★ Free online encyclopedia. Did you know? page 348



                                               

Muludan

Maulid Nabi Muhammad SAW anjeun Maulid Nabi atawa Maulud nu mana wae nu, nyaéta peringatan poé kalahiran Nabi Muhammad SAW, anu dina taunHijriyah tumiba tanggal 12 Rabiul Mimiti. Kecap maulid atawa milad anu dina basa arab mean poé lahir. Perayaa ...

                                               

Munara

Munara منارة, tapi leuwih pas مئذنة) nyaéta fitur penting sarta has ti wangunan-wangunan nagara Islam. Munara biasana di luhur kubah tina wangunan bawang dina bagian pang luhurna. Biasana munara téh perenahna di posisi nu teu ngahiji jeung wangun ...

                                               

Muslim

Kecap hiji muslim bisa nujul ka: Jalma nu pasrah jeung kaluman ka aturan hukum-hukum Allah. Maké atawa jalma tina Islam. Sagala mahluk nu aya di langit jeung bumi QS 3:83, 1:2. Imam Muslim, nu nulis buku a Valid Muslim, kumpulan hadis. Hiji suku ...

                                               

Nabi

Manéhna nyaéta salah sahiji manusa anu geus diutus ku Allah kana tengah-tengah manusa nu, off ka manusa yen Gusti teh Allah. Berjalan lugas luhur, jeung ieu téh teu durhaka ka Allah. Nabi jeung Rasul nyaéta manusa anu dipilih ku Gusti Allah, pike ...

                                               

Ngalogat

Ngalogat mangrupa salah sahiji cara anu ngiluan atawa ngadumaniskeun mana mufrodati jeung qawaidi. Leuwih inpo nu leuwih lengkep, ngalogat harti téks basa arab kana basa séjén pikeun ngakses tujuan atawa pikeun manana. Lamun anjeun ngalogatna tin ...

                                               

Nisfu Saaban

Nisfu Saaban mangrupa salah sahiji kajadian poé-15 dina bulan Syaaban taun Hijrah. Umat islam percaya yén dina peutingan Nisfu Syaaban, praktek bakal dicokot nepi ku malaikat anu bakal ditukeurkeun jeung lambaran anyar dina taun nu geus kaliwat. ...

                                               

Orat

Dina kitab Safinatun Najah, orat téh aya opat 4 bagian, nyaéta: Jeung lamun éta di hareup muhrimna jeung lamun di hareup hiji awewe nyaeta antara bujal jeung tuurna. Orat awéwé merdika jeung hiji awewe budak amat, lamun di hareup lalaki séjén nu ...

                                               

Qosor

Qosor numut yakin basa Arab hartina ngaringkes. Sedengkeun pikeun hukum islam hukum nu ngaringkes sholat fardlu nyaeta opat rokahands jadi dua rokais di, nu tétép maca fatihah jeung surat al Qur an. jadi ngan solat dhuhur, asar, jeung isya di qos ...

                                               

Rasul

Utusan nyaeta Nabi anu kapapancénan pikeun nepikeun wahyu ti Allah ka umatna bari kudu diamalkeun. Sadaya Rasul pasti kaasup dina Nabi. Dijelaskeun kaunggel di handap. Dan sesungguhnya telah Kami utus beberapa orang rasul sebelum kuring, di antar ...

                                               

Rukun Iman

Artikel Iman dina Islam aya 6, éta téh iman ka Allah, Malaikat, Jeung Kitab-kitab Na, Rosul-rosul, poé ahir, jeung taqdir-Na keur alus jeung nu goreng.

                                               

Santri

Santri anu dialajar di sakola boarding salian istilah santri kitu ogé ka jelema anu sok ngingilu dina aktivitas agama atawa ogé jelema anu geus sok dituturkeun Panumpang. Kecap santri hartina murid dina basa Jawa / basa Sunda teh asal tina kecap" ...

                                               

Sufi

Sufi sacara umum dihartoskeun ti "Sufi" nu asalna Suf, basa arab nu hartosna mantel sederhana nu dipake mujahid dina sajarah-sajarah awal state Islam. Tapi teu sadaya nu disebat ahli sufi narima mantel kieu. Can, téori basa album anu dicatet ogé ...

                                               

Tazir

Tazir nyaéta hukuman katangtuanana dina mutuskeun hakim ka nu boga kakawasaan atawa Ulil Amri tapi masih dumasar kana agama. Dina basa inggris, hartina tina kecap tazir asalna tina kecap a-z-zara nu ngabogaan harti ar-raddu nu hartina geus nolak, ...

                                               

Tadarus

Tadarus asal tina kecap basa arab darosa - yadrusu nu hartina diajar, nalungtik, jeung maluruh. Tuluy katambahan surat tapi urang ngancik kana hiji tadaarosa - yatadaarosu, nu ngandung harti yén unggal ulikan jeung tingkat pamahaman nu leuwih jer ...

                                               

Tajwid

Tajwīd kecap ngabogaan nu mana wae nu ngaaluskeun atawa ngaéndahkeun. Tajwid asalna tina kecap Jawwada dina basa arab. Dina élmu Qiraah, tajwid hartina ngaluarkeun surat tempat jeung prihatin sipat-siat anu dipibogana. Jadi élmu tajwid nyaéta élm ...

                                               

Tarawéh

Tarawéh Arabsalat sunat ka nu salat Isa di bulan puasa téh ritual ibadah salat sunat tina agama Islam di peuting-peuting bulan Romadon. Loba aya 8 rakaat, aya anu 20 rakaat, gumantung kana signature unggal séjén. Tarawéh bisa dibawa kaluar ku mun ...

                                               

Tasawuf

Tasawuf, ogé dipikawanoh minangka sufisme, nyaeta ajaran mistis di nagara Islam, nu dicirikeun jeung filsafat, ibadah ritual, jeung lembaga atikan husus, nu geura-giru bisa kabentuk dina sajarah perkembangan Islam. Tasawuf bisa dianggap salaku wa ...

                                               

Tayamum

Tayamum téh pamadegan yén data Al Qosdu nu dimaksud pikeun tujuan. Sedangkeun dina istilah dina syariat Islam téh hiji ibadah ka Allah ku cara ngusap beungeut jeung leungeun ku ngagunakeun sho id nya bérésih. Sho id urang sadaya item nu luhur bum ...

                                               

Ulama

Sarjana =soleh mangrupa wangun jamak tina kecap alim di arab nu hartina jalma anu mawa élmu. Ulama nu tokoh agama nu raises tugas-na, ngatur jeung taya nu Muslim boh dina masalah agama boh dina masalah sapopoe anu diperlukeun dina sisi agama ataw ...

                                               

Zamzam

Zamzam nyaeta cai nu dianggap salaku cai suci ku umat Islam. Zamzam hiji sumur cai nu nyangkaruk di wewengkon Masjidil Haram, di tenggara tina Kabah, jero 42 méter. Loba nu munggah haji nu ngalaksanakeun ibadah Haji jeung Umroh nu datang ka ieu s ...

                                               

Alkitab

Alkitab is kitab suci Kristen. Alkitab ieu dibagi kana dua bagian utama: Perjanjian Anyar, jeung Perjanjian Old. Ieu téh wewengkon nu disebut "Perjangjian" sabab Pangeran bangsa Israil atawa Yahwe nyieun perjanjian. Di nu kahiji antara Nabi Musa ...

                                               

Garéja

Gareja éta seni jalma kapercayaan nu dikumpulkan ku Kristus. Poé Pentakosta, nalika Roh Kudus dicurahkeun jadi poé lahirna garéja. Hakékat garéja nyaéta missioner, bisa dicindekeun yén sakabéh aktivitas garéja nyaéta missioner, palayanan Sakramen ...

                                               

Garéja Yésus Sajati

Garéja Yesus anu Bener garéja nyaéta hiji non-denominasi téh didirikuen di Beijing, CINA dina taun 1917. Gareja ieu awal Perang di taun 1900-san, di garéja-garéja nu Protestan, anu téologina ngakar ka Gerak Pentakosta. Dina 1939, Injil nu dikhotb ...

                                               

Gereja Katolik Roma

Katolik gereja, loba nu disebut Katolik Gereja di Roma, nyaéta hiji Gareja kristen nu panggedéna di dunya, jeung ieu téh ditaksir geus 1.3 milyar jamaah, i.e., kasarna satengah tina sagala Kristen jeung total wewengkon beungeut ieu ti populasi di ...

                                               

Basa Malayu

Walanda, Basa Malayu, naskah nu patali jeung lembaga: بهاس ملايو utama basa di kulawarga Wewengkon. Basa ieu mangrupa basa nasional di Brunéi, Malaysia, Indonesia, jeung basa di Singapura. Panyaturna leuwih ti 270 juta urang babarengan selat Mala ...

                                               

Basa Inggris

Basa inggris mangrupa basa Jérmanik Kulon, nu asalna ti Inggris. Basa mangrupa gabungan tina sababaraha basa lokal dipaké ku urang Norwégia, Denmark, Saxon jeung Malaikat ti 6 ka 10. Dina taun 1066, jeung ditalukkeunana Inggris ku William the Con ...

                                               

Basa Prancis

Perancis nyaeta basa nu paling penting tina group of Roman basa sanggeus spanyol jeung portugis. Basa perancis mangrupakeun basa nu paling dicaturkeun ka 11 di dunya. Pikeun taun1999, lamun ieu dicaturkeun ku leuwih ti 77 juta jalma di dunya sape ...

                                               

Basa Turki

Turki basa sunda téh basa nu Turkis, nu dipaké utamana dina Turki, jeung éta téh hiji masarakat leutik di bulgaria, Républik Macédonia, Uzbekistan, Siprus, Yunani, jeung sababaraha juta émigran di Éropa Kulon. Tangtu teu tangtu, utamana alatan ku ...

                                               

Basa Chittagong

Basa Chittagong, hiji dasar rungkun basa Indo-Arya nu utamana dipaké ku urang of Chittagong in Bangladesh jeung di wewengkon tenggara nagara. Basa Chittagong deukeut ka Basa Benggala jeung dianggap minangka dialék anu teu resmi Basa Benggala sana ...

                                               

Basa Swahili

Swahili nyaéta basa indung urang Swahili pikeun cicing di kidul of Somalia Mozambik nu wates Tanzania. Basa Swahili dipaké ku 10.000.000 urang salaku basa utama. Basa Swahili ogé dipaké sapanjang jalur basisir Afrika Wétan. Swahili ogé diajarkeun ...

                                               

Komunitas Nagara-nagara Pamaké Basa Portugis

Comunidade dos de Países Língua Portuguesa nyaéta hiji organisasi anu ngabogaan anggota ti nagara nu geus portugis salaku basa resmi. CPLP resmi dibuka dina tanggal 17 juli 1996 jeung aya di Lisbon, Portugal. Ayeuna aya tilu nagara nu miboga stat ...

                                               

Basa Jérman

Basa Jerman, mangrupa anggota group ka kulon basa, Jerman, mangrupa salah sahiji basa utama di dunya, kitu ogé basa nu pamaké asli, nu panggedéna di Uni Éropa. Pamakéan utama nyaéta di Jerman, Austria, Liechtenstein, bagian utama Swis, Luxembourg ...

                                               

Basa Indonésia

Indonésia mangrupakeun basa resmi Nagara Indonésia, tapi ngan saeutik pisan nu maké basa indonésia keur basa ibu. Panglobana maké basa Indonésia keur basa kadua. Indung nagara ieu nalika kamardikaan Indonésia, taun 1945. Basa Indonésia basa dinam ...

                                               

Basa Koréa

Basa koréa mangrupa basa resmi Kalér jeung amerika Kidul. Basa ieu ogé magrupakeun mangrupa salah sahiji dua basa dina Yanbian, China. Kira-kira dunya, aya kurang leuwih 80 juta pamaké basa Kidul, kaasup golongan gedé di Uni Soviet, RRC, Australi ...

                                               

Basa Hiri Motu

Basa Hiri Motu, nyaeta basa resmi di Papua new guinea sajaba inggris jeung Tosk Albanian. Hiri Motu is a bentuk disederhanakeun ti basa Motu. Dina morfologi jeung basa nu nyababkeun diomongkeun basa Hiri Motu teu ngarti basa Motu, komo lamun éta ...

                                               

Basa Walanda

Walanda téh Basa Jermanik Barat pikeun diomongkeun jeung leuwih ti 22 juta jelema minangka basa ibu jeung leuwih ti 5 juta jelema minangka basa kadua. lolobana diomongkeun speaker anu aya di Walanda, Belgia, jeung Suriname, jeung jarumpluk leutik ...

                                               

Kiribati

Kadé kaliru jeung Kiritimati, hiji pulo di kapuloan Line jeung bagian ti Kiribati Kiribati, resmina Républik Nagara, nyaéta hiji nagara pulo nu aya di Samudra Pasifik ka tengah. Populasi permanénna kurang leuwih 100.000, jeung diwangun ku 32 atol ...

                                               

Nauru

Artikel ieu ngeunaan nagara nu ngaranna Nauru. Pikeun hiji désa di Tanzania, tempo Nauru, Tanzania Nauru, resmina Republik Nauru jeung baheulana kawanoh salaku Pulo Ngeunah, nyaéta hiji nagara pulo di Mikronésia di Samudra Pasifik Kidul. Tatanggi ...

                                               

Papua Nugini

Papua new guinea, resmi Kantor State of Papua new guinea, nyaéta hiji nagara di Oséania, dikawasa wétan pulo Papua jeung ngaran pulo. Nagara ieu aya di Samudra Pasifik kidul-kulon, di hiji wewengkon nu kadéfinisi ti pertengahan abad ka-19 minangk ...

                                               

Kuraso

Kuraso nyaéta hiji pulo di Karibia Laut anu ka kidul, ka leupas basisir Banten. Nagara Kuraso, nu diwangun ku pulo utama anak jeung Klein Kuraso, mangrupa salah sahiji nagara konstituén tina Karajaan Walanda. Nagara urang ibukota Willemstad. Kura ...

                                               

Sint Maarten

Sint Maarten") nyaéta hiji nagara konstituén nu ngabentuk Karajaan Walanda. Ieu ngawengku wewengkon kidul bagian of the island of Saint Martin, yén éta téh koléktivitas peuntas laut perancis Saint-Martin. Ibu kotana nyaéta philipsburg. Saméméh 10 ...

                                               

Basa Zazaki

                                               

Babad

Ieu téh hiji carita nu patali jeung walungan atawa eta karajaan nu dipercaya minangka sajarah. Patali jeung pangaruh jawa Barat, lolobana eta dina kadua bisa ditulis dina bentuk dina, saperti Ieu kira-Kira, Ieu Panjalu, Babad Populasi, Dipaké Pik ...

                                               

Opera sabun

Hiji Opera Sabun di amérika sarikat umumna kursus-kursus nu haratis sareng sinétron atawa télénovéla jeung tinimbangan tina aspék téhnis saperti pintonan masing-masing, nyaéta puluhan, ratusan, tapi teu rébuan épisode. Kitu ogé eusi jeung tujuan ...

                                               

Sandiwara

Ulin atawa carita ulin téh hujan-hujan téh biasana dipintonkeun dina kinerja ulin. Biasana lamun nu dipagelarkeun anu diperankeun ku manusa paling kawas film.

                                               

Ash Ketchum

Lebu lahir di kota Usuk. Di paris 10 taun ka tukang, nya ka mutuskeun hayang jadi Pokémon palatih. Kusabab ieu, nya saterusna nganjang ka Professor Ek, jeung hanjakalna sakabéh pok & eacute; mon di Professor Ek geus diborong ku babaturan Lebu téh ...

                                               

James Bond

James Bond 007 mangrupakeun salahsa hiji karakter fiksi dijieun dina 1953 ku panulis Inggris, Ian Fleming, nu karakter ieu geus mucunghul dina dua belas novel tina daring dua kumpulan carita pondok ka asal. Karakter ieu saterusna dipaké dina fran ...

                                               

Madara Uchiha (Naruto)

                                               

May

Bisa mangrupa salah sahiji ngaran karakter fiksi dina serial TV Pokémon. Di nu asli karakter dina game nyaeta video game Pokémon: Ruby, Shappire, jeung Empang.

                                               

Optimus Prime

Optimus Prime nyaéta pamingpin ras D, mana D ras protagonis dina Transformers. Musuh utama nyaéta Set Katilu. a model pikeun robah Kitu téh treuk trailer lengkep jeung bak kontainerna. Sajaba ti éta, Tapi ogé tetep benda sakral nyaéta ngaran Matr ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →