★ Free online encyclopedia. Did you know? page 342



                                               

Pepedut

Pepedut nyaéta pikeun halimun atawa kumaha awan nu napel kana taneuh. Euweuh bédana nu ngadasar antara pepedut jeung awan anu ngalayang luhur di udara. lamun awan aya deukeut atawa di luhur permukaan bumi atawa sagara, awan éta dingaranan pepedut ...

                                               

Gambira

Lolobana tina sagara jeung struktur umum, nu dijieun ku fénomena fisik masarakat, utamana nu obahan téktonik, jeung sedimen ti sagala rupa sumber. Struktur sagara, nu kahiji buana ka buana, biasana dimimitianna tina landas kontinén, mangka tutuga ...

                                               

Program Evaluation and Review Technique

Nu Program atawa Proyék Evaluation and Review Technique, ilahar disingget PERT, nyaeta model pikeun manajemén proyék dina ieu dirarancang pikeun nganalisis jeung ngawakilan tugas nu aub pikeun ngarengsekeun hiji proyek.

                                               

Demografik

Dychtwald, K. 1989, Umur Gelombang: tantangan jeung kasempetan hiji sepuh Amérika Kalér, St. Martins Press, New York, 1989, ISBN 0-87477-441-1. Sterling, hiji. W. & Bodas, S. 1998, Boomernomics: masa depan duit anjeun dina upcoming perang generat ...

                                               

Jamburaya

Bangsa Jamburaya nyaeta pirang-pirang beungkeut masarakat nu hirupna pindah-pindah tempat ka tempat ka tempat séjén di pasir atawa hiji wewengkon nu hawana tiis, tinimbang tumetep di hiji tempat. Masarakat anu maranéhanana balik wae, tapi kuring ...

                                               

Sangkuriang

Atawa Sang Kuriang nyaéta hiji mitos atawa legenda nu asalna ti hiji Imah Sunda. Legenda ieu nyaritakeun ka katuhu situ Bandung, gunung tangkuban Parahu, Gunung Burangrang sarta Gunung Bukit Tungul. Tina katerangan, kumaha oge, urang bisa nangtuk ...

                                               

Abolisi

Kapala Nagara atawa Presiden boga hak pikeun grasi, pangampunan, abolisi jeung réhabilitasi jeung tinimbang ka Mahkamah Agung jeung DPR. Hal ieu kaasup KANA 1945 Pasal 14 ayat 2 nu "Présidén jokowi pangampunan sarta abolisi jeung lalajo tinimbang ...

                                               

Hukum

Artikel ieu ngeunaan hukum dina masarakat. Harti mungkin sejenna bisa ditempo di law disambiguation. Ieu artikel ka nyorot anjeun dina hukum pulitik jeung yurisprudénsi: aturan nu ngalaksanakeun amanat, jeung / atawa proscribe husus hubungan anta ...

                                               

Kerja paksa

gaya karya ngalakonan gawé dina anceman hukuman atawa hukuman mana pagawe teu boga kabebasan pikeun satuju dina palaksanaan karya jeung lain mangrupa kecap pagawéan anu teu bisa dipigawé. Conto sanksi hukuman bisa ngawengku hiji ancaman kekerasan ...

                                               

Mahkamah Internasional

International nyaéta awak kahakiman perserikatan bangsa-BANGSA. Mahkamah agung anu di dén Haag, Walanda. Fungsi utama nyaéta pikeun ngabéréskeun sengketa hukum nu diajukeun pikeun manéhna ku nagara-nagara urang di dunya, jeung pikeun méré pamadeg ...

                                               

Aura

Nyaéta médan énérji anu ngurilingan sakumna matéri. Nu naon maksud téh mibanda struktur atom bakal ngabogaan aura, médan énérji anu nyaputna. Atom unggal matéri diwangun tina éléktron-éléktron jeung proton-proton anu tuluy-tuluyan pindah. Éléktro ...

                                               

Kebahagiaan

Kabagjaan téh kaayaan pikiran atawa rasa dicirikeun ku kaayaan cukup pikeun nepi ka kasenangan, bandung, pegat, atawa pikagumbiraeun. Rupa-rupa deukeut ka filsafat, agama, psikologi, jeung biologi geus dilumangsungkeun pikeun nangtukeun kabagjaan ...

                                               

Ngimpi

Ngimpi téh ayana gambar, sora, gagasan jeung perasaan eta wae nganjang jeung rarasaan teh lain di waktu sare. Ngimpi nyaéta hiji kaayaan tina kasadaran yen ngarobah nyaeta mana carita ngimpi jeung bayangan nu kainget dina samentara éta kitu nyata ...

                                               

Nelasan manéh

Usaha anjeun ka maehan hiji tindakan pikeun maéhan diri kalayan alesan nu rupa-rupa: ngarobah alat, rumasa boga salah, nu pegat harepan, nu panyakit kacida, eta teu kuat mawa kahirupan anu salah balangsak, diganggayong tina kasusah nu teu aya ang ...

                                               

Unicode

Unicode mangrupakeun standar industri nu dirancang keur ngizinkeun teks jeung simbul ti sadaya sistim tulisan di dunya pikeun hiji ditampilkeun jeung dimanipulasi konsisten jeung komputer. Dimekarkeun di tandem jeung standar Universal Set Karakte ...

                                               

Buku

Buku kertas bodas tina eusi sababaraha puluh atawa saratus ngeunaan anjeun, dihijikeunna ku dikaput atawa dielém jadi hiji, luarna kabeungkeut. Wanda buku nu aya buku catetan, buku kertas, buku dagang, buku gambar, buku dongeng, buku élmu, jeung ...

                                               

10 Hygiea

Hygiéa, nyaéta béntang a nu aya dina Beubeur astéroid utama. Kalayan diaméter nu saeutik membujur sapanjang 350-500 km, sarta ngabogaan massa kira-kira 2.9% tina total massa beubeur Asteroid, Hygiéa obyék nu kaopat panggedena di wewengkon ieu, ta ...

                                               

4 Vesta

Minor kadua panggedena dina beubeur asteroid, kalayan diaméter, jeung 530 kilométer sarta kira-kira eta geus massa 9% tina massa sakabéh astéroid. Manéhna kapanggih ku nu jerman astronom, Heinrich Wilhelm Olbers ping, Maret 29, 1807. Ngaran Minor ...

                                               

Astéroid

Keur game arcad, tempo Asteroids game komputer. Asteroid, minor planet, jeung planétoid nyaéta sinonim, jeung ieu dipaké pikeun nandaan hiji golongan sagala rupa banda angkasa leutik kumalayang dina sistim tatasurya sarta ngorbit panonpoé. Beubeu ...

                                               

Juhara

Juhara atawa Vénus atawa Sukra nyaéta planét pangdeukeutna ka nu kadua ti panonpoé sanggeus Raksa. d kawas dipilih langsung ku rahayat béntang timur, béntang nu kulon, nu nelah ogé ku jalma béntang kejora. Pangeusina geus radius 6.052 km jeung ng ...

                                               

Jupiter

Kemis atawa Jupiter atawa Mustari atawa Respati nyaéta planét pangdeukeutna ka nu kalima ti panonpoé sanggeus Mérkurius, Vénus, Bumi, jeung Mars. Jarak rata-rata antara Bumi jeung Panonpoé 778.3 juta km. Jupiter nyaéta planét urang pangbadagna je ...

                                               

Komét

Komét nu awak leutik dina sistim tatasurya nu ngorbit panonpoé jeung mintonkeun hiji koma jeung / atawa buntut - duanana utamana alatan pangaruh radiasi panonpoé kana inti tina komét, nu manéna sorangan nyaéta harta nu leuwih leutik nu diwangun k ...

                                               

Mars

Mars atawa Marih atawa Anggara nyaéta planét pangdeukeutna ka kaopat ti Panonpoé. Ngaran ieu dicokot ti ngaran Allah perang ti Yunani kuna. Tapi planet ieu ogé dipikawanoh minangka planét beureum sabab tina paromanna nu penampilan beureum. Lingku ...

                                               

Mérkurius

Raksa atawa Utarid atawa Diwatesan nyaéta planét nu pangleutikna dina sistim tatasurya arena jeung eta oge nu pangdeukeutna ka Panonpoé dina waktu revolusi 88 poé. Pangeusina téh teu gampang katempo alatan sudut tempona jeung panonpoé kaluar. Rak ...

                                               

Saturnus

Saturnus atawa Juhal atawa Tumpek hiji planet nu aya di tatasurya sarena di mana planét ieu kawentar salaku planet jeung cingcin. Jarak Saturnus pohara jauh ti Panonpoé. Éta pisan, Saturnus henteu pati caang katempo ti Bumi. Saturnus ngurilingan ...

                                               

Ati

Tina ati atawa sakumaha anu kasebut salah sahiji organ of vertebrata, kaasup manusa, anu tanggung jawab penting pisan dina métabolisme, detoksifikasi ubar, neundeun glikogén jeung sintésis protéin plasma. Ati ogé ngahasilkeun bili, nu penting pik ...

                                               

Burih

Dina anatomi, burih téh hiji organ dina saluran pencernaan nyaéta tanggung jawab pikeun nyerna dahareun. Sacara umum, fungsi utama burih téh teu nyerep zat gizi ti kadaharan anu dicerna, teu tugas peujit. Karya burih utama nyaeta ngarecah molekul ...

                                               

Hampru

Hampru nyaéta hiji organ nu toko bili nepi ka timed diperlukeun ku awak pikeun nyerna. Eta disambungkeun ka ati jeung duodenum ngaliwatan biliary tract.

                                               

Kawaya

Kawaya, kalilipa, atawa nanyakeun hartina vertebrata éta, sanajan eta teu penting pisan pikeun kahirupan, hal anu patali jeung sistim sirkulasi, nu tanggung jawab, ngancurkeun sél getih beureum nu maot / nu paéh sarta kokotor séjénna ti aliran ge ...

                                               

Asang

Asang dihartikeun salaku hiji organ pikeun napas pikeun lolobana sato anu hirup di cai, saperti lauk, lobster, atawa kerang. Asang dijieun nepi sahiji cabang tina cabang atawa jaringan nyaéta buuk nu mangrupa boh condong ka pembuluh getih, utaman ...

                                               

Dimorfismeu baga-purusa

Dimorfismeu baga-purusa ngandung harti yén bentuk nu beda-beda nu sistematis antara lalaki jeung bikang aya dina hiji spésiés. Nu paling katempo, kaasup ukuran, warna, sarta aya / henteuna bagian awak nu dipaké pikeun tarung silih kungkulan, sape ...

                                               

Kloaka

Dina anatomi zoologi, kloaka téh hartina salah sahiji ngan lawang ka kaluar tina kokotor tina saluran cerna, nu ngumbara, jeung organ kelamin dina sababaraha spésiés sato. Kecap ieu asalna tina basa Latin, hartina "sungut". Kabéh manuk, réptil, j ...

                                               

Métamorfosis

Métamorfosis harti prosés biologis tumuwuh pangawakan sato sanggeus eta megar atawa borojol, ngawengku parobahan bentuk atawa struktur alatan diferensiasi tumuwuhna sél.

                                               

Tanduk

Tanduk nyaeta bagian awak sababaraha sato, nu tumuwuh dina huluna, nu proyéksi ieu dijieun ti kulit anu teuas. Tanduk ngandung loba keratin dina eta, nyaéta protéin nu ogé aya dina buuk jeung kuku manusa. Normal sato nu tandukan bakal boga 2, tap ...

                                               

Cileuh

Cileuh nyaeta cairan kawas lého téh ipis sarta ku kituna teu katara, lamun lain atuh, nu cileuh anu dihasilkeun ku alam panon. Cileuh garing anjeun ngerak, ngagonjok di juru panon, biasana juru panon nu adek dina salaku irung. Picileuheun ieu nu ...

                                               

Késang

Kesang nyaeta cairan anu kaluar tina kesang dina kulit mamalia. Cairan cai anu ngandung natrium klorida jeung 2-métilfénol 4-métilfénol. Dina awak manusa, nu kesang utamana pikeun térmorégulasi, sanajan aya oge pamanggih nu ngesang nu lalaki nyae ...

                                               

Lého

Lého nyaéta cairan nu aya di jero irung, boh éncér atanapi liket. Sanajan hal ieu dianggap salaku kokotor, ieu téh peran dina jero irung pohara penting. Sabab tina irung manusa jeung kamampuh dina pikeun ngakses mangpirang jenis babauan bantuan i ...

                                               

Urin

Ginjal, cikiih disalurkeun ngaliwatan urétér kana kantong cikiih kandung kemih, jeung saterusna dileupaskeun nalika geus pinuh. Cikiih téh hiji leyuran cai nu ngandung runtah métabolik contona, uréa, uyah leyur, jeung bahan-bahan organik. Cairan ...

                                               

Huntu

Huntu bentuk nu aya di rahang / caréham lolobana vertebrata. Dina raraga pikeun huntu nu utama nyaéta pikeun nyewir / nyoéh jeung ngagayem dahareun, jeung dina jumlah sato utamana karnivora, keur jogol atawa pikeun ngajaga hirup. Huntu téh kaasup ...

                                               

Nyeri huntu

Nyeri huntu anu nyeri kaayaan dina jero atawa kira-kira huntu jeung gusi. Tingkat parna karasana nyeri huntu téh rupa-rupa. Rasa nyeri dina huntu bisa jadi teu karasa sapopoé jeput atawa nepi ka hiji waktu nu tangtu. Nyeri huntu anu remen karasa ...

                                               

Kelenjar adrénal

Dina mamalia, kelenjar adrénal nu éndokrin kelenjar tina bentuk béntang nu nyéngclé dina ginjal, nu ngaranna ieu ngarujuk kana aya. Tugas utamana pikeun ngatur response stress ku cara sintésis kortikostéroid jeung katékolamina, kaasup kortisol sa ...

                                               

Téstis

Téstis atawa siki kanjut teh generatif jalu dina sato. Nu lalaki geus dua téstis nu biasana diwadahan dina lombér beuteung disebut kanjut. Di darat, téstis téh ayana di luar awak, dina kanjut nu disambungkeun jeung urat nu spérmatik. Ieu hartosna ...

                                               

Dampal leungeun

Leungeun atawa talapak leungeun nu bagian leungeun nu pangmindengna antel jeung sagala barang nu dicabak atawa dikeupuel. Leungeun nu sok diklasifikeun kaasup jeung sakum bagian lima ramona, aya ogé nu nyebut yen nu disebut dampal leungeun teu ka ...

                                               

Pigeulang leungeun

Dina anatomi manusa, pigeulang leungeun aya sababaraha definisi nu nyebutkeun yén pigeulang leungeun tulang karpus atawa tulang karpal, kumpulan dalapan tulang nu ngabentuk ségmén proksimal rangka leungeun, kecap akses pigeulang leugeun atawa kec ...

                                               

Anatomi manusa

Anatomi manusa atawa hiji antropotomi éta téh hiji widang husus dina anatomi nu ngarupakeun ulikan struktur / dedegan jeung sistem dina awak manusa, di sagigireun ulikan jaringan jeung sél. Awak manusa, sakumaha anu kasebut umumna aya dina sato, ...

                                               

Beuteung

Beuteung téh bagian tina awakperenahna di handapeun rohangan dada. Burih nyaéta pencernaan a pikeun kadaharan dina jero rohangan, nu aya di handapeun rohangan dada. Beuteung mangrupa salah sahiji organ awak nu paling vitalna dina fungsi kontrol a ...

                                               

Bulu kumuut

Bulu kumuut teh bulu anu lemes jeung ipis nutupan saawak awak. Bulu kumuut mah parondok, anu ipis, jeung warna koléas, sakapeung mah kawas pikeun huis, dina kanyataan, lain kawas nu teu ngalegaan di sakuliah awak heubeul budak masih ngalakukeun. ...

                                               

Kornéa

Kornéa mangrupa bagian panghareupna panon anu tembus pandang tina ngawengku nu iris jeung murid. Lamun anjeun kornéa dicabak kongkolak panon nu bakal nutup eta sacara réfléks. Kornéa teu boga pembuluh darah. Fungsi kornéa té narima cahaya jeung i ...

                                               

Kulit

Dina zootomi jeung dermatologi, kulit téh hiji organ dina kulit nu diwangun ku lapisan jaringan biologis nu panutup otot jeung organ di handapeunana. Minangka panyelang jeung kulit sabudeureun kacida penting dina gelut ngalawan patogén. Dina rara ...

                                               

Ramo

Beungeut Indonésiana ramo, basa inggris digit, hiji bagian awak anu pernahna dina leungeun jeung suku ka kénca jeung ka katuhu. Dina kaayaan normal / umum ramo anu jumlahna aya lima, jeung campuran Ramo diwangun ku sabubuhan bagian tulang nu ieu ...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →