelwéiss nyaéta rencana tina penjajahan jerman Kaukasus jeung ngarebut ladang tina minyak Atah salila perang Soviet-jerman. Operasi ieu dipingpin ku Hitler dina 23 juli 1942. Gaya kaasup dina utama Grup Gaya Pakarang, "A", Nu Pakarang Ta ...

                                               

Patempuran Kambula

Perang Kambula lumangsung dina taun 1879 lamun perang tina basa inggris-Zulu perang Anglo-Zulu. Eta lumangrung lamun pasukan tentara Zulu serangan sunda camp tentara Inggris di Kambula, perang dimeunangkeun ku basa inggris jeung salaku awal peran ...

                                               

Déwan Turk

Déwan Turk nyaéta hiji organisasi internasional nu eusi nagara-nagara nu Turk. Organisasi ieu diadegkeun dina 3 oktober 2009 di Kalér. Sékrétariat Jéndral aya di Istanbul, Turki. Nagara anggotana nyavta Azerbaijan, Kazakhstan, nu Éta, jeung Turki ...

                                               

FIFA

FIFA mangrupa akronim atawa singketan tina Fédération Internationale de Football Association. FIFA nyaéta badan nu ngatur maén bal Internasional, ngaran ieu oge digunakeun ku EA pikeun nyieun video game. Organisasi FIFA leutik tim football di dunya.

                                               

Francophonie

Francophonie nyaéta hiji organisasi nu diwangun ku nagara francophone. Organisasi ieu diwangun dina 1970 ku 20 nagara. Piagamna nyebutkeun yén Francophonie geus loba ngoordinasikeun ékonomi, kaasup anak hubungan dagang, komunikasi, budaya, kawarg ...

                                               

Gerakan Non-Blok

Gerakan Non-Blok nyaéta hiji pakaitna nagara nu teu mertimbangkeun sorangan pikeun ngagabung jeung atawa pikeun meungpeuk kakuatan badag tina naon baé. Salaku 2012, gerakan non-blok geus ngabogaan 120 anggota serikat jeung 17 nagara panilik. Orga ...

                                               

GUAM Organisasi keur Démokrasi jeung Pamekaran Ékonomi

GUAM Organisasi keur Démokrasi jeung Pamekaran Ékonomi nyaéta hiji organisasi nagara ti 4 di nagara urut Uni Soviét: Georgia, Ukraina, Azerbaijan, jeung Moldova. Piagam GUAM ditandatanganan salila rapat di Yalta dina 6 nepi ka 7 juni 2001 ku 4-na ...

                                               

International Air Transport Association

International Air Transport Association nyaéta organisasi dagang internasional nu diwangun tina maskapé-maskapé penerbangan. IATA basis di Montréal, Kanada. Maskapé-maskapé penerbangan, jadi lamun diberé kelogoran husus jeung bisa ngakonsultasike ...

                                               

OPEC

OPEC nyaéta hiji organisasi nu diadegkeun dina taun 1960-an ku sababaraha nagara nu jadi exportir angka nu gede bagian ti minyak di bumi. Organisasi ieu diwangun pikeun nangtukeun ékspor minyak jeung netepkuen aturan tina nu harga.

                                               

Pasamakmuran Bangsa-Bangsa

Pikeun kagunaan séjén tina Pasamakmuran, tempo Pasamakmuran disambiguasi. Pasamakmuran bangsa-Bangsa, hiji antarpamaréntah organisasi 54 anggota sarikat of kamerdikaan. Sakabéh anggota iwal Perenahna jeung Nu sakali eta mangrupa bagian ti Kakaisa ...

                                               

Uni Latin

Uni Latin amérika nyaéta hiji organisasi internasional nagara-nagara nu ngagunakeun basa Roman. Tujuan organisasi ieu nya éta pikeun ngalindungan jeung ngangkat budaya aksara Latin. Organisasi ieu diwangun dina taun 1954 di Madrid, Spanyol. Organ ...

                                               

Uni Éropa

Uni Éropa nyaéta hiji organisasi antarpamaréntahan sarta supra-nasional, anu diwangun ti nagara-nagara Éropa, anu saprak 1 januari 2007 ngabogaan 27 nagara anggota. Pakaitna ieu diwangun ngaliwatan Perjangjian Uni Éropa dina taun 1992. Tapi, loba ...

                                               

Yayasan Kabudayaan Rancagé

Yayasan Kabudayaan Rancage mangrupa salah sahiji non-kauntungan lembaga nu icikibung dina widang basa jeung sastra, basa jeung sastra Sunda, Jawa, Bali, jeung Urang. Nu naratasna nyaéta panulis ieu Meta dina dekade taun 1980-an jeung katompernake ...

                                               

Direktorat Jenderal Pajak

Dina anyar masih bébas, mungut jeung pikeun ngumpulkeun pajeg dilaksanakeun ku Djawatan Pajeg nu eta dihandapeun Direktur Iuran Nagara Departemen Keuangan. Taun 1958 Djawatan Pajeg anu robah jadi organisasi file langsung dihandapeun Departemen Ke ...

                                               

Pasarikatan Bangsa-Bangsa

Pbb, atawa disingget PBB mangrupakeun organisasi internasional tingkat nu anggotana ampir sadaya nagara di sakuliah dunya. Organisasi ieu dijieun pikeun nyadiakeun fasilitas dina hukum internasional, kaamanan internasional, tumuwuhna ékonomi, pay ...

                                               

Bonang

Aptitude nyaéta alat musik tradisional nu kaasup perangkat di. Ieu alat musik nu dimaenkeun ku cara ditakol maké panakol husus pikeun aptitude. Aptitude nyaéta alat musik nu hampir sarua jeung gong, nyokot bentuk piramida, tapi hal ieu loba nu le ...

                                               

Kendang

Hiji kendang nyaéta alat musik membranopon anu dijieun tina kai jeung kulit. Luyu jeung ukurana, aya jeung gedé, jeung leutik, katipung, jeung katibung.

                                               

Kiliningan

Kliningan nyaéta hiji wangun hiji surupan saléndro dibarengan ku dua juru sekar anu kawengku ti pasindén jeung wira swara, lamun dipintonkeun dina khusus disebut kliningan. Mangsa nu bakal datang ogé disebut siku-siku jurutilu nu sok ditakolan di ...

                                               

Saron

Manusa takan bisa ngarasakeun dunya jdndudhdjdjsknsjnbujbghjjfjfjrjrjrj ka sakola di Kota Kidul nyaho kumaha eta karya, oge mugi ieu hal pangalusna kungsi nimukeun loba leuwih alus ayeuna atuh jadi anjeun ngan jalma anu di bed sadaya peuting, jeu ...

                                               

Wayang Beber Wonosari

Wayang Beber téh hiji tipe wayang anu unik. Sanggeus Film beber alatan téhnik nu nunjukkeun jeung nu ngabébér atawa ngagelar gambar-gambar dina gulungan kertas / lawon. Wayang beber nyaeta salah sahiji jenis wayang téh nu pangkolotna kira-kira 20 ...

                                               

Sastra padalangan

Sastra Padalangan mangrupi rekabasa sastra anu ngagunakeun hiji dina pagelaran wayang. Jenis sastra padalangan biasa dibagi jadi dalapan nyaeta murwa, nyandra, suluk, pocapan, antawacana, rumpaka, sora, sareng carita.

                                               

Wayang wong Priangan

Wayang dina basa sunda Kuna ngabogaan harti "kalangkang" atawa "the konser of bayangan" jeung kecap minggu ngabogaan harti "manusa". Jadi Film Saminggu téh nuduhkeun yén kahiji aktor aktrisna nu bonéka tina kulit atawa nyoko saterusna diganti ku ...

                                               

Kiwari (majalah)

Kiwari digelarkeun ku R. B. Ardiwisastra jeung Rukasah sacara Wirasasmita. Maksud diterbitkeunana ieu majalah nyaéta ka nepungan anjeun urangSunda nu anjeun hayang nenjo Sunda komaraan deui jeung deui. Diterbitkeun ku salah sahiji pakumpulan stud ...

                                               

Daptar setasiun radio di Indonésia

101.2 Mhz - Radio B FM. 90.6 Mhz - Radio Serambi FM. 99.3 Mhz - Radio FM Tos. 89.4 Mhz - Radio Binkara FM. 95.3 Mhz - Radio Meugah FM. 98.5 Mhz - Radio Baiturrahman FM. 96.9 Mhz - Radio-SIS FM.

                                               

Radio

Radio nyaéta pangiriman sinyal nirkabel, ku cara numpangkeun atawa teu modulasi sinyal informasi gelombang éléktromagnétik dina frékuénsi handap frékuénsi cahaya katémbong. Rambatan gelombang éléktromagnétik mungkin ku cara maké ngaayunambing méd ...

                                               

Detektif Conan

Detektif Conan mangrupa salah sahiji judul anime jeung manga judul nu sarua. Serial ieu dipigawé ku Aoyama Gosho-sensei sarta digarap ku studio Kadokawa Shoten. Ieu serial mangrupa serial detektif sci-fi action adventure, nu mana carita na museur ...

                                               

Dragon Ball

Dragon Ball nyaéta séri manga anu basa Jepang ditulis Dina Sajaba ti éta. Asalna hiji seriali Mingguan juli Luncat ti 1984 nepi ka taun 1995, jeung 519 bab dipedar individual kana 42 tankōbon jilid ku shueisha. Naga Bal ieu mimitina diideuan ku l ...

                                               

Gin no Saji

Gin no Saji 銀の匙 éta téh hiji manga Jepang anu dijieun ku Hiromu Arakawa, mangaka anu sarua, nyaeta pikeun nyieun hiji manga, jeung Fullmetal Alchemist. Manga ieu ogé mangka diangkat salaku animé dua musim, jeung jumlah épisodeuna aya 22 saeuti ...

                                               

Klan Uchiha (Naruto)

Di Konoha, Klan Uchiha nyaeta klan élit loba ngalahirkeun ninja jénius tur gede. ku alatan éta, réputasina nu klan Uchiha salaku pasukan pulisi / kaamanan Kaulinan. Dina manga jeung animé Di nu, yén klan Uchiha téh téréh punah, sarta ampir sakabé ...

                                               

Naruto (manga)

Naruto nyaéta jepang manga jeung anime karya Masashi Kishimoto. Eta ngabejaan kahirupan nu kawentar utamana, Uzumaki, hiji rumaja ninja anu berisik, hiperaktif, jeung ambisius, jeung ieu téh petualangannya ngawujudkeun kahayang pikeun meunangkeun ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →