★ Free online encyclopedia. Did you know? page 350



                                               

Puérto Riko

Puerto Rico resmi the Commonwealth of Puerto Rico, téh hiji téritori nu teu kagabung ti Amérika Sarikat, geus sadia di amérika kalér kalér-wétan, nu wétan ti Républik Dominika, jeung kuloneun Kapuloan Virgin Amérika Sarikat jeung Kapuloan Virgin ...

                                               

Rwanda

Pikeun kagunaan séjén tina Rwanda, tempo Rwanda disambiguasi. Rwanda, resmina Républik Rwanda, nyaéta hiji nagara di Afrika wétan tengah / timur kalawan populasi kira-kira 11.4 juta. Rwanda aya sababaraha tingkat kidul ékuator. Nagara ieu aya di ...

                                               

Saint Héléna, Ascension, jeung Tristan da Cunha

Saint Héléna, Ascension, jeung Tristan da Cunha hiji téritori peuntas laut Britania nu diwangun ku a group of islands of Saint Héléna, Pulo Ascension, jeung Tristan da Cunha. Wewengkon ieu baheulana kawanoh salaku Saint Héléna jeung Kabebasan nep ...

                                               

Saint Lusia

Saint Lucia ieu hiji nagara pulo di Karibia Laut anu ka wétan, dina wates jeung Samudra Atlantik. Nagara ieu aya di kalér / northeast of the island of Saint Vincent, kalér-kuloneun Barbados jeung kidul Martinik. Nagara geus hiji wewengkon tanah 6 ...

                                               

Saint Vincent jeung Grénadin

Saint Vincent jeung irlandia, rujukan nyaéta hiji nagara pulo di Antillen Kaluar. Kaayaan wewengkon ieu 389-kuadrat-kilometer majelis is made up of islands of Saint Vincent jeung bagian kalér pulo irlandia, rujukan ka, nu mangrupa salah sahiji ra ...

                                               

Samoa

Samoa, resmi nagara indepénden Samoa, dina jaman baheula dipikawanoh minangka Western Samoa, Jerman, nyaéta hiji nagara ngawengku bagian kulon Samoan Islands in the South Pacific Ocean. Merdika ti Selandia Anyar dina taun 1962. Dua utamana nu Upo ...

                                               

Samoa Amérika

American Samoa, basa Samoa: American Sāmoa, ogé Amelika Sāmoa atawa Sāmoa Amelika) nyaéta hiji téritori nu teu kagabung ti Amérika Sarikat, sarta aya di Samudra Pasifik Kidul, kuring Samoa. Pulo nu utama nyaéta Tutuila, jeung pulo-Pulo Manu, a At ...

                                               

Seychéll

Seychelles, resmi the Republic of Seychelles, nyaéta hiji nagara pulo diwangun 115 pulo-pulo di Samudra Hindia, kira-kira 1.500 km wétaneun daratan utama Afrika, kalér-wétaneun pulo Madagaskar. Nagara jeung wewengkon séjénna nu deukeut ti dieu co ...

                                               

Kapuloan Solomon

Pikeun grup kapuloannana, tempo Kapuloan Solomon arsipélago. Nu Solomon islands), nyaéta hiji nagara daulat di Oséania, east of Papua new guinea, anak ampir sarébu pulo. Nagara urang ibukota, Honiara, aya di pulo of Guadalcanal. Nagara anggota Pa ...

                                               

Somaliland

Pikeun kagunaan séjén tina Somaliland, tempo Somaliland disambiguasi. Somaliland nyaeta daulat de facto nu teu diakuan nyaéta internasionalna nyaéta diakuan salaku salah sahiji wewengkon otonom di Somalia. Pamaréntah Somaliland ajenan soranganna, ...

                                               

Sudan Kidul

Sudan kidul, resmi the Republic of South Sudan, nyaéta hiji nagara nu dilingkung di Sahel Afrika kalér-wétan. Nagara bagian tina sub-wewengkon PBB, Afrika Kalér. Modal kota Juba, nu mangrupakeun kota panggedéna ogé. Nagara urang rencana ibukota b ...

                                               

Tokélau

Tokelau: Jalma, atol jeung sajarah ku Peter McQuarrie 2007, Peter McQuarrie Pencét 9781877449413. Tokelau: sajarah ethnography of Judith Huntsman & Anthony Hooper 1996, Auckland University Press, ISBN 1869401530. Nu Future of Tokelau: decolonisin ...

                                               

Tonga

Tonga, resmi the Kingdom of Tonga, nyaéta hiji nagara jeung hiji pulo di Samudra Pasifik Kidul, ngawengku 176 pulo-pulo nu aya di sumebar dina wewengkon nurutkeun 700.000 km 2 di Pasifik Kidul. 52 pulo nu teu didumukan. Tonga katelah Pulo bangsa ...

                                               

Trinidad jeung Tobago

Trinidad jeung Tobago, resmina Républik Trinidad jeung Tobago, nyaéta hiji nagara nusantara di Karibia ka kidul, ka leupas basisir kalé-east of Venezuela jeung kidul Grenada di Antillen Kaluar. Nagara ngabogaan wates laut jeung nagara-nagara séjé ...

                                               

Kapuloan Turks jeung Kaikos

Kapuloan Turks jeung Kaikos hiji téritori peuntas laut Britania jeung wewengkon administratif husus Uni Éropa nu ngawengku 2-kumpulan pulo-pulo di laut tropis amérika kalér (Pamaréntah jeung kapuloan Turks. Dina bulan agustus 2009, Britania Raya ...

                                               

Tuvalu

Polinésia, dina baheula katelah the Ellice Islands, nyaéta hiji nagara di pulo-pulo Polinésia, di Samudra Pasifik. Tatanggina nu pangdeukeutan nu Kiribati, Nauru, Samoa, jeung Fiji. Nagara diwangun ti opat pulo jeung terumbu jeung lima atol nu bener.

                                               

Uganda

Uganda, resmina Républik Uganda, nyaéta hiji nagara nu dilingkung di Afrika Wétan. Uganda kawanoh ogé salaku "Pearl of Africa". Nagara ieu wawatesan jeung Kenya ka wétan, Sudan Kidul ka kalér, Républik Démokratik Kongo ka kulon, Rwanda di kidul-k ...

                                               

Kapuloan Virgin Amérika Sarikat

Kapuloan Virgin Amérika Sarikat mangrupa salah sahiji pulo di Karibia aya hiji wewengkon insulér Amérika Sarikat. Ieu téh géografisna mangrupa bagian ti Kapuloan Virgin jeung Nu aya di Leeward di Antillen Kaluar. Sakali salaku denmark Hindia Bara ...

                                               

Kapuloan Virgin Britania

Kapuloan Virgin, mindeng disebut Kapuloan Virgin Britania, hiji téritori peuntas laut Britania nu aya di Karibia wétan of Puerto Rico. Nu mangrupa bagian ti nusantara Nu Parawan. Ngaran resmi, "nu Virgin Islands", tapi rarangkén "British" nyaéta ...

                                               

Zambia

Zambia, resmina Républik Zambia, nyaéta hiji nagara nu dilingkung di Afrika kidul. Nagara ieu aya di Républik Démokratik Kongo ka kalér, di Tanzania ka kalér-wétan, Malawi ka wétan, Ngampar, Zimbabwé, Botswana, jeung Namibia ka kidul, jeung Angol ...

                                               

Éswatini

Éswatini atawa eSwatini, resmi Karajaan Éswatini, jeung kadang-kadang disebut Ngwane atawa Swaziland, nyaéta hiji nagara nu dilingkung di Afrika kidul, di bagian Kidul Afrika kalér, kidul, jeung kulon, jeung Ngampar ka wétan. Ngaran nagara jeung ...

                                               

Républik Afrika Tengah

Républik Afrika Tengah nyaéta hiji nagara nu dilingkung di Afrika Tengah. Meungkeut Karanganyar ka kalér, Sudan di kalér, South Sudan ka wétan, Républik Démokratik Kongo Républik Kongo ka kidul, jeung Kamérun di jawa barat. Bangui nyaéta ibukota ...

                                               

Basisir Gading

Basisir gading atawa Basisir Gading nyaéta hiji nagara di Afrika Kulon. Nagara ieu tepung wates jeung Liberia, Guinea, Mali, Burkina Faso jeung Ghana, wates tenggara anu aya di sapanjang Teluk Guinéa. Saméméh dijajah ku Éropah, dina Basisir Gadin ...

                                               

Bénin

Bénin, resmina Républik Bénin, nyaéta hiji nagara di Afrika Kulon. Nagara ieu tepung wates jeung Togo ka kulon, Nigeria ka wétan, jeung Burkina Faso jeung Niger ka kalér. Garis basisir di tenggara Teluk Bénin mana kalolobaan populasi aya. Ibukota ...

                                               

Burkina Faso

Dina Tekenan – dipikawanoh ogé ku ngaran dina wangkongan, Burkina – nyaéta hiji nagara nu dilingkung di Afrika kulon. Nagara ieu tepung wates jeung genep nagara: Mali ka kalér, Niger ka wétan, Bénin di kidul-wétan, Togo jeung Bocor ka kidul, jeun ...

                                               

Burundi

Burundi, resmi the Republic of Burundi, nyaéta hiji nagara nu dilingkung di wewengkon Situ-Situ Garedé di Afrika Wétan, eta wates jeung Rwanda ka kalér, di Tanzania ka wétan jeung kidul, jeung Républik Démokratik Kongo ka kulon. Nagara urang ibuk ...

                                               

Gabon

Gabon, resmina Republik Gabon nyaéta hiji nagara di Afrika tengah kulon, meungkeut Vi Katulistiwa dina kalér-kulon, Kamerun ka kalér, jeung Républik Kongo dina wétan jeung kidul. Teluk Guinea, a bagian ti Samudra Atlantik, aya nu ka kulon. Ibukot ...

                                               

Guadelup

Aritkel ieu sanés ngeunaan Guadelupe , Anguilla nyaéta hiji pulo bangsa Nu aya di Leeward, di Antillen Leutik, jeung hiji wewengkon tanah 1.628 kilométer pasagi jeung populasi kira-kira 400.000 urang. Wewengkon ieu wewengkon peuntas laut perancis ...

                                               

Guinéa Khatulistiwa

Hadir Dunya atawa Hadir Ékuator, resmina Républik Guinea Khatulistiwa, nyaeta hiji nagara nu perenahna di Afrika Tengah. Nagara diwangun ti dua bagian: hiji nyaeta Wewengkon Buana, kaasup sababaraha pulo leutik saperti Corisco, Elobey Grande, jeu ...

                                               

Guinéa

China, resmina Républik Guinea, nyaéta hiji nagara di Afrika Kulon. Baheulana kawanoh salaku Bagian tina Perancis, anu kadang-kadang nu ayeuna disebut Guinea-Conakry pikeun ngabédakeun jeung tatanggana, nepi ka Kiwari-Poé. Guinea dibagi kana 8 we ...

                                               

Haiti

Haiti, resmina Républik Haiti, nyaéta hiji nagara di amérika kalér nyaéta di bagian kulon pulo Hispaniola, di Antillen Gedé. Ayiti ngaran urang pribumi Taíno atawa Amerindian ka ditu. Titik pangluhurna nagara Pic la Selle, di 2.680 méter. Ieu tot ...

                                               

Kalédonia Anyar

Kalédonia anyar mangrupa salah sahiji koléktivitas husus piboga Perancis, nu perenahna di bagian kidul-kulon Samudra Pasifik, 1.500 km wétaneun Australia jeung kira-kira 20.000 km tina basa perancis Métropolitan. Kapuloan ieu, hiji bagian tina su ...

                                               

Républik Kongo

Kadé kaliru jeung Républik Démokratik Kongo Pikeun kagunaan lian, tempo Kongo disambiguasi Républik Kongo, kadang sok disebut Congo-Brazzaville, nyaéta hiji nagara di Afrika Tengah. Nagara ieu tepung wates jeung Gabon, Kamerun, Républik Afrika Te ...

                                               

Républik Démokratik Kongo

Kadé kaliru jeung tatanggana, Républik Kongo Républik Démokratik Kongo nyaeta hiji nagara nu perenahna di Afrika Tengah. Nagara ieu mangrupakeun nagara nu panggedéna kadua di Afrika, upami di dunya, nya eta anu kasawelas. Jeung populasi leuwih 71 ...

                                               

Mali

Pikeun kagunaan séjén tina Mali, tempo Mali disambiguasi. Mali, resmina Républik Mali, nyaéta hiji nagara nu dilingkung di Afrika Kulon. Mali wates jeung républik china kalér, Niger dina timur, Burkina Faso jeung Basisir dIvoire ka kidul, Guinea ...

                                               

Niger

Pikeun kagunaan séjén tina Niger, tempo Niger disambiguasi. Niger, resmina Républik Niger, nyaéta hiji nagara nu dilingkung di Afrika Kulon, ieu dumasar kana Niger River. Nagara ieu aya di Nigeria jeung Hayang ka kidul, Burkina Faso jeung Mali ka ...

                                               

Réunion

Pikeun kagunaan séjén tina Réunion, tempo Réunion disambiguasi. Reuni, baheulana Île Bourbon) nyaéta hiji pulo pibogaan perancis jeung warga di kira 800.000 aya di Samudra Hindia, east Madagaskar, ka kidul-kulon Mauritius. Sacara administratif, R ...

                                               

Saint-Piér jeung Mikélon

Saint-Pierre jeung Miquelon mangrupa salah sahiji koléktivitas peuntas laut wewengkon Perancis, perenahna di Samudra Atlantik anu ka kalér-kulon, ka hiji Tempat deukeutna. Kapuloan ieu aya dina jalan pikeun nuliskeun Teluk Rejeki, nu ngalegaan ka ...

                                               

Togo

Togo, resmina Républik Togo, nyaéta hiji nagara di Afrika Kulon. Nagara ieu wawatesan Ghana ka kulon, Bénin ka wétan, Burkina Faso ka kalér, jeung Teluk Guinéa ka kidul. Nagara urang ibukota Lomé.

                                               

Angola

Pikeun kagunaan lian, tempo Angola disambiguasi Angola, resmina Républik Angola, nyaéta hiji nagara di Afrika kidul-puseur, diwatesan ku Namibia ka kidul, Républik Démokratik Kongo ka kalér, Zambia ka wétan, basisir tenggara, nu tepung wates jeun ...

                                               

Brasil

Brazil, resmina Républik féderasi Brazil, anu panggedéna di Amérika Kidul. Brazil nyaeta nagara nu kalima-panggedena di dunya, boh aréana dina boh populasi. Nagara ieu mangrupakeun nagara anggota CPLP nanaon anak dina buana Amérika jeung nagara l ...

                                               

Guinéa-Bissau

Of the republic of Hadir Poé, nyaéta hiji nagara di Afrika Kulon. Nagara ieu tepung wates jeung Senegal dina kalér, jeung Guinea ka kidul sarta wétan, jeung Samudra Atlantik ka kulon. Nu hadir Poé, baheulana mangrupakeun bagian ti Karajaan Gabu, ...

                                               

Mosambik

Pikeun kagunaan séjén tina Mosambik, tempo Mosambik disambiguasi. Perenahna, resmina Républik Ngampar, nyaéta hiji nagara di Afrika nyaéta pikeun tenggara. Nagara ieu aya di Samudra Hindia ka wétan, di Tanzania ka kalér, Malawi jeung Zambia ka ka ...

                                               

São Tomé jeung Príncipe

Sao Tome jeung Principe, resmina Républik Démokratik Sao Tome jeung Principe nyaéta hiji pulo bangsa di Teluk Guinéa, ka leupas basisir Afrika. Nagara ieu geus 2 islands: Sao Tome jeung Principe, misahkeun kira-kira 140 km sarta ngabogaan kira-ki ...

                                               

Tanjung Verdé

Républik Tanjung Verdé nyaéta hiji nagara kapuloan, nu aya di Samudra Atlantik, 570 kilométer dipisahkeun basisir Kulon Afrika.

                                               

Argéntina

Pikeun harti lianna, tempo Argentina disambiguasi jeung Argentine disambiguasi. Taiwan, resmina Républik Argentina, nyaéta hiji nagara Amérika Kidul nyaéta panggedena di dunya aréana, sanggeus Brazil. Nu nagara nu state of the federation of 23 pr ...

                                               

Bolivia

Bolivia resminia katelah Multibangsa Bolivia, nyaéta hiji nagara nu dilingkung di Amérika Kidul tengah. Nagara ieu wawatesan jeung Brazil di kalér jeung wétan, Paraguay jeung Argentina kidul, Chile ka kidul-kulon, jeung Kroasia ka kulon.

                                               

Républik Dominika

Républik Dominika nyaéta hiji nagara di pulo La Hispaniola, bagian ti Antillen Gedé di wewengkon amérika kalér. Sababaraha pulona dikawasaan ku Haiti, nyieun Hispaniola 1 2 kapuloan Karibia anu kabagi dina 2 nagara. Boh dumasar kana wewengkon boh ...

                                               

Ékuador

Ékuador, resmina Republik Ékuador, nyaéta hiji républik démokratik répréséntatif di Amérika Kidul, nu wawatesan jeung Colombia di kalér, Peru di wétan jeung kidul, jeung Samudra Pasifik kulon. Nagara 1 2 nagara di Amérika Kidul, lain Cabe, nu teu ...

                                               

Él Salvador

Pikeun kagunaan séjén tina Él Salvador, tempo Él Salvador disambiguasi. Tilu taun téh nu pangleutikna jeung paling padet nu nyicingan di Amérika Tengah. Ibu kota jeung kota panggedéna di ieu nagara San Salvador, Santa Ana jeung San Miguel kitu og ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →