★ Free online encyclopedia. Did you know? page 345



                                               

Marzuki Alie

Babar di Palembang, Sumatra Kidul kaping 6 nopember 1955. Manehna kungsi jadi Pagawe Nagara Sipil di lingkungan Departemen Keuangan ti 1975 ka 1980. Ti taun 1980-an ieu karyawan parusahaan BUMN nyaeta WAKTU. Semen Baturaja dugi ka taun 1999. Di t ...

                                               

Mohammad Hatta

Dr. Drs. H. Mohammad Bendéra, sareng popular, saperti Bung Bendéra téh pajoang, kombo, jeung ieu ogé Wakil Présidén kahiji. Bung Bendéra ieu ogé dipikawanoh minangka Bapa Koperasi mangrupa Taratas, perlu disampurnakeun. Bandara Internasional Kota ...

                                               

Muhammad Rustandi Kartakusuma

Muhammad Rustandi Kartakusuma anu panulis Sunda jeung basa sunda. Atikanana di HBS jeung Universitas Gadjah Mada. Kungsi ngajar di Univeristas Yale jeung Universitas Harvard di Amérika Serikat. Pangarang sajak, esei, lakon, nu skenario film jeung ...

                                               

Nia Dinata

Nia Iskandar Dinata atawa nu leuwih kasohor salaku Nia Dinata nyaéta sutradara jeung produser film. Lahir di Kota oktober 4, taun 1970. Bapa anu Boga Sipat Dinata pajabat of the National Bank of Kanada 46 BNI 46. Nia lulus ti Komunikasi Massa Uta ...

                                               

Noer Alie

Noer Alie téh hiji sarjana anu dileler pahlawan nasional Keppres Nomer 085 / TK / taun 2006, Tanggal 3 nopémber 2006. November 1945, Noer Alie ngawangun Laskar rahayat bisa berjuang pikeun ngajaga kamerdikaan.

                                               

Nyi Ageng Sérang

Arkéologis Ajeng Kustiah Wulaningsih Retno Beijing nu dipikawanoh ku ngaran Nyi Ageng téh Dianggap pahlawan nasional nu asalna di Tengah. Manéhna ogé hiji panglima perang sareng ahli stratégi nu kawilang mahér. Nyi Ageng Dianggap ngadegkeun salak ...

                                               

Pattimura

Patimura, Anjeun Pattimura nyaéta salah sahiji pahlawan Nasional nu asalna ti Kidul. Ogé eta kawentar ku judul Thomas Matulessy lahir di Haria, pulo Saparua, Maluku, 8 juni 1783 – maot di Ambon, Maluku, 16 désémber 1817 dina yuswa 34 taun heubeul ...

                                               

Rasuna Said

Rasuna Said, Hj.Rangkayo Rasuna Said, DILAPORKEUN. Rasuna Said no pejuang Indonesia dina periode tina gerakan kamerdikaan Nagara Indonésia. Rasuna Said ogé salah sahiji Pahlawan Nasional Indonesia, Sarua jeung Kartini, manéhna ngan nanjeurkeun mi ...

                                               

Sukarno

Pamaréntahan nyaéta Présidén amérika sarikat dimimitian. Manéhna mroklamirkeun Indonesia merdeka ti penjajah Walanda jeung ieu présidén ti taun 1945 nepi ka taun 1967, jadi présidén sanggeus hasil dina transisi ka ngagalura di Indonésia, nyaéta p ...

                                               

Taufiq Kiemas

Muhammad Taufiq Kiemas judul Datuk Lamun Batuah, leuwih dipikawanoh minangka Taufiq Kiemas anu pulitikeus mangrupa Taratas, perlu disampurnakeun.

                                               

Tina Talisa

Tina Talisa mangrupa salah sahiji presenter dina TV show. Lahir di Bandung, Jawa Barat tanggal 24 désémber 1979. Saméméhna kungsi jadi dokter gigi jeung lulusan Fakultas kedokteran Gigi Universitas Padjajaran Bandung dina taun 2001. Ti urut final ...

                                               

Tirto Adhi Soerjo

R. M. Djokomono Tirto Adhi Soerjo ngaranna dipikawanoh minangka Tirto Adhi Soerjo anu hiji tokoh pers jeung gambar tina kabinangkitan téh Basa nasional. Manéhna dipikawanoh minangka panaratas persuratkabaran jeung kawartawanan mangrupa Basa nasio ...

                                               

W.S. Rendra

Willibrordus Surendra Broto Rendra atawa leuwih pikeun jalma ws rendra atawa Manuk Merak mangrupa salah sahiji sastrawan nu kawentar di sakuliah dunya. Nu SMA di St. Josef Solo, jeung saterusna nuluykeun ka Jurusan Sastra jawa Barat, Fakultas Sas ...

                                               

Wagé Rudolf Soepratman

Wagé Rudolf Soepratman dina anyar Wagé Rudolf Supratman ngaranna ieu dipikawanoh minangka W. R. Supratman ngarang lagu "Indonésia Raya", lagu kabangsaan Indonésia. Ngaran bapa Jumeno senén Sastrosuharjo, ieu sersan di Batalion VIII. Dina taun 191 ...

                                               

Wolff Schoemaker

Prof. C. P. Wolff Schoemaker ieu arsitek nu kacida ahlina. Di Bandung sorangan, manéhna geus nyieun 25 rencana. Lolobana nu manéhna nyieun wangunan ibadat. Ti mimiti gareja nepi ka masigit.

                                               

Francis Drake

Sir Francis Drake, Laksamana; Sadaya ti hiji kaptén kapal, privateer, navigator, padagang budak, jeung politisi Uk ti Waktu ratu Elizabeth. Ratu Elizabeth Inggris nganugrahkeun Drake ngarupakeun hiji di 1581.

                                               

Louise Goodman

Louise Goodman mangrupa panumbu koméntar acara TV imah Uk anu gawe di stasion TV ITV. manéhna nyaéta salah sahiji nu tetep resmi ngaliput Grand Prix Formula 1. Di sirkuit balap F1, manéhna mangrupa salah sahiji dua awak anu tugasna néangan warta ...

                                               

William Shakespeare

William Shakespéare. Sakola of the Latin alphabet ti mimiti umur 7 taun heubeul 13 taun heubeul, manéhna mantuan bapana dagang. Leuwih umur 18 taun nikah jeung Anne Hathaway aya umur kolot 26 taun. Taun 1586 Shakespéare ninggalkeun lemah cai jeun ...

                                               

Ken Kutaragi

Ken Kutaragi nyaéta penemu sarta pelopor mesin console game Playstation anu pohara populér di dunya. Kutaragi lahir dina 8 agustus 1950 di Tokyo Jepang. Nya budak leutik manéhna dipikawanoh getol sarta singer, manéhna digambarkeun minangka murid ...

                                               

Daptar inohong Jérman

Til Schweiger. Uwe Ochsenknecht. Willy Millowitsch. Gert Fröbe. Hans Albers. Brigitte Kamudi. (Brigitte Helm) Kristina Söderbaum. Armin Mueller-Stahl. Götz George. Franka Potente. Klaus Kinski. Horst Buchholz. Otto Waalkes. Heinz Rühmann. Hildega ...

                                               

Albert Einstein

Albert Einstein hiji élmuwan fisika teoritis dianggap jadi élmuwan sahiji nu panggedéna di abad ka-20. Manéhna nepikeun ka téori rélativitas jeung ieu ogé loba nu nyumbang ka perkembangan mékanika kuantum, tiori statistik, jeung kosmologi. Manéhn ...

                                               

Hermann Staudinger

Kasohor panghargaan mangrupa salah sahiji asal jerman populasi anu ngadeteksi ayana makromolekul, mana ngabogaan ciri nu mandiri ti nu polimér. dina ieu manéhna kasohor awards meunang hadiah nobel Kimia taun 1953 Anjeunna ogé dipikawanoh pikeun s ...

                                               

Richard Wagner

Wilhelm Richard Wagner ieu komponis, téorétikus musik, jeung pangarang tina hal eta, tapi pangkakoncarana dina karya operana. salah sahiji karya anak musik "Numpak Valkyries" ti Maot Walküre jeung "Bridal Chorus" ti Lohengrin.

                                               

Muhammad Ali Jinnah

Mohammad Ali Jinnah mangrupa salah sahiji politikus muslim India jeung pamingpin Liga Muslim India anu Pakistan diadegkeun jeung dilayanan salaku gubernur jéndral anu kahiji. Awalna, manéhna milu bajoang jeung Mahatma Gandhi dina Kongrés Kebangsa ...

                                               

Muhammad Iqbal

Muhammad Iqbal, pujangga a philosopher jeung abad ke-20,lahir di Sialkot, Punjab, India, November 9 1877 – maot di Lahore, April 21, 1938 di budak leutik geus heubeul 60 taun.

                                               

Abdul Aziz bin Saud

Raja Abdulaziz of Saudi Arabia Raja karajaan Saudi Arabia nu kahiji Nagara, Saudi arabia nyaéta Katilu. Dimimitian ku wise deui ka kota Riyadh dina taun 1902, manéhna ngatur pikeun ngeusian Najd dina 1922, tuluy ka master nu ibnu saud taun 1925. ...

                                               

Muhammad bin Abdul Wahhab

Muhammad bin ʿAbdul Wahhab 1703 – 22 juni 1792 Basa Arab: islam بن عبد الوهاب nyaeta agamawan Islam ka Arab jeung pangadeg gerakan Salafi nu geus pasatujuan jeung Muhammad bin Saud pikeun nulungan pikeun ngadegkeun Nagara Saudi arabia nu Kahiji j ...

                                               

Sultan bin Abdul Aziz

Sultan bin Abdul Aziz As-Saud arab: سلطان بن عبدالعزيز آل سعود, jeung Sultan Al-Khair arab: سلطان الخير, Sultan kahadéan Putra Makuta karajaan Saudi Arabia ti 2005 nepi ka 2011.

                                               

Adriaan Walraven Holle

Adriaan Walraven Holle nyaéta hiji nu Ngaronjat Pakebonan entéh Parakansalak nu diadegkeun ku Willem van der Hucht saterusna nu ieu mah antara Adriaan. Aktif salaku putri ieu jadi ti taun 1857.

                                               

Herman Willem Daendels

Herman Willem Daendels lahir di Hattern, Revolusi oktober 21, 1762 maot di St. George sacara dElmina, 2 Méi 1818) ieu politisi Walanda, anu ngajabat salaku Gubernur Jéndral walanda-East-ka-36 antara taun 1808 jeung 1811.

                                               

Willem van der Hucht

Guillaume Louis Jacques Willem van der Hucht Bergen op Zoom, December 20, 1812 - Santpoort Imah pasir jeung gunung Maret 5, 1874) ieu pangusaha aya entéh aktif ti taun 1866 ka taun 1871. Manéhna ogé aggota mangsa pamaréntahan Hindia walanda. Mané ...

                                               

Chris Martin

Christoper Anthony John Martin sacara atawa eta Chris Martin vokalis, gitaris, jeung pianis grup musik Coldplay. Lalaki anu lahir di Devon, Inggris tanggal 2 Maret 1977 ieu sok ngagunakeun téhnik falsetto salila nyanyi, sorana kassup warna tenor. ...

                                               

Chris Wolstenholme

Christoper Tony Wolstenholme atawa leuwih pikeun Chris Wolstenhole nyaéta bassis grup musik Muse. Chris lahir di Rotherham, Yorkshire, Inggris tanggal 2 bulan désémber 1978, jeung saterusna pindah ka Devon dina umur 11 taun heubeul. Chris boga mi ...

                                               

Colin Greenwood

Colin Charles Greenwood atawa geus kawentar pikeun Colin Greenwood nyaéta bassis grup musik Radiohead lahir ytanggal 26 juni 1969. Lalaki anu biasa dilandi Coz ieu salaku Jonny Greenwood. Sajaba ti éta pikeun bisa ulin éléktri jeung akustik bass, ...

                                               

Damon Albarn

Damon Albarn nyaeta perosnil group nyaéta pikeun blur nu lahir tanggal 23 Maret 1968 dina Whitechapel, London, karajaan inggris. Damon anak Keith jeung Joan. Damon pindah ka Colchester, Damon dimimitian pikeun diajar musik jeung drama. Damon papa ...

                                               

Dido (penyanyi)

Dido nyaeta ngaran asli Dido Florian Awan de Bounevialle OMalley Manéhna nyaéta hiji penyanyi jeung penulis lagu nu asal tina basa inggris. Dido lahir di London, Inggris tanggal 25 désémber 1971. Indungna, Clare anu sastrawati perancis, sedengkeu ...

                                               

Dominic Howard

Dominic James Howard nyaéta drummer sahiji group musik nu Muse anu lahir tanggal 7 Désémber1977 di Stockport, hiji kota leutik deukeut Manchester, England. Faktana, Dominic nyaéta tanaga nu pangkolotna di Muse, tapi nyieun wayang sacara bubudakeu ...

                                               

Graham Coxon

Graham Leslie Coxon atawa anu kawentar Graham Coxon mangrupakeun singer, penulis lagu, musisi, jeung pelukis a tina asal britania raya. Graham Coxon lahir di Rumah Sakit milter Rinteln, Jerman tanggal 12 Maret 1969 ti pasangan of Bob jeung Paulin ...

                                               

Jonny Greenwood

Jonathan Richard Guy Greenwood kawentar Jonny Greenwood nyaéta gitaris grup musik Radiohead téh lahir tanggal 5 November taun 1971 di Oxford, inggris. Jonny Greenwood nyaéta adi salaku Colin Greenwood. Salian ti gitaris, Jonny ogé mahér maen Orga ...

                                               

Liam Gallagher

Liam Gallagher anu ngabogaan ngaran lengkep William Johm Paul Gallagher nyaéta hiji musisi jeung penulis lagu nu asal tina basa inggris. Adi cara Noel Gallagher lahir di Burnage, Manchester, Inggris dina 21 September taun 1972. Liam nyaéta salah ...

                                               

Matthew Bellamy

Matthew Bellamy nyaéta ngaran asli Matthew James Bellamy nyaéta hiji musisi jeung komposer anu tanggal 9 juni 1978 di Cambridge, Inggris. Nu man anu biasa urang langsung kapilih Bbc anu kawentar di Dunya musik salaku vokalis, gitaris, pianis jeun ...

                                               

Noel Gallagher

Noel Gallagher anu ngabogaan ngaran lengkep Noel David Thomas Gallagher nyaéta hiji penyanyi jeung penulis lagu, lian ti éta, nu Noel anu kawentar salaku gitaris grup musik Oasis.Noel nyaéta adi of Liam Gallagher, penyanyi lead Oasis. Lalaki anu ...

                                               

Ozzy Osbourne

John Michael Osbourne atawa kawentar Ozzy Osbourne anu vokalis grup musik tina logam beurat Hideung Sabat anu paling kawentar novelis di jantung 70an. Ozzy lahir di Aston, Birmingham, Inggris désémber 3, taun 1948. Bapana nyaéta tukang nyieun par ...

                                               

Phil Selway

Philip James Selway nyaéta drummer tina grup musik Radiohead téh gumelar tanggal 23 Méi taun 1967 di Abingdon, Oxfordshire, britania raya. Pangabisa dina maen drum méré warna nu beda dina musik Radiohéad. Phil sataun ngora ti personil séjénna jeu ...

                                               

Thom Yorke

Thomas Edward Yorke atawa anu kasohor Thom Yorke anu vokalis grup musik rock alternatip Radiohead anu lahir tanggal 7 oktober 1968 dina Wellingborough, Northamptonshire, inggris. Thom Yorke biasana langsung kapilih, Dr. Tchock ieu mahér maen gita ...

                                               

Adam Levine

Adam Noah Levine atawa eta Adam Levine nyaéta gitaris jeung vokalis grup musik, pop rock Maroon 5. Manéhna lahir di Los Angeles, Amérika Sarikat tanggal 18 Maret 1979 ti pasangan Fred Levine jeung Patsy Noah. Salian ahli ulin gitarna, single ieu ...

                                               

Billie Joe Armstrong

Billie Joe Armstrong nyaéta hiji musisi asal Amérika Serikat jadi tanaga Pamandangan Héjo salaku vokalis jeung gitaris. Billie lahir di Oakland, Kalifornia, Amerika Sarikat amérika, pébruari 17, 1972. Billie nyaeta putra bungsu ti 6 baraya. Bapan ...

                                               

Mark Hoppus

Mark Allen Hoppus atawa eta Mark Hoppus nyaéta musisi Amerika Serikat anu ka ngabentuk grup musik pop punk Blink-182 jeung grup rock alternatip, 44. Mark jadi bassis di group. Mark lahir jeung kuring Ridgecest, Kalifornia tanggal 15 Maret 1972. M ...

                                               

Tom DeLonge

Thomas Matthew DeLonge, Jr atawa nu leuwih kasohor ku Tom DeLonge anu vokalis jeung gitaris di grup musik Angels & gelombang udara jeung Blink-182 anu pamungkas nyaeta nu kahiji waktu reuni taun dina taun 2009. Tom lahir di Poway, Kalifornia, Ame ...

                                               

Travis Barker

Travis Landon Barker atawa Travis Barker nyaeta drummer tina grup musik Blink-182, 44 jeung sababaraha grup nu lianna. Travis lahir di Fontana, Kalifornia, Amerika Serikat November 14, taun 1975. Travis geus nikah 2 kali, Ngaliwatan nikah jeung M ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →