★ Free online encyclopedia. Did you know? page 347



                                               

Max Planck

Karl Max Ernst Ludwig Planck, nyaéta salah sahiji jerman fisikawan anu diterapkeun kuantum fisika, naratas revolusi tina élmu pangaweruh alam filsafat. Manéhna dileler salaku panimu tina mékanika kuantum, anu ahirna narima layang pangajén Nobel d ...

                                               

Wilhelm Conrad Röntgen

Wilhelm Conrad Röntgen nyaéta scientist a, hiji asli jerman nyaéta pikeun manggihan X nu tanda dimulaina fisika modern jeung dina élmu diagnostik. Ku karyana ieu, Ilaharna pikeun meunangkeun hadiah nobel widang fisika, pikeun kahiji kalina dina t ...

                                               

Blaise Pascal

Blaise Pascal lahir di Clermont Ferrand dina 19 juni, 1632. Bapana Etienne Pascal, hiji panaséhat karajaan anu saterusna diangkat minangka présidén organisasi Mahkamah Aids di kota Clermont. Indungna maot nalika manéhna umur 3 taun heubeul, ningg ...

                                               

Jean-Baptiste Biot

Jéan-Baptiste Mimiti Lahir dina 21 Maret 1768 di Auxere, Perancis. Anak hiji jait, ti pamajikan nu kadua nyaéta pikeun méré manéhna hiji salosin anak. Joseph anak salapan. Indungna maot lamun manéhna yuswa 9 taun dituturkeun ku bapana sataun sate ...

                                               

Joseph Fourier

Baron Jéan Baptiste Joseph Fourier, nyaéta saurang fisikawan dina matematik, nu katara dina konteks Revolusi perancis jeung sakabéh well. Aya anu nganggap yén karir yén manéhna téh punjul sabab keur aya dina puncak jeung kaayaan pulitik kiwari ha ...

                                               

Joseph Louis Gay-lussac

Joseph Louis Gay-Lussac ieu hiji kimiawan jeung fisikawan perancis. Anjeunna dipikawanoh alatan dua hukum anu patalina jeung gas, jeung pikeun karyana dina campuran cai-alkohol dipaké pikeun ngukur kadar alkohol di réa nagara.

                                               

Marie Curie

Marie Curie ngaran lahirna Mary Saloméa Skłodowska nu élmuwan awewe anu nalungtik widang radioaktip anu kungsi meunang panglélér hadiah nobel widang 2 kali. Marie Curie nyaéta hiji professor awewe, pikeun kahiji kalina di Sorbonne di baris salah ...

                                               

Ernest Rutherford

Ernest Rutherford lahir tanggal 30 agustus taun 1871, di Nelson, New Zealand. Bapana James Rutherford Skotlandia nyaéta hiji deui roda, nu pindah ka Selandia Anyar, jeung ka aki jeung ka sakabéh kulawargana ieu dina taun 1842. Indungna, née Marth ...

                                               

Daniel Bernoulli

Daniel Keur lahir di 1700 sacara ti hiji kulawarga nu ngabogaan sajarah anu panjang salaku ahli dina matematika. Lamun geus lahir, bapana jadi ketua jurusan matematika di universitas Gruningen, Walanda. Bapana geus an pangaruh nu kuat di tumuwuhn ...

                                               

Hendrik Antoon Lorentz

Hendrik Antoon Lorentz mangrupakeun Walanda anu meunang panglélér Hadiah di widan dina fisika jeung Pieter Zeeman dina taun 1902. Lahir di Arnhem, Walanda. Manéhna ngajar di universitas Leiden. Dina umur 19 taun manéhna balik deui ka Arnhem jeung ...

                                               

Johannes Diderik van der Waals

Johannes Diderik van der Waals ieu élmuwan walanda anu paling kawentar alatan karyana dina persaman gas ka cair, nu lamun manéhna meunang panglélér Hadiah dina widang fisika taun 1910. Van der Waal heula ka nyadar yén ieu pisan mangga inget yen v ...

                                               

Democritus

Democritu lahir di Thrace, northern Yunani. Manéhna nyokot hiji lalampahan nu ieu pisan lega, patalimarga téh, manéhna diajar ti guruna, Leucippus, éta sadaya geus dijieun hiji partikel-partikel nu leuwih leutik. Anjeunnga nguraikeun ide-ide tina ...

                                               

Propinsi Ghazni

Ghazni mangrupa salah sahiji 34 propinsi di Apganistan. Propinsi anu aya di east nagara. Ibukota city téh Kota Ghazni.

                                               

Propinsi Helmand

Helmand mangrupa salah sahiji 34 propinsi di Apganistan. Propinsi anu perenahna di kidul-kulon nagara. Nagara urang ibukota Lashkar Gah.

                                               

Propinsi Kabul

Pikeun ibu kota Apganistan, tempo Kabul. Kābul mangrupa salah sahiji 34 propinsi di Apganistan. Propinsi anu aya di east nagara. Ibu kota propinsi ieu Kota Kabul, nu ibukota jeung kota panggedéna of Afghanistan. Populasi propinsi nyaéta 3.5 juta ...

                                               

Propinsi Bamyan

Propinsi Bamyan mangrupa salah sahiji 34 propinsi di Apganistan. Propinsi anu aya di bagian tengah nagara. The capital city of Bamyan.

                                               

Propinsi Ghor

                                               

Masjid Saint Petersburg

Masjid Saint Petersburg Basa rusia: Санкт-Петербургская мечеть, lamun mimiti dibukana 1913, mangka masjid panggedéna di Éropa, munarana nu mana wae nu élévasi 48 méter sarta momolona 39 méter. Masjid anu aya di puseur musisi of St. Petersburg, sa ...

                                               

Kalénder Hindu

Kalénder Hindu digunakeun nalika sajarah kuna tur loba parobahan alatan proses regionalisasi, kiwari aya sababaraha kalender India regional, kitu ogé hiji kalénder nasional India.

                                               

Kalénder nasional India

Kalénder nasional India nyaéta calendar for sipil resmi dipaké di India. Kalénder ieu bisa dipaké babarengan jeung hiji kalénder Grégori, ku Warta ti India, siaran wartana Sadaya India Radio, jeung almenak jeung komunikasi anu dikaluarkeun ku Pam ...

                                               

Karajaan Kuru

Karajaan Panon nyaeta karajaan anu dikaluarkeun ku wangsa kuru, katurunan Jeung Panon, kitu eta nu aya dina jero aksara jeung sajak epik of India Kuna. Nu teu dipikanyaho persis lamun karajaan ieu kahiji ngaradeg jeung dipikanawoh salaku katerang ...

                                               

Gayatri

Gayatri nyaéta dua atawa mantra universal jeung dipikawanoh di Wéda. Mantra Gayatri ieu, dua nu bisa diucapkeun ku lalaki jeung bikang ti nu mana wae nu urang sorangan jeung salawasna. Prakték diulang-ulangna maca mantra ieu dipercaya bisa ngasah ...

                                               

Saum

Saom atawa Gancang nyaéta kecap dina basa arab pikeun dinner nu diatur ku hukum Islam. Patukang tonggong jeung kayakinan, ibadahna keur Muslim mah teu dugi ka bulan Islam suci Ramadan ngan. Di bulan Romadon nyaéta puasa téh salasiji Pilar Islam.

                                               

Solat

Solat nujul ka salah sahiji ritual ibadah nu pangagem agama Islam. Dina kecap, solat asalna ti basa arab. Jalma muslim diperintahkan untuk mendirikan salat karena menurut Bab Al-Ankabut dapat nyegah tindakan jahat jeung salah. ".na ciri pribadi s ...

                                               

Adzan

                                               

Asar

Solat Asar téh solat salila poé, nu diadegkeun ku urang Islam. Solat mah solat nu katilu sola lima kali. Solat lima waktu dina hiji lengkep, nyaéta salah sahiji tina lima Rukun Islam dina Islam Sunni, atawa salah sahiji Furuu-ad-diin di allah Sok ...

                                               

Dua Iftitah

Dua-Istiftah atawa Iftitah dua anu dibaca dina waktu solat téh di antara takbiratul ihram jeung taud, saméméh ka Al-fatihah. Umumna ulama ngahukuman dua-istiftah ieu téh sunnah.

                                               

Solat Isa

Solat Isa, anu hiji di antara solat lima waktu nu geus dilakukeun ku umat Islam dina waktu peuting. Solat lima waktu dina koléktif ngawangun salah sahiji Rukun Islam, dina Islam Sunni, jeung ieu téh salah sahiji Furuu-ad-diin di allah Sok. A tota ...

                                               

Lohor

Solat Lohor téh solat sanggeus tengah poé. Dilakukeun unggal poé ku urang Muslim, nu mangrupa salah sahiji solat anu lima. Solat lima waktu dina koléktif ngawangun salah sahiji Rukun Islam, dina Islam Sunni, jeung ieu téh salah sahiji Furuu-ad-di ...

                                               

Magrib

Peuting anu solat téh nu kaopat antara solat lima waktu dina agama Islam, nu diadegkeun dina waktu nu sarua ngaktipkeun sarangéngé. Kecap maghrib téh hiji istilah tina basa Arab pikeun hiji waktu pikeun ngaktipkeun sarangéngé, ti akar kecap ghuro ...

                                               

Sajadah

Sajadah atawa musallah, dina Basa persia: جانماز Janamaz), nyaéta hiji jenis lawon nu ieu dipaké ku nu Muslim ka solat. Sanajan teu perlu, sajadah bisa leuwih ngajaga neneda pikeun mantuan tetep bersih sarta lugina lamun sujud dina waktu solat. M ...

                                               

Subuh (solat)

Solat Subuh téh salah sahiji solat lima waktu nu geus dilakukeun ku umat Islam dina waktu subuh. Solat lima waktu dina koléktif ngawangun salah sahiji Rukun Islam, dina Islam Sunni, jeung ieu téh salah sahiji Furuu-ad-diin di allah Sok. Isuk sola ...

                                               

Abdas

Abdas disawang tina jihat étimologis ngaran kecap tindakan. wadhū mangrupa ngaran pikeun tujuan nu dimaksud kana tindakanana, persian: آبدست ābdast, Turkish: abdest, Urdu: وظو wazū). Nurutkeun istilah ngabogaan dua harti. Nu kahiji bersih tina sa ...

                                               

Alloh

Allah nyaeta kecap dina basa arab anu ngarujuk ka Allah atawa ka Allah ". Kecap ieu dipikawanoh minangka jalma allah ku panganut agama Islam. Kecap ieu sorangan digolongan tina basa arab minangka kecap anu geus ilahar pikeun nyebutkeun allah, nya ...

                                               

Amal

Amal lalampahan anu pangalusna anu jadi ganjaran ogé bisa dihartikeun salaku hiji lalampahan anu dipigawé jeung tujuanana nya éta pikeun nyieun hiji kahadéan ka nu umum atawa ka jalma séjén. Nurutkeun maranéhanana basa, kecap amal téh asal tina b ...

                                               

Ar Rahman

Ar Rahman eta anu dipiboga ku hiji Muslim Ti wa Taala harti sunda teh widang anu ngawengku sakabéh mahluk waktu-Na. Allah dipikacinta keur jalan méré kabéh batur. Ngaran Ar Rahman nu sarua jeung eta nyaeta Allah, nya eta teu jadi dipaké ku salah ...

                                               

Asmaul husna

Kudu-Qohhar القهار, Nu Mahamaksa gusti Nu Maha Perkasa. Kudu-Warits الوارث Paling ngawarisan. Oh mah-kuring العليم, Nu Mahauninga. Kudu-Rafi الرافع, nu nambahan darajat. Kudu-Awwal الأول Nu mimiti. Kudu-Hafidh الحفيظ, Nu Nangtayungan. Ya-Malik ال ...

                                               

Bani Umayyah

Bani Umayyah, jeung Lamun Umayyah, nyaeta ieu umat Islam anu munggaran sanggeus pamaréntah Khulafaur Rashidin anu maréntah ti 661 nepi ka 750 dina Samenanjung tina Arab jeung lingkungan, kitu ogé ti 756 ka 1031 di Cordoba, Spanyol ogé Saméméh Cal ...

                                               

Daptar istilah Islam

Di handap ieu daptar eusi konsép-konsép anu diturunkeun ti kakawasaan Islam jeung tradisi Arab, nu diéksprésikeun salaku kecap tina basa Arab. Pamaréntah utama daptar ieu téh pikeun ngaleungitkeun ngagunakeun rupa-rupa ejahan, bisa kapanggih dina ...

                                               

Ekah

Ékah, asalna ti kecap basa arab nyaéta Aqqa hartina ngabeulah sarta motong. Nurutkeun istilah hukum Islam, ekah téh meuncit sato ingon-bébas dina poé ka tujuh ti kalahiran orok minangka tanda syukur ka Allah swt. Hukum akikah nyaéta sunah muakad ...

                                               

Fiqih

Fiqih nyaéta basa Arab dina bentuk mashdar téh fiilna nyaéta يفقه فقها. Kecap fiqih asalna ningali ka العلم jeung الفهم. Nurutkeun istilah nu dipake ku ahli fiqih fuqaha, fiqih nyaeta elmu nu ngagambarkeun hukum syariat Islam nu dicokot tina dali ...

                                               

Hadis

Hadis mangrupa salah sahiji hal anu diarahkeun ka Nabi Muhammad saw, boh dina wangun omongan, karya, atawa kamerenahanana. Hadis mangrupa sumber hukum dina Islam, nyaéta nu kadua sanggeus Raja. Firman Allah swt: . وَمَا ءَاتَاكُمُ الرَّسُولُ فَخُ ...

                                               

Hadist

Hadist الحديث dina Al-quran disebut pikeun saloba 23 kali nu hartina carita, pangajaran poko tina wahyu, warta, jeung sajabana. Jadi,hadist nu eta hartina loba. Hadist eta bisa menyimpulkan di wangénan kahiji nu mangrupa: nya eta pikeun jadi Nabi ...

                                               

Hadits Jibril

It Na nya eta yang antarana depinisi ngeunaan Islam, Iman, Ihsan, jeung tawis-tawis poé kiamat nurutkeun Muslim. Geus diriwayatkeun ku para Umar bin Al-Khaththab dan Abu Hurairah. Eta bisa jadi kapanggih dina buku kadua ti Shahihain, Sahih alatan ...

                                               

Jama

Beauty nyaéta pikeun ngumpulkeun dua urang sholat wajib dina hiji waktu solat, kumaha pikeun nerapkeun eta dina hiji waktu solat saméméhna atawa pikeun nunda eta punden saméméhna dina waktu solat téh kudu ditinggalkeun kaluar. Hiji doa-doa nu anj ...

                                               

Jannah

Jannah téh konsep nyunda dina ajaran agama Islam. Dina eskatologi Islam, sanggeus pupusna hiji jalma bakal tetep aya dina jero kubur nepi ka Poe Kebangkitan. Nurutkeun arab Mekah, perlakuan unggal individu dina hiking nyaéta karya luhur amal hiji ...

                                               

Jihad

Harti jihad nurutkeun kana istilah lega mokaha hartina, ti mimiti néangan napkah ka gelut ngalawan kapirin nu ngamusuhan ka Islam jeung umat Islam.

                                               

Kabah

Kabah atawa Al-Kabah Al Musyarrafah nyaéta wangunan anu aya di tengah masjid anu pang sucina numut yakin agama Islam, Masjidil Haram, di Islam, Hejaj, Saudi arabia. Tempat ieu mangrupa tempat nu paling mulya ngagantung dina agama Islam. Kabah téh ...

                                               

Kafir

Kecap "Kafir" asalna tina basa arab. Jalma nu bunuh henteu satia, maranéhanana teu percaya di Allah jeung Rasul disebut kafir.

                                               

Kiblat

Arah nyaeta kecap anu di suku tina basa arab qiblah, mangrupi salah sahiji greatest lalaki tina bentuk masdar ti qabala, yaqbulu, qiblah, nu hartina eta nyanghareup atawa arah, jeung satuju yen naon kabah. Arah hartina arah atawa teu satuju, saru ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →