★ Free online encyclopedia. Did you know? page 349



                                               

Goenawan Mohamad

Goenawan Soesatyo Mohamad mangrupa salah sahiji sastrawan amérika sarikat, ogé pangadeg Majalah Tempo. Manéhna nyaéta adi nu Kartono Mohamad, salah sahiji dokter anu dilayanan salaku kapamingpinan of DIRÉKTUR.

                                               

Tere Liye (penulis)

Tere Liye, anu Dipikawanoh salaku panulis novel. Sababaraha bukuna geus diangkat ka layar kaca hapalan shalat Delisa na Moga Bunda Disayang Allah. Komo lamun manéhna sanggup pikeun ngahontal kasuksésan dina dunya literasi amérika sarikat, kagiata ...

                                               

Dogdog Pangréwong

Dina Pangrewong téh kumpulan carita pondok nu mimiti diterbitkeun di amérika sarikat dina taun 1930. Lain baé dina basa Sunda eta, dina basa Indonésia gé kumpulan carita pondok anu mimiti,nya éta tulisan Kasim judul Teman Duduk, kakara kaluar gen ...

                                               

Sarébu Hiji Peuting

Buku Sarébu Hiji Peuting tina épik sastra Timur Tengah ka tengah umur nu ka nyaritakeun carita Scheherazade, ratu Sassanid, kudu nyambung blok sajarah salakina nu dengki Raja Shahryar, pikeun nunda dina palaksanaan. Carita ieu dicaritakeun salila ...

                                               

Urang Sunda jeung Basa Sunda

Urang ka Sunda jeung ka Sunda, mangrupa salah sahiji buku karangan téh Kalakuan anu dirilis dina 2007. Pamedalna Kiblat Buku Utama jeung kandel buku ieu 184 kaca. Na Kalakuan nu ti pangarang anu produktif. Kalakuan teu ngan sakur tina panulis sac ...

                                               

Spasi

Rohangan anu hiji zona kosong euweuh tulisanan antara bagian nu kudu ditulis. Istilah anu biasana dipaké pikeun ngarujuk ka zona kosong ieu dipaké pikeun misahkeun antar-kecap dipasing antara kecap.Convention ngeunaan ayana jeung ukuran rohangan ...

                                               

Aljazair

Aljazair, resmina Républik Démokratik Rahayat républik china, hiji nagara di Magribi wewengkon Afrika kalér-kulon di Aljir salaku ibukota nagara urang. Aljazair mangrupa anggota Uni Afrika, Arab League, OPEC, jeung perserikatan bangsa-Bangsa. Nag ...

                                               

Bahrain

Bahrain, resmi Karajaan Bahrain nyaéta hiji nagara pulo nu aya di Teluk pérsia. Ieu ngawengku 33 pulo, nu panggedéna nyaéta Pulo sri lanka. Saudi arabia aya di kuloneunana sarta dihubungkeun jeung Bahrain ku jalan Raya Raja Fahd. Iran aya di kalé ...

                                               

Chad

Karanganyar, resmina Républik Karanganyar, nyaéta hiji nagara nu dilingkung di Afrika Tengah. Nagara ieu tepung wates jeung Libya ka kalér, Sudan ka wétan, Puseur Républik Afrika kidul, Kamerun jeung Nigeria ka kidul-kulon, jeung Niger di wétan.

                                               

Djibouti

Artikel ieu ngeunaan nagarana. Pikeun ibu kota Djibouti, tempo Djibouti kota. Pikeun lagu kabangsaanna, tempo Djibouti song Djibouti, resmi the Republic of Djibouti, nyaéta hiji nagara di Tanduk Afrika. Tepung wates jeung Eritrea di kalér, Ethiop ...

                                               

Éritréa

Eritréa, resmi Nagara Éritréa, nyaéta hiji nagara di Tanduk Afrika. Ngaran "Eritrea" diturunan ti kecap basa yunani, Erethria, nu hartina lemah beureum. Ibu kota nyaeta nu paling merenah. Nagara ieu tepung watzs jeung Sudan di jawa barat, nyaéta ...

                                               

Komoro

Artikel ieu ngeunaan nagarana. Pikeun kapuloannana, tempo Kapuloan Komoro Komoro, resminia Uni Komoro nyaéta hiji nagara kapuloan di Samudra Hindia, di kaléreun Selat Mozambik, antara Mozambik jeung Madagaskar. Nagara-nagara séjén deukeut Komoro ...

                                               

Libya

Kadé kaliru jeung marga kapiting Lybia Libya nyaéta hiji nagara Afrika nu perenahna di wewengkon Magribi di Afrika Kalér. Nagara ieu tepung wates jeung Laut Tengah ka kalér, Mesir ka wétan, ka Sudan tenggara, Karanganyar jeung Niger ka kidul, jeu ...

                                               

Maroko

Pikeun kagunaan séjén tina Maroko, tempo Maroko disambiguasi. Maroko, resmi Karajaan Maroko, nyaeta hiji nagara nu perenahna di Afrika Kalér. Nagara ngabogaan populasi leuwih ti 32 juta urang jeung hiji lahan 710.850 km2, jeung eta oge maréntahan ...

                                               

Mauritania

Mauritania, resmina Républik Islam of Mauritania, nyaéta hiji nagara di wewengkon Magribi jeung Afrika Kulon. Ieu téh tepung wates jeung Samudra Atlantik ka kulon, Western Sahara ka kalér, Aljazair ka kalér-wétan, Mali ka wétan jeung tenggara, je ...

                                               

Sahara Kulon

Sahara Kulon bank nyaeta hiji wewengkon nu dipaséakeun di Afrika Kalér, nu wawatesan Aljazair dina kalér, Aljazair di kalér-wétan, Mauritania ka wétan jeung kidul, jeung Samudra Atlantik ka kulon. Wewengkon kira-kira 266.000 kilométer pasagi.

                                               

Somalia

Somalia, resmi federal Republic of Somalia jeung baheulana kawanoh salaku Républik Démokratik Somalia dina aturan sosialis, nya éta hiji nagara aya dina Tanduk Afrika. TI mimiti Perang Sipil di Somalia dina taun 1991 taya daya pamaréntah puseur d ...

                                               

Tunisia

Tunisia, resmina Républik Tunisia, nyaéta hiji nagara di Afrika nu aya. Ieu téh aya di wewengkon nu Magribi jeung wates jeung républik china ka kulon, Libya di tenggara, jeung Laut Tengah ka kalér jeung wétan. Ngaran nagara anu asalna ti ngaran i ...

                                               

Anguilla

Anguilla hiji téritori peuntas laut Britania jeung wewengkon administratif husus Uni Éropa di Karibia. Amérika sarikat mangrupa bagian tina Leeward di Antillen Kaluar. Amérika sarikat aya di east of Puerto Rico jeung Kapuloan Virgin jeung ka kalé ...

                                               

Antigua jeung Barbuda

Antigua jeung Barbuda nyaéta hiji nagara pulo nu aya di antara Laut Karibia jeung Samudra Atlantik. Nagara geus a 2-pulo utama, Antigua jeung Barbuda, sarta sababaraha pulo leutik. Populasi permanénna di kira 85.000. Ibu kota St. Johns, ayana di ...

                                               

Bahama

Bahama, resmi Pasamakmuran Bahamas, nyaéta hiji nagara di nu anak 29 islands, 661 kéi, jeung 2.387 rico. Nagara di Samudra Atlantik kalér Cuba jeung Hispaniola, kalér-kuloneun kapuloan Turks jeung Kaikos, jeung kuring Amérika Sarikat. Ieu daratnn ...

                                               

Barbados

Pikeun kagunaan séjén tina Barbados, tempo Barbados disambiguasi. Barbados nyaéta hiji nagara pulo di Antillen Kaluar. Pulona panjang 34 km, lébarna23 kilométer, jeung wewengkon total 431 kilométer pasagi. Nagara ieu aya di kulon bagian tina Atla ...

                                               

Bélis

Pikeun kagunaan séjén tina Bélis, tempo Bélis disambiguasi. Belize nyaeta hiji nagara nu perenahna di bagian kalér Amérika Tengah. Sanajan Kriol jeung spanyol nu dipaké ku warga, Belize mangrupa hiji-hijina nagara di Amérika Tengah di mana basa i ...

                                               

Bermuda

Bermuda nyaeta hiji téritori peuntas laut di Samudra Atlantik Kalér. Modal kota Hamilton. Bermuda anyar kapanggih di 1505 ku spanyol Juan de Bermúdez, anu ngaklaimna ka Kakaisaran Spanyol. Teu dikawasaan, teu Bermúdez, manéhna ninggalkeun pulo nu ...

                                               

Botswana

Botswana, resmina Républik Botswana, nyaéta hiji nagara nu dilingkung, anu aya di Afrika Kidul. Sakali protéktorat Britania Bechuanaland, Botswana jeung ngaran anyar sanggeus kamerdikaan dina Pasamakmuran dina 30 September 1966. Botswana ieu data ...

                                               

Kapuloan Cook

Pikeun pulo individual nu ngaranna "Pulo Cook", tempo Pulo Cook disambiguasi. Masak, Basa Maori Cook Islands: Kūki Āirani) nyaéta hiji pulo bangsa presiden démokratik pamaréntaha sorangan di Samudra Pasifik Kidul dina asosiasi bébas kalawan Selan ...

                                               

Dominika

Républik dominika, resmi Pasamakmuran ti républik Dominika, nyaéta hiji nagara pulo di wewengkon Antillen Leutik Karibia Laut, ka kidul-ngajalankeun Guadeloupe jeung kalér-kuloneun Martinik. Total wewengkon 750 kilométer pasagi. Titik pangluhurna ...

                                               

Kapuloan Falkland

Falklands jeung Malvinas ngarah ka dieu. Pikeun kagunaan lian, tingali Falkland disambiguasi jeung Malvinas disambiguasi Kapuloan Falkland mangrupakeun salah sahiji pulo di Atlantik Kidul, anu perenahna kira-kira 250 mil laut ti basisir daratan u ...

                                               

Gambia

Artikel ieu ngeunaan nagarana. Pikeun walunganna, tempo Walungan Gambia Republic of The Gambia, nyaéta hiji nagara di Afrika Kulon. Gambia dilingkung ku Senegal iwal di basisir di pondok Samudra Atlantik ka kulon. Eta anu di sakurilingeun Walunga ...

                                               

Géorgia Kidul jeung Kapuloan Sandwich Kidul

Géorgia Kidul jeung Kapuloan Sandwich Kidul nyaéta hiji téritori peuntas laut Britania jeung téritori peuntas laut Uni Éropa dina Samudra Atlantik anu ka kidul. Géorgia Kidul nyaéta 167.4 kilométer jeung lébarna 1.4 ka 37 km. Kapuloan Sandwich Ki ...

                                               

Ghana

Artikel ieu ngeunaan nagara modérn Ghana, pikeun Kakaisaran Ghana 790-1076 kalér-kuloneun Ghana modérn, tempo Kakaisaran Ghana. Ghana, resmina Républik Ghana, nyaéta hiji nagara nu aya di Afrika Kulon. Nagara ieu tepung wates jeung Basisir Gading ...

                                               

Grénada

Pikeun kagunaan séjén tina Grénada, tempo Grénada disambiguasi. Grénada hiji pulo nagara nu diwangun ku pulo Grenada jeung genep pulo ka nu séjén dina ngajalankeun Laut Karibia. Grénada aya di kaler Trinidad jeung Tobago, northeast of Venezuela, ...

                                               

Guam

Guam, basa Chamorro: Guåhån) nyaéta hiji téritori kaorganisasi nu teu kagabung ti Amérika Sarikat, sarta aya di Samudra Pasifik. Guam mangrupa salah sahiji lima Téritori Amérika Sarikat, jeung sipil pamaréntah. Guam kadaptar salaku salasahiji ti ...

                                               

Guyana

Pikeun kagunaan séjén tina Guyana, tempo Guyana disambiguasi. Guyana, resmina Républik Kooperatif Guyana, baheulana jajahan Guiana Britania, nyaéta hiji nagara daulat di basisir kalér Amérika Kidul nu arsitéktur mangrupa bagian tina Karibia Anglo ...

                                               

Jamaika

Pikeun kagunaan séjén tina Jamaika, tempo Jamaika disambiguasi. Antara colonists nyaéta salah sahiji nagara di Antillen Gedé, jeung panjang 234 km, sarta lebar tumuwuh taunan nepi ka 80 km, jeung wewengkon 10.990 kilométer pasagi. Nagara ieu aya ...

                                               

Kamerun

Kamerun, resmina Républik Kamerun, nyaéta hiji nagara di Afrika Tengah west bank. Nagara ieu tepung wates jeung Nigeria ka kulon, Karanganyar ka kalér-wétan, Républik Afrika Tengah ka wétan, jeung Bagian Katulistiwa, Gabon, jeung Républik Kongo k ...

                                               

Kanada

Pikeun kagunaan séjén tina Kanada, tempo Kanada disambiguasi. Kanada nyaéta hiji nagara di bagian kalér Amérika Kalér, nu diwangun ku 10 propinsi jeung 3 wewengkon. Eta ngalegaan ti basisir Samudra Atlantik di wétan ka basisir Samudra Pasifik kul ...

                                               

Kapuloan Kayman

Kapuloan kayman {Basa inggris: Kapuloan Kayman) nyaéta hiji tértori a peuntas laut Britania nu aya di Laut Karibia beulah kulon. Wewengkon ieu diwangun ku 3 pulo, nu aya di kidul Cuba jeung kalér-kuloneun antara colonists.

                                               

Kénya

Kenya, resmina Républik Kenya, nyaéta hiji nagara di Afrika Wétan nu diliwatan ku katulistiwa jeung Samudra Hindia ka kidul-wétan. Nagara ieu tepung wates jeung Tanzania ka kidul, Uganda ka kulon, Sudan Kidul ka kalér-kulon, Samentara di kalér, j ...

                                               

Lésotho

Lésotho, resmi Karajaan Lésotho, nyaéta hiji nagara nu dilingkung jeung enclave, lengkep dilingkung ku ngan tatanggina, Républik Afrika Kidul. Ibukota jeung kota panggedéna nyaéta Maseru. Lésotho mangrupa anggota Pasamakmuran bangsa-Bangsa. Ngara ...

                                               

Liberia

Liberia, resmina Républik Liberia, nyaéta hiji nagara di Afrika Kulon. Nagara ieu tepung wates jeung Sierra Leone dina kulon, Guinea dina kalér, jeung Basisir dIvoire di wétan.

                                               

Malawi

Républik Malawi, atawa baheulana kawanoh salaku Nyasaland, nyaéta hiji nagara nu dilingkung aya di Afrika tenggara. Nagara ieu wawatesan jeung Zambia ka kaler, Tanzania ka kalér, jeung Mozambik dina wétan, kidul, jeung kulon. Nagara misah ti Tanz ...

                                               

Kapuloan Mariana Kalér

Kapuloan Mariana kalér, nu ngaran resmi Pasamakmuran Kapuloan Mariana Kalér nyaéta hiji pasamakmuran dina kahijian pulitik jeung Amérika Sarikat, jeung aya di Samudra Pasifik kulon.

                                               

Kapuloan Marshall

Republic of The Marshall Islands, nyaéta hiji nagara pulo di Mikronésia di Samudra Pasifik, ka kulon Wates Date Internasional jeung kaléreun khatulistiwa. Dina bulan juli 2011, jumlah populasi 67.182.

                                               

Mauritius

Pikeun kagunaan séjén tina Mauritius, tempo Mauritius disambiguasi. Mauritius, resmina Republik Mauritius nyaéta hiji pulo bangsa leupas basisir Afrika buana di kidul-kulon Samudra Hindia, kira-kira 900 kilométer wétaneun Madagaskar. Sajaba ti ét ...

                                               

Féderasi Mikronésia

Mikronésia ngalih ka dieu. Pikeun guna lian ti Mikronésia, tempo Mikronésia disambiguasi Féderasi Mikronésia) mangrupakeun independent daulat island, an independent, nu diwangun ku opat bagian ti kulon ka wetan, Yap, Chuuk, Pohnpei, jeung Kosrae. ...

                                               

Montserrat

Balanja téh hiji téritori husus administratif latu Britania nu aya di Leeward, hiji bagian ti Antillen low di Hindia Barat. Pulona ukuran kira-kira 16 km lila jeung 11 km lébarna, eta méré garis basisir 40 km. Nagara urang ibukota, Plymouth, ancu ...

                                               

Namibia

Namibia, resmina Républik Namibia, nyaéta hiji nagara di Afrika kidul. Ieu téh tepung wates jeung Samudra Atlantik ka kulon, jeung Angola jeung Zambia ka kalér, Botswana ka wétan jeung Afrika dina kidul jeung wétan. Nagara ieu independent ti Afri ...

                                               

Nigéria

Nigeria, resmi federal Republic of Nigeria, nyaéta hiji républik konstitusional federal ngawengku 36 nagara jeung ibu Kota Féderal, Abuja. Nagara ieu aya di Afrika Kulon. Nagara ieu wawatesan Bénin di jawa barat Chad jeung Kamerun di wétan, jeung ...

                                               

Niue

Niue nyaéta hiji nagara pulo di Samudra Pasifik Kidul. Maranéhanana nu paling ilahar disebut salaku "Batu Polinésia". Maranehna 2.400 km kalér-wétaneun Selandia Anyar dina hiji-outlier antara Tonga, Samoa jeung Cook Islands. Sanajan ieu maranéhan ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →