ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 342



                                               

Pepedut

Pepedut nyaéta halimun pasosore atawa awan nu napel kana taneuh. Euweuh bédana nu ngadasar antara pepedut jeung awan anu ngalayang luhur di udara. sabot awan aya deukeut atawa di luhur permukaan bumi atawa sagara, awan éta dingaranan pepedut. Pep ...

                                               

Gambira

Lolobana samudra mibanda struktur umum, nu kacipta ku fénomena fisik umum, utamana mah tina obahan téktonik, jeung sédimén ti mangrupa-rupa sumber. Struktur lautan, ti mimiti buana benua, biasana mah dimimitianna ku landas kontinén, tuluy kana tu ...

                                               

Program Evaluation and Review Technique

Program atawa Project Evaluation and Review Technique, ilaharna disingget PERT, nyaéta hiji modél manajemen proyek di dirarancang keur nganalisis tur nunjukkeun tugas nu kalibet pikeun ngarengsekeun hiji proyek.

                                               

Demografik

Sterling, W. & White, S. 1998, Boomernomics: The future of your money in the upcoming generational warfare, The Library of Contemporary Thought Ballantine Publishing, New York, 1998, ISBN 0-345-42583-9 Coping with Changing Demographics Schuman, H ...

                                               

Jamburaya

Bangsa Jamburaya nyaéta pirang-pirang beungkeutan masarakat anu hirupna pindah-pindah tempat ti tempat hiji ka tempat séjénna di padang pasir atawa wewengkon nu hawana tiis, tinimbang tumetep di hiji tempat. Masarakat anu pundah-pindah tempat tap ...

                                               

Sangkuriang

Sangkuriang atawa Sang Kuriang nyaéta dongéng atawa legénda anu asalna ti Tatar Sunda. Legénda kasebut nyaritakeun jadina situ Bandung, Gunung Tangkuban Parahu, Gunung Burangrang sarta Gunung Bukit Tungul. Tina legénda kasebut, urang bisa nangtuk ...

                                               

Abolisi

Kepala Nagara atawa Présidén boga hak pikeun méré grasi, amnésti, abolisi jeung réhabilitasi kalawan tinimbang ti Mahkamah Agung jeung DPR. Ieu kawengku dina UUD 1945 Pasal 14 ayat 2 nyaéta "Présidén méré amnésti jeung abolisi kalawan merhatikeun ...

                                               

Hukum

Artikel ieu ngeunaan hukum dina masarakat. Harti mungkin sejenna bisa ditempo di law disambiguation. Artikel ieu mokuskeun kana hukum pulitik sarta yurisprudénsi: rules of conduct which mandate and/or proscribe specified relationships among peopl ...

                                               

Kerja paksa

gawé paksa ngalakonan gawé dina anceman hukuman atawa hukuman mana pagawe teu boga kabébasan pikeun satuju dina palaksanaan karya atawa jeung nu séjénna kecap pagawéan anu teu bisa dipigawé. Conto sanksi hukuman bisa di antarana ancaman kekerasan ...

                                               

Mahkamah Internasional

Mahkamah Internasional nyaéta awak kahakiman utama dina PBB. Mahkamah ieu aya di Den Haag, Walanda. Fungsi utamana nyaéta pikeun ngabéréskeun sengketa hukum anu diajukeun pikeun manéhna ku nagara-nagara di dunya, sarta méré pamadegan ngeunaan pat ...

                                               

Aura

Nyaéta médan énérji anu ngurilingan sakumna matéri. Sing naon waé anu mibanda struktur atom bakal mibanda aura, médan énérji anu nyaputna. Atom unggal matéri diwangun tina éléktron-éléktron jeung proton-proton anu tuluy-tuluyan bagerak. Éléktron- ...

                                               

Kebahagiaan

Kabagjaan nyaéta kaayaan pikiran atawa rasa dicirikeun ku kacukupan nepi ka kasenangan, cinta, kanikmatan, atawa pikagumbiraeun. Rupa-rupa pendekatan ka filsafat, agama, psikologi, jeung biologi geus dilumangsungkeun pikeun nangtukeun kabagjaan j ...

                                               

Ngimpi

Ngimpi nyaéta ayana gambar, sora, ideu sarta rarasaan nu kitu waé datangna sarta rarasaan séjén dina waktu saré. Ngimpi mangrupa kaayaan kasadaran anu robah di mana carita ngimpi sarta bayangan anu kainget sacara samentara diluar kanyataan. Wangw ...

                                               

Nelasan manéh

Nelasan manéh nyaéta peta maéhan diri sorangan, kalawan alesan nu rupa-rupa: wirang, rumasa boga salah, pegat harepan, kasakit anu kacida, teu kuat nandangan hirup anu lara balangsak, diganggayong ku kasusah anu taya anggeusna, atawa kaayaan séjé ...

                                               

Unicode

Unicode nyaéta hiji standar industri nu dirancang keur ngizinkeun teks jeung simbol ti kabéh sistem tulisan di dunia keur ditampilkeun jeung dimanipulasi sacara konsisten ku komputer. Dimekarkeun sacara tandem jeung standar Universal Character Se ...

                                               

Buku

Buku nyaéta keretas bodas anu eusina sababaraha puluh atau ratus lambar, dihijikeunna ku cara dikaput atawa dielém jadi hiji, luarna dijilid. Wanda buku téh aya buku catetan, buku tulisan, buku dagang, buku gambar, buku dongeng, buku élmu, jeung ...

                                               

10 Hygiea

Hygiéa nyaéta hiji astéroid perenahna di Beubeur astéroid utama. Kalayan diaméter anu saeutik membujur sapanjang 350–500 km, sarta mibanda massa kira-kira 2.9% ti total massa Beubeur Astéroid, Hygiéa nyaéta objek pangbadagna kaopat di wewengkon k ...

                                               

4 Vesta

Vesta nyaéta obyek pangbadagna kadua di Beubeur astéroid, kalayan diameter sagedé 530 kilométer sarta kira-kira mibanda massa 9% ti massa sakumna Beubeur astéroid. Manéhna kapanggih ku astronom Jerman, Heinrich Wilhelm Olbers ping 29 Maret 1807. ...

                                               

Astéroid

Keur game arcad, tempo Asteroids game komputer. Astéroid, planét leutik, jeung planétoid mangrupa sinonim, sarta digunakeun keur nandaan golongan sagala rupa banda angkasa leutik nu kumalayang dina sistim suryamandala sarta ngorbit ka panonpoé. A ...

                                               

Juhara

Juhara atawa Vénus atawa Sukra nyaéta planét pangdeukeutna kadua ti panonpoé sanggeus Mérkurius. Remen dilandi ku sebutan béntang timur, béntang barat, nelah ogé ku sebutan béntang kejora. Planét ieu ngabogaan radius 6.052 km sarta ngurilingan pa ...

                                               

Jupiter

Yupiter atawa Jupiter atawa Mustari atawa Respati nyaéta planét pangdeukeutna kalima ti panonpoé sanggeus Mérkurius, Vénus, Bumi, sarta Mars. Jarak rata-rata antara Jupiter jeung Panonpoé nyaéta 778.3 juta km. Jupiter nyaéta planét pangbadagna sa ...

                                               

Komét

Komét nyaéta banda leutik dina sistim suryamandala nu ngorbit kana panonpoé sarta mintonkeun koma jeung/atawa buntut - duanana utamana disababkeun ku ayana pangaruh radiasi panonpoé kana inti komét, nu mana manéna sorangan mangrupa banda leutik n ...

                                               

Mars

Mars atawa Marih atawa Anggara nyaéta planét pangdeukeutna kaopat ti Panonpoé. Ngaranna dicokot tina ngaran Déwa perang Yunani kuna. Tapi planét ieu ogé dipikawanoh minangka planét beureum alatan paromanna anu semu beureum. Lingkungan Mars leuwih ...

                                               

Mérkurius

Mérkurius atawa Utarid atawa Buda nyaéta planét pangleutikna di surya mandala sarta ogé anu pangdeukeutna ka Panonpoé kalawan waktu révolusi 88 poé. Planét ieu henteu gampang katempo alatan sudut tempona jeung panonpoé leutik. Mérkurius ngan bisa ...

                                               

Saturnus

Saturnus atawa Juhal atawa Tumpek nyaéta hiji planét anu perenahna di surya mandala di mana planét ieu kawentar minangka planét nu mibanda cingcin. Jarak Saturnus pohara jauh ti Panonpoé. Alatan éta pisan, Saturnus henteu pati caang katempo ti Bu ...

                                               

Ati

Ati atawa angen téh salah sahiji organ vertebrata, kaasup manusa, nu pancénna penting pisan dina métabolisme, detoksifikasi ubar, neundeun glikogén, sarta sintésis protéin plasma. Ati ogé ngahasilkeun bili, nu penting pikeun nyerna dahareun. Isti ...

                                               

Burih

Dina anatomi, burih téh organ dina saluran pencernaan nu pancénna nyerna dahareun. Sacara umum, fungsi utama burih mah lain nyerep gizi tina dahareun nu dicerna; éta mah pancén peujit. Pagawéan burih anu utama nyaéta ngarecah molekul-molekul bara ...

                                               

Hampru

Hampru téh organ nu nyimpen bili nepi ka wancina diperlukeun ku awak pikeun nyerna. Hampru nyambung kana ati jeung duodenum ngaliwatan biliary tract.

                                               

Kawaya

Kawaya, kalilipa, atawa limpa hartina kelenjar vertebrata nu, najan teu vital pikeun hirup, patali pisan jeung sistim sirkulasi, nu pancénna ngancurkeun sél getih beureum nu geus kolot/paéh jeung kokotor séjénna ti aliran getih, sarta dina mertah ...

                                               

Asang

Asang dihartikeun minangka hiji organ pikeun napas keur lolobana sato nu hirup dina cai, kawas lauk, lobster, atawa kerang. Asang diwangun tina cabang-cabang atawa jaringan bulu anu disartaan ku pembuluh getih, utamana di deukeut luar asang. Orga ...

                                               

Dimorfismeu baga-purusa

Dimorfismeu baga-purusa hartina béda bentuk anu sistematis antara jalu jeung bikang dina hiji spésiés. Nu paling katempo, di antarana ukuran, kelir, jeung aya/henteuna bagian awak nu dipaké pikeun tarung silih kungkulan, sapertos tanduk, siih, je ...

                                               

Kloaka

Dina anatomi zoologi, kloaka téh hartina hiji-hijina lawang pikeun kaluarna kokotor tina saluran cerna, saluran kiih, jeung organ séks dina sababaraha spésiés sato. Kecap ieu asalna tina basa Latin nu hartina "muara". Sakabéh manuk, réptil, jeung ...

                                               

Métamorfosis

Métamorfosis hartina prosés biologis kamekaran pangawakan hiji sato sanggeus megar atawa borojol, ngawengku parobahan bentuk atawa struktur alatan diferensiasi tumuwuhna sél.

                                               

Tanduk

Tanduk nyaéta bagian awak sawatara sato, anu tumuwuh dina huluna, anu mangrupa proyéksi anu dijieun tina kulit anu teuas. Tanduk ngandung loba keratin di jerona, protéin anu ogé aya di buuk sarta kuku manusa. Normalna sato anu tandukan baris ngab ...

                                               

Cileuh

Cileuh nyaéta cairan kawas lého anu ipis sahingga teu katara mun saliwatan mah, nu mana ieu cileuh téh diproduksi sacara alami ku panon. Cileuh nu garing sakapeung mah ngerak, ngagonjok di juru panon, biasana mah juru panon nu adek kana puhu irun ...

                                               

Késang

Késang nyaéta cairan anu kaluar tina kelenjar késang dina kulit mamalia. Cairan ieu téh cai nu ngandung natrium klorida jeung 2-métilfénol jeung 4-métilfénol. Dina awak manusa, késang téh utamana pikeun térmorégulasi, najan aya ogé nu boga pamang ...

                                               

Lého

Lého nyaéta cairan anu aya di jeroeun irung, boh éncér atawa liket. Sanajan dianggap minangka kokotor, ieu peran na di jero irung kacida pentingna. Lantaran irung manusa mibanda kamampuh dina mikanyaho mangpirang jenis babauan téh ku ayana bantua ...

                                               

Urin

Tina ginjal, cikiih téh dialirkeun ngaliwatan urétér ka kantong urin urinary bladder, sarta lajeng dikaluarkeun mun geus pinuh. Cikiih téh leyuran cai nu ngandung runtah métabolik misalna uréa, uyah leyur, jeung bahan-bahan organik. Cairan jeung ...

                                               

Huntu

Huntu mangrupa wangun anu aya dina rahang/caréham lolobana vertebrata. Guna huntu anu utama nyaéta pikeun nyewir/nyoéh jeung ngagayem dahareun, sarta, di sababaraha sato hususna karnivora, pikeun jogol atawa mertahankeun hirup. Huntu téh kaasup s ...

                                               

Nyeri huntu

Nyeri huntu nyaéta hiji kaayaan nyeri di jero atawa di sabudeureun huntu jeung gugusi. Tingkat parna karasana nyeri huntu téh rupa-rupa. Rasa nyeri huntu bisa karasa sapopoé jeput atawa nepi ka teu tangtu waktuna. Nyeri huntu mimindengna karasa u ...

                                               

Kelenjar adrénal

Dina mamalia, kelenjar adrénal nyaéta kelenjar éndokrin bentuk béntang nu nyéngclé dina ginjal; ngaranna nujul ka perenahna. Pancén utamana nyaéta pikeun ngatur réspon setrés ku cara sintésis kortikostéroid jeung katékolamina, kaasup kortisol jeu ...

                                               

Téstis

Téstis atawa siki kanjut mangrupa kelenjar generatif jalu dina sasatoan. Mamalia jalu boga dua téstis nu biasana diwadahan dina lombér abdomén nu disebut kanjut. Dina mamalia darat, téstis téh ayana di luareun awak, dina kanjut nu disambungkeun k ...

                                               

Dampal leungeun

Dampal leungeun atawa talapak leungeun nyaéta bagéan leungeun nu pangmindengna antel jeung barang-barang nu dicabak atawa dikeupuel. Dampal leungeun sok diklasifikeun kaasup jeung sakum bagéan lima ramona, aya ogé nu nyebut yén nu dimaksud dampal ...

                                               

Pigeulang leungeun

Dina anatomi manusa, pigeulang leungeun aya sawatara définisi nu nyebutkeun yén pigeulang leungeun téh minangka tulang karpus atawa tulang karpal, kumpulan dalapan tulang nu ngabentuk ségmén skeletal proksimal leungeun; sandi pigeulang leugeun at ...

                                               

Anatomi manusa

Anatomi manusa atawa antropotomi mangrupa hiji widang husus dina anatomi nu ngulik struktur/dedegan jeung sistim dina awak manusa, di sagigireun ulikan ngeunaan jaringan jeung sél. Awak manusa, sakumaha umumna dina sato, diwangun ku sistim, nu di ...

                                               

Beuteung

Beuteung nyaéta bagian awakperenahna di handapeun rongga dada. Beuteung mangrupa alat pencernaan dahareun dina jero rongga, di handapeun rongga dada. Beuteung mangrupa salah sahiji organ awak nu pang vitalna dina fungsi control awak manusa. sabab ...

                                               

Bulu kumuut

Bulu kumuut nyaéta bulu lemes sarta ipis nu nutupan saawak-awak. Bulu kumuut mah parondok, ipis, sarta warnana koléas, sakapeung mah kawas huis, malah saliwatan mah siga nu teu manjangan di sakuliah awak nu umurna budak kénéh mah. Dina anggota aw ...

                                               

Kornéa

Kornéa nyaéta bagian panghareupna tina panon anu tembus pandang nutupan iris jeung pupil. Lamun kornéa dicabak kongkolak panon bakal nutup sacara réfléks. Kornéa henteu miboga pembuluh getih. Pungsi kornéa té narima cahya jeung nuluykeun cahya nu ...

                                               

Kulit

Dina zootomi jeung dermatologi, kulit téh organ dina sistim kulit nu diwangun ku lapisan jaringan biologis nu nutupan otot jeung organ di handapeunana. Salaku panyelang jeung sabudeureunana, kulit téh boga pancen penting pisan dina ngalawan patog ...

                                               

Ramo

Ramo basa Indonésiana jari; basa Inggris digit nyaéta bagéan tina awak anu pernahna dina leungeun jeung suku kénca jeung katuhu. Dina kaayaan normal/umum ramo téh jumlahna aya lima, tayalian ti Ramo diwangun ku sabubuhan bagéan tulang anu ieu tul ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →