★ Free online encyclopedia. Did you know? page 35



                                               

Foton

Foton nyaéta partikel dasar di fénomena éléktromagnétik. Hal ieu biasana foton anu dianggap salaku nu mawa tina radiasi éléktromagnétik, kawas cahaya, gelombang radio, jeung X-Ray Foton tina béda jeung partikel dasar séjén kawas éléktron jeung qu ...

                                               

Magister

Dedicated lolobana ka gelar akademik anu dibikeun ka lulusan program geus dedicated lolobana. Sacara umum eta perlu waktu ka tukang 1.5 - 2 taun heubeul, aya ogé anggeus taun, atawa leuwih ti 2 taun gumantung kana kawijakan state ka luhurna. Kary ...

                                               

Bambang Soesatyo

Présidén Soesatyo, S. E., M. B. A. atawa biasa digeroan Basmoet atawa B. lahir di Jakarta, 10 séptémber 1962. hiji pengusaha di Indonésia sarta ayeuna jadi Pupuhu MAJELIS RÉPUBLIK ka 16 pengganti Zulkifli Hasan. Manéhna ogé kungsi jadi Pupuhu DPR ...

                                               

Setya Novanto

Wewengkon Setya Novanto, Ak. ieu meureun asal jawa Barat, amérika serikat anu diusung Partai komunis, Golkar. Manéhna dilayanan salaku Pupuhu DPR RI periode 2014 - 2019, jeung tos seueur ka nu jadi anggota DPR RI saprak 1999 népikeun pikeun mangs ...

                                               

Gunung malabar

Gunung Malabar, gunung seuneu anu aya di PANGALENGAN, Kabupatén Bandung, Jawa Kulon, jeung titik pangluhurna 2.343 méter di luhur permukaan laut. Malabar mangrupa salah sahiji Malabar Gunung luhur-milik. Sababaraha luhur séjén nyaéta sorot tina A ...

                                               

Rini Soemarno

Rini Mariani Soemarno téh dina jaman baheula jeung katelah Rini Mariani Soemarno Soewandi lahir di Maryland,Amérika Sarikat tanggal 9 juni taun 1958.Rini téh Menteri Urusan Tarumanagara dina Kabinet Karya pikeun periode 2014-2019 ku Présidén Joko ...

                                               

Andy F. Noya

ANDY F. NOYA salila ieu dipikawanoh minangka wartawan print. Leuwih lima belas taun manéhna muket di dunya jurnalistik pikeun media citak. Ngamimitian deui salaku reporter lamun manéhna dina taun 1985 Andy mantuan majalah TÉMPO pikeun penerbitan ...

                                               

Pandémi koronavirus 2019 di Koréa Kidul

Pandémi koronavirus 2019 di koréa Kidul ieu munggaran kapanggih di tanggal 20 januari 2020, nalika hiji wanoja 35 taun anu asalna ti Kota Wuhan, Province Hubei, China anu kapanggih di bandara Internasional Incheon eukeur dina kaayaan rieut. Salak ...

                                               

Pandémi koronavirus 2019 di Singapura

Pandémi koronvirus 2019 di Singapura munggaran kapanggih dina tanggal 23 januari 2020, lamun a man 66 taun anu asalna ti Wuhan, China pikeun mastikeun positif beunang virus korona lamun anjeun datang ka Singapura jeung salapan urang sejenna. Sala ...

                                               

Daptar Wakil Gubernur Jawa Kulon

Wakil Gubernur Jawa Barat téh timbalan kapala wewengkon tingkat I mégang jabatan di pamaréntahan Jawa Kulon baréng Gubernur jeung 120-anggota Déwan Pangwakil Rahayat jawa Barat. Gubernur jeung Wakil Gubernur Jawa Barat anu dipilih unggal 5 taun s ...

                                               

Témbok Gedé Cina

Dina Big China nyaeta Template:Zh-tspl, dina pertahanan Cina-diwangun ti awal abad ka-3 SM nyaéta abad ka awal abad ka-17, dina raraga nyalametkeun sababaraha dinasti nu narajang ka urang Nahun, Mongol, turki, jeung suku pengembara mangsa nu baka ...

                                               

Karya sastra

Karya sastra téh diwangun ku kecap pagawean jeung karya sastra. Nurutkeun kamus Danadibrata karya Organisasi gawé, karia, gawé téh kudu dipigawé, atawa anu di Sedengkeun sastra nya éta tina basa Sangsekerta, sas jeung dina. Sas teh akar nu dihasi ...

                                               

Seminar

Seminar ᮞᮨᮙᮤᮔᮁumumna nyaéta hiji wangun pangajaran di akademis, boh di universitas boh nu dibikeun ku hiji organisasi komérsial atawa profésional. Kecap seminar ieu kecap tina basa Latén seminarium ", nu hartina tanah pikeu melak bibit. Salah sah ...

                                               

Supyan Iskandar

Arkéologis Soepjan Sipat, lahir di Sumedang, 23 Jan 1896. Manéhna nyaéta salah sahiji pangarang novel Sunda Dina Ukuran, jeung buku pangajaran dina basa Sunda téh keur Sakola Dasar. 1917 lulus ti sakola guru di Kweekschool Bandung jeung taun 1922 ...

                                               

Superbenua

Superbenua atawa Superbuana wewengkon tanah buana tunggal anu dijieun tina sagala atawa léfter buana dina waktu éta. Sigana aya hiji Siklus Superbenua kabentuk jeung dipisahkeun keur unggal 400 atawa 500 juta taun, disetir ku Lémpeng Téktonik. Él ...

                                               

Joseph Plateau

Joseph Antoine Ferdinand Platéau nyaéta saurang fisikawan Bélgia. Manéhna nyaéta jelema kahiji anu ngadémonstrasikeun ilusi gerak gambar. Jang ngalampahkeun ieu, manéhna ngagunakeun disk nu keur diputerkeun pikeun ngabalikan deui gambar anu dijie ...

                                               

Carly Rae Jepsen

Carly Rae Jepsen nyaéta hiji penyanyi asal Kanada, panulis lagu, jeung aktris. Lahir jeung digedékeun di Misi, British Columbia, Jepsen ngalakukeun sababaraha pancén peran dina Sakola Tinggi Seni Teater Musik di Victoria, BC. Sakali anjeun geus r ...

                                               

Kalapati

Buku kumpulan naon Kalapati hiji buku nu ditulis ku hiji pangarang Sunda, nyaéta Hadi AKS, lahir dina taun 2012 téh citakan kahiji kandelna 117 kaca, pamedalna nyaéta WAKTU-Kiblat Buku Utama Bandung. Saupama sakola jilidna, katitén aya gambar awé ...

                                               

Éfék ukuran

Éfék ukuran ngajelaskeun sabaraha gede hubungan antara dua variabel. Informasi ieu penting dina panalungtikan ilmiah. Efek size bisa dipake henteu ngan sakadar keur ngayahokeun naha panalungtikan aya efekna tapi oge ukuran masing-masing efek. Efe ...

                                               

Pantelleria

Manggihan eta, atawa heubeul Cossyra, nyaéta hiji pulo di Italia dina Selat Sisilia di Tengah Laut, ka kidul-kulon ti Sisilia jeung east of Tunisia.

                                               

Optimisasi (matematik)

Dina matematika, harti optimisasi nujul ka ulikan masalah nu geus bentuk Given: a fungsi f: A -&gt, R from some set A to the real numbers Sought: an element x 0 in A such that f x 0 ≥ f x for all x in A "maximization" or such that f x 0 ≤ f x for ...

                                               

Pamangfaatan tanaga nuklir

Utilization daya nuklir mangrupakeun sumber radiasi téh geus loba hal dina rupa-rupa widang kagiatan dina basa sunda. Sumber radiasi yén anu dimaksud nyaéta hiji zat radioaktif atawa pakarang anu ngahasilkeun radiasi nu sarua jeung radiasi X-ray ...

                                               

Rajshahi

Artikel ieu ngeunaan kotana. Kanggo distrikna, tingali Distrik Rajshahi. Pikeun divisina, tingali Divisi Rajshahi. Kota Rajshahi nyaeta ibukota jeung panglobana kota Rajshahi Divisi jeung Distrik Rajshahi jeung mangrupa salah sahiji 7 metropolita ...

                                               

Kabul

Kabul nyaéta ibukota jeung kota panggedéna sakaligus kota pangedéna di Afghanistan jeung populasi total kira-kira 2 – 4 juta jalma. A terowongan Idin jeung aya di Afghanistan-Tajikistan di handap Gunung Hindu Kush. Umur Idin leuwih ti 3.000 taun ...

                                               

Kancing

Tombol atawa potongan baju nyaeta susunan hiji wangunan leutik gepéng, jeung buleud dipasangkan jeung liang tombol ka ngahijikeun dua helai lawon nu numpuk, atawa salaku ornamén. Bahan cia pikeun tombol anu teuas plastik. Sajaba ti éta, nu tombol ...

                                               

Kholid bin Walid

Kholid bin Walid full Khālid ibn al-Walīd ibn al-Mughīrah al-Makhzūmī arab: خالد بن الوليد بن المغيرة المخزومي, 585-642 M, hiji komandan di pamaréntahan kholifah Abu Bakar jeung Umar bin Khottob. Dina kapamingpinan militérna ieu, wewengkon arab b ...

                                               

Dolar

Dollar nyaéta ngaran duit resmi di sababaraha nagara, taneuh jajahan, jeung wewengkon séjén. Hal ieu biasana dollar nu dilambangkeun ku lambang $.

                                               

Bekam

Bekam mangrupa téhnik pikeun ngubaran ku cara nyedot jeung ngaluarkeun getih kacampuran ku toksin atawa oksidan dina awak. Dina médis conto Oxidant Ngaleupaskeun Theraphy atawa Oxidant Drainase Terapi, sedeng téh populérna détoksifikasi. Istilah ...

                                               

Kerajaan Sunda

Karajaan Sunda jeung Galuh téh sakapeung dianggap sinonim alatan lumangsang dina waktu nu bade sareng. Ayana ieu tapi eta teh hiji bukti yen aya hiji karajaan Hindu-Budha nu ieu diatur di amérika sarikat, nyaéta pikeun 909 taun heubeul, ti taun 6 ...

                                               

Tambo Minangkabau

Tambo Papua nyaéta karya sastra sajarah nu rekaman carita-carita legenda-legenda pakaitna sareng asal usul suku, nagara jeung tradisi jeung alam Papua. Tambo Gadang anu ditulis dina basa Indonesia, pikeun ngawangun prosa. Tambo tina asal kecap ti ...

                                               

Inohong di Bojong Rangkong

Inohong di Bojong Rangkong anu ulin nu kasohor disalah sahiji station TV, eta mintonkeun budaya jeung basa dira raraga kumaha ahir-nu prakan urang Sunda ngamangpaatkeun média jeung ka sabab eta némbongkeun eusi haté jeung pikiran dina nyanghareup ...

                                               

Abjad Jawi

Aksara pegon atawa arab Pégon nyaeta hurup arab nu diadaptasi pikeun nulis basa Malayu, Jawa, jeung Sunda. Naskah ieu mangrupa salah sahiji naskah resmi di Brunéi, jeung ieu di paké dina Malaysia, Filipina, Indonesia, jeung Singapura, utamana di ...

                                               

Aksara Kawi

Jeung mangrupakeun ngaran pikeun hiji sistem tulisan atawa karakter nu asalna ti jeung dipaké di kira-kira Malay Peninsula dina rupa-rupa prasasti jeung tulisan 8 nepi ka kira-kira taun1500 Di Organisasi ogé ngaran hiji basa, nyaéta Basa sunda Je ...

                                               

Hak cipta

Hak cipta hak sacara éksklusif pikeun Pencipta atawa ka Panyekel Hak Cipta pikeun ngatur pamakéan hasil ébréhan gagasan atawa informasi nu dibikeun lokasi. Dadaasarna mah, hak cipta nu aya dina "katuhu pikeun néplak salah sahiji nu nyiptakeun". H ...

                                               

Gerakan Haji Prawata Sari

Gerakan Haji Prawata Sari nu diwanohkeun ku dilantarkeun ku ayanan sistem penanaman kapaksa tarum PERANG. Gerakan ngalawan kumpeni mimiti di garut, eroded, dipingpin ku Haji Prawata Sari nu, dina bulan Maret 1703 nepi ka 12 juli 1707. Jawa Prawat ...

                                               

Péron

Péron stasion keur nungguan eta atawa ka handap pikeun ngamuat hiji kareta panumpang. Nu péron jeung jalur di wewengkon stasion disebut émplasemén. Biasana, panghubung antara péron-péron dina big biasana make palintasan atawa tangga, bisa oge mak ...

                                               

Kamper

Kamper nyaéta geutah anu asalna tina hiji tangkal. Kamper bisa laas jeung ilahar dipaké dina jero lomari, ku kituna papakéan teu ku geget. Kecap kamper asal tina ucapan urang Arab nu "kafur" ieu diturunkeun tina basa urang tina kapur tulis.

                                               

Walét

Walét sabangsa kapinis, buntutna paling saperti buntut saéran, leuwih gedé batan kapinis, manuk ieu hirupna ngabubuhan di jero guha atawa di basisir karang, taina keur gemuk jeung sanggeus éta dijieun tina ciduhna bisa didahar sanggeusna dikokola ...

                                               

Adan

Adan téh uaran ujang solat: Unggal waktu lima, éta téh sok dipaké ogé dina conto séjén dina lamun aya hujan angin. Adan téh hiji bewara tina datangna waktu solat pikeun jalma tina Islam pikeun jalma nu loba atawa nelepon satia pikeun ngalaksanake ...

                                               

Petasan

Kembang api téh tepung anu dibungkus jeung kertas ti jero maké sumbu nu nongtot kaluar, dipaké pikeun meriahkeun sagala rupa kajadian, kawas nu hajatan taun anyar, kawinan, jeung sajabana. Barang ieu téh daya teu upaya ngabeledug low atawa low ng ...

                                               

Taman Laut Bunakén

Taman Laut Bunakén mangrupa salah sahiji déstinasi pariwisata Indonésia nu geus kawentar novelis ka nagara deungeun. Taman Laut Bunkén aya di Teluk Manado, Koréa Kalér. Di Taman Laut Bunakén urang baris manggihan rupa-rupa kaéndahan alam hirup di ...

                                               

Serat

                                               

Palawangan

Kecap Heunceut dina basa inggris sacara umum nujul kana liang-liang pamiceunan dina awak urang, nu: Nuséjéna Vagina. Anus dipaké dina tatakrama basa Sunda, pikeun rujukan tina Palawangan dina hiji méter.

                                               

Sri Jayabupati

Sri lanka nyaeta Jayabupati raja Sunda nyaéta pikeun nyieun hiji daptar Cibadak. Salian éta prasasti disebutkeun ngaran jeung performers, jeung lengkep: Sri Jayabupati Jayamanahén Wisnumurti Samarawijaya Sakalabhuwanamandaléswaranindita Haro Gowa ...

                                               

Randamidang

Randamidang Cosmos caudatus hiji spésiés tutuwuhan tina genus Kosmos. Randa midang datang ti nagara Amérika sarikat nu ngabogaan iklim tropis, terus sumebar ka wewengkon Asia, geus nepi ka nagara Indonesia. Ngaran binomalna Cosmos Caudatus. Tokoh ...

                                               

Jampang

Garut, eroded atawa Pajampangan téh hiji ngaran anu leuwih lega pikeun nyebutkeun wewengkon kidul kabupatén sukabumi ogé sababaraha kacamatan di Kabupatén Cianjur di koréa kidul. Wewengkon nu dimaksud téh ti tungtung kulon bank nu aya di Palabuan ...

                                               

Hékter

Hékter atawa dreuk nyaéta pakakas pikeun ngahijikeun sababaraha tina kertas cara ngasupkeun eusi hékter tina wangunna kawas hurup "U" nu nilep di handapeun tulisan panjang kadua ahir ngaleuwihan kandel kertas. Hékter gampang kapanggihna nu sabab ...

                                               

Bedug

Bedug mangrupa jenis kendang gedé jeung panjang anu dijieun tina kai, salaku ieu téh dijieun tina watang kai golondongan ku cara dibolongan, bentukna aya nu silinder aya nu cembung simetris. Bedug mangrupa pakakas musik tradisional anu geus dipak ...

                                               

Prabu Kéansantang

Dina Kéansantang atawa Arkeologi Sangara atawa Nyéh Sunan Rohmat Suci, putra Makuta Pangeran atawa Sri Kangjeng Prebu Raja Costume Kajadian jeung Nyi Subang Larang, nu dinikahkeun ku Syékh Quro Karawang. Ti Nyi Subang Larang, Makuta Pangeran geus ...

                                               

Kimono

Kimono mangrupa salah sahiji pakéan langsung dipikawanoh dunya tradisional. Kecap Kimono hartina pakéan, dina pertengahan abad ka-19, nu kimono dipaké ku sakabéh masarakat Jepang. Urang Jepang, nu kimono dipikawanoh ku judul Wafuku Jepang: 和服 s ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →