★ Free online encyclopedia. Did you know? page 346



                                               

David Archuleta

David Archuleta jadi hiji tokoh anu pangkasohorna di salah sahiji taun 2008, nalika tenor na vokal jeung paroman nu ngora mantuan eta pikeun meunangkeun finis kadua American Idol. Sanajan lahir di Miami, FL, manéhna méakeun pikeun anjeun: dina Ut ...

                                               

Elvis Presley

Elvis Presley Harun, nu akrab digeroan Elvis Presley, lahir 8 januari 1935 di Tupelo, Mississippi nyaéta saurang penyanyi rock n roll legendaris Amérika Sarikat. Elvis ogé dipikawanoh kalayan "The King" sarta "The King of Rock n Roll". The King n ...

                                               

Jay-Z

Jay-Z nyaéta hiji penyanyi rap nyaéta ngaran asli Shawn Corey Carter. Jay-Z lahir di Brooklyn, New York, Amérika sarikat, tabel 4 désémber 1969. Lian ti penyanyi rap, Jay-Z anu ogé dipikawanoh minangka béntang film jeung pangusaha of catetan jeun ...

                                               

Kurt Cobain

Kurt Cobain ieu hiji singer, song writer jeung gitaris tina grup musik tina Nirvana. Kurt Cobain lahir di Washington, ti pasangan Donal Cobain jeung Wendy, pamajikanna Kurt téh Rina. Kurt lahir di hiji kulawarga kaayaan anu hartosna-acakan, kolot ...

                                               

R. Kelly

Robert Sylvester Kelly lahir bulan januari 8, taun 1967. R. Kelly lahir di Chicago, Salila tujuh taun ka tukang, R. Kelly jeung kulawargana pindah ka Chicago, Illionis hirup di Amérika Sarikat.

                                               

Afgan

Afgan nyaéta hiji penyanyi rumaja ti Indonesia, nu geus kawentar ka mana-mana. Afgan sorangan nyaéta anak dua opatan hasil tina buah cinta pasangan Lola Full jeung Loyd Yahya. Lahir di Jakarta, 27 May 1989, manéhna gedé jeung boga kasempetan pike ...

                                               

Chrisye

Chrismansyah Rahardi leuwih dipikawanoh Chrisye ngora penyanyi pop legendaris mangrupa Taratas, perlu disampurnakeun. Kahiji aub dina dunya musik nyaéta lamun manéhna ngagabung salaku pamaén bass-band Gipsy barengan Zulham Nasution, Keenan Nasuti ...

                                               

Pasha

Sigit Purnomo Syamsuddin Said atawa mindeng disebut Pasha ieu penyanyi lead band "Wungu" pisan kharismatik. Manéhna lahir di Donggala, Sulawesi Tengah, 27 November 1979. Pasha ngagabung jeung Ungu dina taun 1999. Pasha anak H. Syamsuddin Ngomong ...

                                               

Tantowi Yahya

Tantowi John lahir di Palembang, Sumatra Kidul basisir, dina kaping 29 oktober taun 1960 téh pembawa acara televisi kaceluk sarta ogé mangrupa ikon musik nagara Indonesia. Manéhna nyaéta tina Helmy Yahya oge pembawa acara. Saprak éta téh leutik, ...

                                               

Yuni Shara

Yuni Shara nu boga ngaran asli Wahyu Setyaning Budi, lahir di Malang, Jawa Wétan, juni 3, 1972. Ayeuna babarengan jeung Nina Tamam, Iga Mawarni, Rika Roeslan jeung Andien, Yuni nyieun grup eta jeung ngaran 5 Awewe. Nu pop singer anu pandeuri loba ...

                                               

Emma Bunton

Emma Lee Bunton atawa leuwih popular Emma Bunton nyaéta hiji penyanyi, adalah séorang a penyanyi pop ti Inggris, yang menjadi tanaga group Spice Girls. Selain ia juga menjadi séorang penulis lagu jeung aktris film. Bunton anu lahir di Finchley, L ...

                                               

Geri Halliwell

Geri Halliwell nyaéta ngaran asli Geraldine Estelle Halliwell lahir ka ping 6 agustus 1972. Geri Halliwell lahir jeung gede di Watford, Hertfordshire, England. Geri Halliwell nyaéta hiji penyanyi jeung penulis lagu, pangarang jeung aktris. Geri H ...

                                               

Mick Jagger

Sir Michael Philip Mick Jagger atawa nu kawentar Mick Jagger nyaéta hiji penyanyi rock, aktor, penulis lagu, produsér film jeung kantor nu lahir tanggal 26 juli 1943 di Dartford, Kent, Inggris, Mick ogé kasohor salaku pentolan grup musik rock Nu ...

                                               

Björk

Björk atawa Björk Gudmundsdóttir nyaéta hiji penyanyi jeung pencipta lagu nu lahir di Reykjavík, Islandia-tanggal 22 November 1965. Pangaruh musisi tina avant-garde, jazz, éléktronik, klasik, alternatif, rahayat, lalampahan-hop jeung ambient nemb ...

                                               

Judy Garland

Frances Ethel Gumm atawa kawentar Judy Garland hiji artis jeung penyanyi asal Amérika Sarikat anu lahir di Grand Rapids, Minnesota.

                                               

Marilyn Monroe

Norma Jéane Mortenson atawa kawentar Marilyn Monroe artis, penyanyi, sarta modél asal Amérika Sarikat anu lahir di Los Angeles, Kalifornia. Marilyn mimiti dipikawanoh dina widang sen9i peran ngaliwatan karakter Pola Debevoise dina film Kumaha car ...

                                               

Présidén Républik Indonésia

Présiden Républik Indonesia téh kapala nagara sakaligus kapala pamaréntahan Republik Indonesia. Dumasar kana Parobahan dina Pesta undang-undang DASAR 1945, Bab 6A, présidén jeung Wakil présidén dipilih minangka hiji pasangan sacara langsung jeung ...

                                               

Barack Obama

Barack Hussein Obama II Présidén Amérika Sarikat nu ayeuna ngajabat salaku Présidén Amérika Sarikat nyaéta 44. Pulisi dilayanan ti 20 januari, 2009 pikeun ngaganti Géorge Walker Bush. Saméméhna, Obama téh Junior Sénator ti nagara Illionis, di man ...

                                               

George W. Bush

Géorge Walker Bush nyaéta Présidén Amérika Sarikat ke-43. Diangkat 20 januari 2001, Bush kapilih ku pamilihan presiden nu taun2000 jeung kapilih deui dina pemilu présidén taun2004. Kalungguhan keprésidénan kadua kalina anjeun bakal ngajarkeun din ...

                                               

Irawati Durban

Irawati Durban lahir di Bandung, 22 May 1943. aya seniman ti imah Pamaké. Irawati Durban geus medarkan pikeun ngajarkeun nya seni utamana dina kasenian ti Populasi. Irawati Durban kitu ogé saméméhna diajar dina tari Sunda ku Cécé Somantri di KESE ...

                                               

Carolus Linnaeus

Carl Linnaeus atawa Carl Linné nyaeta scientist Swédia, nu ngahartikeun dasar tina tata ngaran biologi. Manéhna dipikawanoh minangka "bapa taksonomi album" jeung éta ogé salah sahiji bapa ékologi album. Linnaeus nyaeta botani anu pangdipikahormat ...

                                               

Louis Pasteur

Louis pasteur vaksin nyaéta ahli mikrobiologi sarta ahli kimia ti perancis. Lahir tanggal 27 desember, 1822. Popular jeung umum alatan perkembangan inokulasi, kuman panyakit anu ngbalukarkeun ayana vaksin munggaran vaksin a rabiés. Pasteur vaksin ...

                                               

Arthur Compton

Arthur Holly Compton lahir di Ohio, September 10 1892. Manéhna saurang fisikawan Amérika Sarikat nu narima panglélér hadiah nobel dina fisika. Ieu panglélér anu ditarima alatan sumbanganana ka kapanggihna hiji pangaruh nu ngaranna nurutkeun ngara ...

                                               

Edwin Hubble

Edwin Hubble ieu élmuwan fisika anu paling kawentar di dunya abad ka-20. Manéhna nyaéta jelema anu manggihan buku téh yén jagat raya anu leuwih lega ti nu dipiharep ku jalma. Galaksi bima sakti ngan hiji tina milyaran galaksi di alam semesta. Man ...

                                               

Irving Langmuir

Irving Langmuir, Colombia, Kenyon, Princeton, Lehigh, Harvard, Oxford, Johns Hopkins, Rutgers, Queens of Kanada, jeung Stevens Institute of Technology. Hobi Ngidinan anjeun pikeun Langmuir téh naék gunung, ka ski, ngapung ka jeung anu pangdipikar ...

                                               

John Joseph Montgomery

John Joseph Montgomery mangrupa salah sahiji ilmuwan imah di California, manéhna lahir di taun 1858 di kota Yuba. Bapana téh Zachariah Montegmory a pengacara jeung jurnalis. Indungna nyaéa Ellen Evoy Montegmory anak Bridget Shannon Evoy. Montegmo ...

                                               

Samuel Morse

Samuel Morse atawa pikeun Samuel Finley Breese Morse téh seniman anu populér di Amérika Sarikat dina sakali salah sahiji dosen seni. Manéhna ogé élmuwan anu nalungtik éléktromagnétik widang jeung hasil dina nyieun télégraf éléktrik kahiji jeung M ...

                                               

Thomas Alva Edison

Thomas Alva Edison nyaeta scientist jeung kantor anu dimekarkeun pikeun rupa-rupa pakakas penting. Edison téh kawentar kasohor nu mimiti manggihan lampu bohlam ti panalungtikanna. Teu saeutik pamanggih Thomas Alva Edison ka masihkénéh bisa dipaké ...

                                               

Christian Doppler

Christian Doppler nyaeta hiji Austria anu nangtung antara 1803-1853. Lahir 29 Novémber 1803 di Salzburg, Austria, Anjeunna dipikawanoh alatan prinsip nu munggaran diajukeun ngeunaan warna cahaya ti béntang ganda dina taun 1842. Nu prinsip anu aye ...

                                               

Ernst Mach

Ernst Mach lahir maret 18 Fébruari 1838 di Chrlitz-Tura,Moravia Karajaan Romania. Maot 19 Oct 1916 di Haar, Jerman. Manéhna nyaéta sauwan fisikawan jeung filsuf Kutub nu nyambungkeun prinsip penting ngeunaan optik, mékanis, jeung dinamika gelomba ...

                                               

Erwin Schrödinger

Erwin Schrödinger lahir di 1887 jeung maot tina dunya dina taun 1961. Manéhna nyaéta saurang fisikawan anu lahir di Vienna, Austria. Bapana nyaéta saraung usahawan anu kungsi diajar élmu kimia jeung ibu-na nyaéta putri hiji professor kimia. Manéh ...

                                               

Karl Landsteiner

Karl Landsteiner nyaéta scientist a anu kawentar dina widang kadokteran. Manéhna nyaéta karakter nu unggal grup tina getih kana A, B, AB jeung O, jeung panimuanna ieu, Manéhna dileler hadiah nobel dina widang kadokteran taun 1930. Karl Landsteine ...

                                               

Sigmund Freud

Sigmund Freud 1856-1939 nyaéta scientist a anu kawentar dina widang psikologi anu lahir di Freiberg, Cekoslovakia mangka éta téh masih ngahiji jeung Austria ka tanggal 6 Méi 1856. Freud lulus ti Universitas Vienna, Fakultas Kadokteran, tapi Freud ...

                                               

Karl von Terzaghi

Karl von terzaghi budak téh salah sahiji ahli téhnik sipil Austria, kawentar salaku Bapak Mékanika taneuh. Karl lahir salah saurang ahli sipil nu leuwih gede pangaruhna dina widang teknik sipil dina abad ka-20

                                               

Niels Bohr

Niels Henrik David Bohr atawa nu kasohor Niels Bohr anu élmuwan asal Dénmark anu ngawanohkeun téori atom bohr anu ngagambarkeun susunan atom di rinci, gampang, jeung akurat. Ku karyana ieu, Bohr meunangkeun panglélér hadiah nobel widang fisika di ...

                                               

Charles Darwin

Charles Darwin téh élmuwan anu keur kontrovérsial, nu téori évolusi yén éta téh ditulis dina buku the origin of species. Charles Darwin anu alus Erasmus Darwin, dokter jeung filsuf anu kawentar, manéhna geus dianggap pelopor dina élmu biologi jeu ...

                                               

James Chadwick

James Chadwick nyaéa hiji élmuwan asal inggris. Nyakola di Universitas Menchester, jeung gawe bareng jeung kira-kira hiji pamancaran sinar gamma diaping ku Ernest Rutherford. Salila kajadian Perang Dunya 1 nyandak tempat, manéhna ieu nalungtik lu ...

                                               

John Dalton

John Dalton nyaeta, anu naratas téori atom. Manéhna téh kawentar alatan tiorina nyaéta pikeun ngahasilkeun hiji deui istilah" tina atom". Dina buku karanganana anu mangrupa materi tina hiji Sistem Anyar Kimia Filsafat manéhna hasi dipaké dina ato ...

                                               

John Henry Poynting

John Henry Poynting téh hiji fisika british jeung pencipta nu hiji ku alatan éta, anu katelah éktor Poynting, nu méré nilai nu gedena tina aliran énergi éléktromagnétik. Poynting lahir tanggal 9 September, 1852, di Monton, deukeut Manchester, Eng ...

                                               

Lord Rayleigh

John William Strutt, Baron Rayleigh-3 lahir 12 November 1842 – pati 30 juni 1919 dina yuswa 76 taun téh hiji fisika british, babarengan jeung William Ramsay, kapanggih unsur argon, salah sahiji istilah anu ngahasilkeun hadiah nobel dina widang fi ...

                                               

Alessandro Volta

Alessandro Giuseppe Antonio Anastasio Gerolamo Umberto Bukti saurang fisikawan di Italia anu utamana pohara populér di penemuan aki ka taun 1880. Volta lahir di Como, Italia jeung milu sakola ogé di imah sorangan. Dina taun 1774, manéhna jadi pro ...

                                               

Evangelista Torricelli

Evangelista Torricelli ieu saurang fisikawan italia, panimu barométer cai raksa, panimu hukum Troccelli, panimu tina tube vacuum leutik minggaran dina eta, jeung hli dina matematika, hiji pangarang, guru tembok besar, sékretaris, pangabantu, jeun ...

                                               

Galileo Galilei

Galiéo Galilei lahir di Pisa, Italia pébruari 15, 1564. Manéhna téh budak téh cikal ti tujuh duduluran. Bapana nyaéta saurang musisi jeung padagan, wol, anu hayang barudak maranéhanana pikeun diajar kadokteran sabab anjeun bakal meunangkeun leuwi ...

                                               

Giovanni Battista Venturi

Giovanni Battista Venturi lahir tanggal 11 September, 1746 di Bibbiano, pupus tanggal 11 September, 1822 di Reggio Emilia, Italia. Ti taun 1733, Venturi jadi profesor di Universitas Modena terus di Pavia. Karya sacara hasilna manéhna dina widang ...

                                               

Carl Friedrich Gauss

Johann Carl Friedrich Gauß lahir di Braunschweig, 30 April 1777 – maot di Göttingen, 23 pébruari 1855 dina umur 77 taun heubeul. Manéhna ngora matematikawan, astronom, jeung fisikawan ka Jerman nyaéta pikeun nyadiakeun rupa-rupa kontribusai. Mané ...

                                               

Gabriel Fahrenheit

Daniel Gabriel Fahrenheit nyaéa saurang fisikawan di Jerman. Lahir di Danzig, Polandia. Manéhna nimukeun kahiji skéma Fahrenheit dina taun 1724. Dina taun 1720, nyokot tina rupa-rupa panalungtikan, manéhna manggihan yén pamakéan cai raksa dina ny ...

                                               

Georg Simon Ohm

Géorg Simon Ohm ieu saurang fisikawan jerman anu loba medar tiori widang éléktrisitas. Nya paling kawentar nyaéta tiori ngeunaan hubungan antara aliran setrum, tegangan, jeung tahanan tina konduktor di sirkuit, anu umumna disebut salaku Hukum Ohm ...

                                               

Gottfried Wilhelm Leibniz

Gottfried Wilhelm Leibniz ieu a philosopher jeung Jerman. Manéhna dianggap salaku salah sahiji filsuf anu ngabogaan pangaruh gede dina 17 jeung 18. Dina umur 15 taun, jeung eta Ilaharna ngabogaan pikeun ditarima di Universitas Leipitz dina widang ...

                                               

Gustav Kirchhoff

Gustav Robert Kirchoff lahir di 1824, kahiji élmuwan anu nunjeukkeun yén aliran kiwari listrik ngalir dina laju cahaya ngaliwatan hiji konduktor. Sajaba ti éta, Kirchof jeung Robert Bunsen ngabuktikeun élémén anu dipakaskeun dina suhu nu tangtu p ...

                                               

Hans Christian Orsted

Hans Christian Orsted lahir di 1777, putra apotéker Jeman, jeung naika nu leutik manéhna, jeung teu aya anu dirawat ku tatanggana, sababaraha kolot kuring gawe pikeun ngeureunkeun usahana. TI tatanggana ieu pisan manéhna meunang sirah. Oestred sa ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →